Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 10:35   #1741
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Buziaki dla Was wszystkich i dla wszystkich dużych już dzieciaków. Wraca syn marnotrawny . A przynajmniej taką mam nadzieję, że uda mi się znowu jakoś "wbić" w wątek i zagościć na dłużej. Jakoś zabrakło mi czasu na wizażowanie, aż w końcu się odzwyczaiłam.
U nas alergii ciąg dalszy, a tak poszalałam z rozszerzaniem, że Borys jadł już prawie wszytsko to co ja i jak alergia nam się o sobie przypomniała to już nie byłam w stanie stwierdzić od czego to więc jesteśmy na diecie eliminacyjnej i g*wno jemy.
Borys biega już od dawna, rozwija się prawidłowo, jest bardzo żywiołowy, i nie daje mi żyć, nie mam ani chwili odpoczynku. Nocki są lepsze, lub gorsze, ale nigdy w całości przespane. W zasadzie przestałam już czekać na ten dzień, a raczej noc kiedy się wyśpię. Przwykłam. Szczęście, że zawsze zasypia o 19 i cały wieczór i to bardzo długi mam wolne. To tyle od nas, nie będę nadrabiać, bo nie ma sensu. postaram się czytać na bieżąco .
Wielkich powrotów ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę dajcie spokój
gdybym chciaa to podałabym Wam linka a naprawdę nie czuję potrzeby by to robić i proszę mnie zrozumieć amen
Hope zastrzele Cię
śmiało strzelaj. Przyznam szczerze, że nie sądziłam że dziewczyny rozdmuchają tak to co napisałam do Ciebie, jeszcze wybieliłam. Chciałam wyedytować tamten post, al w trakcie nadrabiania widzę że poszło dalej. Marsi przepraszam Cię bardzo że to napisałam. Ode mnie się zaczęło, nie potrzebnie. Na prawdę nie przypuszczałam że dziewczyny się jak harpie zachowają
Wyedytować?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja powiem Wam, że czuje owulke po prostu tak mi jajnik wtedy napitala.... mokrzyca straszna a za dwa dni juz norma, a wczesniej (przed ciążą) tak nie miałam
ja mam DOKŁADNIE jak Ty.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hej, jestem tylko na zasadzie wpadam-wypadam, bo własnie wrocilismy z IP.
Biedni Wy Życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Moja cała na różowo ubrana a w sklepie pytanie: Chłopczyk czy dziewczynka
a kto to pyta? Starsze osoby, młodsze?
Pytam bo kiedyś to chłopca na różowo ubierano a dziewczynbkę na niebiesko (kolor maryjny)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aha jeszcze się chciałam odnieść do tych 4 godz w łóżeczku, wyobraźcie sobie, w jakim ja byłam szoku, generalnie jak nie zaśnie w przeciągu 45minut to jest płacz, biorę wtedy na ręce, przytulam, bujam, odkładam do łóżeczka i śpi. Albo wchodzę z nim do łóżeczka tulimy się i zasypia. a wczoraj nic nie działało, nie zawołał mnie ANI RAZU przez ten czas, słyszałam tylko, że się bawi, chichra, książeczki ogląda nie wiem co to było, ale było to mega dziwne
zamiast się cieszyć to ta się dziwi

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Marsi fb mlodego ( ot ciekawosc ludzka, po wpisie hope :P), nie bierz tego tak do siebie to tylko net. Troche za bardzo sie spinasz w tej kwestii.
wiesz ale nie trzeba było tego dalej rozdmuchiwać. Zachować dla siebie ot co. A co do nazwiska to ja Marsi zupełnie rozumiem. Mój ojciec ma taką pracę że nie ma ani fb, ani nie pozwala nawet wstawić mi zdjecia z nim. Więc doskonale Marsi rozumiem.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jutro wracam do pracy
nie macie pojęcia jak się stresuję
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

oj biedna

dzięki Kochana za odpowiedź

mogę już się pochwalić, że Hanna chodzi tak na poważnie
Dla Hani
I współczuje nocki

Jeszcze w kwestii Asi.Asiu ja Cię rozumiem, bo mówi sie że się po roczku obcina żeby dzieciom włoski zagęścić. Dawniej to było zupełnie normalne. Mi nawet mama mówiła a ma dopiero 40 na karku więc nie taka stara Ja Dawida obcięłam nie ze względu na ludzkie przesądy i opowiastki tylko ze względu wyglądu i obcinam go maszynką sama - szybko włoski odrosną nie dołuj się

Dawid przespał dzis całą noc. Poszedł spać o 21 wstał o 6. Ale położył się o 7 i wstał przed 8 a ja o 10 Młody co raz częściej się rano bawi a sam a ja jeszcze dogorywam po nocy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:35   #1742
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
nafiyqa ja też robię klasyczną wloską bez jajek i mleka- chyba nawet Charlizz podwała kiedyś przepis
moja mama robiła na mleku ciasto jest taki pulchne
ja jednak wolę klasyka, jak dla mnie prościej i szybciej
Dziewczyny wrzućcie te dwa przepisy na ciasto do k. proszę.. ..aha i co sądzicie o kurteczce (30 zł z wys).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1623794_619196231502272_1168408614_n.jpg (156,0 KB, 16 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:38   #1743
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ezzo bo to jest proste i przewidywalne Kupujesz termometr, najlepiej normalny a nie elektroniczny szajs. Na początek dobrze jest poszukać w necie kart do npr i wydrukować, ja już tego wieki nie robię bo nie muszę ale na początku tak jest łatwiej. Jako pierwszy dzień zaznaczasz początek miesiączki. Jak skończysz okres to zaczynasz mierzyć temperaturę. Zawsze w tym samym miejscu i w miarę o tej samej porze, +/- godzina. Teraz mierzę o 7 ale jak wrócę do pracy będę mierzyć o 5 bo nieraz mam o 6 dyżur więc tak mi pasuje. Nastawiam budzik na komórce, jak zadzwoni to wtykam termometr (bo ja mierzę dopochwowo, tak mi najwygodniej ), włączam drzemkę - mam ustawioną pięciominutową i idę spać Jak znowu pika to wyjmuję, jeśli jestem wystarczająco przytomna to od razu odczytuję i wpisuję w komórkę, jak nie to odkładam i sprawdzam po przebudzeniu. Kart nie prowadzę teraz ale jak prowadziłam to później malowałam kropeczki przy odpowiednich temperaturach żeby było czytelnie. Przez pierwszą część cyklu temp jest zawsze niższa, książkowo chyba 36.6, u mnie 35.9-36.2 Potem przychodzi "mokrzyca", na początku sobie zaznaczałam codziennie s/w/m w sensie sucho/wilgotno/mokro, teraz nie muszę i zaznaczam tylko dzień szczytu śluzu. To łatwo wychwycić normalnie przy korzystaniu z toalety, przynajmniej ja czuję na papierze, żadnych specjalnych sztuk z tym śluzem nie wyczyniam. Można jeszcze badać szyjkę macicy ale nigdy tego nie robiłam. Po dniu szczytu śluzu skacze temperatura, książkowo na 37 lub więcej, u mnie na 36.6 Generalnie ma skoczyć tak, żeby przez trzy kolejne dni po szczycie śluzu temperatura była minimum dwie kreski wyższa niż w ciągu 6 kolejnych dni przed szczytem. W trzeci dzień wieczorem zaczyna się okres bezwzględnej niepłodności i na dzidziusia nie ma szans. Wcześniej na początku cyklu też są dni niepłodne ale nie aż tak pewne. Tzn. niby pewne ale teoretycznie może wyskoczyć wcześniejsza owu, ja mam zawsze późno więc nie ma to znaczenia ale jak ktoś ma wcześnie to może być problem. Za to wcześniejsza owu = wcześniejszy skok = wcześniej zaczyna się bezpłodność bezwzględna i można jechać przez np dwa tygodnie po kilka razy dziennie Dzień przed okresem temperatura znowu spada, u mnie gdzieś na 36.2, i zawsze wiem że na drugi dzień będę się okresować
Jak czytam to mi się starania przypominają. A co do termometru ja mam microlife taki z wynikami 2 cyfry po przecinku. Bardzo polecany przy obserwacjach.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:39   #1744
szklanka19
Zadomowienie

Cześć mamusie

Deli współczuję nocki i jeszcze cały dzień w szkole... trzymaj się!

Silver dasz radę jutro i Daria też!

Ifwka kurde, to niefajnie z tym psem, dobrze, że Oliwka się nie przewróciła.

Misiael brawa dla Hani

Lenova u nas na topie kubeczki i wszelkie zakrętki. Ostatnio jak wyrzucałam plastikowe butelki to Ewa sobie jedną przygarnęła i ćwiczyła zakręcanie. Siedziała sobie w kąciku i przykręcała, po paru minutach przyleciała do mnie i musiałam odkręcać, a Ewa szczęśliwa zakręcała

Aśka moja to też taki złośnik i furiatka. I uwielbia szczypać.

Debrah jak inhalacje idą?

Dużo zdrówka dla naszych chorowitków!

Laski co ja przeżyłam ostatnio Ewa poszła spać po 22, pobudka o 0:30 i śpimy już dalej razem, czyli standard. O 2 obudził mnie potworny smród, takiego spalonego tłuszczu i jakieś dźwięki u sąsiadów. Oczywiście mój mąż spał jak zabity, ja latałam po mieszkaniu i wszystkie okna otwierałam, przykrywałam jego i Ewę, a oni nic Wywietrzyłam, poszłam spać i Ewa obudziła mnie dopiero o 6:07 Spała ponad 5,5h ciągiem! Do teraz jestem w szoku i teraz się zastanawiam czy wypadek przy pracy czy to wietrzenie nocne pomogło Gorzej jak ta spalenizna tak na nią podziałała
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:41   #1745
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
o matko nie stresuj się

Cytat:
mogę już się pochwalić, że Hanna chodzi tak na poważnie:lo ve:
super
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Silver przykro mi bardzo tym bardziej, ze przez to i tutaj z nami bedzie Cie na pewno duzo mniej
No pewnie jak wejdę raz w tyg to będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Współczuję
Ale dobrze będzie!
Z kim Daria zostanie?
Daria będzie jutro z moimi rodzicami (przyjadą do nas). Będą z nią 8 h.
Teście też będą z Darią zostawać (mam nadzieje)
Stary 2014-03-06, 10:41   #1746
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wielkich powrotów ciąg dalszy

śmiało strzelaj. Przyznam szczerze, że nie sądziłam że dziewczyny rozdmuchają tak to co napisałam do Ciebie, jeszcze wybieliłam. Chciałam wyedytować tamten post, al w trakcie nadrabiania widzę że poszło dalej. Marsi przepraszam Cię bardzo że to napisałam. Ode mnie się zaczęło, nie potrzebnie. Na prawdę nie przypuszczałam że dziewczyny się jak harpie zachowają
Wyedytować?

)
Hope ale ja się naprawdę na Ciebie nie gniewam
po prostu dalej jakoś tak się wymknęło z pod kontroli a ja się wkurzyłam a może wpadłam w panikę jak S to przeczyta?
nie ma tematu już

Debrah
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:42   #1747
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Cytat:
będzie dobrze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 10:44   #1748
LadyWhisper
Zakorzenienie

dzisiaj chyba powtórka z rozrywki, już godzinę siedzi w łóżeczku i się bawi wolałabym, żeby spał, poza tym, głupio tak, ja tutaj, on tam sam, się bawi ale jak biorę go do siebie to nie wie co ze sobą zrobić, płacze, wyje, krzyczy.....
chyba idę zrobić sałatkę, no bo co....

Debrah, wiesz, chodzi o to, że Ty tak pięknie potrafisz w słowa ubrać myśli, wiele razy chciałam coś napisać ale się plączę nie potrafię przedstawić sprawy po czym Ty na ten sam temat się tak pięknie wypowiadasz i o, nic więcej do dodania wtedy nie mam

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Silver, będzie dobrze

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:45   #1749
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu dalej jakoś tak się wymknęło z pod kontroli a ja się wkurzyłam a może wpadłam w panikę jak S to przeczyta?
nie ma tematu już

Debrah

Badzia! Najlepszego

Stary 2014-03-06, 10:47   #1750
gochaa_p
Zakorzenienie

Jeszcze tylko brakuje żebym i ją się tutaj rozlozyla :/
Gardło mnie boli, mięśnie, że o głowie już nie wspomnę.
Ją chce do domu !!!!?

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:48   #1751
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Kija... jakoś tak u nas za często się nie zdarza-żeby mi się chciało pilnować... teraz to bardziej mówie o drugim dzieciątku-żeby zaplanowac sobie na dziewczynkę ale..kiedy to będzie................... ........................

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-06, 10:52   #1752
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Zauwazylam jednak, ze preferuje lewa raczke. Czy Wasze dzieci przestawily sie juz na jedna konkretna czy nadal uzywaja obydwoch?
Daria wszystko przekłada do prawej rączki
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Będzie dobrze !

Cytat:
Wszystko to samo

one mi się już od dawna jakieś takie podobne do siebie wydają
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzućcie te dwa przepisy na ciasto do k. proszę.. ..aha i co sądzicie o kurteczce (30 zł z wys).
Ładna
Cytat:
Silver, będzie dobrze

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-06 o 10:53
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:52   #1753
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Ją chce do domu !!!!?

Trzymajcie się...!!! Bierz jakiegoś procha!!

Stary 2014-03-06, 10:53   #1754
litllesweetangel
Lurker ;)

Szkoda, ze zadna nie wpadla na to, iz moze swoim wpisem chcialam wyczulic Marsi( ktora chce pozostac anonimowa tutaj) na to, co umieszcza w necie, lub wyrazila zgode na umieszczanie, bo dzieki temu banalnie latwo mozna ja rozpoznac?

Pozdrawiam i zycze milego dnia, bo ja reszte swojego spedze w pracy

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:00   #1755
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hej, jestem tylko na zasadzie wpadam-wypadam, bo własnie wrocilismy z IP. Po dzremce po południu małemu tak zaostrzyla sie biegunka, ze nie nadązyłam go przebierac,.... do tego temperatura 38 i dwa razy mi zwymiotował- ale tu moj wina bo sie zapomniałam i zrobiłam mu mleko.... No to moment torby na wypadek W i jazda na IP. Akurat na oddziale miał dyzur pediatra, który nas przyjmował, wypisywał i ogólnie, pod opieką którego mały byl na oddziale. Wiec jak piguły z IP zadzwoniły na oddział powiedziec co i jak to zszedl i kompleksowo wybadał małego, stwierdził, że najprawdopodobniej złapał rota jak by na oddziale z tą krtania- czyli moje przypuszczenia sie sprawdziły ale powiedział mi wprost, ze najlepiej byłoby gdyby nie brac go na oddział bo maja masakre, a młody osłabiony złapałby jeszcze wieksze gówno Odwodniony na szczescie nie jest, dostałam dodatkowe leki przeciwbiegunkowe. Natychmiastowy przyjazd do szpitala, gdyby wymioty znowu nastąpiły, ale mam nadzieje, ze tak sie nie stanie:pros i:
I tu info: najlepszym probiotykiem uznał Dicoflor (akurat go mam w domu) a Smecte i Orsalit , które są po prostu ohydne zastąpic mozna Acidolitem o smaku jabłkowym, bo działanie ma identyko a smak o niebo lepszy i dziec go wypije bezproblemowo.
I z owocow wyłącznie banan, inne zakazane, tak samo soki.

Takze walczymy dzielnie, mam nadzieje, ze jutro wieczorem bede w domu a nie w szpitalu

nie nadrabiam, wybaczcie, ale padam na pyszczek dodadtkowo meczy mnie suchy kaszel

Biedactwo, współczuję Wam strasznie... Faktycznie Dicoflor jest jednym z najlepszych probiotyków, tylko kupuj w kapsułkach i ten proszek ze środka dodawaj do mleka czy picia, taniej wychodzi Dobry też jest Osłonik, nie mylić z osłonką czy jakoś tak... U mnie jakoś trudno dostępny jest... Ale pulmonolog nam go polecała bardziej niż dociflor, tłumaczyła dlaczego, ale już nie pamiętam... No i ten osłonik sistra mi kupiła za 11zł a dicoflor płacimy ponad 30.... także różnica jest....
.
Cytat:
jasne,że się spinam ale proszę żebyś postawiła się w mojej sytuacji
rozumiem,że użytkownicy internetu a szczegolnie FB nie są anonimowi
ja wybrałam pisanie na forum pod nickiem i naprawdę nie czuję potrzeby by pisać o mojej pracy, czy podawać nazwisko byście obczajały mojego syna i pisały o tym publicznie
w zasadzie to nie musisz mnie rozumieć po prostu nie spodobała mi się ta sytuacja i miałam prawo o tym głośno powiedzieć- net czyta zarówno mój TZ jak i syn i nie wiem co by starszy sobie pomysłał gdyby przeczytał posty,że go obczajacie- proszę bardzo nikt Wam tego nie zabroni ale nie trzeba o tym mówić na forum publicznym

Rozumiem Cię doskonale....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:09   #1756
szklanka19
Zadomowienie

Gocha dużo zdrówka dla Ewci i Ciebie!

Debrah ja zostawiłam Ewę z moimi Rodzicami trzy razy, dwa razy jak jechałam z tż na zakupy i raz musiałam iść do lekarza. I jakoś nie umiem inaczej, chociaż wiem, że Rodzice by się z przyjemnością zgodzili. Ja nie chcę nikomu robić kłopotu, jak muszę to Ewę zostawiam, w innej sytuacji mam wyrzuty sumienia.

Neti ładna kurteczka

Nawijko pokaż wózek
Stary 2014-03-06, 11:16   #1757
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro wracam do pracy
będzie dobrze
Cytat:
klask i: brawa, to wielki przełom!

Pytanie: do mam niepracujących ( bo pracujące wiadomo, że tak) - "oddajecie" czasem dzieci do dziadków na parę godzin "ot tak", nie mając jednocześnie nic do załatwienia w tym czasie?

--
wiem
co do zostawiania. ja nie mam z kim, wszyscy daleko. ale pewnie gdybym mieszkała w jednej miejscowości z Rodzicami to bym czasem Hanie dała, żeby okna umyć czy coś w tym stylu
Cytat:
Dla Hani
I współczuje nocki

Jeszcze w kwestii Asi.Asiu ja Cię rozumiem, bo mówi sie że się po roczku obcina żeby dzieciom włoski zagęścić. Dawniej to było zupełnie normalne. Mi nawet mama mówiła a ma dopiero 40 na karku więc nie taka stara Ja Dawida obcięłam nie ze względu na ludzkie przesądy i opowiastki tylko ze względu wyglądu i obcinam go maszynką sama - szybko włoski odrosną nie dołuj się

Dawid przespał dzis całą noc. Poszedł spać o 21 wstał o 6. Ale położył się o 7 i wstał przed 8 a ja o 10 Młody co raz częściej się rano bawi a sam a ja jeszcze dogorywam po nocy
brawa za nockę! rozpieszcza Cię
Cytat:
fajna
Cytat:
Cześć mamusie

Deli współczuję nocki i jeszcze cały dzień w szkole... trzymaj się!

Ifwka kurde, to niefajnie z tym psem, dobrze, że Oliwka się nie przewróciła.

Misiael brawa dla Hani

Lenova u nas na topie kubeczki i wszelkie zakrętki. Ostatnio jak wyrzucałam plastikowe butelki to Ewa sobie jedną przygarnęła i ćwiczyła zakręcanie. Siedziała sobie w kąciku i przykręcała, po paru minutach przyleciała do mnie i musiałam odkręcać, a Ewa szczęśliwa zakręcała

Aśka moja to też taki złośnik i furiatka. I uwielbia szczypać.

Debrah jak inhalacje idą?

Dużo zdrówka dla naszych chorowitków!

Laski co ja przeżyłam ostatnio Ewa poszła spać po 22, pobudka o 0:30 i śpimy już dalej razem, czyli standard. O 2 obudził mnie potworny smród, takiego spalonego tłuszczu i jakieś dźwięki u sąsiadów. Oczywiście mój mąż spał jak zabity, ja latałam po mieszkaniu i wszystkie okna otwierałam, przykrywałam jego i Ewę, a oni nic Wywietrzyłam, poszłam spać i Ewa obudziła mnie dopiero o 6:07 Spała ponad 5,5h ciągiem! Do teraz jestem w szoku i teraz się zastanawiam czy wypadek przy pracy czy to wietrzenie nocne pomogło Gorzej jak ta spalenizna tak na nią podziałała
może to wietrzenie właśnie tak podziałało?

Cytat:
Ją chce do domu !!!!?

zdrowia!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:17   #1758
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

super

No pewnie jak wejdę raz w tyg to będzie dobrze

Daria będzie jutro z moimi rodzicami (przyjadą do nas). Będą z nią 8 h.
Teście też będą z Darią zostawać (mam nadzieje)
No, bez przesady moze Mam nadzieje, ze mialas na mysli raz dziennie Bedzie dobrze

Cytat:
nie ma tematu już

Debrah
To on nas poodczytuje Dla mnie to szok, serio. Chyba dlatego, ze mojego Tzta nawet za kare bym do tego nie zmusila

Cytat:
Daria wszystko przekłada do prawej rączki

one mi się już od dawna jakieś takie podobne do siebie wydają

Ładna

Czyli jednak, pewnie juz jej tak z ta lewa raczka zostanie...

Black, wiadomo juz co to sie palilo? Mam nadzieje, ze nie bylo ofiar?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:20   #1759
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
może to wietrzenie właśnie tak podziałało?
Dzisiaj będę testować Ja zawsze przed snem wietrzę pokój min. 40 minut, ale może Ewa potrzebuje jeszcze nocnych sesji Jezu, żeby to było to, moglibyśmy z tż wstawać na zmianę, żeby otworzyć okno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 11:21   #1760
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aniu, a to źle, że lewa rączka???
Mój od dawna do lewej wszystko przekłada

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:27   #1761
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie, bo to budynek gosp -w11 wydział śledczy hołp btw u nas we wsi grasował podpalacz. budynki gospodarcze podpalał, nawet przykościelne! raz naprzeciwko mnie...grasował tak 3 lata

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-03-06 o 11:28
Stary 2014-03-06, 11:28   #1762
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Kija... jakoś tak u nas za często się nie zdarza-żeby mi się chciało pilnować... teraz to bardziej mówie o drugim dzieciątku-żeby zaplanowac sobie na dziewczynkę ale..kiedy to będzie................... ........................
Ja tam nikogo nigdy nie namawiam do mierzenia bo to nie moja sprawa, nic mi do tego czy sobie ktoś tabletki łyka czy spiralę instaluje. Tylko dziwię się trochę tym z Was które się decydują na stosunek przerywany bo do tego chyba cholernie mocne nerwy trzeba mieć Ja bym się bała...i

Przypomniało mi się jeszcze coś. Pomiędzy ciążami w pewnym momencie zaczęłam wychwytywać bardzo krótkie fazy lutealne, coś mi się podziało z hormonami. Chodzi o to że od skoku do końca cyklu powinno być coś koło 14 dni (chyba średnio 12-16 czy tak jakoś), u mnie zawsze było krócej ale nagle się pojawiły fazy 5-7 dni. Poniżej 10 praktycznie nie ma szans na zajście w ciążę a jak się zajdzie to się nie utrzyma. Cykle piękne jeśli chodzi o długość, zero jakichkolwiek problemów, cytologia cały czas gr I, żadnych upławów, grzybic. Akurat miałam wizytę u gina, pobadał mnie i mówi że jestem idealnie zdrowa i mogę się starać o dziecko kiedy tylko chcę. No więc mówię że niedługo planujemy zacząć ale przewiduję problemy bo mam coś nie tak z fazą lutealną. Popatrzył na mnie dziwnie (mój gin to taki "normalny" gin, najbardziej poleca mirenę, ewentualnie tabsy) i mówi żeby sobie nie wmawiać tylko zacząć się starać a jak przez pół roku się nie uda to żeby przyjść. Wyjęłam mu na to moje wykresiki z tymi felernymi cyklami (specjalnie przerysowałam z komórki na karty ) i mu pokazałam. Za głowę się złapał i mówi że tak to faktycznie nie ma szans na ciążę i mam rację Dostałam duphaston, bodajże w 4 cyklu się poprawiło. Z różnych przyczyn nie mogłam wtedy zajść w ciążę , staranka zaczęliśmy rok później i od razu się udało (zakładam zatem że ten rok na duphastonie pewnie już był normalny, zapewne zaszłabym wcześniej ale nie mogłam z innych powodów, to nie był dobry moment). Gdybym nie wiedziała że coś jest niehalo, to dostałabym zielone światło na wizycie, staralibyśmy się te pół roku bez skutku, potem pewnie któryś miesiąc diagnostyki, dopiero włączenie duphastonu i te 4 miechy na uregulowanie cyklu. Tyle miesięcy bezsensownie w plecy... Dlatego na moim własnym przykładzie będę jednak twierdzić że warto wiedzieć jak powinno być bo wtedy można łatwo wychwycić nieprawidłowości

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2014-03-06 o 11:34
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:29   #1763
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
aha jeszcze się chciałam odnieść do tych 4 godz w łóżeczku, wyobraźcie sobie, w jakim ja byłam szoku, generalnie jak nie zaśnie w przeciągu 45minut to jest płacz, biorę wtedy na ręce, przytulam, bujam, odkładam do łóżeczka i śpi. Albo wchodzę z nim do łóżeczka tulimy się i zasypia. a wczoraj nic nie działało, nie zawołał mnie ANI RAZU przez ten czas, słyszałam tylko, że się bawi, chichra, książeczki ogląda nie wiem co to było, ale było to mega dziwne
U nas tez się tak zdarzyło, dziś od 1 w nocy...

Cytat:
Jutro wracam do pracy
Rozumiem doskonale, ale szybko się "zadomowisz" zobaczysz

Jestem w szoku, moje dziecko prawie od początku przesypia noce, od 3 miesiąca życia nie budził się na jedzenie a dzisiaj nie spal od 1 do 4. Masakra. Chyba przez tż któremu zachciało się spać z nami w pokoju i 15 minut się wiercił bo coś mu nie pasowało. Mały się rozbudził, dziada wywaliłam z pokoju no ale on sobie spał do rana a ja dopiero jak młody usnął a przed 8 pobudka i spać nie ma zamiaru. Mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok bo inaczej się załamię...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 11:29   #1764
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

To on nas poodczytuje Dla mnie to szok, serio. Chyba dlatego, ze mojego Tzta nawet za kare bym do tego nie zmusila
TZ czasem zerknie a S korzysta z mojego kompa i czasem okiem ogarnia jak pisze

Dziewczyny, jak szybko dostałyście zwrot podatku od złożenia deklaracji?
Stary 2014-03-06, 11:30   #1765
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie się...!!! Bierz jakiegoś procha!!
Wzięłam, czekam aż zacznie działać.

Stary 2014-03-06, 11:31   #1766
hope01
Zakorzenienie

Marsi, a ja sobie tak pomyślałam... Skoro nie masz fb, nie możesz/nie chcesz mieć prywatnego, to np. możesz założyć fikcyjne konto dajmy na to Mamy I/II 2013 czy coś podobnego, pozapraszać nas i juz i np, dać hasło Pstryczowej i jesteście prawie fejsbukowe

Stary 2014-03-06, 11:31   #1767
gochaa_p
Zakorzenienie

uploadfromtaptalk1394105449914.jpg
a to moja mała joginka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 11:33   #1768
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
No, bez przesady moze Mam nadzieje, ze mialas na mysli raz dziennie Bedzie dobrze

Czyli jednak, pewnie juz jej tak z ta lewa raczka zostanie...

ale to źle? moja też często korzysta z lewej rączki to jest dziedziczne czy jak? bo u mnie tylko mój Tata tak ma
Cytat:
Dzisiaj będę testować Ja zawsze przed snem wietrzę pokój min. 40 minut, ale może Ewa potrzebuje jeszcze nocnych sesji Jezu, żeby to było to, moglibyśmy z tż wstawać na zmianę, żeby otworzyć okno
dobry plan
Cytat:
TZ czasem zerknie a S korzysta z mojego kompa i czasem okiem ogarnia jak pisze

Dziewczyny, jak szybko dostałyście zwrot podatku od złożenia deklaracji?
my po tygodniu

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:34   #1769
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Gocha dużo zdrówka dla Ewci i Ciebie!

Debrah ja zostawiłam Ewę z moimi Rodzicami trzy razy, dwa razy jak jechałam z tż na zakupy i raz musiałam iść do lekarza. I jakoś nie umiem inaczej, chociaż wiem, że Rodzice by się z przyjemnością zgodzili. Ja nie chcę nikomu robić kłopotu, jak muszę to Ewę zostawiam, w innej sytuacji mam wyrzuty sumienia.

Neti ładna kurteczka

Nawijko pokaż wózek
No a jak się zapatrujecie na .. "dałabyś ją nam na parę godzin"?

Cytat:
Marsi, a ja sobie tak pomyślałam... Skoro nie masz fb, nie możesz/nie chcesz mieć prywatnego, to np. możesz założyć fikcyjne konto dajmy na to Mamy I/II 2013 czy coś podobnego, pozapraszać nas i juz i np, dać hasło Pstryczowej i jesteście prawie fejsbukowe
Dobry pomysł!

Neti : fajna, aczkolwiek ja nie jestem jakąś wielką fanką pasków.

Napiszę coś w k.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:36   #1770
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz,że to jest pomysł? a co będzie jak się uzależnie
pomyslę o tym jutro

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Załącznik 5605615
a to moja mała joginka

humorek dopisuje mimo choroby

Misael- żartujesz???????????? tydzień to szybko a kiedy składałaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości