Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 13:20   #541
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no to co mnie stresujesz
Sama siebie stresujesz
Stary 2014-03-05, 13:35   #542
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi

Kupiłam:
- 3 mleka Enfamil 2
- 2 Bepantheny
- 2 smoczki 6m+
- smoczek MAM do ciumkania 6m+
- 10 podkładów SENI 60x90 cm
- mleczko do demakijażu TOŁPA
- krem do twarzy TOŁPA
- podkład kryjący do twarzy Pharmaceris (do pracy)
- witaminy w kapsułkach dla mnie

i 300 zł nie moje
Ja kupuję od razu 6 puszek i mi wychodzi dostawa za darmo I na 6 puszkach już 24 zł oszczędności, to pół puszki

Cytat:
47,99 (ja mam na razie 4% zniżki) ale niedługo przejdę na 5%
No to drożej

Cytat:
Kaśka
A nie smarujesz niczym pupy? Bo to jest wiesz, taki kremik, którym smarujesz przy każdym przewijaniu
Cytat:
linomag
zaraz po pół roku się dowiem, że źle robię
A ja w ogóle nic nie używam przy każdym przewijaniu, tylko po kupce i na noc linomagiem i nie ma odparzeń

Poćwiczyłam, pfff, zdechła jestem przez chorobę. Jak En wstanie, to lecę po Edę, dziś wcześniej, bo jeszcze na antybiotyku jest i tylko na jakieś pół dnia poszedł, bo wycieczkę mieli, a on już kończy antybiotyk i zdrowy jest. A 10 dni w domu już siedział.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 13:51   #543
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
w razie w ciasto na wz-ke
4jaja
4szkl mąki
1mararyna
2szkl cukru
4 ły żki dżemu
4 łyzki kakao
2 szkl mleka
2 łyżeczki sody
utrzec wszystko
ja ztego pieke trzy placki na dużej dece ale można też w tortownicy to wtedy bedzie wyższe
dzięki, może wykorzystam, bo myślę o ciemnym cieście, takiej masie http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepis-krem-z-bia...na,100513.html i wiśniach

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Dobra, my po szczepieniach - trzecia dawka 6w1 i trzecie pneumo - i spokój na kolejne pół roku

Poważnie natomiast się zastanawiam nad zmianą pediatry
Po pierwsze, olała fakt, że Jasiek przybrał tylko 400g w 6 tyg. i zjechał dosyć mocno na siatce centylowej.
Po drugie, źle mu zmierzyła główkę - wg. jej pomiarów od trzech miesięcy nie zmieniła obwodu, a zmieniła - sama mu mierzę. BTW. nie przejęła się tym faktem...
A po trzecie, opiórkała mnie, że nie rozszerzyłam jeszcze diety - Młody jest kp i wczoraj skończył 5 mc - i kazała zacząć od soku z marchwi - surowego, a potem dawać surowe jabłko. Glutenu kazała nie dawać...

Chyba nie powinno tak być, prawda?
my jutro mamy te same szczepienia, tylko pneumo 2 dawka

zalecenia tak generalnie są inne, ale co pediatra to opinia

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
my juz po szczepieniu.nie było zleLilek wazy 8085.słabo przybrała no ale jak to lekarka mowi- wazne ze przybrała.nastepna wizyta za 2 miechy - sprawdzenie wagi a kolejne szczepienie dopiero po 14 miesiacu.na pneumo jednak nie szczepiłam..
no i cholera zapomniałam sie zapytac co z tymi naszymi nockami.czy jest jakies wytłumaczenie czemu tak niespokojnie spi..boze co za ciołek ze mniezawsze musze o czyms zapomniec
za wagę
ja też się muszę jutro koniecznie spytać o to marudzenie i kiepskie noce

Cytat:
No to Twój linomag = mój Bepanthen, czaisz? :P

Nic nie robisz źle, po prostu on nie jest tylko na odparzenia tak jak np. Sudocrem tylko też do codzienniej pielęgnacji. Tak, jak Ty smarujesz linomagiem to ja smaruję Bepanthenem.

No nie umiem jaśniej napisać

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja w ogóle nic nie używam przy każdym przewijaniu, tylko po kupce i na noc linomagiem i nie ma odparzeń
ja smaruję tym bephantenem co ladan wstawiała tylko po kąpieli (czasem zapominam ) i też na szczęście pupka super

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 13:51   #544
ladanseuse14
Zakorzenienie

Idę walczyć na siłownię
Stary 2014-03-05, 13:53   #545
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A ja bylam na spacerze, termonetr pokazuje 8 stopni w cieniu, ale w sloncu jest chyba 18, teraz wiertrze chacjende i ide zaraz wlosy robic.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:05   #546
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
hej

ja wczoraj wieczorem oglądałam na wspólnej, na reklamach przytuliłam się do Mikiego i tyle mnie było- zasnęłam ok 20:30 a wstałam 8:15

Misia why się nie wbijesz?
o jaaa, ja też się chcę tak wyspać

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
a zageszczacie mleko? I jak ten refluks sie stwierdza? Bo ja myslalam ze na usg cos moze wyjsc ale pani doktor od usg na pytanie o refluks powiedziala ze to jest czynnosciowe i na usg sie tego nie stwierdzi.
od wczoraj wieczora zagęszczamy ale w dniu dzisiejszym stwierdzam, że to nic nie daje bo dalej ulewa.
pediatra podejrzewała refluks ze wzgl na ulewanie + nieprzyjemny zapach z buzi dziecka, ale była bardziej skłonna do opinii, że mały za dużo po prostu je, tylko co ja mam mu zrobić jak on nawet po wypiciu 180 ml wyje o więcej?

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
(...)
a wcześniej nosiłaś soczewki czy nic nie miałaś?

(...)
kupe lat temu miałam okulary i z zalecenia głupiej lekarki odstawiłam i wada mi się pogorszyła
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
I ucięło mi cytaty

Katarzyna, aż mi głupio jak mnie pociesza mama trójki... No ale niech będzie, że narzekam na nudę, a nie nadmiar obowiązków, więc ok.
Masakra z tym alarmem. Dobrze, że nie mam mrozów, to może dzieci się nie pochorują...

Ja ale Ci fajnie... Ja raz na krotko wyszłam do Biedronki na drugą stronę ulicy i ze 3-4 razy do sklepiku pod domem wyszłam...

No i nie pamiętam co jeszcze...

Słuchajcie, chyba mam metode na moje dziecko... Marudziła wieczorem, więc zrobioliśmy jej szybciej kąpiel i o 19 już spała (a normalnie 20-21). I spała do 00:30! Zjadła i od 1 spała do 5! Potem już jedzonko co 2 godziny, ale dała pospać do 9! Az sie boję zapeszać,a le to już druga fajna nocka po wcześniejszym ululaniu jej...
może faktycznie potrzebowała wcześniej się kłaść spać, u nas przez pewien czas było to samo

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:10   #547
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba bede musiała zmienic numer telefonu..jacys smarkacze nie wiedziec skąd przechwycili mój numer i teraz sobie zarty robią dzwoniąc i gadając o jakis wygranych w konkursach i lotkach.strasznie mnie to denerwuje
postrasz ich że na policję zgłosiłaś, że ich odnajdą... hehe, a nie masz w telefonie możliwości zablokowania numerów...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-03-05 o 14:13
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:15   #548
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
przeciez dziecko po jakis czasie nie przybywa juz tak duzo jak na poczatku
no tak, ale moja spadła w centylach.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
teacherka obstawiam 11 kg

wybywam na szczepienie, a później jeszcze do banku musze jechac ehhh

kupiłam puzzle chyba te co wszyscy bo już dużo osób kupiło z tej aukcji wizaż najlepszą reklamą

Cytat:

Po pierwsze, olała fakt, że Jasiek przybrał tylko 400g w 6 tyg. i zjechał dosyć mocno na siatce centylowej.
Po drugie, źle mu zmierzyła główkę - wg. jej pomiarów od trzech miesięcy nie zmieniła obwodu, a zmieniła - sama mu mierzę. BTW. nie przejęła się tym faktem...
A po trzecie, opiórkała mnie, że nie rozszerzyłam jeszcze diety - Młody jest kp i wczoraj skończył 5 mc - i kazała zacząć od soku z marchwi - surowego, a potem dawać surowe jabłko. Glutenu kazała nie dawać...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Figulina, daj koniecznie znać, bo ja mam jeszcze jedne zajęcia na AWF wykupione, a potem będę decydowała czy zostać czy zmieniać
Aha, tam mogą oboje rodzice wejść z dzieckiem do wody czy tylko jedno?
To chyba wg jakichś starych wytycznych idzie... Nie wiem no, mnie się wydaje, ze po to się prowadzi badania i opracowuje wyniki, żeby iść w lepszym kierunku, z jakiegoś powodu zmieniono ogólne zalecenia.

Tż zabrał Zuzkę na spacer, bo ma trochę czasu do kolejnych zajęć, a ja mam chwilunię dla siebie. Choć taka marudna była przed wyjściem, że pewnie wkrótce wrócą.

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-03-05 o 14:25
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:27   #549
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
tu kupowala papuga, ale narazie gosc nie wystawil nowych pytalam go i mozna kupic te puzzle poza allegro
http://allegro.pl/30x30cm-36el-duze-...966602651.html

a ja jeszcze sie zastanawiam nad tymi, ale ona maja mniejsze elementy
http://allegro.pl/playme-puzzle-pian...tml#tabsAnchor

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

ktora to aukcja?
a ja za Endżi kupiłam te:
http://allegro.pl/szok-72szt-edukacy...989886037.html

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Madzia, ale mi waga poszła w górę, a nie w dół
Przepis na ciasteczka przewijał się kilka razy i w k. też jest
Ja dałam 2 duże dojrzałe banany i 2 szklanki płatków owsianych. Banany zblendowałam i wymieszałam z płatkami. Na blaszce z papierem do pieczenia układałam ciasteczka takie grubości na ok 0,5 cm. Piekłam w temp 180 st 20 min, ale były jeszcze miękkie, więc dopiekłam jeszcze 10 min.
za przepis
za pomyłkę ja nie wiem, jak ja czytam chyba bez zrozumienia
Cytat:
Kaśka
A nie smarujesz niczym pupy? Bo to jest wiesz, taki kremik, którym smarujesz przy każdym przewijaniu
ja nie smaruję przy każdym

Cytat:
linomag
zaraz po pół roku się dowiem, że źle robię
u nas też zawsze był linomag, ale się skończył i smaruję bepanthenem, bo mam całą tubę ogromniastą

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A ja bylam na spacerze, termonetr pokazuje 8 stopni w cieniu, ale w sloncu jest chyba 18, teraz wiertrze chacjende i ide zaraz wlosy robic.
zazdroszczę
u nas mokro, dlatego kisimy się w domu

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Dobra, spindam stąd Mały ululany śpi w wozie, a ja zabieram się trochę za chatę, bo syf, kiła, mogiła, sodomia i gomorja

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:28   #550
kaska87
Zakorzenienie

TZ pochłonęło już chyba 3h czyści samochody no, ale dawno nie były myte i odkurzane

ja dzisiaj na obiad chyba zrobię sobie omlet z warzywami
kurcze tyle spałam, a jakaś taka zmęczona jestem

myślicie, że jest różnica jeśli mierzy się temperaturę pod językiem, a w piczy? TZ ze mnie leje, że jak ja pomierzę to zaraz w ciąży będę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-05 o 14:29
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:30   #551
MsLullaby
Zakorzenienie

Do 1 kwietnia! nie zapomnijcie o mnie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:33   #552
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Baw sie dobrze, bede terknic.

Czy ktos widzial Sambe?
Stary 2014-03-05, 14:35   #553
Asiek84
Wtajemniczenie

kurcze mam rozkminkę, w ubiegłym, tygodniu dawałam młodemu po 1/3 słoiczka marchewki i w poniedziałek dałam po południu troszkę jabłuszka i wieczorem go wysypało na buzi, wczoraj i dzisiaj jest tylko na mleku i już buzia ładniejsza... ale ja w niedziele skusiłam sie na 3 kostki czekolady, a zawsze jadłam białą... i nie wiem po czym to, czy po tej marczewce, czy po czekoladzie..
Stary 2014-03-05, 14:36   #554
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wracaj szybko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:37   #555
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kurcze mam rozkminkę, w ubiegłym, tygodniu dawałam młodemu po 1/3 słoiczka marchewki i w poniedziałek dałam po południu troszkę jabłuszka i wieczorem go wysypało na buzi, wczoraj i dzisiaj jest tylko na mleku i już buzia ładniejsza... ale ja w niedziele skusiłam sie na 3 kostki czekolady, a zawsze jadłam białą... i nie wiem po czym to, czy po tej marczewce, czy po czekoladzie..
Stawiam na czekoladę. To jeden z najczęstszych alergenów.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-05, 14:41   #556
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Nadrabiam po troszku
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
noc najgorsza ever za nami, moje dziecie budziło sie 3 razy w wrzaskiem i nie jadło nic od wczoraj od 20 gdzie zjadł 120 ostatnie enfamilu do dziś do 10 gdzie zjadł pół słoiczka gruszki... no po za kropelkami biogaja i herbatką koperkową którą osłodziłam cukrem żeby wypil cokolwiek
juz widze ze tego pepti on jeść nie będzie nawet z kaszką smakową nim pluje, w nocy zrobiłam 3 butle i wszystko wylałam...
a dałam mu wczoraj jablko z jagoda z bobovity i chyba po tym go tak brzuszek bolał ze sie skręcał a kupy brak wogóle jadł wczoraj rano kaszke z owocami tymi, później kalafiora z marchewką i ziemniakiem, później zupe brokułową na króliku z marchewką i ziemniakiem.. czyli po za jagodami nic nowego...

i co teraz ?? ma wogóle nie jeść mleka czy dawać Enfamil? spróbuje jeszcze później dać to pepti moze zgłodnieje i zje...
Jeśli jeszcze noe rozwiązałaś problemu j akoś inaczej, to Ci powiem, że mi alergolog powiedziała, że nutra i pepti mają smak jaki mają, ale niektóre dzieci wolą pepti, a niektóre nutra, że to wcale tak nie jest, że nigdy dzieci tego nie chcą jeść i że ona sama zna takie przypadki, że dzieciom bardzo smakowało. Więc może spróbujesz nutramigenu? U mnie Ola nutry nie chciałą nawet łyka wziąc, a pepti od razu łądnie pije. Albo może spróbuj przyzwyczajać stopniowo - najpierw 1 miarkę, potem 2 do mleka. Nie wydaje mi się, żeby można na takim etapie wyeliminować mleko z diety dziecka. Powodzenia! Jeszcze dodam, że u nas na pepti 1 tydzien był straszny, Ola wyłą non stop, nie spała, itp, więc już byłam przerażona, a po tygodni z dnia na dzień wszystkie problemy brzuszkowe minęły jak ręką odjął

Teacherka - strasznie Ci współczuję i nie wiem, co doradzić, więc z innej beczki: wspominałaś kiedyś, że może byś z czasem chciała jakieś pojedyncze godziny pracować w szkole językowej. Masz jakąś szkołę już? Bo jak nie, to Ci coś podpowiem na priv, bo sama kiedyś dość długo w jednej pracowałam w zg Tylko napisz mi też priv, bo ja ostatnio nadrabiam wybiórczo

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-03-05 o 14:47
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:45   #557
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Będę tęsknić wracaj szybko !

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:49   #558
papalinka83
Zakorzenienie

Od kilku dni zamiast kilkunastu pobudek w nocy, żeby dać smoka,pogłaskać, itp mam kilkanaście pobudek, w których muszę uspokajać wyjącą Olę i nie wiem o co kaman Zmęczona jestem. Jak Wy piszecie, że macie np 2 pobudki w nocy tzn, że 2 raqzy karmicie, czy w sumie 2 razy wstajecie do dziecka bez względu na powód? Bo ja chyba wstaję ok. 20

W sobotę wracamy do domu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:52   #559
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
miłego pobytu w PL

aaaa nie pisałam Wam jakiego pecha miałam w poniedziałek...
na 10:10 miałam wizytę u gina i przed lekarzem miałam zajechac zatankować i zajeżdżam sobie na CPN naciskam przycisk od wlewu paliwa i ani drgnie i tak się 10 minut z tym bujałam i dalej nic, dojechałam prawie na oparach... podchodzi koleś pyta za ile zatankować a ja mu mówię że na poczatku to jakoś trzeba otworzyć, on że mi nie pomoże... ja szok w oczach i mówię że to musi się jakoś dać... i na moje szczęście na tym CPN-ie pracuje koleś który miał też taką przygodę ze swoim autem i rokrecili mi prawa stronę w bagażniku i wypchnął klapkę na siłę i zatankowałam... dzwoniłam do tż i mówię że się tak dzieje i że chyba cos zamek centralny szwankuje, a on że przecież w pracy jest ...
myślicie że zadzwonił do mechanika lub choć poszperał na necie żeby poczytać jak to naprawić... oby jemu przypadło w udziale kolejne tankowanie... ja mam w 4 literach co on sobie tam zrobi a nie wie co trzeba odkręcić, bo ja przyjechałam do domu to wszystko poskrecałam
Stary 2014-03-05, 14:53   #560
butterfly20
Zakorzenienie

My po spacerku, spotkałam sąsiadkę, termin ma na połowę kwietnia CHodzą na sr tam gdzie my, będzie rodzić w tym szpitalu co ja no i jej gin prowadzący to ten, którego żona miała cc tego dnia co ja i leżała ze mną na sali

Lulla baw się dobrze!!!i wypocznij

Larysko
może mamy podobny gust

Kaśka
przecież w poczekalni ciągle pisałyśmy o tym Bepanthenie Ja używam Linomag/Linoderm i też odparzeń nie mieliśmy, a Bepanthen też kiedyś kupiłam,ale nie lubię go, za ciężki jest

nie pamiętam co jeszcze

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:56   #561
czaszka_
Zakorzenienie

błagam pocieszcie mnie ze dzieci sie zmieniają
nie chce narzekac, poprostu musze sie wygadac
ja czesto w duszy Wam zazdroszcze ze Wasze dzieci umieja sie same bawic albo nawet z wami bawic i są grzeczne.Julka to sama nie ulezy nawet sekundy od razu wyje a kazda zabawa jest na max 5 min. Nawet jak jestem obok to wszystko jest na nie, zabawy ze mną nie,bujak nie, hustawka nie, mata nie, na kocu z zabawkami nie, na brzuchu nie WSZYSTKO NIE! nawet ze spaniem w ciagu dnia jest wielki problem bo tez nie chce za bardzo a jak spi to 2x30min.Spacer tez jest be, no chyba ze w godzinach spania to da rade jakos ulezec tą godzine Nie wiem jak to mozliwe ze takie male dziecko jest az tak wymagające, o co jej wogole chodzi?
Wiekszosc Waszych dzieciaczkow cos cwiczy itd a moja lezy plackiem i nie zamierza nic cwiczyc ani na pleckach ani na brzuszku, jak ja jej "pomagam" np obrocic sie na boczek to sztywnieje jej cale cialo i sie wkurza. OK to chyba tyle-wyrzalilam sie dobrze ze przewaznie noce przesypia tfu tfu bo bym chyba oszalala

Czy dzieci sie zmieniają? Wiadomo są dobre dni co tam chwile sie pobawi ale ogolnie zawsze jest moim trudnym ezemplarzem

ale i tak ją kocham nad zycie

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
wracaj szybko!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:59   #562
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Nas glowie wyszlo mi takie picasso, zer od razy walnelam henne, masakra, wogole nie rowno i to nie wiem dlaczego, bo wczesniej farbowalam tylko i wylacznie henna i przez to sie rozjasniach mi przezeral, a teraz nic, nie wiem czy to nie wina tej ketatyny

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-05 o 15:00
Stary 2014-03-05, 15:00   #563
papuga_69
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci też boją się zabawy "nie ma nie ma i jest" ? zakrywania twarzy dłońmi i odsłaniania? Mój najpierw patrzy krzywo a po chwili robi podkówkę

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:04   #564
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też boją się zabawy "nie ma nie ma i jest" ? zakrywania twarzy dłońmi i odsłaniania? Mój najpierw patrzy krzywo a po chwili robi podkówkę
mój jest bardzo zdziwniony
Stary 2014-03-05, 15:05   #565
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
na mojej nie robi to wrazenia, patrzy sie na mnie jak na glupią

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:05   #566
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, są na to za mali Później będzie im to sprawiać przyjemność

En nie chciała spać, a teraz śpi tak długo, że się nudzę Chyba obiad zrobię, ale pewnie mi się obudzi w najmniej odpowiednim momencie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-05, 15:06   #567
Asiek84
Wtajemniczenie

uciekam, bo na 16 do kościoła jadę z Jakubem, młody u mojej mamy zostanie
Stary 2014-03-05, 15:17   #568
jo_asiek
Zadomowienie

Nie mam dziś mocy… po godzinie spaceru wymiękłam i wróciłam do domu.

Cytat:
dziewczyny jakie witaminki polecacie dla 6 miesiecznego bobasa?
Cytat:
No, jakieś witaminy chyba wypada dziecku dawać
Też miałam pytać po co jakieś witaminki, ale już doczytałam, że chodziło o wit. D Ja daję d-vitum, wcześniej podawałam witaminę D z bioaronu, ale jedną i drugą moje dziecko pluje. Pediatra poleciła nam wczoraj Cebion Multi.

Cytat:
Napisane przez czaszka[/COLOR
wczoraj mnie rozlozylo i od rana biore leki i zamiast dzis lepiej to sie czuje jeszcze gorzej smigam przy małej w maseczce ale az mnie mdli od tej maseczki.Przesadzam ze ją ubieram?
Oj wracaj szybko do zdrowia! Co do maseczek to jakiś czas temu też kupiłam, ale spotkałam się z opinią farmaceutki, że takie maski to skupisko bakterii i zarazków. W sumie to nie używaliśmy i dalej leżą w szafce.
Cytat:
Dobra, my po szczepieniach - trzecia dawka 6w1 i trzecie pneumo - i spokój na kolejne pół roku

Moja pediatra dała nam podobne wskazówki, ale chyba trochę różnią się od tych częściej słyszanych. Owszem, wysłucham jej rad, a i tak będę robić po swojemu

Cytat:
chyba bede musiała zmienic numer telefonu..jacys smarkacze nie wiedziec skąd przechwycili mój numer i teraz sobie zarty robią dzwoniąc i gadając o jakis wygranych w konkursach i lotkach.strasznie mnie to denerwuje
O kurde, gnojki wstrętne Na policje ich zgłoś

Cytat:
Będziemy tęsknić! Bezpiecznej podróży i trzymaj się tam!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:24   #569
ladanseuse14
Zakorzenienie

Witam z biezni
Stary 2014-03-05, 15:36   #570
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
my juz po szczepieniu.nie było zleLilek wazy 8085.słabo przybrała no ale jak to lekarka mowi- wazne ze przybrała.nastepna wizyta za 2 miechy - sprawdzenie wagi a kolejne szczepienie dopiero po 14 miesiacu.na pneumo jednak nie szczepiłam..
no i cholera zapomniałam sie zapytac co z tymi naszymi nockami.czy jest jakies wytłumaczenie czemu tak niespokojnie spi..boze co za ciołek ze mniezawsze musze o czyms zapomniec
my tez po i tez nie bylo zle tez mamy wizyte kontrolna za dwa miesiące
myśle że pediatra nie była by Ci w stanie racjonalnie odpowiedziec o tych nocach

Cytat:
aaa to mój nie miał nigdy odparzeń (tfu! tfu!) dlatego nie wiedziałam
mój tez używam Linomagu co któregoś pampersa i na noc.. mam jeszcze alantan, jakiś różowy linomag, sudocrem i kilka innych i mam zamiar zużyc to wszystko do końca i dopiero coś kupić

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Od kilku dni zamiast kilkunastu pobudek w nocy, żeby dać smoka,pogłaskać, itp mam kilkanaście pobudek, w których muszę uspokajać wyjącą Olę i nie wiem o co kaman Zmęczona jestem. Jak Wy piszecie, że macie np 2 pobudki w nocy tzn, że 2 raqzy karmicie, czy w sumie 2 razy wstajecie do dziecka bez względu na powód? Bo ja chyba wstaję ok. 20

W sobotę wracamy do domu
ja wstaje 1 raz max 3 razy wogóle i 3 no już zla noc

Cytat:
moj się nie boi tylko zaciesza najbardziej lubi kizi mizi a psik psik

Cytat:
Witam z biezni
ehhh co za czasy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości