|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Hosenko pupeko są tutaj: http://pupeko.pl/mama/wkadki-laktacy...usowych-detail Moim zdaniem biją avent na głowę. migotko
|
|
#3482 |
|
Gang Iren
|
Pokaż co kupiłaś ![]() Ja wczoraj wydałam prawie 400f na ubrania dla mojej trójeczki + buty dla mnie i 2 zabawki
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka: co sie stało?
Magnusia: pokaż zakupy ![]() Gosia: a Kacper był spokojny podczas tego maratonu zakupowego? |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ..Kacprowi bardziej podobała si tamta karuzela, taniocha z Canpolu http://canpolbabies.com/pl/produkty/...:7/category:28 Rainforest gra bardzo cicho mimo najgłośniejszej opcji, mniej "ostro" niz z Canpolu, przez co mniej interesuje dziecko. Mam jednak nadzieje, ze to zbieg okolicznosci ze Kacper mało na nią zerkał (w tamtą wpatrywał się jak urzeczony i śmiał się do miśków). Jaka piosenka ![]() Poranny Kacperek w lumpkowych śpioszkach chyba za 1zł ![]() no i nowa rzecz: obudził się po 7, porozglądał się, pośmiał, pogadał, przebrałam go, potrzymałm przed oknem i dopiero po godzine od obudzenia zakomunikował że głodny
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-05 o 15:10 |
|
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Znowu wbijam ni z gruchy, ni z pietruchy, bo tradycyjnie nie ogarniam . Ale jest o tyle lepiej, że czytam Was już PRAWIE na bieżąco. U nas dzisiejsza noc lepsza niż inne i mam nadzieję, że tak zostanie. Ale jak nie urok to sraczka... Dziś byliśmy u ortopedy na USG bioder. I tu wszystko OK. Okazało się jednak, że Kacperek ma tzw. stopy przywiedzione i ma być leczony przez zagipsowanie nóżek od stopy do pachwiny na miesiąc czasu Postanowiłam skonsultować sposób leczenia z jeszcze innym specjalistą, więc zaraz wybywamy na wizytę. Bardzo proszę o kciuki dla mojego synka, by obyło się bez gipsu. Przecież to będzie koszmar. I dla niego i dla mnie...Dodatkowo mam zastój w lewej piersi. Ehhh, nie ogarniam nieczego. Już nie chcę się powtarzać, ale wyć mi się chce. |
|
|
|
#3486 |
|
Gang Iren
|
Zakupy zajęły mi ponad 3 godziny,a on cały czas spał
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby można było inną metodą to leczyć biedny Kacperek---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- kupiłam: http://allegro.pl/bright-starts-sens...012348637.html http://allegro.pl/sassy-opaski-masko...978815754.html http://allegro.pl/k-s-kids-wibrujacy...943817713.html http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanu...011575981.html a w zeszłym tygodniu dwa kocyki http://allegro.pl/koc-kocyk-mikrofib...989196873.html niebieska żyrafka http://allegro.pl/kocyk-koc-milutki-...992537505.html kotek krem polecam bo bardzo fajne te kocyki
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłyśmy od pediatry. Dowiedziałam się tylko, ze gazy to taka jej natura (no ale czego ja się spodziewałam?), babka zapytała tylko czy pije mleko, jak powiedziałam, ze nie to nie rozwijała tematu. Spróbuje na pare dni odstawic całkowicie nabiał i zobaczymy czy pomoże. Jak nie to pitole ta cala diete. Pediatra pozwoliła jej dawać AZ 1 kropelke espumisanu dziennie. Wow! ta 1 kropelka to jej nawet do żołądka nie doleci. Dałam jej 4 kropelki i na noc też dam ze 4.
Tylko na ulotce napisali, ze to od 1 mies życia wiec nie wiem co mam teraz myslec ?Poza tym mam zdrowe i pyzate dziecko Klucha waży już 4,5 kg! (w dniu wypisu ze szpitala miala 3,5 kg). Także w 2,5 tyg przybrała 1 kg :P Jak pani włożyła jej patyczek do buzi to mała go zassała Obżartuch mały. Te gazy są spowodowane tym, ze tak łapczywie i często je Ale jak ja mam jej odmówić jak płacze ? Pediatra powiedziała, ze trochę moge ja oszukiwac woda hmm.. ciekawe, później spróbuję , niech tylko mała mi sie odklei od cyca.
|
|
#3490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A u mnie w pracy to jest troche skopmlikowana sprawa, nie chce mi sie za bardzo rozpisywac na ten temat, ale im wczesniej wroce, tym lepiej dla mnie. Ja myslalam o wrzesniu, ale dzis sie dowiedzialam, ze lepiej jakbym wrocila maj, czerwiec i nie wiem co robic..., Musze zadzwonic do glownej dyrektorki i z nia pogadac, ale ciezko mi sie zebrac do tej rozmowy Cytat:
|
|||
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam znów dzień okupacji brzucha
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Cudownym lekarstwem jest poczekanie do konca 3 miesiaca
.Nie wytrzymam jeszcze ponad 2 mies spiac po 4 godz na dobe ![]() Dałam malej butle z woda. Chwile pociągnęła po czym poczuła, ze to nie mleko i sie rozwyła
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
taaa... tak samo jak na minięcie nudności z końcem 3 miesiąca ciąży
|
#3495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zebre tez mam, Alkowi sie podoba i z Lamaze ptaszka, podobny do tego motylka i tez jest baaardzo lubiany przez mojego syna. W ogole te zabawki z Lamaze sa fajne Aaa no i potwierdzam, ze kocyki super, bo tez mam 2 ![]() ambrella kciuki zeby jednak nie trzeba bylo tego gipsu Moze uda sie inna metoda |
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3497 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Akkma, ja na forum pisalam, ze z Leonem jest dramat. Plakal non stop, nie spal po nocach. Nic na niego nie dzialalo. Byl w lozeczku- ryk, u nas na rekach- ryk i to do tego stopnia,ze sie zapowietrzal i sinial....Zaczelam analizowac wszytkokrok po kroku i sposob w jaki jadl nie dawal mi spokoju...Ssal 5 minut i zasypial i za 15 min znowu byl przy cycku i tak caly czas....Na poczatku wydawalo mi sie ok, bo wagowo pieknie przybieral, ale wygladal na glodnego non stop. Zmienilam sposob karmienia- teraz nie karmie na zyczenie, a co 3 godziny i nie cyckiem, a odciagam mleko do butli,zeby wiedziec ile zjada ( Pilotka napisala o 3 fazach pokarmu i wyglada na to,ze Leon zjadal tylko 1- najmniej tresciwa) Od 3 dni wydaje mi sie,ze ktos mi dziecko podmienil! Jest grzeczniutki, nawet jak ma gazy, to troche pomarudzi, ale nie ejst to ryk non stop, ladnie spi w dzien, co wczesniej bylo abstrakcja..Czuwal po 12 h dziennie...W nocy budzi sie sam srednio co 3 h na karmienie....Jak bylismy u pediatry, to stwierdzila, ze nie wie dlaczego on tak placze, bo klinicznie wgladal na okaz zdrowia- wazy juz przeszlo 4 kg i w 3 tygodnie urosl 4 cm... Ja mysle, ze u nas problem polegal, ze nieswiadomie glodzilam moje dziecko...Przybieral na wadze, bo zapotrzebowanie kaloryczne zaspakajal, ale w brzuszku mial pusto...Do tego przez to, ze co 15-30 min wolal jesc, to co mial w jelitach sie nie trawilo, tylko fermentowalo i mial koszmarne gazy.... Pewnie u Was problem lezy gdzie indziej, ale przeanalizuj dokladnie dzien malutkiej krok po kroku. Zycze powodzenia, bo ja myslalam,ze wyskocze przez okno, TZ dostanie zawalu serca, a maly nie przezyje do nastepnego placzu |
||||
|
|
|
#3498 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaminy. K do 3 miesiąca, a D do którego podawać?
Jeśli mój Marcel zaczął przyjmować K o 2 tyg. później to czy mogę mu ją podać do 3 i pół miesiąca? |
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech...zupełnie taki sam scenariusz jak u nas.
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście przez sen... Usnął na mnie, więc sobie trochę poczytałam, ale jak go odłożyłam to nie zniósł szczękania talerzy i tyle zjadłam i posprzątałam, a dziś mamy gościTeraz znów zjadł i zobaczymy co będzie Gosia, zapomniałam-gratuluję odzyskanej wolności
|
|
#3501 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
D to nawet zalecają niektórzy przez całe życie brać,na pewno nie zaszkodzi. Ja jeszcze Erykowi daję.
|
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie odciągam mleko i jak wstanie to jej dam Tylko zastanawiam sie ile odciągnąc? Udało mi sie ją uspic suszarka Ale jak tylko wyłączam dzwiek to sie paskuda budzi. Wiec suszara musi chodzic cały czas . Dobrze, ze wcześniej nagrałam ten dzwiek na tel :P
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Czy mogłabym się do Was przyłączyć? ![]() Jestem mamą miesięcznego Antosia. Wątek czytam od samego początku ciąży, także po cichu dzieliłam z Wami wszystkie radości i smutki, ale nie miałam odwagi się tutaj odezwać. W końcu zebrałam się w sobie i pomyślałam, że jak wątek przeniesie się na odchowalnię, to będzie okazja się przyłączyć ![]() A tu się okazało, że ten wątek jeszcze będzie kończony tutaj, a ja już bardzo chciałam coś napisać, zanim mnie znowu odwaga opuści ![]() Przygarniecie mnie?
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że Tobie udało się znaleźć trochę taniej.Super są te kocyki, fajnie się w nie zawija malucha, bo są mięciutkie. Oo ten sprzedawca od Ciebie ma jeszcze więcej kolorów, może zamówię jeszcze tą błękitną małpkę Pytanie czy potrzebny mi 5 kocyk
Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-03-05 o 17:13 |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedawkowanie witaminy D owszem, nie jest częste, ale jego skutki są dużo powazniejsze niz lekkiego niedoboru. Tridentina witaj!
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie wiec trzeba to konsultować z lekarzem.. Jednak prawda jest ze nie ma ograniczeń wiekowych np " dziecko moze ja dostawać tylko do...". Dominik ma juz teraz zmniejszona dawkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
o no zobacz to już nie wiem sama,pediatra mówiła,że mam podawać jeszcze Erykowi,że mogę odpuścić w słoneczne dni. Kacperkowi podaję samowolnie,pytałam lekarki na kontroli to mówiła,że tu zalecają po 6 miesiącu dopiero.
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na razie zdzieramy z mężem piosenkę "Była sobie żabka mała", bo to pamiętamy z lat młodości. Jednak czuję, że trzeba poszerzyć repertuar ![]() Też tak myślę
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy Dałam Blance butle ![]() Najpierw spróbowałyśmy lovi, ale nie chciala sie przyssac. W ruch poszła antykolkowa tt. Próba była troche nie udana, bo tylko słyszałam jak łyka powietrze Nie umiała sobie poradzic. Wypiła 50 ml, wypluła i z rykiem szukała cycka. Mam wrażenie, ze z tych wszystkich butelek za szybko leci. Ojj.. współczuje tztowi na weekend jak zostanie sam z małą i butlą Ehh własnie zasypia przy cycu - wygrała..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Postanowiłam skonsultować sposób leczenia z jeszcze innym specjalistą, więc zaraz wybywamy na wizytę. Bardzo proszę o kciuki dla mojego synka, by obyło się bez gipsu. Przecież to będzie koszmar. I dla niego i dla mnie...

aby można było inną metodą to leczyć biedny Kacperek
?
Ale jak ja mam jej odmówić jak płacze 

Zebre tez mam, Alkowi sie podoba i z Lamaze ptaszka, podobny do tego motylka i tez jest baaardzo lubiany przez mojego syna. W ogole te zabawki z Lamaze sa fajne