Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 12:19   #511
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Dobra, nadrobiłam... jako tako... jako kogoś przeoczyłam to

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a jeszcze w kwestii podawania/nie podawania piersi przed zaśnięciem... dziewczyny, ale skąd wiecie czy dziecko nie chce sobie dojeść albo napić się pytam, bo też się ostatnio nad tym zastanawiałam, Hani w jakiś 50-70% przypadków zdarza się chcieć pierś przed zaśnięciem i albo przy niej zasypia albo popije trochę i dopiero idzie spać. i stwierdziłam, ze póki co nie będę z tym walczyć, tylko jak zacznie się najadać stałymi posiłkami i pić coś innego niż mnie to zacznę przygladać się temu jej zasypianiu, ale narazie jakoś nie mam przekonania, czy odmawianie piersi byłoby dobrym pomsyłem
Jak nie masz przekonania, to nie odmawiaj
Jeśli nie jest to dla Ciebie problem, a Mała potrzebuje, to niech dostaje - będzie Mała happy i mama happy A może się uda zastąpić karmienie przytuleniem?

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
vea, moja tez nie ma czym sie szczerzyc poki co i nie spieszno mi do tego. A na wcinanie czekam z niecierpliwością
A to marudzenie Jaśka i gryzienie pałąków to może jednak ząbki?
Może... chociaż pediatra dzisiaj w paszczę zajrzała i nic...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
jeszcze pytanie do mam kp..czy wasze dzieciaczki pija herbatki lub wode oprócz piersi... ja chce jakos nauczyć sebe ale on tylko memla butle i nic nie pije tylko się cieszy
Przy kp nie ma potrzeby dopajania, jeśli karmisz na żądanie
Jeśli chcesz podać herbatkę - np. na problemy z brzuszkiem - a seba nie chce butli ciągnąć, to może spróbuj łyżeczką albo kubeczkiem dopoić?

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej!

byliśmy dziś z Szymkiem u pediatry, bo mimo zmiany mleka na bebilon pepti znów ulewał dużo. prawdopodobnie ma refluks

a poza tym od dziś mam okulary
Poka poka
Sama nie cierpię nosić, ale uwielbiam u innych

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ja jestem chora to radzicie spac w innym pokoju niz mała czy w tym samym bo i tak zarazki są wszedzie?
Śpij sobie spokojnie, jak miałaś zarazić, to już byś zaraziła... poza tym przecież w dzień ma z Tobą kontakt

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
chyba sie nie wbije juz....
Wbijesz, wbijesz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Mikołaj kończy dzisiaj pół roczku
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Z innej beczki to zniechęciłam się jeszcze bardziej do basenu. Ogólnie ja osobiście się brzydzę brudnej wody - jezioro, basen itd, a w przypadku wody dla dziecka mam wysokie wymagania

Nasi znajomi mają 20 miesięcznego syna i zajarani nam opowiadają jak ostatnio z nim byli na dziecięcym basenie u mnie w mieście. No to dopytuję jak sobie poradzili logistycznie - między innymi o to którą pieluchę do pływania wzięli.
I ci ludzie robią głupią minę, zaraz sie śmieją i mówią, że mały nie mial pieluchy, tylko slipki do pływania Bo oni nie mieli czasu kupić tych pieluch.
A 5 minut wcześniej była rozmowa, że ich dziecko nie umie korzystać z toalety, sika i robi kupę wyłącznie do pieluchy. No zarąbiście mają.

Poza tym wspomnieli, że ratownik ma na wszystko wbite i ogląda sobie filmy na laptopie No ekstra. A jakby mi sie dziecko zachłysnęło i oczekiwałabym jakiejś sprawnej reakcji?

Tż zaraz się na nich wkurzył, że mi o tym powiedzieli, bo wie jaka jestem cięta na takie akcje i obawia się, że nie puszczę już go z dzieckiem do tego szaletu
O matulu
U nas jest obowiązek pieluszek do kąpania!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
No, jakieś witaminy chyba wypada dziecku dawać
Ja podaję D-witum z Oleofarmu i jest ok.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
tylko ona nic nie robi, jeszcze jej na tym forum zyczliwi pisza, ze to ona powinna sie dostosaowac do dzeicka a nie dziecko do niej i ze nie naddaje sie na matke i mogla o tym pomyslec zamin sie bzykala i ani rusz diecko nie moze plakac bo to dla niego okrutne
Bosz... życzliwych bym wystrzelała A dziewczynie strasznie współczuję i mam nadzieję, że ktoś ją z tego wyrwie.

Dobra, my po szczepieniach - trzecia dawka 6w1 i trzecie pneumo - i spokój na kolejne pół roku

Poważnie natomiast się zastanawiam nad zmianą pediatry
Po pierwsze, olała fakt, że Jasiek przybrał tylko 400g w 6 tyg. i zjechał dosyć mocno na siatce centylowej.
Po drugie, źle mu zmierzyła główkę - wg. jej pomiarów od trzech miesięcy nie zmieniła obwodu, a zmieniła - sama mu mierzę. BTW. nie przejęła się tym faktem...
A po trzecie, opiórkała mnie, że nie rozszerzyłam jeszcze diety - Młody jest kp i wczoraj skończył 5 mc - i kazała zacząć od soku z marchwi - surowego, a potem dawać surowe jabłko. Glutenu kazała nie dawać...

Chyba nie powinno tak być, prawda?

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Figulina, daj koniecznie znać, bo ja mam jeszcze jedne zajęcia na AWF wykupione, a potem będę decydowała czy zostać czy zmieniać
Aha, tam mogą oboje rodzice wejść z dzieckiem do wody czy tylko jedno?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:27   #512
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
hej

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
puzzle to hicior
ja jeszcze nie zamówiłam...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mam to samo, moje dziecko potrzebuje mojej uwagi cały czas, nawet jak leży na macie, to ja siedzę koło niego, bo inaczej płacze.
Na szczęscie w nocy tez tylko jedna pobudka, za to wstaje o 5 rano i potem o 7 dopiero zasypia.
Wczoraj go położyliśmy spać o 20, a i tak wstał o 5 zadowolony, ale bardzo ładnie śpi w swoim pokoiku.

remont skończony, kasa wydana i jesteśmy szczęśliwi, TŻ z mama coraz lepiej z dogadaniem, się. W niedzielę mama była u nas na obiedzie, wczoraj my u niej wieczorem, także jest ok.

Tż pomaga mi jak może, ale i tak dużo pracuje.

Byłam rozmowa o ulewaniu, mój też ulewa po jedzeniu, praktycznie zawsze i dużo. pani doktor powiedziała, żeby dawać mu kaszkę gotową bez glutenu z kartonika nestle. Ona jest bardzo gęsta i po niej jest lepiej.

Hmm co jeszcze, Kaśka za Twoje pół roku KP, a dla Miśka dużo zdrówka.

Byliśmy wczoraj w konsulacie, załatwić polski akt urodzenia, potem na zakupach, bo musieliśmy Żabie małej kupić ciuszki na lato.

Postaram sie być na bieżąco
fajnie ze poprawiły się relacje między mamą a tż

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
stanęłam na wadze i jest 1,8 kg więcej od ostatniego ważenia Od wczoraj wcinam ciasteczka owsiane, zamiast innych słodyczy
Najgorsze, że marzec jest u mnie miesiącem imprez i nie obejdzie się bez tortów, ciast... Już w sobotę mój Kamil ma 14 urodziny i robię torta. Za tydzień moja chrześnica co kończy dziś 2 latka ma imprezkę i znowu będą słodkości Za 2 tyg teść robi imieniny...
W ogóle to właśnie marzec i październik to są u nas imprezowe miesiące
Marzec:
5 ur. mojej chrześnicy
8 ur. mojego taty
9 ur. mojego Kamila
11 ur. teścia
15 ur. kuzynki
19 im. teścia

a teraz hit październikowy:
2 ur teściowej
3 ur Emilki
8 ur babci
9 ur brata
15 im babci
20 im mamy i teściowej (tak samo mają na imię )
27 ur mamy i moje imieniny

No i wyszło, że dziadkowie dostali na urodziny wnuka, a babcie wnuczkę
hehe

u mnie:
styczeń- ur. mojej sis i Filipa
marzec- ur. tż
maj- moje imieniny i taty
czerwiec- imieniny tż, urodziny moje i drugiej sis
lipiec- urodziny brata
wrzesień- imieniny sis i brata
październik- urodziny mamy, taty i Hubiego
listopad- urodziny brata drugiego i Kuby

[QUOTE=Larysa88;45446191]świetne mają ludzie pomysły aż szkoda gadać :/ to tak samo jak ostatnio słyszałam że matka 37 czy 38letnia z córunią robiły sobie zabawy i dzwoniły tysiące razy na numery alarmowe .... no co to ma w głowie co?..... ehh

[QUOTE]

co za kretynizm

Cytat:
dziewczyny jakie witaminki polecacie dla 6 miesiecznego bobasa?
my mamy Cebion multi

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
tylko ona nic nie robi, jeszcze jej na tym forum zyczliwi pisza, ze to ona powinna sie dostosaowac do dzeicka a nie dziecko do niej i ze nie naddaje sie na matke i mogla o tym pomyslec zamin sie bzykala i ani rusz diecko nie moze plakac bo to dla niego okrutne
ot życzliwość ludzka...

jak tż pójdzie do pracy to wrócę
Stary 2014-03-05, 12:29   #513
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
za wagę!
daj przepis na ciacha
Madzia, ale mi waga poszła w górę, a nie w dół
Przepis na ciasteczka przewijał się kilka razy i w k. też jest
Ja dałam 2 duże dojrzałe banany i 2 szklanki płatków owsianych. Banany zblendowałam i wymieszałam z płatkami. Na blaszce z papierem do pieczenia układałam ciasteczka takie grubości na ok 0,5 cm. Piekłam w temp 180 st 20 min, ale były jeszcze miękkie, więc dopiekłam jeszcze 10 min.
Stary 2014-03-05, 12:30   #514
kaska87
Zakorzenienie

co do kp- to na mojej rozpisce żywienia jest napisane: karmienie piersią na żądanie do 12mż więc ja to rozumiem tak, że jeśli dziecko się budzi i chce to nawet jakby miał zrobić 2 łyki to mu podam Miki jakoś 2-3tygodnie temu miał tak, że wykąpany pojedzony i śpi, a nagle pobudka kilka łyczków i dopiero zasypiał na noc

ale u nas słonko i wiosna! ptaszki śpiewają

co do witamin ja podaję d-vitum

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-05 o 12:31
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:33   #515
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
co do kp- to na mojej rozpisce żywienia jest napisane: karmienie piersią na żądanie do 12mż więc ja to rozumiem tak, że jeśli dziecko się budzi i chce to nawet jakby miał zrobić 2 łyki to mu podam Miki jakoś 2-3tygodnie temu miał tak, że wykąpany pojedzony i śpi, a nagle pobudka kilka łyczków i dopiero zasypiał na noc

ale u nas słonko i wiosna! ptaszki śpiewają

co do witamin ja podaję d-vitum
no właśnie ja karmię średnio co 2 godz w dzień, a w nocy jak się obudzi. No i przez to mój żarłoczek taki pulchniutki
Stary 2014-03-05, 12:35   #516
Larysa88
Zakorzenienie

buziaki dla Mikołajka kolejnego półroczniaka

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
kurcze no nie wyobrażalne dla mnie.Ciągle mam wrazenie ze to fake.
mi też się to jakieś nierealne wydaje

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Też miałam Cię pytać o te ćwiczenia,bo Mój leniuszek też się nie bierze do obracania.Wczoraj przyszły puzzle piankowe,więc dziś pocwiczymy.A i próbowałam tych sposobów na chichranie.Niestety nie zadziałało

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
moja jest starsza od Twojej a też chichra się od wielkiego święta... najczęściej raz w tygodniu tak dość dobrze, kiedy to ja mam ją na rękach i moja mama ją rozbawi, a tak to jak ja próbuje sama to z pół godziny bym musiała robić nie wiadomo co, albo powtarzać pewne ruchy non stop to może coś się zaśmieje ale ogólnie masakra z tym, dlatego nie śmieje się często bo po prostu nie mam sił tak długo wyczyniać pewnych rzeczy czy czegoś ;p
tzn, śmiać się śmieje, szczerzy dziąsła ale bez głosu śmieszka bezgłosowa taka ;p

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Na bank dorośli też szczają do basenu, świnie jedne. Dlatego ja osobiście unikam tego przybytku, bo nie zdzierżę.
No ale w tych dzieciaczkowych to już naprawdę powinni się ludzie ogarniać.
Szczerze mówiąc to zbulwersowało mnie olewactwo tych ludzi i fakt, że na basenie nikt nie sprawdza czy maluchom założono pieluchy.

Misia, Maharet, kochane jesteście
Ja wierzę, że wiele zależy od ludzi - to oni wyciągają z nas co najlepsze.

No i faktem jest, że te nocki to znowu koszmar. Ewidentnie mi to wygląda na jakieś wejście w kolejny skok, bo już były postępy a znowu mam wybudzania z płaczem albo pokwękiwaniem, chllipaniem. I to często gęsto co pół godziny, godzinę. Znowu jestem u mamy żeby się jakoś ratować. Unikam luster, bo wyglądam strasznie. A czuję się jeszcze gorzej..
wiesz co ja odnoszę takie samo wrażenie właśnie o Tobie jakie Asia napisała idzie to wyczuć po postach, mega optymistka z Ciebie i taka pogodna dusza

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Coś ostatnio nie mam weny do pisania
Załątwiliśmy wczoraj sporo spraw,a między innymi Chrzciny Julii. Tak więc Chrzest odbędzie się 11 maja i teraz musimy szukać jakiegoś lokalu
Dostałam dziś @ i zdycham Coś czuję,że nie dam dziś rady ćwiczyć
czyli w maju zawitacie do Polski? czy tam w UK robicie?
u mnie ostatnie 2 @ to jakaś katastrofa, nigdy takich obfitych nie miałam ...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Podziwiam mamy które przy takiej wadze maluszków decydują się na nosidła naprawde szacun - ja tu kombinuje jak Filipa nie nosić a Wy wrecz przeciwnie czy jestem wyrodna/?

eh i macie linka do puzzli albo nazwe sprzedawcy bo mi się zawieruszylo...

ja Oli praktycznie w ogóle nie noszę na rękach, a przynajmniej się staram znaczy oczywiście jak chce, czy marudzi to nie odmawiam, ale skoro ładnie się bawi w łóżeczku, czy na dużym łóżku czy na macie ed to nie widzę sensu jej przeszkadzać bawię się z nią ale nie na rękach. A nosidło mam od takich awaryjnych sytuacji czy na zewnątrz

Cytat:
Ej, ja tylko o witaminkach (w sensie D) napisałam, nie o suplementach.
Chodziło mi o firmę, nazwę...
ja mam omegamed baby D+dha i to są trzecie witaminy które Ola bierze i nic się po zmianie nie działo

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no właśnie ja karmię średnio co 2 godz w dzień, a w nocy jak się obudzi. No i przez to mój żarłoczek taki pulchniutki
Emilka pulchniutka? no co Ty, laseczka jest śliczna
Stary 2014-03-05, 12:40   #517
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

moja jest starsza od Twojej a też chichra się od wielkiego święta... najczęściej raz w tygodniu tak dość dobrze, kiedy to ja mam ją na rękach i moja mama ją rozbawi, a tak to jak ja próbuje sama to z pół godziny bym musiała robić nie wiadomo co, albo powtarzać pewne ruchy non stop to może coś się zaśmieje ale ogólnie masakra z tym, dlatego nie śmieje się często bo po prostu nie mam sił tak długo wyczyniać pewnych rzeczy czy czegoś ;p
tzn, śmiać się śmieje, szczerzy dziąsła ale bez głosu śmieszka bezgłosowa taka ;p

Moja też niby zaczyna się chichrać,ale ucina i jest tylko taki krótki zaczątek.Też się dwoję i troję,żeby ją rozśmieszyć,a ona tylko dziąsełka pokazuje.Boję się,że w ogóle nie będzie mi dane uszłyszeć jej chichotu.Ale widać takie moje dziecko,zupełnie odwrotnie wszystko jak inne forumowe dzieciaczki
Stary 2014-03-05, 12:40   #518
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
my jutro pneumo...
A który wzór kupiłaś?
I który to ten folkowy?taki w jakby kwiatki?My mamy w ptaszki i kwiatki i też jest trochę folkowy
nosidło mamy takie samo, krzesełko do karmienia mamy takie samo hehe
Stary 2014-03-05, 12:49   #519
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi

Kupiłam:
- 3 mleka Enfamil 2
- 2 Bepantheny
- 2 smoczki 6m+
- smoczek MAM do ciumkania 6m+
- 10 podkładów SENI 60x90 cm
- mleczko do demakijażu TOŁPA
- krem do twarzy TOŁPA
- podkład kryjący do twarzy Pharmaceris (do pracy)
- witaminy w kapsułkach dla mnie

i 300 zł nie moje
Stary 2014-03-05, 12:50   #520
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Emilka pulchniutka? no co Ty, laseczka jest śliczna
no ma pulchniutkie rączki, nóżki i szyjkę jak ubieram jej bodziaki to te z krótkim rękawkiem są obcisłe w rączkach i wszystkie cisną w udkach jak zapinam wszystkie zatrzaski chyba muszę kupować kilka rozmiarów większe
Stary 2014-03-05, 12:51   #521
policzanka
Wtajemniczenie

my juz po szczepieniu.nie było zleLilek wazy 8085.słabo przybrała no ale jak to lekarka mowi- wazne ze przybrała.nastepna wizyta za 2 miechy - sprawdzenie wagi a kolejne szczepienie dopiero po 14 miesiacu.na pneumo jednak nie szczepiłam..
no i cholera zapomniałam sie zapytac co z tymi naszymi nockami.czy jest jakies wytłumaczenie czemu tak niespokojnie spi..boze co za ciołek ze mniezawsze musze o czyms zapomniec
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:51   #522
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

Kupiłam:
- 3 mleka Enfamil 2
- 2 Bepantheny
- 2 smoczki 6m+
- krem do twarzy TOŁPA

i 300 zł nie moje
ja wczoraj w rosku kupiłam enfamil 2- już nie będę kupowała w gemini bo co chwilę podnoszą cenę i się nie opłaca bo na "2" jest już promocja z kartą rosnę

jeszcze podkładów używacie?

Stary 2014-03-05, 12:53   #523
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

Kupiłam:
- 3 mleka Enfamil 2
- 2 Bepantheny
- 2 smoczki 6m+
- krem do twarzy TOŁPA

i 300 zł nie moje
Az tyle

Cytat:
my juz po szczepieniu.nie było zleLilek wazy 8085.słabo przybrała no ale jak to lekarka mowi- wazne ze przybrała.nastepna wizyta za 2 miechy - sprawdzenie wagi a kolejne szczepienie dopiero po 14 miesiacu.na pneumo jednak nie szczepiłam..
no i cholera zapomniałam sie zapytac co z tymi naszymi nockami.czy jest jakies wytłumaczenie czemu tak niespokojnie spi..boze co za ciołek ze mniezawsze musze o czyms zapomniec
za wage
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:55   #524
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj w rosku kupiłam enfamil 2- już nie będę kupowała w gemini bo co chwilę podnoszą cenę i się nie opłaca bo na "2" jest już promocja z kartą rosnę

jeszcze podkładów używacie?
A ile w Ross?

Tak, na przewijak a przede wszystkim do spania.
Stary 2014-03-05, 12:55   #525
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Az tyle

za wage
dziękuje
Stary 2014-03-05, 12:56   #526
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a ile w ross?

Tak, na przewijak a przede wszystkim do spania.
47,99 (ja mam na razie 4% zniżki) ale niedługo przejdę na 5%

Stary 2014-03-05, 12:57   #527
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Az tyle
No, masakra
Stary 2014-03-05, 12:58   #528
bajka1807
Zakorzenienie

masakra moje dziecko spi juz 3 h w wozku i ani mysli wstac.... musze ja obudzic bo ostatni raz jadla o 7 i ominela drugie sniadanie

ale przynajmniej wysprzatalam chacjende
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:58   #529
policzanka
Wtajemniczenie

chyba bede musiała zmienic numer telefonu..jacys smarkacze nie wiedziec skąd przechwycili mój numer i teraz sobie zarty robią dzwoniąc i gadając o jakis wygranych w konkursach i lotkach.strasznie mnie to denerwuje
Stary 2014-03-05, 13:00   #530
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
47,99 (ja mam na razie 4% zniżki) ale niedługo przejdę na 5%
Ja kupiłam za 43,99 zł to i tak 4 zł taniej A na 3 puszkach to już 12 zł
Poza tym kupuje w gemini bepanthen za 23, nigdzie tak tanio nie ma. Kremy i podkład też musiałam kupić a tam dobra cena, więc
Stary 2014-03-05, 13:01   #531
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym kupuje w gemini bepanthen za 23, nigdzie tak tanio nie ma. Kremy i podkład też musiałam kupić a tam dobra cena, więc
jak kupujesz inne rzeczy to tak ale jak samo mleko i doliczysz przesyłkę to się nie opłaca już

a na co jest ten bepanthen ?

Stary 2014-03-05, 13:02   #532
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo, jak sie robi wieksze zakupy to mozna brac ale jak tylko mleko to juz sie nie oplaca

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
jak kupujesz inne rzeczy to tak ale jak samo mleko i doliczysz przesyłkę to się nie opłaca już
Kaska jakie my zsynchronizowane
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 13:05   #533
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Kaska jakie my zsynchronizowane
widzę właśnie

Stary 2014-03-05, 13:05   #534
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

a na co jest ten bepanthen ?
No, musiałam i tak zrobić zakupy a przesyłkę miałam za free i przyniosą mi do domu a nie będę musiała tachać

Do pupy

Stary 2014-03-05, 13:08   #535
kaska87
Zakorzenienie

aaa to mój nie miał nigdy odparzeń (tfu! tfu!) dlatego nie wiedziałam

Stary 2014-03-05, 13:10   #536
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to mój nie miał nigdy odparzeń (tfu! tfu!) dlatego nie wiedziałam
Kaśka
A nie smarujesz niczym pupy? Bo to jest wiesz, taki kremik, którym smarujesz przy każdym przewijaniu
Stary 2014-03-05, 13:13   #537
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka
A nie smarujesz niczym pupy? Bo to jest wiesz, taki kremik, którym smarujesz przy każdym przewijaniu
linomag
zaraz po pół roku się dowiem, że źle robię

Stary 2014-03-05, 13:13   #538
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
chyba bede musiała zmienic numer telefonu..jacys smarkacze nie wiedziec skąd przechwycili mój numer i teraz sobie zarty robią dzwoniąc i gadając o jakis wygranych w konkursach i lotkach.strasznie mnie to denerwuje
pfffffff..

Cytat:
ano i jak powyżej 300 to za free przesyłka więc opłaca się
Stary 2014-03-05, 13:15   #539
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
linomag
zaraz po pół roku się dowiem, że źle robię
No to Twój linomag = mój Bepanthen, czaisz? :P

Nic nie robisz źle, po prostu on nie jest tylko na odparzenia tak jak np. Sudocrem tylko też do codzienniej pielęgnacji. Tak, jak Ty smarujesz linomagiem to ja smaruję Bepanthenem.

No nie umiem jaśniej napisać
Stary 2014-03-05, 13:17   #540
kaska87
Zakorzenienie

no to co mnie stresujesz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości