Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 07:25   #691
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dmuchanie we włosy,w czoło to jest czad Szymek ma wtedy zaciesz od ucha do ucha i często się chichra na głos

.
A wiecie że ja jeszcze nie próbowałam z tym dmuchaniem. Kompletnie wyleciało mi z głowy. Muszę dzisiaj sprawdzić jak Bartosz reaguje

Dodinha na pewno kiedyś ten etap minie. Dużo siły i wytrwałości życzę

Ja-ika super. Mój jakby się do jedzenia obudził dopiero o 3 to bym chyba w kalendarzu zapisała. Chociaż zaznaczam że nie narzekam. Moje dziecko ma lepsze i gorsze nocki. Zazwyczaj zasypia około 20, pierwsza pobudka ok 23 a następne co 2-3 godziny. Jeżeli tylko possa i idzie spać to jest ok, gorzej jak zaczyna stękać. Ale cóż, inni mają gorzej...

A teraz moje dziecko odsypia nocną (poranną) imprezę więc idę się najeść

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:36   #692
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,dzięki dziewczyny za pocieszenie.Wiem,że nie powinnam się denerwować,ale ja już tego psychicznie i fizycznie nie ogarniam.W dzień nie śpi,w nocy nie śpi,a ja nie umiem tego zmienić i ogarnąć,masakra

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Super,widzisz u Ciebie się normuje wszystko,ja już nie mam nadziei i sił na to wszystko,jeszcze trochę,a będą klebkiem nerwie,już mi wieje nie bryluje,bo prawie cały czas rycze,ale już Was nie zanudzam moją beznadziejną sytuacją

Raczej się nie unormowało. Dziś było ok jutro pewnie będą pobudki co 2 godziny ;-)

Ale mialam głupie sny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-06, 07:37   #693
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
moja Jula zabkuje i do tego ma goraczke. pomalu wykancza mnie to calo dobowe marudzenie i nie spokojny sen ...

Logoasiu wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń i sukcesów

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-03-06, 07:37   #694
logoasia
Zakorzenienie

czesc
moje drogie, od dzis 26 na karku...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie wyżaliłam sie jeszcze jaki z adriana łobuż mi się zrobił co drugi dzień coś do kibla wrzuca jak idzie sam na siku...raz szczotke do mycia kibla w raz z pojemnikiem , potem kostki do wc, całą rolke papieru toaletowego ,albo myje rece tak ze woda wszędzie...a dzisiaj wrzucił ze 30 wkładek do środka ...dobrze że nie spłukał muszę zaczac go pilnowac no ale jak sebka karmie to mówię mu zeby szedł sami wtedy rozrabia mama spała po nocy ...milion razy powtarzałam ż enie wolno do babci bo śpi i co.... oczywiscie jak poszedł do kibelka bo usypiałam sebe to musiał do babci bo jak to jest dzień a ona śpi
myłam naczynia w kuchni a sebek był w leżaczku w pokoju i słysze wołanie wchodze a adi trzyma go pod pachy a sebek klęczy na podłodze...a adi wołą że on cieżki i nie utrzyma a chciał go na łóżko położyć juz nie wiem jak mu tłumaczyć o reszcie wybryków juz nawet nie pisze ....

moja Anka pod nieobecność Marcina karmi go wodą swoją wodą, namacza rękę i wkłada mu do buzi. Ostatnio wpakowała mu do buzi wafla ryżowego
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
powoli dociera do mnie że małe szanse na kp, chciałam utrzymac chociaz te 2-3 karmienia dziennie,ale Michas nie chce piersi może mu jeszcze ten foch przejdzie,prawie 5 miesiecy było wszytko ok ,bez problemów z kp a teraz tak nagle klapa

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

a to ananas
moze jest zazdrosny ,stad to zachowanie , rozrabia w wc podczas gdy Ty nie idziesz z nim bo jestes z Sebkiem ,moze o to mu chodzi
poczekaj, spokojnie. Ochłoń troszkę. Przede wszystkim odstaw butelkę i podawaj mleczko łyżeczką lub kubeczkiem. Daj sobie tydzień na regualację, i przystawiaj jak najczęściej.
Moim sposobem na wiercenie przy piersi jest włączenie grająco swiecącej zabawki tuż obok

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dobrze robisz
ja używam alantanu, ale tylko na noc i po kupie

Marysia ostatnio Hanie papryką nakarmiła surową, czerowoną nic jej nie było
:

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie twierdze ze nie ale rozrabia też jak ja jestem w kuchni a on z sebkiem w pokoju staramy sie mu poświecac maxymalnie czas zeby nie czuł sie odzucony a własciwie ja bvo tż ciagle nie ma ale on zawsze miał różne pomysły tylko teraz przechodzi sam siebie a miłośc braterska jest miedzy nimi straszna...ledwo sie obudzi to musi sebe budzic bo oni musza sie już przytulac bardzo fajnie sie adi z nim bawi tyle tylko ze jeszcze nie zdaje sobie sprawy ze jest dużo silniejszy i pomimo ze sebek sie chichra z adim jak z nikim innym to ja nie raz truchleje
plus tego taki z eidze spac wczesnie i bez marudzenia bo ma kare nie ma bajek ...gasimy światło bierzemy latarke i czytam mu ze 3 krótkie bajeczki po czym sie przytulamy /całujemy kilka słow kocham cie lub kołysanka i śpimy dzisiaj zajeło mi to 10 min
my tez uwielbiamy latarke Anka wymysla wlasne ksztalty na suficie i opowiadamy historyjki
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy na psychoterapię małżeńską/dla par można udać się na nfz?
nam tez by się przydalo
Cytat:
Mam dość!!!Jedno jest pewne,nigdy więcej dzieci!!!Nie nadaję się do tego,nie umiem z nią postępować.Co bym nie zrobiła jest źle.

zostaw maleństwo na chwilę z kimś, idź pobiegaj, ochłoń, przemysl wszysto i bierz sie do dzialania nie czas na nerwy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:39   #695
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno pytanie
Zastanawiam sie nad kupieniem Młodemu krzesełka-bujaczka z FP takiego ło , bo na bujaczku-leżaczku powoli tyłkiem szoruje Ma któraś? Warto?
Ja mam podobny, z fisher price, ale z małpką.
Stary 2014-03-06, 07:39   #696
karolson
Zakorzenienie

Dodinha napewno jestes najlepsza mama dla swojej cory! A Wy kp czy mm wkoncu? Jak zeby cos widac? Brzuszek miekki kupki sa? Jakies badania robikiscie typu mocz kiedykolwiek
Stary 2014-03-06, 07:48   #697
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
czesc
moje drogie, od dzis 26 na karku...

moja Anka pod nieobecność Marcina karmi go wodą swoją wodą, namacza rękę i wkłada mu do buzi. Ostatnio wpakowała mu do buzi wafla ryżowego
Jak czytam Wasze przeboje to cieszę się że mam taką różnicę wieku
26.... Kiedy to było. Piękny wiek

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-03-06, 07:49   #698
kaska87
Zakorzenienie

hej
miałam plan położyć Mikiego później, więc o 21:00 wylądował w łóżeczku (normalnie o 19:30 i śpi do 7-8) i co? jest spryciarzem bo wstał o 6:30 także po raz kolejny- to tak nie działa
Cytat:
a czemu już nie śpiworek?
no właśnie to była pierwsza i ostatnia noc póki co bo mimo, że mocno powciskałam to moje dziecko ma taką siłę w syrkach, że się rozkopało
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
smiej sie, smiej ale ja pierwszy cykl jak zaczelam prowadzic obserwacje temperatury, to okazalo sie ze w ciazy jestem
jakby co to się będziemy cieszyć, chociaż wolę wiosenne dziecko teraz

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zuzka śpi od początku pod kołderką. W sumie to takim grubym kocykiem Minky i nie rozkopuje się,ale ja dla własnego spokoju kładę na kocyk konika morskiego, zeby go dociążyć

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja też używam podkłądów. Kaśka - a ty czego używasz do przewijania?
nic ja pierwszy miesiąc tylko używałam szkoda kasy, a nigdy nic się nie przytrafiło
Cytat:
Mam dość!!!Jedno jest pewne,nigdy więcej dzieci!!!Nie nadaję się do tego,nie umiem z nią postępować.Co bym nie zrobiła jest źle.
ojeje pamiętaj, że to tylko malutkie dziecko i ma tylko Was

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:01   #699
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Że będzie zwiewać, to wiem... No ale właśnie do zabawy to tak póki tylko obraca się z pleców na brzuszek to 1,20x1,20 jej starcza, ale jak nauczy sie z powrotem to już będzie lądować na podłodze. Ja to panikara jestem. później do zabawy chyba też by sie przydało więcej miejsca? Czy jednak to moje mylne wyobrażenia? Jejkuuu nei znam się..
Ja jeszcze nie kupiłam tych puzli. Adaś tak się obraca, że niekiedy ląduje na podłodze.
Stary 2014-03-06, 08:16   #700
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,dzięki dziewczyny za pocieszenie.Wiem,że nie powinnam się denerwować,ale ja już tego psychicznie i fizycznie nie ogarniam.W dzień nie śpi,w nocy nie śpi,a ja nie umiem tego zmienić i ogarnąć,masakra
...
Super,widzisz u Ciebie się normuje wszystko,ja już nie mam nadziei i sił na to wszystko,jeszcze trochę,a będą klebkiem nerwie,już mi wieje nie bryluje,bo prawie cały czas rycze,ale już Was nie zanudzam moją beznadziejną sytuacją

Ciężko masz siły zycze

Noc była okropna, choć wiem ze niektore z nas maja duzo gorzej. Jestem sobie troche winna bo poszlam spac o polnocy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:33   #701
teacherka
Zakorzenienie

Wrrrrrr... za szybko się cieszyłam, że wystarczy Zuzkę szybciej położyć... Karmienie o 18:30, sen, 21:30, 2:20, 4:20, 5:50, 8:00... I wcale nie spała spokojnie między karmieniami. O 2:20 chciała chyba zacząć dzień

Tak samo wczoraj się ucieszyłam, ze dzień bez kupki.... No to dziś już były 2 mega...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:34   #702
Natala84
Zakorzenienie

a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:37   #703
teacherka
Zakorzenienie

Logoasia, wszystkiego naj naj!

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady

My też mamy na przewijaku pieluchy.

Podkładów używam tylko na wyjścia, ewentualnie jak muszę małą przewinąć na łóżku.
Stary 2014-03-06, 08:40   #704
ja-ika
Zakorzenienie

Asia najlepszości z okazji urodzin!

Stanęłam dziś na wagę i 2 kg mniej niż wczoraj (Madzia teraz możesz bić brawo )
Więc albo jem 2 kg żarcia, albo z moją wypasioną wagą jest coś nie tak

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

raczej z wagą, bo zważyłam się z ciekawości teraz po śniadaniu i wyszło 0,6 kg więcej
Stary 2014-03-06, 08:40   #705
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kładę moja na kocu na dywanie a pod spod podkład taki duży. Ona lubi hasać z gołym tyłkiem dlatego ja bardzo sobie chwale te podkłady. Nie używam ich do przewijania tylko kiedy Pola sie bawi na golaja a ja nie chce mieć niespodzianki na dywanie/łóżku

Logoasia - 100 lat!

Znów idę późno spac. Ale przynajmniej poprasowalam stertę zaległego prania i obejrzałam fajny film

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:43   #706
ja-ika
Zakorzenienie

a zjadłam tylko 3 kanapeczki w wędliną, pół litra herbaty i 2 tabletki

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
ja podkładów w ogóle nie używam Na przewijak mam 3 ochraniacze frotte i zmieniam co kilka dni
Stary 2014-03-06, 08:50   #707
your Angel
czyli Endżi

Madziuchna, jestem ciekawa jakie będą te puzzle. Czekają na odbiór u mojego sąsiada, bo ja na wsi siedzę z małym

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nie używam ich do przewijania tylko kiedy Pola sie bawi na golaja a ja nie chce mieć niespodzianki na dywanie/łóżku
Na to nie wpadłam, jestem genialna... Zawsze kładę kocyk a taki podkład to dużo lepsza sprawa.

Wesele za półtorej roku a ja jak durna obczajam blogi weddingowe i katalogi sukien I wiem jeszcze mniej, bo przytłacza mnie ilośc materiału
Na wizażu ploty na dziale ślubnym odpadają, laski wykończyły ostatni wątek panien młodych 2015 w 11 dni
Stary 2014-03-06, 08:50   #708
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

ja podkładów w ogóle nie używam Na przewijak mam 3 ochraniacze frotte i zmieniam co kilka dni
to by pasowało że 0,6 więcej
wysikałaś się przed zważeniem ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:54   #709
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wrrrrrr... za szybko się cieszyłam, że wystarczy Zuzkę szybciej położyć... Karmienie o 18:30, sen, 21:30, 2:20, 4:20, 5:50, 8:00... I wcale nie spała spokojnie między karmieniami. O 2:20 chciała chyba zacząć dzień

Tak samo wczoraj się ucieszyłam, ze dzień bez kupki.... No to dziś już były 2 mega...
kiepsko
Cytat:
no ja też nie tym bardziej, że moje dziecko2-3 razy w życiu się posikało przy zmianie pieluchy i to w okresie noworodkowym a tanie to też nie jest bo chyba 12zł/10szt?
a najczęściej go przewijam na kocyku na łóżku

spadam na śniadanie, zaraz idziemy na spacer, wstąpię do sklepu po coś na obiad (nie wiem co)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:02   #710
papuga_69
Zakorzenienie

Witam!
Ogłaszam dobrą nowinę! 3 minuty temu mój kochany synek pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Tak długo na to czekałam Aż się poryczałam ze szczęścia

Logoasiu jeszcze tu złożę - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że tylko jeśli kieruje tam sąd ze sprawy o separację/rozwód. A tak to niestety kosztuje. Można iść do ośrodka pomocy społecznej za darmo, na konsultacje z psychologiem, tam muszą Was przyjąć, ale ostrzegam, że mogą Was w cudzyslowiu "wysmiac", bo do nich przychodzą alkoholicy, narkomani, z problemami z agresją, no czysta patologia.
tego się właśnie obawiałam :/

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:02   #711
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
to by pasowało że 0,6 więcej
wysikałaś się przed zważeniem ?
eeee chyba nie nie pamiętam
Stary 2014-03-06, 09:06   #712
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ciężko masz siły zycze

Noc była okropna, choć wiem ze niektore z nas maja duzo gorzej. Jestem sobie troche winna bo poszlam spac o polnocy
ja tak samo

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

A dlaczego się cieszyłaś że dzień bez kupki ?

to faktycznie nocka nieprzespana

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A jeszcze zapomnialam sie pochwalic ze bylam dzis w Pepco i kupilam Julkowi spodenki dresowe. Sa w promocji za 9,99 i wg mnie bardzo dobre jakosciowo. No i nie moglam sie oprzec i kupilam jeszcze taka bluzke za 6,99
bardzo ładna kurcze musze sie wybrać kiedys do tego pepco bo nigdy nie byłam

Stary 2014-03-06, 09:06   #713
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Ja mam goly przewijak. Jak cos sie zabrudzi to wycieram i juz Kupilam te frotkowe ochraniacze, ale po 2 dniach przestalam ich uzywac bo oba byly w praniu :P

A podkladow tez uzywam na wyjsciach i nieraz w domu jak wietrzymy tylek

Znowu mialam jakas stekajaca noc, nie wiem co jej jest, kreci sie i steka ale niby spi, smoczka wetknac nie moge bo usta zacisniete. Brzuch ma miekki. No i wrocila nam pobudka na karmienie ok. 1

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:08   #714
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Madziuchna, jestem ciekawa jakie będą te puzzle. Czekają na odbiór u mojego sąsiada, bo ja na wsi siedzę z małym

Na to nie wpadłam, jestem genialna... Zawsze kładę kocyk a taki podkład to dużo lepsza sprawa.

Wesele za półtorej roku a ja jak durna obczajam blogi weddingowe i katalogi sukien I wiem jeszcze mniej, bo przytłacza mnie ilośc materiału
Na wizażu ploty na dziale ślubnym odpadają, laski wykończyły ostatni wątek panien młodych 2015 w 11 dni
Półtorej roku to w cale nie tak dużo Czas szybko leci a jeśli to ma być mega wypasiony ślub to lepiej organizować wszystko wcześniej a przynajmniej utworzyć jakąś koncepcję

Stary 2014-03-06, 09:08   #715
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
eeee chyba nie nie pamiętam
powinno sie wazyc po wstaniu, wysikaniu i na golasa. Wtedy masz porownanie do poprzedniej wagi. No i nie codziennie.

Endzi nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to tak 1,5 roku wczesniej to sale, orkiestre, kamerzyste/fotografa trzeba zalatwic.

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2014-03-06 o 09:11
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:09   #716
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam położoną pieluszkę flanelową

Stary 2014-03-06, 09:12   #717
teacherka
Zakorzenienie

Papużko, cieszyłam się,, że bez kupki bo Zuzia od półora miesiąca robiła tak minimum 5 razy dziennie i to takie duże niefajne... Myślałam, że po lekach, pediatra ostatnio zasugerowała, żebym odstawiła mleko i produkty mleczne, już myślałam, że to pomogło, a dziś chyba wszstko wraca do "nnormy"

Brawa dla Antosia!!
Stary 2014-03-06, 09:16   #718
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Papużko, cieszyłam się,, że bez kupki bo Zuzia od półora miesiąca robiła tak minimum 5 razy dziennie i to takie duże niefajne... Myślałam, że po lekach, pediatra ostatnio zasugerowała, żebym odstawiła mleko i produkty mleczne, już myślałam, że to pomogło, a dziś chyba wszstko wraca do "nnormy"

Brawa dla Antosia!!
Rozumiem, a może po prostu ma taką przemianę materii, że robi często?
Wprowdzasz gluten? U nas po glutenie działo się tak że robił z 4 dziennie

Antoś dziękuje

Stary 2014-03-06, 09:17   #719
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
powinno sie wazyc po wstaniu, wysikaniu i na golasa. Wtedy masz porownanie do poprzedniej wagi. No i nie codziennie.

Endzi nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to tak 1,5 roku wczesniej to sale, orkiestre, kamerzyste/fotografa trzeba zalatwic.
heh pierwsze ważenie było po karmieniu, jedyneczce, dwójeczce, ale w pożamie drugie, po śniadaniu, w piżamie i w skarpetkach no tak to pewnie te skarpetki
Stary 2014-03-06, 09:19   #720
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Współczuję dziewczyny ciężkich nocy, u nas też kiepsko, Miłek już przed 22 zaczął się budzić z płaczem. Ja już po prostu nie wiem czy jego coś nie boli Za każdym razem jak się budzi to i ja oczywiscie nie śpię, ale ostatnio chyba częściej mąż go uspokaja i usypia i jestem mu bardzo wdzięczna, bo może wyspać się dalej nie mogę, ale jestem mniej zmęczona psychicznie

Idziemy dziś na szczepienie i nigdy nie brałam dwóch szczepionek jednego dnia, bo Miłek strasznie znosi ukłucia, ale dziś się zastanawiam czy nie lepiej za jednym zamachem to zrobić, a nie za tydzień męczyć go znowu Mamy 6w1 i pneumo.

Cytat:
Fajnie, mają gdzie brykać.
U nas było marudzenie i minimum 5 duużych kup dziennie. Wysypki nie. Spróbuj bez nabiału, jak ja daję radę, to i Ty dasz.
obawiam się, że nie dam nie jem go dużo, ale mnie jest bardzo ciężko czegokolwiek sobie odmówić, nie mam w ogóle silnej woli

Cytat:
szukałam w internecie i nie znalazłam nic konkretnego. Wiem tylko że prywatnie za jedną sesję płaci się ok. 150zł

Tak wiem.. jak dzis poruszyłam ten temat to usłyszałam- no dobry pomysł idź sobie na terapie przyda ci się.

powiedziałam że albo terapia albo rozstanie.proste

Dziękuje Wam za odpowiedzi , dopytam jeszcze Tasi
powodzenia, oby z własnej woli zdecydował się pójść z Tobą, inaczej to nie ma sensu

Cytat:

bardzo mi przykro, ale to nie Twoja wina robisz wszystko co możesz, starasz się, ale jesteś już bardzo sfrustrowana i teraz Twoje zdenerwowanie może się też małej udzielać
nie ma takiej możliwości żeby choć przez jedną noc mąż Cię odciążył? Helenka zje z butli?

Cytat:
ja to nawet nie lubię tych podkładów, bo mi się ślizgają po przewijaku, mam dwa pokrowce frote, a jak akurat brudne oba to kładę pieluchę flanelową

Cytat:
Witam!
Ogłaszam dobrą nowinę! 3 minuty temu mój kochany synek pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Tak długo na to czekałam Aż się poryczałam ze szczęścia
za obroty
wszystkie się w końcu doczekamy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kiepsko
no ja też nie tym bardziej, że moje dziecko2-3 razy w życiu się posikało przy zmianie pieluchy i to w okresie noworodkowym a tanie to też nie jest bo chyba 12zł/10szt?
a najczęściej go przewijam na kocyku na łóżku

spadam na śniadanie, zaraz idziemy na spacer, wstąpię do sklepu po coś na obiad (nie wiem co)
ja dziś robię kurczaka z przepisu Nigelli

Logoasiu wszystkiego najlepszego ale Ty młodziutka jesteś
mój mąż też ma dziś urodziny, ale to już wszyscy wiedzą, bo od paru dni tylko o torcie smęcę
właśnie ciasto mi się piecze, niby wyrosło, ale co z niego będzie to nie wiem a burdel zrobiłam taki w kuchni, że nawet mi się tam wchodzić nie chce

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości