Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 09:30   #391
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kiedyś pisalyscie o czymś takim jak alli. Co to takiego, bo jakoś nie kojarzę?

All, to wiem, że allegro.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
chinskie allegro alliexpres

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Mikołaj kończy dzisiaj pół roczku
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp
GRATULACJE DLA MIKIEGO

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:30   #392
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja tez z tych co nie pasują.zakładam tylko do filmów z napisami.zawsze marzyły mi sie soczewki.raz nawet kupiłam na probe ale miałam poroblem z zakładaniem i wyjmowaniem wiec podziękowałamL
Szczerze to nie widzę Cię w okularach

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:32   #393
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp

Wszystkiego najlepszego dla kawalera

Dobra pranie ogarnięte, chatka też to lece do teściowej zbierać punkty za dobre sprawowanie.
Miłego dnia

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:34   #394
tassia
Zakorzenienie

Maciek chrapie

[/RIGHT]
Stary 2014-03-05, 09:37   #395
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wczoraj na kolację dałam Przysmak na Dobranoc z Hippa - kaszkę z bananem. Mieli w Piotrze i Pawle za bagatelka niecałe 1,50zł (bo termin do końca marca, ale wierzę, że na niemowlęce jedzenie jest obwarowane takimi kontrolami, że spokojnie jest jeszcze jadalne ).
No i powiem Wam, że ładnie nasyciła Julka Karmienie było dopiero o 6 rano z piersi, w nocy spokojnie wystarczyło mu 100ml picia.
Serio? Ja nie widze roznicy miedzy tymi kaszkami na dobranoc a normalnymi

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

Mój mały już dobrze opanował łyżeczkę, także tak - daję normalnie łyżeczką ze słoiczka Jakieś tam Nestle czy Bobovity robię wdg instrukcji i też daję łyżeczką.
Julek za 4 dni skończy 6 miesięcy - więc wiek też jest nie bez znaczenia

[brze.
Moj zdecydowali woli jest lyzeczka niz z butelki, czasami mleko nawet bo ciagnac ze smoka mu sie nie chce, a lyzeczka to je chetnie

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Masakra jak mnie glowa boli... z tego złego samopoczucia jakaś deprecha mnie wzięła...

esz?
Witaj w klubie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:37   #396
agusiowata
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Mikołaja z okazji pół roczku!!!!!!!!
Stary 2014-03-05, 09:39   #397
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Angel biedaku a co do snu z babcią, to ja bardzo poważnie przyjmuję wszystko co dzieję się w moich snach. małż mówi ze jestem czarownica, ostatnio śniło mi się ze kolezanka urodziła córeczkę, a za 3 godziny dostajemy smsa z jej zdjęciem i wiadomością o narodzinach.
a co jeszcze chciałam powiedzieć...

Dziewczyny, Angel to tak spokojna i opanowana osoba ze czuję się przy niej jak pod skrzydłami u swojej mamy takie ciepło od niej bije, że mogłabym ją mieć za swojego anioła stróża. przy moim zabiegany życiu i ciągłej zadyszce. spotkanie z nią jest jak godzinne spa. Angel zazdraszczam Ci tak pozytywnej życiowej postawy. Mimo ogromnego zmęczenia masz w sobie taką pogodę ducha że mogłabym pożyczać garściami

a u nas choroby cd. Ania dziś znów gorączki dostała, bylismy u lekarza ale osłuchowo czysto więc wirusówka, podobno wszyscy wokół przechodzą obecnie. Zapewne zostanie w domu do końca tygodnia co oznacza ze z pracy nici no ale ważne zeby szybko nam wyzdrowiała malutka.
Dziewczyny, zaczęłam chodzić na basen czuję się jak orka, zero kondycji
Aśka, borze zielony, ale z Ciebie kochane, przemiłe dziewczę Zrobiłas mi dzień, niczemu nie będę zaprzeczać i będę się pławić w Twojej dobrej opinii

Chyba faktycznie babcia nad nami czuwa. Były sytuacje kiedy czułam jej opiekę, ale to coś trudnego do uchwycenia w słowa. I po nieprzespanej nocy

Biedna malutka. Niech zdrowieje szybko

E tam, niejedna chciałaby nie mieć kondycji pod warunkiem, że dostałaby za to Twoją figurę
Stary 2014-03-05, 09:40   #398
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

wrzucam wam fotke księżniczki zosi co siostra tz zrobiła z pianki

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:40   #399
ladanseuse14
Zakorzenienie

Stary 2014-03-05, 09:43   #400
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Maciek chrapie

odziedziczył to po kimś w genach ?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
hej
jak tam jak tam?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

bez wątpienia ma kobieta talent ona to sprzedaje?

Stary 2014-03-05, 09:43   #401
ladanseuse14
Zakorzenienie

Śliczny tytuł
Stary 2014-03-05, 09:45   #402
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
T
U nas w domu jest ogolnie zimno i ciezko zawsze nagrzac zeby bylo rzeczywiscie bardzo cieplutko.Przyszla zima i paląc na okraglo jest ok 20-22 stopnie a w sypialni okolo 18-19.I Julka przesypiala prawie cale noce najpierw byly 2 pobudki na szamke potem 1 a potem spala juz do rana.Oczywiscie wiadomo byly gorsze dni, skoki etc. ale ogółem spala ladnie w nocy.Pozniej zrobilo sie cieplo a tesc dalej ostro palil w piecu wiec w sypialni codziennie bylo ok 22-23 stopnie i Julka zaczela budzic sie z 2 razy kazdej nocy.Oczywiscie nie rozumialam co sie z nią działo, karmilam ją wtedy mlekiem bo myslalam ze glodna(teraz mysle ze chcialo jej sie poprostu pic bo jej bylo za gorąco)
Pozniej skrecilam calkiem kaloryfery w sypialni i od jakiegos czasu znowu mam tam 18-19 stopni i mała ladnie spi i nie sie budzi.
Nie wiem czy to od tego zalezy ale jak jest cieplej to Julka gorzej spi.
Ile u Was jest stopni w pomieszczeniu gdzie dzieciaczki spia??? moze sprobowalybyscie jakos zrobic zeby bylo chlodniej w sypialni, moze akurat bedą lepiej spac?
Mam 21-22 stopnie.18 to dla mnie za zimno...

U mnie problem jest jesienia i wiosna chyba tez bedzie, bo sypilania sie najbardziej nagrzewa.Nie dosc, ze komin idzie to taka cyrkulacja powiertrza.N o i przy wlaczonym piecu czasami jest 25 stopni, a jak go wylaczy to sypialnia spoko, ale reszta domu za to lodowka.Nie wiem chyba otwarte okno tylko wtedy ratuje.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-05 o 09:50
Stary 2014-03-05, 09:47   #403
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
odziedziczył to po kimś w genach ?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

hej
jak tam jak tam?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

bez wątpienia ma kobieta talent ona to sprzedaje?
póki co to robi na zamówienia dla koleżanek ale nie wiem czy coś jej płaca z ato one podają propozycje co cca a onma stara sie zrealizować jak raz pytałam to mówiła ze spróbuje na allero wystawić za 20zł.
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:47   #404
papuga_69
Zakorzenienie

Już prawie zapomniałam jak smakują słodycze a wczoraj pochłonęłam spory kawałek orzechowca

Stary 2014-03-05, 09:47   #405
ladanseuse14
Zakorzenienie

papuga wstałam w ten jakże cudowny WOLNY dzień (pierwszy od tygodnia), ogarniam, później jakiś spacer, zaniosę Julkę do koleżanki, później na siłownię, trzeba w domu ogarnąć no i jakoś zleci
Stary 2014-03-05, 09:47   #406
your Angel
czyli Endżi

Z innej beczki to zniechęciłam się jeszcze bardziej do basenu. Ogólnie ja osobiście się brzydzę brudnej wody - jezioro, basen itd, a w przypadku wody dla dziecka mam wysokie wymagania

Nasi znajomi mają 20 miesięcznego syna i zajarani nam opowiadają jak ostatnio z nim byli na dziecięcym basenie u mnie w mieście. No to dopytuję jak sobie poradzili logistycznie - między innymi o to którą pieluchę do pływania wzięli.
I ci ludzie robią głupią minę, zaraz sie śmieją i mówią, że mały nie mial pieluchy, tylko slipki do pływania Bo oni nie mieli czasu kupić tych pieluch.
A 5 minut wcześniej była rozmowa, że ich dziecko nie umie korzystać z toalety, sika i robi kupę wyłącznie do pieluchy. No zarąbiście mają.

Poza tym wspomnieli, że ratownik ma na wszystko wbite i ogląda sobie filmy na laptopie No ekstra. A jakby mi sie dziecko zachłysnęło i oczekiwałabym jakiejś sprawnej reakcji?

Tż zaraz się na nich wkurzył, że mi o tym powiedzieli, bo wie jaka jestem cięta na takie akcje i obawia się, że nie puszczę już go z dzieckiem do tego szaletu

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-05 o 09:49
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:49   #407
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram zdanie co do atrakcji.
Choć akurat dziś wyjątkowo nie mogę narzekać.

Miłosz pelza, ale na kanapie mu ciężko. Zamówiłam puzzle piankowe i czekam aż dotrą, to będzie mógł swobodnie fikac.

puzzle to hicior

Stary 2014-03-05, 09:52   #408
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
chyba sie nie wbije juz....
dasz radę co tam słychać?Jak remoncik?

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tez mnie jakis kryzys dopada, a jeszcze wczoraj od znajomej uslyszalam ze wygladam na zmeczona a ja tak sie staralam z make-up'em
ostatnio miałam to samo Wyszykowałam się, porządnie wymalowałam, a usłyszałam, że coś marnie wyglądam i mam taką zmęczoną twarz:/

Cytat:
hej

ja wczoraj wieczorem oglądałam na wspólnej, na reklamach przytuliłam się do Mikiego i tyle mnie było- zasnęłam ok 20:30 a wstałam 8:15
ale Ci dobrze!

Cytat:
brrraawoo!!

Cytat:
ja tez z tych co nie pasują.zakładam tylko do filmów z napisami.zawsze marzyły mi sie soczewki.raz nawet kupiłam na probe ale miałam poroblem z zakładaniem i wyjmowaniem wiec podziękowałamL
ja jakoś też nie ogarnęłam zakładania i zdejmowania soczewek... siedziałam przed lusterkiem po pół godziny a i tak nic z tego nie wychodziło. Teraz, przy dziecku to już w ogóle nie miałabym czasu.

Cytat:

cuudo!!! dziewczyna ma talent
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:52   #409
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

już nie wyrabiam... mam potrzebę zrobienia czegoś innego niż przewijanie, karmienie, zabawianie, łażenie ciągle po tych samych uliczkach z wózkiem, pranie, sprzątanie, gotowanie czy zakupy
a najbardziej mnie wkurza, jak TZ mówi to idź gdzieś, ja zostanę z Kubą. Niby ok, tylko że jak on się zajmuje dzieckiem to TYLKO i WYŁĄCZNIE zajmuje się dzieckiem. A jak ja jestem z Kubą cały dzień sama to jeszcze muszę zrobić wszystko w domu czy ja mam jakieś wygórowane oczekiwania wobec niego
)
To jakas wiosenna depresja chyba.Mnie tez wszystko wnerwia, zrobilabym cos ze soba, ale nie wiem co.Wlosy juz zrobilam, tylko rozjasnianie jeszcze zostalo, odchudzac sie zaczelam, na ciuchy nowe kasy nie mam nie wiem co jeszcze wymyslic.
Stary 2014-03-05, 09:53   #410
policzanka
Wtajemniczenie

Brawo dla Mikiego!Rośnij zdrowo!

Papuga no własnie ja tez się w nich nie widze i dlatego nie nosze
no ale kiedys bede musiała zacząć bo teraz często się zdarzają sytuacje ze znajomych na ulicy po prostu nie poznaje.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:54   #411
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Z innej beczki to zniechęciłam się jeszcze bardziej do basenu. Ogólnie ja osobiście się brzydzę brudnej wody - jezioro, basen itd, a w przypadku wody dla dziecka mam wysokie wymagania

Nasi znajomi mają 20 miesięcznego syna i zajarani nam opowiadają jak ostatnio z nim byli na dziecięcym basenie u mnie w mieście. No to dopytuję jak sobie poradzili logistycznie - między innymi o to którą pieluchę do pływania wzięli.
I ci ludzie robią głupią minę, zaraz sie śmieją i mówią, że mały nie mial pieluchy, tylko slipki do pływania Bo oni nie mieli czasu kupić tych pieluch.
A 5 minut wcześniej była rozmowa, że ich dziecko nie umie korzystać z toalety, sika i robi kupę wyłącznie do pieluchy. No zarąbiście mają.

Poza tym wspomnieli, że ratownik ma na wszystko wbite i ogląda sobie filmy na laptopie No ekstra. A jakby mi sie dziecko zachłysnęło i oczekiwałabym jakiejś sprawnej reakcji?

Tż zaraz się na nich wkurzył, że mi o tym powiedzieli, bo wie jaka jestem cięta na takie akcje i obawia się, że nie puszczę już go z dzieckiem do tego szaletu
No przyznam, że trochę to nie fajne. Nie ma na basenie wymagań, że dziecko musi mieć specjalny pamper zanim wejdzie do wody? Przecież to logiczne, że będzie sobie podsikiwać..a potem inne dzieci będą nurkować w tej wodzie.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
papuga wstałam w ten jakże cudowny WOLNY dzień (pierwszy od tygodnia), ogarniam, później jakiś spacer, zaniosę Julkę do koleżanki, później na siłownię, trzeba w domu ogarnąć no i jakoś zleci
zazdroszczę siłki i to bardzo

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Brawo dla Mikiego!Rośnij zdrowo!

Papuga no własnie ja tez się w nich nie widze i dlatego nie nosze
no ale kiedys bede musiała zacząć bo teraz często się zdarzają sytuacje ze znajomych na ulicy po prostu nie poznaje.
Ja bym na Twoim miejscu spróbowała jeszcze raz z soczewkami

Stary 2014-03-05, 09:55   #412
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
chinskie allegro alliexpres
o, dzieki ciekawe
a to normalnie można zapłacić kartą debetową przez internet?
Stary 2014-03-05, 09:57   #413
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To jakas wiosenna depresja chyba.Mnie tez wszystko wnerwia, zrobilabym cos ze soba, ale nie wiem co.Wlosy juz zrobilam, tylko rozjasnianie jeszcze zostalo, odchudzac sie zaczelam, na ciuchy nowe kasy nie mam nie wiem co jeszcze wymyslic.
ja tez bym cos zrobiła..tyle ze najpierw bym musiała zacząć od odchudzania..na ciuchy tez kasy brak..włosy tez ostatnio zrobiłam ale fryzjerka karze przyjsc jeszcze raz a to się liczy z kolejnym wydaniem 150zl..jakos mi się to nie usmiecha.musze znalezc kogos kto by mogł mi chociaz za połowe mniej robic pasemka..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-03-05 o 09:58
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:58   #414
tassia
Zakorzenienie

Nie wierze własnym oczom
obczajcie to
http://huvrtech.com/

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

normalnie nasze dzieci beda sie wychowywac w innej epoce
a my bedziemy jak dinozaury

[/RIGHT]
Stary 2014-03-05, 09:59   #415
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
u nas dziś pobudki co 1h -1,5 h
mam nadzieję ze dzien będzie lepszy
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej!

byliśmy dziś z Szymkiem u pediatry, bo mimo zmiany mleka na bebilon pepti znów ulewał dużo. prawdopodobnie ma refluks

a poza tym od dziś mam okulary
pokaż się w okularach

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
h

a u nas choroby cd. Ania dziś znów gorączki dostała, bylismy u lekarza ale osłuchowo czysto więc wirusówka, podobno wszyscy wokół przechodzą obecnie. Zapewne zostanie w domu do końca tygodnia co oznacza ze z pracy nici no ale ważne zeby szybko nam wyzdrowiała malutka.
Dziewczyny, zaczęłam chodzić na basen czuję się jak orka, zero kondycji
zdrówka dla małej

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nie, tylko samą pierś, bo pediatra mi mówiła, że jak kp to dopajac nie trzeba, ale ostatnio właśnie myślałam czy i kiedy powinnam podać jakąś wodę, sok czy herbaty.

Co do drugiej części to witaj w klubie próbowałam soczewek, ale nie umiem sama ich zakładac i ściągac. TŻ mi pomagał inaczej trwało by to wieki...zatem soczewki poszły w odstawke.
ka poki co też tylko kp
też się zastanawiam kiedy podać mu pierwszą wodę

ja też okularnica od wczesnej podstawowki. tyle za lubię okulary i po tylu latach nie wyobrazam sobie siebie bez. to częśc mojej osoby
chciałam się jedynie pozbyć szkieł na ślub, ale nie udało się. bo tak jak ty joasiu nie umiałam ich zakładac ani ściągać- to była dla mnie mordęga.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A mój najstarszy syn miał wczoraj w szkole przymusową ewakuacje. Jakiś idiota zadzwonił i ogłosił że podłożono bombę. I to sobie ktoś zrobił takie żarty w trzech szkołach u nas w mieście. Współczuję mu jak go dorwą. A dzieciaki ze szkoły wychodziły tak jak stały - bez kurtek w obuwiu szkolnym

maskara mam nadzieję że złapią tego żartownisia
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na ćwiczeniach dla mam z bobasem są raz w tyg o 17. Skakałyśmy na piłce na różne sposoby, bardzo się Emilce podobało. Dziewczyna co prowadzi zajęcia jest fizjoterapeutką. Zaleciła nam ćwiczenia przygotowujące do obracania się (bo Emi się nie obraca) Powiedziała, że jak będziemy ćwiczyły codziennie, to na następnych zajęciach już będzie widać poprawę
oo fajnie że znalazłaś takie zajęcia
podzieliłabyś się wiedzą na temat tych cwiczen obrotowych?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
chyba sie nie wbije juz....

wbijaesz się wbijesz
już po remoncie?
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Macham przelotem. Nie oszczędza mnie dziecko ostatnio. Ciągle domaga się uwagi i marudzi. No ale po to jestem, żeby Nim się zająć Teraz kima przy cycu. Lecę zaraz na śniadanie i chatę ogarnąć. Dobrze, że ja już ogarnięta

Drugie śniadanie już mam, na obiad ryba zamarynowana, na kolację sałatka krabowa też jest. Więc cała jestem dziś dla dziecia po południu przychodzi koleżanka do Zuzi to zrobię im na szybko jakiś koktajl i gofry.

Miłego dnia

mniam gofry
Cytat:

wszytskiego naj dla Mikiego!! i gratulacje za spełniony plan

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:59   #416
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
n
mamy dziś 5 rocznicę pierwszego ślubu
bo bralismy osobno cywilny i kościelny, kredyt musieliśmy załatwić
Gratuluje

Nie ma to jak 2 sluby z ta sama osoba
Stary 2014-03-05, 10:01   #417
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierze własnym oczom
obczajcie to
http://huvrtech.com/

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

normalnie nasze dzieci beda sie wychowywac w innej epoce
a my bedziemy jak dinozaury
ale jak to..

Stary 2014-03-05, 10:02   #418
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

co do świętowania, to niedługo się za to bierzemy
powiem Wam, ze to był bardzo dziwny dzień.... miała to być czysta formalność, tylko pod kredyt, a emocje dla mnie były bardzo silne... mielismy później obiad u rodziców P., a potem... wróciłam z rodzicami do domu... z bałaganem w głowie, bo przecież mam męża a jednocześnie jakby nic się nie zmieniło... ehh, trudny to czas był

:
No ja bardzeij na luzie do tego podeszlam, ale i tak jakos dziwnie mi bylo.My wzelismy slub ze wzgledu na podatki w de

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Mikołaj kończy dzisiaj pół roczku [LEFT]Kiedy to zleciało? :
Stary 2014-03-05, 10:03   #419
papuga_69
Zakorzenienie

Dobra idę umyć głowę, się ogarnąć i na spacer bo Antek zaczyna marudzić. Do później

Stary 2014-03-05, 10:03   #420
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ja jestem chora to radzicie spac w innym pokoju niz mała czy w tym samym bo i tak zarazki są wszedzie?
ja bym spała w tym samym pokoju

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała, ale nie mam kasy, więc noszę połamane okulary bo mi Eda uszkodził, ale na nowe też nie mam teraz kasy. No, ale ja do kompa i na dwór tylko, po domu chodzę bez, to daje radę jakoś.
Dawid kiedyś ojcu połamał okulary i potem mąż chodził kilka miesięcy w takich naprawionych na szybko opaską termokurczliwą

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a i jeszcze pytanie na dobranoc:
czy Wasze dzieci od podłogi się nie przeziębiają? bo ja mam wrażenie, że u mnie w domu jest taki przeciąg na podłodze, że rzadko pozwalam Szymkowi na zabawę na podłodze, jak coś to matę daję na łóżko
u nas puzzle piankowe leżą przy samym balkonie, ale chłopaki mi się nie przeziębiają
na łóżku to chyba trochę za miękko, na twardym lepiej się ćwiczy wygibasy

Cytat:
ja w zasadzie też nie mam znajomych miałam dobrych kolegów na ale 2 założyło rodziny...jeden w wawie drugi tez gdzieś za granicami pl a trzeci w uk...niby jak ten z wawy przyjeżdza to zawsze zaglądnie do nas ale rzadko to jest... w pracy mam jedną lepszą koleżanke bo pozostałe to troszke fałszywe no ale mieszka troszke daleko wiec sie nie odwiedzamy ale dzwonimy dość często i w zasadzie to tyle reszta to tylko na cześc i nic wiecej...do sąsiadek chodze czasem na kawe ale one są w wieku moich rodziców teakże ten ale fajne są

ps adi chyba ma ospe juz wysyłałam dzisiaj do przedszkola i wspomniałam siostrze ze ma dwie krostki ...ta popatrzyła i mi mówi żebym zostawiła w domu ....tak wiec czekam na rozwiniecie czy to ospa czy też nie
ja też mam bardzo mało znajomych, z nikim z lo nie utrzymuję kontaktów, ze studiów mam sporadyczny kontakt z jedną osobą, w pracy miałam dwie super koleżanki, ale w czasie jak byłam na wychowawczym to obie zmieniły pracę, jedna ma teraz 7miesięczne dziecko, ale widujemy się rzadko, bo nas dzieli 30km, druga sie wyprowadziła 200km od nas, kontaktujemy się często ale przez telefon i gg; rodzinę mam 100km stąd, w moim mieście mieszka siostra, ale pracuje i ogólnie jest zajęta, mieszka tu też brat męża z żoną, ale jakoś nie mamy dobrego kontaktu; z sąsiadami jestem na dzień dobry, choć mieszkają tu i młodzi ludzie to nie mam ochoty się z nimi bliżej poznawać, w sumie mam jedną znajomą w bloku, ale gadamy tylko jak wpadniemy na siebie, nie mam do kogo wyskoczyć na kawę ani do mnie nie bardzo ma kto przyjść

zdrówka dla Adriana, ja jesienią podejrzewałam u Dawida ospę, miał tych krostek sporo, ale poszliśmy do lekarza i okazało, się że to nie to

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Drugie śniadanie już mam, na obiad ryba zamarynowana, na kolację sałatka krabowa też jest. Więc cała jestem dziś dla dziecia po południu przychodzi koleżanka do Zuzi to zrobię im na szybko jakiś koktajl i gofry.

Miłego dnia
podziwiam Twoje zorganizowanie ja nawet nie mam pomysłu na obiad, do tego ciągle pada i chyba nawet do sklepu nie wyskoczymy

Cytat:
najlepsze życzenia dla Mikiego

Cytat:
Hmmm... Ale mój Miłosz też się kręci przed snem, nie pada jak kłoda. Często mimo, że zmęczony to udaje chwata i zaczyna się bawić. Po czym jeszcze bardziej zmęczony i płacze bardziej
Po prostu jak zaczyna płakać to biorę go na ręce daje smoczek, jak się uspokoi to odkładam. Czasem zasnie po drugim odlozeniu a czasem po siódmym. Ale wolę tak niż na rękach, bo nie jest to tak frustrujace. Zwłaszcza, że on już tak się nauczył i na rękach będzie się rzucał i jeczal i nie zasnie. A czasem po prosto musi znaleźć dogodną pozycję i ostro się kręci przed snem. Ja wychodzę z pokoju żeby tego nie słyszeć, bo mam odruch żeby brać na ręce i uspokajac, a niejednokrotnie to wcale nie potrzebne, bo w końcu znajdzie wygodną pozycję i zasnie sam. A jak nie, to jak wyżej, na ręce, smok, buzi i do łóżeczka

mnie usypianie na rękach generalnie nie frustruje, bo to dosłownie chwila i śpi za to właśnie na takie podnoszenie i odkładanie nie mam cierpliwości, ale też zawsze wychodzę z pokoju jak go kładę, kiedyś chwilkę się powiercił i zasypiał, a teraz po jakimś czasie odpala syrenę i muszę interweniować tym razem przystawiłam do cyca, jak przestał jeść to podmieniłam na smoka i zasnął na naszym łóżku

Ewacia jako mistrz wypieków zapodaj jakiś przepis na tort, który nawet mnie się uda

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości