|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
nie wyżaliłam sie jeszcze jaki z adriana łobuż mi się zrobił
co drugi dzień coś do kibla wrzuca jak idzie sam na siku...raz szczotke do mycia kibla w raz z pojemnikiem , potem kostki do wc, całą rolke papieru toaletowego ,albo myje rece tak ze woda wszędzie...a dzisiaj wrzucił ze 30 wkładek do środka ...dobrze że nie spłukał muszę zaczac go pilnowac no ale jak sebka karmie to mówię mu zeby szedł sami wtedy rozrabia![]() myłam naczynia w kuchni a sebek był w leżaczku w pokoju i słysze wołanie wchodze a adi trzyma go pod pachy a sebek klęczy na podłodze...a adi wołą że on cieżki i nie utrzyma a chciał go na łóżko położyć juz nie wiem jak mu tłumaczyć o reszcie wybryków juz nawet nie pisze ....
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Dziękujemy wszystkim za gratki
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też chce nosić Miłosza. Wystarczy, że leży na podłodze to go podnosi jak na moment się odwrócę, albo ciągnie go za nogi (taką taczkę robi ). Boję się, żeby krzywdy nie zrobiła.
|
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły łobuz z niego---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
powoli dociera do mnie że małe szanse na kp, chciałam utrzymac chociaz te 2-3 karmienia dziennie,ale Michas nie chce piersi ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
moze jest zazdrosny ,stad to zachowanie , rozrabia w wc podczas gdy Ty nie idziesz z nim bo jestes z Sebkiem ,moze o to mu chodzi
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
dobrze robisz
ja używam alantanu, ale tylko na noc i po kupie ![]() Cytat:
![]() Marysia ostatnio Hanie papryką nakarmiła surową, czerowoną nic jej nie było Motyl, myślę że spokojnie możesz Tusi kaszke np jaglana podać, jeśli je z taką chęcią - to też trzeba wykorzystać, zanim ta fascynacja jedzeniem jej minie i tak, po cywilnym mieszkaliśmy osobno. tzn od poniedziłaku do piątku osobno, a w weekendy razem u jednych bądź drugich rodziców. na zamieszkanie na stałe u rodziców nie zdecydowaliśmy się. trwało to 5 miesięcy
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, to myślisz, że nie warto? Bo my same panele mamy, zimno na nich... Zawsze to przyjemniej w pupę. Nawet mi,a przecież trochę tam przy niej siedzę i będę siedziała... Nie wiem...
Ewacia, Gorgulek Jak to dobrze, że ja byłam starszą siostrą Kaśka, mój mąż chce dwie córki. A co do badań to na razie tylko kontrola moczu, jeśli będzie ok to w maju do naszego doktora. Póki co plan jest taki, żeby na scyntygrafię odłożyć do zimy To badanie pokaże wydolność nerek. Oby było dobrze, oby ta pozostawiona część nerki była sprawna
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też tylko parkiet, trudno dzieci pełzają po parkietach, płytkach, nie uchroni się ich raczej przed tym. można troszkę cieplej ubierać "brzuszek" i tyle
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później do zabawy chyba też by sie przydało więcej miejsca? Czy jednak to moje mylne wyobrażenia? Jejkuuu nei znam się..
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Miki dzisiaj pierwszy raz śpi pod kołdrą, wcześniej zawsze w śpiworku i się stresuję, że się rozkopie
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#646 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam,
![]() Czekam właśnie aż TZ przyjdzie od nas z mieszkanka, kończymy remont i mamy na to czas do 15.03 bo 16 chrzciny są Ale wierzę w niego, w sumie zostały fugi, brodzik i szafa w przedpokoju, ale szafę to można zrobić jak już będziemy mieszkać.Cytat:
![]() Cytat:
Podkłady też jeszcze używamy, kupuję w Rossmannie Co prawda 1 paczka starcza już na długo ale wolę mieć, bo Zuzka lubi sikać jak jest bez pieluchy![]() Cytat:
Za to do mojej Mamy się zaśmiewa![]() Lubi się przy lustrze bawić, tzn trzymam ją i gada i dotyka lustra ![]() Cytat:
i potem wszystko blenduję.Ostatnio Zuzi smakowała zupa: cukinia, ziemniak, kukurydza, indyk i kasza manna. Kukurydzę z puszki dałam, wypłukałam dokładnie, ugotowałam razem z ziemniakiem potem dod., cukinie i kaszę ![]() Z bobovity chyba taki słoiczek jest. Zdziwiłam się wogule że w słoiczkach po 5 mies jest kukurydza. Dałam jej najpierw słoiczek, potem tą którą sama ugotowałam
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
staramy sie mu poświecac maxymalnie czas zeby nie czuł sie odzucony a własciwie ja bvo tż ciagle nie ma ale on zawsze miał różne pomysły tylko teraz przechodzi sam siebie![]() plus tego taki z eidze spac wczesnie i bez marudzenia bo ma kare nie ma bajek ...gasimy światło bierzemy latarke i czytam mu ze 3 krótkie bajeczki po czym sie przytulamy /całujemy kilka słow kocham cie lub kołysanka i śpimy dzisiaj zajeło mi to 10 min
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakas rozpiske jakie owoce od ktorego ms mozna? Ja dodalam dzis Julkowi do kaszki jaglanej kawalek rozgniecionego banana. Wcinal tak, ze nie nadazalam nakladac kolejnych porcji na lyzeczke
Teraz sie lekam czy nie postapilam pochopnie z tym bananem ale jakos watpie ze te sloiczkowe sa faktycznie "ekologiczne"...---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Ewacia wybacz ale mnie tez rozsmieszylo zachowanie Adiego ale wierze ze Ci do smiechu nie bylo
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czasem się zdarza, że Adaś płaczę parę minut. Np jem, albo idę do ubikacji. Staram się to robić jak jest spokojny, ale nie zawsze się udaje.
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
wciśnij jeden róg kołderki między szczebelki to nie powinien się rozkopać ;p
|
|
#651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym skierowanie do poradni to chyba dobrze - w końcu tam są specjaliści, którzy powinni umieć ocenić, czy jest się czym martwić czy nie Cytat:
![]() Tu masz przepis jak to można zrobić Ten obecny na prawdę już się nie nadaje Ja wibracji używam do odgazowywania Jaśka - posiedzi sobie, powibruje, to i bąki i kupa idą A zależy mi na nim, bo już wkrótce to będzie jedyne bezpieczne" miejsce - niedługo oddajemy kołyskę, więc coś w czym będę mogła Młodego na chwilę unieruchomić pasami, będzie na wagę złota Cytat:
![]() Cytat:
A jaki Wy macie?Cytat:
|
||||||
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapomnialam sie pochwalic ze bylam dzis w Pepco i kupilam Julkowi spodenki dresowe. Sa w promocji za 9,99 i wg mnie bardzo dobre jakosciowo. No i nie moglam sie oprzec i kupilam jeszcze taka bluzke za 6,99
|
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jutro pognam
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do adriana to papier toaletowy w kiblu przeżyje i eszcze sie uśmieje ale na te wkąłdki to się wkurzyłam bo gdybym miała@ i to byłyby podpaski a szans na wyjście z domu by nie bylo to co ...ręcznik w gacie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały łobuz z tego Twojego Adrianka Majeranka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurde, ja nic w tym sklepie nie mogę wybrać
|
|
#656 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas jest marudzenie, są kiepskie kupy, teraz ta wysypka na buzi (choć jest dużo lepiej, a jedynie przestałam smarować buźkę emolium), może też powinnam spróbować nie jeść nabiału ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html HA! czyli to co wyczynia moje dziecko ze sobą to pozycja amfibii ![]() http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...a-dziecka.html |
|||
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetna
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozumiem, skoro leżaczek będzie Wam na prawdę potrzebny to na pewno ten nasz polecam, ma pozycję prawie leżącą i jest bardzo stabilny |
|
|
|
|
#660 | |||
|
Rozeznanie
|
witam sie wieczorowa pora
![]() tym razem duzo nie naskrobalyscie ![]() Cytat:
![]() ja uzywalam maseczke jak bylam dwukrotnie chora. nie wiem czy to jej zasluga, ale maly sie nie zarazil przynajmniej nie kaslalam, kichalam na niego. a maseczke czesto zmienialam Cytat:
za wageja swojego na domowej wadze waze i w tym tygodniu wyszlo mi 100 g mniej niz tydzien wczesniej ![]() w ogole waga mi wskaazuje, ze w 4 tygodnie przybral ok 300g. musze z nim w koncu isc na szczepienie to go dokladnie zwaza, bo odwlekam je juz od 30.01, ale najpierw Kubus byl chory, teraz rehabilitacja... poki co jeszcze mnie nie scigaja Cytat:
ale ja pierwszy cykl jak zaczelam prowadzic obserwacje temperatury, to okazalo sie ze w ciazy jestem udanego wyjazdu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

co drugi dzień coś do kibla wrzuca jak idzie sam na siku...raz szczotke do mycia kibla w raz z pojemnikiem , potem kostki do wc, całą rolke papieru toaletowego ,albo myje rece tak ze woda wszędzie...a dzisiaj wrzucił ze 30 wkładek do środka ...dobrze że nie spłukał
muszę zaczac go pilnowac no ale jak sebka karmie to mówię mu zeby szedł sami wtedy rozrabia

niezły łobuz z niego
nie wiem co się Michałkowi stało, tak fajnie Wam szło 

za przybieranie
surową, czerowoną
To badanie pokaże wydolność nerek. Oby było dobrze, oby ta pozostawiona część nerki była sprawna