Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 19:21   #3541
Sheperdess
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Canpol są beznadziejne, najgorsze jakich używałam, zwijały się, zbijały, a fe! Belli nie kupiłam, bo słyszałam same negatywne opinie. Avent miałam na noc i są super, tak samo jak Baby Ono na noc (dla mnie najlepsze). Baby Ono na dzień nie sprawdzałam. Lovi użyłam raz, bo miałam próbki i ani ziębią, ani grzeją. Penaten to podobno to samo co J&J (które swoją drogą dla mnie są nr.1 na dzień). A podobno najlepsze są Lansinoh, ale nie miałam okazji spróbować.
Lansinoh są niezłe, choć w sumie niewiele rodzajów używałam. Lepsze niż TT, bo miększe i wyprofilowane.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
właśnie wydałam 160 zł na all na zabawki

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja śpiewam o pajączku:
" pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do deski
za pomocą pinezki

pajączek, pajączek
bez nóżek i bez rączek
przybili go do sracza
za pomocą spinacza"

Genialne. A z tematów okołowydalniczych mój mąż codziennie śpiewa dziecku o babie, co to sr*ła i trawy się trzymała.

Perfuzja, super masz płąski brzuch. Mój jeszcze trochę odstaje.

Tridentina, witaj.

Moje dziecko dziś się obsr*ło po szyję, plecy musiałam mu myć. Zdecydowanie kończymy z pampersami nr 2.

Mieliśmy dziś wizytę praktykantki na doradcę laktacyjnego. Zachwycała się, jak Adaś ładnie ssie i jaki grzeczny. Szkoda, że nie przyszła w poniedziałek, kiedy był dzień wściekłości.
Stary 2014-03-05, 19:22   #3542
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
konsternacja jesli tylko mała dziewczynka nie jest chora to jechalabym. Bez przesady, nie ma co trzymać zdrowego dziecka w szklarniowych warunkach.

A położna sie zapowiada. Jesli się spóźnia to dzwoni wcześniej i informuje o tym.
Rzeczywiście, całe życie przecież nie będę go przecież trzymać pod kloszem. Bliżej piątku dowiem się czy córeczka brata jest zdrowa

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak, to wszystko zalecenia lekarza. Pierwsza morfologia nie wyszła za dobrze - niedokrwistość (normalne u wczesniaka), stąd wit. C, żelazo, magnez i kw.foliowy.

Jutro idziemy na drugie badanie.

Nie, nie zapowiadała się.
Oj, to trzymam kciuki za zdrowie Twojego synka! Na pewno wszystko będzie dobrze- ja sama jestem wcześniakiem z 30 tc (urodzonym prawie 30 lat temu). Przy współczesnej medycynie na pewno jesteście pod dobrą opieką.

A co do położnych to widać każda robi jak chce...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:38   #3543
forester
Zadomowienie

tridentina witaj

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kacper był ważony dwa dni temu u lekarki i dzisiaj też,bo była u nas Health Visitor. I w ciągu dwóch dni zwiększył wagę o 80 g
przyrost książkowy

Magnusia za te linki do zabawek, już mnie kusi zebra i charmsy na fotelik a moje dziecko ma już za dużo zabawek.

Migotko uszy do góry!!!

co do położnych- moja przychodziła jak chciała.

chyba się muszę walnąć w łeb, od paru dni wymyslam mojej córce różne schorzenia- nie wiem co mi jest, ale to już chyba jakiś objaw świra...
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:44   #3544
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

chyba się muszę walnąć w łeb, od paru dni wymyslam mojej córce różne schorzenia- nie wiem co mi jest, ale to już chyba jakiś objaw świra...

mam to samo dziś wymacałam jakieś zgrubienie na żyłce na szyi małego i to oczywiście po lewej stronie (strona od szczepionki i tego węzła) do tego wydawało mi się, że ta żyła jakaś sina i na wierzchu- aż mi w oczach pociemniało i gorąco się zrobiło Zaczęłam oglądać mu tą szyję (co nie jest łatwe przy fałdach) i żyła jest, owszem, no i być musi a to że sina to taka uroda żyły (tak jak na głowce są widoczne) zgrubienia nie wymacałam ponownie- ale co się zdenerwowałam to moje. No tylko się ☠☠☠** w łeb
Stary 2014-03-05, 19:44   #3545
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak mam- przeczytałam tu o przepuklinie pępkowej i zaczęłam się zastanawiać czy mój synek jej nie ma. Mój mąż mówi, że zwariuję od tego.
Stary 2014-03-05, 19:51   #3546
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Czy mogłabym się do Was przyłączyć?
Jestem mamą miesięcznego Antosia.
Wątek czytam od samego początku ciąży, także po cichu dzieliłam z Wami wszystkie radości i smutki, ale nie miałam odwagi się tutaj odezwać.
W końcu zebrałam się w sobie i pomyślałam, że jak wątek przeniesie się na odchowalnię, to będzie okazja się przyłączyć
A tu się okazało, że ten wątek jeszcze będzie kończony tutaj, a ja już bardzo chciałam coś napisać, zanim mnie znowu odwaga opuści
Przygarniecie mnie?
Witamy załapałaś się na ostatni wątek poczekalni, bo zaraz idziemy na odchowalnię
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:52   #3547
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Odpowiadam,

Moje dziecko dzis ma kolejny dzien ryku, noc srednia dzien nie lepszy. Co poloze spac to jest ryk :/
Poszlam biegac nie jestem w stanie biegac wiecej... dzis 4 km i wysiadlam, jestem oslabiona. Kiedys to byla pasja a teraz nie umiem wiecej, nie daje rady.

Brakuje mi energii, chodze taka nijaka, biore witaminy, jem normalnie ale obstawiam wlasnie jakies niedobory nigdy taka nie bylam. Brakuje mi tez snu, nie tak jak kiedys ale jednak dalej.

Nie pottafie wykrzesac z siebie energii na wiele rzeczy ktore kiedys sprawialy mi mnostwo frajdy kiedys, blog, bieganie, silownia, makeup. Czuje sie troche nieswojo przez to.

Kiedys potrafilam wstac o 6 wyjsc, biegac ponad godzine, wracajac.kupowalam swieze pieczywo robilam pyszne sniadania jadlam z mezem bylam w stanie jeszcze posprzatac i isc na spacer niejednokrotnie po kilka dobrych kilometrow. Zrobic z mezem zakupy, upiec ciasto i zaprosic znajomych na wieczor. A teraz.... nie mam energii zeby sie zwlec. Nie mozliwosci tylko energii.
Jestem szara heh nie blada tylko zszarzala na twarzy, o innych czesciach ciala nie wspomne.... kompletnie sie nie akcpetuje, a brak energii d dzialania zupelnie nie pomaga.

Lela a tobie co dzis dolega?
Nie znam siebie takiej i nie lubie....

Perfuzja niezly brzuch tesciowa swietna... hehhe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-05, 20:02   #3548
krolowa_nilu
Rozeznanie

Tridentina, lepiej późno niż później!

Cytat:
No co wy! Dziewczyny, bo ześwirujecie! Mamy cudowne, zdrowe dzieciaczki! Wiadomo, trzeba je bacznie obserwować, ale wynajdywanie problemów na siłę... Ja to się raczej martwię tym, że się niczym nie martwię

Magnusia, chyba się skuszę na taki kocyk (ten milutki mikrofibra ), już dawno miałam do na oku Jak ci przyjdą daj znać jak z jakością.

Ja też zrobiłam dziś małe zakupy. Tak mi się smutno zrobiło, że moja córcia ma tylko jedną zawieszkę z Lamaze i jedną czarno-białą książeczkę, że kupiłam jej:
http://www.smyk.com/oball-kolorowa-g...y-dla-dzieci-p
http://forbabies.pl/baby-mix-8021-ko...multifunkcyjna
http://www.smyk.com/canpol-kolorowy-...y-dla-dzieci-p

No i to by było na tyle, więcej walających się po domu zabawek nie zniosę W ogóle przeraziłam się będąc w sklepie, bo większość zabawek wydaje z siebie dziwaczne dźwięki Co to, to nie!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:03   #3549
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Migotka: ja dzisiaj też miałam dołam i beczałam w sumie chyba sama nie wiem o co - o wszystko.

Trochę mam stresa bo złożyliśmy aplikację o mieszkanie, no i dostaliśmy ocenę: silver - czyli pośrednią. Możemy zacząć aplikować na max 3 mieszkania/domy w tygodniu. No i jakoś taka przejęta tym jestem czy długo będziemy musieli czekać.

Młody już śpi,a ja nie mam ani chęci ani siły ćwiczyć. Wyglądam jak trup a twarzy, sińce, policzki zapadnięte, kości na barkach wystają. Tylko brzuch nie chce się zapaść

Marcel dzisiaj tak marudził, że myślałam że cholery dostanę. I znów włączył mi się tryb pt. chcę do domu.
Stary 2014-03-05, 20:09   #3550
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Odpowiadam,

Moje dziecko dzis ma kolejny dzien ryku, noc srednia dzien nie lepszy. Co poloze spac to jest ryk :/
Poszlam biegac nie jestem w stanie biegac wiecej... dzis 4 km i wysiadlam, jestem oslabiona. Kiedys to byla pasja a teraz nie umiem wiecej, nie daje rady.

Brakuje mi energii, chodze taka nijaka, biore witaminy, jem normalnie ale obstawiam wlasnie jakies niedobory nigdy taka nie bylam. Brakuje mi tez snu, nie tak jak kiedys ale jednak dalej.

Nie pottafie wykrzesac z siebie energii na wiele rzeczy ktore kiedys sprawialy mi mnostwo frajdy kiedys, blog, bieganie, silownia, makeup. Czuje sie troche nieswojo przez to.

Kiedys potrafilam wstac o 6 wyjsc, biegac ponad godzine, wracajac.kupowalam swieze pieczywo robilam pyszne sniadania jadlam z mezem bylam w stanie jeszcze posprzatac i isc na spacer niejednokrotnie po kilka dobrych kilometrow. Zrobic z mezem zakupy, upiec ciasto i zaprosic znajomych na wieczor. A teraz.... nie mam energii zeby sie zwlec. Nie mozliwosci tylko energii.
Jestem szara heh nie blada tylko zszarzala na twarzy, o innych czesciach ciala nie wspomne.... kompletnie sie nie akcpetuje, a brak energii d dzialania zupelnie nie pomaga.
Migotko, ja nie jestem specjalistą, ale wiesz, że my tu wszystkie się o ciebie martwimy, więc pozwolę sobie napisać... Ja kiedyś zachorowałam na depresję i czułam się dokładnie tak, jak ty to opisujesz. To całkowicie normalne, że baby blues potrafi się przerodzić w depresję poporodową, albo depresję kliniczną. Może pomyślisz o wizycie u specjalisty? Psychiatra, psycholog, może w twoim mieście jest jakaś poradnia, może przy szpitalu?
Nie chcę stawiać ci diagnozy, to może zrobić tylko lekarz. Może nawet ty sama, nie czujesz tego, że możesz być chora. Bo depresja to choroba, jak każda inna, jak cukrzyca, padaczka, czy nadciśnienie. I to się z powodzeniem leczy, wiem, bo kiedyś sama przez to przechodziłam. Naprawdę warto, byś się tym zajęła
Stary 2014-03-05, 20:18   #3551
perfuzja
Zakorzenienie

Ja swiruje trochę z powodu znamion Emila. Duze na plecach, a teraz to nowe w pępku
Niedługo mamy wizytę u chirurga onkologa i poważnie obawiam się, ze każą to wyciąć na wczoraj. A to jak nic ładnych parę dni w szpitalu. I to pewnie dwa razy. Już nie mowiac o tym, ze nie mam pojęcia jak mieliby wyciąć to w pępku nie zostawiając bardzo brzydkiej blizny
Stary 2014-03-05, 20:25   #3552
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Ja swiruje trochę z powodu znamion Emila. Duze na plecach, a teraz to nowe w pępku
Niedługo mamy wizytę u chirurga onkologa i poważnie obawiam się, ze każą to wyciąć na wczoraj. A to jak nic ładnych parę dni w szpitalu. I to pewnie dwa razy. Już nie mowiac o tym, ze nie mam pojęcia jak mieliby wyciąć to w pępku nie zostawiając bardzo brzydkiej blizny

Ja jako dziecko (co prawda nie tak malutkie jak Emil ) miałam wycinane znamiona i blizny są kompletnie niewidoczne. A 20 lat temu pewnie nie przykładali wagi do tego, by blizna dobrze wyglądała. Nie to co teraz.
Stary 2014-03-05, 20:28   #3553
tridentina
Raczkowanie

Dziękuję Wam za miłe przyjęcie

Perfuzja - super brzuch. U mnie jeszcze trochę nadmiar skóry jest.
Ciekawe czy to się jakoś "rozejdzie".

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Witamy załapałaś się na ostatni wątek poczekalni, bo zaraz idziemy na odchowalnię
Wiem, wiem - czekałyście na Roane, Muminka i celin
Swoją drogą coś zacichły, pewnie układają sobie wszystko na nowo już z dzieciaczkami

Cytat:
Magnusia, chyba się skuszę na taki kocyk (ten milutki mikrofibra ), już dawno miałam do na oku Jak ci przyjdą daj znać jak z jakością.

Ja też zrobiłam dziś małe zakupy. Tak mi się smutno zrobiło, że moja córcia ma tylko jedną zawieszkę z Lamaze i jedną czarno-białą książeczkę, że kupiłam jej:
Ja polecam te kocyki co prawda dopiero raz prałam, ale wyszedł z prania jak nowy, a jest milutki i mięciutki.

Świetna ta kostka edukacyjna
Kurka - a obiecałam sobie nic już w tym miesiącu nie kupować.
Obkupiłam małego w księgarni w czarno-białe książeczki, czarno-białe karty i "Brzechwa dzieciom" - będziemy Antosiowi czytać od najmłodszego
Ma kilka zabawek z Lamaze, więc na razie sobie odpuszczę kolejne rzeczy. Na razie i tak głównie właśnie te czarno-białe obrazki go interesują i trochę mata edukacyjna.

Mam do Was pytanie - czy któraś ma może taką zabawkę - termofor - Mr B ?
Mały dostał go na prezent. Użyliśmy 1 na oryginalnym wkładzie ocieplającym. Potem wg instrukcji wkład wygotowałam i przestał działać Wkurzona jestem, że coś co miało być wielorazowe się od razu zepsuło
Miała któraś z Was styczność z tym czymś? Nie mam jak reklamować, bo to prezent. Wydaje mi się, że daje małemu ulgę jak ma problem z bąkami, więc mi szkoda.
Dobrze, że mam takie ogrzewacze do rąk , kupione kiedyś na grosze i je właśnie wkładam do tego jopka do środka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mrB.jpg (20,6 KB, 17 załadowań)
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:33   #3554
isia4891
Zadomowienie

Hehe Perfuzja może dla siebie kupiła inie trafiła w rozmiar i postanowiła tobie prezentować. A figurę masz super...u mnie meduza ...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:41   #3555
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Migotko, ja nie jestem specjalistą, ale wiesz, że my tu wszystkie się o ciebie martwimy, więc pozwolę sobie napisać... Ja kiedyś zachorowałam na depresję i czułam się dokładnie tak, jak ty to opisujesz. To całkowicie normalne, że baby blues potrafi się przerodzić w depresję poporodową, albo depresję kliniczną. Może pomyślisz o wizycie u specjalisty? Psychiatra, psycholog, może w twoim mieście jest jakaś poradnia, może przy szpitalu?
Nie chcę stawiać ci diagnozy, to może zrobić tylko lekarz. Może nawet ty sama, nie czujesz tego, że możesz być chora. Bo depresja to choroba, jak każda inna, jak cukrzyca, padaczka, czy nadciśnienie. I to się z powodzeniem leczy, wiem, bo kiedyś sama przez to przechodziłam. Naprawdę warto, byś się tym zajęła
migotko dola zalapalam w sumie o ☠☠☠☠☠☠☠e. Chcialam jechac do galerii na jakies zakupy, maz mial specjalnie z pracy wczesniej wrocic, tylko mialam sobie pokarm sciagnac. Alek spal, wiec zaczelam sciagac i malo mi lecialo, wlasciwie to nic, Alek sie przebudzil, zaczal plakac, maz go wzial, ale ja i tak juz zestersowana wiedzialam, ze bedzie doopa, a nie odciaganie i tak mnie to zdolowalo, ze glupie wyjscie na zakupy na 2,3h to takie logistyczne wyzwanie itd. Z tych nerwow od slowa do slowa scielam sie z mezem, po czym on wyszedl do pracy, a ja znowu dol, ze on moze w kazdej chwili wyjsc, a ja sie poczulam taka uwiazana Zawsze bylam bardzo niezalezna, no a teraz to sie zmienilo i czasem mi sie tak zbiera na smutki.
Potem sie dowiedzialam, ze w pracy chcieliby, zebym wrocila szybciej niz planowalam, a ja nie bardzo chce, a z drugiej strony zalezy mi na tej pracy bardzo, bo jest naorawde dobra i nie wiem co robic, bo pozniej moge juz nie miec do czego wracac [COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34
Dziewczyny a tak apropo wyszukiwania chorob...Alek jak lezy na macie na brzuszku to ma rączki zacisniete w piastki z kciukiem na zewnatrz. Czy to jest normalne u 2,5 miesiecznego dziecka, czy to jest jakas nieprawidlowosc Bo juz zaczelam sobie wkrecac, ze ma wzmozone napiecie miesniowe.
A pare dni temu sie zastanawialam czy nie ma objawow autyzmu wczesnodzieciecego, bo wg mnie za malo sie usmiecha

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2014-03-05 o 20:44
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:48   #3556
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak apropo wyszukiwania chorob...Alek jak lezy na macie na brzuszku to ma rączki zacisniete w piastki z kciukiem na zewnatrz. Czy to jest normalne u 2,5 miesiecznego dziecka, czy to jest jakas nieprawidlowosc Bo juz zaczelam sobie wkrecac, ze ma wzmozone napiecie miesniowe.
A pare dni temu sie zastanawialam czy nie ma objawow autyzmu wczesnodzieciecego, bo wg mnie za malo sie usmiecha
Mój też ma na macie na brzuszku zaciśnięte rączki

Le la z jednej strony rozumiem, że chciałabyś być jak najdlużej z małym, ale z drugiej sama wiesz że w CK o pracę ciężko
Stary 2014-03-05, 20:51   #3557
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Teściowa super się zajęła Alicją A ja wypoczęłam na super wygodnym fotelu u dentysty Na szczęście mam tylko kilka drobnych ubytków.

A my zaliczyłyśmy level up - po ostatnim obsraniu po pachy Ala nosi pampki 2

Tridentina witaj Mam nadzieję że już zostaniesz z nami na dobre

Dziewczyny super te Wasze piosenki-rymowanki. Ja też tworzę swoje wierszyki, głównie do melodii z kolęd, albo weselnych - szła dzieweczka do laseczka albo sokoły.

perfuzja co to za prezent. Zabiłabym za taki brzuch jaki Ty masz fantastik!!

migotko zgadzam się z królową, może warto z kimś skonsultować Twoje problemy, żeby się to nie przerodziło w depresję

amberella koniecznie skonsultuj to z innym lekarzem. Zaproponowana terapia brzmi jak koszmar
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:54   #3558
gosia261282
Gang Iren

Migotko kochana martwię się o ciebie. To już dość długo trwa. Ja czasem mam chwilę,że mam wszystkiego dość,ale to są chwile właśnie i mijają. Na twoim miejscu poszłabym do psychologa czy nawet psychiatry. Zresztą kiedyś też byłam ze sobą i bardzo mi to pomogło.

Cytat:

Super zakupy!
Kacper ma dużo zabawek po Eryku,ale ja zabawkomaniaczka jestem i wczoraj kupiłam mu to:

http://image.ceneo.pl/data/products/...y-krokodyl.jpg
Stary 2014-03-05, 20:59   #3559
isia4891
Zadomowienie

Migotko a jak podział obowiązków? Nadal to funkcjonuje?
Mój mąż znowu powrócił do drugiej pracy, więc jak jest w domu to śpi.
I już planuje gdzieś się wyrwać jak będzie miał luzniejszy dzień, wtedy wracam do domu z nową energią inaczej bym pewnie się czuła jak ty...zła i sfrustrowana
A energi ci brak na bieganie bo się nabiegasz wokół malenstwa...
Stary 2014-03-05, 21:07   #3560
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Mój też ma na macie na brzuszku zaciśnięte rączki

Le la z jednej strony rozumiem, że chciałabyś być jak najdlużej z małym, ale z drugiej sama wiesz że w CK o pracę ciężko
No to z tymi raczkami sie troche uspokoilam
A co do pracy, to wiem, ze u nas jest ciezko o dobra, ale ja nawet nie bede miala jak kolo maja wrocic Nie wiem co zrobie. Musze zadzwonic do mojej glownej dyrektorki i z nia pogadac, ale ciezko mi sie zebrac do tej rozmowy

A w ogole Alek ma mega chrype, na razie daje mu syrop , mam nadzieje, ze mu przejdzie
Stary 2014-03-05, 21:13   #3561
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:

Perfuzja facet z blizna jest sexy! Pozatym niektórych rzeczy sie nierusza. Badaliscie Emilowi hormony? Moja siostra tez miała ich mnóstwo co chwile nowe i okazało sie ze to hormony

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
migotko dola zalapalam w sumie o ☠☠☠☠☠☠☠e. Chcialam jechac do galerii na jakies zakupy, maz mial specjalnie z pracy wczesniej wrocic, tylko mialam sobie pokarm sciagnac. Alek spal, wiec zaczelam sciagac i malo mi lecialo, wlasciwie to nic, Alek sie przebudzil, zaczal plakac, maz go wzial, ale ja i tak juz zestersowana wiedzialam, ze bedzie doopa, a nie odciaganie i tak mnie to zdolowalo, ze glupie wyjscie na zakupy na 2,3h to takie logistyczne wyzwanie itd. Z tych nerwow od slowa do slowa scielam sie z mezem, po czym on wyszedl do pracy, a ja znowu dol, ze on moze w kazdej chwili wyjsc, a ja sie poczulam taka uwiazana Zawsze bylam bardzo niezalezna, no a teraz to sie zmienilo i czasem mi sie tak zbiera na smutki.
Potem sie dowiedzialam, ze w pracy chcieliby, zebym wrocila szybciej niz planowalam, a ja nie bardzo chce, a z drugiej strony zalezy mi na tej pracy bardzo, bo jest naorawde dobra i nie wiem co robic, bo pozniej moge juz nie miec do czego wracac [COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34

Jeszcze normalne. Masuj mu rączki i nóżki naprzemiennie pisałam em emie jak to robic... Doris zdaje sie ze juz raczulki otworzyla

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:18   #3562
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuk na zewnątrz jest ok - to zamknięta rączka. Do środka to zaciśnięta i to może być niepokojące jako problemy z napięciem, nie na odwrót.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:24   #3563
konsternacja
Zakorzenienie

Le La ja też się zbieram, żeby poinformować moją przełożoną, że chcę mieć rok na wychowanie synka i też jakoś odkładam z dnia na dzień tą rozmowę. Bardzo lubię swoją pracę no ale teraz mam inne priorytety.

Dziewczyny, czy przyjmujecie kwasy DHA i suplementy dla karmiących?
Stary 2014-03-05, 21:24   #3564
Le La
Zadomowienie

[QUOTE=iwantyou99;45456741]Perfuzja facet z blizna jest sexy! Pozatym niektórych rzeczy sie nierusza. Badaliscie Emilowi hormony? Moja siostra tez miała ich mnóstwo co chwile nowe i okazało sie ze to hormony

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Jeszcze normalne. Masuj mu rączki i nóżki naprzemiennie pisałam em emie jak to robic... Doris zdaje sie ze juz raczulki otworzyla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE

Cytat:
Kciuk na zewnątrz jest ok - to zamknięta rączka. Do środka to zaciśnięta i to może być niepokojące jako problemy z napięciem, nie na odwrót.
Dzieki dziewczyny za odp. Jestem spokojniejsza.
Stary 2014-03-05, 21:29   #3565
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Le La ja też się zbieram, żeby poinformować moją przełożoną, że chcę mieć rok na wychowanie synka i też jakoś odkładam z dnia na dzień tą rozmowę. Bardzo lubię swoją pracę no ale teraz mam inne priorytety.

Dziewczyny, czy przyjmujecie kwasy DHA i suplementy dla karmiących?
Tak przyjmuję i DHA i witaminy dla mam karmiacych
Stary 2014-03-05, 21:35   #3566
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:

Nie prawda w pewnym momencie każda zacisnieta pięść jest zla

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:43   #3567
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

A od kiedy to jest niepokojace? Bo Alek tylko przy lezeniu na brzuszku zaciska i czasem w kapieli u jednej raczki, a u drugiej ma rozprostowane. Jak spi albo je to ma rozlozone paluszki.
Stary 2014-03-05, 21:44   #3568
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przyjmuję i DHA i witaminy dla mam karmiacych
Zostały mi witaminy dla kobiet w ciąży, myślisz, że mogę je teraz dokończyć ( przy kp)?

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

A możesz powiedzieć w jakim?
Stary 2014-03-05, 21:48   #3569
isia4891
Zadomowienie

Iwanty ty dużo czytasz o dzieciach, reakcjach czy z zawodu masz coś wspólnego z malenstwami bo masz ogromną wiedzę.
Perfuzja ty też szacun dla was
Em ma też ma wiele cennych rad.
Bardzo się cieszę że was "mam"
Stary 2014-03-05, 21:56   #3570
Hosenka*
Zakorzenienie

Zacisnieta pięść jest z kciukiem do srodka, na zewnątrz to zamknieta dłoń - taka jest terminologia.

Myślę, że pediatra i neurolog wiedzą co mówią.

Kacper ma czasem kciuk na zewnątrz, tak to otwarte dłonie i zarówno pediatra jak i neurolog kazali obserwować czy nie zaciska kciuka do srodka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-05 o 21:57
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości