|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Czaszka, Nephelim, zdrówka
Ja lecę ogarnąć chatę trochę, bo za godzinkę przyjeżdża moja babcia, która już tak się stęskniła za Zuzia, że mi płacze w słuchawkę. I tak jak do nas nie miała siły przyjeżdżać, tak do prawnusi daje radę. Miłego dnia
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#753 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ania jest super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hehe masz ombre we własnym wykonaniu
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#755 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Kasiunia pisanie pracy idzie mi bardzo źle. Piszę tylko wtedy jak dorwę kompa. Przy Filipie jest ciężkoo.. Cytat:
![]() Ja zawsze zawijam kołdrę pod poduszkę, ale i tak zawsze rozkopany. Może spróbuje pod materac ![]() Cytat:
Sto lat! Wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#756 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#758 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#759 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co słyszałam, to mądrze mówił.
|
#761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą makreląCytat:
Zamówiłam w Gemini,zobaczymy. Dzisiaj to aż dzwoniłam do mamy,żeby usłyszała Tuśkę przy jedzeniu kaszki. Nie dość,że ślicznie zgarnia wszystko języczkiem z łyżeczki,to jeszcze mlaszcze, robi "amamamam" i coś tam jeszcze śpiewa z zadowolenia Więc pozytywnie. Zastanawiam się tylko ile dawać jej tej kaszki na wieczór, bo chcę łyżeczką też.I rozumiem,że przez ten czas remontowaliście to mieszkanie i po ślubie od razu na swoim? Z nami tak było, wprawdzie ślubu nie mieliśmy,ale mąż już po zaręczynach mógł czasem u mnie nocować, mój Tata sam go zapraszał (bo przed zaręczynami to w życiu hehe, jedynie jak rodzice wyjeżdżali na wakacje to ze mną mieszkał,a oni udawali,że nie wiedzą ). I przed ślubem remontowaliśmy gniazdko i po ślubie z niedzieli na poniedziałek spaliśmy jeszcze u moich rodziców, a potem u siebie. Na materacu, w salonie, bo w sypialni jeszcze podłogi nie było.I gazu nie mieliśmy, lustra w łazience i kinkietów też tam nie było.Ach, to były czasy ![]() ![]() Potem w środę pojechaliśmy w podróż poślubną i w tym czasie zyskaliśmy podłogę w sypialni i tapetę na jednej ścianie.Ale i tak wszystko dalej mieliśmy w kartonach. To się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha no właśnie napisałam jak mi poszło
|
|
|
#764 |
|
dryfuję słowami
|
oryginalne podejście bym powiedziała
![]() a co ksiądz może powiedzieć na ten temat? przykładowo, co mówili?
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłas trafić na mądrego czlowieka po prostu. Ksiądz nie ma przygotowania do prowadzenia terapii małżeńskiej, a w zasadzie partnerskiej. Do tego większość kazala by im ślub brać, jeszcze dziecko mają, to w ogóle. Nie chce wchodzić w kwestie religijne, ale to po prostu opcja dla ograniczonej ilości ludzi, a tz papugi nie wygląda mi na takiego, co do księdza pójdzie.
|
|
#766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Logoasia najlepszości! Ale ty młoda jesteś
![]() Mój brat też ma dzisiaj urodziny, tyle,że 34 A kuzyn ma 24![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale okazuje się,że w BOD też jest gościu z mojego miasta, z osiedla obok i dostał klucze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kla ski:
|
|
#767 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ale fakt, zdarzają się i księża mądrzy, bardziej życiowi niż duchowi, Tylko o takich cieżko.
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tak jak mówisz ksiądz nie ma żadnego przygotowania by prowadzić takowe terapie, to dla mnie absurd że w ogóle kościół organizuje takie spotkania.
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Papuga brawa dla synka za obroty
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
papużko brawa dl anatośka
![]() dodinha kryzys minie zapragniesz drugiego bobaska ...jestem pewna endżi co do weselnej organizacji to zalezy od regionu i daty bo są daty oblegane a są luźniejsze kiedy mało ludzi decyduje sie na slub....moja data była zależna od jakiejkolwiek wolnej daty sali przedewszystkim no i później czy orkierstra ma wolne wtedy....nerwówka była a i tak ponad rok wczesniej szukaliśmy i ledwo zanleźliśmy cos wolnego a sąsiadka po poprawinac zaciążyła i w 3 miesiące zorganizowała wszystko tak wiec da sie wszystko ps zanim zaczne nadrabiać przez magiczne 10-15 min to wam jeszcze napisze skoro was tak adi rozrabiaka rozbawił jak to go ostatnio wykąpałam![]() a mianowicie zawsze on biegnie pierwszy do łazienki zatyka wanne ,odkreca wode, idzie siku ,rizbiera sie i ewentualnie wlewa płyn do kąpieli ale to przeważnie ze mną pod kontrola ![]() :mdl eje: dobrze ze sebka nie wsadziąłm do niego no to teraz nadrabiam
|
|
|
|
#771 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas w przeciwieństwie do dnia wczorajszego, szaro, buro i ponuro ![]() Jasiek ucina sobie właśnie drzemkę a ja ogarniałam obiad. noc niestety nie lepsza niz ostatnie pobudki co 1,5h. ehh nie wiem co sie ostatnio stało ![]() logoasiu wszystkeigo naj naj lepszego. pociechy z maluchów i z męża no i sukcesów w pracy Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się tortem![]() Cytat:
kochana dobrze wiem co to znaczy mieć dość. Ale musimy się zebrać w sobie i dla naszych maluchów dawac z siebie nie 100% a 200%.
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mieliśmy drink bar, sama też robiłam propozycje drinków, wydrukowałam, zalaminowałam i były na sprężynkach wetknięte w zielone jabłka ( w nich też miałam np numerki na stołach, bo ja miałam na wielkiej tablicy plan stołów i goście siadali do stołów według tego,ale już miejsce wybierali sami). Ogólnie miałam dekoracje ( w sensie glównie kwiaty,żadnych balonów itp) w odcieniach pastelowej żółci,zieleni i ecru.I motyw jabłek się powtarzał też.Ale to akurat dekoratorka wymyśliła. Myślałam też nad stołem wiejskim,ale uznałam,że to nie będzie pasować do dworku, także wszystko trzeba dobrać z umiarem. Cytat:
wiedziałam,że to nie jest łatwe:P Ok,nadrobiłam Mamy dzisiaj szczepienie,oby mój mąż dotarł, bo ja nie mogę na to patrzeć ![]() A poza tym,to Tusia już mi ładnie pełza podciągając się na rączkach, a nie tylko odpychająć nogami jak do tej pory ![]()
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twó jAdi to jest numer
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2014-03-06 o 11:12 |
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Dodinha też miałam wczora gorszy dzień i doszłam do wniosku,że nie dałabym rady z dwójką maluchów w domu.Więc drugie zrobię jak Tusia pójdzie do przedszkola, to pewnie.
A tak na serio to każda z nas ma takie momenty
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego Asiu
![]() ale ja słyszałam w radiu że dzisiaj oprócz urodzin obchodzisz też drugie święto ale zbieg okoliczności właściwa osoba na właściwym miejscu
|
#777 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
logoasia wszystkiego naj, naj, naj.... sama sobie wybierze czy najpiękniejszego, czy najlepszego czy innego naj Cytat:
Cytat:
Wiesz co, no będzie, bo ja się go boję zostawiać samopas, kiedy idę np. do łazienki, a pakować go do sypialni do łóżeczka nie chcę - łóżeczko jest od spania, a nie czekania aż mama skończy brać prysznic W bujaczku natomiast mam pewność, ze nie zwieje, a jednocześnie ma co robić, wiec nie będzie wył ![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie Jasiek nie pełznie w pełnym tego słowa znaczeniu - rączki i nóżki nie współpracują - tylko dżdżownicuje - opiera sie na twarzy, podnosi pupę, opiera się na stópkach i mocno kopie - wtedy przesuwa się do przodu I tak w kółko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
papalinka z polecenia mam dwie Panie w LM Martę Dołęgę-Kozierowską (do niej chodzimy) oraz Jadwigę Węclawek-Tompol (świetna, ale bardzo trudno o termin). kasiuni_a kciuki za szczepienia ![]() Your angel, super pomysł ze słodyczami Doskonale rozumiem wcześniejsze przygotowania, sama rezerwowałam salę i kapelę na rok wcześniej Dzięki temu można spokojnie pojeździć, powybierać i mieć dokładnie to, co się chciało. Poza tym, ponieważ u nas była impreza tematyczna - z elementami morskimi - to na przykład żeby zrobić zaproszenia, musieliśmy dużo wcześniej zamówić np. butelki ![]() Kurcze, Jasiek mi wczoraj i w nocy gorączkował po szczepieniu, a teraz ma stan podgorączkowy i mam rozkminę, czy iść z nim na spacer czy odpuścić
|
|||||||
|
|
|
#778 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Moja wyobraźnia jest chyba za duża Ja uwielbiam jakieś oryginalne rzeczy, dobrze się bawiłam np. przy urządzaniu salonu i sypialni ![]() Co do portfela to wiem ile mamy mniej więcej, podejrzewam, że w praniu i tak się okaże ile tak naprawdę pójdzie ![]() Cytat:
A wiem co piszę, bo jestem jasną blondynką, pod koniec liceum walnęłam sobie brąz - najpierw szamponetką a potem farbą. I miałam przejściowo fioletowe włosy ![]() Cytat:
Cytat:
Osobiście bym na coś takiego nie poszła. Tym bardziej, że jak para bez ślubu, to już widzę ten entuzjazm księdza ![]() Cytat:
![]() Bo ja jestem niecierpliwa i na myśl o tym, że temat się będzie wlókł tyle czasu, to trochę mi się odechciewa ![]() Fakt faktem, że koncentrując się na pozytywach jest dokładnie tak jak piszesz - można wszystko przemyśleć. Poza tym z wyprzedzeniem polować na jakieś atrakcyjne oferty. A mąż zdecydowany - jak widzi, że dobry materiał na żonę, to co ma się jakoś długo wahać ![]()
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetnego masz synka |
|
|
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie Jakub jak skończył 5 lat to kapał sie bez kontroli, wiedział jak wodę odkręcić aby nie była za gorąca itp... az kiedys tż Go postanowił skontrolować i nasze dziecko myło się w zimnej wodzie stwierdził że woda była kiedyś za gorąca i taka jest dobra... boszzzzz ale jest dobra strona tej kapieli- nie choruje nam, zahartował sie chyba... teraz mamy krany przy wannie i pod prysznicem z termostatem...ale nam wczoraj Hubi wieczór zafundował, heh pierwszy raz mu się taki wybryk zdarzył... usypiałam Go przez ponad 2 godziny... od 18:30 nie spał, przed 21 tarł oczka i wykąpany, najedzony, mega śpiący i przysypiał prawie i nagle wielki krzyk lub słodki uśmiech i gada... po 23 to ja już ledwo żywa byłam, tz też z nim rundki robił po sypialni, aż w końcu padł prze północą... a rano wstał po 7 obecnie ma już drugą drzemkę... nawet żel na ząbkowanie poszedł w ruch jak się mocno darł, bo ja juz pomysłów na niego nie miałam... ale się tylko oblizał i mega zaciesz...
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-03-06 o 11:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

Wcześńiej już robiła 1-2 dziennie a od ponnad miesiąca własnie z 5. Jazdy miałam w szpitalu jak co chwilę kupka, często brzudził sie dolny opatrunek i musiałam latać do pielęgniarek i prosić o zmiany co chwilę.
co drugi dzień coś do kibla wrzuca jak idzie sam na siku...raz szczotke do mycia kibla w raz z pojemnikiem , potem kostki do wc, całą rolke papieru toaletowego ,albo myje rece tak ze woda wszędzie...a dzisiaj wrzucił ze 30 wkładek do środka ...dobrze że nie spłukał
muszę zaczac go pilnowac no ale jak sebka karmie to mówię mu zeby szedł sami wtedy rozrabia
dzisiaj zajeło mi to 10 min

nam tez by się przydalo
jakby co to się będziemy cieszyć, chociaż wolę wiosenne dziecko teraz 

kla ski:
Zuzka jeszcze nie pełza, ale dziś już widziałam, że nóżkami załapała co trzeba robić, teraz wystarczy, że skuma, że rączki muszą współpracować i popełza przed siebie... Chyba domówię choć parę sztuk (mamy te czeskie puzzle...)