|
|
#1741 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyedytować? Cytat:
Cytat:
Życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Cytat:
Pytam bo kiedyś to chłopca na różowo ubierano a dziewczynbkę na niebiesko (kolor maryjny) Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze Cytat:
![]() Dla Hani ![]() I współczuje nocki Jeszcze w kwestii Asi.Asiu ja Cię rozumiem, bo mówi sie że się po roczku obcina żeby dzieciom włoski zagęścić. Dawniej to było zupełnie normalne. Mi nawet mama mówiła a ma dopiero 40 na karku więc nie taka stara Ja Dawida obcięłam nie ze względu na ludzkie przesądy i opowiastki tylko ze względu wyglądu i obcinam go maszynką sama - szybko włoski odrosną nie dołuj się Dawid przespał dzis całą noc. Poszedł spać o 21 wstał o 6. Ale położył się o 7 i wstał przed 8 a ja o 10 Młody co raz częściej się rano bawi a sam a ja jeszcze dogorywam po nocy
|
||||||||
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..aha i co sądzicie o kurteczce (30 zł z wys).
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Deli współczuję nocki i jeszcze cały dzień w szkole... trzymaj się! Silver dasz radę jutro i Daria też! Ifwka kurde, to niefajnie z tym psem, dobrze, że Oliwka się nie przewróciła. Misiael brawa dla Hani ![]() Lenova u nas na topie kubeczki i wszelkie zakrętki. Ostatnio jak wyrzucałam plastikowe butelki to Ewa sobie jedną przygarnęła i ćwiczyła zakręcanie. Siedziała sobie w kąciku i przykręcała, po paru minutach przyleciała do mnie i musiałam odkręcać, a Ewa szczęśliwa zakręcała Aśka moja to też taki złośnik i furiatka. I uwielbia szczypać. Debrah jak inhalacje idą? Dużo zdrówka dla naszych chorowitków! Laski co ja przeżyłam ostatnio Ewa poszła spać po 22, pobudka o 0:30 i śpimy już dalej razem, czyli standard. O 2 obudził mnie potworny smród, takiego spalonego tłuszczu i jakieś dźwięki u sąsiadów. Oczywiście mój mąż spał jak zabity, ja latałam po mieszkaniu i wszystkie okna otwierałam, przykrywałam jego i Ewę, a oni nic Wywietrzyłam, poszłam spać i Ewa obudziła mnie dopiero o 6:07 Spała ponad 5,5h ciągiem! Do teraz jestem w szoku i teraz się zastanawiam czy wypadek przy pracy czy to wietrzenie nocne pomogło Gorzej jak ta spalenizna tak na nią podziałała
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daria będzie jutro z moimi rodzicami (przyjadą do nas). Będą z nią 8 h. Teście też będą z Darią zostawać (mam nadzieje)
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu dalej jakoś tak się wymknęło z pod kontroli a ja się wkurzyłam a może wpadłam w panikę jak S to przeczyta? nie ma tematu już Debrah |
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj chyba powtórka z rozrywki, już godzinę siedzi w łóżeczku i się bawi
wolałabym, żeby spał, poza tym, głupio tak, ja tutaj, on tam sam, się bawi ale jak biorę go do siebie to nie wie co ze sobą zrobić, płacze, wyje, krzyczy..... ![]() chyba idę zrobić sałatkę, no bo co.... Debrah, wiesz, chodzi o to, że Ty tak pięknie potrafisz w słowa ubrać myśli, wiele razy chciałam coś napisać ale się plączę nie potrafię przedstawić sprawy po czym Ty na ten sam temat się tak pięknie wypowiadasz i o, nic więcej do dodania wtedy nie mam ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Silver, będzie dobrze
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Badzia! Najlepszego
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko brakuje żebym i ją się tutaj rozlozyla :/
Gardło mnie boli, mięśnie, że o głowie już nie wspomnę. Ją chce do domu !!!!? Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Kija... jakoś tak u nas za często się nie zdarza-żeby mi się chciało pilnować... teraz to bardziej mówie o drugim dzieciątku-żeby zaplanowac sobie na dziewczynkę
ale..kiedy to będzie................... ........................
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one mi się już od dawna jakieś takie podobne do siebie wydają Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-06 o 11:53 |
||
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1754 |
|
Lurker ;)
|
Szkoda, ze zadna nie wpadla na to, iz moze swoim wpisem chcialam wyczulic Marsi( ktora chce pozostac anonimowa tutaj) na to, co umieszcza w necie, lub wyrazila zgode na umieszczanie, bo dzieki temu banalnie latwo mozna ja rozpoznac?
Pozdrawiam i zycze milego dnia, bo ja reszte swojego spedze w pracy
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo, współczuję Wam strasznie... Faktycznie Dicoflor jest jednym z najlepszych probiotyków, tylko kupuj w kapsułkach i ten proszek ze środka dodawaj do mleka czy picia, taniej wychodzi ![]() Dobry też jest Osłonik, nie mylić z osłonką czy jakoś tak... U mnie jakoś trudno dostępny jest... Ale pulmonolog nam go polecała bardziej niż dociflor, tłumaczyła dlaczego, ale już nie pamiętam... No i ten osłonik sistra mi kupiła za 11zł a dicoflor płacimy ponad 30.... także różnica jest..... Cytat:
Rozumiem Cię doskonale.... |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Gocha dużo zdrówka dla Ewci i Ciebie!
Debrah ja zostawiłam Ewę z moimi Rodzicami trzy razy, dwa razy jak jechałam z tż na zakupy i raz musiałam iść do lekarza. I jakoś nie umiem inaczej, chociaż wiem, że Rodzice by się z przyjemnością zgodzili. Ja nie chcę nikomu robić kłopotu, jak muszę to Ewę zostawiam, w innej sytuacji mam wyrzuty sumienia. Neti ładna kurteczka Nawijko pokaż wózek
|
|
|
|
#1757 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
będzie dobrze
Cytat:
![]() co do zostawiania. ja nie mam z kim, wszyscy daleko. ale pewnie gdybym mieszkała w jednej miejscowości z Rodzicami to bym czasem Hanie dała, żeby okna umyć czy coś w tym stylu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrowia!
|
|
#1758 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze mialas na mysli raz dziennie Bedzie dobrze ![]() Cytat:
Dla mnie to szok, serio. Chyba dlatego, ze mojego Tzta nawet za kare bym do tego nie zmusila Cytat:
Black, wiadomo juz co to sie palilo? Mam nadzieje, ze nie bylo ofiar?
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, a to źle, że lewa rączka???
Mój od dawna do lewej wszystko przekłada
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw u nas we wsi grasował podpalacz. budynki gospodarcze podpalał, nawet przykościelne! raz naprzeciwko mnie...grasował tak 3 lata
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-03-06 o 12:28 |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym się bała...iPrzypomniało mi się jeszcze coś. Pomiędzy ciążami w pewnym momencie zaczęłam wychwytywać bardzo krótkie fazy lutealne, coś mi się podziało z hormonami. Chodzi o to że od skoku do końca cyklu powinno być coś koło 14 dni (chyba średnio 12-16 czy tak jakoś), u mnie zawsze było krócej ale nagle się pojawiły fazy 5-7 dni. Poniżej 10 praktycznie nie ma szans na zajście w ciążę a jak się zajdzie to się nie utrzyma. Cykle piękne jeśli chodzi o długość, zero jakichkolwiek problemów, cytologia cały czas gr I, żadnych upławów, grzybic. Akurat miałam wizytę u gina, pobadał mnie i mówi że jestem idealnie zdrowa i mogę się starać o dziecko kiedy tylko chcę. No więc mówię że niedługo planujemy zacząć ale przewiduję problemy bo mam coś nie tak z fazą lutealną. Popatrzył na mnie dziwnie (mój gin to taki "normalny" gin, najbardziej poleca mirenę, ewentualnie tabsy) i mówi żeby sobie nie wmawiać tylko zacząć się starać a jak przez pół roku się nie uda to żeby przyjść. Wyjęłam mu na to moje wykresiki z tymi felernymi cyklami (specjalnie przerysowałam z komórki na karty ) i mu pokazałam. Za głowę się złapał i mówi że tak to faktycznie nie ma szans na ciążę i mam rację Dostałam duphaston, bodajże w 4 cyklu się poprawiło. Z różnych przyczyn nie mogłam wtedy zajść w ciążę , staranka zaczęliśmy rok później i od razu się udało (zakładam zatem że ten rok na duphastonie pewnie już był normalny, zapewne zaszłabym wcześniej ale nie mogłam z innych powodów, to nie był dobry moment). Gdybym nie wiedziała że coś jest niehalo, to dostałabym zielone światło na wizycie, staralibyśmy się te pół roku bez skutku, potem pewnie któryś miesiąc diagnostyki, dopiero włączenie duphastonu i te 4 miechy na uregulowanie cyklu. Tyle miesięcy bezsensownie w plecy... Dlatego na moim własnym przykładzie będę jednak twierdzić że warto wiedzieć jak powinno być bo wtedy można łatwo wychwycić nieprawidłowości
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-03-06 o 12:34 |
|
|
|
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem doskonale, ale szybko się "zadomowisz" zobaczysz ![]() Jestem w szoku, moje dziecko prawie od początku przesypia noce, od 3 miesiąca życia nie budził się na jedzenie a dzisiaj nie spal od 1 do 4. Masakra. Chyba przez tż któremu zachciało się spać z nami w pokoju i 15 minut się wiercił bo coś mu nie pasowało. Mały się rozbudził, dziada wywaliłam z pokoju no ale on sobie spał do rana a ja dopiero jak młody usnął a przed 8 pobudka i spać nie ma zamiaru. Mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok bo inaczej się załamię... |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam, czekam aż zacznie działać.
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, a ja sobie tak pomyślałam... Skoro nie masz fb, nie możesz/nie chcesz mieć prywatnego, to np. możesz założyć fikcyjne konto dajmy na to Mamy I/II 2013 czy coś podobnego, pozapraszać nas i juz
i np, dać hasło Pstryczowej i jesteście prawie fejsbukowe
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
uploadfromtaptalk1394105449914.jpg
a to moja mała joginka Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#1768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my po tygodniu
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Neti : fajna, aczkolwiek ja nie jestem jakąś wielką fanką pasków. Napiszę coś w k. |
||
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyslę o tym jutro ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Misael- żartujesz???????????? tydzień |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

. A przynajmniej taką mam nadzieję, że uda mi się znowu jakoś "wbić" w wątek i zagościć na dłużej. Jakoś zabrakło mi czasu na wizażowanie, aż w końcu się odzwyczaiłam.
.

Życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia
nie wiem co to było, ale było to mega dziwne

będzie dobrze 
Młody co raz częściej się rano bawi a sam a ja jeszcze dogorywam po nocy 

Gorzej jak ta spalenizna tak na nią podziałała

ale powiedział mi wprost, ze najlepiej byłoby gdyby nie brac go na oddział bo maja masakre, a młody osłabiony złapałby jeszcze wieksze gówno
klask i: brawa, to wielki przełom!
Dla mnie to szok, serio. Chyba dlatego, ze mojego Tzta nawet za kare bym do tego nie zmusila