|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Witam się w środę zakatarzona
Mąż wziął sobie urlop na żądanie, bo wczoraj był grać w piłkę i narobił sobie takich odcisków, że chodzić nie może Także nie zamierzam dzisiaj NIC robić. I tak już zrobiłam dzieciom śniadanie, sobie i jemu, przebrałam dzieci i dałam im leki. Tż wczoraj taki mądry był, gdy się pożaliłam mu, że co chwila siostrzeńca z parapetu ściągałam i od kuchenki odciągałam, bo mi kurki przekręcał i stwierdził: "nie denerwuj się, przecież to tylko dziecko". Dzisiaj zobaczył sam na oczy jak to jest i wyzywa na niego od samego rana i chodzi wkurzony I dobrze ![]() Ale miałam dzisiaj sen... Śniło mi się, że urodziłam, dziecko było takie maleńkie, że mieściło się w dwóch dłoniach. Ale było całe i zdrowe. Ale to nic Najlepsze było to, że dziecko było czarne ![]() no właśnie nie, bo to pierwsze zajęcia w tym semestrze będą, w dodatku takie, których jeszcze nie miałam i z nowymi wykładowcami... Cytat:
Moja koleżanka ma takiego męża idealnego wręcz Ad.2 błagam, nie wstawiajcie takich rzeczy, bo potem się zamartwiam i stresuje ![]() Cytat:
Cytat:
nie ma sensu, bo mam tylko katar plus lekkie drapanie w gardle. To powie mi to, co już sama wiem. Sok malinowy , leżenie w łóżku , mleko z miodem i czosnkiem oraz syrop z cebuli
|
|||
|
|
|
#1622 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() brawa za wizytę ![]() Cytat:
i oszczędzaj się choć trochę, na ile to możliwe Cytat:
tylko więcej się tak nie forsuj ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() TroppoSensibile łączę się w bólach co do tżta i co do szkoły ( w moim przypadku pracy licencjackiej, do której nie chce mi się zabrać). Nie denerwuj się, oddychaj, będzie dobrze |
||||
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i ANTERIA ma racje - hormony. Ale wolę to zwalić na niewyspanie/pogodę/złe samopoczucie ![]() Uciekam grzecznie do kościoła się dać popiołem potraktować.
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
Berenika zdrówka niech katarzynko idzie precz
herbatka z malinami albo cytryną i miodkiem, trochę czosnku i jakoś może przejdzie ![]() Co do śniegu już przestał padać ale jest szaro buro na dworze, a mąż mówił że musiał lekko zgarnąć pozostałości śniegu z samochodu rano jak do pracy jechał ![]() Jakby któraś z Was chciała kupić sobei jakieś prefumki w rossmanie to można o 40% taniej SZCZEGÓŁY |
|
|
|
#1625 |
|
Konto usunięte
|
Widzę, że już prawie wszystkie zamawiacie lub już zamówiłyście wyprawki w gemini... A ja nawet jeszcze listy nie zrobiłam...
Mam nadzieję, że urodzę w terminie, bo jak nie, to nie wiem co będzie... Remont będziemy mieć dopiero w maju, bo wcześniej tż i mój tata nie będą mieli jak tego zrobić i urlopów nie dostaną... W aptece myślę, żeby zakupy zrobić w kwietniu, ale nie wiem czy finansowo nam się uda, bo mamy wesele... Ubranka mam, ale mogę co najwyżej posegregować, bo przed remontem pranie ich nie będzie miało najmniejszego sensu, bo gdzie je położę
|
|
|
|
#1626 |
|
Rozeznanie
|
Łazienka posprzątana, w nagrodę nałożyłam sobie lody
W temacie tż i wstawania w nocy - przy pierwszym dziecku tż po porodzie miał urlop 2 tygodnie więc wszystko robiliśmy razem, po prostu uczyliśmy się tego dziecka. Potem jak wrócił do pracy to ja wstawałam w nocy w tygodniu dopóki mi się macierzyński nie skończył, w weekendy na zmianę. Zresztą tragedii nie było, bo Kubuś szybko zaczął przesypiać noce, np. ostatnie karmienie było o 23, a kolejne 5-6, po czym jeszcze przysypiał, więc szło się wyspać. W ciągu dnia też idzie się przespać z dzieckiem, czy odpocząć na spacerze. Mąż już w pracy takiej możliwości nie ma, zresztą musi być wypoczęty, bo jeden jego błąd może firmę sporo kosztować. Później jak Młody był starszy to wypracowaliśmy sobie taki kompromis że np. w sobotę wstawałam ja wcześniej, w niedzielę tż, w urlopie na zmianę. Na szczęście nasze dziecko jest mega śpiochem ![]() Mój tż w domu zrobi wszystko - pranie, sprzątanie, gotowanie, więc nawet jakby miał zostać sam z synem na tydzień to wiem, że sobie poradzą. Teraz przy drugim wystarczy mi, żeby właśnie ze starszym się pobawił po pracy, zrobił mu kolację, wykąpał go czy poczytał bajkę na dobranoc. A ja jakoś młodsze ogarnę (mam nadzieję ). Najważniejsze, że wiem, że mogę na niego liczyć o każdej porze dnia i nocy jak będzie taka potrzeba.Mnie najbardziej przeraża ta rutyna i monotonia w "siedzeniu" w domu - ledwo człowiek posprząta już znowu bałagan, pranie ledwo wyprasowane już znowu ląduje w pralce, naczynia dopiero co pomyte znowu po jedzeniu do mycia, zakupy, gotowanie... i tak w kółko... Tż rano wyjdzie do pracy i zostanę sama z dwójką dzieci. Dobrze, że będzie lato to zawsze się kogoś spotka na spacerze i pogada chwilę ![]() No i najbardziej nienawidzę stwierdzenia, że "siedzenie w domu" = "nicnierobienie" ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Berenika spokojnie, ja też jeszcze nic nie zamówiłam ani nie kupiłam i ciągle wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyyyle czasu
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To my się witamy dziś w 25tc
![]() jeju Wy juz IIItrymestr zaczynacie coraz bliżej ... ![]() No właśnie my z tż wczoraj byliśmy Całkiem fajnie, chociaż większość rzeczy już wiedziałam dzięki Wam i czytaniu książek ale mój tż np. zadowolony bardzo mu się podobało ![]() no i wygraliśmy książeczkę edukacyjną Cytat:
nawet może być dziewczynka, a co mi tam ![]() Cytat:
to ta książeczka z warsztatów ![]() a tak ogólnie to gdzie jest moja szafa..
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-03-05 o 11:40 |
||
|
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
chocolate fajna ta książeczka, gratuluję
![]() A ja zapomniałam, że dzisiaj post i rozmroziłam schab na obiad
|
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja kurczaka ...
|
|
#1630 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 25 tcgratuluję wygranej ![]() Co do obiadu to pamiętajcie, że kobiety w ciąży post nie obowiązuje A ja własnie zjadłam 2 śniadanie kanapkę z awokado, białym serem, roszponka, rzeżuchą i szczypiorkiem... dobra nawet była
|
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od połowy marca. zapisaliśmy się na Partynicką. Cytat:
Nie jestem typem który dobrze znosi stagnację, a to tu bym pojechała, to zrobiła... duszę się w domu
|
|
#1633 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do prania to u mnie też nie było dużo przebierania Najgorzej jak dziecko ulewa dużo. No i pamiętajcie, że pewnie jakieś ciuszki dostaniecie od znajomych czy rodziny jak dziecko się urodzi, więc za dużo naprawdę nie watro kupować na zapas - szczególnie 56. Zawsze można też dokupić jak dzidziuś już będzie na świecie |
||
|
|
|
#1634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że to nie ma nic ze zmianą pozycji. Chodzi o to, że jak leże na lewej stronie to czuję, że brzuch mi twardnieje i zaczynam czuć ucisk na klatkę piersiową to wtedy sie przekręcam na wznak bo wtedy jest mi ciut lepiej niż na lewej stronie. Jak mała się wypina to tylko to jedno miejsce jest twarde i nie mam problemu z oddychaniem ani nie czuję ucisku na klatkę piersiową. Dlatego zaniepokoiło mnie to bo zdarza się to zawsze rano i wieczorem wtedy mała śpi a jak jest aktywna to tak się nie dzieje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam dziś dzień lenia
|
|||||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
O ty podła, ja lodów nie mam a tak bym chciała
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszlo mi 149 po godzinie. A jak Ci wyszlo po 75g wtedy i teraz? Oczywiscie nie musisz pisac dokladnie ile bylo 4 lata temu bo zdaje sobie ze mozesz nie pamietac. Tylko czy bylo ok czy nie.
|
|
|
|
#1637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nawet gdyby, to nie taka ta cukrzyca straszna u mnie była, ważne żeby jeść regularnie i zdrowo. Ja miałam cały czas wyniki w normie i mogłam sobie pozwalać nawet na szaleństwa w postaci wafelka czy biszkopta Kiedy idziesz powtórzyć?
|
|
|
|
|
#1638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakbyście zobaczyły moją wyprawę dzisiaj do rossmana po mleko dla O. to był cyrk na kółkach - ja po mleko, O po tusze do rzęs, a przy kasie a to gumki przekładała a to dorwała sie do szafki z batonikami wzięła 3 w rękę i w nogi... szkoda ze wozk nie miałam bo wpadlysmy z samochodu tylko na chwile ale to byl ost. raz w tym sklepie z chodzącym dzieckiem
|
|||
|
|
|
#1639 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Startuje dziś z 26 TC ![]() Jadę w końcu do Wro do mojego TŻ. Steskniłam się już. 2 tygodnie w rozłące. Ja u mamy on na remontowym polu bitwy. Zobaczę dziś łazienkę, wstępnie z oświetleniem. Normalnie jestem przerażona, bo wcześniej, za każdym razem jak byłam obejrzeć stan prac, to kończyło się stanem przedzawałowym i płaczem (byłam niezadowolona). Ponieważ wykonawca leci w kulki i nie skonczył wczoraj, dopiero MOŻE dziś, wiec wieczorem jedziemy do znajomych i zostaniemy u nich na noc. A rano razem z koleżanką pojadę na wyniki i glukozę (kolejny stres). Nawet tak bardzo nie boje sie tego picia, jak faktu, ze musze byc pare h bez jedzenia, bo ja teraz jak niemowle, musze jesc max co 2h doslownie. Kiedys nie musialam jesc sniadania do poludnia a teraz jak wstaje, to sniadanie jest dla mnie najważniejsze. 3majcie kciuki za wyniki, bo na dieciecie bezcukrowej nie przezyje! No i za łazienke, bym nie przepłakała znowu całej nocy dziś... Nie mam już siły się denerwowac tymi płytkami :[ PS. Mogę się nie odzywac teraz przez kilka dni. Z góry wybaczcie. Cytat:
Choc0late - Twoj lekarz mówił już coś na temat Twojego porodu? Teraz chyba większosc ciaz blizniaczysz z automatu rozwiazywana jest przez CC prawda? Czy bedziesz chciała probowac SN?
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Dopiero z miasta wróciłam. Rano wizyta położnej, później szybkie sprzątanie, L4 do pracy i tak zeszło. Zaszłam przy okazji do Tesco i kupiłam na obniżce skarpetki i kapciuszki ![]() Zaraz biorę się za szafe u rodziców. Moje półki wolne, siostra do Niemiec wyjechała teraz to jej też wolne to ciuszki dla malutkiej sobie poukładam. Będę układać i nadrabiać. Mam nadzieję że mi to się uda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co mnie też może sama dieta też jakoś bardzo nie przeraża. Pewnie będzie to upierdliwe, ale jakoś da się przyzwyczaić. Plus taki, że za bardzo się nie przytyje Ale bardziej martwię się o jeżdżenie do przychodni diabetologicznej. Bo i tak tutaj gimnastykujemy się z mężem, żeby on za każdym razem nie musiał brać wolnego, żeby zostać z małą i staram się załatwiac to co mogę albo przed jego pracą albo po. Orientujesz się jak często trzeba tam jeździć? A na powtórkę chyba w piątek się przejdę
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Test czy kupiłaś potrzebne rzeczy do wyprawki:
https://mamotoja.pl/wyprawka-dla-now...t,1010,r4.html |
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za glukozę i za łazienkę i wracaj do nas
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Uuuu dziewczyny co tak dzisiaj słabo, 2 str do nadrobienia. Nie poznaję koleżanek
Mam nadzieję, że uda mi się nadrobić przed przedszkolem...Byłam u dentysty, 8-mka do wyrwania Ja nie chcę być mądra, nie chce tych 8emek Teraz to za chiny ludowe nie dam sobie jej wyrwać, bo podobno to straszny ból, wielka dziura i kupa leków przeciwbólowych I na dodatek zrobiła mi się mała próchnica na piątce, ale ją już dzisiaj załatałam, bez znieczulenia Jak nie urok to sraczka |
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Robi sie coraz cieplej,idzie chyba wiosna
![]() ale ja nie wiem co ja założę na siebie jak kurtka zimowa tylko na mnie pasuje.. te wiosenne sa dopasowane więc nie ma szans sie wbić.. W czym będziecie chodziły ? chodzi o to co na wieszk... Bo sweterki,bluzeczki itp to mam ale kurtka hymm... nie wiem czy jest ses kupować ?
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuuu współczuję 8 -emek... Mąż miał wyrywaną ostatnio, no i nie bolało go bardzo tzn zabieg potem brał leki... ibuprom jakiś bo nic innego nie działało no i skończył na SoRze bo nerki mu rozwaliło (ogólnie ma słabe) potem biedak męczył się już nie tyle co z zębem co z nerkami... no i 3 dni po zabiegu musiał jeść płynnie... także poczekaj z tym na później... ja też mam do wyrwania.... |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Oj bardzo współczuję... Ja jeszcze nic nie miałam do wyrwania, ale też bym sobie teraz nie dała nic takiego zrobić... |
|
|
|
|
#1650 | ||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tym cukrem nie kumam o co chodzi Twojemu lekarzowi Uważaj na siebieCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a teraz z każdej pierdułki cieszę się jak dzieciak super, że zakupy udane![]() Cytat:
, może przejdź się na króciutki spacer, może znajdź inne miejsce do nauki....spokojnieCytat:
![]() Cytat:
Why??? wyszedł za wysoki???Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45445503]Witam się w środę zakatarzona Mąż wziął sobie urlop na żądanie, bo wczoraj był grać w piłkę i narobił sobie takich odcisków, że chodzić nie może Także nie zamierzam dzisiaj NIC robić. I tak już zrobiłam dzieciom śniadanie, sobie i jemu, przebrałam dzieci i dałam im leki. Tż wczoraj taki mądry był, gdy się pożaliłam mu, że co chwila siostrzeńca z parapetu ściągałam i od kuchenki odciągałam, bo mi kurki przekręcał i stwierdził: "nie denerwuj się, przecież to tylko dziecko". Dzisiaj zobaczył sam na oczy jak to jest i wyzywa na niego od samego rana i chodzi wkurzony I dobrze [/QUOTE] No to chociaż dzisiaj sobie odpoczniesz ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45445695]Widzę, że już prawie wszystkie zamawiacie lub już zamówiłyście wyprawki w gemini... A ja nawet jeszcze listy nie zrobiłam... Mam nadzieję, że urodzę w terminie, bo jak nie, to nie wiem co będzie... Remont będziemy mieć dopiero w maju, bo wcześniej tż i mój tata nie będą mieli jak tego zrobić i urlopów nie dostaną... W aptece myślę, żeby zakupy zrobić w kwietniu, ale nie wiem czy finansowo nam się uda, bo mamy wesele... Ubranka mam, ale mogę co najwyżej posegregować, bo przed remontem pranie ich nie będzie miało najmniejszego sensu, bo gdzie je położę [/QUOTE] Spokojnie, zakupy w tej aptece czy na allegro raz dwa i będziesz miała. Kasę też da się skołować Ja akurat teraz zamawiałam, bo było troszkę kaski, poza tym chcieliśmy z tż rozłożyć to w czasie, a nie za jednym razem, żeby ostateczna cena nie kuła w oczy no i było lżej![]() Cytat:
![]() ![]() Dla tż-ta ![]() A to pogrubione to też mnie bardzo Cytat:
![]() Dużo było panów??? bo mój tż oglądał wczoraj zdjęcia właśnie z tych warsztatów i jak zobaczył same kobity, stwierdził, że go na minę chcę wsadzić i że mnie tylko tam zawiezie ![]() Wy i dzieci możecie jeść ![]() ![]() Cytat:
Poza tym rodzimy w czerwcu, będziemy dużo chodzić na spacery będzie git![]() Cytat:
przy najbliżej wizycie zapytaj ginka...![]() Cytat:
może przycisnę swojego gina, choć nie uśmiecha mi się znowu pić tego świństwa![]() Piękne zakupy dzisiaj miałaś c.d.n...... |
||||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

Mąż wziął sobie urlop na żądanie, bo wczoraj był grać w piłkę i narobił sobie takich odcisków, że chodzić nie może
Także nie zamierzam dzisiaj NIC robić. I tak już zrobiłam dzieciom śniadanie, sobie i jemu, przebrałam dzieci i dałam im leki. Tż wczoraj taki mądry był, gdy się pożaliłam mu, że co chwila siostrzeńca z parapetu ściągałam i od kuchenki odciągałam, bo mi kurki przekręcał i stwierdził: "nie denerwuj się, przecież to tylko dziecko". Dzisiaj zobaczył sam na oczy jak to jest i wyzywa na niego od samego rana i chodzi wkurzony
I dobrze 

i że mam to z internistą skonsultować...

Mam nadzieję, że urodzę w terminie, bo jak nie, to nie wiem co będzie... Remont będziemy mieć dopiero w maju, bo wcześniej tż i mój tata nie będą mieli jak tego zrobić i urlopów nie dostaną... W aptece myślę, żeby zakupy zrobić w kwietniu, ale nie wiem czy finansowo nam się uda, bo mamy wesele... Ubranka mam, ale mogę co najwyżej posegregować, bo przed remontem pranie ich nie będzie miało najmniejszego sensu, bo gdzie je położę 

Why??? wyszedł za wysoki???