|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Nie mam czasu lazic po sklepach, wiec zrobie jak Ty zakupy przez neta, bo i sa rabatyni wybor wiekszybale w stacjonarnym sklepie tez pewnie na cos sie skusze, choc teraz jeszcze mnie do zakupow nie ciagnie, poczekam na polowkowe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a kawałek korzenia imbiru mam jeszcze w lodówce ![]() ![]() Lubię napój imbirowy, ale nie dodawałam nigdy go do herbaty. Pijamy czasem z TŻ dla smaku ![]() ![]() wyprawka? myślę, że jeszcze troszkę poczekam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo napar z lipy z dodatkiem miodu - to podobno działa napotnie i pomaga na gorączkę. Na kaszel kompot z gruszek z cynamonem (laską) i goździkami ![]() Co do wyprawki, to ja nawet o tym nie myślę na razie. Jakoś wydaje mi się, że za wcześnie... Poza tym mam sporo rzeczy po dziewczynkach siostry: ciuchy, fotelik, nosidełko, siedzisko do wanienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piję Inkę pół na pół czasem kawę, ale rzadko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A gdzie takie liście z malin można kupić w zielarskim ?
![]() |
#3846 | ||
Wtajemniczenie
|
Wczoraj cały dzień nie miałam Internetu
![]() ![]() Muszę się przyznać, że ja jeszcze wcale nie myślałam o wyprawce. ButterBear, witaj ![]() UmiZumi, zdrowiej! Cytat:
![]() Ogólnie warto, chociaż sporo reklamówek. Najbardziej mi się podobało o fotelikach samochodowych i pierwszej pomocy (a to było zupełnie na końcu). Cytat:
![]() |
#3847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
Zakorzenienie
|
Teraz sobie przypomniałam, że parafiną się można smarować, żeby się "uelastycznić" do porodu, a tak dokładniej to od d... strony
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba zacznę już dziś smarować się tą parafiną i pić tą herbatkę o której pisałyście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Warunki nie miały dal mnie znaczenia, ponoć teraz był remont. Nie wiem dlaczego ten szpital ma złą renomę, żadna z moich koleżanek nie chciała tam rodzić, jedna była zmuszona, bo karetka ja tam zawiozła (rejonizacja) i nie była zadowolona, bo trafiła na "sadystę", który uparł się, żeby rodziła sn, nie dostała znieczulenia, skończyło się cc. Gdybny miała wybierać, między jakimkolwiek szpitalem (oprócz sw Zofii czy Karowej) to zdecydowanie wybrałabym Bródnowski. Co do Inflanckiej to nie wiem, nigdy nie brałam go pod uwagę. Jeśli chodzi o Sw Zofię to jest uważany za najlepszy szpital położniczy na Mazowszu, zarówno pod względem opieki jak i genialnych warunków. Przez to jest mocno oblegany. Położna z IP powiedziała mi, że odkąd otworzyli nowe skrzydło i jest 7 nowych sal porodowych to nie ma już takiego tłoku jak kiedyś. Ja rodziłam w 2009 wówczas był bum i praktycznie w każdym szpitalu był problem (oprócz Bródnowskiego). Wszystkie moje koleżanki były zachwycone opieką, na formach internetowych ciężko znaleźć złe opinie, jak już to tych odesłanych mam. Za to o bródnowskim sporo. Róznie bywa, dużo zależy na jaką położną się trafii. http://www.szpitalzelazna.pl/szpital.../blok-porodowy ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- [QUOTE=asix86;45454655] Ja też wczoraj byłam na Bezpiecznym Maluchu. U nas nie było aż tyle gadżetów, tylko śliniak i zawieszka do auta "Little Prince on Board" ![]() Ogólnie warto, chociaż sporo reklamówek. Najbardziej mi się podobało o fotelikach samochodowych i pierwszej pomocy (a to było zupełnie na końcu). Mi też podobało się o fotelikach i na szczęście było na początku ![]() Szkoda, ze nie było gadżetów, własnie testuje te kosmetyki Palmers. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do wyprawki to mnie w ogóle na chwile obecna nie zaprząta ten temat głowy. Pewnie pod koniec czerwca pojadę i kupie wszystko za jednym zamachem tj. łóżeczko, materac, wózek, wanienkę, przewijak itp. Ubranek tez na razie nie kupuję. Ale pewnie będę kupowała u mnie w komisie. Jestem zdania że szkoda wydawać 20 zł na śpioszki w których dziecko pochodzi 2-3 miesiące. Córce też kupowałam w komisie ubranka. Natomiast później jak juz córa była trochę większa (2-3 lata) to potrafiłam wydać 150zł na 1 sukienkę gdy mi się spodobała i wiedziałam ze posłuży na dłużej. i tak mi zostało do dziś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zakorzenienie
|
Kocyki są śliczne myślę że też kupię
![]()
![]() |
#3852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Herbata z liści malin powoduje skurcze macicy, to nie sprawia, że poród trwa krócej, ale że można go wywołać w ten sposób 'opijając się' tą herbatą. Dlatego można ją pić dopiero bodajże po 36 tc. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Grunt to pozytywne myślenie, choćbym miała 62cm smoczusia urodzić to urodzę ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Rozeznanie
|
Chciałam Wam tylko życzyć dobrej nocy
![]()
#3857 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Rozeznanie
|
Ja chyba prędko nie zasnę wrócił mi apetyt i tak sie obzarlam ze masakra wszystko naraz jem pączki z kremem przegryzalam kebabem z sosem czosnkowym i popijalam sokiem z pomidorów a za chwile lody miętowe i orzechy nerkowce a teraz ruszyć sie nie moge
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-05 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
No powtarzam to co wyczytalam i co slyszalam od pediatry i pielegniarki ;-) Cytat:
O keglu to w szkole rodzenia kazali cwiczyc tez po 20 tyg a nawet od samego poczatku ciazy i po ciazy takze. A herbatke z lisci malin i wiesiolek to juz w ostanim miesiacu ciazy, bo moze wywolac skurcze. Herbatke pilam, wiesiolka duzo zjesc nie zdazylam ale moja kolezanka owszem i moze to zbieg okolicznosci ale ladnie sie jej wszystko rozwieralo, prawie bez bolu do tego stopnia ze na ostania chwile pojechala na porodowke ![]() Cytat:
Zaparz sobie herbatki jakiejs z rumianku czy miety, bo pochlonelas mieszanke wybuchowa ![]() No a ja musze stwierdzic ze brzuchol mi rosnie, ogladalam zdjecia z poprzedniej ciazy plus porownuje po plaszczu. Taki brzuch mialam w okolicy 30 tc a nie jak teraz zblizajac sie do polmetka! A co smieszne, na wadze tylko 3 kg, wtedy mialam wiecej. Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-03-06 o 00:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Rozeznanie
|
Oczywiście zgagę juz mam po tej mieszance :p aż boje sie nocy bo mam wycięty woreczek żółciowy i jak sie najem niezdrowo na noc to pózniej wątroba boli
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Rozeznanie
|
Jestem
![]() Byla u mnie rodzinka w odwiedziny I jakos tak nie czytalam was, ale od wczoraj nadrabiam. Z wozkiem sie wyjasnilo ![]() ![]() ![]() ![]() Pozatym u nas dobrze, brzusio rosnie, malenstwo daje znaki ale czasem sie martwie, ze nie czuje dlugo. Ciezko sie skupic przy 2, 5 latku I wyczekiwac na ruch tego w brzuszku, a sa to delikatne ruchy ![]() ![]()
#3862 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja też i zastanawiam się, dlaczego niektóre chusty kosztują 60-80 zł, a inne raczej 200-300... czy to tylko kwestia marki, czy faktycznie jakości i w takiej taniej nie bardzo się da dziecko nosić?
#3863 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj była dobra bo wyspałam się ;P czy ty już masz swoją położną? Gdzie chcesz rodzić? w Jakim szpitalu? Jeśli można zapytać Cytat:
![]() Wczorajsza wizyta była wspaniała mimo że nie widziałam maleństwa na usg. Zadawając lekarzowi pytania z karteczką świetnie nam się rozmawiało (teraz tak będę robić) i zaskoczona byłam że zaproponował mi zrobienie badania prenatalnego w prywatnym gabinecie bo się przyznał że nie ma idealnego sprzętu do tego. No więc podał wizytówkę i gitarka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mimo niepogody mam dobry humorek i jak narazie czuję się dobrze. Ale obudziłam się z bólem korzonek ;( czy któraś też przeżywa ten ból ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
oj korzonki są straszne kiedyś mnie męczyły
![]()
#3865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- A ja mam dzis wizytę o 11:30 strasznie się stresuje....noc miałam bardzo kiepską....brzuch mnie pobolewał i się przebudzałam. Czy was też boli w dole brzucha? W okolicach jajników? Może to przez ta infekcję, ale dziś ostatni dzień antybiotyku to już powinno być chyba oki.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Wyspałam się, dziękuję dziewczyny ![]() Cytat:
Waga w miejscu, ale postanowiłam się pilnować i nie folgować zachciankom, w moim wieku ciężko wrócić do wagi. Na napady głodu dobre jest wyrównanie cukrów we krwi czyli zdrowa żywność. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
a ja nie moglam zasnac zaczelam myslec ile nas to wszystko bedzie kosztowac i ze nie wiadomo co do konca trzeba kupic
u mnie po rodzinie urodzila z rok temu ciocia ale coreczke i pewnie juz nie ma ubranek znalazlam spis na necie co trzeba kupic moze doswiadczone mamy mogly by wydac opinie na ten temat http://puellanova.pl/wyprawka-dla-no...m-sie-dziecka/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() chciałabym przytyć tak 12-15 kg, ale zobaczymy jak to będzie. ![]() co do ubranek pepco to z ich jakością różnie bywa, ogólnie gorsze niż w innych sklepach, czasami można tam spotkać ubranka identyczne jak w h&m czy innym sklepie ![]() ![]()
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
mamuska11 ja tylko czekam az pojedziemy na urlop do rodziny w Polsce w kwietni i juz sie nie moge doczekac az kupic sobie duzego kebaba bez cebuli z sosem czosnkowym tak mi sie marzy tu w Niemczech sa paskudne takie suche i to mieso bleeeee.
iii jesczce popcorn serowy z mikrofali bo tutaj nie ma popcornu serowego iii cheetosy serowe bo tez nie ma ![]() ![]() ![]() tak mi sie marzy mniam mniam |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Życzę udanego dnia, ja muszę nadrobić zaległości w pracy...mimo IItrymestru wcale nie mam na razie więcej sił i chęci...a miało być tak pięknie ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- zaczynam 18tc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.