|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar LII
Też dowiedziałam się dopiero jakiś rok temu po wywiadzie z J.Kempisty,gdzieś na You Tube obejrzanym.Mój tata miał udar i zaczęłyśmy z siorką się przyglądać co wcina i co należy z diety wykluczyć..bo miażdżycę miał dość konkretną. w ten sposób dowiedziałam się też że cholesterol sam w sobie jest bardzo cenny dla organizmu i miażdżycę powoduje niedobór witamin i innych składników odżywczych w naczyniach krwionośnych.Po prostu naczynia się uszkadzają i to cholesterol jest tym cudem które ma je załatać. Tyle że jest transportowany we krwi przez lipoproteiny które wykazują bardzo dużą lepkość i przyklejają się do tych mikrouszkodzeń a z czasem jeśli nie zmieniamy nic w diecie cholesterol nadal jest wysyłany do krwi no i lipoprotein przyklejających się do siebie również przybywa...Lizyna i prolina tworzą taką jakby warstwę teflonową w okół lipoprotein która zapobiega przyklejaniu się ich do siebie i czyści juz istniejące złogi...
Alem się rozpisała..
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-06 o 15:03 |
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różany jest cholernie przyjemny. Takie moje odczucie. Ale fotouczula, bo kwas retinowy czy jak tam sie on zowie dokładnie, ale to wiesz pewnie ![]() Brrrrr kłucie brrrr. Aż mnie otrzepało. |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
feta albo biały twaróg na ostro ze solą i pieprzem - do środka a potem czy zapiekana czy smażona
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2014-03-06 o 14:54 |
|
|
|
|
#1024 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
U mnie to klasyka gatunku, którą niestety każdy dentysta chce sprawdzać -nie wierzą, jak mówię, że jedna dawka znieczulenia nie działa i zaczynają już po niej. Dopiero jak zaczynam się kulić i zaciskać oczy, dochodzą do wniosku, że jeszcze jedna... Potem za to mnie trzyma pół dnia...Ale to jeszcze nie koniec -4 zęby mam podwyższone, jeszcze 4 kolejne trzeba za 3 tygodnie. I zostawiłam tam 75% pensji
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
2 Ja już nigdy nie wezmę znieczulenia raz dałam się namówić bo my leczymy bez bólu i skończyło się to ... nie wiem co to było ale nie pamiętałam jak się nazywam w wyniku czego wezwano pogotowie 3 Ja już jestem prawie przy końcu spłacania czasowego podwyższenia Zastanawiam się nad napisaniem pisma żeby pozwolili mi odpracować te zęby ... 15 tego w Q są podobno warsztaty, ja z zapytaniem o after party wybiera się ktoś? |
||
|
|
|
#1026 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. nie skojarzyłam, że to sosy do tego. 3. ![]() 4. ale bez przesady, to nie jest wybór seler naciowy vs gotowana kukurydza tylko kukurydza vs chipsy/paluszki. Kolacja swoją drogą, to jako zapychacz, przekąska, śmieciowe żarcie. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1027 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie miałaś jakiś wstrząs anafilaktyczny, czy coś... Ale u tego mojego też gazem rozweselającym znieczulają ![]() O, skąd wiesz o warsztatach?? Na stronie jeszcze nic nie ma Ja bym poszła... I na warsztaty i na potem...
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() 2 Słyszałam od koleżanki że mają być... |
||
|
|
|
#1029 | |
|
|
Cytat:
Wrażenie niesamowite -widziałam akcję ratowniczą z góry...To ja idę ![]() Odezwał się troll od podróbek -właściciel sklepu. W wątku tym, co same wiecie
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, smaczny pomysł, ale szukam czegoś sytszego, tak żeby to był obiadowy posiłek, trochę kaszoryżów może jakiś kąsek mięsa ale nie mielonego no i jakiś finalny smak czyli przyprawa
|
|
|
|
#1031 |
|
Nindżopesz
|
Trochę przesadziłam, do oficjalnej normy brakuje mi 3 kg
![]() Ale ja właśnie nie chcę już chudnąć tylko utrzymać wagę. Nie wracać do starych nawyków... Ciężko bo brakuje mi motywacji jak podczas odchudzania a wyrzuty sumienia i owszem są. |
|
|
|
#1032 | |
|
|
Cytat:
![]() Właśnie zadzwonił pan z innej firmy od klimy, że już do mnie wyjeżdża Bo wcześniej powiedział, że będzie między 16, a 18, więc żebym nie czekała, informuje, że rusza. Można??
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kapuję już z tą kuku. Hmm, no pewnie jak by Cię zobaczył to tak, ale kurcze skądś trzeba brać wiedzę na temat tego co ile czego komponować i jak, żeby to było na plus dla nas - zdrowo, lekko ale syto. No bo wisz, blogi to tylko blogi, różnie z tymi info bywa, to raczej pomysł na jakieś danie, wariacje na temat, a nie całościowy system żywienia. Cytat:
Boooosz dziewczyny przesżłyście ten sajgon ze znieczuleniem, którego ja się obawiam, i wiem, że zdarza się, a oni mnei mamią, że nie na pewno nic mi sie nei stanie. Takiego w.....ja, i znikam. Nie pozwalam przez to na żadne zabiegi od leczenia zębów począwszy. Wiem, że to niemądre, ale mój ojciec źle reagował na znieczulenia, narkozy, ja to po prostu neimal czuję że zejdę. Nie dam się omamić. Współczuję, że musiałyście przez coś takiego przechodzić, przecież to jest skandal. Wiecie przynajmniej co to za środek tak wpływał na Was?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-06 o 15:45 |
||
|
|
|
#1034 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Jeśli chodzi o całościowy system żywienia to czytuję porady na Wizażu, nie na Wizażu, mam kilka rozpisek od cudzych dietetyków - śmiem twierdzić, że "wszystko wiem". Problem w tym, że nie lubię jedzenia typu owsianka na śniadanie, grahamka z chudą wędliną i warzywami na drugie, pierś kurza z warzywami i ciemnym ryżem na obiad, kisiel na deser, biały ser z tuńczykiem na kolację, ble. I jeszcze wyliczenia ile migdałów, ile gram pomidorów. Lubię kombinacje, kuchenne eksperymenty, lubię na słodko, lubię bez niesmacznych imo kasz, ryżów i makaronów Odchudzać się jest mi łatwo - mam motywację. Utrzymać gorzej, to wymaga długofalowej silnej woli.I o ile w ciągu dnia jest spoko to wieczorami się zaczyna podjadanie. No ale mam nowy plan, jakoś to będzie
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
|
Cytat:
A potem obiad ![]() Ale zębowe znieczulenie, to dla mnie błogosławieństwo, przy narkozie też było ok, to przy blokadzie cyrki miałam. Żeby było śmiesznie, to była chyba 4, czy 5 z rzędu -ten sam specyfik, w to samo miejsce... Potem mi robili jeszcze w kręgosłup blokadę kiedyś -mało się nie zejsrałam ze strachu, że mnie dźgną nie tam, gdzie trzeba i znów odlecę... Na szczęście potem trafiłam do najlepszego ortopedy od rąk leczenia i wszystko naprawił Tu przyciął kostkę, tam zrobił fastrygę na torebce stawowej... Tylko patrzeć nie dał. Parawan postawił... I kazał podać jakiś preparat otumaniający...
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad reszta - no dlatemu właśnie agituję szukanie profesjonalisty od żywienia, gdyż on może ułożyć jadłospis według tego co lubimy. Tak jak Winterce ułożył kiedyś. Nie chodzi mi o takiego dietetyka "z urzędu" co to każe jeść to co trzeba i koniec gadki, tylko o kogoś z wyobraźnią. Wiem, fajowo się teoretyzuje, ale no kto jak nie ktoś taki ustali sensowny i wiarygodny system odżywiania? Ad końcówka - masz rację, to jest najtrudniejsze, zmiana na stałe Tu nie jesteś sama, gdyby to było łatwe, wszystkie byłybyśmy tu szczęśliwe i dzieliły się udanymi doświadczeniami. Chyba póki co udaje się to Stazji, Eneax no ale każdy musi mieć plan uszyty na miarę. Cieszę się, że jakiś masz, podzielisz się nim kiedyś?A, i ja, ponownie jako lajkonik popieram teorię jakoby ostre przyprawy były sprzymierzeńcem utrzymania smukłej sylwetki.Wiem, po co wlazłam tu jeszcze. Mianowicie kolejnym sprzymierzeńcem chudości są kiszonki. na ogórasku można fajne sałatki robić. Ale pewnie nie lubisz Brukselka? też nie? Ja kocham. w sosie chrzanowym mrrrrrr. Ostrrrro. No to chociaż pekińską z ogórem pomidorcem cebulką czerwoną i winegretem. Moja mam dziś mi dzwoniła znad sałatki z zielonobordowej sałaty takiej pomarszczonej, roszponki i rukoli w oleju lnianym z awokado i pomarańczą. Aż zleciłam chuopinowi kupno pomarańczy, poza tym mam chrapkę na schab po thaitańsku. Gotowanyw soku z grejfiutów i podany w sosie z pomarańczy z czili. Przepis jest z książki jakieś o owocach w kuchni, jeszcze tego nei robiłam, jak kto chce zeskanuję wieczorem bo teraz lete Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-06 o 16:16 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co on mi nawywijał z nadgarstkiem (miałam zapalenie ścięgien zginaczy grzbietowych)...trzy blokady w ciągu miesiąca mi wklepał i żeby było smieszniej za dwa tyg miałam iśc na czwartą ale po trzeciej jak mi wbił sterdyda i poczułam dosłownie prądy przeszywające mi całą rękę to myślę kurna coś jest nie tak.Ze spuchniętą łapą trafiłam do innego ortopedy który się za łeb złapał jak mu to opowiedziałam..Potem chodziłam do niego na serię 20 zastrzyków do nadgarstka żeby to jakoś złagodzić, oczywiście plus rehabilitacja...
|
|
#1038 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
2. dzięki u mnie byłoby bez nabiału Cytat:
![]() Cytat:
pytanie na jak długo4 morelami najeść się nie sposób Cytat:
tak samo jajko sadzone, jeśli żółtko płynie to temperatura w nim jest niska, choć było na patelni osobiście nie ufałabym też tej kategorycznej informacji o "ginięciu" lizyny w 92 stopniach chodzi o czas oddziaływania danej temperatury - być może przy tych 92 zaczyna się coś dziać źródła powoływane w necie podają różnie, ale z tego co na szybko czytam przy około 100C około 50% jest jeszcze dostępne, ponad 121C mniej niż 25% lizyna znajduje się w mięsie, strączkowych i ziarnach, a te przecież jemy po poddaniu obróbce cieplnej
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||
|
|
|
#1039 | |
|
|
Cytat:
Szkoda, że takich czarów się nie da z kręgosłupem
|
|
#1040 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. powiedzmy, że mogę się zaliczyć do szczęśliwców bo nawet pod koniec ciąży miałam wagę w normie (BMI niecałe 22) ale chodzi o efekt wizualny. No dobra, ja wielbię chudość. 3. ale nic specjalnego: kukurydza zamiast chipsów; bakłażan zamiast chleba do rukoli, pomidorów, parmezanu (postanowiłam że będę dawać parmezan bo niby kaloryczny ale daje się go mało, ma mocny smak i nie zeżre go z nudów no bo jak, taki proszek? Inne sery są zbyt ryzykowne ) etc.;serki waniliowe, jajka, kiełbasa drobiowa zostają; sery żółte tylko w postaci plastereczka raz na kilka dni; małe batony zamiast dużych (czyli 80 kcal zamiast 200); mleko z neską i łyżeczką cukru plus duperele bardadyńskie zamiast cappuccino i także na kolację - może zapcha; więcej jabłek, raz się żyje, lepsze to niż cukierki; obiady bez zmian czyli jakieś mięso, ryby z warzywami, może dodam bułkę z ziarnami żeby lepiej zapychało przed wieczorem 5. ha, lubię kiszonki, ogórki kwaszone jem prawie codziennie, lubię chilli (a jaki dobry jest zwykły ogórek smażony z chilli! Ale chwilowo mi się to opatrzyło), lubię bardzo ostre sosy, wasabi, lubię pekińską. Nie wiem czy to wspomaga sylwetkę, w każdym razie jest smaczne. 6. przepis! |
|
|
|
|
#1041 | ||
|
|
Cytat:
![]() I można jeździć do końca, życia, jak najbardziej można Pan od klimy już był i wyszedł... Przemiły, przystojniak i jak pięknie rozmawiał z żoną, bo akurat zadzwoniła ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Znalazłam w sieci obrazek dla Ciebie
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I chyba tu jednak wygrywa olej rózany tylko teraz pytanie z Alepii czy z BU? ma ktoś porównanie? A własciwie mogę kupić i krem i olej i używać naprzemiennie
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
No ale to bez sensu, bo nikt do starej starości nie będzie jeździł
![]() Czerwoną ze puszki ![]() No nie wiem ![]() Podobnie jak Rejcz nie mam takich rozkmin ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale dużo piszecie, poszalały
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1044 | |
|
|
Cytat:
Mój trener, który uczył mnie jeździć w dzieciństwie, ma 75 lat i nadal codziennie jeździ. Może już tak nie szarżuje, jak kiedyś, ale nadal "spacer po lesie" z nim, to przygoda raczej, niż jazda Nigdy nie wiesz, co cię spotka.Nie zachęcam tylko do wyczynu -bo jak w każdym sporcie, to już głupota może być... Nadmierna eksploatacja i siebie, i konia, zwłaszcza w naszym kraju... Koni sportowych wysokiej klasy jest mało, więc puszczają je na każde zawody i w naszych warunkach koń 12-13 letni, to staruszek, podczas gdy na zachodzie konie w tym wieku dopiero zaczynają chodzić konkursy wyższych klas... Podobnie jeźdźcy. Jeździć, jeździć, nie przerywać!! I kochać konie
|
|
#1045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale z drugiej strony... widział ktoś otyłego żula? ![]() Cytat:
Bo ja jak się odchudzałam, to też ciągle miałam chęć na słodkie, ataki głodu, zwłaszcza wieczorem i chodziłam głodna i zła. A teraz od roku wcinam jakieś 1500-1700kcal dziennie (dokładnie nie liczę) i jestem napchana i utrzymuję wagę. Słodkości też lubię, więc czasem rano jak mam zły humor, to wcinam grahamkę z nutellą albo masłem orzechowym. Może nie jest super zdrowe, ale zapycha chęć na słodkie Poza tym dużo owoców i warzyw: jabłka, pomarańcze, banany (słodkie), mandarynki, kiwi, suszone śliwki, marchewki, wiosną i latem rzodkiewki, ogórki i pomidory (ale ja to lubię bez żadnych dodatków nawet soli). A jak w przypływie chęci na słodycze zjem 2 kostki czekolady, to nie utyję zaraz Byle nie więcej ![]() Ostatnio mnie chęć na sałatki wzięła, nawet takie gotowe obiadowe ze sklepu wcinam. I wcinam te swoje 5 posiłków o stałych godzinach, czy mi się akurat jeść chce, czy nie (bo wiem, że jak np. nie zjem 2 śniadania o 10, to mi za godzinę poziom cukru we krwi spadnie tak, że zamiast tego jogurtu czy pomarańczy rzucę się na czekoladę i wafelki No cóż, na razie i tak mam chyba łatwiej, bo jak mieszkam ze starymi i widzę te tłuste mięsiwa w lodówce i pyry na talerzu, to mi się jeśc odechciewa. A jeśli sie wyprowadzę i zacznę jeśc po swojemu: spaghetti, pierogi, naleśniki... będę szersza niż wyższa ![]() Cytat:
No nigdy nie wiesz, co cię spotka... zaczynać sport, którego przerwanie grozi chorowaniem do końca życia (bo tak rozumiem to, co piszesz)
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-06 o 17:20 |
||||
|
|
|
#1046 | |
|
|
Cytat:
Zawsze można, jeśli się chce, serio. No chyba, że człowieka choróbsko dopadnie... Gdyby nie kręgosłup, nadal bym jeździła, choć trenerem nie jestem, zaledwie szarym instruktorem... I mam nadzieję, że jeszcze do tego wrócę, jak wreszcie uporządkuję kręgi i inne takie ![]() Każdy sport, kiedy się przegina, przestaje być zdrowy. A rekreacyjne uprawianie sportów, to super sprawa
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli już to niech oszczędzi nam opowiadania o tym
|
#1048 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. 1300-3000 A średnio tak jak Ty. W tym z 300 kcal śmieci (kawka, baton).Cytat:
|
||
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurna, już zrobiona i prawie cała zjedzona. Ale spróbuję następnym razem z fasolą, bo lubię bardzo, dzięki Piszą jak oszalałe biorę się za przepsikiwanie.
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
może to jest metoda?
Mam coś dla Ciebie. W teeleexpresie pokazywali jakiegoś japońskiego kucharza, który osiągnął mistrzostwo w robieniu miniaturowego sushi: okręca maciupkimi kawałami wodorostów pojedyncze ziarka ryżu ![]() Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-06 o 18:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

feta albo biały twaróg na ostro ze solą i pieprzem - do środka a potem czy zapiekana czy smażona 

A mnie znowu zawias boli
Jak nie przestanę to będę musiała zmolestować Pana doktora 
i nie żadne diety tylko pokaże system odżywiania się ....

dziewczyny przesżłyście ten sajgon ze znieczuleniem, którego ja się obawiam, i wiem, że zdarza się, a oni mnei mamią, że nie na pewno nic mi sie nei stanie. Takiego w.....ja, i znikam. Nie pozwalam przez to na żadne zabiegi od leczenia zębów począwszy.
Tu nie jesteś sama, gdyby to było łatwe, wszystkie byłybyśmy tu szczęśliwe i dzieliły się udanymi doświadczeniami. Chyba póki co udaje się to Stazji, Eneax no ale każdy musi mieć plan uszyty na miarę. Cieszę się, że jakiś masz, podzielisz się nim kiedyś?
Aż zleciłam chuopinowi kupno pomarańczy, poza tym mam chrapkę na schab po thaitańsku. Gotowanyw soku z grejfiutów i podany w sosie z pomarańczy z czili. Przepis jest z książki jakieś o owocach w kuchni, jeszcze tego nei robiłam, jak kto chce zeskanuję wieczorem bo teraz lete
Co on mi nawywijał z nadgarstkiem (miałam zapalenie ścięgien zginaczy grzbietowych)...trzy blokady w ciągu miesiąca mi wklepał 

Jak się obudziłam koło 6, to już do rana nie zasnęłam