Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 10:11   #751
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Czaszka, Nephelim, zdrówka

Ja lecę ogarnąć chatę trochę, bo za godzinkę przyjeżdża moja babcia, która już tak się stęskniła za Zuzia, że mi płacze w słuchawkę. I tak jak do nas nie miała siły przyjeżdżać, tak do prawnusi daje radę.

Miłego dnia
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:15   #752
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Papużko, nie wiem, nie sądzę że to po prostu przemiana materii... Te kupki nie są takie jak wcześniej, jak jajecznica tylko takie rzadsze, pomarańczowe lub zielonkawe, czasem z taką pianką... Wcześńiej już robiła 1-2 dziennie a od ponnad miesiąca własnie z 5. Jazdy miałam w szpitalu jak co chwilę kupka, często brzudził sie dolny opatrunek i musiałam latać do pielęgniarek i prosić o zmiany co chwilę.
Aaa i nie zaczęłam wprowadzać glutenu jeszcze. Pediatra każe czekać, ja też chciałam czekać. Zuzka ma 4,5 miesiąca dopiero, więc jeszcze chwilkę mamy.

Kasiunia, ja też nie mam za grosz silnej woli. Dowód? 10 kg nadwagi przed ciążą, a i tak został mi 1 czy 2 kg ciążowe na koncie.... I jeszcze nie potrafię się za siebie wziąć.
A nie chcesz sprobowac wprowadzic marchewki? My tez tylko kp i w zwiazku z problemem z kupkami z polecenia pediatry zaczelismy wprowadzac marchewke jak Julek skonczyl 4 miesiace. Problemy z biegunkami sie skonczyly, ja sobie bardzo chwale
Stary 2014-03-06, 10:15   #753
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie wyżaliłam sie jeszcze jaki z adriana łobuż mi się zrobił co drugi dzień coś do kibla wrzuca jak idzie sam na siku...raz szczotke do mycia kibla w raz z pojemnikiem , potem kostki do wc, całą rolke papieru toaletowego ,albo myje rece tak ze woda wszędzie...a dzisiaj wrzucił ze 30 wkładek do środka ...dobrze że nie spłukał muszę zaczac go pilnowac no ale jak sebka karmie to mówię mu zeby szedł sami wtedy rozrabia mama spała po nocy ...milion razy powtarzałam ż enie wolno do babci bo śpi i co.... oczywiscie jak poszedł do kibelka bo usypiałam sebe to musiał do babci bo jak to jest dzień a ona śpi
myłam naczynia w kuchni a sebek był w leżaczku w pokoju i słysze wołanie wchodze a adi trzyma go pod pachy a sebek klęczy na podłodze...a adi wołą że on cieżki i nie utrzyma a chciał go na łóżko położyć juz nie wiem jak mu tłumaczyć o reszcie wybryków juz nawet nie pisze ....
o jejku, ja bym chyba zawału dostała...

Cytat:
nie twierdze ze nie ale rozrabia też jak ja jestem w kuchni a on z sebkiem w pokoju staramy sie mu poświecac maxymalnie czas zeby nie czuł sie odzucony a własciwie ja bvo tż ciagle nie ma ale on zawsze miał różne pomysły tylko teraz przechodzi sam siebie a miłośc braterska jest miedzy nimi straszna...ledwo sie obudzi to musi sebe budzic bo oni musza sie już przytulac bardzo fajnie sie adi z nim bawi tyle tylko ze jeszcze nie zdaje sobie sprawy ze jest dużo silniejszy i pomimo ze sebek sie chichra z adim jak z nikim innym to ja nie raz truchleje
plus tego taki z eidze spac wczesnie i bez marudzenia bo ma kare nie ma bajek ...gasimy światło bierzemy latarke i czytam mu ze 3 krótkie bajeczki po czym sie przytulamy /całujemy kilka słow kocham cie lub kołysanka i śpimy dzisiaj zajeło mi to 10 min
miłość braterska

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A jeszcze zapomnialam sie pochwalic ze bylam dzis w Pepco i kupilam Julkowi spodenki dresowe. Sa w promocji za 9,99 i wg mnie bardzo dobre jakosciowo. No i nie moglam sie oprzec i kupilam jeszcze taka bluzke za 6,99
super bluzeczka

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
piekna waga

Jakub tez jeszcze nie dzwiga glowy jak lezy plasko. natomiast jak tylko jet troche w gorze to od razu mocno ciagnie w gore i chcialby siadac
przestalam sie tym stresowac, bo w pionie ladnie trzyma glowke, na brzuszku tez nie ma najmniejszych problemow... widocznie tak ma byc i w swoim czasie bedzie ja dzwigal.

Jakub tez to uwelbia i tak samo sie zachowuje
Poza tym tez uwielbia nakrywac sie pielucha. wtedy zawsze piszczy i sie smieje zawsze wiem, kiedy sie nakryl.
jeszcze bardzo lubi akuku, pierdzioszki i laskotki

kurcze oczy mi sie juz kleja, wiec klade sie, bo pewnie maly nie da mi znowu pospac...

jeszcze napisze jak sie wkurzylam dzis na zakupach
poszlam do drogerii hebe i kupilam troche kosmetykow.
chcialam zaplacic karta, ale dwa razy sie nie powiodlo i zaplacilam gotowka.
po powrocie do domu sprawdzilam konto, a tam sie okazalo, ze z konta tez pobrali
wiec wrocilam do sklepu, a oni stwierdzili, ze pewnie a chwile srodki zoostaly zablokowane na koncie, ale jak do tej pory sie jakos nie odblokowaly
jutro musze zlozyc reklamacje
na szczescie mam wszystkie potwierdzenia nieudanych transakcji i paragon oplacony gotowka.

a w ogole chcialam wam powiedziec ze bardzo polubilam cwiczenia z mel b, gdzie zawsze bylam strasznym leniem i od cwiczen z daleka
dolozylam sobie jeszcze tiffany i jest git
juz widze po sobie roznice
oby tylko zapal mi nie przeszedl.

uciekam, dobranoc
pieniądze się tylko zablokowały na rachunku po 2-3 dniach wrócą z blokady

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mam dość!!!Jedno jest pewne,nigdy więcej dzieci!!!Nie nadaję się do tego,nie umiem z nią postępować.Co bym nie zrobiła jest źle.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Dodihna tulę

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
czesc
moje drogie, od dzis 26 na karku...

moja Anka pod nieobecność Marcina karmi go wodą swoją wodą, namacza rękę i wkłada mu do buzi. Ostatnio wpakowała mu do buzi wafla ryżowego
sto lat

Ania jest super

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady
ja mam jeszcze 2 sztuki i noszę ze sobą i w razie potrzeby w [rzychodni używam, na przewijaku mam pokrowiec frotte

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Witam!
Ogłaszam dobrą nowinę! 3 minuty temu mój kochany synek pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Tak długo na to czekałam Aż się poryczałam ze szczęścia

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak, to to tak Sala i muzykant to podstawa - od tego zależeć będzie jaką konkretną datę ustalimy. Ja chcę DJ'a. Zespół to może tylko na jakieś 2-3 godziny - tak żeby wszystkich zadowolić
Od przyszłego tygodnia zaczniemy już solidne rozglądanie się.

Kochanego fotografa mam pod ręką i mam nadzieję, że nie odmówi

Wymyśliłam tez sobie, że nie chcę jakichś nudnych ciastek ciętych z metra tylko taki oto Słodki Kącik Kolor oczywiście zgodny z motywem przewodnim (może czerwień i biel? )
wow jak pięknie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak kiedys napisze na forum, ze mam zamiar rozjasnic wlosy,to dajcie mi zje.bke, albo wygoncie do fryzjera po mam masakre na glowie.Od glowy mam wlosy w kolozer pomaranczowym, potem takie spokojny rudy, a koncowki czerwone.Normalnie pasemka tylko, ze w poziomie, musze teraz chyba farba chemiczna pokryc, bo henna nie dala rady, zachcialo mi sie byc blondynka.

teraz to chyba fryzjer...

hehe masz ombre we własnym wykonaniu
Stary 2014-03-06, 10:16   #754
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Można też iść na terapię, którą ksiądz organizuje. W prawie każdym kościele jest.
Ale to opcja dla wierzących/praktykujących, poza tym ksiądz nie jest psychologiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:22   #755
bojatoja
Zakorzenienie

hejo

Kasiunia pisanie pracy idzie mi bardzo źle. Piszę tylko wtedy jak dorwę kompa. Przy Filipie jest ciężkoo..
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki dzisiaj pierwszy raz śpi pod kołdrą, wcześniej zawsze w śpiworku i się stresuję, że się rozkopie
Też się stresowałam, ale, że nakryje się tą kołderką
Cytat:
powciskałam z dwóch stron pod materacyk
Ja zawsze zawijam kołdrę pod poduszkę, ale i tak zawsze rozkopany.
Może spróbuje pod materac
Cytat:
Mam dość!!!Jedno jest pewne,nigdy więcej dzieci!!!Nie nadaję się do tego,nie umiem z nią postępować.Co bym nie zrobiła jest źle.

Cytat:
czesc
Sto lat! Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Noc była okropna, choć wiem ze niektore z nas maja duzo gorzej. Jestem sobie troche winna bo poszlam spac o polnocy
Ja też zawsze mam wyrzuty jak później idę spać. Ale postanowiłam się trochę odchamić i wieczorem oglądamy film, co rzadko się teraz zdarzało
Cytat:
Wrrrrrr... za szybko się cieszyłam, że wystarczy Zuzkę szybciej położyć... Karmienie o 18:30, sen, 21:30, 2:20, 4:20, 5:50, 8:00... I wcale nie spała spokojnie między karmieniami. O 2:20 chciała chyba zacząć dzień

Tak samo wczoraj się ucieszyłam, ze dzień bez kupki.... No to dziś już były 2 mega...
Kochana bardzo Ci współczuje. Podczytywałam tylko ostatnio wątek, ale miałam Ci odpisać. Dużo siły Ci życzę Mam nadzieję, że Zuzia będzie chociaż trochę mniej wymagająca dla mamy
Cytat:
a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady
Ja używam podkładów po kąpieli. Nie mam przewijaka. Jak zmieniam pieluchę to Filip pełna kultura i nie sika
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
[
Stanęłam dziś na wagę i 2 kg mniej niż wczoraj (Madzia teraz możesz bić brawo )

Cytat:
Witam!
Ogłaszam dobrą nowinę! 3 minuty temu mój kochany synek pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Tak długo na to czekałam Aż się poryczałam ze szczęścia
Super cieszę się

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Idziemy dziś na szczepienie i nigdy nie brałam dwóch szczepionek jednego dnia, bo Miłek strasznie znosi ukłucia, ale dziś się zastanawiam czy nie lepiej za jednym zamachem to zrobić, a nie za tydzień męczyć go znowu Mamy 6w1 i pneumo.
Trzymam kciuki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:22   #756
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale to opcja dla wierzących/praktykujących, poza tym ksiądz nie jest psychologiem
I jeszcze nie malzenstwo z nieslubnym dzieckiem
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:27   #757
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

I mam pytanie bo z TZ się wczoraj nie mogłam dogadać:
Uważacie że 450 zł za 3 noclegi (majówka) z wyżywieniem za 2 osoby to dużo czy nie??? Bo ja myślę że dużo, biorąc pod uwagę że mamy auto do zrobienia i w kwietniu ubezpieczenie do zapłaty.
A okolica taka że nie ma gdzie iść, trzeba dalej gdzieś jechać i szkoda mi ok. 700 zł, bo coś też trzeba mieć kasy, na weekend
Ja uważam, że to dużo. To jest majówka, więc drożej. My od kilku lat nie jeździmy na majówkę, tylko wybieramy inne weekendy. Na majówkę drożej i dużo ludzi.
Stary 2014-03-06, 10:28   #758
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Nadrabiam

Cytat:
Czy Wasze dzieci też boją się zabawy "nie ma nie ma i jest" ? zakrywania twarzy dłońmi i odsłaniania? Mój najpierw patrzy krzywo a po chwili robi podkówkę
nieee, moja to uwielbia

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Filip waży 10 220 gr czyli w 7,5 tyg 1060, 71 cm, 45 główka, 47,5 klata

dostaliśmy skierowanie na posiew moczu, bo w moczu wyszly bakterie moze z pod napletka (mimo że myłam mu przed pobraniem i psikalam
ocniseptem) a moze coś tak jest i ciężar ma za maly
dała skierowanie do hematologa mimo ze sama nic nie mówiłam tak na wszelki że lepiej sprawdzić niż sobie w brodę pluć, -> mimo że te słabe wyniki krwi mogą być spowodowane niskim żelazem nie bardzo chciała je dać ale że alergolog zaleca to wypisała więc będzie żelazo, kwas foliowy, wit d, wit b6, Cebion
No i mamy testować to Pepti ale pani uważa że alergia jest, ale ona nie jest przekonana czy koniecznie na mleko. i znow pytała kolejna pani o pierze i wiecie że faktycznie ja i TŻ mamy poduszki z pierza a Filip jak śpi z nami przeważnie niema z nim kontaktu ale czasem ma i ma zapuchnięte oczy wiec moze tez pierze, powiedziała że jak kasa jest to zrobić ten panel ale skierowania dać nie chciała no tak badanie 170 pln
a i pani jednak proponuje dawać słoiczki albo mrożonki hortexu i raczej świeżych warzyw nie dawać, bo teraz nie sezon a na wiosne za dużo chemi

Vea
ja bym zmieniła pediatre bo widać że ma poglądy z przed 30 lat

Papalinka
dzięki za wywód odnośnie mleka, jak już jest bardzo głodny to je ale malutko.
Duży chłopak! Trzymam kciuki

Cytat:
3820

a i pani go za ręce wzieła do góry do siadu a on jak kłoda ani drgnął, próbowała dwa razy i lipa... a juz było lepiej bo jak w domu próbowałam to się podnosił.. kazała iść znów na rehabilitacje
no dobra,ale jednak jest ciężki to mu gorzej, to nie jest żadne usprawiedliwienie?Wiem,że 6 miesięcy to powinien się podnosić,ale czy to trzeba od razu rehabilitować?

Cytat:
Brawo za wagę

Ja to się tak zaczynam zastanawiać nad tą trakcją czy to nie jest wydziwianie z tym, że dziecko MUSI się podnosić.. Antek po dziś dzień tego nie robi, wypycha do góry biodra, ale leżąc na brzuchu głowę trzyma mocno i długo, nie ma już problemu z ciągłym odwracaniem głowy w lewo, potrafi się przekręcać na boki, sięgać po zabawki, siedząc na bujaczku przyciąga niekiedy brodę do klatki piersiowej tak jakby chciał się dźwignąć. Wygląda jakby mu się o wiele poprawiło a nawet jakby w ogóle nie było żadnych nieprawidłowości , no tylko ta trakcja... Na ostatniej wizycie u pediatry stwierdziła ona że z napięciem mięśniowym jest OK a trakcję 'wyćwiczy z czasem' .. Więc ja już nie wiem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

może !

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

A jak gotujesz cukinie? wrzucasz po prostu kawałek do gara z innymi warzywkami?
Ja od jutra ruszam z gotowaniem dla Antka. Kupiłam polędwice z indyka i wprowadzam mięsko. Wczoraj i dziś dostał słoiczkowe.

A mi mama mówiła że mięso gotuje się osobno bo wywar jest zbyt ciężki dla takiego malucha

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

ooo daj znać jak ci poszło to gotowanie i jak to zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mój sam wymyślił lepszą wersję leży i zakrywa buzię pieluchą, prostuje ręce i nogi i zaczyna szybciej oddychać, gdy ściągam mu pieluchę wybucha śmiechem na początku leciałam jak szalona, no bo z dzieckiem coś nie tak skoro tak dycha szybko, ale zaraz się przekonałam, że to taka zabawa. A jak jeszcze gadam coś w style "gdzie Juleczek? nie ma naszego Juleczka" to już w ogóle pisk nie z tej ziemi

mój się dziś obudził akurat w momencie, gdy na talerzu wylądował gorący obiad

nienawidzę biegać

za wagę!
Co do bakterii spod napletka, to jak zaczęłam - z polecenia lekarki - mocniej go odciągać Julkowi to zobaczyłam ile tam się zbiera tej białej wydzieliny, więc bardzo możliwe, że to właśnie bakterie spod napletka, a nie z pęcherza czy cewki.

dobrze, że Julek wraca do zdrowia
hehe moja też często przykrywa się pieluchą, ściąga ją z buzi a ja wtedy mówię "akuku" i ma zaciesz

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:34   #759
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc

moja Anka pod nieobecność Marcina karmi go wodą swoją wodą, namacza rękę i wkłada mu do buzi. Ostatnio wpakowała mu do buzi wafla ryżowego

poczekaj, spokojnie. Ochłoń troszkę. Przede wszystkim odstaw butelkę i podawaj mleczko łyżeczką lub kubeczkiem. Daj sobie tydzień na regualację, i przystawiaj jak najczęściej.
Moim sposobem na wiercenie przy piersi jest włączenie grająco swiecącej zabawki tuż obok

my tez uwielbiamy latarke Anka wymysla wlasne ksztalty na suficie i opowiadamy historyjki

nam tez by się przydalo

zostaw maleństwo na chwilę z kimś, idź pobiegaj, ochłoń, przemysl wszysto i bierz sie do dzialania nie czas na nerwy

Cytat:
hej
miałam plan położyć Mikiego później, więc o 21:00 wylądował w łóżeczku (normalnie o 19:30 i śpi do 7-8) i co? jest spryciarzem bo wstał o 6:30 także po raz kolejny- to tak nie działa
no właśnie to była pierwsza i ostatnia noc póki co bo mimo, że mocno powciskałam to moje dziecko ma taką siłę w syrkach, że się rozkopało
jakby co to się będziemy cieszyć, chociaż wolę wiosenne dziecko teraz

nic ja pierwszy miesiąc tylko używałam szkoda kasy, a nigdy nic się nie przytrafiło
ojeje pamiętaj, że to tylko malutkie dziecko i ma tylko Was

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ciężko masz siły zycze

Noc była okropna, choć wiem ze niektore z nas maja duzo gorzej. Jestem sobie troche winna bo poszlam spac o polnocy
Dzięki jeszcze raz za pocieszenie dziewczyny,jesteście kochane.Wiem,że dla małej my to cały swiat i w ogóle,że nie powinnam się denerwować,zwłaszcza na nią,ale to bierze górę,frustracja robi swoje i nie mogę nad sobą zapanować.Dobrze,że nam Was i mogę się wygadać

Stary 2014-03-06, 10:36   #760
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co słyszałam, to mądrze mówił.
Stary 2014-03-06, 10:40   #761
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Współczuję dziewczyny ciężkich nocy, u nas też kiepsko, Miłek już przed 22 zaczął się budzić z płaczem. Ja już po prostu nie wiem czy jego coś nie boli Za każdym razem jak się budzi to i ja oczywiscie nie śpię, ale ostatnio chyba częściej mąż go uspokaja i usypia i jestem mu bardzo wdzięczna, bo może wyspać się dalej nie mogę, ale jestem mniej zmęczona psychicznie

Idziemy dziś na szczepienie i nigdy nie brałam dwóch szczepionek jednego dnia, bo Miłek strasznie znosi ukłucia, ale dziś się zastanawiam czy nie lepiej za jednym zamachem to zrobić, a nie za tydzień męczyć go znowu Mamy 6w1 i pneumo.

obawiam się, że nie dam nie jem go dużo, ale mnie jest bardzo ciężko czegokolwiek sobie odmówić, nie mam w ogóle silnej woli

powodzenia, oby z własnej woli zdecydował się pójść z Tobą, inaczej to nie ma sensu

bardzo mi przykro, ale to nie Twoja wina robisz wszystko co możesz, starasz się, ale jesteś już bardzo sfrustrowana i teraz Twoje zdenerwowanie może się też małej udzielać
nie ma takiej możliwości żeby choć przez jedną noc mąż Cię odciążył? Helenka zje z butli?

ja to nawet nie lubię tych podkładów, bo mi się ślizgają po przewijaku, mam dwa pokrowce frote, a jak akurat brudne oba to kładę pieluchę flanelową

za obroty
wszystkie się w końcu doczekamy

ja dziś robię kurczaka z przepisu Nigelli

Logoasiu wszystkiego najlepszego ale Ty młodziutka jesteś
mój mąż też ma dziś urodziny, ale to już wszyscy wiedzą, bo od paru dni tylko o torcie smęcę
właśnie ciasto mi się piecze, niby wyrosło, ale co z niego będzie to nie wiem a burdel zrobiłam taki w kuchni, że nawet mi się tam wchodzić nie chce
Zje z butli,ale problem polega na tym,że ona nie zawsze od razu zasypia a mąż jej nie umie uspokoić.Ale chyba jedną nic tak spróbujemy,bo naprawdę odjadę niedługo ze zmęczenia

Stary 2014-03-06, 10:45   #762
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
hał kudź ju??!! ćwiczyć kurde!!!

moja nie kuma w ogóle

moja się śmieje jak jej się robi prrrrrrr w szyję. A jak jej tż ostatnio dmuchnął w twarz po makreli to była podkowa

słaba zima w tym roku i muszę wam powiedzieć, że chyba mojemu staremu się sezzon zaczyna... jeszcze nie wrócił z roboty przyzwyczaiłam się do niego. W sensie że jest w domu no ale cóż... trzeba zbierać kasę, żeby przetrwać następną zimę

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

właśnie w reklamie w tv powiedzieli: szóstka w lotto to najlepszy prezent na dzień kobiet noooooo
moja też uwielbia tak w szyję A z tą makrelą

Cytat:
dobrze robisz
ja używam alantanu, ale tylko na noc i po kupie

Marysia ostatnio Hanie papryką nakarmiła surową, czerowoną nic jej nie było

Motyl, myślę że spokojnie możesz Tusi kaszke np jaglana podać, jeśli je z taką chęcią - to też trzeba wykorzystać, zanim ta fascynacja jedzeniem jej minie
i tak, po cywilnym mieszkaliśmy osobno. tzn od poniedziłaku do piątku osobno, a w weekendy razem u jednych bądź drugich rodziców. na zamieszkanie na stałe u rodziców nie zdecydowaliśmy się. trwało to 5 miesięcy
dziękuję za odp Zamówiłam w Gemini,zobaczymy. Dzisiaj to aż dzwoniłam do mamy,żeby usłyszała Tuśkę przy jedzeniu kaszki. Nie dość,że ślicznie zgarnia wszystko języczkiem z łyżeczki,to jeszcze mlaszcze, robi "amamamam" i coś tam jeszcze śpiewa z zadowolenia Więc pozytywnie. Zastanawiam się tylko ile dawać jej tej kaszki na wieczór, bo chcę łyżeczką też.
I rozumiem,że przez ten czas remontowaliście to mieszkanie i po ślubie od razu na swoim?
Z nami tak było, wprawdzie ślubu nie mieliśmy,ale mąż już po zaręczynach mógł czasem u mnie nocować, mój Tata sam go zapraszał (bo przed zaręczynami to w życiu hehe, jedynie jak rodzice wyjeżdżali na wakacje to ze mną mieszkał,a oni udawali,że nie wiedzą ). I przed ślubem remontowaliśmy gniazdko i po ślubie z niedzieli na poniedziałek spaliśmy jeszcze u moich rodziców, a potem u siebie. Na materacu, w salonie, bo w sypialni jeszcze podłogi nie było.
I gazu nie mieliśmy, lustra w łazience i kinkietów też tam nie było.Ach, to były czasy
Potem w środę pojechaliśmy w podróż poślubną i w tym czasie zyskaliśmy podłogę w sypialni i tapetę na jednej ścianie.Ale i tak wszystko dalej mieliśmy w kartonach.
To się rozpisałam

Cytat:
Miki dzisiaj pierwszy raz śpi pod kołdrą, wcześniej zawsze w śpiworku i się stresuję, że się rozkopie
a mi jakoś pasują te śpiworki, kupiłam już dwa większe

Cytat:
A jeszcze zapomnialam sie pochwalic ze bylam dzis w Pepco i kupilam Julkowi spodenki dresowe. Sa w promocji za 9,99 i wg mnie bardzo dobre jakosciowo. No i nie moglam sie oprzec i kupilam jeszcze taka bluzke za 6,99
świetna, uwielbiam ten motyw

Cytat:
wydaje mi sie że to wystarczy. pupa się zmieści, kika zabawek również.a jak dzieć zacznie się przemieszać, to jaka by ta mata duża nie była, nie utrzymasz go na niej

a czemu już nie śpiworek?

ja korzystam z oseska
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html

HA!
czyli to co wyczynia moje dziecko ze sobą to pozycja amfibii
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...a-dziecka.html
ja też z oseska lub http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...0,2321797.html

Stary 2014-03-06, 10:46   #763
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Nadrabiam

nieee, moja to uwielbia

Duży chłopak! Trzymam kciuki

no dobra,ale jednak jest ciężki to mu gorzej, to nie jest żadne usprawiedliwienie?Wiem,że 6 miesięcy to powinien się podnosić,ale czy to trzeba od razu rehabilitować?

ooo daj znać jak ci poszło to gotowanie i jak to zrobiłaś

hehe moja też często przykrywa się pieluchą, ściąga ją z buzi a ja wtedy mówię "akuku" i ma zaciesz

Haha no właśnie napisałam jak mi poszło że prawie chałupe spaliłam a garnek do wywalenia

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:50   #764
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
oryginalne podejście bym powiedziała
a co ksiądz może powiedzieć na ten temat? przykładowo, co mówili?
Stary 2014-03-06, 10:54   #765
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłas trafić na mądrego czlowieka po prostu. Ksiądz nie ma przygotowania do prowadzenia terapii małżeńskiej, a w zasadzie partnerskiej. Do tego większość kazala by im ślub brać, jeszcze dziecko mają, to w ogóle. Nie chce wchodzić w kwestie religijne, ale to po prostu opcja dla ograniczonej ilości ludzi, a tz papugi nie wygląda mi na takiego, co do księdza pójdzie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:58   #766
butterfly20
Zakorzenienie

Logoasia najlepszości! Ale ty młoda jesteś
Mój brat też ma dzisiaj urodziny, tyle,że 34 A kuzyn ma 24

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
piekna waga

Jakub tez jeszcze nie dzwiga glowy jak lezy plasko. natomiast jak tylko jet troche w gorze to od razu mocno ciagnie w gore i chcialby siadac
przestalam sie tym stresowac, bo w pionie ladnie trzyma glowke, na brzuszku tez nie ma najmniejszych problemow... widocznie tak ma byc i w swoim czasie bedzie ja dzwigal.

Jakub tez to uwelbia i tak samo sie zachowuje
Poza tym tez uwielbia nakrywac sie pielucha. wtedy zawsze piszczy i sie smieje zawsze wiem, kiedy sie nakryl.
jeszcze bardzo lubi akuku, pierdzioszki i laskotki

kurcze oczy mi sie juz kleja, wiec klade sie, bo pewnie maly nie da mi znowu pospac...

jeszcze napisze jak sie wkurzylam dzis na zakupach
poszlam do drogerii hebe i kupilam troche kosmetykow.
chcialam zaplacic karta, ale dwa razy sie nie powiodlo i zaplacilam gotowka.
po powrocie do domu sprawdzilam konto, a tam sie okazalo, ze z konta tez pobrali
wiec wrocilam do sklepu, a oni stwierdzili, ze pewnie a chwile srodki zoostaly zablokowane na koncie, ale jak do tej pory sie jakos nie odblokowaly
jutro musze zlozyc reklamacje
na szczescie mam wszystkie potwierdzenia nieudanych transakcji i paragon oplacony gotowka.

a w ogole chcialam wam powiedziec ze bardzo polubilam cwiczenia z mel b, gdzie zawsze bylam strasznym leniem i od cwiczen z daleka
dolozylam sobie jeszcze tiffany i jest git
juz widze po sobie roznice
oby tylko zapal mi nie przeszedl.

uciekam, dobranoc
też polubiłam te ćwiczenia, pomimo tego,że irytuje mnie jak ona gada

Cytat:
Vea, ja również polecam ten leżaczek. Marysia używała go ponad 2 lata

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

a co do śmiania się na głos, to Marysia była raczej oszczędna, ale Hania chichrze się na calego a najbardziej jak ją myję pod paszkami, bo ma gilgoty

Cytat:
Anutka bo te transakce same sie cofna za kilka dni na 99% ale na ten 1% zeby nie bylo mozna zlozyc reklamacje.

Ogladalam Top Chefa fajne to bo na mecz to patrzec sie nieda tak samo na Bitwe o dom...
ja lubię top chefa,ale BOD też i zawsze mam rozkminę w pewnym momencie co oglądać,ale z racji tego,że mąż ogląda TC to zostawiamy na Polsacie. Tym bardziej teraz,jak jego kolega z klasy tam jest (ten Sebastian, on zawsze przygłupi był, polewkę z niego mamy).
Ale okazuje się,że w BOD też jest gościu z mojego miasta, z osiedla obok i dostał klucze

Cytat:
ja te podkłady mam do lekarza, na basen i jak do kogoś idę. A w domu na przewijaku mam właśnie flanelę. Wczoraj się też przydała,bo mąż mi zabrał z komody papier toaletowy (a mam w razie sików i kupek w trakcie przewijania) i akurat miałyśmy powódź więc musiałam wycierać flanelą

Cytat:
Witam!

Logoasiu jeszcze tu złożę - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

tego się właśnie obawiałam :/
brawo!!!!!!kla ski:

Stary 2014-03-06, 10:59   #767
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Mogłas trafić na mądrego czlowieka po prostu. Ksiądz nie ma przygotowania do prowadzenia terapii małżeńskiej, a w zasadzie partnerskiej. Do tego większość kazala by im ślub brać, jeszcze dziecko mają, to w ogóle. Nie chce wchodzić w kwestie religijne, ale to po prostu opcja dla ograniczonej ilości ludzi, a tz papugi nie wygląda mi na takiego, co do księdza pójdzie.
W sumie jestem podobnego zdania, ksiądz tu więcej szkody niż pożytku może wyrządzić.

Ale fakt, zdarzają się i księża mądrzy, bardziej życiowi niż duchowi, Tylko o takich cieżko.
Stary 2014-03-06, 10:59   #768
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
To w ogóle nie wchodzi w grę bo ja jestem ateistką a nawet powiedziałabym że ostrym krytykiem kk.
Poza tym tak jak mówisz ksiądz nie ma żadnego przygotowania by prowadzić takowe terapie, to dla mnie absurd że w ogóle kościół organizuje takie spotkania.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:04   #769
dodinha
Wtajemniczenie

Papuga brawa dla synka za obroty

Stary 2014-03-06, 11:05   #770
ewacia85
Wtajemniczenie

papużko brawa dl anatośka
dodinha kryzys minie zapragniesz drugiego bobaska ...jestem pewna
endżi co do weselnej organizacji to zalezy od regionu i daty bo są daty oblegane a są luźniejsze kiedy mało ludzi decyduje sie na slub....moja data była zależna od jakiejkolwiek wolnej daty sali przedewszystkim no i później czy orkierstra ma wolne wtedy....nerwówka była a i tak ponad rok wczesniej szukaliśmy i ledwo zanleźliśmy cos wolnego a sąsiadka po poprawinac zaciążyła i w 3 miesiące zorganizowała wszystko tak wiec da sie wszystko

ps zanim zaczne nadrabiać przez magiczne 10-15 min to wam jeszcze napisze skoro was tak adi rozrabiaka rozbawił jak to go ostatnio wykąpałam
a mianowicie zawsze on biegnie pierwszy do łazienki zatyka wanne ,odkreca wode, idzie siku ,rizbiera sie i ewentualnie wlewa płyn do kąpieli ale to przeważnie ze mną pod kontrola no i tym razem zagadałam sie z mama i jak weszłam do łazienki to adi już był w wannie pełnej piany...nie zdziwił mnie ten fakty ale nie pomyślałam ż eprzeciez płyn sie skończył no tak gadam sobei z mama myjac adriana i tak mi coś nie pasuje ż ew wodzie jakby piasek był...patrze a woda biała jak mleko pieni sie strasznie ....wącham i szybka ewakuacja i płukanie adriana prysznicem bo wlał całe mleczko do czyszczenia do wanny:mdl eje: dobrze ze sebka nie wsadziąłm do niego

no to teraz nadrabiam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:06   #771
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas w przeciwieństwie do dnia wczorajszego, szaro, buro i ponuro

Jasiek ucina sobie właśnie drzemkę a ja ogarniałam obiad.
noc niestety nie lepsza niz ostatnie pobudki co 1,5h. ehh nie wiem co sie ostatnio stało

logoasiu wszystkeigo naj naj lepszego. pociechy z maluchów i z męża no i sukcesów w pracy

Cytat:
Witam!
gratulacje dla Antka

Cytat:
Dzień dobry
Współczuję dziewczyny ciężkich nocy, u nas też kiepsko, Miłek już przed 22 zaczął się budzić z płaczem. Ja już po prostu nie wiem czy jego coś nie boli Za każdym razem jak się budzi to i ja oczywiscie nie śpię, ale ostatnio chyba częściej mąż go uspokaja i usypia i jestem mu bardzo wdzięczna, bo może wyspać się dalej nie mogę, ale jestem mniej zmęczona psychicznie

powodzenia na szczepieniu i najlepszego dla męża pochwal się tortem

Cytat:
Dzięki jeszcze raz za pocieszenie dziewczyny,jesteście kochane.Wiem,że dla małej my to cały swiat i w ogóle,że nie powinnam się denerwować,zwłaszcza na nią,ale to bierze górę,frustracja robi swoje i nie mogę nad sobą zapanować.Dobrze,że nam Was i mogę się wygadać

kochana ja też przesyłąm ci mnóstwo pozytywnych fluidów
dobrze wiem co to znaczy mieć dość. Ale musimy się zebrać w sobie i dla naszych maluchów dawac z siebie nie 100% a 200%.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:06   #772
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
endżi co do weselnej organizacji to zalezy od regionu i daty bo są daty oblegane a są luźniejsze kiedy mało ludzi decyduje sie na slub....moja data była zależna od jakiejkolwiek wolnej daty sali przedewszystkim no i później czy orkierstra ma wolne wtedy....nerwówka była a i tak ponad rok wczesniej szukaliśmy i ledwo zanleźliśmy cos wolnego a sąsiadka po poprawinac zaciążyła i w 3 miesiące zorganizowała wszystko tak wiec da sie wszystko

ps zanim zaczne nadrabiać przez magiczne 10-15 min to wam jeszcze napisze skoro was tak adi rozrabiaka rozbawił jak to go ostatnio wykąpałam
a mianowicie zawsze on biegnie pierwszy do łazienki zatyka wanne ,odkreca wode, idzie siku ,rizbiera sie i ewentualnie wlewa płyn do kąpieli ale to przeważnie ze mną pod kontrola no i tym razem zagadałam sie z mama i jak weszłam do łazienki to adi już był w wannie pełnej piany...nie zdziwił mnie ten fakty ale nie pomyślałam ż eprzeciez płyn sie skończył no tak gadam sobei z mama myjac adriana i tak mi coś nie pasuje ż ew wodzie jakby piasek był...patrze a woda biała jak mleko pieni sie strasznie ....wącham i szybka ewakuacja i płukanie adriana prysznicem bo wlał całe mleczko do czyszczenia do wanny:mdl eje: dobrze ze sebka nie wsadziąłm do niego

no to teraz nadrabiam
Hehe,myślisz?Jak na razie jestem na kategoryczne NIE,ale któż to wie.

Stary 2014-03-06, 11:08   #773
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to to tak Sala i muzykant to podstawa - od tego zależeć będzie jaką konkretną datę ustalimy. Ja chcę DJ'a. Zespół to może tylko na jakieś 2-3 godziny - tak żeby wszystkich zadowolić
Od przyszłego tygodnia zaczniemy już solidne rozglądanie się.

Kochanego fotografa mam pod ręką i mam nadzieję, że nie odmówi

Wymyśliłam tez sobie, że nie chcę jakichś nudnych ciastek ciętych z metra tylko taki oto Słodki Kącik Kolor oczywiście zgodny z motywem przewodnim (może czerwień i biel? )
ależ to piękne

my mieliśmy drink bar, sama też robiłam propozycje drinków, wydrukowałam, zalaminowałam i były na sprężynkach wetknięte w zielone jabłka ( w nich też miałam np numerki na stołach, bo ja miałam na wielkiej tablicy plan stołów i goście siadali do stołów według tego,ale już miejsce wybierali sami). Ogólnie miałam dekoracje ( w sensie glównie kwiaty,żadnych balonów itp) w odcieniach pastelowej żółci,zieleni i ecru.I motyw jabłek się powtarzał też.Ale to akurat dekoratorka wymyśliła.
Myślałam też nad stołem wiejskim,ale uznałam,że to nie będzie pasować do dworku, także wszystko trzeba dobrać z umiarem.

Cytat:
Haha no właśnie napisałam jak mi poszło że prawie chałupe spaliłam a garnek do wywalenia

wiedziałam,że to nie jest łatwe:P

Ok,nadrobiłam

Mamy dzisiaj szczepienie,oby mój mąż dotarł, bo ja nie mogę na to patrzeć
A poza tym,to Tusia już mi ładnie pełza podciągając się na rączkach, a nie tylko odpychająć nogami jak do tej pory ćwiczy krzepę dziewczyna

Stary 2014-03-06, 11:09   #774
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

no to teraz nadrabiam
o matko ewacia prawie wyplułam inkę na monitor twó jAdi to jest numer

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-03-06 o 11:12
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:18   #775
butterfly20
Zakorzenienie

Dodinha też miałam wczora gorszy dzień i doszłam do wniosku,że nie dałabym rady z dwójką maluchów w domu.Więc drugie zrobię jak Tusia pójdzie do przedszkola, to pewnie.
A tak na serio to każda z nas ma takie momenty

Stary 2014-03-06, 11:18   #776
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Logoasia ma dziś urodzinki Wspaniałości i sukcesów kochana!
wszystkiego najlepszego Asiu
ale ja słyszałam w radiu że dzisiaj oprócz urodzin obchodzisz też drugie święto
ale zbieg okoliczności właściwa osoba na właściwym miejscu
Stary 2014-03-06, 11:21   #777
vea7
Zakorzenienie

logoasia wszystkiego naj, naj, naj.... sama sobie wybierze czy najpiękniejszego, czy najlepszego czy innego naj

Cytat:
Koszulka super A spodenki bawełna czy welur - szukam dla mojego czegoś, ale 100% bawełna.

Cytat:
bardzo, bardzo Ci dziękuję na pewno wykorzystam ten patent

rozumiem, skoro leżaczek będzie Wam na prawdę potrzebny to na pewno ten nasz polecam, ma pozycję prawie leżącą i jest bardzo stabilny
A proszę bardzo

Wiesz co, no będzie, bo ja się go boję zostawiać samopas, kiedy idę np. do łazienki, a pakować go do sypialni do łóżeczka nie chcę - łóżeczko jest od spania, a nie czekania aż mama skończy brać prysznic W bujaczku natomiast mam pewność, ze nie zwieje, a jednocześnie ma co robić, wiec nie będzie wył

Cytat:
Vea, ja również polecam ten leżaczek. Marysia używała go ponad 2 lata

Cytat:
Czyli sprawdza odrobienie zadania domowego...... No to nie wiem co bym zrobiła.

O widzisz, moje podłogi tak samo Zuzka jeszcze nie pełza, ale dziś już widziałam, że nóżkami załapała co trzeba robić, teraz wystarczy, że skuma, że rączki muszą współpracować i popełza przed siebie... Chyba domówię choć parę sztuk (mamy te czeskie puzzle...)
Jak znajdę kogoś sensownego w drugiej przychodni to zmienię, jak nie, to zostaniemy u niej

No właśnie Jasiek nie pełznie w pełnym tego słowa znaczeniu - rączki i nóżki nie współpracują - tylko dżdżownicuje - opiera sie na twarzy, podnosi pupę, opiera się na stópkach i mocno kopie - wtedy przesuwa się do przodu I tak w kółko

Cytat:
Kochana cierpliwości, będzie dobrze

Cytat:
Rozumiem, a może po prostu ma taką przemianę materii, że robi często?
Wprowdzasz gluten? U nas po glutenie działo się tak że robił z 4 dziennie
Kurcze, mi Mały robił tak 4-5 dziennie, ostatnio zszedł do 3... taka przemiana...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja te podkłady mam do lekarza, na basen i jak do kogoś idę. A w domu na przewijaku mam właśnie flanelę. Wczoraj się też przydała,bo mąż mi zabrał z komody papier toaletowy (a mam w razie sików i kupek w trakcie przewijania) i akurat miałyśmy powódź więc musiałam wycierać flanelą
Też tak mam

papalinka z polecenia mam dwie Panie w LM Martę Dołęgę-Kozierowską (do niej chodzimy) oraz Jadwigę Węclawek-Tompol (świetna, ale bardzo trudno o termin).

kasiuni_a kciuki za szczepienia

Your angel, super pomysł ze słodyczami
Doskonale rozumiem wcześniejsze przygotowania, sama rezerwowałam salę i kapelę na rok wcześniej Dzięki temu można spokojnie pojeździć, powybierać i mieć dokładnie to, co się chciało. Poza tym, ponieważ u nas była impreza tematyczna - z elementami morskimi - to na przykład żeby zrobić zaproszenia, musieliśmy dużo wcześniej zamówić np. butelki

Kurcze, Jasiek mi wczoraj i w nocy gorączkował po szczepieniu, a teraz ma stan podgorączkowy i mam rozkminę, czy iść z nim na spacer czy odpuścić

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:24   #778
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Śliczny kącik ja miałam niebieski kolor.
Ogólnie pomysłów jest miliardy i wszystko zależy od Twojej wyobraZni no i niestety w dużej mierze od zasobności portfela.
Zajrzyj sobie na stronkę theknot . com. Maja tam miliony pomysłów
Dziękuję za cynk, stronkę dodam do obserwowanych

Moja wyobraźnia jest chyba za duża Ja uwielbiam jakieś oryginalne rzeczy, dobrze się bawiłam np. przy urządzaniu salonu i sypialni
Co do portfela to wiem ile mamy mniej więcej, podejrzewam, że w praniu i tak się okaże ile tak naprawdę pójdzie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak kiedys napisze na forum, ze mam zamiar rozjasnic wlosy,to dajcie mi zje.bke, albo wygoncie do fryzjera po mam masakre na glowie.Od glowy mam wlosy w kolozer pomaranczowym, potem takie spokojny rudy, a koncowki czerwone.Normalnie pasemka tylko, ze w poziomie, musze teraz chyba farba chemiczna pokryc, bo henna nie dala rady, zachcialo mi sie byc blondynka.
Wiesz co, jak masz już nakombinowane na głowie, to nie eksperymentuj już sama tylko marsz do sprawdzonego, naprawdę dobrego fryzjera po ratunek Ja już bym nie ryzykowała.

A wiem co piszę, bo jestem jasną blondynką, pod koniec liceum walnęłam sobie brąz - najpierw szamponetką a potem farbą. I miałam przejściowo fioletowe włosy Żeby wrócić do blondu to już nie było tak hop...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Endżi ładnie to wygląda, ale jakoś dla mnie przesłodzone, może jakby kolory były bardziej intensywne
No ja tak kombinuję biało-czerwone (może jeszcze z czarnym) i by było git.

Cytat:
Można też iść na terapię, którą ksiądz organizuje. W prawie każdym kościele jest.
Nie wiedziałam o czymś takim.
Osobiście bym na coś takiego nie poszła. Tym bardziej, że jak para bez ślubu, to już widzę ten entuzjazm księdza

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Piękny kącik słodkości Jak się bierzesz do tematu z wyprzedzeniem, to będziesz miała czas, żeby sobie na spokojnie wszystko przemyśleć

Ja jestem dziwna jak na babę, bo kompletnie mnie nie kręcą ozdoby, kwiaty, itp Co of kors nie znaczy, że nie chciałam łądnie wyglądać, mieć fajnej kapeli itp. Ale kupiłąm pierwszą suknię ślubną, którą przymierzyłam (doskonały wybór to był), pierwsze buty, pierwszą sukienkę na poprawiny, itp Zaręczyliśmy się w sierpniu, a ślub był w maju w 7 rocznicę naszego bycia razem i najbardziej nam zależało na dacie, także mieliśmy 8 miechów na przygotowania, ale w sumie salę, orkiestrę i foto załatwiliśmy w 1 weekend Ale i tak mój mąż lepszy. Oświadczył mi się w sierpniu na wakacjach i parę dni później rozmawiamy to kiedy slub, a on mówi - to może w październiku
No właśnie ja Tobie trochę zazdroszczę, że mieliście ekspres
Bo ja jestem niecierpliwa i na myśl o tym, że temat się będzie wlókł tyle czasu, to trochę mi się odechciewa
Fakt faktem, że koncentrując się na pozytywach jest dokładnie tak jak piszesz - można wszystko przemyśleć. Poza tym z wyprzedzeniem polować na jakieś atrakcyjne oferty.

A mąż zdecydowany - jak widzi, że dobry materiał na żonę, to co ma się jakoś długo wahać

Cytat:
Stary 2014-03-06, 11:25   #779
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

no to teraz nadrabiam
Oplułam monitor
Świetnego masz synka

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:27   #780
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

no to teraz nadrabiam
alez on jest cudowny

u mnie Jakub jak skończył 5 lat to kapał sie bez kontroli, wiedział jak wodę odkręcić aby nie była za gorąca itp... az kiedys tż Go postanowił skontrolować i nasze dziecko myło się w zimnej wodzie stwierdził że woda była kiedyś za gorąca i taka jest dobra... boszzzzz ale jest dobra strona tej kapieli- nie choruje nam, zahartował sie chyba... teraz mamy krany przy wannie i pod prysznicem z termostatem...

ale nam wczoraj Hubi wieczór zafundował, heh pierwszy raz mu się taki wybryk zdarzył... usypiałam Go przez ponad 2 godziny... od 18:30 nie spał, przed 21 tarł oczka i wykąpany, najedzony, mega śpiący i przysypiał prawie i nagle wielki krzyk lub słodki uśmiech i gada... po 23 to ja już ledwo żywa byłam, tz też z nim rundki robił po sypialni, aż w końcu padł prze północą... a rano wstał po 7 obecnie ma już drugą drzemkę... nawet żel na ząbkowanie poszedł w ruch jak się mocno darł, bo ja juz pomysłów na niego nie miałam... ale się tylko oblizał i mega zaciesz...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-03-06 o 11:28
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości