|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Super!! Emil wcina wrapa czy moze jajko-bekon? Cytat:
Patrz pierwsza zasada naszego forum. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że jest aktywna godzinkę po karmieniu- to w dzień? ile razy karmisz małą? jeśli np 4 razy to zobacz- 4h jest aktywna- to mało? ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Małą karmię 6 razy dziennie mm.
Wiem, wiem, tylko się cieszyć, ale rozumiecie... Jakieś apokaliptyczne wizje mam, szczególnie, że nie było tak zawsze, czasem potrafiła spać tylko 2 godziny w ciągu dnia, a teraz dziecka nie ma, tęsknię za nią ![]() No i ta przerwa 12 godzinna.. Nie stanie jej się nic? Matka-wariatka... Ale jak to tak, to przecież do zasłyszanych historii niepodobne. Teraz taki okres, że już nie brzuszek, płacz tylko jak jest śpiąca (tak mi się wydaje..) A może robię błąd, że ją kładę, może powinnam "zmusić" do jakiejś aktywności większej, ale próbowałam i po 10 minutach podkówka, a potem rykun..
|
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3605 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo jednak głód u nas nie czeka do rana ale pobudki co 3h obowiązkowo, raz czy dwa pospała 5h ciurkiem. Jesli jednak Cię to bardzo niepokoi zadzwoń do położnej albo skonsultuj z pediatrą może każą się przyjrzeć czemuś bardziej albo Cię uspokoją ![]() Cytat:
już?????? ja po synu dostałam po 9m-cach czyli 1,5 roku bez tej wątpliwej "przyjemności" teraz tez mam nadzieję ze będzie podobnie i super z tym składzikiem
eF 2012 i Zuu 2014 ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-03-06 o 09:28 |
||
|
|
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile mm wypija?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
no już cholera- minęło 5,5 tygodnia, raczej to okres bo tak to wygląda bo co innego?
|
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
120ml. Zgodnie z tabelą na opakowaniu i opinią pediatry.
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
Perfuzja...ale figurka
![]() Noc minęła dobrze, tylko od 5 Maja zaczęła sie prężyć i kwękać, ale potem obudziła się z mega krzykiem i kupą śmierdziuchą. Teraz odsypia ![]() A to my z zeszłego tygodnia. I padnięta po spacerku Mycha.
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Lenka wczoraj marudziła do 22 a jak już padła to obudziła się o 3:30,a potem o 8, muszę napisać że się wyspałam ![]() Oczywiście wczoraj wieczorem ciągle chciała przy cycu siedzieć, po czym zaczęła ulewać, dziś z rana też się tak objadła że parę razy ulała....martwi mnie to jej ulewanie, od wczoraj dosyć częste ![]() Wczoraj byliśmy u księdza, i w restauracji, chrzest ustalony na 22 marca godz. 18, pojęcia nie mam jak mała będzie się zachowywać, bo to dosyć późno wszystko
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe, czy ja dostanę w ogóle okres. Przy swoim za**anym PCO, o ile je mam. Po skończeniu kp, muszę wymusić serię badań hormonalnych :/
Iwantyou: byłaś już u gin.? |
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę we wtorek bo @ ani widu ani nic No cóż PCO ma sie pewnie doskonale - witajcie hormony! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moje dziecko ma ciągle zimne ręce. Ma na sobie w ciągu dnia pajaca, pod spodem body z kr. rek. W mieszkaniu jest ok.19 :/
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
ale super
śliczna mała a Wy tacy uśmiechnięci- super
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bardzo podobną sytuację i obawy co Twoje. Wiesz, ja w swojej pracy jestem już 5 lat. Przez ten czas poświęciłam dla niej dużo ale i ona dużo mi dała. W moich pierwotnych planach też chciałam pod koniec macierzyńskiego i rodzicielskiego zajść w drugą ciążę. Mieliśmy zacząć się starać od razu do o Jasia staraliśmy się rok. W międzyczasie miałam dokończyć kwalifikacje ACCA (księgowo-finansowa) Ad 1. Moja ciąża ostatecznie była prawidłowa jeśli chodzi o Jasia. Za to moja macica strasznie się stawiała i wcześnie zaczęły mi się skurcze. Przez to od lipca brałam leki i leżałam (na szczęście w domu). Później przypałętała się cukrzyca ciążowa. No i wtedy mam ten sam problem- jak tu leżeć w trosce o dziecko w brzuchu skoro dziecko w domu potrzebuje troski? Dodam tylko, że w 5 dni po odstawieniu leków urodziłam, mimo, że dalej leżałam. Ad 2. Moja ciąża skończyła się cc, więc też nie wiem czy będę mogła się starać po roku. Do tego, jak pisałam mam dziwne dolegliwości w podbrzuszu (oby przeszły). A Tobie co dolega? Ad3. Masz 100% racji. Ad.4 My zdecydowaliśmy się na kredyt, więc nie będzie już tak różowo. Cytat:
ja bym się nie odważyła.Magnusia z tego co kojarzę to masz pakiet w Luxmedzie. Polecasz tam jakiegoś ginekologa i pediatrę? |
||
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3619 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
2. Zanim zaczniesz minie trochę czasu,więc wszystko może dojść do normy. 3. Szczerze to u mnie jest tak,że im więcej do ogarniania tym lepiej się wyrabiam. I przy trójce dzieci mam więcej czasu niż miałam przy jednym ![]() 4. Większość rzeczy będziesz miałam po pierwszym dziecku. Ja Kacperkowi niewiele kupuję i kupuję nie bo muszę,ale bo mam taką fanaberię,chcę żeby miał Kacper coś nowego,tylko dla niego kupionego. Ale nie musiałabym nic kupować,no oprócz pieluch ![]() Cytat:
To ja się zamienię z chęcią,bo wszystkie moje dzieciaki były z tych niewiele śpiących. Nie martw się,ona jest jeszcze mała. Co innego gdyby spała tyle mając 2 lata,ale w jej wieku może mieć potrzebę by tyle spać. Niedługo pewnie to się zmieni,więc póki co ciesz się,że masz trochę czasu wolnego ![]() Super wyglądacie! Mała śliczna ![]() Cytat:
Zimne rączki mogą być. A kark ma ciepły? Kacper akurat z reguły ma ciepłe łapki. Też mamy taką temperaturę w domu i też jest tak samo ubrany.
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
Kark ma letni i dostał czkawki, założyłam mu z długim pod spód i zobaczę, jak coś to zdejmę bo nie wolno go przegrzewać ze wzgl na tradzik
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pediatrów nie wiem bo byłam u dwóch różnych bo potrzebowałam "z marszu"
|
|
|
#3622 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sorki ale sprawdzanie karku to bzdura. Dziecko leży na plecach kark bedzie cieplejszy leży na brzuchu chłodniejszy. Raczki moga byc zimne - sa stosunkowo daleko od ciałka. Kak masz wątpliwości poprostu zmierz temperaturę. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
ogłaszam dziś dzień cycka... cycek lekarstwem na wszelkie zło tego świata
|
|
#3624 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
aczkolwiek mogę sobie zarządzać gdy zarządcą jest człowiek 10razy mniejszy ode mnie
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to on nawet przyjmuje w "mojej" placówce![]() Ja miałam bardzo dobrą gin ale ona pracuje w L. bardzo oddalonym od mojego miejsca zamieszkania a teraz już nie mam czasu na takie eskapady. |
|
|
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
http://wswieciedaniela.blogspot.com/...ienia.html?m=1 ciarki przechodza jak sie czyta takie rzeczy
|
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
zamiast robić papiery podreptałam do mam grudniowych2014 (
tak już są!!) i jak zaczęłam czytac o testach, podwójnych kreskach i początkach to aż odleciałam przecież dopiero co urodziły ostatnie mamy od nas...wszystko zaczęło mi się przypominać, szok jak to szybko zleciało...
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, dziękuję za taką odpowiedź. Postanowiłam spróbować sama powalczyć o siebie i ze sobą dam sobie tydzień - max 2 jeśli dalej będą łapać mnie TAKIE dołki poszukam specjalisty, tzn już znalazłam ale się umówię na wizytę po prostu, po tym jak napisałyście mi wczoraj to wszysko to na serio doszłam, że to długo trwa i nawet tego nie zauważałam.... Sukcesem będzie samej się temu przyjrzeć, a ja broń boże się tego nie wstydzę, ale jeśli dam radę sama będę dumna, jeśli nie sięgne po pomoc na pewno.
Ja mam takie dni głównie kiedy jestem totalnie zmęczona fizycznie, chcę coś robić ale brakuje mi sił. Od dziś zmieniam też dietę - wracam do cukrzycowej, nie sądziłam, że to powiem, ale wracam do diety cukrzyka. Ogólnie nie odżywiałam się najelpiej, a czmeu? bo to uczula, to wzdyma a to zmienia smak mleka. W efekcie owoce... tylko jabłka, warzywa - marchewka i ziemniaki a reszta strach. DOŚĆ! Wciągnęłam sałatkę ze szpinaku pomidora, fety i słonecznika. Juz kiedyś się przekonałam ile w życiu zmienia dieta. Popiłam rumianek (ja uwielbiam wszelkie ziółka :P) Kiedyś malowałam na np śluby sesje foto itp. mój bardzo dobry kolega postanowił mnie zaangażować i mam mu znów malować modelki na sesji... nawet nie pytał tylko ogłosił hehe ale... może to właśnie mnie pociągnie. Co więcej kazał mi ogarnąć stylizację na bloga i idziemy razem na sesję - dawno nie robiłam z nim zdjęć. Wróciłam też do bloga na Vitalii bo tam mam wszelkie pomiary itp. Poszłam znów biegać (wyspałam się nawet) i poszło 7 km dobrym tempem, więc lepiej. Nie pobiegnę raczej w biegu wiosennym na 10 km bo się ośmieszę, ale zaraz poszukam sobie realnego terminu i gdzieś wystartuję w końcu. Co do tż tfu tfu tfu zmiana o 180 stopni. I ja i on, jak Borys płacze nie wychodzę z łazienki hahha Co mi jeszcze poprawiło humor weszłam na wagę a tam 1 kg mniej. Magnusia współczuję, ja też myślałam, że już ale tylko lekka plamka się pojawiła brzuch 1 dzień lekko bolał i koniec. Magnusia, jak będę miała kolejny dzień to znajdę sobie jakieś cycki,dzięki którym zapomnę o całym źle świata Kiedy mi cyce zmaleją....? Ja z tych co nie lubi dużego biustu, a ten mnie dobija. Znów w nocy się cała pozalewałam. Agatka ślicznie wyglądacie
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
Po wczorajszych cwiczeniach mam mega zakwasy. Strasznie fajnie znow byc aktywnym fizycznie, ulwielbiam to zmeczenie ciala na drugi dzien po cwiczeniach Jeszcze jakby mi sie udalo na konie wyskoczyc, to bym osiagnela duchowa i fizyczna nirwane ![]() [/B]fotester [/B]ten syrop sie nazywa Pulneo i mam dawac 3xdziennie po 1,5 ml. Do tego wit.C w syropie dla niemowlat 2x dziennie. magnusia juz okres wspolczuje. A super sprawa z tym skladzikiem, Twoje plecy Ci za to podziekuja ![]() Agatka super wygladacie ![]() perfuzja Jak tam droga Wam mija? Emil spi? Udanej dalszej trasy Wam zycze ![]() iwantyou zieki za szczegolowe wyjasnienie, jestes 100 razy lepsza niz google, jesli chodzi o moje watpliwosci, co do rozwoju dzieci ![]() A z tymi paluszkami, to Alek tez tak fajnie nimi przebiera, jakby je sobie liczyl wlasnie Cos jeszcze mialam napisac i nie pamietam co Aha mam dzisiaj o wiele lepszy humor
|
|
|
|
#3630 |
|
Raczkowanie
|
Migotko super wieści i ogromne kciukasy za powodzenie
daj lik do bloga widziałam kilka zdjęć i jestem zauroczona i chętnie pooglądam jeszcze (oczywiście jeśli masz ochotę)Le la zazdroszczę okropnie tej aktywności ja nie dostałam narazie zielonego więc ciągle kisnę.. ![]() apeluję do siebie: wyłącz komputer i weź się za papiery!!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

Emil cały czas przespał. Teraz siedzimy w McDonaldsie i sie karmimy 

16.06.2012 

dziwnie się czuję bo już zapomniałam o tej przyjemności
ja po synu dostałam po 9m-cach