Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 17:32   #3511
tridentina
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Witaj
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:33   #3512
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
o dzięki! właśnie jestem na etapie szukania książeczek z rymowankami i piosenkami z dzieciństwa
Na razie zdzieramy z mężem piosenkę "Była sobie żabka mała", bo to pamiętamy z lat młodości. Jednak czuję, że trzeba poszerzyć repertuar

Też tak myślę
Witaj
U nas jeszcze : " jesteśmy Jagódi czarne jagódki.."

I wszystko na rytm " wsród nocnej ciszy"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:33   #3513
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
o no zobacz to już nie wiem sama,pediatra mówiła,że mam podawać jeszcze Erykowi,że mogę odpuścić w słoneczne dni. Kacperkowi podaję samowolnie,pytałam lekarki na kontroli to mówiła,że tu zalecają po 6 miesiącu dopiero.
Wiesz co, no ja nie sadze, zeby przy normalnym podawaniu łatwo było przedawkować. Ale fakt faktem, ze skutki przedawkowania mogą byc bardzo poważne.
Tutaj z forum co prawda, ale mi daje do myślenia: http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...szkodliwa.html

Ja daję witaminy D+K, ale jak nie jestem pewna czy dałam danego dnia to zdecydowanie nie daje.
Stary 2014-03-05, 17:37   #3514
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
No pewnie Witamy

Dałam Blance butle
Najpierw spróbowałyśmy lovi, ale nie chciala sie przyssac. W ruch poszła antykolkowa tt. Próba była troche nie udana, bo tylko słyszałam jak łyka powietrze Nie umiała sobie poradzic. Wypiła 50 ml, wypluła i z rykiem szukała cycka. Mam wrażenie, ze z tych wszystkich butelek za szybko leci.
Ojj.. współczuje tztowi na weekend jak zostanie sam z małą i butlą
Ehh własnie zasypia przy cycu - wygrała..
Akkma, my z butelek używamy TT normalnej, nie antykolkowej - ze smoczkiem z najmniejszym przepływem.
Raz na dobę w nocy TŻ karmi z niej małego, a normalnie karmię piersią i mały chętnie z niej pije.
Stary 2014-03-05, 17:37   #3515
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

o no zobacz to już nie wiem sama,pediatra mówiła,że mam podawać jeszcze Erykowi,że mogę odpuścić w słoneczne dni. Kacperkowi podaję samowolnie,pytałam lekarki na kontroli to mówiła,że tu zalecają po 6 miesiącu dopiero.

Gosia ale moze pediatra widziała potrzebę dawania skoro zaleciła..

My zaczynaliśmy od 800 jednostek potem 500 a teraz 400 co dwa dni.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:43   #3516
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Witaj
U nas jeszcze : " jesteśmy Jagódi czarne jagódki.."

I wszystko na rytm " wsród nocnej ciszy"
a to tego nie znam

to u nas jeszcze idą wymyślane przez męża rymowanki na rytm jaki mu wyjdzie.
Ostatnia zwrotka ostatnio wymyślonej przez niego piosenki:

"idą purki, idą purki
kupka będzie miała z górki "

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja daję witaminy D+K, ale jak nie jestem pewna czy dałam danego dnia to zdecydowanie nie daje.
Dziewczyny a z jakiej firmy dajecie te witaminy?
Niestety nie znalazłam D+K w kroplach z dozownikiem, a te twist-off są okropne. Zawsze się boję, że mogłaby taka kapsułka małemu wlecieć do buzi podczas podawania. Dlatego dodajemy na noc do butli, z której karmi mąż. Tylko wtedy znowu problem, bo jak mały nie wypije całej, to też nie wiadomo ile tej witaminy się dostało.
Stary 2014-03-05, 17:46   #3517
magnusia
Zakorzenienie

dziewczyny polecam krem p.odparzeniom Mustela o taki: http://www.aptekagemini.pl/mustela-b...0ml-12937.html
Adasiowi zrobiły sie krostki między pośladkami i miał czerwone międzypośladzie. Najpierw myliśmy pupę wodą z mydłem ale nie wieli pomogło. Zaczęliśmy smarować kremem i słowo daję po 3 dniach nie ma prawie sladu po krostach a zaczerwienienie zniknęło po pierwszym posmarowaniu
Stary 2014-03-05, 17:49   #3518
lidkaa82
Zadomowienie

Akkma nie zniechecaj sie. Malutka musi sie nauczyc pic z butli. Wazne ze wypila to 50 ml a nie odrzucila od razu. Moj tez na poczatku z tt roznie pil, a teraz pieknie zasysa, tak jak cycusia

lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:52   #3519
ejani
Zadomowienie

Cytat:
o dzięki! właśnie jestem na etapie szukania książeczek z rymowankami i piosenkami z dzieciństwa
Na razie zdzieramy z mężem piosenkę "Była sobie żabka mała", bo to pamiętamy z lat młodości. Jednak czuję, że trzeba poszerzyć repertuar
My już kupiliśmy takie z wierszami, ale mały średnio jeszcze kuma

A co do piosenek to ostatnio poszedł w ruch you tube i pan Tik Tak i witaminki, bo się okazało, że znamy same refreny...
Stary 2014-03-05, 17:53   #3520
magnusia
Zakorzenienie

właśnie mam węgorza przy cycku.... zaraz mi chyba urwie sutka, przememła i połknie
Stary 2014-03-05, 17:56   #3521
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
My już kupiliśmy takie z wierszami, ale mały średnio jeszcze kuma

A co do piosenek to ostatnio poszedł w ruch you tube i pan Tik Tak i witaminki, bo się okazało, że znamy same refreny...
oo dobry pomysł
Znam witaminki zaśpiewam małemu jak wstanie
Stary 2014-03-05, 17:57   #3522
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Akkma nie zniechecaj sie. Malutka musi sie nauczyc pic z butli. Wazne ze wypila to 50 ml a nie odrzucila od razu. Moj tez na poczatku z tt roznie pil, a teraz pieknie zasysa, tak jak cycusia

Będę jej codziennie podawała herbatkę albo wodę z butli Mam nadzieję, że się nauczy
Najgorzej jej zawsze idzie z tą końcówką pokarmu - ostatnie 30 ml, bo butelkę już wtedy prawie w pionie trzymam.
Stary 2014-03-05, 18:00   #3523
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Okazało się jednak, że Kacperek ma tzw. stopy przywiedzione i ma być leczony przez zagipsowanie nóżek od stopy do pachwiny na miesiąc czasu Postanowiłam skonsultować sposób leczenia z jeszcze innym specjalistą, więc zaraz wybywamy na wizytę. Bardzo proszę o kciuki dla mojego synka, by obyło się bez gipsu. Przecież to będzie koszmar. I dla niego i dla mnie...
Bardzo mi przykro... Mam nadzieję, że uda się znaleźć alternatywę. Daj znać koniecznie, przytulam.

Cytat:
Pediatra powiedziała, ze trochę moge ja oszukiwac woda hmm.. ciekawe, później spróbuję , niech tylko mała mi sie odklei od cyca.
Cytat:
Dziekuje bardzo za rady Własnie odciągam mleko i jak wstanie to jej dam Tylko zastanawiam sie ile odciągnąc?
Udało mi sie ją uspic suszarka Ale jak tylko wyłączam dzwiek to sie paskuda budzi. Wiec suszara musi chodzic cały czas . Dobrze, ze wcześniej nagrałam ten dzwiek na tel :P
Ale czemu ma służyć ta woda? Dla mnie to bez sensu...
Ja w nocy odciągam po 120 ml - zazwyczaj tyle zjada co 3-4 godz., ale czasem jest to np. 80 czy 100 ml. I też mam butelkę tt - Małej jest zawsze na początku ciężko zassać, krzywi się i wypluwa, ale jak już pociągnie to ciągnie jak szalona...

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Czy mogłabym się do Was przyłączyć?
Jestem mamą miesięcznego Antosia.
Witamy, fajnie, że ktoś jeszcze dołącza
Stary 2014-03-05, 18:01   #3524
perfuzja
Zakorzenienie

Dostałam wlasnie prezent od teściowej. Poporodowe majtki wyszczuplające w rozmiarze XL

Zeby nie było wątpliwości, mój brzuch wyglada tak:

Stary 2014-03-05, 18:04   #3525
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje bardzo za rady Własnie odciągam mleko i jak wstanie to jej dam Tylko zastanawiam sie ile odciągnąc?
Udało mi sie ją uspic suszarka Ale jak tylko wyłączam dzwiek to sie paskuda budzi. Wiec suszara musi chodzic cały czas . Dobrze, ze wcześniej nagrałam ten dzwiek na tel :P
Wszystko odciągnij.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:11   #3526
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ale czemu ma służyć ta woda? Dla mnie to bez sensu...
Ja w nocy odciągam po 120 ml - zazwyczaj tyle zjada co 3-4 godz., ale czasem jest to np. 80 czy 100 ml. I też mam butelkę tt - Małej jest zawsze na początku ciężko zassać, krzywi się i wypluwa, ale jak już pociągnie to ciągnie jak szalona...
Wg pediatry woda ma służyć po to, aby tak szybko nie tyła

Mała zjadła 50 ml z butli + z 50 ml z cyca. Zasnęła od razu, zobaczymy za ile się obudzi z otwartym dziobem

Moja też właśnie po chwili ciągnęła jak szalona i łykała bardzo głośno. W między czasie 3 razy się zakrztusiła więc boję się, że znów nałykała się powietrza

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-03-05 o 18:13
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:20   #3527
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie Witamy

Dałam Blance butle
Najpierw spróbowałyśmy lovi, ale nie chciala sie przyssac. W ruch poszła antykolkowa tt. Próba była troche nie udana, bo tylko słyszałam jak łyka powietrze Nie umiała sobie poradzic. Wypiła 50 ml, wypluła i z rykiem szukała cycka. Mam wrażenie, ze z tych wszystkich butelek za szybko leci.
Ojj.. współczuje tztowi na weekend jak zostanie sam z małą i butlą
Ehh własnie zasypia przy cycu - wygrała..
Nigdy nie mogłam zrozumiec tego, że dziecku jakas butelka nie odpowiada. Kacper zjada ze wszystkiego co mu daje - mam Avent, Nuby, Lovi, Medela i malutką szklaną Nan ze szpitala , każda ma inny typ smoczka.

Podawanie Kacprowi witamin i innych "leków" tp sama przyjemnosc - tak ładnie wszystko wypija, czy to magnez ze strzykawki czy wit. C, K+D, B6 i kw. foliowy z łyżeczki

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Niestety nie znalazłam D+K w kroplach z dozownikiem, a te twist-off są okropne. Zawsze się boję, że mogłaby taka kapsułka małemu wlecieć do buzi podczas podawania. Dlatego dodajemy na noc do butli, z której karmi mąż. Tylko wtedy znowu problem, bo jak mały nie wypije całej, to też nie wiadomo ile tej witaminy się dostało.
Ja wyciskam na łyżeczkę

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-05 o 18:18
Stary 2014-03-05, 18:20   #3528
em ma
Zadomowienie

Doris waży 5820
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

ja śpiewam o pajączku:
" pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do deski
za pomocą pinezki

pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do sracza
za pomocą spinacza"

Ale genialna rymowanka

Ja ostatnio śpiewam:
Doris Doris co z Ciebie wyrośnie?
Martwię się już od tygodnia!
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Poranny Kacperek w lumpkowych śpioszkach chyba za 1zł
ale fajnie wygląda
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Znowu wbijam ni z gruchy, ni z pietruchy, bo tradycyjnie nie ogarniam . Ale jest o tyle lepiej, że czytam Was już PRAWIE na bieżąco.
U nas dzisiejsza noc lepsza niż inne i mam nadzieję, że tak zostanie. Ale jak nie urok to sraczka...
Dziś byliśmy u ortopedy na USG bioder. I tu wszystko OK. Okazało się jednak, że Kacperek ma tzw. stopy przywiedzione i ma być leczony przez zagipsowanie nóżek od stopy do pachwiny na miesiąc czasu Postanowiłam skonsultować sposób leczenia z jeszcze innym specjalistą, więc zaraz wybywamy na wizytę. Bardzo proszę o kciuki dla mojego synka, by obyło się bez gipsu. Przecież to będzie koszmar. I dla niego i dla mnie...
Dodatkowo mam zastój w lewej piersi. Ehhh, nie ogarniam nieczego. Już nie chcę się powtarzać, ale wyć mi się chce.
Daj znać jak tam po konsultacji. Z reguły teraz unika się takich drastycznych dla dziecka metod. Kuzynka na pewno wyprowadziła swojego synka inaczej a też pierwszy ortopeda chciał małego wbijać w gips.
Zaszalałaś
Też mam kocyki z tej serii
Cytat:
Wróciłyśmy od pediatry. Dowiedziałam się tylko, ze gazy to taka jej natura (no ale czego ja się spodziewałam?), babka zapytała tylko czy pije mleko, jak powiedziałam, ze nie to nie rozwijała tematu. Spróbuje na pare dni odstawic całkowicie nabiał i zobaczymy czy pomoże. Jak nie to pitole ta cala diete. Pediatra pozwoliła jej dawać AZ 1 kropelke espumisanu dziennie. Wow! ta 1 kropelka to jej nawet do żołądka nie doleci. Dałam jej 4 kropelki i na noc też dam ze 4.
Tylko na ulotce napisali, ze to od 1 mies życia wiec nie wiem co mam teraz myslec ?

Poza tym mam zdrowe i pyzate dziecko Klucha waży już 4,5 kg! (w dniu wypisu ze szpitala miala 3,5 kg). Także w 2,5 tyg przybrała 1 kg :P Jak pani włożyła jej patyczek do buzi to mała go zassała Obżartuch mały. Te gazy są spowodowane tym, ze tak łapczywie i często je Ale jak ja mam jej odmówić jak płacze ?
Pediatra powiedziała, ze trochę moge ja oszukiwac woda hmm.. ciekawe, później spróbuję , niech tylko mała mi sie odklei od cyca.
Uważaj na ten espumisan. U nas wydawało mi się że pomaga a po 2 dniach okazało się że jest po nim gorzej, bo bąki są jeszcze bardziej bolesne niż wcześniej. U nas w najgorszych chwilach sprawdza się windi.
Cytat:
Witajcie dziewczyny
Czy mogłabym się do Was przyłączyć?
Jestem mamą miesięcznego Antosia.
Wątek czytam od samego początku ciąży, także po cichu dzieliłam z Wami wszystkie radości i smutki, ale nie miałam odwagi się tutaj odezwać.
W końcu zebrałam się w sobie i pomyślałam, że jak wątek przeniesie się na odchowalnię, to będzie okazja się przyłączyć
A tu się okazało, że ten wątek jeszcze będzie kończony tutaj, a ja już bardzo chciałam coś napisać, zanim mnie znowu odwaga opuści
Przygarniecie mnie?
Witaj
Stary 2014-03-05, 18:21   #3529
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Dostałam wlasnie prezent od teściowej. Poporodowe majtki wyszczuplające w rozmiarze XL

Yyy, dzień teściowej, tak?
To prawie trafiła

Choć jedna moja babcia dawała mi i mojej siostrze koszule xxl jeszcze jak byłyśmy w podstawówce

Amberella
Stary 2014-03-05, 18:30   #3530
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

kochana teściowa
brzuch masz super
Stary 2014-03-05, 18:44   #3531
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Ja ostatnio śpiewam:
Doris Doris co z Ciebie wyrośnie?
Martwię się już od tygodnia!

Uważaj na ten espumisan. U nas wydawało mi się że pomaga a po 2 dniach okazało się że jest po nim gorzej, bo bąki są jeszcze bardziej bolesne niż wcześniej. U nas w najgorszych chwilach sprawdza się windi.
hehe tez dzisiaj mojej to spiewałam

Hmm.. to o co chodzi w tym espumisanie ? Jestes pewna, ze to po nim sie pogorszylo?

Własnie chcialam sie chwalic, ze moje dziecko spi juz 45 min i to chyba zasługa butli, ze sie najadła. Ekhm.. juz znów wisi na cycku Wszelkie inne metody uspokojenia jej nie skutkowały..
To jesst po prostu mały obżartuch..
Stary 2014-03-05, 18:52   #3532
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Sama niech sobie założy te gacie. Masz super brzuch!
Stary 2014-03-05, 18:58   #3533
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dziewczyny polecam krem p.odparzeniom Mustela o taki: http://www.aptekagemini.pl/mustela-b...0ml-12937.html
Adasiowi zrobiły sie krostki między pośladkami i miał czerwone międzypośladzie. Najpierw myliśmy pupę wodą z mydłem ale nie wieli pomogło. Zaczęliśmy smarować kremem i słowo daję po 3 dniach nie ma prawie sladu po krostach a zaczerwienienie zniknęło po pierwszym posmarowaniu
Nie wiem jak to cenowo wygląda ale ja na odparzenia polecam też alantan maść. Jasiowi zrobił się aż prawie taki czerwony strup na pupci. Po 2 dniach stosowania- smarowania na grubo- wszystko przeszło.

Cytat:
Wg pediatry woda ma służyć po to, aby tak szybko nie tyła

Mała zjadła 50 ml z butli + z 50 ml z cyca. Zasnęła od razu, zobaczymy za ile się obudzi z otwartym dziobem

Moja też właśnie po chwili ciągnęła jak szalona i łykała bardzo głośno. W między czasie 3 razy się zakrztusiła więc boję się, że znów nałykała się powietrza
U nas, za każdym razem jaj Jaś dostaje butlę (po ssaniu piersi) to się aż krztusi, tak szybko mu leci mleko. Wcześniej był tylko na butli a po kilku dniach na piersi się odzwyczaił.

Cytat:
Nigdy nie mogłam zrozumiec tego, że dziecku jakas butelka nie odpowiada. Kacper zjada ze wszystkiego co mu daje - mam Avent, Nuby, Lovi, Medela i malutką szklaną Nan ze szpitala , każda ma inny typ smoczka.

Podawanie Kacprowi witamin i innych "leków" tp sama przyjemnosc - tak ładnie wszystko wypija, czy to magnez ze strzykawki czy wit. C, K+D, B6 i kw. foliowy z łyżeczki[COLOR=Silver]

Ja wyciskam na łyżeczkę
Kurczę dużo tych witamin dostaje Twój Kacper. To wszystko z zalecenia lekarza? Kurczę mój dostaje tylko K i D... może powinnam skonsultować z lekarzem podawanie np. kwasu foliowego- ja go tylko w ciąży brałam.

Jasiowi witaminy daje mąż- mina małego po tym bezcenna. Tak się krzywi, że po nich nieufnie otwiera buzię żeby popić (z piersi czy z butelki) ale nie płacze przy tym.

Dziewczyny tak piszecie o podróżach z dziećmi. Ja się zastanawiam czy jechać w weekend do moich rodziców 90 km (wtedy Jaś będzie miał 3 tyg i 3 dni). Jedna kwestia mnie niepokoi- na weekend przyjedzie też moja siostra i brat z rodziną ( w tym córeczką w wieku 3 lat) i psem- czy to nie za dużo ludzi/ bodźców/ zarazków. dla małego dziecka

Dzwoniła dziś do mnie położna, że była 2 razy a mnie nie zastała. Kurczę ja cały czas siedzę w domu z dzieckiem. Wszystkie sprawy poza domem załatwiał mąż. Czy wasze położne zapowiadają swoje przyjście?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:00   #3534
tridentina
Raczkowanie

Cytat:

Ja wyciskam na łyżeczkę
w sumie nie pomyślałam o tym, dzięki, spróbuję przy następnym karmieniu.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

ja też 2 dni temu zaczęłam dawać espumisan, bo Antosiowi zdecydowanie włącza się kolka/gazy wieczorami i strasznie się biedak męczy. Pierwszego dnia chyba było lepiej, drugiego hmmm sama nie wiem czy w ogóle pomagał, a dzisiaj zastanawiam się czy dać mu.

Cytat:
Sama niech sobie założy te gacie.
najlepiej na głowę
Stary 2014-03-05, 19:05   #3535
gosia261282
Gang Iren

Kacper był ważony dwa dni temu u lekarki i dzisiaj też,bo była u nas Health Visitor. I w ciągu dwóch dni zwiększył wagę o 80 g
Stary 2014-03-05, 19:06   #3536
perfuzja
Zakorzenienie

konsternacja jesli tylko mała dziewczynka nie jest chora to jechalabym. Bez przesady, nie ma co trzymać zdrowego dziecka w szklarniowych warunkach.

A położna sie zapowiada. Jesli się spóźnia to dzwoni wcześniej i informuje o tym.
Stary 2014-03-05, 19:10   #3537
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Kurczę dużo tych witamin dostaje Twój Kacper. To wszystko z zalecenia lekarza? Kurczę mój dostaje tylko K i D... może powinnam skonsultować z lekarzem podawanie np. kwasu foliowego- ja go tylko w ciąży brałam.

Dzwoniła dziś do mnie położna, że była 2 razy a mnie nie zastała. Kurczę ja cały czas siedzę w domu z dzieckiem. Wszystkie sprawy poza domem załatwiał mąż. Czy wasze położne zapowiadają swoje przyjście?
Tak, to wszystko zalecenia lekarza. Pierwsza morfologia nie wyszła za dobrze - niedokrwistość (normalne u wczesniaka), stąd wit. C, żelazo, magnez i kw.foliowy.

Jutro idziemy na drugie badanie.

Nie, nie zapowiadała się.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-05 o 19:11
Stary 2014-03-05, 19:13   #3538
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
hehe tez dzisiaj mojej to spiewałam

Hmm.. to o co chodzi w tym espumisanie ? Jestes pewna, ze to po nim sie pogorszylo?

Własnie chcialam sie chwalic, ze moje dziecko spi juz 45 min i to chyba zasługa butli, ze sie najadła. Ekhm.. juz znów wisi na cycku Wszelkie inne metody uspokojenia jej nie skutkowały..
To jesst po prostu mały obżartuch..
Mój mały ma tak samo- cały dzień przy piersi. Przez ostatni tydzień przybrał 300g, też jest obżartuchem jakich mało. 15 min ssania, drzemka, ssanie i tak w kółko.We wtorek idziemy znowu sprawdzić w jakim tempie przybiera na wadze.

Lekarka powiedziała, żeby nie podawać espumisanu do 1 miesiąca. Można mu podać probiotyk np.Biogaja.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:15   #3539
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:

no nie mogę teściowe są jednak kochane Piękny brzuch!
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:19   #3540
Le La
Zadomowienie

tridentina witaj lepiej pozno, niz wcale

perfuzja to Ci tesciowa prezent strzelila A brzuch masz super.

A ja pocwiczylam godzine z Mel B i od razu mi lepiej
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości