|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dopadło mnie ciśnienie za kupowanie :/ Chciałabym już teraz kupować wszystko jak leci... Lista spora i chyba zaczne sobie to miarkować to może zrobi mi się lepiej?
ech... Chyba z nudów mi się w główce przewraca
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
majkela panow duzo
z tym ze u nas cos pokrecili z liczba osob i panowie musieli udostepniac miejsca kobietka i stac gdzies wiec na zdj pewnie tez beda same babki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie bez krążka i szwów bo ma 30mm, a od 25mm się je robi. Czuję się bardzo źle ale głównie psychicznie... Byłam wczoraj na usg serduszka małego... Ech... ![]() Nie wiem czy pisać, bo wiem, że nie chcecie czytać o takich rzeczach, żeby się nie denerwować. Jak jesteś Izetko ciekawa to możesz doczytać na aniołkowych mamach. Nawet nie próbuje nadrabiać... Przepraszam. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musi być dobrze |
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Sto lat mnie nie było, ale mam bardzo mało czasu. Przeprowadzka do mieszkania tymczasowego, remont domu docelowego, praca, zakupy dla naszego malucha, wieczorami staramy się wyjść ze znajomymi, albo do kina czy teatru- bo potem może być ciężko... Ja mam już 28 tydzień, czyli 3 trymestr i mniej niż 90 dni do porodu mamy już wózek, fotelik do samochodu, mnóstwo ubranek ( część w spadku) i sporo dokupiłam, kocyki, butelki, kilka zabawek, flanelki, poduszkę do karmienia, kupiłam kilka podstawowych kosmetyków, akcesoria do pielęgnacji - nożyczki, szczoteczki itp Musimy dokupić mebelki - to już po przeprowadzce, bo na razie mamy kosz mojżesza do spania wanienkę, kilka rzeczy dla mnie do porodu, i wyprawka będzie raczej gotowa U mnie odpukać perypetie się jak na razie uspokoiły, od połowy mara zaczynamy szkołę rodzenia... wyniki badań w porządku... Waga też przyprawia mnie czasami o lekkie dołki, ale trudno, na razie 8.5 kg na plusie |
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana pisz Jesteśmy po to żeby się wspierać. W innym przypadku to byłoby trochę bez sensu, bo równie dobrze ja też nie powinnam pisać o tych nerkach co pisałam, a którymi cały czas się martwię. Jednak jedyne co można robić narazie to kontrolować. Teraz jeszcze dochodzi cukier, ktory muszę powtórzyć, bo za wysoki. Ja będę bardzo mocno trzymać kciuki za Twojego maluszka
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
No to napiszę... Do tej pory wszystkie usg wychodziły super. Tętno zawsze około 140. Poszłam na luzaku do tej kardiolog od płodów. Leżę na leżance, a ta w trakcie robienia usg zaczęła mnie pytać: jakie leki biorę i brałam, jakie tętno ma zawsze dziecko w trakcie badań u ginekologa. Gdy już odpowiedziałam na pytanie, ona do mnie grobowym głosem że tętno dziecka to od początku badania 80...
Zapewne wiecie że norma to 110-160. Zaczęłam płakać i oczywiście się mega zdenerwowałam. Myślałam że umiera. Razem z moim tętnem,skoczyło i jego (do 105..) Powiedziała że to dobry znak że reaguje na mój stres. Potem obejrzała budowę serduszka i stwierdziła że tutaj wszystko ok. Czyli przyczyną bradykardii małego jestem ja.. Coś jest nie tak z moim organizmem i trzeba znaleźć przyczynę... Bradykardia bardzo uszkadza serce, więc skoro teraz nie jest jeszcze uszkodzone, to oznacza że trwa to od niedawna. Zleciła mi badania i do widzenia. Tego samego dnia wylądowałam u gina. U gina było ok tętno 155. Zlecił jeszcze inne badania. Możliwe że mam jakąś chorobę autoimmunologiczną, albo to ta moja tarczyca... Mam nadzieje że uda się znaleźć przyczynę jak najszybciej nim będzie za późno.... Na wyniki niektórych badań czeka się 2-3 tygodnie... Mam cztery razy dziennie sprawdzać tętno małego i notować. Pewnie jakby to była starsza ciąża to już bym była po cesarce. Ale w 24 tygodniu to o wiele za wcześnie... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny. wpadam na szybko poinformować, że żyję
miałam kiepski tydzień, rozsypał mi się komputer i dopiero teraz dostałam z powrotem więc sobie gnije w łóżku i tyje ![]() już jest okej, jutro jeszcze zrobią posiew i najpóźniej w poniedziałek do Was wracam; do jutra mam komputer więc jeszcze rano się odezwę i spróbuje trochę nadrobić
|
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Kucyku mam nadzieję, że będzie dobrze. Oby jak najszybciej znaleźli przyczynę i ją wyeliminowali
Bądź dobrej myśliNecroKitty no to zdrówka wracaj do nas
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bradykardia to u Ciebie czy maluszka, bo nie do końca zrozumiałam? A jak od wczoraj z tym tętnem jak sama mierzysz? |
|
|
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk bedzie dobrze,nie zamartwiaj sie tylko.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1664 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My zaczynamy robić łazienkę w poniedziałek i też ciągle się stresuję jak to wyjdzie... Wczoraj przywiozłam 2 płytki do domu i stwierdziłam, że średnio mi się nie podobają ![]() Cytat:
![]() majkela12 współczuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kucyk_Truskawkowy ![]() A pisać jak najbardziej pisz zophiee Witaj! Fajnie, że już tak dużo macie kupione ![]() To jeszcze Malin się nie odnalazła ![]() NecroKitty dobrze, że tego nie zbagatelizowałaś i szybkiego powrotu do domu życzę! |
||||
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to nawet nie chcieli wyrwać w trakcie okresu. W ogóle podejrzewam, że ból porodowy przy wyrywaniu na żywca zęba to pikuś ![]() Ale jak już urodzisz to na pocieszenie napiszę Ci, że miałam bardziej hardkorowy przypadek. Bo miałam do wyrwania ósemkę schowaną w dziąśle. Samo wyrywanie nic mnie nie bolało. Od razu kazali mi kupić i wziąć ketonal na receptę, nawet zanim zacznie boleć i rzeczywiście tak to nic nie czułam. Także bólu nie było, ale była taka nieprzyjemna opuchlizna, która trzymała się kilka dni, potem doszedł siniak przybierający różne kolory tęczy . Dobrze, że była zima to jakoś chowałam sie pod szalikiem, bo wyglądało jakby mąż mi przylał No i jedzenie tych papek przez kilka dni Chyba te papki najgorzej wspomniam z całej tej operacji ![]() Cytat:
![]() To mnie trochę pocieszyłaś, że co miesiąc. Bo gdzieś słyszałam, że ktoś mówił, że jeździł co tydzień ![]() A te ktg to takie normalnie u gina tyle że częsciej? |
||
|
|
|
#1666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję tych ósemek sama miałąm usuwane chirurgicznie aż dwie bo pod kością rosły wrośnięte w bok. Miałam super lekarza choć nieźle się umęczył jak je wycinał piłką ale nie było tak źle ze znieczuleniem, chyba gorzej to wygląda niż się odczuwa. Potem też w miarę szło chcoiaż w ciąży lepiej unikać nie dość że stres to te leki nie wiadomo czy podadzą znieczulenie, jak możesz to poczekaj do porodu.Cytat:
dacie radę na pewno !! już niedługo zostało, choć na pewno musisz się tym zamartwiać Dawaj znać na bieżąco co mówi lekarz Ja dziś dalej kiepsko zaczynam sądzić że to dziecko mi gdzieś wlazło w jakiś narząd :/ i uciska i z tąd te bóle, za dużo ma miejsca chyba. Kiedy będzie wreszcie ten czerwiec albo chociaż maj by się przydał. Mam pytanie jeszcze zapisywałyście się może do testowania tego preparatu oillan co jest reklama na górze wizażu? Bo trzeba tam podać dane a troche kiepsko żeby potem nie katowali jakimiś reklamami itp.
|
|
#1667 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i oczywiście podwójne ![]() będzie gitara![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Gucio prawda, bo jakbym miała kasę to dokupiłabym resztę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jej, współczuję oczywiście trzymam kciuki za następną miksturę oby tylko dietka była![]() Cytat:
Cytat:
i wielkie wow, już macie prawie całą wyprawkę, super A jaki wybraliście wózek???? Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1668 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewuszki
![]() tym bardziej w życiu nie dam sobie tego zrobić w ciąży a jeszcze po kolacji lekarstwo wypadło mi z zęba Łeeee![]() Cytat:
![]() i pisz kochana co tam z serduszkiem MaksiaCytat:
Cytat:
na pewno będzie super![]() Co do zęba, na bank nie dam sobie wyrwać, nie ma takiej opcji ![]() Cytat:
A jeszcze jak słyszałam i przeczytałam historie 8-mkowe, to już chyba wolę rodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak dzid wlazł w narząd, to weź go pogoń, np. czekoladką albo pomasuj, może zmieni sobie miejsce Nie zapisywałam się do testu ----------------------- Zjadłam właśnie pizzę domowej roboty, oczywiście wegetariańską i puchnę, poprawiłabym ją jakąś dobrą czekoladą i puszką coli, ale chyba pęknę, poza tym jutro wizyta i ważenie no i ten ząb ![]() Przyszła też dzisiaj moja paczuszka ze smyka, fajny ten otulaczek i rożek MH
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-03-05 o 19:52 |
|||||
|
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się dziewczyny rozpisałyście
jutro nadrobię te ponad 20stron Mam dzisiaj ostatnie ktg, muszę się nacieszyć serduszkiem Cytat:
w sobotę zaczęłam brać te globulki na grzybicę a w niedzielę w nocy zaczął mi się brzuch napinać bardzo boleśnie. Rano telefon do lekarki i od razu do szpitala bo mnie nastraszyła, że to skurcze od razu zrobili mi ktg ale nie wyszły a brzuch mi non stop twardniał. Szyjka okej, rozwarcia nie było. Pobrali jeszcze wymaz i coś tam wyszło. Stwierdzili, że to pewnie od tego. Od razu antybiotyk i jest lepiej.Po drodze zbadali mnie z każdej strony wyszło jeszcze, że mam nisko łożysko jak na 25tydz stąd mogą być te nawracające bóle i ciągnięcia teraz czekają mnie wizyty co 2tyg jeśli te twardnienia do końca nie ustaną bo pewnie zacznie się szyjka skracać puki co jestem dobrej myśli, najwyżej będę leżeć
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-03-05 o 19:54 |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk-jesteś pod stałą kontrolą lekarzy, dbasz o siebie, robisz wszytsko na najwyższym poziomie, żeby było dobrze
NecroKitty-dobrze, że już lepiej ![]() a szyjka moze nie będzie szalała, tylko sie oszczędzaj! Majkela-wspołczuje historii z zębami swego czasu miałam duże kłopoty a teraz jak na złośc wyszły mi 4 ósemki, które stanęły w połowie i wszytskie trzeba usunąc...ale wezmę sie za to później bo nie na moje nerwy takie rzeczy teraz
|
#1671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dopisuje sie do slow Dziewczyn,na pewn jestes pod dobra opieka,staraj sie(wiem,ze latwo mowic) ale mimo wszystko straj sie jak najmniej myslec w zlych barwach...Musi byc dobrze,tyle juz przeszlas,ze wystarczy tych smutasnych dni.Trzymaj sie cieplutko Cytat:
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk
to sprawdzanie tętna to na ktg musisz jeździć? bo samemu to się chyba nie sprawdza?
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobrerek
no i zaczęłyśmy III trymestr wczoraj pojechałam do miasta z tż, bo mnie tak opitolił, że musiałam na szybko zaliczyć fryzjera, mam teraz tak krótkie włosy, że byłam wczoraj załamana dziś jakos juz mi przeszło - zrekompensowałam sobie ta strate zamówieniem w gemini ![]() objechałam przedtem wszystkie apteki w mieście i wszędzie Katarek powyżej 50 zł, a termometru tego, co chciałam nie mieli w ogóle do tego kosmetyki dla niemowlaka, dla mnie i 400zł pękło, a dopiero co dostałam kasę ze zwrotu podatku i już nie ma ciekawa jestem kiedy to przywiozą, bo zamawiałam za pobraniem, a jutro mnie nie ma od 12 ![]() do tego cały dzień męczyłam się w jegginsach, które mnie tak opinały w biodrach, że zaczęło nawet boleć mnie podbrzusze ![]() ale dziś juz jest ok, ruchy małej czuję, także chyba nic niepokojącego się nie stało ![]() lecę nadrobić wczorajszy dzień miłego poranka |
|
|
|
#1675 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje nowego tygodnia i oby łazienka spełniła oczekiwania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale z tego co mam na liście i co chce to wyszło, że rozsądnie i z głową ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje III trymestru ![]() no tak zakupy to droga sprawa ale i tak Cie podziwiam, że całą wyprawkę za taką małą cenę zrobiłaś a do tego masz już torbę do szpitala spakowaną, nie wiem jak Ty to robisz, bo ja jeszcze zupełnie o tym nie myśle
|
|||||||||
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co kawka ![]() Aldrin to chyba u mnie z nudów ale ja zawsze byłam dziwna, do przodu lubię mieć zawsze wszystko zrobione ![]() co do prania - ubranek nie piorę hehe, tylko nasze, wstawiłam to pranie, bo niby ma być dzis słonecznie w Wlkp i 10 stopni, choc teraz to jest porażka, mgła i pochmurnie ![]() no i wypiorę te płaszcze, mam nadzieję, że jak wyschną, to będą wyglądac tak jak wyglądały przed ![]() aa no i wczoraj mnie szwagier uświadomił, ze ten termometr, co oni mają, to nie jest bezdotykowy, tylko on szybko mierzy temp., stąd końcówka do ucha, a ja się wczoraj w aptece sprzeczałam z babką, że sa termometry bezdotykowe z końcówka do ucha |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, po średniej nocy
Wstawałam do kibelka non stop i do tego okropnie bolały mnie cyce znowu poleciała mi siara, was też tak to boli? To taki dziwny ból, piekący, sama nie wiem jak go opisać.No i wczoraj przesadziłam, wieczorem znowu złapała mnie rwa kulszowa że nie mogłam się w łóżku przewrócić No ale pralka przetestowana już na wszystkie możliwe sposoby, jestem zachwycona bałam się że ma trochę za dużo elektroniki, ale teraz mi się to podoba, wzięliśmy ją z dłuższą gwarancją i mam nadzieję że spełni nasze oczekiwania... Pewnie jutro wypiorę już ciuszki, nie mogę się doczekać
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria na wszystkie możliwe sposoby??
![]() Brzmi ciekawie ![]() ![]() Ja już mam posortowane ciuszki i rzeczy Małej do prania i ciągle czekam na ładną pogodę, żeby wywalić to na balkon i jak na złość nic
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh używając prawie wszystkich programów
|
|
#1680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
yhym... wczoraj TŻ zobaczył mój wpis i mówi do mnie "ja Ci dam zakupki!" Chce siebie przygotować, a po remoncie zajme się wyprawką dla małej i nic mnie nie powstrzyma Jeszcze chodzi mi po głowie fryzjer,bo chciałam troszke je skrócić co by lżej mi było, ale narazie sie wstrzymam jeszcze. Jak narazie pomalowałam włosy i już mi troszke lepiej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

ech... Chyba z nudów mi się w główce przewraca 

z tym ze u nas cos pokrecili z liczba osob i panowie musieli udostepniac miejsca kobietka i stac gdzies 
Why??? wyszedł za wysoki???
musi być dobrze

miałam kiepski tydzień, rozsypał mi się komputer i dopiero teraz dostałam z powrotem 

I na dodatek zrobiła mi się mała próchnica na piątce, ale ją już dzisiaj załatałam, bez znieczulenia
Mi to nawet nie chcieli wyrwać w trakcie okresu. W ogóle podejrzewam, że ból porodowy przy wyrywaniu na żywca zęba to pikuś 

tym bardziej w życiu nie dam sobie tego zrobić w ciąży