|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
gratuluję III trymestru dobrze, że fryzjer uratował włosy ![]() Ja się cały czas czaję przed zamówieniem kosmetyków... Wiem, że trochę kasy pójdzie, ale co zrobić jak trzeba to trzeba I widzę, że czekają Cie zakupy ubraniowe, bo w za ciasnych ubraniach to długo nie pociągniesz ![]() Cytat:
![]() A dziś proszę odpoczywać mnie jak na razie cyce nie bolą i w sumie nic z nich nie leci...A ja już po śniadanku i dalej jestem głodna I widzę, że coraz więcej z Was idzie do fryzjera, ścina włosy, nakłada farbę itd... Gadałam wczoraj z bratową i mówię jej, że się troszkę ścięłam, a ona w śmiech, że wiedziała, że to nastąpi, bo to teoria jej męża, że każda kobieta w ciąży musi coś ze sobą zrobić i zawsze zaczyna od włosów bo to w sumie najprostsze i jedyne co jej zostało i jak się tak zastanawiam to coś w tym jest... Ja wczoraj dodatkowo się pofarbowałam trochę ciemne wyszły, ale parę myć i będą ok
|
||
|
|
|
#1682 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i szybkiego powrotu do formy a muszę się upomnieć chyba o jakiś posiew z pochwy... ogólnie zawsze miałam tendencję do infekcji, a teraz jak biorę luteinę to pewnie też nie pomaga... witamy w III trym to co pijemy soczek albo picolo i ![]() Cytat:
![]() Super, że zadowoleni z pralki jesteście ![]() aaa i cyce mnie też bolą, może nie aż tak bardzo...czasami siara poleci ale nie codziennie ------------------------------------------------------------------- Dzień dobry My wstałyśmy dziś dopiero o 8, bo miałam przerwę w spaniu od 4 do 5:30... jakoś nie mogłam się ułożyć.. pogoda u nas paskudna więc kolejny dzień w domu... może później na chwilę pójdę się dotlenić... Mam zamiar dziś zrobić pasztet z cukinią, bo coś trzeba jeść Ktoś dziś wizytuje? jakieś badania? jak tak to ![]() Miłego dnia Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-03-06 o 09:50 |
|||
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Pije kawkę i się nadziwic nie mogę, że dałam radę nadrobic Ramonka- świętujemy Z tym ubieraniem się jednak trzeba uważac, żeby nic dzidziusia nie cisnęło a jaki termometr wybrałaś???Anteria-to jeszcze pralka nie na wszystkie sposoby sprawdzona któraś dziewczyna (zapomniałam która przepraszam) ochrzciła od razu prysznic więc nie możesz zostac w tyleCo do siary mi pojawiła się wczoraj, ale nie mam żadnego bólu piersi, chociaż czasami są takie gorące jakby chciały wybuchnąc
|
#1684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam chodzące zwolnienie ale przez to muszę się pokazywać na wizycie co 2 tygodnie i w karcie mam wpisane ze mnie brzuch boli hura a ja znów nie mogę się doliczyć miesięcy Ja byłam Chocoolate a Ty zadowolona? Jeszcze 3 strony do nadrobienia mam |
||||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś w tej teorii musi być ![]() zrób sobie suwaczek, bedzie liczył za Ciebie
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, dopiero się jakoś pozbierałam. Po tylu nocach na szpitalnym łóżku z rana czuje każdą część ciała a z żołądka robi mi się supeł
Cytat:
Z szyjką powiedział, że jak te twardnienia będą się utrzymywać to na 100% będzie się skracać Jak leże to jest w miarę okej, jak chodzę dłużej niż 10minut to zaczyna mi się napinać. Codziennie straszy mnie tym leżeniem. Tu jest kilka dziewczyn co po 2 miesiące już leżą bo jak je puszczali do domu to za chwile wracały. To już chyba wolę w domu
|
|
|
|
|
#1687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby posłużyła jak najdlużej ![]() Cytat:
![]() poza tym mąz na pewno nie pojedzie |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1689 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Majkela za wizytę![]() Cytat:
ale np. sąsiadka mojej szwagierki miała taką, że musiała brać insulinę i rodzić właśnie w Poznaniu w klinice położniczej. A ktg to takie normalne, robiłam u siebie na miejscu, chyba jakoś od 38 tygodnia 2 razy w tygodniuJak idziesz w piątek to trzymam kciuki Może ostatnio coś zjadłaś słodkiego dzień wcześniej wieczorem, że Ci wynik zawyżyło![]() Cytat:
![]() No to imprezka Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1690 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przed to raczej nie ale po porodzie pomyśl o wyrwaniu bo chyba lepiej raz pocierpieć niż męczyć sie przez lataCytat:
Cytat:
wracaj do nas Cytat:
Cytat:
Zaszalałaś w aptece Cytat:
Cytat:
jakoś suwaczki do mnie nie przemawiają a tym bardziej sposób wstawiania ich na ovu mi liczy i dziś pokazuje ze zaczęłam 7mc ale jestem jeszcze w II trymestrze no i ok bo miesiące kalendarzowe się zgadzają ale przecież księżycowe są krótsze wiec powinno być ich więcej ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1691 |
|
Rozeznanie
|
Jakby któraś byłą zainteresowana to wczoraj wyczaiłam konkurs gdzie można wygrać chustę:
http://www.1000dni.pl/zywienie-od-pierwszych-dni Ale jest tylko do jutra! A jak kogoś sam konkurs nie interesuje, to jest tam wiele ciekawych informacji o żywieniu dzieci i kobiet w ciąży |
|
|
|
#1692 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i za zakupy Pokaż foty fryzury ocenimy, na pewno nie jest tak źle![]() To ja w ramach imprezy poproszę o kieliszek picolo truskawkowego ![]() ![]() Cytat:
Super, że praleczka hula![]() Cytat:
. Życzę oczywiście udanych pochwal się później zdobyczami.Cytat:
oczywiście po podziel się zdobytą wiedzą![]() Co do fryzjera, to ja w poprzedniej ciąży nie robiłam nic, ale po porodzie coś mi odstrzeliło i z długich włosów ścięłam na bardzo krótkie. Musiałam coś w życiu swym zmienić ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj wizytuję ja Cytat:
![]() abyście jutro wróciły do domku.-------------------------------------------- Witam z rana jakaś taka niewyspana ![]() Z wczoraj mam zupę pieczarkową, ale nie wiem co na drugie. A Wy co dzisiaj robicie na obiad???? Ps. Jeszcze mam pytanko, od kilku dni swędzi mnie skóra na brzuchu, piersiach. Codziennie sumiennie na wieczór się smaruję, tym samym, proszku nie zmieniałam, a wczoraj rozbieram się do kąpieli i normalnie się moja skóra sypie jak z choinki. Jakbym przesadziła na słońcu Posmarowałam, ale rano dalej to samo. Bluzka cała biała od skóry. Czy któraś z Was ma takie problemy skórne
|
||||||
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi też to tak liczyło dziwnie za tydzień Ty wkroczysz w III trymestr a dzisiaj gratuluje 7 miesiąca
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
O dziwo spokój, ale chyba już nie mieszkają, ostatnio widziałam na korytarzu że ktoś powywalał rzeczy i domyślam się że może właściciel ich wywalił nie mam pojęcia ale nic nie słychać więc chyba już nikt tam nie mieszka![]() Wykupiłam w końcu leki co mi ostatnio lekarz przepisał, mam nadzieję że mi przejdą te dolegliwości
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na obiad dzisiaj mam fasolkę po bretońsku podobno ![]() skóra mnie swędzi i to bardzo ale nie schodzi, czasem robie lekki peeling brzucha i wtedy mocniej smaruje balsamem i wszystkie stare balsamy są starte a nowe mogą się wchłaniać ja smaruje się rano i wieczorem jak nie zapomne a jak swędzi to jeszcze w ciągu dnia, bo jedynie to przynosi lekką ulgę
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam czwartkowo
wysiadają mi dziś plecy dużo wczoraj chodziłam a dziś obudziłam się z obolałymi lędźwiami brzuchol mi się robi coraz większy i coraz bardziej uciążliwy gdzie tu do czerwca ![]() Cytat:
Co w sumie mi się w nim podoba.. Jest to lekarz z dużym doświadczeniem i wiedzą, ostatnio nawet czytałam jego wywiad w gazecie na temat CC. Powiedział mi narazie tyle, że ma nadzieje, że chłopaki mi pozwolą ułożeniem na SN. Chciałabym ale boje się, że pierwszego uda mi się tak urodzić a przy drugim będzie konieczne CC. Wtedy chyba bezsensu męczyć się SN jak i tak będę pocięta No ale zobaczymy, póki co Oliwier jest główką w dół, ale Borys nie ![]() Lece Was nadrobić
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, wczoraj nie miałam jak napisać, byłyśmy z eweden na tej SR, wydaje mi się ok, ale to było spotkanie organizacyjne, więc trudno wywnioskować. Trochę naciskają na te Doule, co mi się średnio podoba..
Na dodatek od wczoraj kuje mnie ucho i spuchła mi cała prawa strona twarzy Siedzę z wacikiem nasączonym olejkiem kamforowym, mam nadzieję, że jakoś mi przejdzie ![]() zophiee ależ Cię długo nie było!! Ale masz wytłumaczenie Gratuluję 3 trymestru i koniecznie pochwal się brzuchem Kucyk bądź dobrej myśli, musi być wszystko dobrze, grunt, że jesteś pod dobrą opieką Necro dobrze, że nie zbagatelizowałaś tego problemu Ramona gratuluję 3 trymestru Cytat:
![]() Super, że pralka się sprawdza, moja właśnie odbywa 1 pranie bez wsadu zgodnie z instrukcją Najgorsze jest to, że mąż zostawił mnie z nią samą w domu, a ja się boję, że coś się stanie i nie będę wiedziała jak zareagować Postaram się zaraz wkleić zdjęcie Szafa jest przepiękna, taka jak na zdjęciu, do tego solidna, spasowana, więc to był strzał w 10 Co do składania szafy to nie wiem, czy dałabyś radę z szafą w ciąży, te elementy są strasznie ciężkie
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
majkela zawstydzasz mnie
nie dość, że torty pieczesz to jeszcze dwudaniowe obiady robisz! Dobrze, że mój tż tego nie czyta![]() Ja sobie zjem pierogi, a tż ma od wczoraj schab i surówkę, tylko jakieś 3 ziemniaki mu ugotuję i niech się cieszy ![]() Może zmień balsam? Albo spróbuj oliwką się posmarować? Ze mnie różnie się sypie , czasami mniej czasami więcej, a czasami wcale. Najgorzej widać jak coś czarnego ubiorę...
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-
za 7 miesiąc i jak to już poważnie brzmi![]() Majkela-u mnie dzisiaj na obias warzywa na patelnie z ryżem ![]() skóra mi się sypała po oliwce, miałam mega suchą, dlatego zaczęłam używac balsamów
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smaruj w kółko brzuch, dosłownie cały czas, może w końcu coś pomoże... Też tak miałam jak brzuch w pewnym momencie szybko urósł, wtedy smarowałam oliwką, balsamem i czym się tylko dało i trochę przynosiło to ulgę, aż skóra chyba się rozciągnęła do brzucha i na razie jest ok
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałyście jak sie dziewczynka wczuła
![]() http://deser.pl/deser/1,111858,15564167.html
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poziomka zdrówka życzę Chocolate wiesz, że my tu wszystkie za Ciebie podwójne kciuki trzymamy Jak mnie plecy bolą to robię taki "koci grzbiet" i wyginam plecy do góry i na dół
|
|
|
|
|
#1703 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje z wszystkie kciuki i wsparcie
Jesteście kochane.Cytat:
Jak mierze to jest ok...Wczoraj rano było przez jakiś czas tętno 80 a potem skoczyło do 140. Mąż twierdzi że to swoje złapałam te 80... Cytat:
Cytat:
Ale robie wszystko żeby było dobrze.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj na krzywej cukrowej i do tej pory mnie mdli...Ale wszystko jest ok Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-06 o 11:09 |
||||||
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka-to wyniosłaś takie wrażenie ze spotkania jak ja
dla mnie to bez sensu skoro i tak nie w każdym szpitalu można rodzic z doulą, a ja wolę męża miec przy sobie niż obcą kobietę, a położne mi pomogą i te szpitalne, mam nadzieję![]() no i zdrówka życzę ![]() Chocolate-to dużo odpoczywaj skoro masz takie dolegliwości
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-03-06 o 11:10 |
|
|
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo z solą albo z gryką chyba... nie pamiętam to było z 20 lat temu
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk-
za glukozę, ja będę robiła w przyszłym tygodniu
|
#1707 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej, miałam z rana dzisiaj trochę luzu, bo siostra była ze swoim synkiem u lekarza, dopiero teraz go przyprowadziła... Ale za to mam go dziś do 17.. A jutro idzie na 6 rano, więc przyprowadzi mi go po 5
![]() Ja mam dziś doła .. Tak się cieszyłam wczoraj, że tż w domu, że mi pomoże, że spędzimy trochę razem czasu w końcu, a tu Cytat:
o ile znajdziemy na to czas.. Mówię tu głównie o mamach takich jak ja, gdzie drugie w drodze. Aż się boję co to będzie ![]() Cytat:
i kciuki podwójne ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1708 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jasne, że najważniejsze ![]() zaraz spróbuje Twojej metody Cytat:
trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo na pewno będzie dobrze trzeba wierzyc Cytat:
|
|
#1709 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Wczoraj 5h latałam po miescie - zakupy + załatwienia, potem 1h w domu i do przedszkola Ale nadrobiłam ![]() I zmobilizowałam się żebyś siąść na piłce - także piszę do Was z kołysającego się siedziska ![]() Zaraz lecę na targ i do Biedrony Cytat:
![]() Ja miałam kilka dni tak swędzącą skórę że aż się niepokoiłam - ale zawsze kiedy chciało mi się drapać - brałam kremik i smarowałam. Tylko ja mam napakowany treściwie. Smaruj, nawilżaj i natłuszczaj i rób to kilka razy dziennie, powinno przejść Kucyk Truskawkowy - nie denerwuj się, zrób jak najwięcej badań i może dojdziecie do przyczyny! Najważniejsze, że szyjka nie skraca się bardziej, żebyś dotrzymała w dwupaku jak najdłużej. Masz jak kontrolować tętno dzidzi? Na pewno będzie dobrze ![]() Cytat:
bo kiedy nie byłyśmy w ciąży to nie chodzimy do fryzjera? nie farbujemy włosów? nie chcemy zmiany? ![]() W moim Klubie z poprzedniej ciąży do dziś też gadulimy że któraś leci do fryzjera, że potrzebowała zmiany Każda kobieta tego co jakiś czas potrzebuje, nie wspominając już o rutynowym podcinaniu czy farbowaniu bo poprostu odrosty są ![]() Ja np wybieram się już ze 3 mce będę też na dniach farbować, bo wylazły mi spod spodu jasne i kolor spłowiał ![]() A zapewniam Cię, że po ciąży tak samo będziemy chodzić do fryzjera ![]() Cytat:
Mój TŻ niestety jakoś nie przykłada się do tego jest w foteliku - wystarczy... ciągle truję Mu jak ważne jest prawidłowe zapięcie, jak w weekend czytałam Mu artykuły o różnych zamkach pasów w autach i że w naszym są bardzo długie (jeśli zachodzą za bardzo na fotelik to jest to niebezpieczne) to wyśmiał mnie, że przesadzają Już nie wiem jak do Niego dotrzeć, żeby naprawdę poczytał i bardzo poważnie brał do siebie sprawy zw. z fotelikiem, zapinaniem... Może te warsztaty coś pomogą ![]() Cytat:
ojej musisz wytrzymać z tym zębem i po porodzie wyrwać tak? ![]() Cytat:
Cytat:
Ja zauważyłam, że przy pierwszym dziecku patrzy się jednak na te duże wielofunkcyjne wózki (które ważą swoje!) i tylko takie robią wrażenie solidnych i bezpiecznych ![]() Przy drugim to już się patrzy, żeby był zgrabniejszy, lżejszy, składał się do mniejszych rozmiarów itd ![]() Beż będzie fajny i na lato i na zimę, do tego fajne dodatki - my mamy swój pierwszy wózek brązowo-beżowy i właśnie dodatki beżowe typu choćby śpiwór na zimę Coś podobnego innej firmy... na chwilę obecną jedynie Mamas&Papas mi się nasuwa na myśl o podobnym wyglądzie, parametrach itd A brałaś pod uwagę ten drugi nowy X-lander X-pulse? tylko trochę cięższy...Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też się najpierw bałam cokolwiek włączać ale teraz już na luzie, wystarczyło przeczytać instrukcję i w sumie już jej nie potrzebuję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

dobrze, że fryzjer uratował włosy 
I widzę, że czekają Cie zakupy ubraniowe, bo w za ciasnych ubraniach to długo nie pociągniesz
znowu poleciała mi siara, was też tak to boli? To taki dziwny ból, piekący, sama nie wiem jak go opisać.
bałam się że ma trochę za dużo elektroniki, ale teraz mi się to podoba, wzięliśmy ją z dłuższą gwarancją i mam nadzieję że spełni nasze oczekiwania... Pewnie jutro wypiorę już ciuszki, nie mogę się doczekać
mnie jak na razie cyce nie bolą i w sumie nic z nich nie leci...
i szybkiego powrotu do formy 
i że mam to z internistą skonsultować... 

ale np. sąsiadka mojej szwagierki miała taką, że musiała brać insulinę i rodzić właśnie w Poznaniu w klinice położniczej. A ktg to takie normalne, robiłam u siebie na miejscu, chyba jakoś od 38 tygodnia 2 razy w tygodniu
I na dodatek zrobiła mi się mała próchnica na piątce, ale ją już dzisiaj załatałam, bez znieczulenia
Chce siebie przygotować, a po remoncie zajme się wyprawką dla małej i nic mnie nie powstrzyma