![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
o jaaaa, ale słodko
![]()
#1682 |
Zadomowienie
|
Sylwietta super, ze jest poprawa
![]() ![]() blogerko ![]() Dzewczyny spia, chata uprzatnieta, czas na cwiczenia ![]() ![]()
#1683 |
Zakorzenienie
|
Ile naskrobalyyyyyyyy, masa czytania jeszcze przede mna. Pochwale sie tylko - mamy Britaxa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
a ja spadam spaciu, bo jutro 5
![]() dobranocki ![]()
#1685 |
Zadomowienie
|
A jak nie spadnie temperatura to trzeba kupić test
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A do sytuacji z mamą- gadałam z mamą, zwracałam jej uwagę, czasem coś poskutkuje a czasem nie, no i staram się ograniczać ich kontakty, ale też trochę wyluzowałam i już nie jestem taka zazdrosna bo zauważyłam że są momenty kiedy tylko Ja się liczę dla Blanki, np uspokojenie, spanie, to tylko ze mną . ha ha ha słodko ![]() Blanka dzisiaj masowała się po brzuchu jak ściagneła ze stołu plaster cebuli i go zjadła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedzenia zazdroszczę ci strasznie - chociaż pewnie punkt widzenia zależy od.. A co do zabaw: wszystkie z elementem zaskoczenia : "akuku" i " no gdzie jest ta moja Amelcia, no gdzie???" jak się chowa na podłodze przy wersalce tak, że tylko nosi i tyłek wystają, ja udaję, że nie widzę i szukam, łażę po mieszkaniu - szał radości jak ją znajdę ![]() ![]() Wspomniane wcześniej puzzle, łaskotki, buziaczki, podskakiwanie z tatą, wspólne czytanie, szczeniaczek uczniaczek nadal na topie bardzo bardzo, podawanie i odnoszenie wszystkiego, nakładanie kółek na żyrafę, sorter (nadal jeden kształt umie bezbłędnie, reszta przed nami), asystowanie we wszystkich czynnościach domowych, misie i lalki, klocki clemmy ( ale głownie z asystą mamy, co by trzymała wiezę, żeby się nie przewracała, wtedy Amelka jeden za drugim nałoży wszystkie klocki, ostatnie na stojąco), "idzie rak nieborak" ![]() A co do tego co lubi: na pewno bardzo muzykę, zawsze tańczy, jeśli słyszy piosenkę, albo śpiewa mama lub tata - zawsze się dołącza. Cytat:
![]() A jak @? ![]() ![]() Btw. ostatnio poszłam na uczelnię. Amelka została z tatą - normalnie robiła mi "papa" i dała buzi.. a wyszłam to płakała ponąć bardzo i wołała mnie ![]() myślałam o Was w kontekście tego co pisałaś o rozpieszczeniu Kuby i jego mamusiowatości.. Czy u Was w zasadzie nie było tak od zawsze, że zawsze potrzebował mega dużo bliskości i uwagi i mało kiedy - okresowo - jest tak, że bawi się sam? Cytat:
Maseczka nie była w 100% szczelnie przyłożona, ale chyba nie musi być. Nawet się nie ruszała i nie trącała jej rączką. Ale strasznie długo mi się wydaje ten lek schodził, dłużyło mi się jak czekałam i pilnowałam by nie ruszała. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-03-05 o 22:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
A co powiecie na to, że Borys (naprawdę nie wiem skąd mu się to wzieło) na każdego woła "mama".
Jako pierwsze swoje słowo powiedział "tata", później nauczył się mówić już świadomie do mnie "meme" a następnie "mama" Potem nie wiem skąd mu się to wzieło, ale na każdego człowieka, także na mężczyzn, na TŻ, na babcie, na sgtarsze baby gdzies na mieście krzyczy "mama" i pokazuje paluszkiem. Wg mojego Borysa ludzie dzielą się na "mama" (dorosli) i "dieti" (dzieci) Czasem aż mi głupio, jak siedzi oboknas jakaś mloda blond laska a on wyciaga do niej raczke i mowi slodko mama ![]() któregos razu podczas przeglądania książeczki miałam już dość jak TŻ się śmiał z tego, że jakiegoś rudego okularnika nazywa mamą, więc na każde "mama" spokojnie tłumaczyłam "to nie mama, to Pani / Pan", najpierw robił dziwną minę w stylu "o co Ci chodzi" a na końcu się popłakał, że nie przyznaję mu racji ;P. Innym razem miałąm dość, że jakieś babcie nazywa mamą, wiec zaczęłam mówić "baba", wiec obecnie jesteśmy na etapie "mama" po czym chwilę się zastanawia, waha i mówi coś w stylu "mam-ba" ![]() najgorsze, że każdego to tak śmieszy, że podczas przegladania gazet, czy to facet czy kobieta jest na stronie, każdy pyta "borysku, kto to? mama?" a ten się cieszy i oczywiście mówi "mama"
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-03-05 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
a ja powiem Wam, że czuje owulke po prostu tak mi jajnik wtedy napitala.... mokrzyca straszna a za dwa dni juz norma, a wczesniej (przed ciążą) tak nie miałam
![]()
#1691 |
Zadomowienie
|
Debrah u nas inhalacja trwa koło 10 minut, dodaję soli żeby było ok. 3 ml. Maseczka nie przechodzi, musi być ustnik (ten nawet ładnie akceptuje, lubi go obgryzać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
co do preferencji... Hania lubi muzyke, czasem jest tak, że ja nie zakoduje że gdzieś coś gra ale orientuję sie dopiero jak widzę że ona sie buja, np jak jestesmy w CH wchodzimy do jakiegoś sklepu gdzie gra muzyka a ona juz się w wózku buja
![]() ![]()
#1693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeeej jak szybko piszecie ![]() Mnie tez t. meczyla, zeby Gabi na lyso ogolic ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
ide spać dziołszki, kupilismy nowego kompa i tż mi wcięło
![]() ![]()
#1695 |
Zadomowienie
|
Kurde laseczki, ale sie zdolowalam tym, ze mloda ogolilam
![]() ![]() ![]() ![]() Blogerko co do mlodej to jest strasznie nieogarnieta ... Lady ja kiedys szogun nazwala i ta ksywa pasuje do niej idealnie ... jest strasznie glosna, wszedzie jej pelno, wlazi na wszytsko, drze sie ... bylam pewna ze wymusza na mnie pewne rzeczy, bo potrafi stac napierw, potem wlacza placz, potem kladzie sie pod nogami, potem lezy, a na koncu zaczyna walic glowa o podloge, szafki itp .., robi tak dopoki jej nie wezme, abo nie dam czegos co chce .... Nie umie sie zachowac do dzieci, szczegolnie tych mniejszych ... bije swoja kolezanke najlpesza, wyrywa jej zabawki itp .. zdazylo sie tez ze uderzyła i szarpala za wlosy jej mame ![]() ![]() Dlatego chcialam isc z nia do psychologa dzieciecego, zapytac poradzic sie ... chce od poczatku dobrze reagowac i uczyc ja poprawnego zachowania ... ale po tym co mi dziewvczyny napisaly to zabieram sie za nastepna lekture i nie bede wymagala od niej zbyt wiele, bo jeszcze mala jest ...
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc ![]()
![]() |
#1698 | ||||
Zakorzenienie
|
Coś dużego się u nas w miasteczku spaliło...
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do mamy, no to w takim wieku już nie zniwelujesz cieni pod oczami - możesz je co najwyżej zakryć korektorem, a tych jest od groma w sklepach (ale to ma być korektor POD OCZY, a nie w sztyfcie)... No i nawilżać, nawilżać, nawilżać! Cytat:
Te dwa wózki są w ogóle zupełnie inne, bo Saturn to taki do jeżdżenia po miasteczku u nas, czy po lesie - tu drogi są słabe, a Ria raczej do miasta, na zakupy czy na wyjazdy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włoski szybko odrosną, więc się nie martw i nie dołuj. ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-03-05 o 23:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Hej, jestem tylko na zasadzie wpadam-wypadam, bo własnie wrocilismy z IP. Po dzremce po południu małemu tak zaostrzyla sie biegunka, ze nie nadązyłam go przebierac,.... do tego temperatura 38 i dwa razy mi zwymiotował- ale tu moj wina bo sie zapomniałam i zrobiłam mu mleko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tu info: najlepszym probiotykiem uznał Dicoflor (akurat go mam w domu) a Smecte i Orsalit , które są po prostu ohydne zastąpic mozna Acidolitem o smaku jabłkowym, bo działanie ma identyko a smak o niebo lepszy i dziec go wypije bezproblemowo. I z owocow wyłącznie banan, inne zakazane, tak samo soki. Takze walczymy dzielnie, mam nadzieje, ze jutro wieczorem bede w domu a nie w szpitalu ![]() ![]() ![]() nie nadrabiam, wybaczcie, ale padam na pyszczek ![]() ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-03-06 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Konto usunięte
|
Debrah tu już kilka dziewczynek miało, ze tak napiszę, cycki powiększone
![]() Lenova, jakbyś o Dorotce pisała ![]() Do pracy, rodacy, na 2h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=gochaa_p;45455196]Hej, nie wiem czy wiecie, pisałam na fb, jestem z Ewcia w szpitalu, ma zapalenie płuc. ![]() Wreszcie dogadalam się z tapetalkiem więc postaram się zaglądać. Dużo zdrówka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja już nie wierzę, ze kiedykolwiek się wyśpię i że będę spała w wygodnej pozycji! mam dość! ..... Idą nam 3 zęby i jest M A S A K R A!!!!!!!!!!! Amelka płacze, marudzi a teraz całą noc UU! Nie musze wspominać jak mnie bolą UU.... Brakuje mi tzta w takich chwilach, nawet nie miałam jak iść do wc, musiałam ją brać bo był krzyk niesamowity. Jestem zmęczona psychicznie i fizycznie.. ![]() ![]()
![]() |
#1703 | ||||
Zadomowienie
|
![]() widze, ze odzew na npr miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() temp. mierzy sie raz dziennie i trwa to minute (połykanie tabl trwa dłużej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale tyle naprodukowalyscie przez wieczor, ze reszte nadrobie pozniej, bo Ola sie zaczyna buntowac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Śliczny jest, (nie obraź się) oczy ma jak dziewczyna ![]() Cytat:
Ja nie wiem co to za przesąd czy coś. Nigdy bym nie ogoliła. Moja bratanica też bardzo długo była łysa. Tam znowu jej babka jak były w Anglii pocierała głową malutkiej o głowy innych owłosionych bardziej dzieci (pakistańskich) niby że miały po tym lepiej rosnąć.
![]() |
#1705 |
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny.
U mnie dzis 1 przespana noc bez podawania mleka. Jestem w szkloku. Mloda padla o 20, 39 i spala do 7 ... dostala kaszke a teraz się bawimy ... Deli strasznie Ci wspolczuje tych zębów, nie zapomnij zelu kupic żelu ... Black dzieki za slowa pocieszenia z wlosami. Absolutnie nie zamierzam obcinac jej ponownie ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45460296]Debrah tu już kilka dziewczynek miało, ze tak napiszę, cycki powiększone ![]() my nie dziewczynka ![]() u nas zawsze jest przerywany, a właśnie jak tz raz chciał uniknac stresu i przytrzymał-to wyczarował Antosia ![]() ![]() A ponieważ u nas same chłopaki w rodzinie..wsrod znajomych...to przydałaby sie dziewczynka..no i my bardzo byśmy chcieli druga dziewczynke...ale jakoś nie ogarniam tego liczenia..kalendarzyków.. ..blondynka ![]() ![]() ![]() A Wogole to DZIEŃ DOBRY! P.S. Marsi sorry, ja tak zazartowalam, nie chciałam Cie wkurzyć. Aha i ta produkcja od wieczora....taśmociąg poprostu...żeby Wam tak czasem ta taśma padla ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Hana się obudziła o 2 znowu z takim płaczem, tylko tym razem nie chciała spać tylko się bawić. zasnęła o 4 ![]() ![]() a i pytanie. ostatnio dość często zaczęła łapać się za główkę tak z boku nad uchem i to albo jedną rączka albo obiema po obu stronach. i nie wiem. uchą Ją raczej nie boli, martwić się? czy po prostu odkryła, że może tak zrobić;p? sylwietta mam nadzieję, że już z Bartulem lepiej ![]() aśka brawa za nockę ![]() Debrah Amelka jest taka mądra ![]() Deli współczuję strasznie ![]() Black wiadomo czego to pożar był?
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Aha Sylwia buziaki dla Bartula ... mialam jelitowke u malej 5 dniowa ... najpierw wymioty a potem mega rozwolnienie ... odpazenie na dupce takie ze jak mylam to byl ryk nie z tej ziemi ... nie jadla nic 3 dni. Tylko wode pila .. takze sciskam mocno i wspolczuje bo wiem przez co przechodzisz ;*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1709 |
Zakorzenienie
|
hello
Blogerko- to widzę,że Twój Borysek gada na całego Bokeh- Leo też kocha muzykę, u siebie w pokoju zawsze włącza keyboard na demo, bierze do ręki tamburyno a mi podaje flet ![]() poza tym uwielbia jak mu się bije brawo- Justin Biber będzie jak nic ![]() teledyski może oglądać godzinami ![]() ![]() zmykam do praxy, napiszę z biura buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Deli : tulę i współczuję.
Wiem, że to obecnie banał straszny ale.. minie. Oby najszybciej jak to możliwe. Chciałam cię zapytać jeszcze o kp. Kto na ciebie napiera? masz wsparcie w tż? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.