Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 09:41   #1681
pater86
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
no i zaczęłyśmy III trymestr
wczoraj pojechałam do miasta z tż, bo mnie tak opitolił, że musiałam na szybko zaliczyć fryzjera, mam teraz tak krótkie włosy, że byłam wczoraj załamana
do tego kosmetyki dla niemowlaka, dla mnie i 400zł pękło, a dopiero co dostałam kasę ze zwrotu podatku i już nie ma
do tego cały dzień męczyłam się w jegginsach, które mnie tak opinały w biodrach, że zaczęło nawet boleć mnie podbrzusze
ale dziś juz jest ok, ruchy małej czuję, także chyba nic niepokojącego się nie stało
gratuluję III trymestru dobrze, że fryzjer uratował włosy
Ja się cały czas czaję przed zamówieniem kosmetyków... Wiem, że trochę kasy pójdzie, ale co zrobić jak trzeba to trzeba I widzę, że czekają Cie zakupy ubraniowe, bo w za ciasnych ubraniach to długo nie pociągniesz
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam, po średniej nocy Wstawałam do kibelka non stop i do tego okropnie bolały mnie cyce znowu poleciała mi siara, was też tak to boli? To taki dziwny ból, piekący, sama nie wiem jak go opisać.

No i wczoraj przesadziłam, wieczorem znowu złapała mnie rwa kulszowa że nie mogłam się w łóżku przewrócić

No ale pralka przetestowana już na wszystkie możliwe sposoby, jestem zachwycona bałam się że ma trochę za dużo elektroniki, ale teraz mi się to podoba, wzięliśmy ją z dłuższą gwarancją i mam nadzieję że spełni nasze oczekiwania... Pewnie jutro wypiorę już ciuszki, nie mogę się doczekać
Super, że pralka działa, że jest sprawdzona, mam nadzieję, że będzie Wam służyć
A dziś proszę odpoczywać mnie jak na razie cyce nie bolą i w sumie nic z nich nie leci...

A ja już po śniadanku i dalej jestem głodna idziemy dziś po południu na pierwsze spotkanie do SR, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni...
I widzę, że coraz więcej z Was idzie do fryzjera, ścina włosy, nakłada farbę itd... Gadałam wczoraj z bratową i mówię jej, że się troszkę ścięłam, a ona w śmiech, że wiedziała, że to nastąpi, bo to teoria jej męża, że każda kobieta w ciąży musi coś ze sobą zrobić i zawsze zaczyna od włosów bo to w sumie najprostsze i jedyne co jej zostało i jak się tak zastanawiam to coś w tym jest... Ja wczoraj dodatkowo się pofarbowałam trochę ciemne wyszły, ale parę myć i będą ok
Stary 2014-03-06, 09:47   #1682
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
No właśnie też zrobiłam wielkie oczy do lekarki, a ona mi mówi, że robią i nawet dają znieczulenie. Też mi kurde blaszka pocieszenie
A jeszcze jak słyszałam i przeczytałam historie 8-mkowe, to już chyba wolę rodzić
Może i znieczulenie dają, ale ciekawe co potem, bo boli po wyrwaniu jak znieczulenie przestanie działać, a jechać na jakiś przeciwbólowych w ciąży to tak średnio... Ja mam też do wyrwania, ale moja dentystka sama powiedziała, ze to już po ciąży...

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Mój organizm na szczęście tego nie zbagatelizował w sobotę zaczęłam brać te globulki na grzybicę a w niedzielę w nocy zaczął mi się brzuch napinać bardzo boleśnie. Rano telefon do lekarki i od razu do szpitala bo mnie nastraszyła, że to skurcze od razu zrobili mi ktg ale nie wyszły a brzuch mi non stop twardniał. Szyjka okej, rozwarcia nie było. Pobrali jeszcze wymaz i coś tam wyszło. Stwierdzili, że to pewnie od tego. Od razu antybiotyk i jest lepiej.
Po drodze zbadali mnie z każdej strony wyszło jeszcze, że mam nisko łożysko jak na 25tydz stąd mogą być te nawracające bóle i ciągnięcia teraz czekają mnie wizyty co 2tyg jeśli te twardnienia do końca nie ustaną bo pewnie zacznie się szyjka skracać
puki co jestem dobrej myśli, najwyżej będę leżeć
i szybkiego powrotu do formy a muszę się upomnieć chyba o jakiś posiew z pochwy... ogólnie zawsze miałam tendencję do infekcji, a teraz jak biorę luteinę to pewnie też nie pomaga...

Cytat:
Dzień dobrerek

witamy w III trym to co pijemy soczek albo picolo i

Cytat:
Witam, po średniej nocy Wstawałam do kibelka non stop i do tego okropnie bolały mnie cyce znowu poleciała mi siara, was też tak to boli? To taki dziwny ból, piekący, sama nie wiem jak go opisać.

No i wczoraj przesadziłam, wieczorem znowu złapała mnie rwa kulszowa że nie mogłam się w łóżku przewrócić

No ale pralka przetestowana już na wszystkie możliwe sposoby, jestem zachwycona bałam się że ma trochę za dużo elektroniki, ale teraz mi się to podoba, wzięliśmy ją z dłuższą gwarancją i mam nadzieję że spełni nasze oczekiwania... Pewnie jutro wypiorę już ciuszki, nie mogę się doczekać
No to dziś uważaj na siebei i odpocznij
Super, że zadowoleni z pralki jesteście

aaa i cyce mnie też bolą, może nie aż tak bardzo...czasami siara poleci ale nie codziennie
-------------------------------------------------------------------

Dzień dobry

My wstałyśmy dziś dopiero o 8, bo miałam przerwę w spaniu od 4 do 5:30... jakoś nie mogłam się ułożyć.. pogoda u nas paskudna więc kolejny dzień w domu... może później na chwilę pójdę się dotlenić...

Mam zamiar dziś zrobić pasztet z cukinią, bo coś trzeba jeść

Ktoś dziś wizytuje? jakieś badania? jak tak to

Miłego dnia

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-03-06 o 09:50
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:53   #1683
Izetka_
Zadomowienie

Hejka

Pije kawkę i się nadziwic nie mogę, że dałam radę nadrobic

Ramonka- świętujemy

Z tym ubieraniem się jednak trzeba uważac, żeby nic dzidziusia nie cisnęło ja wskoczyłam w legginsy i mi w nich najwygodniej i Juniora nie cisną no i zakupki zrobiłaś duże a jaki termometr wybrałaś???

Anteria-to jeszcze pralka nie na wszystkie sposoby sprawdzona któraś dziewczyna (zapomniałam która przepraszam) ochrzciła od razu prysznic więc nie możesz zostac w tyle
Co do siary mi pojawiła się wczoraj, ale nie mam żadnego bólu piersi, chociaż czasami są takie gorące jakby chciały wybuchnąc

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:07   #1684
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Przyszła szafa!!! Nieźle się musiał mój mąż i szwagier napocić, żeby to wszystko wnieść. Oczywiście przyszła w częściach do poskładania, także zubi zanim ją chłopaki poskładają to będzie noc. Już nie mogę się doczekać
Nie dołujcie z tą Amicą
I jak efekty? ja strasznie lubię składać meble to mogłam pomóc
Cytat:
http://www.siostraania.pl/artykul/po...zna-w-poznaniu

UWAGA !!! Trwaja zapisy na spotkanie w Poznaniu !!!
idziesz? jestem ciekawa opinii bo w stolicy będą dopiero w maju i nie wiem czy się doturlam z wielkim brzuchem
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

jestem z wami prawie na bieżąco, ale mam takiego doła, że kompletnie brakuje mi motywacji do pisania. Chyba hormony mi szaleją, bo mam ochotę tż mnie doprowadza do szału - nic nie robi i właśnie w tym jest problem. O co go nie poproszę to wielka łaska, zachowuje się jak mój współlokator a nie facet... Nie mam siły nawet zebrać się żeby w końcu napisać pracę zaliczeniową i tym samym zakończyć poprzedni semestr... Totalny marazm mnie ogarnął. Dobrze, że was czytam, bo chyba bym zwariowała ciągle sama i sama, wszędzie sama... dobra, musiałam pomarudzić. Idę pić meliskę i próbować wziąć się za pisanie...bo jutro praktyki i znowu nic nie zrobię.

trzymajcie się ciepło
No to olej obowiązki i Ty i zajmij sie pisaniem pracy moze wtedy Tż sie ocknie
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
i ja też po wizycie Luteina odstawiona
Lekarka z lekka zszokowała mnie stwierdzeniem, że wynik obciążenia glukozą po 2 godz. jest według niej za wysoki - miałam 102mg i że mam to z internistą skonsultować...
No i dostałam zwolnienie...ale leżące bo "chodzącego" to ona wypisać mi nie może - takie pierdoły gada... ciekawe jak mam się dzieckiem zająć jak się wiosna rozkręci...
kto na spacer z nią pójdzie?
Fajnie że juz bez luteiny dziwne że gin każe Ci glukozę z internistą konsultować?
Ja mam chodzące zwolnienie ale przez to muszę się pokazywać na wizycie co 2 tygodnie i w karcie mam wpisane ze mnie brzuch boli
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam się w 28 tygodniu i III trymestrze
hura
a ja znów nie mogę się doliczyć miesięcy
Cytat:
My dzisiaj na bezpiecznego malucha idziemy Która była? opowiadać!!
Ja byłam super warsztaty z ratownikiem a Tobie jak się podobało?

Chocoolate
a Ty zadowolona?

Jeszcze 3 strony do nadrobienia mam
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:20   #1685
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A ja już po śniadanku i dalej jestem głodna idziemy dziś po południu na pierwsze spotkanie do SR, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni...
I widzę, że coraz więcej z Was idzie do fryzjera, ścina włosy, nakłada farbę itd... Gadałam wczoraj z bratową i mówię jej, że się troszkę ścięłam, a ona w śmiech, że wiedziała, że to nastąpi, bo to teoria jej męża, że każda kobieta w ciąży musi coś ze sobą zrobić i zawsze zaczyna od włosów bo to w sumie najprostsze i jedyne co jej zostało i jak się tak zastanawiam to coś w tym jest... Ja wczoraj dodatkowo się pofarbowałam trochę ciemne wyszły, ale parę myć i będą ok
To zjedz coś, dzidzius nie może być głodny

coś w tej teorii musi być

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

hura
a ja znów nie mogę się doliczyć miesięcy
zrób sobie suwaczek, bedzie liczył za Ciebie
Stary 2014-03-06, 10:21   #1686
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry, dopiero się jakoś pozbierałam. Po tylu nocach na szpitalnym łóżku z rana czuje każdą część ciała a z żołądka robi mi się supeł Jeszcze dzisiaj robili mi podstawowe badania i lekarz rano na obchodzie stwierdził, że jak będą okej to wychodzę, więc może już jutro

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość

NecroKitty-dobrze, że już lepiej niby infekcje w ciaży sa powszechne a jednak trzeba na wszystko zwracac mega wielką uwagę
a szyjka moze nie będzie szalała, tylko sie oszczędzaj!
Tu mi za to lekarz mówił, że infekcje są bardzo niebezpieczne. Szczególnie te nie dające wyraźnych objawów, bo nieleczone mogą doprowadzić do zakażenia wewnątrzmacicznego i przedwczesnego porodu
Z szyjką powiedział, że jak te twardnienia będą się utrzymywać to na 100% będzie się skracać Jak leże to jest w miarę okej, jak chodzę dłużej niż 10minut to zaczyna mi się napinać. Codziennie straszy mnie tym leżeniem. Tu jest kilka dziewczyn co po 2 miesiące już leżą bo jak je puszczali do domu to za chwile wracały. To już chyba wolę w domu
Stary 2014-03-06, 10:27   #1687
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Anteria na wszystkie możliwe sposoby?? Brzmi ciekawie
Ja już mam posortowane ciuszki i rzeczy Małej do prania i ciągle czekam na ładną pogodę, żeby wywalić to na balkon i jak na złość nic
ja już wywaliłam na zewnątrz pranie

Cytat:

gratuluję udanego zakupu pralki oby posłużyła jak najdlużej

Cytat:

idziesz? jestem ciekawa opinii bo w stolicy będą dopiero w maju i nie wiem czy się doturlam z wielkim brzuchem
ja mam 80 km do poznania, trochę nie opłaca mi sie jechać
poza tym mąz na pewno nie pojedzie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:38   #1688
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry, dopiero się jakoś pozbierałam. Po tylu nocach na szpitalnym łóżku z rana czuje każdą część ciała a z żołądka robi mi się supeł Jeszcze dzisiaj robili mi podstawowe badania i lekarz rano na obchodzie stwierdził, że jak będą okej to wychodzę, więc może już jutro
Tu mi za to lekarz mówił, że infekcje są bardzo niebezpieczne. Szczególnie te nie dające wyraźnych objawów, bo nieleczone mogą doprowadzić do zakażenia wewnątrzmacicznego i przedwczesnego porodu
Z szyjką powiedział, że jak te twardnienia będą się utrzymywać to na 100% będzie się skracać Jak leże to jest w miarę okej, jak chodzę dłużej niż 10minut to zaczyna mi się napinać. Codziennie straszy mnie tym leżeniem. Tu jest kilka dziewczyn co po 2 miesiące już leżą bo jak je puszczali do domu to za chwile wracały. To już chyba wolę w domu
Dobrze, że Cie wypuszczą, w domku wypoczniesz... Ale z tym napinaniem, to teraz się sama boję, niby to do pewnego stopnia normalne, ale żeby nie przegapić tego, że już dzieje się coś złego... A czystość pochwy miałam robioną dosłownie raz, na początku ciąży i wyszły tam wtedy jakieś bakterie czy coś, co leczyłam, a później nikt tego nie sprawdzał Może też na wizycie w przyszłym tygodniu, zapytam lekarza czy nie trzeba tego sprawdzić...
Stary 2014-03-06, 10:40   #1689
kamilla123
Rozeznanie

Witam

Majkela za wizytę

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
To mnie trochę pocieszyłaś, że co miesiąc. Bo gdzieś słyszałam, że ktoś mówił, że jeździł co tydzień

A te ktg to takie normalnie u gina tyle że częsciej?
To może zależy od samej cukrzycy, ja miałam cały czas super wyniki to mnie tam jakoś specjalnie taki kawał nie wzywali ale np. sąsiadka mojej szwagierki miała taką, że musiała brać insulinę i rodzić właśnie w Poznaniu w klinice położniczej. A ktg to takie normalne, robiłam u siebie na miejscu, chyba jakoś od 38 tygodnia 2 razy w tygodniu

Jak idziesz w piątek to trzymam kciuki Może ostatnio coś zjadłaś słodkiego dzień wcześniej wieczorem, że Ci wynik zawyżyło

Cytat:
Przyszła też dzisiaj moja paczuszka ze smyka, fajny ten otulaczek i rożek MH Polecam
Pokaż

Cytat:
No to imprezka

Cytat:
No ale pralka przetestowana już na wszystkie możliwe sposoby, jestem zachwycona
oby Wam długo służyła A u sąsiadów spokój?

Cytat:
Jeszcze dzisiaj robili mi podstawowe badania i lekarz rano na obchodzie stwierdził, że jak będą okej to wychodzę, więc może już jutro
No to super wiadomość
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:43   #1690
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć!
Startuje dziś z 26 TC
Jadę w końcu do Wro do mojego TŻ. Steskniłam się już. 2 tygodnie w rozłące. Ja u mamy on na remontowym polu bitwy.
Zobaczę dziś łazienkę, wstępnie z oświetleniem. Normalnie jestem przerażona, bo wcześniej, za każdym razem jak byłam obejrzeć stan prac, to kończyło się stanem przedzawałowym i płaczem (byłam niezadowolona).
Ponieważ wykonawca leci w kulki i nie skonczył wczoraj, dopiero MOŻE dziś, wiec wieczorem jedziemy do znajomych i zostaniemy u nich na noc. A rano razem z koleżanką pojadę na wyniki i glukozę (kolejny stres). Nawet tak bardzo nie boje sie tego picia, jak faktu, ze musze byc pare h bez jedzenia, bo ja teraz jak niemowle, musze jesc max co 2h doslownie. Kiedys nie musialam jesc sniadania do poludnia a teraz jak wstaje, to sniadanie jest dla mnie najważniejsze. 3majcie kciuki za wyniki, bo na dieciecie bezcukrowej nie przezyje!
No i za łazienke, bym nie przepłakała znowu całej nocy dziś...
Nie mam już siły się denerwowac tymi płytkami :[
gratuluję kolejnego tygodnia i fajnie ze w końcu do Tża jedziesz trzymam kciuki za łazienkę i daj nam znać jak wyszło a jak nawet coś Ci nie będzie grało to pamiętaj ze to tylko łazienka i nie ma co się przez nią stresować
Cytat:
Byłam u dentysty, 8-mka do wyrwania Górna 8-mka która już urosła, urosła za duża i wbija mi tą dolną która właśnie wychodzi, stąd ten ból. Dostałam lekarstwo w dziąsło. Poza tym wychodzi mi jeszcze jedna Ja nie chcę być mądra, nie chce tych 8emek Teraz to za chiny ludowe nie dam sobie jej wyrwać, bo podobno to straszny ból, wielka dziura i kupa leków przeciwbólowych I na dodatek zrobiła mi się mała próchnica na piątce, ale ją już dzisiaj załatałam, bez znieczulenia Jak nie urok to sraczka
współczuje bólu zębów przed to raczej nie ale po porodzie pomyśl o wyrwaniu bo chyba lepiej raz pocierpieć niż męczyć sie przez lata
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dziękuję że pytasz. Byłam wczoraj na kontroli i szyjka bez zmian.czyli ani lepiej ani gorzej Narazie bez krążka i szwów bo ma 30mm, a od 25mm się je robi.
Czuję się bardzo źle ale głównie psychicznie... Byłam wczoraj na usg serduszka małego... Ech...
Nie wiem czy pisać, bo wiem, że nie chcecie czytać o takich rzeczach, żeby się nie denerwować. Jak jesteś Izetko ciekawa to możesz doczytać na aniołkowych mamach.
dobrze że szyjka się nie skraca a co do serduszka to wierzę ze szybko znajdziecie przyczynę i ją wyeliminujecie a może kardiolog coś źle spojrzała skoro wcześniej i potem na wizycie tętno było dobre?
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ja mam już 28 tydzień, czyli 3 trymestr i mniej niż 90 dni do porodu
mamy już wózek, fotelik do samochodu, mnóstwo ubranek ( część w spadku) i sporo dokupiłam, kocyki, butelki, kilka zabawek, flanelki, poduszkę do karmienia, kupiłam kilka podstawowych kosmetyków, akcesoria do pielęgnacji - nożyczki, szczoteczki itp

Musimy dokupić mebelki - to już po przeprowadzce, bo na razie mamy kosz mojżesza do spania
wanienkę, kilka rzeczy dla mnie do porodu, i wyprawka będzie raczej gotowa

U mnie odpukać perypetie się jak na razie uspokoiły, od połowy mara zaczynamy szkołę rodzenia... wyniki badań w porządku...

Waga też przyprawia mnie czasami o lekkie dołki, ale trudno, na razie 8.5 kg na plusie ale wszystko idzie w brzuch, który jest bardzo do przodu i chyba największy z Was wszystkich.... hehhehe
gratki za III trymestr i prawie gotowa wyprawkę wracaj do nas
Cytat:
cześć dziewczyny. wpadam na szybko poinformować, że żyję miałam kiepski tydzień, rozsypał mi się komputer i dopiero teraz dostałam z powrotem z ważniejszych spraw jestem w szpitalu bo domniemana grzybica okazała się infekcją i konieczne były antybiotyki więc sobie gnije w łóżku i tyje
już jest okej, jutro jeszcze zrobią posiew i najpóźniej w poniedziałek do Was wracam; do jutra mam komputer więc jeszcze rano się odezwę i spróbuje trochę nadrobić
bardzo dobrze ze Cie tak dokładnie przebadali i szybko podali skuteczny antybiotyk. Wracaj jutro do domku i do nas
Cytat:

objechałam przedtem wszystkie apteki w mieście i wszędzie Katarek powyżej 50 zł, a termometru tego, co chciałam nie mieli w ogóle
do tego kosmetyki dla niemowlaka, dla mnie i 400zł pękło, a dopiero co dostałam kasę ze zwrotu podatku i już nie ma
ciekawa jestem kiedy to przywiozą, bo zamawiałam za pobraniem, a jutro mnie nie ma od 12
III trymestr
Zaszalałaś w aptece
Cytat:

Musisz lepiej dozować swoja energię i sie nie przemęczać super ze zakup pralki udany
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
yhym... wczoraj TŻ zobaczył mój wpis i mówi do mnie "ja Ci dam zakupki!" hehe a tak serio to zaplanowałam sobie, że jutro jeśli pogoda dopisze to jade z mamą na zakupki dla siebie tj. koszula, klapki, luźne bluzki (których mi brakuje totalnie:/ ), bielizna i może jakieś wygodne buty znajde w dobrej cenie Chce siebie przygotować, a po remoncie zajme się wyprawką dla małej i nic mnie nie powstrzyma Jeszcze chodzi mi po głowie fryzjer,bo chciałam troszke je skrócić co by lżej mi było, ale narazie sie wstrzymam jeszcze. Jak narazie pomalowałam włosy i już mi troszke lepiej
udanych zakupów
Cytat:
zrób sobie suwaczek, bedzie liczył za Ciebie
jakoś suwaczki do mnie nie przemawiają a tym bardziej sposób wstawiania ich na ovu mi liczy i dziś pokazuje ze zaczęłam 7mc ale jestem jeszcze w II trymestrze no i ok bo miesiące kalendarzowe się zgadzają ale przecież księżycowe są krótsze wiec powinno być ich więcej
Cytat:
ja mam 80 km do poznania, trochę nie opłaca mi sie jechać
poza tym mąz na pewno nie pojedzie
Może inna poznanianka powie co było
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:43   #1691
kamilla123
Rozeznanie

Jakby któraś byłą zainteresowana to wczoraj wyczaiłam konkurs gdzie można wygrać chustę:

http://www.1000dni.pl/zywienie-od-pierwszych-dni

Ale jest tylko do jutra!

A jak kogoś sam konkurs nie interesuje, to jest tam wiele ciekawych informacji o żywieniu dzieci i kobiet w ciąży
Stary 2014-03-06, 10:44   #1692
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

wczoraj pojechałam do miasta z tż, bo mnie tak opitolił, że musiałam na szybko zaliczyć fryzjera, mam teraz tak krótkie włosy, że byłam wczoraj załamana
dziś jakos juz mi przeszło - zrekompensowałam sobie ta strate zamówieniem w gemini
Podwójne gratki, za III trymestr i za zakupy Pokaż foty fryzury ocenimy, na pewno nie jest tak źle
To ja w ramach imprezy poproszę o kieliszek picolo truskawkowego

Cytat:

No ale pralka przetestowana już na wszystkie możliwe sposoby, jestem zachwycona
Współczuję nocy, co do bimbałek nic mnie nie boli i nie leci jak na razie Super, że praleczka hula

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
yhym... wczoraj TŻ zobaczył mój wpis i mówi do mnie "ja Ci dam zakupki!" hehe a tak serio to zaplanowałam sobie, że jutro jeśli pogoda dopisze to jade z mamą na zakupki dla siebie tj. koszula, klapki, luźne bluzki (których mi brakuje totalnie:/ ), bielizna i może jakieś wygodne buty znajde w dobrej cenie
Jak zwał tak zwał, czekają Cię zakupy. Życzę oczywiście udanych pochwal się później zdobyczami.

Cytat:
Udanych lekcji oczywiście po podziel się zdobytą wiedzą
Co do fryzjera, to ja w poprzedniej ciąży nie robiłam nic, ale po porodzie coś mi odstrzeliło i z długich włosów ścięłam na bardzo krótkie. Musiałam coś w życiu swym zmienić

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Może i znieczulenie dają, ale ciekawe co potem, bo boli po wyrwaniu jak znieczulenie przestanie działać, a jechać na jakiś przeciwbólowych w ciąży to tak średnio... Ja mam też do wyrwania, ale moja dentystka sama powiedziała, ze to już po ciąży...

Ktoś dziś wizytuje? jakieś badania? jak tak to
No właśnie dlatego ta moja stomatolog jakaś dziwna kobieta
Dzisiaj wizytuję ja dziękuję

Cytat:
To oczywiście trzymam bardzo mocne kciuki abyście jutro wróciły do domku.
--------------------------------------------
Witam z rana jakaś taka niewyspana
Z wczoraj mam zupę pieczarkową, ale nie wiem co na drugie. A Wy co dzisiaj robicie na obiad????

Ps. Jeszcze mam pytanko, od kilku dni swędzi mnie skóra na brzuchu, piersiach. Codziennie sumiennie na wieczór się smaruję, tym samym, proszku nie zmieniałam, a wczoraj rozbieram się do kąpieli i normalnie się moja skóra sypie jak z choinki. Jakbym przesadziła na słońcu Posmarowałam, ale rano dalej to samo. Bluzka cała biała od skóry.
Czy któraś z Was ma takie problemy skórne
Stary 2014-03-06, 10:48   #1693
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś suwaczki do mnie nie przemawiają a tym bardziej sposób wstawiania ich na ovu mi liczy i dziś pokazuje ze zaczęłam 7mc ale jestem jeszcze w II trymestrze no i ok bo miesiące kalendarzowe się zgadzają ale przecież księżycowe są krótsze wiec powinno być ich więcej

tak mi też to tak liczyło dziwnie za tydzień Ty wkroczysz w III trymestr a dzisiaj gratuluje 7 miesiąca
Stary 2014-03-06, 10:50   #1694
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
oby Wam długo służyła A u sąsiadów spokój?

O dziwo spokój, ale chyba już nie mieszkają, ostatnio widziałam na korytarzu że ktoś powywalał rzeczy i domyślam się że może właściciel ich wywalił nie mam pojęcia ale nic nie słychać więc chyba już nikt tam nie mieszka

Wykupiłam w końcu leki co mi ostatnio lekarz przepisał, mam nadzieję że mi przejdą te dolegliwości
Stary 2014-03-06, 10:52   #1695
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Ps. Jeszcze mam pytanko, od kilku dni swędzi mnie skóra na brzuchu, piersiach. Codziennie sumiennie na wieczór się smaruję, tym samym, proszku nie zmieniałam, a wczoraj rozbieram się do kąpieli i normalnie się moja skóra sypie jak z choinki. Jakbym przesadziła na słońcu Posmarowałam, ale rano dalej to samo. Bluzka cała biała od skóry.

na obiad dzisiaj mam fasolkę po bretońsku podobno

skóra mnie swędzi i to bardzo ale nie schodzi, czasem robie lekki peeling brzucha i wtedy mocniej smaruje balsamem i wszystkie stare balsamy są starte a nowe mogą się wchłaniać ja smaruje się rano i wieczorem jak nie zapomne a jak swędzi to jeszcze w ciągu dnia, bo jedynie to przynosi lekką ulgę
Stary 2014-03-06, 10:55   #1696
choc0late
Wtajemniczenie

Witam czwartkowo
wysiadają mi dziś plecy dużo wczoraj chodziłam a dziś obudziłam się z obolałymi lędźwiami
brzuchol mi się robi coraz większy i coraz bardziej uciążliwy gdzie tu do czerwca

Cytat:
Choc0late - Twoj lekarz mówił już coś na temat Twojego porodu? Teraz chyba większosc ciaz blizniaczysz z automatu rozwiazywana jest przez CC prawda? Czy bedziesz chciała probowac SN?
Wiesz co, nastawiałam się w sumie od początku na CC jak się dowiedziałam, że bliźniaki Ale mój lekarz jest zwolennikiem SN i wszystkiego co naturalne Co w sumie mi się w nim podoba.. Jest to lekarz z dużym doświadczeniem i wiedzą, ostatnio nawet czytałam jego wywiad w gazecie na temat CC. Powiedział mi narazie tyle, że ma nadzieje, że chłopaki mi pozwolą ułożeniem na SN. Chciałabym ale boje się, że pierwszego uda mi się tak urodzić a przy drugim będzie konieczne CC. Wtedy chyba bezsensu męczyć się SN jak i tak będę pocięta No ale zobaczymy, póki co Oliwier jest główką w dół, ale Borys nie

Lece Was nadrobić
Stary 2014-03-06, 10:57   #1697
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, wczoraj nie miałam jak napisać, byłyśmy z eweden na tej SR, wydaje mi się ok, ale to było spotkanie organizacyjne, więc trudno wywnioskować. Trochę naciskają na te Doule, co mi się średnio podoba..
Na dodatek od wczoraj kuje mnie ucho i spuchła mi cała prawa strona twarzy Musiało mnie gdzieś przewiać Siedzę z wacikiem nasączonym olejkiem kamforowym, mam nadzieję, że jakoś mi przejdzie
zophiee ależ Cię długo nie było!! Ale masz wytłumaczenie Gratuluję 3 trymestru i koniecznie pochwal się brzuchem

Kucyk bądź dobrej myśli, musi być wszystko dobrze, grunt, że jesteś pod dobrą opieką

Necro dobrze, że nie zbagatelizowałaś tego problemu Teraz życzę dobrych wyników i powrotu do domku, bo leżenie w szpitalu jest strasznie męczące

Ramona gratuluję 3 trymestru do nowej fryzurki zdążysz się przyzwyczaić, zawsze jak się zetnie trochę włosów to jest

Cytat:

Mnie cyce nie bolą, do tego nie leci mi żadna siara, czym się trochę niepokoję
Super, że pralka się sprawdza, moja właśnie odbywa 1 pranie bez wsadu zgodnie z instrukcją Najgorsze jest to, że mąż zostawił mnie z nią samą w domu, a ja się boję, że coś się stanie i nie będę wiedziała jak zareagować

Cytat:
I jak efekty? ja strasznie lubię składać meble to mogłam pomóc
Postaram się zaraz wkleić zdjęcie Szafa jest przepiękna, taka jak na zdjęciu, do tego solidna, spasowana, więc to był strzał w 10
Co do składania szafy to nie wiem, czy dałabyś radę z szafą w ciąży, te elementy są strasznie ciężkie
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:58   #1698
kamilla123
Rozeznanie

majkela zawstydzasz mnie nie dość, że torty pieczesz to jeszcze dwudaniowe obiady robisz! Dobrze, że mój tż tego nie czyta

Ja sobie zjem pierogi, a tż ma od wczoraj schab i surówkę, tylko jakieś 3 ziemniaki mu ugotuję i niech się cieszy

Może zmień balsam? Albo spróbuj oliwką się posmarować? Ze mnie różnie się sypie, czasami mniej czasami więcej, a czasami wcale. Najgorzej widać jak coś czarnego ubiorę...
Stary 2014-03-06, 10:58   #1699
Izetka_
Zadomowienie

Pradip- za 7 miesiąc i jak to już poważnie brzmi

Majkela-u mnie dzisiaj na obias warzywa na patelnie z ryżem

skóra mi się sypała po oliwce, miałam mega suchą, dlatego zaczęłam używac balsamów teraz sobie kupiłam z lirene Skóra jest super nawilżona, elastyczna, mięciutka nigdy takiej nie miałam

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-06, 11:02   #1700
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Witam z rana jakaś taka niewyspana
Z wczoraj mam zupę pieczarkową, ale nie wiem co na drugie. A Wy co dzisiaj robicie na obiad????

Ja mam spaghetti Smaruj w kółko brzuch, dosłownie cały czas, może w końcu coś pomoże... Też tak miałam jak brzuch w pewnym momencie szybko urósł, wtedy smarowałam oliwką, balsamem i czym się tylko dało i trochę przynosiło to ulgę, aż skóra chyba się rozciągnęła do brzucha i na razie jest ok
Stary 2014-03-06, 11:04   #1701
choc0late
Wtajemniczenie

widziałyście jak sie dziewczynka wczuła
http://deser.pl/deser/1,111858,15564167.html
Stary 2014-03-06, 11:05   #1702
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
O dziwo spokój, ale chyba już nie mieszkają, ostatnio widziałam na korytarzu że ktoś powywalał rzeczy i domyślam się że może właściciel ich wywalił nie mam pojęcia ale nic nie słychać więc chyba już nikt tam nie mieszka
No to dobrze, że się uspokoiło

Poziomka zdrówka życzę

Chocolate wiesz, że my tu wszystkie za Ciebie podwójne kciuki trzymamy Najważniejsze żeby dzieciaczki urodziły się zdrowe i w terminie czy SN czy CC Jak mnie plecy bolą to robię taki "koci grzbiet" i wyginam plecy do góry i na dół
Stary 2014-03-06, 11:08   #1703
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dziękuje z wszystkie kciuki i wsparcie Jesteście kochane.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś

Bradykardia to u Ciebie czy maluszka, bo nie do końca zrozumiałam? A jak od wczoraj z tym tętnem jak sama mierzysz?
Bradykardia jest u małego.
Jak mierze to jest ok...Wczoraj rano było przez jakiś czas tętno 80 a potem skoczyło do 140. Mąż twierdzi że to swoje złapałam te 80...

Cytat:
Mały musi jeszcze posiedzieć w brzuszku tak długo jak tylko się da, powiem Ci, że szczęście w nieszczęściu, że tętno małemu spadło podczas badania! Teraz wszystko sprawdzicie, będziesz pod stałą kontrolą i na pewno będzie dobrze...
Dokładnie, każdy tydzień jest na wage złota.
Cytat:
Kucyk-jesteś pod stałą kontrolą lekarzy, dbasz o siebie, robisz wszytsko na najwyższym poziomie, żeby było dobrze Tyle badań, leków muszą zaowocowac donoszoną ciążą trzymam mocne kciuki za Was już od początku a teraz sto razy mocniej
Niestety ale jak ma być źle to żadne cuda na kiju i badania nie pomogą Ale robie wszystko żeby było dobrze.
Cytat:
Kucyk trzymam kciuki, kochana, zdrówka dla Was to sprawdzanie tętna to na ktg musisz jeździć? bo samemu to się chyba nie sprawdza?
Sprawdzam sama. Mam detektor tętna w domu.
Cytat:

Jesteś pod stałą opieką i mocne kciuki aby wszystko było ok, musi być dobrze, niech maluszek jest u Ciebie w brzuszku jak najdłużej ale pamiętaj, że wiele razy dziecko się rodzi w 24 tc i też daję radę
No wiem że niektóre takie małe skarby dają rade..ale to bardzo niebezpieczne. Lekarz mówi żeby do 34 tc pociągnąć..

Cytat:

dobrze że szyjka się nie skraca a co do serduszka to wierzę ze szybko znajdziecie przyczynę i ją wyeliminujecie a może kardiolog coś źle spojrzała skoro wcześniej i potem na wizycie tętno było dobre?
No niestety ale nie ma takiej opcji. To najlepszy kardiolog we wrocławiu więc o takiej pomyłce nie może być mowy...

Byłam wczoraj na krzywej cukrowej i do tej pory mnie mdli...Ale wszystko jest ok

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-03-06 o 11:09
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:09   #1704
Izetka_
Zadomowienie

Poziomka-to wyniosłaś takie wrażenie ze spotkania jak ja dla mnie to bez sensu skoro i tak nie w każdym szpitalu można rodzic z doulą, a ja wolę męża miec przy sobie niż obcą kobietę, a położne mi pomogą i te szpitalne, mam nadzieję fajnie, że jesteś zadowolona z szafy
no i zdrówka życzę
Chocolate-to dużo odpoczywaj skoro masz takie dolegliwości

Michaś
02.07.2014r.

Edytowane przez Izetka_
Czas edycji: 2014-03-06 o 11:10
Stary 2014-03-06, 11:09   #1705
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Na dodatek od wczoraj kuje mnie ucho i spuchła mi cała prawa strona twarzy Musiało mnie gdzieś przewiać Siedzę z wacikiem nasączonym olejkiem kamforowym, mam nadzieję, że jakoś mi przejdzie
może jakoś sobie rozgrzej to, ja pamiętam jak chorowałam na uszy to mama mi takie woreczki grzała i przykładała albo z solą albo z gryką chyba... nie pamiętam to było z 20 lat temu
Stary 2014-03-06, 11:11   #1706
Izetka_
Zadomowienie

Kucyk- za glukozę, ja będę robiła w przyszłym tygodniu

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-06, 11:14   #1707
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, miałam z rana dzisiaj trochę luzu, bo siostra była ze swoim synkiem u lekarza, dopiero teraz go przyprowadziła... Ale za to mam go dziś do 17.. A jutro idzie na 6 rano, więc przyprowadzi mi go po 5

Ja mam dziś doła .. Tak się cieszyłam wczoraj, że tż w domu, że mi pomoże, że spędzimy trochę razem czasu w końcu, a tu .. Mam wrażenie, jakby on już nic do mnie nie czuł... Wczorajszy dzień wyglądał tak. Rano jak tylko dzieci wstały, tż-towi nawet nie chciało się wstać, mogłam sobie prosić czy krzyczeć.. W końcu sama się zwlekłam, zrobiłam dzieciom śniadanie, sobie i mężowi (poprosił mnie, myślałam, że się ruszy zaraz, ale on dalej leżał i grał na telefonie). Potem przebrałam siebie i dzieci, dałam im leki. Pozmywałam, pozamiatałam. W tym czasie tż szanownie się ruszył, tzn. przeniósł na fotel, aby zjeść śniadanie. To zaczęłam składać łóżko. A on, żebym tego nie robiła, bo on się zaraz z powrotem kładzie. Stwierdziłam, że chyba śni i złożyłam. Wzięłam laptopa i tak siedziałam nie zwracając na nic uwagi. To znaczy taki miałam zamiar, ale tż nawet nie widział jak siostrzeniec włazi na parapet czy kuchenkę. Więc krzyczałam wtedy, a tż go ściągał z tego parapetu. I na tym jego robota się kończyła. Nadeszła prawie 13, byłam już głodna, dzieci też, więc powiedziałam, że trzeba wyjść do sklepu i że może by poszedł. A on, że ja mogę iść. Powiedziałam, że ja nie pójdę, a on że też nie. W końcu sama się zebrałam i poszłam (ze względu na dzieci). Wróciłam z ciężką torbą, nawet nie zwrócił uwagi. Poszłam do kuchni obierać ziemniaki do zupy, też nie przyszedł żeby pomóc. Zrobiłam cały obiad, nakarmiłam siostrzeńca. Wtedy obudził się Adaś bo wcześniej trochę spał. To nalałam Adasiowi. Tż w końcu się zebrał i powiedział, że on mu da jeść. No to nalałam sobie i zjadłam. Potem poszłam pozmywać. Po południu, jak już zabrali siostrzeńca powiedziałam, ze trzeba z Adasiem wyjsć na spacer i przy okazji do sklepu, to zrobię placki z bananami. On na to, że przecież w lodówce jest kiełbasa, kaszanka i pasztetowa, to po co mi jakieś placki. Stwiedziłam, że jak chce sobie jeść te rzeczy to niech je, ale ja chcę placki. W końcu się ruszył i poszliśmy. Jak wróciliśmy, myślałam że mi pomoże. Jakże znów się myliłam. Usiadł tym razem przed kompem. Ja zrobiłam placki, to sobie poszedł, wziął do zjedzenia i wtedy stwierdził, że jednak dobre. Wieczorem jakimś cudem oderwałam go od kompa, żeby wykąpał Adasia, ale ubierać po kąpieli musiałam już ja. A potem poszedł sobie spać. Brak mi już słów. Próbowałąm z nim rozmawiać na ten temat nie raz. Ale według niego wszystko jest ok i ja przesadzam....

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Też się boje że każdy dzień będzie taki sam. Wstawanie, karmienie, przewijanie, pranie, sprzątanie, spacer, zakupy. Karmienie, przewijanie, obiad. Karmienie, przewijanie, kolacja. Kąpiel, karmienie, przewijanie... I tak w kółko macieju.
Nie jestem typem który dobrze znosi stagnację, a to tu bym pojechała, to zrobiła... duszę się w domu
ja też tak mam...

Cytat:
Będziemy na wizażu siedzieć - zawsze jakaś rozrywka
o ile znajdziemy na to czas.. Mówię tu głównie o mamach takich jak ja, gdzie drugie w drodze. Aż się boję co to będzie

Cytat:
Cześć!
Startuje dziś z 26 TC
Jadę w końcu do Wro do mojego TŻ. Steskniłam się już. 2 tygodnie w rozłące. Ja u mamy on na remontowym polu bitwy.
Zobaczę dziś łazienkę, wstępnie z oświetleniem. Normalnie jestem przerażona, bo wcześniej, za każdym razem jak byłam obejrzeć stan prac, to kończyło się stanem przedzawałowym i płaczem (byłam niezadowolona).
Ponieważ wykonawca leci w kulki i nie skonczył wczoraj, dopiero MOŻE dziś, wiec wieczorem jedziemy do znajomych i zostaniemy u nich na noc. A rano razem z koleżanką pojadę na wyniki i glukozę (kolejny stres). Nawet tak bardzo nie boje sie tego picia, jak faktu, ze musze byc pare h bez jedzenia, bo ja teraz jak niemowle, musze jesc max co 2h doslownie. Kiedys nie musialam jesc sniadania do poludnia a teraz jak wstaje, to sniadanie jest dla mnie najważniejsze. 3majcie kciuki za wyniki, bo na dieciecie bezcukrowej nie przezyje!
No i za łazienke, bym nie przepłakała znowu całej nocy dziś...
Nie mam już siły się denerwowac tymi płytkami :[

PS. Mogę się nie odzywac teraz przez kilka dni. Z góry wybaczcie.
gratulacje i kciuki podwójne

Cytat:
Byłam u dentysty, 8-mka do wyrwania Górna 8-mka która już urosła, urosła za duża i wbija mi tą dolną która właśnie wychodzi, stąd ten ból. Dostałam lekarstwo w dziąsło. Poza tym wychodzi mi jeszcze jedna Ja nie chcę być mądra, nie chce tych 8emek Teraz to za chiny ludowe nie dam sobie jej wyrwać, bo podobno to straszny ból, wielka dziura i kupa leków przeciwbólowych I na dodatek zrobiła mi się mała próchnica na piątce, ale ją już dzisiaj załatałam, bez znieczulenia Jak nie urok to sraczka
biedactwo

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Robi sie coraz cieplej,idzie chyba wiosna
ale ja nie wiem co ja założę na siebie jak kurtka zimowa tylko na mnie pasuje.. te wiosenne sa dopasowane więc nie ma szans sie wbić..
W czym będziecie chodziły ? chodzi o to co na wieszk...
Bo sweterki,bluzeczki itp to mam ale kurtka hymm... nie wiem czy jest ses kupować ?
Aldrin pisała na wątku majowo-czerwcowym o ponczo, ja zamierzam kupić
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:15   #1708
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
No to dobrze, że się uspokoiło

Poziomka zdrówka życzę

Chocolate wiesz, że my tu wszystkie za Ciebie podwójne kciuki trzymamy Najważniejsze żeby dzieciaczki urodziły się zdrowe i w terminie czy SN czy CC Jak mnie plecy bolą to robię taki "koci grzbiet" i wyginam plecy do góry i na dół
dziękuje , kochane brzuchatki
jasne, że najważniejsze moge je nawet nosić do 40 tc żeby były zdrowe tylko
zaraz spróbuje Twojej metody

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dziękuje z wszystkie kciuki i wsparcie Jesteście kochane.

....
Byłam wczoraj na krzywej cukrowej i do tej pory mnie mdli...Ale wszystko jest ok
kochana dopiero doczytałam trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo na pewno będzie dobrze trzeba wierzyc a glukozy gratuluje ja mam jutro ...

Cytat:
Poziomka-to wyniosłaś takie wrażenie ze spotkania jak ja dla mnie to bez sensu skoro i tak nie w każdym szpitalu można rodzic z doulą, a ja wolę męża miec przy sobie niż obcą kobietę, a położne mi pomogą i te szpitalne, mam nadzieję fajnie, że jesteś zadowolona z szafy
no i zdrówka życzę
Chocolate-to dużo odpoczywaj skoro masz takie dolegliwości
dziś cały dzień się lenię
Stary 2014-03-06, 11:20   #1709
Kakusia
Zakorzenienie

Witam się
Wczoraj 5h latałam po miescie - zakupy + załatwienia, potem 1h w domu i do przedszkola Potem już nie miałam siły wchodzić na wizaż.
Ale nadrobiłam
I zmobilizowałam się żebyś siąść na piłce - także piszę do Was z kołysającego się siedziska
Zaraz lecę na targ i do Biedrony

Cytat:

Ps. Jeszcze mam pytanko, od kilku dni swędzi mnie skóra na brzuchu, piersiach. Codziennie sumiennie na wieczór się smaruję, tym samym, proszku nie zmieniałam, a wczoraj rozbieram się do kąpieli i normalnie się moja skóra sypie jak z choinki. Jakbym przesadziła na słońcu:Posmarowałam, ale rano dalej to samo. Bluzka cała biała od skóry.
Ja dziś na obiad zrobię chyba makaron z sosem pomidorowym + warzywa na parze, nie mam ani innego pomysłu ani weny

Ja miałam kilka dni tak swędzącą skórę że aż się niepokoiłam - ale zawsze kiedy chciało mi się drapać - brałam kremik i smarowałam. Tylko ja mam napakowany treściwie. Smaruj, nawilżaj i natłuszczaj i rób to kilka razy dziennie, powinno przejść
Kucyk Truskawkowy - nie denerwuj się, zrób jak najwięcej badań i może dojdziecie do przyczyny! Najważniejsze, że szyjka nie skraca się bardziej, żebyś dotrzymała w dwupaku jak najdłużej. Masz jak kontrolować tętno dzidzi?
Na pewno będzie dobrze
Cytat:
mnie ta teoria kompletnie nie przemawia bo kiedy nie byłyśmy w ciąży to nie chodzimy do fryzjera? nie farbujemy włosów? nie chcemy zmiany?
W moim Klubie z poprzedniej ciąży do dziś też gadulimy że któraś leci do fryzjera, że potrzebowała zmiany Każda kobieta tego co jakiś czas potrzebuje, nie wspominając już o rutynowym podcinaniu czy farbowaniu bo poprostu odrosty są
Ja np wybieram się już ze 3 mce bo zarosłam będę też na dniach farbować, bo wylazły mi spod spodu jasne i kolor spłowiał
A zapewniam Cię, że po ciąży tak samo będziemy chodzić do fryzjera
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
No właśnie my z tż wczoraj byliśmy Całkiem fajnie, chociaż większość rzeczy już wiedziałam dzięki Wam i czytaniu książek ale mój tż np. zadowolony bardzo mu się podobało zajęcia z ratownikiem i montowanie fotelika dla nas super
właśnie na te zajęcia najbardziej czekam - z ratownikiem i cieszę się, że będą pokazywać jak montować prawidłowo fotelik

Mój TŻ niestety jakoś nie przykłada się do tego jest w foteliku - wystarczy... ciągle truję Mu jak ważne jest prawidłowe zapięcie, jak w weekend czytałam Mu artykuły o różnych zamkach pasów w autach i że w naszym są bardzo długie (jeśli zachodzą za bardzo na fotelik to jest to niebezpieczne) to wyśmiał mnie, że przesadzają
Już nie wiem jak do Niego dotrzeć, żeby naprawdę poczytał i bardzo poważnie brał do siebie sprawy zw. z fotelikiem, zapinaniem... Może te warsztaty coś pomogą

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Tylko, że to nie ma nic ze zmianą pozycji. Chodzi o to, że jak leże na lewej stronie to czuję, że brzuch mi twardnieje i zaczynam czuć ucisk na klatkę piersiową to wtedy sie przekręcam na wznak bo wtedy jest mi ciut lepiej niż na lewej stronie. Jak mała się wypina to tylko to jedno miejsce jest twarde i nie mam problemu z oddychaniem ani nie czuję ucisku na klatkę piersiową. Dlatego zaniepokoiło mnie to bo zdarza się to zawsze rano i wieczorem wtedy mała śpi a jak jest aktywna to tak się nie dzieje
ehh Zubi zauważyłam, że co Ci podsuwamy jakiś pomysł od czego to może być to go negujesz, że to na pewno nie to tylko co innego. No to może idź do lekarza wcześniej i powiedz Mu o tym?
Cytat:
Byłam u dentysty, 8-mka do wyrwania
ojej musisz wytrzymać z tym zębem i po porodzie wyrwać tak? ale i tak brawa, że zaplombowaliście odrazu innego! ja się dalej zbieram i pewnie prędko się nie zbiorę.... stres robi swoje
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A wlasnie nie wiem czy Wam pisalam jak bedzie miala na imie Nasza coreczka... a wiec : Olivia
ładne imię
Cytat:
właśnie te kolory, mi też nie bardzo się widząFajny jest ten cosmo, ale za bardzo będę rzucała się w oczy, myślałam o beżu łatwiej będzie dobrać dodatki typu kocyk.... Eeee co Wy chcecie od tego stelaża, wygląda na solidny
Dziękuję
To już wiesz jakiego szukam, a może widziałaś coś podobnego innej firmy????
stelaż wygląda na solidny, ale masz możliwość obmacania go na żywo?
Ja zauważyłam, że przy pierwszym dziecku patrzy się jednak na te duże wielofunkcyjne wózki (które ważą swoje!) i tylko takie robią wrażenie solidnych i bezpiecznych
Przy drugim to już się patrzy, żeby był zgrabniejszy, lżejszy, składał się do mniejszych rozmiarów itd
Beż będzie fajny i na lato i na zimę, do tego fajne dodatki - my mamy swój pierwszy wózek brązowo-beżowy i właśnie dodatki beżowe typu choćby śpiwór na zimę bardzo elegancko i klasycznie
Coś podobnego innej firmy... na chwilę obecną jedynie Mamas&Papas mi się nasuwa na myśl o podobnym wyglądzie, parametrach itd ale poszperam popatrzę jeszcze
A brałaś pod uwagę ten drugi nowy X-lander X-pulse? tylko trochę cięższy...
Cytat:
Uuuu to dzisiaj macie wizytacje, tzn. nalot To faktycznie trzeba na błysk. Ciekawe czy przejdziesz test białej rękawiczki???
wizytacja przeszła dość spokojnie i na szczęście białej rękawiczki nie wyjmowała

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:24   #1710
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Mnie cyce nie bolą, do tego nie leci mi żadna siara, czym się trochę niepokoję
Super, że pralka się sprawdza, moja właśnie odbywa 1 pranie bez wsadu zgodnie z instrukcją Najgorsze jest to, że mąż zostawił mnie z nią samą w domu, a ja się boję, że coś się stanie i nie będę wiedziała jak zareagować

No ja też się najpierw bałam cokolwiek włączać ale teraz już na luzie, wystarczyło przeczytać instrukcję i w sumie już jej nie potrzebuję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości