Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 10:04   #421
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

dobra robie make up i spadam do tej ikei
nadrobie was na orbitreku popoludniu

Miłego Dnia dziewczyny

Ladan wysłalam ci pw z cwiczeniami

coś chciałam wam jeszcze napisac ale zpaomniałam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:05   #422
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Już prawie zapomniałam jak smakują słodycze a wczoraj pochłonęłam spory kawałek orzechowca
Od kiedy jestem na diecie chyba co noc sni mi sie, ze jem niedozwolone rzeczy.Ale coz przynajmniej w snie.

Jak kiedys bylam na Dukanie, po jakis 2 miesiacach stwierdzilam, ze mam ochote zgrzeszyc i zjadlam loda.Ale sie okrutnie zle po nim czulm, glowa mnie bolala i bylo mi niedobrze.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-05 o 10:06
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:05   #423
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
czasem tak ale z niekapka albo ze zwykłego kubka bo z butlą robi to samo co Sebek i już odpuściłam naukę;]
moje mm dziecko nie tknie wody ani herbatki z butelki albo łyzeczką albo z kubka lovi ( więcej się wylewa obok )

dla Mikołajka za pół roczku
Stary 2014-03-05, 10:05   #424
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie wierze własnym oczom
obczajcie to
http://huvrtech.com/

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

normalnie nasze dzieci beda sie wychowywac w innej epoce
a my bedziemy jak dinozaury
kurcze no nie wyobrażalne dla mnie.Ciągle mam wrazenie ze to fake.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:05   #425
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć...boshhhh co za noc, nie wyspałam się...

Ewacia ja tylko pierś, kilka razy dawałam wodę jak miała czkawkę a była po jedzeniu i nie chciała piersi...ale wody też nie chciała

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nie, tylko samą pierś, bo pediatra mi mówiła, że jak kp to dopajac nie trzeba, ale ostatnio właśnie myślałam czy i kiedy powinnam podać jakąś wodę, sok czy herbaty.

Mój Szymek też ulewa, praktycznie po każdym jedzeniu jest chlust, a nawet i godzinę lub dwie po jedzeniu.

Co do drugiej części to witaj w klubie próbowałam soczewek, ale nie umiem sama ich zakładac i ściągac. TŻ mi pomagał inaczej trwało by to wieki...zatem soczewki poszły w odstawke.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja zaczęłam nosić soczewki jak miałam 16 lat, początkowo nie umiałam- założenie i ściągnięcie zajmowało mi po pół godziny, bo nie umiałam złapać. Ale potem się człowiek przyzwyczaja. teraz to nie potrzebuję do tego lustra, wyciągam i tyle

Cytat:
ja widzialam na basenie mieli dla takiego maciupkiego dziecka
sciagali bez problemu bo sie rozpinal, ale nie wygladalo to na jakies mega wygodne
moze dlatego ze bylo lekko luzne albo co

macius dostal kapielowki od babci wiec bedziemy testowac choc bez sensu na pampa ubierac dla ozdoby

MOTYL pisalas ze nie podajesz glutenu, a podajesz holle kaszke? robisz nia jednak ekspozycje czy zrobilas przerwe i zaczelas znow podawac? jesli tak to.napisz jak efekt

POLICZANKA gdzie i w jakiej cenie kupilas tule? bo musze kupic a zwlekam z tym juz miesiac

nie moge zasnac
minela juz godzina.mojego snu wiec.nadrabiam
papugi nie bylo wieczorem ciekawe co.u niej

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
oj tam bez sensu. Odkąd Natka ma strój to przynajmniej wszyscy wiedzą,że dziewczynka i nie muszą zgadywać:P

Tak, zrobiłam półtoratygodniową przerwę, od soboty podaję znowu i póki co z brzuszkiem ok. I młoda jakoś bardziej się garnie do jedzenia

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy od ponad 4 miesięcy wychodzę z domu zupełnie sama. Bez poli bez mamy bez tz. Sama Pola spi a ja idę na zakupy. Nic wielkiego ale i tak sie cieszę chociaz juz trochę tęsknię a dopiero doszłam na parking do auta

Sent from my iPhone using Tapatalk
oj to długo czekałaś. ja częściej sama wychodzę, ale za każdym razem to małe święto

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Sussana śliczny Staś. I zdrówka dla niego.
Inwersja współczuję lekarza

A mój najstarszy syn miał wczoraj w szkole przymusową ewakuacje. Jakiś idiota zadzwonił i ogłosił że podłożono bombę. I to sobie ktoś zrobił takie żarty w trzech szkołach u nas w mieście. Współczuję mu jak go dorwą. A dzieciaki ze szkoły wychodziły tak jak stały - bez kurtek w obuwiu szkolnym
masakra... w Cieszynie ostatnio ciągle były takie fałszywe alarmy w szkołach, szpitalach, urzędach...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
nic tylko cyc

Wczoraj byłam na ćwiczeniach dla mam z bobasem są raz w tyg o 17. Skakałyśmy na piłce na różne sposoby, bardzo się Emilce podobało. Dziewczyna co prowadzi zajęcia jest fizjoterapeutką. Zaleciła nam ćwiczenia przygotowujące do obracania się (bo Emi się nie obraca) Powiedziała, że jak będziemy ćwiczyły codziennie, to na następnych zajęciach już będzie widać poprawę

Ooo super,że fajne te zajęcia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:06   #426
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
nic tylko cyc

Wczoraj byłam na ćwiczeniach dla mam z bobasem są raz w tyg o 17. Skakałyśmy na piłce na różne sposoby, bardzo się Emilce podobało. Dziewczyna co prowadzi zajęcia jest fizjoterapeutką. Zaleciła nam ćwiczenia przygotowujące do obracania się (bo Emi się nie obraca) Powiedziała, że jak będziemy ćwiczyły codziennie, to na następnych zajęciach już będzie widać poprawę
Ale fajnie, też bym sobie poszła..
Ćwiczcie, ćwiczcie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
chyba sie nie wbije juz....
E, tam... Wbijesz się CO u Was?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dasz rade remont skończony?

a my dzis sie szczepimy ostatnie pneumo i zółtaczke? szczepi tak ktoś?

ciekawe ile Filip waży
Ile obstaawiasz?

Cytat:

witam się po ciężkiej nocce, Antek obudził się przed 4 wyspany i gotowy do zabawy :| zasnął dopiero po 5 a o 6 tż wstawał i znowu mnie przebudził, podał Antka do łóżka, więc leżałam połamana w półśnie do 7:30 i wstałam.. rewelacja..

pogoda nie za ładna ale i tak wybieramy się na spacer, uwówiłam się ze znajomą.

od poniedziałku mam mega lenia

idę Was nadrobić

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

okulary są sexy
Biedna, moja Zuzka też miała takie nocki ostatnio więc rozumem

Cytat:
A nie było mnie bo się zawiesiłam na allegro [COLOR="Silver"]

brauna , taki http://braun.strefamarek.allegro.pl/...570-fpkhc.html

przyszedł wczoraj , dzisiaj będę testować.
a dokładniej to nie ja kupiłam tylko to prezent od mamy dla Antka na pół roczku

I co wynalazłaś na allegro? Hihi super prezent dla niemowlaka

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Popieram zdanie co do atrakcji.
Choć akurat dziś wyjątkowo nie mogę narzekać.

Miłosz pelza, ale na kanapie mu ciężko. Zamówiłam puzzle piankowe i czekam aż dotrą, to będzie mógł swobodnie fikac.

Puzzle to świetna inwestycja, ja chyba jeszcze dokupię bo mamy 1,20x1,20 i jak Zuzka zacznie pełzac to będzie mało... Szczegół, że zajmą połowę pokoju. Czego sie nie robi dla dziecka.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:07   #427
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj połozyłam małego wcześniej spać i do 20 mieliśmy dwie pobudki Płakał, tak jakby się żalił, mąż go przejął ale mimo, że zawsze ma jakieś super sposoby na małego, to tym razem nie mógł go uspokoić. Podałam przeciwbólowy, wysmarowałam dziąsła, ale chyba to nie pomogło. W końcu zasnął, ale budził się często w nocy i za każdym razem z płaczem. Choć od pewnego czasu nam się takie akcje zdarzają, to teraz wkręcam sobie, że to ten gluten i brzuszek go męczy
Teraz próbuję Miłka położyć spać, dałam smoka, pieluchę, konika, czyli tak jak jeszcze niedawno się udawało, ale słyszę, że się kręci. Strasznie mnie bolą ręce po nocce i chyba ze względu na to muszę spróbować innego zasypiania.

widziałam i rzeczywiście wygląda na nieskomplikowany, ale chyba zrobię coś bardziej zwyczajnego, bo to Dawid mnie tak męczy z tortem dla tatusia, a dla niego tort to musi być masa

za szczepienie
ale Ci fajnie z tym nosidłem nam by się bardzo przydało na piątek, ale nie mamy kasy na tulę

wypiłam szklankę tego radlera i tak wypadło, ze karmiłam za 3h, ale się ciągle obawiam, że to był za krótki odstęp mój syn chyba jeszcze za często je w nocy, żeby sobie na piwko pozwalać

wagą tak jak piszesz nie przejmuj się, na innej wadze może wyjść naprawdę duża różnica

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

jak już Natala pisała ma 2%

szkoda, że zakończył karierę niby rzadko go można było zobaczyć w pucharze świata, ale chociaż miałam na co czekać

ja nie podaję nic do picia poza piersią, ale jeszcze nie rozszerzałam Miłkowi diety, tylko gluten dostaje, a po tym pierś do popicia

a wcześniej nosiłaś soczewki czy nic nie miałaś?

dużo zdrowia dla Ani, oby do końca tygodnia przeszło

Ehhh dalej walczy idę, bo się zaczyna załączać syrena
No tak, Sacher to taki elegancki, raczej dorośli docenią. Pochwal się jak coś wybierzesz, uwielbiam ciasta czekoladowe

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Mikołaj kończy dzisiaj pół roczku
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp
wszystkiego naj i gratulacje!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

wrzucam wam fotke księżniczki zosi co siostra tz zrobiła z pianki
Piękna księżniczka

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Z innej beczki to zniechęciłam się jeszcze bardziej do basenu. Ogólnie ja osobiście się brzydzę brudnej wody - jezioro, basen itd, a w przypadku wody dla dziecka mam wysokie wymagania

Nasi znajomi mają 20 miesięcznego syna i zajarani nam opowiadają jak ostatnio z nim byli na dziecięcym basenie u mnie w mieście. No to dopytuję jak sobie poradzili logistycznie - między innymi o to którą pieluchę do pływania wzięli.
I ci ludzie robią głupią minę, zaraz sie śmieją i mówią, że mały nie mial pieluchy, tylko slipki do pływania Bo oni nie mieli czasu kupić tych pieluch.
A 5 minut wcześniej była rozmowa, że ich dziecko nie umie korzystać z toalety, sika i robi kupę wyłącznie do pieluchy. No zarąbiście mają.

Poza tym wspomnieli, że ratownik ma na wszystko wbite i ogląda sobie filmy na laptopie No ekstra. A jakby mi sie dziecko zachłysnęło i oczekiwałabym jakiejś sprawnej reakcji?

Tż zaraz się na nich wkurzył, że mi o tym powiedzieli, bo wie jaka jestem cięta na takie akcje i obawia się, że nie puszczę już go z dzieckiem do tego szaletu
Stary 2014-03-05, 10:07   #428
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja tez bym cos zrobiła..tyle ze najpierw bym musiała zacząć od odchudzania..na ciuchy tez kasy brak..włosy tez ostatnio zrobiłam ale fryzjerka karze przyjsc jeszcze raz a to się liczy z kolejnym wydaniem 150zl..jakos mi się to nie usmiecha.musze znalezc kogos kto by mogł mi chociaz za połowe mniej robic pasemka..
Ja zrobilma keratynowe prostowanie, ale juz mysle o tym, ze za 3-4 miechy zrobie trwala.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:08   #429
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp
Gratulacje i zdrówka z tej okazji

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-05, 10:08   #430
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
dasz radę co tam słychać?Jak remoncik?

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tez mnie jakis kryzys dopada, a jeszcze wczoraj od znajomej uslyszalam ze wygladam na zmeczona a ja tak sie staralam z make-up'em
ostatnio miałam to samo Wyszykowałam się, porządnie wymalowałam, a usłyszałam, że coś marnie wyglądam i mam taką zmęczoną twarz:/

Cytat:
hej

ja wczoraj wieczorem oglądałam na wspólnej, na reklamach przytuliłam się do Mikiego i tyle mnie było- zasnęłam ok 20:30 a wstałam 8:15
ale Ci dobrze!

Cytat:
brrraawoo!!

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja tez z tych co nie pasują.zakładam tylko do filmów z napisami.zawsze marzyły mi sie soczewki.raz nawet kupiłam na probe ale miałam poroblem z zakładaniem i wyjmowaniem wiec podziękowałamL
ja jakoś też nie ogarnęłam zakładania i zdejmowania soczewek... siedziałam przed lusterkiem po pół godziny a i tak nic z tego nie wychodziło. Teraz, przy dziecku to już w ogóle nie miałabym czasu.

Cytat:

cuudo!!! dziewczyna ma talent
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:10   #431
tassia
Zakorzenienie

Motyl to moze i ja zaryzykuje z tym glutenem jeszcze raz

[/RIGHT]
Stary 2014-03-05, 10:11   #432
teacherka
Zakorzenienie

I ucięło mi cytaty

Katarzyna, aż mi głupio jak mnie pociesza mama trójki... No ale niech będzie, że narzekam na nudę, a nie nadmiar obowiązków, więc ok.
Masakra z tym alarmem. Dobrze, że nie mam mrozów, to może dzieci się nie pochorują...

Ja ale Ci fajnie... Ja raz na krotko wyszłam do Biedronki na drugą stronę ulicy i ze 3-4 razy do sklepiku pod domem wyszłam...

No i nie pamiętam co jeszcze...

Słuchajcie, chyba mam metode na moje dziecko... Marudziła wieczorem, więc zrobioliśmy jej szybciej kąpiel i o 19 już spała (a normalnie 20-21). I spała do 00:30! Zjadła i od 1 spała do 5! Potem już jedzonko co 2 godziny, ale dała pospać do 9! Az sie boję zapeszać,a le to już druga fajna nocka po wcześniejszym ululaniu jej...
Stary 2014-03-05, 10:13   #433
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Poli zaraz obejrzę to nosidło, dzięki chustę mamy, ale ja nie mogę się ogarnąć z wiązaniem jej, w domu mi ciężko, a jak mam gdzieś podjechać autem i dopiero na miejscu wiązać to w ogóle odpada

Ewacia jestem pod wrażeniem, Twoja siostra ma talent

Papuga
mam taki sam blender, będziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam 21-22 stopnie.18 to dla mnie za zimno...

U mnie problem jest jesienia i wiosna chyba tez bedzie, bo sypilania sie najbardziej nagrzewa.Nie dosc, ze komin idzie to taka cyrkulacja powiertrza.N o i przy wlaczonym piecu czasami jest 25 stopni, a jak go wylaczy to sypialnia spoko, ale reszta domu za to lodowka.Nie wiem chyba otwarte okno tylko wtedy ratuje.
ja się już obawiam lata, w sypialni mimo pootwieranych wszędzie okien i chodzącego wiatraka jest w nocy 27 stopni, nie da się spać normalnie

Cytat:
Z innej beczki to zniechęciłam się jeszcze bardziej do basenu. Ogólnie ja osobiście się brzydzę brudnej wody - jezioro, basen itd, a w przypadku wody dla dziecka mam wysokie wymagania

Nasi znajomi mają 20 miesięcznego syna i zajarani nam opowiadają jak ostatnio z nim byli na dziecięcym basenie u mnie w mieście. No to dopytuję jak sobie poradzili logistycznie - między innymi o to którą pieluchę do pływania wzięli.
I ci ludzie robią głupią minę, zaraz sie śmieją i mówią, że mały nie mial pieluchy, tylko slipki do pływania Bo oni nie mieli czasu kupić tych pieluch.
A 5 minut wcześniej była rozmowa, że ich dziecko nie umie korzystać z toalety, sika i robi kupę wyłącznie do pieluchy. No zarąbiście mają.

Poza tym wspomnieli, że ratownik ma na wszystko wbite i ogląda sobie filmy na laptopie No ekstra. A jakby mi sie dziecko zachłysnęło i oczekiwałabym jakiejś sprawnej reakcji?

Tż zaraz się na nich wkurzył, że mi o tym powiedzieli, bo wie jaka jestem cięta na takie akcje i obawia się, że nie puszczę już go z dzieckiem do tego szaletu
na prawdę bardzo śmieszne, że dziecko się załatwia do basenu ludzie zupełnie bez wyobraźni

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:13   #434
jo_asiek
Zadomowienie

coś mi wizaż szaleje albo mój komputer
Stary 2014-03-05, 10:14   #435
kaska87
Zakorzenienie

Tasia ten film to jakaś masakra ale fajne

Natala gratuluję rocznicy a ile później braliście kościelny? nie było dziwnie? ja się zawsze zastanawiam jak ktoś bierze cywilny, a np po roku kościelny- to już chyba nie te emocje?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:15   #436
teacherka
Zakorzenienie

Tassia, toż to powrót do przyszłości
Stary 2014-03-05, 10:18   #437
ladanseuse14
Zakorzenienie

misia też czuję, że nie dam rady się wbić

Natala gratuluję rocznicy Też tak będę mieć, że rocznica cywilnego i kościelnego, chyba, że kościelny wezmę w dzień cywilnego
Stary 2014-03-05, 10:20   #438
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

No i nie pamiętam co jeszcze...

Słuchajcie, chyba mam metode na moje dziecko... Marudziła wieczorem, więc zrobioliśmy jej szybciej kąpiel i o 19 już spała (a normalnie 20-21). I spała do 00:30! Zjadła i od 1 spała do 5! Potem już jedzonko co 2 godziny, ale dała pospać do 9! Az sie boję zapeszać,a le to już druga fajna nocka po wcześniejszym ululaniu jej...
ja moje dziecko nie raz chcialam przeciagnac do 20-21 ale nie ma szans bo juz po 18 jest mega marudne i trzeba nosic na rekach
3mam kciuki zeby sie Zuzinka przestawila

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:21   #439
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

ładne to, ale czy tym się można bawić, czy tylko na wystawę się nadaje?
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
hej Ladanku
Cytat:

niestety nie unikniesz takich sytuacji, bo nawet dorośli leją do basenów
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
oo fajnie że znalazłaś takie zajęcia
podzieliłabyś się wiedzą na temat tych cwiczen obrotowych?
1. To przygotowanie do obrotów: Mała leży na pleckach, chwytam jej nóżki nad kolankami od spodu kciukiem i od góry chwytam za rączki. Fajnie jest jak dziecko chce trzymać rączki na kolankach i bujam na boki.
2. Uginam jedną nóżkę np prawą i daję na bok lewej strony. Po tej lewej stronie daję jakąś zabawkę, lub coś czym mała się interesuje. Powinna ciągnąć za sobą rączkę (moja jeszcze tego nie robi )
3. Pokazała mi jak podnosić dziecko bokiem, ale jakoś tego nie ogarniam na następnych zajęciach może się nauczę
Ogólnie to są chyba takie ćwiczenia, co dziewczyny o nich pisały
Stary 2014-03-05, 10:23   #440
tassia
Zakorzenienie

moje dziecko spi juz 1,5 godz i nie mam sumienia go budzic...znow mu sie cos poprzestawialo

[/RIGHT]
Stary 2014-03-05, 10:23   #441
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie unikniesz takich sytuacji, bo nawet dorośli leją do basenów
?!?!?!?!
Stary 2014-03-05, 10:26   #442
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
no widzisz idzie w dobrym kierunku, oby tak dalej!

Nie przywitałam się jeszcze, więc dzień dobry. Jestem niewyspana... nie mogłam spać, ciągle myślałam o pracy, bo koleżanka zadzwoniła z mało ciekawymi informacjami, ale o tym to wyżalę się w k.

Na 8 rano jechaliśmy na rehabilitację i znów babka poćwiczyła z Szymkiem 15 minut, a jak tylko zastękał z wysiłku (nie rozpłakał się ani nic), to od razu "no koniec, idź już do mamy"... MASAKRA!

A no i zamówiłam matę puzzlową i z niecierpliwością na nią czekam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:

1. To przygotowanie do obrotów: Mała leży na pleckach, chwytam jej nóżki nad kolankami od spodu kciukiem i od góry chwytam za rączki. Fajnie jest jak dziecko chce trzymać rączki na kolankach i bujam na boki.
2. Uginam jedną nóżkę np prawą i daję na bok lewej strony. Po tej lewej stronie daję jakąś zabawkę, lub coś czym mała się interesuje. Powinna ciągnąć za sobą rączkę (moja jeszcze tego nie robi )
3. Pokazała mi jak podnosić dziecko bokiem, ale jakoś tego nie ogarniam na następnych zajęciach może się nauczę
też tak ćwiczymy
Stary 2014-03-05, 10:26   #443
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wbijesz, ja też ostatnio nie mam jak pisać.

Macham przelotem. Nie oszczędza mnie dziecko ostatnio. Ciągle domaga się uwagi i marudzi. No ale po to jestem, żeby Nim się zająć Teraz kima przy cycu. Lecę zaraz na śniadanie i chatę ogarnąć. Dobrze, że ja już ogarnięta

Drugie śniadanie już mam, na obiad ryba zamarynowana, na kolację sałatka krabowa też jest. Więc cała jestem dziś dla dziecia po południu przychodzi koleżanka do Zuzi to zrobię im na szybko jakiś koktajl i gofry.

Miłego dnia
mam to samo, moje dziecko potrzebuje mojej uwagi cały czas, nawet jak leży na macie, to ja siedzę koło niego, bo inaczej płacze.
Na szczęscie w nocy tez tylko jedna pobudka, za to wstaje o 5 rano i potem o 7 dopiero zasypia.
Wczoraj go położyliśmy spać o 20, a i tak wstał o 5 zadowolony, ale bardzo ładnie śpi w swoim pokoiku.

remont skończony, kasa wydana i jesteśmy szczęśliwi, TŻ z mama coraz lepiej z dogadaniem, się. W niedzielę mama była u nas na obiedzie, wczoraj my u niej wieczorem, także jest ok.

Tż pomaga mi jak może, ale i tak dużo pracuje.

Byłam rozmowa o ulewaniu, mój też ulewa po jedzeniu, praktycznie zawsze i dużo. pani doktor powiedziała, żeby dawać mu kaszkę gotową bez glutenu z kartonika nestle. Ona jest bardzo gęsta i po niej jest lepiej.

Hmm co jeszcze, Kaśka za Twoje pół roku KP, a dla Miśka dużo zdrówka.

Byliśmy wczoraj w konsulacie, załatwić polski akt urodzenia, potem na zakupach, bo musieliśmy Żabie małej kupić ciuszki na lato.

Postaram sie być na bieżąco

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:28   #444
rusałka_1
Zakorzenienie

ladan hej
Cytat:
I
super trzymam kciuki żeby tak zostało

Cytat:
ł

dzięki rzeczywiście dziewczyny pisaly ostatnio podobne rzeczy oi staram się tak bawic chwilę dziennie z Jaśkiem

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:29   #445
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Natala gratuluję rocznicy Też tak będę mieć, że rocznica cywilnego i kościelnego, chyba, że kościelny wezmę w dzień cywilnego
to wbijamy we dwie

Endżi bardzo pięknie opisała Cię logoasia, i patrząc na Twoje zdjęcia i czytając Twoje wypowiedzi, nie można się z tym nie zgodzić. Ciepło bije nawet z fotek

Stary 2014-03-05, 10:30   #446
ja-ika
Zakorzenienie

stanęłam na wadze i jest 1,8 kg więcej od ostatniego ważenia Od wczoraj wcinam ciasteczka owsiane, zamiast innych słodyczy
Najgorsze, że marzec jest u mnie miesiącem imprez i nie obejdzie się bez tortów, ciast... Już w sobotę mój Kamil ma 14 urodziny i robię torta. Za tydzień moja chrześnica co kończy dziś 2 latka ma imprezkę i znowu będą słodkości Za 2 tyg teść robi imieniny...
W ogóle to właśnie marzec i październik to są u nas imprezowe miesiące
Marzec:
5 ur. mojej chrześnicy
8 ur. mojego taty
9 ur. mojego Kamila
11 ur. teścia
15 ur. kuzynki
19 im. teścia

a teraz hit październikowy:
2 ur teściowej
3 ur Emilki
8 ur babci
9 ur brata
15 im babci
20 im mamy i teściowej (tak samo mają na imię )
27 ur mamy i moje imieniny

No i wyszło, że dziadkowie dostali na urodziny wnuka, a babcie wnuczkę

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-03-05 o 10:31
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:31   #447
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja bym spała w tym samym pokoju
mialam spac z nimi w sypialni ale usnelam w salonie
Cytat:
Cytat:

dacie rade dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Popieram zdanie co do atrakcji.
Choć akurat dziś wyjątkowo nie mogę narzekać.

Miłosz pelza, ale na kanapie mu ciężko. Zamówiłam puzzle piankowe i czekam aż dotrą, to będzie mógł swobodnie fikac.

dziewczyny ja dalej nie zamowilam tych puzzli bo nie moge sie zdecydowac na ktore myslicie ze certyfikat ce wystarczy?
Cytat:
gratki
Cytat:
moje dziecko spi juz 1,5 godz i nie mam sumienia go budzic...znow mu sie cos poprzestawialo
to sie ciesz!
chcialam zeby moja tak z raz pospala
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
A no i zamówiłam matę puzzlową i z niecierpliwością na nią czekam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

też tak ćwiczymy
poka linka do puzzli
Cytat:
?!?!?!?!
ogladalam kiedys program ze iles tam procent ludzi sie przyznalo do sikania do basenow nie pamietam ile ale wiem ze duzo.....z 10%

Stary 2014-03-05, 10:32   #448
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo, moje dziecko potrzebuje mojej uwagi cały czas, nawet jak leży na macie, to ja siedzę koło niego, bo inaczej płacze.
Na szczęscie w nocy tez tylko jedna pobudka, za to wstaje o 5 rano i potem o 7 dopiero zasypia.
Wczoraj go położyliśmy spać o 20, a i tak wstał o 5 zadowolony, ale bardzo ładnie śpi w swoim pokoiku.

remont skończony, kasa wydana i jesteśmy szczęśliwi, TŻ z mama coraz lepiej z dogadaniem, się. W niedzielę mama była u nas na obiedzie, wczoraj my u niej wieczorem, także jest ok.

Byłam rozmowa o ulewaniu, mój też ulewa po jedzeniu, praktycznie zawsze i dużo. pani doktor powiedziała, żeby dawać mu kaszkę gotową bez glutenu z kartonika nestle. Ona jest bardzo gęsta i po niej jest lepiej.

Byliśmy wczoraj w konsulacie, załatwić polski akt urodzenia, potem na zakupach, bo musieliśmy Żabie małej kupić ciuszki na lato.

super że już po remoncie
pochwal się zdjęciami uwielbiam oglądać wnętrza

co do marudzenia i potrzeby ciągłej uwagi dziecka, mam to samo

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:32   #449
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
stanęłam na wadze i jest 1,8 kg więcej od ostatniego ważenia Od wczoraj wcinam ciasteczka owsiane, zamiast innych słodyczy
Najgorsze, że marzec jest u mnie miesiącem imprez i nie obejdzie się bez tortów, ciast... Już w sobotę mój Kamil ma 14 urodziny i robię torta. Za tydzień moja chrześnica co kończy dziś 2 latka ma imprezkę i znowu będą słodkości Za 2 tyg teść robi imieniny...
W ogóle to właśnie marzec i październik to są u nas imprezowe miesiące
Marzec:
5 ur. mojej chrześnicy
8 ur. mojego taty
9 ur. mojego Kamila
11 ur. teścia
15 ur. kuzynki
19 im. teścia

a teraz hit październikowy:
2 ur teściowej
3 ur Emilki
8 ur babci
9 ur brata
15 im babci
20 im mamy i teściowej (tak samo mają na imię )
27 ur mamy i moje imieniny
wow

u nas praktycznie w każdy miesiąc ma ktoś urodziny i z TŻtem mamy specjalny kalendarz zrobiony, bo inaczej byśmy się pogubili.

Stary 2014-03-05, 10:33   #450
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

super ze juz skonczyliscie remont, moze pokazesz efekty?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości