Scent Bar LII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 12:50   #991
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

mi się ostatnio śniło, że obudziłam się w nocy i w moim pokoju ktoś stał. Ten ktoś podszedł do mnie i zaczął ściagać mi kołdrę z twarzy (nakryłam się ze strachu), a ja w panice ją łapałam. I nagle mnie obudził zimny powiew na podniesionej w górze ręce, w której trzymałam kołdrę... mam nadzieję, że to wcześniej, to był tylko sen
współczuję a ja miałam taką sytuację że nagle obudziłam się w nocy momentalnie usiadłam z walącym sercem i patrzę jakieś białe coś pochyla się nad Negatywem, pomyślałam że to jakieś przewidzenie mrugam oczami jest , znowu mrugam jest , nie wiem za którym razem jak mrugnęłam To zniknęło.... Do świtu nie zasnęłam ...

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jeszcze a propos filmów, ma ktoś teorie n/t sensu Opętania Żuławskiego i Persony Bergmana?
Opętania niestety nie widziałam i nie mam jak zdobyć.
Persona zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie lecz jej dobrze nie pamiętam.
W zrozumieniu filmów Bergmana bardzo pomada przeczytanie scenariuszy z komentarzem autora , oraz jego dzienników.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
A tak fokleto... Pamiętacie Jelonka, na którym to koncercie poszalejemy (ta... ja na siedząco ) 24 kwietnia?? Ktoś może w przeddzień na koncercik Rojka się wybiera?? Bo ja się nakręciłam, jak szczerbaty na suchary
Nie lubię Rojkowej muzyki

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Macham znad dojścia do jakże błyskotliwego wniosku, że być może mam zaburzenia odżywiania i źle mi z tym Toteż w dzisiejszym Barze chciałabym zarzucić ten temat, a konkretnie czy u Was proces jedzenia też przebiega mniej więcej tak:
- coś bym zjadła
- co by tu, co by tu...
- głodna jestem
- zjem ten serek 200 kcal
- uh, jeszcze mi się chce, zjem drugi
- i zagryzę batonem
- oesu, to 500 kcal, po co ja to jadłam! jestem do d...! poćwiczę!
- kufa, ale nadal jestem głodna
- a to już zjem kawałek chleba, i tak utyję
- bosz co ja robię, obżeram się jak świnia
- dobra, to nie zjem kolacji i poćwiczę
- (następnego dnia) uff, nie utyłam

Nie umiem już normalnie jeść. A może każdy tak ma?

A to trza na biało pisać czy mogę na czarno?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
No, to Tesco dało radę przyjechać w wyznaczonym przedziale, a ludzie od klimy... No cóż, umówieni byliśmy na 9, o 9:45 zadzwoniłam i co słyszę? "A tak, teraz mi pani przypomina, że miałem gdzieś jechać, no trudno,zdarza się, nie ma sprawy, to na kiedy się umawiamy?". Na nigdy, kurna, co to jest? Ani przepraszam, ani pocałuj mnie w d... tylko, że się zdarza i nie ma sprawy...
A narzekał wcześniej, że roboty nie ma, ciekawe dlaczego...
hahahha Mocarz

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

A propos pralki, śmierdzi mi z niej wygotowałam ją z octem-nic, z sodą-nic, umyłam tam gdzie mogłam się dostać. Przeczytałam że z domestosem ją mam wyprać ale małż się drze że nam wyżre uszczelki.
Co mam robić drogi baru?
Możesz wymoczyć szufladkę w domestosie ja mam wyjmowaną ale i tak po domestosie musiałam ją szorować szczoteczką do zębów a zakamarki wykałaczką. Zamiast w domestosie możesz wyprać pralkę vaniszem do białego A filter chłop oczyścił?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Ale, to dobrze, że zdałaś sobie sprawę. Teraz wystarczy znaleźć dla siebie odpowiednie rozwiązanie - czyli taki system żywienia, nie nazywam tego dietą celowo, opracowany od A - Z, jak Mursz pisała, tylko to nie musi być żaden Bardadyn, dobierz sobie co chcesz, byle to miało ręce i nogi. Co mam na myśli - To, że jesz chaotycznie i jesz to na co masz ochotę. Tak też robię, więc Cię rozumię. Chyba potrzeba mieć taki zestaw, różnorodny, posiłków, potraw, przekąsek, które sprawiają, że nie jest się głodnym a jednoczesnie zaspokoją sensowną wartość odżywczą i kalorie. Chodzi mi o coś takiego, żeby skończyło się chaotyczne sięganie po coś, i narzekanie na głód, tylko posiadanie pewniaków, które wiesz, że dadzą Ci pełną satysfakcję, lekkie, sycące i zdrowe. Potrzebny jest zestaw przykładowy. Setki zestawów. Tak to widzę ja, ale ja jestem niereformowalna chyba Jednak jeśli kiedykolwiek wdrożę coś podobebnegi w życie, to podzielę sie info.
Póki co posłuchaj praktyków, Mursz, Stazji, Flo ( gdzie ejsteś ? ) bo ja tu teoretyzuję, a sama potrzebuję takiego czegoś. Niestety Bardadyn odpada bo dla mnie płynne jedzenie jest nie do przyjęcia po prostu To jest zbrodnia dla jedzenia zmiksować ją na ciapę Więc szukam dalej. Niby już jest lepiej niż kiedyś, Mniej u mnie chaosu, coś tam opanowałam, planowanie, kupowanie pewnych produktów nie kupowanie innych, czyt nie posiadanie ichw kuchni, ale cały czas brak mi wiedzy na temat konkretnych walorów danych potraw. Czy np taka ilość tego i tmatego mnie nasyci, będzie zdrowa i lekka. Wciąż to robię an chybił trafił. Chyba tylko specjalista mógłby pomóc w tej kwestii. Nie mam na myśli kalorii, a ilość substancji odżywczych. IG takie istotne dla zdrowego żywienia sprawy.

Zgadzam się z większością. Myślę o kaloryczności posiłków jem bardziej kaloryczne jak idę na basen w innym wypadku nie mam siły pływać. Staram się ograniczać kalorycznośc przez nie dodawanie pewnych składników albo dodawanie innych . Pilnuje żeby nie objadać się na noc jak już coś jem to jest to mój chleb z białym chudym serem.U mnie problemem były słodycze nie chcę obyć się bez słodyczy to u mnie bez sensu jestem już w takim wieku Wyszukuję sobie ztw zdrowe słodycze czyli żeby oprócz cukru były jakieś fajne składniki odżywcze .

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Najszybciej to się robi bułkę z serem Albo serek waniliowy
A tu trzeba zważyć, zmieszać, zmiksować...
Bez gryzienia też nie ma zabawy - trzy łyki i po ptokach, ja lubię celebrować dobre żarcie, wyjadać najpierw środek bułki albo lepić z niego kulkę i dopiero zjadać, skórkę jeść "na deser", ogryzać powoli ser w różne wzorki, powolutku konsumować serek waniliowy, popatrując na łyżkę. Jestem stuknięta
A zrobienie musli na śniadanie szybko trwa

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Takie jesteście kuleżanki że nie pomożecie?
Niestety nie wiem

Dostałam 40 % zniżki na perfumy w rosie co warto tam nabyć?
Myślałam nad Karlem L .
Polecicie jakiś jego zapach?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 12:52   #992
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Możesz wymoczyć szufladkę w domestosie ja mam wyjmowaną ale i tak po domestosie musiałam ją szorować szczoteczką do zębów a zakamarki wykałaczką. Zamiast w domestosie możesz wyprać pralkę vaniszem do białego A filter chłop oczyścił?
No fłaśnie wszystko wyczyszczone a jedzie z bębna:/

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 12:57   #993
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Macham znad dojścia do jakże błyskotliwego wniosku, że (...)
Nie umiem już normalnie jeść. A może każdy tak ma?
Kiedyś tak miałam tzn. jadłam co popadnie kiedy mi się chciało. (ale wtedy to nie tyłam).

Teraz mam zmienione nawyki żywieniowe i już tak nie mam.
Jem posiłki w odstępie 2,5 godzin i nie mam napadów głodu.
Przekąski w domu mam na zasadzie "warzywnej" (seler naciowy maczany w dipie jogurtowym, kalarepa + dip, marchewa + dip, ogórek + dip lub jabłko (choć nie warzywo)).
W pracy na zasadzie "owocowej" (kilka orzechów, kilka migdałów, suszone mango, suszone morele, jabłko, gruszka, banan, kiwi, itp. i chrupki błonnikowe (choć to nie owoc).

Nie mam ani w domu ani w pracy np. batoników, wafelków, czekolad, boczku, żółtego sera (tzn. ten mam w domu dla Młodej), kiełbasy (mam tylko suszone dojrzewające kabanosy które są twarde i trzeba je dłuuuugo rzuć), owocowych jogurtów i serków itp.

Rzeczy niezdrowe jadam jak jestem na "mieście" i jest to srednio 1 raz w tygodniu.

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Mursz i Enax co tam skrobiecie ?

Z warsztatów w Kat chyba nici.., choram jak diabli..
Nic nie skrobie, mam nawał porządków wiosennych w domu i w pracy weny brakuje z monotonności tych czynności.

zdrowiej szybko

Cytat:
Boszzzz śliwkowa z cynamonem(...)
Dokładnie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie: co na zmarchy będzie lepsze Krem Korana czy serum 3 rose z BU?
Na zmarchy najlepsze jest: mrużenie oczu, podpieranie twarzy, nie dbanie o nawilżenie cery, niedelikatny demakijaż.

A co dobre przeciwzmarchowo to nie mam pojęcia. Na mnie nie działają kremy (działa dermoroler), ale zmarchy tez mam umiarkowane.

Cytat:
No, to Tesco dało radę przyjechać w wyznaczonym przedziale, a ludzie od klimy... (...)
A narzekał wcześniej, że roboty nie ma, ciekawe dlaczego...
To dla mnie jest jakieś chore.
Nie wiem jak można tak sobie lekceważyć klienta.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 12:57   #994
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
No fłaśnie wszystko wyczyszczone a jedzie z bębna:/
A jak wyciągnęłaś szufladkę to tam skąd woda leci tam grzyb lubi narastać .
No to vanisha spróbuj jest z wybielaczem a można nim prać w pralce
Jak będziesz prała wodę z wybielaczem to może warto na chwilę zatrzymać pralkę żeby się wymoczyła...

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-06 o 12:59
Stary 2014-03-06, 12:58   #995
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Acha, znaczy nie trzeba się spinać żeby zrozumieć...
Można się pokusić o interpretację...ale jakbym miała przekazać jak ja to zrozumiałam to ło jessu
Cytat:
Też myślę nad zmarchami ale na razie myślę
To podobnie jak ja, chyba będę miała z 80-tkę jak pomyślę że trzeba przestać myśleć tylko coś z tym robić..ale pewnie będzie już too late
Cytat:
A propos pralki, śmierdzi mi z niej wygotowałam ją z octem-nic, z sodą-nic, umyłam tam gdzie mogłam się dostać. Przeczytałam że z domestosem ją mam wyprać ale małż się drze że nam wyżre uszczelki.
Co mam robić drogi baru?
może to cuś pomoże
http://mojerady.blogspot.com/2013/07...ne-porady.html

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry
Właśnie koktajle sa w tym wszystkim najlepsze i robi się je blyskawicznie
Moglabym tylko nimi się odżywiać. Fakt,że obiadu nie odpuszczam, a na śniadanie i kolację obowiązkowo koktajl, się przyzwyczailam już. Często na drugie śniadanie też koktajl, a czasem owsianka.
5 posilkow niestety nie jestem w stanie wcisnąć, chodzę cały czas nażarta.
No i grzeszę czasem jakimś ciastkiem, czekolada ( nie gorzką, faworkiem, czasem kanapka zamiast jakiegoś posiłku...), chociaż staram się pilnować. A waga powolutku leci w dół...pewnie gdybym nie grzeszyła, lecialaby szybciej./ Ale, już mi na schudnięciu nie zalezy jakoś bardzo , bardziej na utrzymaniu
Matka stwierdzila,że ; na tej diecie jjesz więcej niż normalnie, a a chudniesz, zadziwiające
Cytat:
Hmm, chyba te moje pięć posiłków jest za małe bo ciągle czuję się niedojedzona.
normalne żarcie typu buła z serem ma po prostu za dużo węglowodanów (piszę oczywiście o tych w których jest cukier prosty) które zapychają tylko na chwilę bo po zjedzeniu takiego żarełka szybko wzrasta poziom cukru we krwi więc trzustka musi naprodukować sporo insuliny .Następuje więc bardzo szybkie strawienie tych smakołyków i tym samym szybkie przełożenie ich do glukozy która to znajdując się juz we krwi dosyć szybko z niej znika..i znów jesteś głodna.A że organizm stracił sporo energii na tym spalaniu i poprzez nagłe wachania glukozy zazwyczaj sięga się po coś słodkiego..i tak w kółko .Dlatego ważne co wcinamy...To tak w skrócie
Cytat:
Bez gryzienia też nie ma zabawy - trzy łyki i po ptokach, ja lubię celebrować dobre żarcie, wyjadać najpierw środek bułki albo lepić z niego kulkę i dopiero zjadać, skórkę jeść "na deser", ogryzać powoli ser w różne wzorki, powolutku konsumować serek waniliowy, popatrując na łyżkę. Jestem stuknięta
Stary 2014-03-06, 13:03   #996
rachell111
Zakorzenienie

Neska - spoko loko, dzięki za warning nie czytałam. Żebym tak od żarcia się umiała powstrzymać no ! Powaga ja mam kontrolę tam gdzie ona jest zbyteczna

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

normalne żarcie typu buła z serem ma po prostu za dużo węglowodanów (piszę oczywiście o tych w których jest cukier prosty) które zapychają tylko na chwilę bo po zjedzeniu takiego żarełka szybko wzrasta poziom cukru we krwi więc trzustka musi naprodukować sporo insuliny .Następuje więc bardzo szybkie strawienie tych smakołyków i tym samym szybkie przełożenie ich do glukozy która to znajdując się juz we krwi dosyć szybko z niej znika..i znów jesteś głodna.A że organizm stracił sporo energii na tym spalaniu i poprzez nagłe wachania glukozy zazwyczaj sięga się po coś słodkiego..i tak w kółko .Dlatego ważne co wcinamy...To tak w skrócie
Otóż to!
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:06   #997
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:

Bywa różnie ostatnio w tym śnie jak już wiedziałam że to był sen, wewnętrznie obudziłam się ale nie mogłam otworzyć oczu i nie mogłam też ruszyć rękoma i nogami całe ciało było odrętwiałe.. a serce mi waliło tak jakbym się czegoś przestraszyła. .
No ja tak miałam z początku,''budził'' mnie przerażający i bardzo głośny pisk, jakby przy moim uchu hamował pociąg i oczywiście paraliż totalny...z czasem akurat to przeszło tzn pisk bo paraliz oczywiście nadal pozostał ale pojawiły się inne dziwne zwidy,właśnie hipnagogi..

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a mi się dzisiaj śniło, że nieżyjąca babcia mnie po domu ganiała jako zombie Jak się obudziłam koło 6, to już do rana nie zasnęłam
Wolałabym najgorsze koszmary niż PP

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

Nic nie skrobie, mam nawał porządków wiosennych w domu i w pracy weny brakuje z monotonności tych czynności.

zdrowiej szybko

A jak masz czas to co piszesz ?

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:11
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:08   #998
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Neska - spoko loko, dzięki za warning nie czytałam. Żebym tak od żarcia się umiała powstrzymać no ! Powaga ja mam kontrolę tam gdzie ona jest zbyteczna

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Kurcze jak też czasem nie mogę zwłaszcza na kilka dni przed @ mam apetyt na to czego nie powinnam jeść czyli sól. Co do totalnego powstrzymywania się to zrezygnowałam jak już coś muszę to staram się żeby to mało kaloryczne było np marchewka, jabłko , styropian itp .
Ale fryty czasem też, robię sobie czasem święta
Stary 2014-03-06, 13:10   #999
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Na zmarchy najlepsze jest: mrużenie oczu, podpieranie twarzy, nie dbanie o nawilżenie cery, niedelikatny demakijaż.
Ehehehe, się uśmiałam(i czytałam to podparta )
Niestety mrużę oczy a nie potrzebuję tego, duuuuuuuużo gadam i śmieję się choć nie mam z czego:/

Cytat:
A co dobre przeciwzmarchowo to nie mam pojęcia. Na mnie nie działają kremy (działa dermoroler), ale zmarchy tez mam umiarkowane.
Ooo dermorolera się boję na razie stawiam opcję kremów(wiem,wiem że nie działają ale może choćby nawilżą)
Stąd pytanie co będzie lepsiejsze

Cytat:
A jak wyciągnęłaś szufladkę to tam skąd woda leci tam grzyb lubi narastać .
No to vanisha spróbuj jest z wybielaczem a można nim prać w pralce
Jak będziesz prała wodę z wybielaczem to może warto na chwilę zatrzymać pralkę żeby się wymoczyła...
No tak, rur ito nie mogę sama umyć, Spróbuję vanisha

Bogusia dzięki Ci też

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:15   #1000
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Co mam na myśli - To, że jesz chaotycznie i jesz to na co masz ochotę.
(...) Chyba potrzeba mieć taki zestaw, różnorodny, posiłków, potraw, przekąsek, które sprawiają, że nie jest się głodnym a jednoczesnie zaspokoją sensowną wartość odżywczą i kalorie.
(...) Niestety Bardadyn odpada bo dla mnie płynne jedzenie jest nie do przyjęcia po prostu To jest zbrodnia dla jedzenia zmiksować ją na ciapę
Red - mleko ryżowe doskonale syci.
Ha, ze wszystkim się zgadzam. Nie wiem czemu racjonalizm upada wieczorami - stwierdzam, a będę twarda i zjem tylko jabłko. Za chwilę jem serek. Potem kawałek sera. Zjadłabym normalnie dwie kanapki, najadła się i miała z głowy. Ale nie, tak będę łazić i wsuwać przekąski.
Brakuje mi pomysłu na wieczorne dania, które zaakceptuję jako "nietuczące", będą sycące, z białkiem i smaczne. Myślałam np. o naleśnikach (ale light, nie wiem) z białym serem z łyżeczką cukru albo czymś takim.
Ciężka sprawa.
Spróbuję tego mleka, sojowego też.
A co do Bardadyna to podobają mi zestawy typu:
mleko sojowe lub ryżowe - 200ml
łyżeczka kakao
1/2 banana
łyżeczka płatków migdałowych
łyżeczka melasy trzcinowej
łyżeczka ziaren słonecznika
Ale ja bym to zjadła w postaci nierozmemłanej (bo to szkoda dobrego jedzenia) i zapiła tym kakałkiem. Z drugiej strony - mam się tym najeść? Połówką banana, odrobiną bakalii i szklanką mleka? Noł łej, niemożliwe

Cytat:
Dla mnie ten film jest wielowarstwowy Moim zdaniem film przedstawia historię dwojga ludzi w kryzysie jakim jest śmierć dziecka.
I to swoją drogą
Mnie jeszcze urzekły zdjęcia, klimat no i scenami pseudo-gore nie pogardzę

Cytat:
A to trza na biało pisać czy mogę na czarno?
Haha, nie, tylko nie chciałam oficjalnie na czarno przynudzać.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:20   #1001
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

I to swoją drogą
Mnie jeszcze urzekły zdjęcia, klimat no i scenami pseudo-gore nie pogardzę

Haha, nie, tylko nie chciałam oficjalnie na czarno przynudzać.
1 Ah zdjęcia i klimat . No i piękny Willem Dafoe Uwielbiam go Teraz czytam linka z interpretacją którą podałaś

2 U mnie też faza gastro na wieczór zaczyna się .

A ktoś napisał że Melancholia go znudziła ( chyba Maja), tyle trwało budowanie klimatu, pokazanie depresji wprost bez upiększeń.
Najpiękniejszy obraz z filmu : Kirsten opala się nocą , nago w blasku Melancholii

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:22
Stary 2014-03-06, 13:34   #1002
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Dlatego ważne co wcinamy...To tak w skrócie
Co gorsza wiem i staram się stosować czyli na konkretne posiłki jeść np. dwa jajka z minimalną ilością suchego pieczywa, kiełbasę drobiową jw. albo wędzonego łososia z awokado, ale i tak za chwilę chce mi się czegoś słodkiego. Po słodkim chce mi się słonego i tak w kółko

Cytat:
Kiedyś tak miałam tzn. jadłam co popadnie kiedy mi się chciało. (ale wtedy to nie tyłam).
Zazdroszczę silnej woli. Ja próbowałam z chipsami z szynki albo warzywnymi ale zjadłam je kilka razy i już wolę nic nie jeść niż coś takiego Próbowałam pogryzać po kilka migdałów ale kończyło się wtrąbieniem paczki. Próbowałam nie mieć w domu sera, serków waniliowych, batonów - kończyło się pożeraniem tego, czego nie lubię (tzn. niezbyt lubię, np. kabanosy albo dziecka mleczna czekolada) byle się nażreć. To już wolę zjeść ten serek... Albo w desperacji zjadałam jakiegoś trzyletniego cukrowego baranka

Nesko, jakie masz te sensowne słodycze do pogryzania?

Reasumując pozostaje mi trzymać się dotychczasowych sensownych posiłków ale zwiększyć ich ilość i zamiast pogryzać głupoty po prostu zjeść coś konkretnego. A koktajli chyba spróbuję w miejsce kolacji, zobaczymy czy będą sycić.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Neska, jeśli lubisz filmy "przynudzające", wielowarstwowe i z pięknymi zdjęciami to polecam to: http://www.filmweb.pl/film/Rykszarz-1995-30688 Trzeba tylko zdzierżyć pierwsze 20 minut kiedy bohaterowie łażą, smażą, ot takie wprowadzenie do tematu, można odrobinkę przewijać I to nie jest żaden kryminał, na litość, wg mnie film psychologiczny/dramat.
I jeszcze te:
http://www.filmweb.pl/film/Zawie%C5%...nie-1991-31273
http://www.filmweb.pl/Pusty.Dom
http://www.filmweb.pl/Wiosna.Lato.Jesien.Zima.Wiosna

Stary 2014-03-06, 13:37   #1003
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Nesko, jakie masz te sensowne słodycze do pogryzania?
Suszone owoce, chałwa, czekolada ciemna z ikei , ciasteczka owsiane (sama robię) i przechowuję w wielkim słoju,Zelki haribo z teskacza,sezamki, jak piekę muffinki to z mąki razowej zamiast masła daję olej.Coś słodkiego co ma w sobie oprócz cukru mikroelementy, witaminy, błonnik itp.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

[/COLOR]Neska, jeśli lubisz filmy "przynudzające", wielowarstwowe i z pięknymi zdjęciami to polecam to: http://www.filmweb.pl/film/Rykszarz-1995-30688 Trzeba tylko zdzierżyć pierwsze 20 minut kiedy bohaterowie łażą, smażą, ot takie wprowadzenie do tematu, można odrobinkę przewijać I to nie jest żaden kryminał, na litość, wg mnie film psychologiczny/dramat.
I jeszcze te:
http://www.filmweb.pl/film/Zawie%C5%...nie-1991-31273
http://www.filmweb.pl/Pusty.Dom
http://www.filmweb.pl/Wiosna.Lato.Jesien.Zima.Wiosna

Oj tam zaraz przynudzające Czerwone latarnie widziałam ...Bardzo dobry
a jam mam na dvd "Imperium zmysłów"

Ponawiam pytanie odnośnie perfum z rossa na co warto się skusić?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:40
Stary 2014-03-06, 13:43   #1004
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ciasteczka owsiane (sama robię)

Oj tam zaraz przynudzające Czerwone latarnie widziałam ...Bardzo dobry
a jam mam na dvd "Imperium zmysłów"
Przepis plis!
Warto obejrzeć? Nagisy Oshimy widziałam Imperium namiętności - efekty specjalne (krew) + gra aktorka mnie zdołowały, Tabu - uznałam za kicz i profanację Shinsengumi, oraz Koshikei, to akurat było fajne, złośliwe i Kafkowe.

Stary 2014-03-06, 13:45   #1005
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę
Cytat:
Ale blender trzeba potem umyyyć.
Możesz wkleić które to konkretnie ten ananasowy i grejfrutowy?
Używasz melasy? Czyli robisz na jogurcie naturalnym?

A propos zabawy jedzeniem dobrze, że ludzie nie są drapieżnikami jak kothy bo pewnie bawiłabym się szczurem przed obiadem.
1. No niby tak, biorę blender, odkręcam kran i gotowe, 10 sekund

2. zaraz Ci wyśle.
Melasy używam do slodzenia. Dobra jest . Do koktajli, do owsianki (, o platki owsiane, banan, kakao, cynamon, melasa, płatki migdalowe, troche orzechów, pyszna )...no do wszystkiego co chcem żeby było slodsze trochę
Jogurt naturalny 1,5 albo 2%, zależy jaki akurat mam pod ręką. A jak nie mam to mleko ryzowe

Cytat:
Takie jesteście kuleżanki że nie pomożecie?
Bym wzięła ten krem z ciekawości, wygląda fajnie .
Chociaż nie wiem, czy zadziała bo nie mam zmarszczek jeszcze ( tfu, tfu)

Cytat:

Cytat:
Ha, ze wszystkim się zgadzam. Nie wiem czemu racjonalizm upada wieczorami - stwierdzam, a będę twarda i zjem tylko jabłko. Za chwilę jem serek. Potem kawałek sera. Zjadłabym normalnie dwie kanapki, najadła się i miała z głowy. Ale nie, tak będę łazić i wsuwać przekąski.
Brakuje mi pomysłu na wieczorne dania, które zaakceptuję jako "nietuczące", będą sycące, z białkiem i smaczne. Myślałam np. o naleśnikach (ale light, nie wiem) z białym serem z łyżeczką cukru albo czymś takim.
Ciężka sprawa.
Spróbuję tego mleka, sojowego też.
A co do Bardadyna to podobają mi zestawy typu:
mleko sojowe lub ryżowe - 200ml
łyżeczka kakao
1/2 banana
łyżeczka płatków migdałowych
łyżeczka melasy trzcinowej
łyżeczka ziaren słonecznika
Ale ja bym to zjadła w postaci nierozmemłanej (bo to szkoda dobrego jedzenia) i zapiła tym kakałkiem. Z drugiej strony - mam się tym najeść? Połówką banana, odrobiną bakalii i szklanką mleka? Noł łej, niemożliwe

Najjesz się
Takie zmiksowane podobno dłużej zalega w żolądku . No i chyba faktycznie. No i nie pijesz tego w 30 sekund, tylko powoli

A weż sobie zrob taki teścik, zjedz 3 - 4 suszone morele i zapij szklaną albo dwiema wody. Pękniesz z przeżarcia

Cytat:
Co gorsza wiem i staram się stosować czyli na konkretne posiłki jeść np. dwa jajka z minimalną ilością suchego pieczywa, kiełbasę drobiową jw. albo wędzonego łososia z awokado, ale i tak za chwilę chce mi się czegoś słodkiego. Po słodkim chce mi się słonego i tak w kółko

Zazdroszczę silnej woli. Ja próbowałam z chipsami z szynki albo warzywnymi ale zjadłam je kilka razy i już wolę nic nie jeść niż coś takiego Próbowałam pogryzać po kilka migdałów ale kończyło się wtrąbieniem paczki. Próbowałam nie mieć w domu sera, serków waniliowych, batonów - kończyło się pożeraniem tego, czego nie lubię (tzn. niezbyt lubię, np. kabanosy albo dziecka mleczna czekolada) byle się nażreć. To już wolę zjeść ten serek... Albo w desperacji zjadałam jakiegoś trzyletniego cukrowego baranka
.

Jak mi się bardzo chce czegos slodkiego,, to zjadam kilka daktyli. Słodycz nieziemska no i jednak zdrowsze niż batonik, mimo że kaloryczne. No i dużo nie zjesz, bo garść to jest max....

A jak czegoś slonego, to jakiś kawalek wędliny, śledzia czy czegokolwiek...
No ale to nie zbyt często.
No i faktycznie ogromnie ważne są te regularne pory posilkow, nawet sobie nie zdawalam sprawy...teraz mozna by nakręcać zegarek wg mojego żolądka...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:50   #1006
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze jak też czasem nie mogę zwłaszcza na kilka dni przed @ mam apetyt na to czego nie powinnam jeść czyli sól. Co do totalnego powstrzymywania się to zrezygnowałam jak już coś muszę to staram się żeby to mało kaloryczne było np marchewka, jabłko , styropian itp .
Ale fryty czasem też, robię sobie czasem święta
Nie no przed @ to norma, od jednorazowej dawki soli - nawet digantycznej, mnei rzuca na parówki, pasztety, pizze, fryty, konserwy, czyli wszystko (czasem na raz ) poza pizzą czym normalnie się brzydzę. Tak, brzydzę się już frytkami, żre raz w miesiącu. Myślę, że to jakoś strasznie zgubne nie jest, pod warunkiem, że nie na raz jak u mnie ale to skrajność.

jabłko marchewka i styropian - bleeeeee
Mam utrudnione, pewnie jak Red, wielu zdrowych rzeczy po prostu nie lubię
Zaczynając od owoców, ale nie żałuję, bo owoce nie są zbyt dobre dla utrzymania wagi Uwielbiam maliny te akurat są sprzymeirzeńcem - właśnie dziś pochłaniam.

W końcowej fazie PMS nic i nikt mnie nie powstrzyma Jestem opętana.

Cytat:
Brakuje mi pomysłu na wieczorne dania, które zaakceptuję jako "nietuczące",

Mój grzech to alkohol, wino, zbyt duże i zbyt częste ilości - a wino lubi sery
Też załatwiam się nocnym żarciem. Tryb życia mnie dobija. Wciąż szukam wieczornych jedzeń.
Mam kilka pomysłów, ale wiesz, nie słuchaj mnie bo się nie znam, lepiej wyguglaj, na blogach stosownych mają przepisy.
Są tam placki otrębowe na szybko. Z tuńczykiem były dobre.
Te bakłażany dosyć załatwiły sprawę. Nadmiar oleju z tych smażonych odsączam w kolejne plastry, chłoną lepiej niż papier.
Jem tuńczykową pastę z jajem, oliwkami, bez jaja, bez oliwek, same jaja, same oliwki, ryby przygotowuję w dzień wiecej, tak ze mam na kolację/nocne żarcie. Jem to owinięte sałatą. Szybka sprawa.
Dodaje czasem wasabi, czasem kapary. Czasem sos chilli (gotowy jest tuczący, wiem ale kilka kropel na smak) Do wszystkiego ogórek ziel i pomidory rzymskie. Ostatnio robię tortille z sałaty ziel, do srodka jakiś ogór, pomidor, jak mam to rybkie, jak nei to serek. Wczoraj jeszcze wpadło to pesto z rukoli do tortilli sałacianej. Jeste tam Grana Padano, ale tylko łyżka.
Jeszcze dodam, że mniej zjadam, jak mam do sałat sos winegret, najczęsciej po prostu olej jakiś fajny, sok z cyt, czosnek i miód. Czasem musztarda. I moim ostatnim hitem jest sos satay uwielbiam. Domowy robię jak zaplanuję. A w razie napadu mam gotowca.

To są moje samozwańcze pomysły, jednak polecam zgapiać od ekspertów
Cytat:

2 U mnie też faza gastro na wieczór zaczyna się .

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:

Reasumując pozostaje mi trzymać się dotychczasowych sensownych posiłków ale zwiększyć ich ilość i zamiast pogryzać głupoty po prostu zjeść coś konkretnego. A koktajli chyba spróbuję w miejsce kolacji, zobaczymy czy będą sycić.
Sama znalazłaś odpowiedź

Po prostu jesz za mało jak na Twoje potrzeby dlatego jesteś wiecznie głodna.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-06 o 14:04
Stary 2014-03-06, 13:55   #1007
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Przepis plis!
Warto obejrzeć? Nagisy Oshimy widziałam Imperium namiętności - efekty specjalne (krew) + gra aktorka mnie zdołowały, Tabu - uznałam za kicz i profanację Shinsengumi, oraz Koshikei, to akurat było fajne, złośliwe i Kafkowe.
Przepis

230 g cukier brązowy
2 jajka
2 szkl mąki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
3 szkl płatów owsianych
2 szkl żurawiny suszonej
200 g (ja daję 100g mniej kalorii ) czekolady ciemnej Jedyna W lub cemna Ikea
1 kostka masła

Płatki owsiane prażymy na patelni odstawiamy do ostygnięcia.
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, ucieramy, dodajemy mąkę sodę cynamon, płatki na końcu żurawinę i czekoladę. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy na termoobiegu max15-17 min , jak tylko brzegi robią się rumiane.Temp 180 stopni Przechowujemy w zamknięciu żeby były chrupkie

Nie mogę odszukać tego Imperium...
Ale to taki trochę soft porno jak dla mnie.

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:58
Stary 2014-03-06, 14:00   #1008
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
zaraz Ci wyśle.

A weż sobie zrob taki teścik, zjedz 3 - 4 suszone morele i zapij szklaną albo dwiema wody. Pękniesz z przeżarcia

A jak czegoś slonego, to jakiś kawalek wędliny, śledzia czy czegokolwiek...

teraz mozna by nakręcać zegarek wg mojego żolądka...
1. dzięki
2. też racja, ja tak w ciemno gadam, że się nie najem
3. śledzia! szalona
4.

Cytat:
Mój grzech to alkohol, wino, zbyt duże i zbyt częste ilości - a wino lubi sery

Też załatwiam się nocnym żarciem. Tryb życia mnie dobija. Wciąż szukam wieczornych jedzeń.

Są tam placki otrębowe na szybko.

Te bakłażany dosyć załatwiły sprawę.

Ostatnio robię tortille z sałaty ziel, do srodka jakiś ogór, pomidor, jak mam to rybkie, jak nei to serek.
1. Ale akurat piciem wina się nie martwię, nie wliczam do bilansu kalorycznego. Niestety jego picie podkręca głód i jest problem.
2. o to, to. Kiedyś po prostu szłam spać a teraz kiedy did zasypia koło północy jestem zmuszona siedzieć i czekać. Co gorsze nie mam wieczorami zajęcia bo N przejmuje mój komputer - więc czytam i myślę co by tu zjeść. Albo się przechadzam po pokojach i myślę co by tu zjeść Na odkurzanie i ćwiczenia za późno, cisza nocna
3. masz przepis?
4. kusisz, kupię. Spróbuję robić z nich kanapki z pomidorem, rukolą, świeżą bazylią, odrobiną sera. A może ser biały by pasował...?
5. zamiast tortilli sałata? Jaki sosik, jaki ser, jaka ryba? Jakoś ryba mi tu nie pasuje, kurak byłby gites.
Ja mam pomysła żeby podgryzać gotowane kolby kukurydzy - wysokie IG ale lepsze to niż chipsy, no i lubię.
Więc koktajle, bakłażan, kukurydza - nabieram powera

Neska
, dzięki za przepis Och nie, tyle tuczących składników ale brzmi pysznie.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-03-06 o 14:02
Stary 2014-03-06, 14:07   #1009
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Red , ale wiesz że ino gotowane. Lizyna i te sprawy..bo jajco to cud w naszej diecie

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-06 o 14:10
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:08   #1010
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
A jak masz czas to co piszesz ?
Z brakiem "weny" chodziło o umiejętność sklecenia kilku sensownych zdań, nawet tu w barze. Nawet pisania o czymkolwiek głupotach (bo to zazwyczaj robię) tak by nie było to bezsensownym i niegramatycznym potokiem słów.

Ba ja nawet ostatnio nie potrafię się po ludzku wysłowić.

A jak mam wenę to pisze wierszem (ale standardowo głupoty).

RED: U mnie jakoś tak to działa ze mnie bardziej zapycha schrupane warzywo niż bułka. Bardziej zapycha mnie objętość posiłku.
A jak jestem baaardzo głodna i muszę się dosłownie zapchać to jem bulgur z oliwkami lub suszonym pomidorem i odrobina oliwy lub oleju z pod suszonych pomidorów by jedzenie miało lepszy "poslizg".

Szatą: Też mam opory w używaniu rolera i zawsze się mocno motywuje zanim go użyję. Do paszczy używam ostatnio oleju z kiełków pszenicy (wcześniej miałam migdałowy i argininowy a w planach jest różany.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2014-03-06, 14:09   #1011
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1. dzięki

1. Ale akurat piciem wina się nie martwię, nie wliczam do bilansu kalorycznego. Niestety jego picie podkręca głód i jest problem.

Neska[/B], dzięki za przepis Och nie, tyle tuczących składników ale brzmi pysznie.
1 No i niewłaściwie alkohol jest baaaardzo kaloryczny.

2 składniki kaloryczne fakt ale w większości prozrowotne. Tych ciastek wychodzi bardzo dużo no i nie musisz ich jeść wszystkich na raz
Np odnośnie masła ostatnio okulista mi kazał jeść

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-06 o 14:11
Stary 2014-03-06, 14:12   #1012
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red , ale wiesz że ino gotowane. Lizyna i te sprawy...
Nie no, na surowo ich nie jem Czy smażonych też nie wolno?

Cytat:
A jak jestem baaardzo głodna i muszę się dosłownie zapchać to jem bulgur z oliwkami lub suszonym pomidorem i odrobina oliwy lub oleju z pod suszonych pomidorów by jedzenie miało lepszy "poslizg".
Jak smakuje bulgur?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
1 No i niewłaściwie alkohol jest baaaardzo kaloryczny.
Oooj tam Codziennie nie pijam (bo nie mam )

Stary 2014-03-06, 14:18   #1013
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
2. o to, to. Kiedyś po prostu szłam spać a teraz kiedy did zasypia koło północy jestem zmuszona siedzieć i czekać. Co gorsze nie mam wieczorami zajęcia bo N przejmuje mój komputer - więc czytam i myślę co by tu zjeść. Albo się przechadzam po pokojach i myślę co by tu zjeść Na odkurzanie i ćwiczenia za późno, cisza nocna
3. masz przepis?
4. kusisz, kupię. Spróbuję robić z nich kanapki z pomidorem, rukolą, świeżą bazylią, odrobiną sera. A może ser biały by pasował...?
5. zamiast tortilli sałata? Jaki sosik, jaki ser, jaka ryba? Jakoś ryba mi tu nie pasuje, kurak byłby gites.
Ja mam pomysła żeby podgryzać gotowane kolby kukurydzy - wysokie IG ale lepsze to niż chipsy, no i lubię.
Więc koktajle, bakłażan, kukurydza - nabieram powera

Neska
, dzięki za przepis Och nie, tyle tuczących składników ale brzmi pysznie.
Punktu 2 nie skomentuję. Twoje życie Twoja sprawa.

3. Nie pamiętam dokładnie musiałabyś wejść i sprawdzić na jakimś Dukan blogu Jajo jogurt otręby i tuńczyk, dodatki typu dymka, szczypior, pietruszka ziel i przyprawy wedle pomysłu. Proporcji nie pamiętam ja robiłam chyba na oko.

4. Takoż robię, niestety też na grzankach no ale to mój grzech, także zignoruj . Ser feta pasuje bardzo. Gondola też. I inne blue.

5.sosik wyżej podałam - co tam mam na stanie i co mi sie chce - abo wasabi, abo winegret muszt-miod, abo satay, abo sweet-chilli, abo koktajlowy (wiem majonez, ale tego sosu jest kurde łyżka w sumie na kilka porcji)

ryba - jaką lubisz, jaką masz. Ja używam dorsz, morszczuk, mintaj, osoś, dziś będą korwetki bo mam. Ryba pasuje, jest smażona/pieczona. Do ryby only wasabi - ale często sos żaden bo smak ryby jest dla mnie wystarczająco wyśmienity. No czaaaaaasem tatarski sosik skapnie, ale rzadko mam, robić mi się nei chce, bo nie umiem zrobić dobrego tatarskiego

no ale od wysokiego IG kukurydzy zrobisz se kuku - bo to organizm przerobi na tłuszcz, toć tak to działa Wide Vide moje opony ziemniakowe. Choc w sumie to prawda, moje są wide

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-06 o 14:23
Stary 2014-03-06, 14:19   #1014
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Ja jem podobnie, ale nie mam rozkmin temu towarzyszących .
I jem źle. pogrubione tłumaczy.

Ale, to dobrze, że zdałaś sobie sprawę. Teraz wystarczy znaleźć dla siebie odpowiednie rozwiązanie - czyli taki system żywienia, nie nazywam tego dietą celowo, opracowany od A - Z, jak Mursz pisała, tylko to nie musi być żaden Bardadyn, dobierz sobie co chcesz, byle to miało ręce i nogi. Co mam na myśli - To, że jesz chaotycznie i jesz to na co masz ochotę. Tak też robię, więc Cię rozumię. Chyba potrzeba mieć taki zestaw, różnorodny, posiłków, potraw, przekąsek, które sprawiają, że nie jest się głodnym a jednoczesnie zaspokoją sensowną wartość odżywczą i kalorie. Chodzi mi o coś takiego, żeby skończyło się chaotyczne sięganie po coś, i narzekanie na głód, tylko posiadanie pewniaków, które wiesz, że dadzą Ci pełną satysfakcję, lekkie, sycące i zdrowe. Potrzebny jest zestaw przykładowy. Setki zestawów. Tak to widzę ja, ale ja jestem niereformowalna chyba Jednak jeśli kiedykolwiek wdrożę coś podobebnegi w życie, to podzielę sie info.
Póki co posłuchaj praktyków, Mursz, Stazji, Flo ( gdzie ejsteś ? ) bo ja tu teoretyzuję, a sama potrzebuję takiego czegoś. Niestety Bardadyn odpada bo dla mnie płynne jedzenie jest nie do przyjęcia po prostu To jest zbrodnia dla jedzenia zmiksować ją na ciapę Więc szukam dalej. Niby już jest lepiej niż kiedyś, Mniej u mnie chaosu, coś tam opanowałam, planowanie, kupowanie pewnych produktów nie kupowanie innych, czyt nie posiadanie ichw kuchni, ale cały czas brak mi wiedzy na temat konkretnych walorów danych potraw. Czy np taka ilość tego i tmatego mnie nasyci, będzie zdrowa i lekka. Wciąż to robię an chybił trafił. Chyba tylko specjalista mógłby pomóc w tej kwestii. Nie mam na myśli kalorii, a ilość substancji odżywczych. IG takie istotne dla zdrowego żywienia sprawy.

Maaaan Słyszałam to nie raz. Debile.

otóż to - potrzebny jest jakiś system, plan.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dlatego koktajle, jak pisałam to dla mnie profanacja jedzenia.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Red - mleko ryżowe doskonale syci. Kiedyś kupiłam sobie małe na Auchanie, bo chiało mi się pić (zawsze od klimy w marketach tak mam) i jak nigdy nie miałam ochoty na żarcie przez bite 6 h Dla mnie to sukces bo ja po 3 h jestem głodna. Do 4 dociągnę czasami, ale robię się niespokojna. Nie dla mnie pustynny survival oj nie

Ej, bo mówicie tu o diecie weekendowej tylko, a ta zakłada oczyszczenie organizmu. A ja mówię ogólnie o diecie Bardadyna. Weekendowej nawet nie wolno na dłuższą metę stosować, bo musimy gryźć, jeść więcej kalorii, bardziej różnorodnie itp. Ja mówię o jadłospisach -takich na 2 tygodnie. Tam owszem, są 2 koktajle dziennie, ale rano jest do nich np.kanapka z serem i papryką. Potem 2 śniadanie -kilka orzechów, czekolada, ja akurat robię często ciastka owsiane, normalny obiad -tylko zdrowy, podwieczorek -owoc i kolacja -sałatka albo koktajl.
Je się wszystko,tylko skomponowane w taki sposób,żeby człowiek był syty, dostarczał wszystkich składników odżywczych, a nie przesadzał z ilością kalorii.
Dieta jest bardzo racjonalna,tylko wymaga przestawienia tradycyjnej kuchni za zdrowszą. Nie jemy białego pieczywa, cukier tak, ale brązowy, olej -ok,ale z pestek winogron, mięso też, ale mało. Serio jest pysznie, zdrowo, na dodatek ma się niesamowitego kopa energii, co przy dietach jest rzadkością.

Wracam właśnie od dentysty i korekcja już za mną -od poniedziałku wracam do Bardadyna zatem A nie byłam na nim, bo gryźć nie mogłam za bardzo...

Cytat:
Joł snad wody ze sokiem jabłkowym zaraz zakładam cyber oko i nadrabia

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Po to żeby poznać różnicę między filmem a książką
Wyzucie z emocji w tej książce było dla mnie dojmujące.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Mam piłkę w domu super rozciąga plecy a jak byłam na rehabilitacji dowiedziałam się że nawet siedzenie przy kompie na takiej piłce bardzo pomaga kręgosłupowi może zamień krzesło w pracy na piłę
Też mam :-D

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:21   #1015
Katty_p13
Piers do przodu

Redzia - nie będą odkrywcza ale Ci powiem, że powinnaś trafić na dobrego dietetyka takiego ,który obejrzy wyniki badań i poradzi coś na ten "wilczy apetyt" bo rozlegulujesz organizm na maxa i będzie problem i nie żadne diety tylko pokaże system odżywiania się ....
Stary 2014-03-06, 14:22   #1016
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no, na surowo ich nie jem Czy smażonych też nie wolno?
Redziu jako że o jajcu można by dużo pisać to zaposiłkuję się kopiuj-wklej za zdrowystylżycia.pl

Jajko jest źródłem, praktycznie, wszystkich witamin, poza witaminą C. Zawiera witaminę A, poprawiającą wzrok, witaminy z grupy B, które walczą ze stresem, witaminę E - eliksir młodości i witaminę D, wzmacniającą nasz kręgosłup, stawy, kości oraz odporność organizmu. Poza tym w jajku znajdziemy również lecytynę, dzięki której nasz mózg lepiej funkcjonuje.
Oprócz witamin w żółtku znajdują się barwniki: ksantofil, który zpobiega osadzaniu się złogów na ścianach tętnic i luteina, chroniąca oczy przed działaniem promieniowania UVA i UVB.
Kolejnym składnikiem odżywczym w jajku są wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega -3, które pozytywnie wpływają na serce, pracę mózgu, poprawiają jakość skóry i nastrój.
A co z cholesterolem?
W jajku jest zły cholesterol, ale…… jest takżelizyna, dzięki której zły cholesterol jest przetrawiany. Dodatkowo lizyna wypłukuje z naszego organizmu zły cholesterol. Jest tylko jeden warunek! Jajko nie może być podgrzane do temperatury większej niż 92 stopnie, ponieważ powyżej tej temperatury lizyna ginie.
Dlatego tylko jajka gotowane zachowują swoje właściwości, ponieważ temperatura wewnątrz jajka, nawet jeśli się gotuje, nie przekracza 92 stopni. Natomiast, jeśli jajko pęknie podczas gotowania, nie powinniśmy go jeść, gdyż traci lizynę bez której nie pozbędziemy się złego cholesterolu.

Czyli jajecznica, oczywiście jeśli chcemy jako tako zdrowo się odżywiać, odpada
Stary 2014-03-06, 14:27   #1017
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Wracam właśnie od dentysty i korekcja już za mną -od poniedziałku wracam do Bardadyna zatem A nie byłam na nim, bo gryźć nie mogłam za bardzo...
Ha nowe zęby trza to uczcić A mnie znowu zawias boli Jak nie przestanę to będę musiała zmolestować Pana doktora

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
R
Czyli jajecznica, oczywiście jeśli chcemy jako tako zdrowo się odżywiać, odpada
O to tego nie wiedziałam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Redzia - nie będą odkrywcza ale Ci powiem, że powinnaś trafić na dobrego dietetyka takiego ,który obejrzy wyniki badań i poradzi coś na ten "wilczy apetyt" bo rozlegulujesz organizm na maxa i będzie problem i nie żadne diety tylko pokaże system odżywiania się ....
A może to z nudów ... takie myślenie o jedzeniu ...
Stary 2014-03-06, 14:38   #1018
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Szatą: Też mam opory w używaniu rolera i zawsze się mocno motywuje zanim go użyję. Do paszczy używam ostatnio oleju z kiełków pszenicy (wcześniej miałam migdałowy i argininowy a w planach jest różany.
Ja go uwielbiam. Ale nie wypowiadam się ad zmarszek, np ad post Szatą, nie doradzam, bo ja nie wiem co działa I na co ma działać? Na istniejące żaden krem przecież nie zadziała Chyba raczej nic nie zadziałą poza spłycaniem laserowym, kwasowym czy innymi dermainwazyjnymi metodami, dajmy na to ten roller, i pewnie wiele innych zabiegów z derm estetycznej.
Ja używam profilaktycznie i na trąd oleju z róży, ale zbyt krótko i używam też innych rzeczy, no i na pewno nie stwierdzę jakie on ma działąnie przeciwzmarszczkowe no bo jak niby to mam ocenić skoro nei za bardzo jestem pomarszczona? Mój wiek, czyli punkt siedzenie też ma znaczenie (wkrótce 33) Bardzo mam po różanym fajną cerę, jednak póki co nie rozjaśnił nic Chyba liczę, że opóźni wystąpienie zmarszczek, ale nei sposób tego zweryfikować, no bo skąd mam wiedzieć kiedy jak i gdzie pojawiłyby się bez pielęgnacji? Także meziam się bo mi dobrze

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:

O to tego nie wiedziałam .
Ja też, ale to fajnie, bo mój organizm intuicyjnie woli got jajka. Już nie pamiętam kiedy jajecznicę jadłam. Rano faktycznie największego kopa dawały mi jajka na miękko szt 3 bo nic innego rano mi nie smakuje, więc nie jadłam sera, wędlin ani nic innego to musiałam zjeść 3.

bugusiu - dzięki za wrzucenie cennej info
Stary 2014-03-06, 14:40   #1019
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Jak smakuje bulgur?
Podobnie do kuskusu.

Cytat:
Ja go uwielbiam. Ale nie wypowiadam się ad zmarszek, np ad post Szatą, nie doradzam, bo ja nie wiem co działa I na co ma działać? Na istniejące żaden krem przecież nie zadziała (...)
Juz od dawna sie nad nim zastanawiam (i własnie jako cos profilaktycznego przed zmarchami i utrata jedrnosci twarzy), ale pierw muszę powykańczać to co mam. Wiem ze na istniejące juz nie działają kremy dlatego sie "kłuje".
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2014-03-06, 14:41   #1020
rachell111
Zakorzenienie

Ad jedzenia - włąśnie szukam ciekawego przepisu na danie z papryką, bo kupiłam takie dłuuuugie w Lidlu, no i nie mam pomysłu jak je sensownie spożyć. 6 nie schrupię trcohę szkoda na zwykłe leczo. Do zapiekania mejbi cos ale podłużne no i nie mam ochoty na mielone mięso.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości