Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 10:35   #451
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
super że już po remoncie
pochwal się zdjęciami uwielbiam oglądać wnętrza

co do marudzenia i potrzeby ciągłej uwagi dziecka, mam to samo
nie ma sie czym chwalić, tutaj, żeby fajny remont zrobić to byśmy musieli wydać z 5 razy tyle, mamy zwykłe meble z Ikei, bo było taniej.

na zimę musimy nazbierać kasę, żeby zrobić panele w całym domu, no i będziemy gadać z tą babką czy by nam nie sprzedała mieszkania tego.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:40   #452
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cześć

Poszłyśmy spać o 24 !!! jupi

Ja w mieszkaniu mam 22-23"C
Nie daję, żadnych herbatek.
kaśka- gratulacje dla Mikusia !!!
inwersja- powiem Ci...zdziwisz się... mnie ostatnio zagadała obca babka z wózkiem. Chciała się zintegrować- synek młodszy o miesiąc od Gosi. Byłam w szoku ale serdecznie pogadałyśmy i umówiłyśmy się na wiosnę, że musimy się spotkać przy piaskownicy

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:40   #453
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
to wbijamy we dwie

Endżi bardzo pięknie opisała Cię logoasia, i patrząc na Twoje zdjęcia i czytając Twoje wypowiedzi, nie można się z tym nie zgodzić. Ciepło bije nawet z fotek
Zgadzam sie w 100 proc, to juz widac przez neta, poza tym ja bym na miejscu Angel wyskoczyla z okna z wiezowca juz dawno.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:40   #454
ewacia85
Wtajemniczenie

kasiunia mistrzem nie jestem pieke tylko to co lubie i co mało czasu zajmuje na tortac sie nie znam a ja uwielbiam wszystko co czekoladowe i orzecowe wiec zrobiłabym to co zwykle czyli ciasto od wztki pzełożone masa czekoladową z wiśniami pyszota
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:42   #455
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ładne to, ale czy tym się można bawić, czy tylko na wystawę się nadaje?

hej Ladanku

niestety nie unikniesz takich sytuacji, bo nawet dorośli leją do basenów

1. To przygotowanie do obrotów: Mała leży na pleckach, chwytam jej nóżki nad kolankami od spodu kciukiem i od góry chwytam za rączki. Fajnie jest jak dziecko chce trzymać rączki na kolankach i bujam na boki.
2. Uginam jedną nóżkę np prawą i daję na bok lewej strony. Po tej lewej stronie daję jakąś zabawkę, lub coś czym mała się interesuje. Powinna ciągnąć za sobą rączkę (moja jeszcze tego nie robi )
3. Pokazała mi jak podnosić dziecko bokiem, ale jakoś tego nie ogarniam na następnych zajęciach może się nauczę
Ogólnie to są chyba takie ćwiczenia, co dziewczyny o nich pisały
Też miałam Cię pytać o te ćwiczenia,bo Mój leniuszek też się nie bierze do obracania.Wczoraj przyszły puzzle piankowe,więc dziś pocwiczymy.A i próbowałam tych sposobów na chichranie.Niestety nie zadziałało

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-05, 10:43   #456
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100 proc, to juz widac przez neta, poza tym ja bym na miejscu Angel wyskoczyla z okna z wiezowca juz dawno.
E tam, człowiek nie wie, co jest zdolny znieść dopóki nie stanie w takiej sytuacji Mi np. teraz ciężko znieść jedną pobudkę Elenki, a przecież do Edy wstawałam co 2 h

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:43   #457
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Poli zaraz obejrzę to nosidło, dzięki chustę mamy, ale ja nie mogę się ogarnąć z wiązaniem jej, w domu mi ciężko, a jak mam gdzieś podjechać autem i dopiero na miejscu wiązać to w ogóle odpada

Ewacia jestem pod wrażeniem, Twoja siostra ma talent

Papuga
mam taki sam blender, będziesz zadowolona

ja się już obawiam lata, w sypialni mimo pootwieranych wszędzie okien i chodzącego wiatraka jest w nocy 27 stopni, nie da się spać normalnie

na prawdę bardzo śmieszne, że dziecko się załatwia do basenu ludzie zupełnie bez wyobraźni
Ja tez nie mam głowy do tych wiązań.stosuje tylko to z linku bo reszta za skomplikowana jak dla mnie

o to link.moze Tobie podpasuje

http://www.calinbleu.com/the-simple-cross-carry/
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:47   #458
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
mam to samo, moje dziecko potrzebuje mojej uwagi cały czas, nawet jak leży na macie, to ja siedzę koło niego, bo inaczej płacze.
Na innym forum pisze dziewczyna, ze tez ma takie dziecko, nawet jak spi w ciagu dnia to czasami musi przy nim siedziec bo sie budzi i placze.I ona calu czas tak siedzi i nie je nic calymi dniami i nawet do kibelka nie chodz, po jej postach widac, ze jest juz na skraju zalamania i ma juz niezla depreche. Pisze tak jakby dziecko robilo to specjalnie bo ona juz siedzi przy tym dziecku i placze sama z glodu, a maly sie smieje.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:48   #459
anutka171
Rozeznanie

Czesc

smutno mi bo ciagle jestem w tyle i nie mam kiedy Was nadrobic
ale w kazdej wolnejkj chwili sie staram

Wczoraj bylismy na rehabilitacji i wyglada na to, ze wszystkie nasze problemy prawie sia skonczyly dawno Kubus nie dostal tylu pochwal
i tak bedziemy musieli chodzic na rehabilitacje dopoku maly nie zacznie raczkowac, bo takie tam rzadza zasady, ale wazne, ze juz nic sie nie dzieje zlego
zaraz znowu jade do rodzicow, bo tata ma dzisiaj urodziny. musze jeszcze tort kupic.

przede wszystkim wszystkie dziewczyny, ktore wczoraj mialy nieciekawe nastroje. bedzie lepiej, mam nadzieje, ze juz sie poprawilo
wiem, ze nie zawsze jest kolorowo, ale trzeba jakos ta bide do przodu pchac i dla naszych najwiekszych skarbow jakos starac sie przetrwac te najgorsze chwile

u mnie aktualnie noce sa straszne i zawsze sie zloszcze. ale jak juz wstane rano, to cala zlosc mi przechodzi, tylko zmeczenie pozostaje :?
w koncu to nie jest wina naszych pociech i nie robia tego specjalnie...

teacherka dla Ciebie podwojne duzo przeszlyscie z Zuzinka, dlatego na pewno jest Ci duzo trudniej. do tego T. olej ja po prostu. piszesz, ze masz rodzine 50km od miejsca gdzie mieszkasz. a nie udalo by Ci sie wyrwac i pojechac tam na jakis czas z malutka?
u nas tak ma siostra. mieszka sama z mezem 70 km od nas i czasami ja namawiamy, zeby do nas przyjezdzala, bo jak sama tam zostaje to czesto lapie dola i fiksuje...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jeszcze nie kupowalam bo ciagle brakuje mi czasu by przy tym siasc i wybrac to co bym chciala. jest na wizazu caly watek o aliexpress. dostawa jest za free, przesylki docieraja o ile sprzedawca jest wiarygodny i posiada duza ilosc feedback'ow.
dziekuje za odpowiedz
Stary 2014-03-05, 10:48   #460
policzanka
Wtajemniczenie

Czy Wasze dzieciaczki tez mają z tyłu na uszkach pod skórą takie jakby kuleczki?jakby chrząstka?nie wiem czy mam pytac lekarke co to -moze to jest fizjologiczne i ma kazde dziecko.
Stary 2014-03-05, 10:51   #461
kaska87
Zakorzenienie

Misia Ladan dacie radę! jesteście swoje ziomy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:58   #462
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Na innym forum pisze dziewczyna, ze tez ma takie dziecko, nawet jak spi w ciagu dnia to czasami musi przy nim siedziec bo sie budzi i placze.I ona calu czas tak siedzi i nie je nic calymi dniami i nawet do kibelka nie chodz, po jej postach widac, ze jest juz na skraju zalamania i ma juz niezla depreche. Pisze tak jakby dziecko robilo to specjalnie bo ona juz siedzi przy tym dziecku i placze sama z glodu, a maly sie smieje.
aż tak źle nie jest, ale jak się bawi to chce żebym z nim siedziała, śpi sam w dzień, w nocy w swoim pokoju. jestem w końcu mamą i jestem dla niego.

Kornel sie cieszy jak mnie za włosy ciągnie
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Misia Ladan dacie radę! jesteście swoje ziomy
piona ziom !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:04   #463
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Też miałam Cię pytać o te ćwiczenia,bo Mój leniuszek też się nie bierze do obracania.Wczoraj przyszły puzzle piankowe,więc dziś pocwiczymy.A i próbowałam tych sposobów na chichranie.Niestety nie zadziałało

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
oj to szkoda ale próbuj
Stary 2014-03-05, 11:05   #464
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
to już lekka przesada
Cytat:
stanęłam na wadze i jest 1,8 kg więcej od ostatniego ważenia Od wczoraj wcinam ciasteczka owsiane, zamiast innych słodyczy
Najgorsze, że marzec jest u mnie miesiącem imprez i nie obejdzie się bez tortów, ciast... Już w sobotę mój Kamil ma 14 urodziny i robię torta. Za tydzień moja chrześnica co kończy dziś 2 latka ma imprezkę i znowu będą słodkości Za 2 tyg teść robi imieniny...
W ogóle to właśnie marzec i październik to są u nas imprezowe miesiące
Marzec:
5 ur. mojej chrześnicy
8 ur. mojego taty
9 ur. mojego Kamila
11 ur. teścia
15 ur. kuzynki
19 im. teścia

a teraz hit październikowy:
2 ur teściowej
3 ur Emilki
8 ur babci
9 ur brata
15 im babci
20 im mamy i teściowej (tak samo mają na imię )
27 ur mamy i moje imieniny

No i wyszło, że dziadkowie dostali na urodziny wnuka, a babcie wnuczkę
ale świetowanie i ile pyszności będzie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:09   #465
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zrobilma keratynowe prostowanie, ale juz mysle o tym, ze za 3-4 miechy zrobie trwala.
ja też chce trwałą, ale tak jak mi po tym włosy leciały, to nawet teraz po porodzie tak nie lecą

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kasiunia mistrzem nie jestem pieke tylko to co lubie i co mało czasu zajmuje na tortac sie nie znam a ja uwielbiam wszystko co czekoladowe i orzecowe wiec zrobiłabym to co zwykle czyli ciasto od wztki pzełożone masa czekoladową z wiśniami pyszota
dzięki
ja jestem taka tępa dzida, że jak nie mam przepisu dokładnego przed sobą to nic nie zrobię

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam głowy do tych wiązań.stosuje tylko to z linku bo reszta za skomplikowana jak dla mnie

o to link.moze Tobie podpasuje

http://www.calinbleu.com/the-simple-cross-carry/
też tylko tak wiąże, ale mam zawsze problem z dociągnięciem i potem coś ciągle poprawiam i mam wrażenie, że mi dziecko wyleci

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

smutno mi bo ciagle jestem w tyle i nie mam kiedy Was nadrobic
ale w kazdej wolnejkj chwili sie staram

Wczoraj bylismy na rehabilitacji i wyglada na to, ze wszystkie nasze problemy prawie sia skonczyly dawno Kubus nie dostal tylu pochwal
i tak bedziemy musieli chodzic na rehabilitacje dopoku maly nie zacznie raczkowac, bo takie tam rzadza zasady, ale wazne, ze juz nic sie nie dzieje zlego
zaraz znowu jade do rodzicow, bo tata ma dzisiaj urodziny. musze jeszcze tort kupic.
dla Kubusia, pięknie sobie chłopak ze wszystkim poradził

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:11   #466
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A mój najstarszy syn miał wczoraj w szkole przymusową ewakuacje. Jakiś idiota zadzwonił i ogłosił że podłożono bombę. I to sobie ktoś zrobił takie żarty w trzech szkołach u nas w mieście. Współczuję mu jak go dorwą. A dzieciaki ze szkoły wychodziły tak jak stały - bez kurtek w obuwiu szkolnym
świetne mają ludzie pomysły aż szkoda gadać :/ to tak samo jak ostatnio słyszałam że matka 37 czy 38letnia z córunią robiły sobie zabawy i dzwoniły tysiące razy na numery alarmowe .... no co to ma w głowie co?..... ehh

Cytat:
chyba sie nie wbije juz....
oj wbijesz

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Pobudka 6.20 Poza tym w nocy znowu jakies steki i jeki, nie wiem o co jej chodzi

Tez mnie jakis kryzys dopada, a jeszcze wczoraj od znajomej uslyszalam ze wygladam na zmeczona a ja tak sie staralam z make-up'em
ajjjj, wiem jak takie komplementy działają wiem sporo takich słyszałam, i przeważnie akurat wtedy kiedy naprawdę się starałam z makijażem :/

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wiesz co, każda firma ma swoje widzimisię co powinno wchodzić do diety w którym miesiącu. U Bobovity ryba idzie 3 miesiące po mięsie.

Snow, super, że napisałaś o co chodzi z tym eliminowaniem wywaru
jest rybka po 5 mcu z Bobovity
Stary 2014-03-05, 11:12   #467
anutka171
Rozeznanie

Troche po lebkach i na szybko, ale nadrobilam

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo

a moze kazeina uczula? dosyć częste u alergików i właśnie przy nutramigenie są zaczerwienione policzki wtedy

masakra jakaś z tą lekarką

ja podaję kilka łyżek wody po marchewce

Natala dobrze ze dziewczyny już zdrowe

Susanna

Angel biedaku a co do snu z babcią, to ja bardzo poważnie przyjmuję wszystko co dzieję się w moich snach. małż mówi ze jestem czarownica, ostatnio śniło mi się ze kolezanka urodziła córeczkę, a za 3 godziny dostajemy smsa z jej zdjęciem i wiadomością o narodzinach.
a co jeszcze chciałam powiedzieć...

Dziewczyny, Angel to tak spokojna i opanowana osoba ze czuję się przy niej jak pod skrzydłami u swojej mamy takie ciepło od niej bije, że mogłabym ją mieć za swojego anioła stróża. przy moim zabiegany życiu i ciągłej zadyszce. spotkanie z nią jest jak godzinne spa. Angel zazdraszczam Ci tak pozytywnej życiowej postawy. Mimo ogromnego zmęczenia masz w sobie taką pogodę ducha że mogłabym pożyczać garściami

a u nas choroby cd. Ania dziś znów gorączki dostała, bylismy u lekarza ale osłuchowo czysto więc wirusówka, podobno wszyscy wokół przechodzą obecnie. Zapewne zostanie w domu do końca tygodnia co oznacza ze z pracy nici no ale ważne zeby szybko nam wyzdrowiała malutka.
Dziewczyny, zaczęłam chodzić na basen czuję się jak orka, zero kondycji
Jak sie slyszy takie cieple slowa, to od razu ma sie chec poznac Angel
Zdrowka

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja z kolei mam strasznie duzo znajomych ALE jak to sie po latach okazuje lepsza jakosc niz ilosc

jedna moja przyjaciolka przylatuje z coreczka z uk za 2 tyg
My mamy bardzo duzo znajomych. i co z tego, jak urodzilam, to wszystko sie jakos porozchodzilo, bo wszyscy niezamezni/niezonaci i bezdzietni
niby sie kontaktujemny, ale bez szalu

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a i jeszcze pytanie na dobranoc:
czy Wasze dzieci od podłogi się nie przeziębiają? bo ja mam wrażenie, że u mnie w domu jest taki przeciąg na podłodze, że rzadko pozwalam Szymkowi na zabawę na podłodze, jak coś to matę daję na łóżko
moj lezy niedaleko pod sciana i zrobilam mu takie bandy, zeby nie wialo mu, bo u nas w domku sa spore przeciagi

Cytat:
nic tylko cyc

Wczoraj byłam na ćwiczeniach dla mam z bobasem są raz w tyg o 17. Skakałyśmy na piłce na różne sposoby, bardzo się Emilce podobało. Dziewczyna co prowadzi zajęcia jest fizjoterapeutką. Zaleciła nam ćwiczenia przygotowujące do obracania się (bo Emi się nie obraca) Powiedziała, że jak będziemy ćwiczyły codziennie, to na następnych zajęciach już będzie widać poprawę
Fajnie, ze Emilce sie podobalo u nas niestety nie ma rzadnych zajec dla maluchow
cwiczenia na pewno szybciutko zadzialaja

Cytat:
Mikołaj kończy dzisiaj pół roczku
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp
najlepszego

Ewacia Sliczna ksiezniczka

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki tez mają z tyłu na uszkach pod skórą takie jakby kuleczki?jakby chrząstka?nie wiem czy mam pytac lekarke co to -moze to jest fizjologiczne i ma kazde dziecko.
Moj Kubus ma zreszta stwierdzilam, ze to po mnie, bo ja na jednym uchu tez mam

teraz juz naprawde uciekam
Stary 2014-03-05, 11:12   #468
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
my tez dzis zółtaczke a nad pneumo ciąąąągle mysle..

hejo
my jutro pneumo...
A który wzór kupiłaś?
I który to ten folkowy?taki w jakby kwiatki?My mamy w ptaszki i kwiatki i też jest trochę folkowy

Cytat:
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp

klask i:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:14   #469
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
btw ja to w ogóle mam wrażenie ze wiecej mleka sie produkuje teraz teraz zceściej zdarza mi się ż emnei cyc boli niż na samym początku gdzie to wtedy raczej zastoje sie robia ...nawet nei myślałam ze bedę tyle karmić .... jak odpuściłam ze pewnie mi już pokarm zniknie bo cyce takie nijakie to mam go więcej ..a jak rzedziej karmie to tylko w nocy siedze i patrze na sebke jaki już duży
ehh no a mi wlasnie znowu chyba pokarm zanika...i to raczej przez wesele bo karmiłam butlą raz czy dwa razy cycem i taki oto efekt.. ;/ będę walczyc herbatka pic więcej i zobaczymy jednak jak to się okaze koniec kp to trudno i tak długo nam zeszło prawie 4,5 miesiąca

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Tasiaaaaaa! Śniłaś mi się!!! - w galerii krakowskiej wybudowali basen i tam się umówiłyśmy, gdy przyjechałam na miejsce to Ty już pływałaś, podpłynełaś do brzegu trzymałaś w ręce krzyż z Jezusem i mówisz do mnie- pocałuj stópki na szczęście : hahaha:

Idę poćwiczyć i potem Was nadrobię

ps. mamy drugiego zębola
Stary 2014-03-05, 11:14   #470
your Angel
czyli Endżi

Na bank dorośli też szczają do basenu, świnie jedne. Dlatego ja osobiście unikam tego przybytku, bo nie zdzierżę.
No ale w tych dzieciaczkowych to już naprawdę powinni się ludzie ogarniać.
Szczerze mówiąc to zbulwersowało mnie olewactwo tych ludzi i fakt, że na basenie nikt nie sprawdza czy maluchom założono pieluchy.

Misia, Maharet, kochane jesteście
Ja wierzę, że wiele zależy od ludzi - to oni wyciągają z nas co najlepsze.

No i faktem jest, że te nocki to znowu koszmar. Ewidentnie mi to wygląda na jakieś wejście w kolejny skok, bo już były postępy a znowu mam wybudzania z płaczem albo pokwękiwaniem, chllipaniem. I to często gęsto co pół godziny, godzinę. Znowu jestem u mamy żeby się jakoś ratować. Unikam luster, bo wyglądam strasznie. A czuję się jeszcze gorzej..
Stary 2014-03-05, 11:16   #471
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja karmię ok.19.30 a później to różnie, teraz przeważnie ok 4 rano i nic mi nie cieknie, tylko pełna pierś jest. No ale ja wkładek laktacyjnych nie używałam praktycznie wcale, może pierwsze 2-3 tyg.

No ja właśnie nie używam w ogóle. Tylko te pierwsze 2-3 tyg. I cieszy mnie to bo i tak mam piersi duże (wg mnie ).

Trochę bez sensu 68 bo gdzie ona to zimą nałoży? Ja bym kupiła albo 62, żeby latem pośmigała przy chłodniejszych dniach/wieczorach albo większy już na wiosnę 74/80.

Mam tak samo poprzedniej nocy spałam może 4h a wczoraj i tak o północy się połozyłam spać.

nie witałam się na nowym wątku

Moje dziecię siada same Jeszcze trzyma dłonie oparte o podłogę ale siedzi

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Ja karmie gdzies 3-4 i pozniej 6-7. Wieczorem po kapaniu kolo 20. I na poczatku jak sie budzilam to rzecywiscie cycki napompowane, ale teraz juz sa normalne. Takze powinno sie ustabilizowac.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

A w ogole to uzywacie wkladek laktacyjnych? Bo u mnie to masakra jest - bez wkladki sie nie obejdzie bo jak karmie to z drugiego cyca leci.
ja używam bo w nocy często nie zwracałam uwagi czy mam wkladke na piersi i taki był tego efekt ze bardzooo często miałam koszule zalana wiec teraz tego pilnuje
Stary 2014-03-05, 11:19   #472
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny jakie witaminki polecacie dla 6 miesiecznego bobasa?
Stary 2014-03-05, 11:20   #473
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
stanęłam na wadze i jest 1,8 kg więcej od ostatniego ważenia Od wczoraj wcinam ciasteczka owsiane, zamiast innych słodyczy
Najgorsze, że marzec jest u mnie miesiącem imprez i nie obejdzie się bez tortów, ciast... Już w sobotę mój Kamil ma 14 urodziny i robię torta. Za tydzień moja chrześnica co kończy dziś 2 latka ma imprezkę i znowu będą słodkości Za 2 tyg teść robi imieniny...
W ogóle to właśnie marzec i październik to są u nas imprezowe miesiące
Marzec:
5 ur. mojej chrześnicy
8 ur. mojego taty
9 ur. mojego Kamila
11 ur. teścia
15 ur. kuzynki
19 im. teścia

a teraz hit październikowy:
2 ur teściowej
3 ur Emilki
8 ur babci
9 ur brata
15 im babci
20 im mamy i teściowej (tak samo mają na imię )
27 ur mamy i moje imieniny

No i wyszło, że dziadkowie dostali na urodziny wnuka, a babcie wnuczkę

u nas najgorsze są marzec i grudzień

3.03-ur.kuzynki
6.03-ur. mojego brata i kuzyna (dokładnie 10 lat różnicy)
9.03-moje ur.
11.03-ur. mojej przyjaciółki
27.03-ur.mojeg taty
30.03-ur. kuzyna

z kolei w grudniu same imieniny + imprezy imieninowe Andrzeja zawsze mamy w grudniu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:21   #474
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Dziś nici ze spaceru, bo od rana pada - jak to mój TŻ określił - śniegodeszcz Ble....

Misia, cześć!
Ewacia, masz superzdolną siostrę!

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a i jeszcze pytanie na dobranoc:
czy Wasze dzieci od podłogi się nie przeziębiają? bo ja mam wrażenie, że u mnie w domu jest taki przeciąg na podłodze, że rzadko pozwalam Szymkowi na zabawę na podłodze, jak coś to matę daję na łóżko
Nie.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
a czemu na biało?
Bo mariiasia tak napisała

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a poza tym
dzien dobry wszystkim
jestem.niewyspana
usnelam grubo po 2 a cala noc byla jakby polsnem
nie znosze tak spac
Maciej sie wyregulowal chyba na jedno.nocne karmienie co mi odpowiada
bo cycki rano nie bola
aczkolwiek czasem przesypia cale noce
dziwne to moje dziecko

zaraz zaczynam sniadaniowanie itp. Maciej smiga po macie
dzis jade z kokezabka do ikei i do galerii
popoludniu silownia
obiad mam z wczoraj
nuuuuda

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
a o której Maćko je w nocy?

Cytat:
hej

ja wczoraj wieczorem oglądałam na wspólnej, na reklamach przytuliłam się do Mikiego i tyle mnie było- zasnęłam ok 20:30 a wstałam 8:15
dałaś czadu!

Cytat:
Drugie śniadanie już mam, na obiad ryba zamarynowana, na kolację sałatka krabowa też jest. Więc cała jestem dziś dla dziecia po południu przychodzi koleżanka do Zuzi to zrobię im na szybko jakiś koktajl i gofry.
szacun
wymiękłam przy gofrach

Cytat:

Cytat:
Z innej beczki to zniechęciłam się jeszcze bardziej do basenu. Ogólnie ja osobiście się brzydzę brudnej wody - jezioro, basen itd, a w przypadku wody dla dziecka mam wysokie wymagania

Nasi znajomi mają 20 miesięcznego syna i zajarani nam opowiadają jak ostatnio z nim byli na dziecięcym basenie u mnie w mieście. No to dopytuję jak sobie poradzili logistycznie - między innymi o to którą pieluchę do pływania wzięli.
I ci ludzie robią głupią minę, zaraz sie śmieją i mówią, że mały nie mial pieluchy, tylko slipki do pływania Bo oni nie mieli czasu kupić tych pieluch.
A 5 minut wcześniej była rozmowa, że ich dziecko nie umie korzystać z toalety, sika i robi kupę wyłącznie do pieluchy. No zarąbiście mają.

Poza tym wspomnieli, że ratownik ma na wszystko wbite i ogląda sobie filmy na laptopie No ekstra. A jakby mi sie dziecko zachłysnęło i oczekiwałabym jakiejś sprawnej reakcji?

Tż zaraz się na nich wkurzył, że mi o tym powiedzieli, bo wie jaka jestem cięta na takie akcje i obawia się, że nie puszczę już go z dzieckiem do tego szaletu
omg! co za ludzie!

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
puzzle to hicior
w niedzielę zamówiłam takie jak Endżi kupiła i czekam na listonosza

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie wierze własnym oczom
obczajcie to
http://huvrtech.com/

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

normalnie nasze dzieci beda sie wychowywac w innej epoce
a my bedziemy jak dinozaury
mój TŻ mówi, że to fake, nawet nie musiałam mu pokazywać, już wiedział o co chodzi

Cytat:
za wagę!
daj przepis na ciacha

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:22   #475
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym wolała żeby to dziecko sobie z 5 minut płakało ale żebym cokolwiek zjadła, przecież zmęczona matka to niebezpieczna matka (może zrobić się słaba i np może jej dziecko z rąk wypaść). Dziwne to dla mnie.
Endżi co do basenu to w takiej sytuacji doskonale Cie rozumiem.
Papuga współczuję nocy, u nas też ciężko, mały wymiotował o 22, później wstał o 4 i płakał, zjadł i do 5 nie mógł zasnąć, chodziłam w tą i z powrotem od łożeczka do łóżka. Ale o dziwo dziś wyjątkowo zasnął niedawno bez problemu, aż w szoku jestem bo u nas ostatnio to jest bardzo trudna sprawa żeby on zasnął bez buntowania. Wczoraj miałam bardzo zalatany dzień, pakowanie, zakupy, rachunki.. musiałam to wczoraj wszystko ogarnąć bo dziś TŻ jeszcze pracuje i było by trochę ciężko, a jutro chce się głównie skupić na tym aby Bartek był jak najbardziej wypoczęty przed lotem.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:22   #476
policzanka
Wtajemniczenie

motylku kupiłam ten:
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...028621193.html

a ten mi się podoba:
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...028621304.html

anulka-dzięki,czyli juz się nie martwię
Stary 2014-03-05, 11:25   #477
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie witaminki polecacie dla 6 miesiecznego bobasa?
A czemu chcesz ja suplementowac?

U nas w sumie co miesiąc jakieś urodziny/imieniny...
Styczeń - moje ur
Luty - ur siostry tz
Marzec - ur przyjaciółki
Kwiecień - ur taty
Maj - ur Edy i swiadkowej
Czerwiec - ur brata i wujka
Lipiec - ur siostry i świadka
Sierpien - ur mamy
Wrzesień - ur tz i Enci

I tu nam się sezon trochę kończy, ale w grudniu święta

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:27   #478
ladanseuse14
Zakorzenienie

Pytam, bo właśnie robię zamówienie w aptece a Devikap mi się skonczył. I nie wiem czy znów iść po receptę czy dać jej coś innego
Stary 2014-03-05, 11:30   #479
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Tak, wiem, czytałam o tym kiedyś. Alergolog nigdy nie wspominała o tym. Z tym, że za bardzo nie było alternatywy, bo Pepti z laktoza,a ona u niego też nietolerancje podejrzewała.

Zdrowia dla córy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jest podobno jakas mieszanka bez kazeiny i bez laktozy, ale ze 2 stówy kosztuje bez refundacji

Cytat:

Drugie śniadanie już mam, na obiad ryba zamarynowana, na kolację sałatka krabowa też jest. Więc cała jestem dziś dla dziecia po południu przychodzi koleżanka do Zuzi to zrobię im na szybko jakiś koktajl i gofry.

Miłego dnia
podziwiam ja ledwo wstałam, ubrałam dzieciaki i juz jestem zmęczona i bez motywacji. masz jakiegos mentora ? czy co? weź pożycz
Cytat:

Cytat:
Aśka, borze zielony, ale z Ciebie kochane, przemiłe dziewczę Zrobiłas mi dzień, niczemu nie będę zaprzeczać i będę się pławić w Twojej dobrej opinii

Chyba faktycznie babcia nad nami czuwa. Były sytuacje kiedy czułam jej opiekę, ale to coś trudnego do uchwycenia w słowa. I po nieprzespanej nocy

Biedna malutka. Niech zdrowieje szybko

E tam, niejedna chciałaby nie mieć kondycji pod warunkiem, że dostałaby za to Twoją figurę
no proszę Cię, co ty masz do swojej figury
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

Cytat:
Z innej beczki to zniechęciłam się jeszcze bardziej do basenu. Ogólnie ja osobiście się brzydzę brudnej wody - jezioro, basen itd, a w przypadku wody dla dziecka mam wysokie wymagania

Nasi znajomi mają 20 miesięcznego syna i zajarani nam opowiadają jak ostatnio z nim byli na dziecięcym basenie u mnie w mieście. No to dopytuję jak sobie poradzili logistycznie - między innymi o to którą pieluchę do pływania wzięli.
I ci ludzie robią głupią minę, zaraz sie śmieją i mówią, że mały nie mial pieluchy, tylko slipki do pływania Bo oni nie mieli czasu kupić tych pieluch.
A 5 minut wcześniej była rozmowa, że ich dziecko nie umie korzystać z toalety, sika i robi kupę wyłącznie do pieluchy. No zarąbiście mają.

Poza tym wspomnieli, że ratownik ma na wszystko wbite i ogląda sobie filmy na laptopie No ekstra. A jakby mi sie dziecko zachłysnęło i oczekiwałabym jakiejś sprawnej reakcji?

Tż zaraz się na nich wkurzył, że mi o tym powiedzieli, bo wie jaka jestem cięta na takie akcje i obawia się, że nie puszczę już go z dzieckiem do tego szaletu
hahaha szalet
no niestety tak to już jest z tymi basenami, zdarzają się pływające kupki, któe ratownicy wyciągają. Kiedyś prowadzilam szkółkę dzieciaczków 5-7 lat i zdarzyła się kupa
Cytat:

moze tak źle by nie bylo
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:30   #480
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
nie wyobrażam sobie, napewno bym coś z tym zrobiła bo będzie tylko gorzej i z matką i z dzieckiem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości