|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
![]() W takim razie nie rozumiesz zubi, jagodzi, elfki itp itd bo one wszystkie butelki kupują w razie co
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-05 o 14:10 |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
Co do ssania sutków to już kiedyś pisałam też, że polecam dla niedotykalskich właśnie karmienie Córcia mi tak sutki zahartowała, że po zakończeniu karmienia już mi sprawia przyjemność ta pieszczota a przed to był zakaz dotykania przy seksie, także wiele dobrego można uzyskać
|
|
|
#3423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie powiem bo ja najczęściej ale czy to miało związek z mm to nie mogę tego stwierdzić Cytat:
mój sąsiad 3 razy grał ze swoją dziewczyną w "dlaczego ja? "Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Ja kupiłam butelki po to aby odciągnąć w razie potrzeby pokarm i zostawić małej jak będę musiała wyskoczyć do babci na chwilę. A drugą do wody, herbatki. Więc to nie jest tak, że kupuję w razie karmienia mm tylko w razie potrzeby odciągnięcia mojego pokarmu. |
|||
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz można tylko gdybać ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- zubi ale w podświadomości masz też na pewno fakt, że jak coś sie nie uda to dokarmię butelką... bo jakoś nie wierzę, że wszystkie kupują butelki ze swiadomoscia karmienia tylko piersia i odciagania pokarmu ![]() Oj nie wierze w to ![]() No takie nowosci czytalam, ze ponoc gin tak zalecił ze nie potrzeba kwasu foliowego jak magnez sie bierze...
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
God ja nie mam jeszcze nawet bodziaka żadnego, a co dopiero butelki
grunt to odpowiednie nastawienie
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie mozna nie przyjmowac do swiadomosci i to bardzo dobrze jednakze i tak sadze ze gdzies tam macie mysli ze w razie jakby mi z karmieniem nie wyszło to tez w tym celu ja kupuje ![]() Mi tam cyce wcale nie rosną ogolnie mam małe i chyba nie zapowiada sie na wieksze bo etap najwiekszego bolu piersi w sumie u mnie juz mija...
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie brodawki - czasem nie do wytrzymania a powiększyły mi się o ponad 2 rozmiary A o butelkach to ja nie pomyślałabym jakbym na wizażu nie siedziała nie miałam ich na liście dopóki nie wyczytałam, że przecież do kubka dziecku mleka nie odciągnę
|
|
#3429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet w upały Taki mały wykaz i ja się zgadzam w pełni z tym wszystkim Cytat:
Cytat:
Potem dostałam jedną i się przydała właśnie na odciągany pokarm. Nigdy mi do głowy nie przyszło, że coś się nie uda - no po prostu ja tego nie dopuszczałam do siebie, że może coś się nie udać - to chyba jest też klucz do sukcesu
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra podgrzewacz kupiła dość pozno, jak juz karmila dość spory czas butelka... a niektore mamy nawet tego nie maja ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- vioris niezły spis każda z nas ma świadomość tego, że karmienie piersią to same pozytywy ![]() Jak to będzie w praktyce to zobaczymy mam nadzieje, że podzielimy się wrażeniami
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do rozmiaru to mi przez ciążę prawie wcale nie urosły, trochę tylko - za to przy karmieniu miałam fajne balony - chcę takie znowu
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam szczerze mowiac moze jakas minimalna widze ale to na prawde minimalna... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zgadzam z wszystkim co tam napisane. I nawet się zastanawiałam jak to jest, że córka nie chorowała nigdy na biegunki i tego typu rzeczy kiedy wszędzie wokoło dzieci takie problemy miały - może to właśnie związane z tym karmieniem Ja też mam nadzieję, że się podzielisz wrażeniami i że będziesz karmić. Bo to jest naprawdę fajne i ja też to polecam innym bo po prostu lubię się dzielić dobrymi rzeczami No tak już mam
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małża to bardzo cieszy, a mnie tylko ze względu na to, że będę karmić, bo takimi małymi to sobie nie mogłam wyobrazić jak dziecko cyca złapie, a teraz to już lekki zwis osiągam, więc na pewno będzie mu wygodnie ssać
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę próbować i mam nadzieje, ze się uda ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
No właśnie ja też nie mogę sobie wyobrazić mając małe piersi czym tu karmić?
|
|
|
#3436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla corci pochwal się ta gwiazda ![]() Widzę ze wrzalo o karmieniu, wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji. Szwagierka po 2lata karmila i dzieci chorują, siostra pol roku i Malý bardzo rzadko. Nie ma reguly zarówno na wplyw kp na zdrowie jak i figurę wszystko jest kwestia indywidualną
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze miałam małe piersi, takie większe A Także jak mi urosły do małego C to były balony Teraz mam normalne B. Po karmieniu mi wróciły do rozmiaru dużego A niestety - jedynie jak przytyję to wtedy mam takie jak teraz czyli B
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
aa nie wiem czy Wam pisałam czy nie, taka info odnośnie karmienia jeszcze.
Mojej siostrze przypuszczam, że się nie udało dlatego, że od początku zle podstawione dziecko miała, nikt jej nie pokazał jak to zrobić... położna w szpitalu powiedziała jej tak: "to pani nie wie jak wlasne dziecko nakarmic, nawet krowa ma instynkt i wie jak to zrobic." Potem jej nie szło wcale juz bo ja karmienie bolało i denerwowało... Sadze, ze wszystko od poczatkow zalezy ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Jedyne co to to ze nie znasz sie na rozmiarach ![]() Ja mam 65F wiec jakby to ocenic w kontekscie tego co napisałas? Chyba ciezko
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy
jak na razie to interesuje mnie tylko ciaza i jej przebieg i wizyta wtorkowa nie moge sie doczekac
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zawsze dobre przystawianie to cała filozofia niestety. Ja dobrze corkę przystawiałam i ssała pięknie, tylko mnie bolało Położna nie mogła zrozumieć jak to może tak być, że dziecko dobrze przyssane a ja płaczę No ale u mnie to miało związek z nadwrażliwością piersi właśnie Co do rozmiarów podałam takie ogólnorozumiane przez większość, a znać się na rozmiarach znam, więc spoko - lobby biuściastych było kiedyś moim drugim domem
|
|
|
#3443 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
O matko kobity ale do nadrabiania! a dopiero będę jeszcze czytała od 112str...
Cytat:
Czy to miało wpływ nigdy się nie dowiesz, ja też ![]() Też miałam max stresu podczas obydwu... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Źle się czuję w swoim ciele, unikam spodenek, spódnic, ile lat się katowałam spodniami jeszcze w podstawówce i liceum to moje ![]() Teraz powiedziałam dość!!! Też mam w d... cycki, wolę szczupłe nogi! ![]() I dopnę swego choćby nie wiem co ![]() Nawet dla synka, bo ojciec z nim chodzi na basen a ja nie jeżdże bo nie dość że pływać nie umiem to jeszcze uda jak wieloryb i mam problem z brzuszkiem, jest okrągły jak piłeczka i jakby ciągle wzdęty, ja już w 2 miesiącu ciąży miałam brzuszek jak dziewczyny w 5-6 miesiącu ciąży-chyba powinnam zbadać te wzdęcia...Ćwiczę od stycznia, czyli już prawie 2 miesiące i powiem szczerze, że jest ciężej niż jak ćwiczyłam po ciąży wtedy doszłam do wagi 58/163cm a teraz z 64kg trudno zejść , spadło ok 4 cm w brzuchu i stoi pewnie przez te cholerne czekoladki![]() I stwierdziłam po tych 2 miesiącach, że jak nie zrezygnuję ze słodyczy codziennych to nawet codzienne katowanie ćwiczeniami mi nie pomoże, tym bardziej, że nigdy sucha nie byłam i mam taką ciężkawą budowę. Też mam problem z wodnym cellulitem, zatrzymywaniem wody w organizmie ale to raczej ze wzgl. na problemy z krążeniem-mama też ma. Jakbym Wam pokazała zdjęcia moim stóp/nóg pod koniec ciąży to byście nie uwierzyły... Branie tabl odwadniających też nie jest dobre bo wraz z wodą osuwamy potas, i elektrolity. Czasem brałam od mamy mocne tabl odwadniające i faktycznie różnica super, ale potem organizm uzupełnia wszystko i koło się zamyka. Chyba trzeba popracować nad piciem większych ilości wody ale małymi łykami przez cały dzień. Także kochana powodzenia w odchudzaniu, lato będzie nasze
|
|
#3444 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odstawiłam eleganckie ubiory do lata ![]() A teraz tak jak piszesz nie martwię się czy coś mogę czy nie tzn w sensie leków i super uczucie, teraz odpuściłam i robię coś dla siebie w końcu ![]() Nie smuć się damy radę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę dalej nadrabiać
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardziej mam w myślach to, że butelka będzie mi potrzebna do podania herbatki, lub wody niż do mm. Gdybym myślała o podawaniu mm to bym kupiła na pewno więcej butelek i mniejszych a ja od razu kupiłam te większe tym bardziej, że w sklepach z TT kosztuję 35 zł a ja miałam okazję zamówić za 18 zł a drugą z Nuka widziałam najtańszą za 40zł a kupiłam za 21zł z resztą wyprawki. JAk nie użyję teraz to będzie zawsze na później na tych pierdołach zamawiając z all zaoszczędziłam 200zł także opłaca się kupować na all takie rzeczy.
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-05 o 14:56 |
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz mam 70 D to sobie pomyśl ![]() Cytat:
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobitka może i łatwo ulega pokusom, ale jak chce to potrafi dopiąć swego Ja mam zamiar w te lato ubrać krótkie spodenki !! ![]() Cytat:
A teraz to 29 lat w tym roku a się czuję jak stara baba ehh
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
vioris dla mnie nie są ogólnierozumiane bo nie wiem jak je rozumieć
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() No przeciez wiem ze kupujecie na all zeby zaoszczedzic, nikt Wam nie broni przeciez ![]() Ja jeszcze nic nie wiem bo sie tym nie interesuje
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety większość nie nosi dobrze dobranych staników i tyle Obecnie nawet nie wiem jaki mam rozmiar, bo jak przytyłam to się już nie mierzyłam a chodzę w jednym ulubionym który pięknie mi wszystko trzyma i nigdzie nie jeździ i widać go na zdjęciu po lewej
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-03-05 o 15:18 |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Co do ssania sutków to już kiedyś pisałam też, że polecam dla niedotykalskich właśnie karmienie
w imieniu córci... ależ mnie duma rozpiera..
no, niech starych utrzymuje.. matka leń, do pracy nie łazi, tylko kasę chce wydawać.. 

nie miałam ich na liście dopóki nie wyczytałam, że przecież do kubka dziecku mleka nie odciągnę 
także odpuszczenie cyklu przez chorobę nie oznacza, że potem nie będzie się chorym...