![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Neti ale co Ty chcesz liczyć i po co? Kalendarzyk to ja ostatni raz miałam chyba w ogólniaku, okres w nim zaznaczałam. Mierzysz temperaturę, zaznaczasz na wykresie, jak temp skoczy to odliczasz 6 dni w tył i 3 dni w przód. Do 6 moje dziecko liczyło gdzieś tak w wieku 3 lat
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- A co do dziewczynki - chciałam i mam, seksik przed owu a nie w owu załatwił sprawę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
jejku nie jestem w stanie się skupić na nadrabianiu
![]() Debrah, tylko napiszę, "mama brum brum" mnie po prostu powaliło na łopatki ![]() ![]() ![]() U nas znowu spadek formy ![]() ![]() ![]()
#1713 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Amelki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę że w końcu mu przejdzie i nauczy się. A iii np Lenka teraz na swoją mamę nie mowi mama tylko "Talka" (od Natalka) no bo wszyscy do okoła ją tak nazywają. I Wiktor tez małpuje i mówi Talka zamiast mama. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka usnela, ide szybko przeczytam materiały bo wczoraj się nie udało, a za 20 min trza wyjechać... ech.
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
aha jeszcze się chciałam odnieść do tych 4 godz w łóżeczku, wyobraźcie sobie, w jakim ja byłam szoku, generalnie jak nie zaśnie w przeciągu 45minut to jest płacz, biorę wtedy na ręce, przytulam, bujam, odkładam do łóżeczka i śpi. Albo wchodzę z nim do łóżeczka tulimy się i zasypia. a wczoraj nic nie działało, nie zawołał mnie ANI RAZU przez ten czas, słyszałam tylko, że się bawi, chichra, książeczki ogląda
![]() ![]()
#1716 | |||||||||
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy to normalne, ze pierwsza mysl jak wstaje rano to, ze moge dzis isc do pracy i dowiedziec sie, ze za pare dni nie bede miec dokad isc ![]() ![]()
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Dziecko mi się obudziło. Godzinę wcześniej niż zwykle, pewnie przez tę chorobę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pisałam wczoraj o fascynacji Oliwki moim brzuchem/pępkiem. Wczoraj zaczęła Tż zaglądnać pod koszulkę ![]() ![]() Ale z niefajnych rzeczy: siedziała sobie na dywanie koło naszego pieska, teściowa na kanapie, ja wyszłam tylko „przeparkować” wózek, normalnie 10 sekund, a tu taki płacz, od razu zachodzenie i taki spanikowany, biegne a tu tak jak zostawiłam, tesciowa nic nie potrafiła powiedzieć co się stało. Biorę, uspokajam, staram się czymś zająć, patrze a tu taka szrama na nosie koło oka. Podejrzewam że pies jej tak machnął, bo też dookoła taka skóra zaczerwieniona jak przetarta. Jak by się sama zardapałą to by pewnie kreseczka cieniutka była no i by się tak nie przestraszyła. Tż mówi że to nie możliwe że pies, ale teraz już jej tak nie zostawię.
![]() |
#1719 | |||
Zakorzenienie
|
![]() u nas znów dziś pobudka o 6.00 ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale Amelka mądra! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Daria też jak gdzieś chce iść to łapie mnie za rękę i prowadzi ![]() Jak chce iść spać to też śpiewa "aaa-aaaa" ![]() ![]()
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dobra ja już tego nie komentuje a jak chcesz się czegoś wiecej o mnie dowiedzieć to mogę podać ci interesujace informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lubi zabawy "a-kuku", "idzie rak nieborak" układamy razem klocki (ja układam ona rozwala) czytamy, oglądamy książeczki Jak gdzieś słyszy muzykę to od razu tańczy i śpiewa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45460296] Do pracy, rodacy, na 2h ![]() Takiej to dobrze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1722 |
Lurker ;)
|
Marsi fb mlodego
![]()
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję stresu związanego z pracą ![]()
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
misiael dzieci ciagna sie za uszy podczas zabkowania, to normalne podobno |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem,że użytkownicy internetu a szczegolnie FB nie są anonimowi ja wybrałam pisanie na forum pod nickiem i naprawdę nie czuję potrzeby by pisać o mojej pracy, czy podawać nazwisko byście obczajały mojego syna i pisały o tym publicznie w zasadzie to nie musisz mnie rozumieć po prostu nie spodobała mi się ta sytuacja i miałam prawo o tym głośno powiedzieć- net czyta zarówno mój TZ jak i syn i nie wiem co by starszy sobie pomysłał gdyby przeczytał posty,że go obczajacie- proszę bardzo nikt Wam tego nie zabroni ale nie trzeba o tym mówić na forum publicznym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blogerko sąsiadki syn też na wszystkich mówi mama ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Jutro wracam do pracy
![]() nie macie pojęcia jak się stresuję ![]() ![]()
#1728 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mogę już się pochwalić, że Hanna chodzi tak na poważnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Lurker ;)
|
Marsi alez ja rozumiem, chcesz zachowac anonimowosc swojej rodziny, chyba wiekszosc z nas chce. Ale jednak dodajac linki z filmikow, czy chociazby piszac o swoich chlopakach sporo publicznie "wyrazasz zgode" na takie akcje. Nie wiem czy sie dobrze wyrazilam, od zalazka do kwiatka, rozbudzanie ciekawosci, wiesz o co mi chodzi?
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie ma co dłużej tego tematu ciągnąć ja powiedziałam swoje i tyle w temacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
macie
![]() nancy, pozwolę sobie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- idę sobie odgrzać właśnie kawałek, tak na śniadanie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do uu to moj ma totalnie na odwrot co tez potrafi byc meczace ![]() Jak ktoregos kolegi z pracy dziecko zachoruje to komentarz ma zawsze tylko jeden: "od razu widac, ze piersia nie bylo karmione" ![]() ![]() ![]() Silver przykro mi bardzo tym bardziej, ze przez to i tutaj z nami bedzie Cie na pewno duzo mniej ![]() ![]() Debrah jak ja bym chciala byc taka madra mama ![]() ![]() Lenova, moja lubi ksiazeczki, kocha tanczyc i przeginac sie w rytm muzyki, ogolnie to ona lubi wszystkie zabawy, jest bardzo pogodnym dzieckiem. Zauwazylam jednak, ze preferuje lewa raczke. Czy Wasze dzieci przestawily sie juz na jedna konkretna czy nadal uzywaja obydwoch? ![]()
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Amelka ma teraz trudny okres i Ty razem z nią ale niedługo go pokonacie obie. ![]() Cytat:
![]() A co do uszu to jeśli Młodą to nie boli to pewnie właśnie na zasadzie odkrywania, albo czasem przy zębach też dzieciaki się za uszy ciągnął. Cytat:
Miałam 28dniowe cykle jak w zegareczku, i dwa dni przed było bzyku bzyku i jest Blanuśka ;] Cytat:
Będzie dobrze ! ![]() Brawo ![]() Dziękuję za odpowiedzi co do preferencji i zabaw dzieciaków. Ja też się nad tym zastanawiałam co do Blanki i chyba u nas nr jeden to zwierzatka od zawsze i książeczki. Na drugim miejscu muzyka- śpiewanie, tańczenie, granie . teraz obecnie jest pociąg do lalek i wózka no i samochody też robią furorę. Blanka najbardziej lubi wszystkich karmić, zwierzątka, lalki, domowników.Zawsze się dzieli swoim jedzeniem ![]() natomiast średnio ją interesują klocki, sortery, układanki...nie wiem czy to kwestia charakteru czy może coś czym trzeba się martwić. Bo te zabawki które ma są od 9 miesicy czy od roku a ona jeszcze nie umie tego ułożyć, nie chce, nie interesuje ją ![]() I pytanie jedzeniowe mam: Blanka obraziła się na mleko w płynnej postani, nie tknie z butelki, z kubka. Więc na śniadanie dostaje kaszę mleczną 150 ml i na kolacje też . Czy to nie za mało ? Czy jeszcze jej powinnam jakoś mleko przemycić ? |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,, wiem, ja tez się tak stresowałam ![]() ![]()
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama robiła na mleku ciasto jest taki pulchne ja jednak wolę klasyka, jak dla mnie prościej i szybciej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45460296]Debrah tu już kilka dziewczynek miało, ze tak napiszę, cycki powiększone
![]() Lenova, jakbyś o Dorotce pisała ![]() Do pracy, rodacy, na 2h ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo może trzeba lekkich zmian, żebyś odetchnęła.. i doedukować Tż? ![]() Cytat:
![]() Bardzo współczuję problemów z pracą, tyle czasu się to już ciągnie..nie dziwię się, że stres taki.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję ![]() Ale dobrze będzie! Z kim Daria zostanie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Pytanie: do mam niepracujących ( bo pracujące wiadomo, że tak) - "oddajecie" czasem dzieci do dziadków na parę godzin "ot tak", nie mając jednocześnie nic do załatwienia w tym czasie? ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mają czas na tego typu umiejętności, do tego trzeba kategoryzacji już (żeby rozróżniać) i czasem większej chyba sprawności manualnej. Ja bym się nie martwiła. Co do mleka: chyba okej, próbuj dawać nabiał po prostu w czymś i już. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.