Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 14:46   #3481
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Hosenka - aż się uśmiechnęłam rymowanki genialne

Ja często śpiewam Zuzie
"Zuuuuza kobitka nie duuuuuza"
albo...
"jak dobrze być barankiem, wstawać każdym rankiem wychodzic na polankę i spiewać sobie tak... be be be kopytka niosą mnie"
Zawsze pojawia sie uśmiech

Migotka - co sie stało?
Ja co tej melodii śpiewam: Emil, mój płaczek Emil, mój mały Emil co nie chce, nie chce spać

Hosenko pupeko są tutaj: http://pupeko.pl/mama/wkadki-laktacy...usowych-detail

Moim zdaniem biją avent na głowę.

migotko Co się stało?
Stary 2014-03-05, 15:00   #3482
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
właśnie wydałam 160 zł na all na zabawki

Pokaż co kupiłaś

Ja wczoraj wydałam prawie 400f na ubrania dla mojej trójeczki + buty dla mnie i 2 zabawki
Stary 2014-03-05, 15:02   #3483
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Migotka: co sie stało?

Magnusia: pokaż zakupy

Gosia: a Kacper był spokojny podczas tego maratonu zakupowego?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:04   #3484
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja śpiewam o pajączku:
" pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do deski
za pomocą pinezki

pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do sracza
za pomocą spinacza"

Co kupiłas?

Kurcze ..Kacprowi bardziej podobała si tamta karuzela, taniocha z Canpolu http://canpolbabies.com/pl/produkty/...:7/category:28

Rainforest gra bardzo cicho mimo najgłośniejszej opcji, mniej "ostro" niz z Canpolu, przez co mniej interesuje dziecko. Mam jednak nadzieje, ze to zbieg okolicznosci ze Kacper mało na nią zerkał (w tamtą wpatrywał się jak urzeczony i śmiał się do miśków).

Jaka piosenka

Poranny Kacperek w lumpkowych śpioszkach chyba za 1zł

no i nowa rzecz: obudził się po 7, porozglądał się, pośmiał, pogadał, przebrałam go, potrzymałm przed oknem i dopiero po godzine od obudzenia zakomunikował że głodny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7930.jpg (32,5 KB, 89 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-05 o 15:10
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:06   #3485
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny Znowu wbijam ni z gruchy, ni z pietruchy, bo tradycyjnie nie ogarniam . Ale jest o tyle lepiej, że czytam Was już PRAWIE na bieżąco.
U nas dzisiejsza noc lepsza niż inne i mam nadzieję, że tak zostanie. Ale jak nie urok to sraczka...
Dziś byliśmy u ortopedy na USG bioder. I tu wszystko OK. Okazało się jednak, że Kacperek ma tzw. stopy przywiedzione i ma być leczony przez zagipsowanie nóżek od stopy do pachwiny na miesiąc czasu Postanowiłam skonsultować sposób leczenia z jeszcze innym specjalistą, więc zaraz wybywamy na wizytę. Bardzo proszę o kciuki dla mojego synka, by obyło się bez gipsu. Przecież to będzie koszmar. I dla niego i dla mnie...
Dodatkowo mam zastój w lewej piersi. Ehhh, nie ogarniam nieczego. Już nie chcę się powtarzać, ale wyć mi się chce.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:07   #3486
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Gosia: a Kacper był spokojny podczas tego maratonu zakupowego?

Zakupy zajęły mi ponad 3 godziny,a on cały czas spał
Stary 2014-03-05, 15:13   #3487
Hosenka*
Zakorzenienie

zdublowało mi sie

Instagram

Stary 2014-03-05, 15:25   #3488
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Znowu wbijam ni z gruchy, ni z pietruchy, bo tradycyjnie nie ogarniam . Ale jest o tyle lepiej, że czytam Was już PRAWIE na bieżąco.
U nas dzisiejsza noc lepsza niż inne i mam nadzieję, że tak zostanie. Ale jak nie urok to sraczka...
Dziś byliśmy u ortopedy na USG bioder. I tu wszystko OK. Okazało się jednak, że Kacperek ma tzw. stopy przywiedzione i ma być leczony przez zagipsowanie nóżek od stopy do pachwiny na miesiąc czasu Postanowiłam skonsultować sposób leczenia z jeszcze innym specjalistą, więc zaraz wybywamy na wizytę. Bardzo proszę o kciuki dla mojego synka, by obyło się bez gipsu. Przecież to będzie koszmar. I dla niego i dla mnie...
Dodatkowo mam zastój w lewej piersi. Ehhh, nie ogarniam nieczego. Już nie chcę się powtarzać, ale wyć mi się chce.
o kurde... aby można było inną metodą to leczyć biedny Kacperek

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

kupiłam:

http://allegro.pl/bright-starts-sens...012348637.html
http://allegro.pl/sassy-opaski-masko...978815754.html
http://allegro.pl/k-s-kids-wibrujacy...943817713.html
http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanu...011575981.html

a w zeszłym tygodniu dwa kocyki

http://allegro.pl/koc-kocyk-mikrofib...989196873.html niebieska żyrafka
http://allegro.pl/kocyk-koc-milutki-...992537505.html kotek krem

polecam bo bardzo fajne te kocyki
Stary 2014-03-05, 15:25   #3489
Akkma
Zadomowienie

Wróciłyśmy od pediatry. Dowiedziałam się tylko, ze gazy to taka jej natura (no ale czego ja się spodziewałam?), babka zapytała tylko czy pije mleko, jak powiedziałam, ze nie to nie rozwijała tematu. Spróbuje na pare dni odstawic całkowicie nabiał i zobaczymy czy pomoże. Jak nie to pitole ta cala diete. Pediatra pozwoliła jej dawać AZ 1 kropelke espumisanu dziennie. Wow! ta 1 kropelka to jej nawet do żołądka nie doleci. Dałam jej 4 kropelki i na noc też dam ze 4.
Tylko na ulotce napisali, ze to od 1 mies życia wiec nie wiem co mam teraz myslec ?

Poza tym mam zdrowe i pyzate dziecko Klucha waży już 4,5 kg! (w dniu wypisu ze szpitala miala 3,5 kg). Także w 2,5 tyg przybrała 1 kg :P Jak pani włożyła jej patyczek do buzi to mała go zassała Obżartuch mały. Te gazy są spowodowane tym, ze tak łapczywie i często je Ale jak ja mam jej odmówić jak płacze ?
Pediatra powiedziała, ze trochę moge ja oszukiwac woda hmm.. ciekawe, później spróbuję , niech tylko mała mi sie odklei od cyca.
Stary 2014-03-05, 15:39   #3490
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
oj to nieciekawie się dzień zaczął, ale pewnie będzie lepiej
a z pracy kiedy chcą żebyś wróciła, już?
co do ściągania- ze mnie nie leci jak Młoda masakrycznie ryczy, bo wtedy jestem w stresie, więc pewnie u ciebie to też stres.
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja taki płaczliwy dzień miałam w poniedziałek.. tak mnie mąż wkurzył (swoją nieobecnością), że jak już wrócił z pracy to byłam taka rozżalona, że nie potrafiłam powiedzieć dlaczego jestem na niego taka wściekła

Co do drugiego to mam podobnie. W pracy zakomunikowałam, że robię roczną przerwę, ale widzę, że w pracy się sypie.. Byłam odpowiedzialna za zbyt wiele rzeczy na raz, teraz to leży odłogiem i czuję parcie, że jeszcze chwila i rozwali się to co wypracowywałam swoją ciężką pracą Na czas mojej nieobecności jest zatrudniona dziewczyna, ale ona robi z 1/3 tego co ja robiłam (a konkurencja nie śpi i korzysta..) jestem pomiędzy młotem a kowadłem, zawsze będzie źle, a pewnie za jakiś czas usłyszę to co sobie na razie tylko sama wnioskuję..
No z tym sciaganiem to tak obstawiam, ze to stres. Sprobuje znowu jutro...
A u mnie w pracy to jest troche skopmlikowana sprawa, nie chce mi sie za bardzo rozpisywac na ten temat, ale im wczesniej wroce, tym lepiej dla mnie. Ja myslalam o wrzesniu, ale dzis sie dowiedzialam, ze lepiej jakbym wrocila maj, czerwiec i nie wiem co robic..., Musze zadzwonic do glownej dyrektorki i z nia pogadac, ale ciezko mi sie zebrac do tej rozmowy

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Mam okropny dzień... okropny nastrój, chandrę i wszytsko na raz. Dobijcie mnie..
Ja tez
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:44   #3491
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja śpiewam o pajączku:
" pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do deski
za pomocą pinezki

pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do sracza
za pomocą spinacza"

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy od pediatry. Dowiedziałam się tylko, ze gazy to taka jej natura (no ale czego ja się spodziewałam?), babka zapytała tylko czy pije mleko, jak powiedziałam, ze nie to nie rozwijała tematu. Spróbuje na pare dni odstawic całkowicie nabiał i zobaczymy czy pomoże. Jak nie to pitole ta cala diete. Pediatra pozwoliła jej dawać AZ 1 kropelke espumisanu dziennie. Wow! ta 1 kropelka to jej nawet do żołądka nie doleci. Dałam jej 4 kropelki i na noc też dam ze 4.
Tylko na ulotce napisali, ze to od 1 mies życia wiec nie wiem co mam teraz myslec ?
Hehh czyli to normalne i nie ma żadnego cudownego leku
Stary 2014-03-05, 15:47   #3492
magnusia
Zakorzenienie

ja mam znów dzień okupacji brzucha kocham moje dziecko ale do cholery też sie muszę czasem ruszyć np do kibla!
Stary 2014-03-05, 15:49   #3493
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Hehh czyli to normalne i nie ma żadnego cudownego leku
Cudownym lekarstwem jest poczekanie do konca 3 miesiaca .
Nie wytrzymam jeszcze ponad 2 mies spiac po 4 godz na dobe

Dałam malej butle z woda. Chwile pociągnęła po czym poczuła, ze to nie mleko i sie rozwyła
Stary 2014-03-05, 15:52   #3494
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Cudownym lekarstwem jest poczekanie do konca 3 miesiaca .
taaa... tak samo jak na minięcie nudności z końcem 3 miesiąca ciąży

Instagram

Stary 2014-03-05, 15:53   #3495
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Super zakupy Zebre tez mam, Alkowi sie podoba i z Lamaze ptaszka, podobny do tego motylka i tez jest baaardzo lubiany przez mojego syna. W ogole te zabawki z Lamaze sa fajne
Aaa no i potwierdzam, ze kocyki super, bo tez mam 2

ambrella kciuki zeby jednak nie trzeba bylo tego gipsu Moze uda sie inna metoda
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:05   #3496
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dałam malej butle z woda. Chwile pociągnęła po czym poczuła, ze to nie mleko i sie rozwyła
też bym się rozwyła jakbym zamiast schabowego wodę dostała z nienacka
Stary 2014-03-05, 16:07   #3497
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Cytat:
Złamałam pierwsza zasadę poczekalni i odlozylam śpiące dziecko, zeby powiesić pranie. Po czym w te pędy wracałam na kanapę dzisiaj ewidentnie piers jest najlepsza poduszka

A jutro jadę sama z Emilem do mojej babci - 300 km. Ciekawe jak będzie W zasadzie stresuje mnie tylko kwestia pakowania
Daj znac jak bylo. My za 2 tygodnie jedziemy do ojca Tz, moze nie 300, ale 160

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Doris zrobiła się samolubem-nie daje mi poczytać co u was jak ją karmię. Mam się na nia patrzeć, ona na mnie i wtedy jest ok chce zagarnąć matkę tylko dla siebie

No co Ty mówisz że nie trzeba więcej wizyt? Nie wierz w takie rzeczy i spokojnie idź na wizytę jak mała skończy pół roku, zacznie siedzieć potem chodzić. U szwagierki wszystko było ok dopóki mały nie zaczął siedzieć-wówczas zaczęły się problemy z biodrami i kolanami. Na szczęście rehabilitant wszystko wyprowadził w ciągu 3 miesięcy.

A nie masz za suchego powietrza w domu? Wietrzysz często? Mnie zawsze boli gardło jak nie wywietrzę sypialni przed spaniem.
Ja sie martwie, bo wyglada na to, ze tutaj usg bioderek sie nie robi

Cytat:
U nas jest to samo .
Dzisiaj baki zaczely sie o 3 i do rana mala spala po 10 min, po czym wybudzał ją bak. Oczywiscie ja juz spac nie mogłam i tak siedze jak trup od 3 w nocy

Powoli trace cierpliwosc , zaczynam podnosic głos na mala po czym rycze, bo jest mi z tym źle.

Biore ją dzisiaj do pediatry, nie mam juz siły. Mam wrażenie, ze z dnia na dzien jest coraz gorzej.
Cytat:

Poza tym mam zdrowe i pyzate dziecko Klucha waży już 4,5 kg! (w dniu wypisu ze szpitala miala 3,5 kg). Także w 2,5 tyg przybrała 1 kg :P Jak pani włożyła jej patyczek do buzi to mała go zassała Obżartuch mały. Te gazy są spowodowane tym, ze tak łapczywie i często je Ale jak ja mam jej odmówić jak płacze ?
Pediatra powiedziała, ze trochę moge ja oszukiwac woda hmm.. ciekawe, później spróbuję , niech tylko mała mi sie odklei od cyca.

Akkma, ja na forum pisalam, ze z Leonem jest dramat. Plakal non stop, nie spal po nocach. Nic na niego nie dzialalo. Byl w lozeczku- ryk, u nas na rekach- ryk i to do tego stopnia,ze sie zapowietrzal i sinial....Zaczelam analizowac wszytkokrok po kroku i sposob w jaki jadl nie dawal mi spokoju...Ssal 5 minut i zasypial i za 15 min znowu byl przy cycku i tak caly czas....Na poczatku wydawalo mi sie ok, bo wagowo pieknie przybieral, ale wygladal na glodnego non stop. Zmienilam sposob karmienia- teraz nie karmie na zyczenie, a co 3 godziny i nie cyckiem, a odciagam mleko do butli,zeby wiedziec ile zjada ( Pilotka napisala o 3 fazach pokarmu i wyglada na to,ze Leon zjadal tylko 1- najmniej tresciwa) Od 3 dni wydaje mi sie,ze ktos mi dziecko podmienil! Jest grzeczniutki, nawet jak ma gazy, to troche pomarudzi, ale nie ejst to ryk non stop, ladnie spi w dzien, co wczesniej bylo abstrakcja..Czuwal po 12 h dziennie...W nocy budzi sie sam srednio co 3 h na karmienie....Jak bylismy u pediatry, to stwierdzila, ze nie wie dlaczego on tak placze, bo klinicznie wgladal na okaz zdrowia- wazy juz przeszlo 4 kg i w 3 tygodnie urosl 4 cm...
Ja mysle, ze u nas problem polegal, ze nieswiadomie glodzilam moje dziecko...Przybieral na wadze, bo zapotrzebowanie kaloryczne zaspakajal, ale w brzuszku mial pusto...Do tego przez to, ze co 15-30 min wolal jesc, to co mial w jelitach sie nie trawilo, tylko fermentowalo i mial koszmarne gazy....
Pewnie u Was problem lezy gdzie indziej, ale przeanalizuj dokladnie dzien malutkiej krok po kroku.
Zycze powodzenia, bo ja myslalam,ze wyskocze przez okno, TZ dostanie zawalu serca, a maly nie przezyje do nastepnego placzu
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:13   #3498
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Witaminy. K do 3 miesiąca, a D do którego podawać?
Jeśli mój Marcel zaczął przyjmować K o 2 tyg. później to czy mogę mu ją podać do 3 i pół miesiąca?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:14   #3499
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj w nocy spróbuję tej pozycji na brzuszku

Najgorsze jest to, że mala zasypia tylko przy cycku, a jak sie naje to mecza ja baki wiec sie wybudza i znów hyc do cyca, znów baki i znów wybudzenie i tak koło sie zamyka
Ech...zupełnie taki sam scenariusz jak u nas.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:29   #3500
ejani
Zadomowienie

Cytat:
ja mam znów dzień okupacji brzucha kocham moje dziecko ale do cholery też sie muszę czasem ruszyć np do kibla!
Skąd to znam... Mój syn pobił swój rekord i jadł 1,5 h oczywiście przez sen... Usnął na mnie, więc sobie trochę poczytałam, ale jak go odłożyłam to nie zniósł szczękania talerzy i tyle zjadłam i posprzątałam, a dziś mamy gości
Teraz znów zjadł i zobaczymy co będzie

Gosia, zapomniałam-gratuluję odzyskanej wolności
Stary 2014-03-05, 16:48   #3501
gosia261282
Gang Iren

Ale fajne zakupy! Super

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Witaminy. K do 3 miesiąca, a D do którego podawać?
Jeśli mój Marcel zaczął przyjmować K o 2 tyg. później to czy mogę mu ją podać do 3 i pół miesiąca?

D to nawet zalecają niektórzy przez całe życie brać,na pewno nie zaszkodzi. Ja jeszcze Erykowi daję.
Stary 2014-03-05, 16:57   #3502
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Akkma, ja na forum pisalam, ze z Leonem jest dramat. Plakal non stop, nie spal po nocach. Nic na niego nie dzialalo. Byl w lozeczku- ryk, u nas na rekach- ryk i to do tego stopnia,ze sie zapowietrzal i sinial....Zaczelam analizowac wszytkokrok po kroku i sposob w jaki jadl nie dawal mi spokoju...Ssal 5 minut i zasypial i za 15 min znowu byl przy cycku i tak caly czas....Na poczatku wydawalo mi sie ok, bo wagowo pieknie przybieral, ale wygladal na glodnego non stop. Zmienilam sposob karmienia- teraz nie karmie na zyczenie, a co 3 godziny i nie cyckiem, a odciagam mleko do butli,zeby wiedziec ile zjada ( Pilotka napisala o 3 fazach pokarmu i wyglada na to,ze Leon zjadal tylko 1- najmniej tresciwa) Od 3 dni wydaje mi sie,ze ktos mi dziecko podmienil! Jest grzeczniutki, nawet jak ma gazy, to troche pomarudzi, ale nie ejst to ryk non stop, ladnie spi w dzien, co wczesniej bylo abstrakcja..Czuwal po 12 h dziennie...W nocy budzi sie sam srednio co 3 h na karmienie....Jak bylismy u pediatry, to stwierdzila, ze nie wie dlaczego on tak placze, bo klinicznie wgladal na okaz zdrowia- wazy juz przeszlo 4 kg i w 3 tygodnie urosl 4 cm...
Ja mysle, ze u nas problem polegal, ze nieswiadomie glodzilam moje dziecko...Przybieral na wadze, bo zapotrzebowanie kaloryczne zaspakajal, ale w brzuszku mial pusto...Do tego przez to, ze co 15-30 min wolal jesc, to co mial w jelitach sie nie trawilo, tylko fermentowalo i mial koszmarne gazy....
Pewnie u Was problem lezy gdzie indziej, ale przeanalizuj dokladnie dzien malutkiej krok po kroku.
Zycze powodzenia, bo ja myslalam,ze wyskocze przez okno, TZ dostanie zawalu serca, a maly nie przezyje do nastepnego placzu
Dziekuje bardzo za rady Własnie odciągam mleko i jak wstanie to jej dam Tylko zastanawiam sie ile odciągnąc?
Udało mi sie ją uspic suszarka Ale jak tylko wyłączam dzwiek to sie paskuda budzi. Wiec suszara musi chodzic cały czas . Dobrze, ze wcześniej nagrałam ten dzwiek na tel :P
Stary 2014-03-05, 16:59   #3503
tridentina
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Czy mogłabym się do Was przyłączyć?
Jestem mamą miesięcznego Antosia.
Wątek czytam od samego początku ciąży, także po cichu dzieliłam z Wami wszystkie radości i smutki, ale nie miałam odwagi się tutaj odezwać.
W końcu zebrałam się w sobie i pomyślałam, że jak wątek przeniesie się na odchowalnię, to będzie okazja się przyłączyć
A tu się okazało, że ten wątek jeszcze będzie kończony tutaj, a ja już bardzo chciałam coś napisać, zanim mnie znowu odwaga opuści
Przygarniecie mnie?
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:04   #3504
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Wątek czytam od samego początku ciąży, także po cichu dzieliłam z Wami wszystkie radości i smutki, ale nie miałam odwagi się tutaj odezwać.
W końcu zebrałam się w sobie i pomyślałam, że jak wątek przeniesie się na odchowalnię, to będzie okazja się przyłączyć
A tu się okazało, że ten wątek jeszcze będzie kończony tutaj, a ja już bardzo chciałam coś napisać, zanim mnie znowu odwaga opuści
Przygarniecie mnie?
witaj
Stary 2014-03-05, 17:10   #3505
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
http://allegro.pl/kocyk-koc-milutki-...992537505.html kotek krem

polecam bo bardzo fajne te kocyki
mam taki kocyk z sówką, a "kotek krem" wczoraj zakupiony właśnie do mnie idzie od Justinex Widzę, że Tobie udało się znaleźć trochę taniej.
Super są te kocyki, fajnie się w nie zawija malucha, bo są mięciutkie.

Oo ten sprzedawca od Ciebie ma jeszcze więcej kolorów, może zamówię jeszcze tą błękitną małpkę Pytanie czy potrzebny mi 5 kocyk

Edytowane przez tridentina
Czas edycji: 2014-03-05 o 17:13
Stary 2014-03-05, 17:14   #3506
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
D to nawet zalecają niektórzy przez całe życie brać, na pewno nie zaszkodzi. Ja jeszcze Erykowi daję.
Nieprawda niestety. Witamina D nie jest rozpuszczalna w wodzie, tylko w tłuszczach. Wiec jej nadmiar kumuluje sie w organizmie.
Przedawkowanie witaminy D owszem, nie jest częste, ale jego skutki są dużo powazniejsze niz lekkiego niedoboru.

Tridentina witaj! Lepiej późno niz wcale
Stary 2014-03-05, 17:17   #3507
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Nieprawda niestety. Witamina D nie jest rozpuszczalna w wodzie, tylko w tłuszczach. Wiec jej nadmiar kumuluje sie w organizmie.
Przedawkowanie witaminy D owszem, nie jest częste, ale jego skutki są dużo powazniejsze niz lekkiego niedoboru.

Dokładnie wiec trzeba to konsultować z lekarzem..
Jednak prawda jest ze nie ma ograniczeń wiekowych np " dziecko moze ja dostawać tylko do...".

Dominik ma juz teraz zmniejszona dawkę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:28   #3508
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Przygarniecie mnie?
Witaj

Cytat:

o no zobacz to już nie wiem sama,pediatra mówiła,że mam podawać jeszcze Erykowi,że mogę odpuścić w słoneczne dni. Kacperkowi podaję samowolnie,pytałam lekarki na kontroli to mówiła,że tu zalecają po 6 miesiącu dopiero.
Stary 2014-03-05, 17:31   #3509
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

Aaa, dziewczyny, chciałam wam polecić: http://www.empik.com/pan-pierdziolka...8454,ksiazka-p Super książka, są w niej wszystkie rymowanki i śpiewanki z dzieciństwa. Ja połowy z nich nie pamiętałam, a dzieci podobno uwielbiają takie krótkie rymowanki, teraz czytam Kornelii i aż mi się łezka w oku kręci
o dzięki! właśnie jestem na etapie szukania książeczek z rymowankami i piosenkami z dzieciństwa
Na razie zdzieramy z mężem piosenkę "Była sobie żabka mała", bo to pamiętamy z lat młodości. Jednak czuję, że trzeba poszerzyć repertuar

Cytat:

Też tak myślę
Stary 2014-03-05, 17:31   #3510
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Przygarniecie mnie?
No pewnie Witamy

Dałam Blance butle
Najpierw spróbowałyśmy lovi, ale nie chciala sie przyssac. W ruch poszła antykolkowa tt. Próba była troche nie udana, bo tylko słyszałam jak łyka powietrze Nie umiała sobie poradzic. Wypiła 50 ml, wypluła i z rykiem szukała cycka. Mam wrażenie, ze z tych wszystkich butelek za szybko leci.
Ojj.. współczuje tztowi na weekend jak zostanie sam z małą i butlą
Ehh własnie zasypia przy cycu - wygrała..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości