|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Aldrin, Ramona i innym gratuluję wkroczenia w III trymestr
jak ten czas leci Chocolate za 25 tydzień i Prowansja za 26 ![]() ANTERIA fajnie, że pralka się sprawuje Kucyk_Truskawkowy trzymam kciuki za serducho żeby wszystko dobrze się skończyło poziomkka szafa super się prezentuje Berenika a Twojego męża to bym normalnie wałkiem potraktowała Mam nadzieję, że to jego nieogarnięcie to jakieś przesilenie wiosenne, Weź Ty się za niego, bo szkoda Twojego zdrowia i nerwów. Chyba faktycznie jesteś dla niego za dobra.Mój też jest z tych leniwych, ostatnio nam się średnio dogaduje, ale wie, że jak przesadzi to potrafię pokazać pazurki, i, że odczuje mój gniew. Nie mówiąc już o tym, ze będzie mnie słychać na pół osiedla. Tego zawsze się boi ![]() Musisz chyba wykorzystać rady dziewczyn. Ja też wezmę sobie do serca rady kierowane do Ciebie przez inne dziewczyny, bo nie wyobrażam sobie żeby mój tż nie pomagał mi w domu i przy dziecku... Karolkya co to za pasztet z cukinii kurczę brzmi smakowicie. Masz ten przepis na blogu? No i zbiorczo gratuluję Wam kolejnych udanych zakupów, a to co pokazujecie jest urocze Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 28 tydzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wyszło super! Cytat:
![]() --------- a u mnie dziś w końcu trochę lepiej z humorem. Nawet z tż jakoś tak milej dzięki Wam za dobre słowa, bo przez ostatnie parę dni naprawdę było mi ciężko na duszy...Biorę się teraz za dokańczanie pracy trochę mi jeszcze zostało, ale mam nadzieję, że uda mi się zamknąć semestr na studiach na czas... Dziewczyny z racji, że ciągle kupujecie nowe sprzęty czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone żelazko? Muszę na mus kupić, a wiadomo, że przy dzidziusiu też musi być, a moje dwa są w opłakanym stanie jedno całe spękane leje z każdej strony, a drugie przestało mocno grzać ;/ druga potrzebna sprawa to blender-- jeśli macie jakiś sprawdzony to będę wdzięczna za podpowiedzi. Miłego wieczoru życzę
|
||||||||
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pytalam o cytryne mojego gina to powiedzial ze jak ktos jest zdrowy to nie zaszkodzi a jak ktos ma cukrzyce to i tak wyjdzie... Pytalam tez 2 razy w lab to za kazdym razem slyszalam ze mozna od roznych osob...
Jakos poza tym watpie zeby cytryna ktora sama w sobie ma cukry obnizala cukry we krwi... Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1773 |
|
Konto usunięte
|
ojoj, a mierzyłaś się w obwodzie? wielki brzusio, ale śliczny, taki okrąglutki
![]() Dziewczyny, może przesadzam i może tylko mi się wydaje, ale od rana twardnieje mi brzuch ciągle. A nic nie robię praktycznie, tylko siedzę... Mały się rusza normalnie, ale tak się rozpycha, że wszystko mnie boli, a brzuch twardy jak skała
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle słyszałam, że nawracająca ciemieniucha to może być związana ze skazą białkową ale już dokładnie nie pamiętam czy to dokładnie o to chodziło. |
|
|
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
Ale ci Twoi synowie mają fajny domek
żeby tylko mamusia miała duuuużo siły go dźwigać [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470949] Dziewczyny, może przesadzam i może tylko mi się wydaje, ale od rana twardnieje mi brzuch ciągle. A nic nie robię praktycznie, tylko siedzę... Mały się rusza normalnie, ale tak się rozpycha, że wszystko mnie boli, a brzuch twardy jak skała [/QUOTE]a magnez i no spe bierzesz? Mnie po magnezie zawsze przechodzi no i oczywiście jak tylko mogę to się kładę... Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-03-06 o 18:39 |
|
|
|
#1776 |
|
Konto usunięte
|
TroppoSensibile nie brałam, bo zawsze samo przechodziło i myślałam, że teraz też tak będzie....
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45471068]TroppoSensibile nie brałam, bo zawsze samo przechodziło i myślałam, że teraz też tak będzie....[/QUOTE]
bierz nospe 2 tabletki, pozycja leżąca i przestań się stresować |
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470949]ojoj, a mierzyłaś się w obwodzie? wielki brzusio, ale śliczny, taki okrąglutki ![]() Dziewczyny, może przesadzam i może tylko mi się wydaje, ale od rana twardnieje mi brzuch ciągle. A nic nie robię praktycznie, tylko siedzę... Mały się rusza normalnie, ale tak się rozpycha, że wszystko mnie boli, a brzuch twardy jak skała [/QUOTE]ja mam dziś to samo ![]() jakos podeszła mi wysoko, ale słabo ją czuję, za to czuje gdzie kończy mi się macica, nawet widze to wgłębienie nad pępkiem ![]() Cytat:
przeszło mi te drętwienie jak poruszyłam mała w brzuchu
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ciemieniuche dobry jest tez ponoc olej kokosowy zamiast oliwki to dla mam ktore chca naturalnie
ja mam taki zamiar... Sama korzystam do ciala i wlosow ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 | ||||
|
Zadomowienie
|
Aldrin zapomniałam fajne to ponczo
Cytat:
![]() Cytat:
fajny prysznic i jaki duży![]() ![]() Cytat:
za wyniki. Podziel się gołąbkiem![]() ![]() Śliczności ![]() Cytat:
tak na szybko looknęłam, ale z przyjemnością przeczytam później
|
||||
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiesz ze akurat ten olej to nie z hashi wzielam dopiero pozniej doczytalam
jakos czas temu zaczelam szukac naturalnych rzeczy tak samo do jedzenia... Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak piszą dziewczyny ja też słyszałam żeby oliwką smarować jak już ciemieniucha się pojawi Według 2 innych lekarzy (jeden kardiolog i jeden od usg) z serduszkiem jest ok tzn było zaraz po diagnozie tamtego Cytat:
zapomniałam Ci napisać że mamy taką samą kolorystykę w łazience i jest bardzo relaksacyjna ![]() Fajna i chyba mamy takie same panele w salonie ![]() to jeszcze raz za jutrzejsze wyjściebędzie dobrze ale jakby Ci się zaczęło robić słabo to nie siedź w dusznej poczekalni tylko idź na powietrze. Pałac chłopaków masz super Cytat:
wrzuć przepis na pralinki [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470568] będę musiała tak zrobić, choć ciężko będzie... [/QUOTE] owszem będzie ciężko ale wierzę w Ciebie |
|||
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze co ciekawe, siostra zaczęła chodzic do dietetyczki, to jak przynosiła jadłospis, to identico miała zakazane, to co ja wyeliminowałam
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
jaki śliczny brzusio!!
|
#1787 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kosze też widziałam, ja polowałam na te z przykrywką, ale w końcu nie wzięłam, bo nie wiedziałam czy wymiary będą ok ![]() to przez tą reklamiszcze ![]() Cytat:
zmieściłam niby wszystkie ciuchy, ale przebrałam te, w które się nie mieszczę, więc jest ich trochę mniej. Zamierzałam zmieścić w niej dosłownie wszytko, żeby nie zagracać pokoju komodami, ale zobaczymy, czy dam radę Wspaniały ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o żelazko to Ci nie pomogę, bo sama mam sh**t z Biedry, co tylko udaje, że prasuje... Blender mam Bosha i jestem zadowolona, mam już go ponad 2 lata, ale ten model nadal jest w sklepach. Jest dosyć niedrogi a spełnia swoją funkcję bardzo dobrze
|
|||
|
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
No, rzeczywiście, brzuszko piękny! Ale już taki duży!
|
#1789 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajna Cytat:
![]() Nie ma czego, pamiętaj o cytrynce ![]() Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470568] no to [/QUOTE]Śliczna villa ![]()
|
||||
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
ja tylko na chwilkę jestem bo padam z nóg. Nie było mnie tu od przedwczoraj do teraz. Nadrobiłam wasze posty ale na odpisywanie brakuje mi już sił. Od wtorku wieczorem mąż jest w domu i normalna gonitwa jest. Wczoraj w końcu kupilśmy samochód, duży i bardzo wygodny. Tylko nie wiem czy się odważę sama nim jeździć, bo się będę bała. Latanie po urzędach, załatwianie papierów itd. Dziś cały dzień gospodarczy. Sprzątaliśmy z tatą jego garaż. Nie wiem po co skoro to nie nasz ale cóż. Mąż mnie co chwilę gdzieś gonił. Wczoraj dostaliśmy propozycję kupna wózka. Nie wiem czy słyszałyście o firmie Casualplay, model S4 https://www.google.pl/search?q=casua...w=1280&bih=685 Wózek w sumie fajny, bardzo solidny, mocne plastiki i stelaż, amortyzatory. Dobrze się prowadzi, ma dodatkowy hamulec na rączce. Ale: - brak gondolki do niego, musiałabym szukać i dokupić osobno - bardzo ciężki, samo nosidełko ponad 5 kg waży - z odpięciem spacerówki dość chwilę się meczyliśmy, skomplikowane to wszystko - no i cena- dziewczyna za używany wózek (stelaż, duży fotelik- nosidełko, spacerówka) i dodatkowo łóżeczko drewniane z szufladą powiedziała 800-900 zł. To sorry ale trochę dołożę i będe miała wózek jaki chce, 3w1. Tak mi się przyjmniej wydaje. A jutro mamy zamiar jechać na zakupy. Może uda się coś wyprawkowego kupić. Głównie wózki chcemy pooglądać. I może uda się mi zobaczyć ten Camarelo. Idę spać bo padam z nóg.
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o główkę nie smarowaliśmy (młody nie miał), teraz pewnie też nie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że humor już lepszy żelazko my mamy takie-http://www.oleole.pl/zelazka/philips...FWjmwgodb2UAtA blender- jakiegoś brauna mamy, ale tż nie pamięta symbolu urządzenia ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470949] Dziewczyny, może przesadzam i może tylko mi się wydaje, ale od rana twardnieje mi brzuch ciągle. A nic nie robię praktycznie, tylko siedzę... Mały się rusza normalnie, ale tak się rozpycha, że wszystko mnie boli, a brzuch twardy jak skała [/QUOTE] Albo stresy, albo macica ćwiczy do porodu albo to i to. W razie czego nospa, magnez Ty leżysz a tż zasuwa z miotłą po chałupie ![]() 200 g wiórków kokosowych 200g masła 200g cukru 250g mleka w proszku (te niebieskie) 125ml wody 2 płaty wafli tortowych (takich do przekładania) migdały w całości Wodę zagotowujemy, rozpuszczamy w niej cukier i studzimy. Po ostudzeniu dodajemy bardzo drobno pokruszone wafle, mleko w proszku, miękkkie masło i 100g wiórek kokos. Wszystko miksujemy i wstawiamy do lodówki na 30min by masa stężała. Z fasy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w pozostałych wiórkach. Wstawiamy do lodówki na 15min i smacznego UWAGA bardzo słodkie------------------------------- Idę spać, zaczęłam czytać dr googla Dobranoc
|
||||
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Raczkowanie
|
chocolate - pałac piękny
poziomka - szafa super, wielka choć szybko się na pewno zapełni ![]() Co do bóli to mi dzis dopiero przeszły moje, mimo wszystko nigdzie nie wychodziłam z domu nawet po pieczywo i wydaje mi się że to że leżałam plackiem pomogło. Znaczy nie było wyjścia bo i tak nie dała bym rady łazić no ale najważniejsze że lepiej. Ja podczas tych bolących dni stosowałam magnez 3 x2 tabletki i nospa. Od razu nie pomogło ale z czasem tak. Aha no i pije na czczo gorącą wodę z cytryną, to w jakiś niewyjaśniony sposób mi też pomaga (rada od emerytowanej położno-pielęgniarki). Pewnie wszystkie już śpicie, ja oczywiście bezsenność jeszcze z godzine zanim dam rade usnąć, eh. Moje dziecko w brzuchu też nie śpi kopie cały czas, ono chyba nigdy nie zasypia...
|
#1795 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ta szafa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brzusio, duży i śliczny Cytat:
![]() żelazko kurcze nie pamiętam jakie mam ale budyń a ciągle nim prasuje blender dostałam z brauna i jest super, teściowej kupiłam z MPM produkt, wyglądał mniej solidnie ale ona sobie chwali i nic się jej z nim nie dzieje ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470949] Dziewczyny, może przesadzam i może tylko mi się wydaje, ale od rana twardnieje mi brzuch ciągle. A nic nie robię praktycznie, tylko siedzę... Mały się rusza normalnie, ale tak się rozpycha, że wszystko mnie boli, a brzuch twardy jak skała [/QUOTE]jak dzisiaj brzuszek? Cytat:
Gratuluje zakupu samochodu oby był bezawaryjny ![]() Wczoraj dostałam wszystkie paczki zakupów i nawet te ubranka od chrzestnej
|
||||||
|
|
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie piątkowo
![]() Bardzo Wam dziękuję za opinie nt. ciemieniuchy Pytałyście czemu wylądowałam u lekarza. Leżałam sobie i nagle poczułam taką dość bolącą górkę na brzuchu, myślałam że to dziecko, ale ta górka mocno urosła i w pewnym momencie poczułam, że cały brzuch mam twardy, zdrętwiały i zaczął mnie kłuć cały brzuch, plecy, prawa noga i prawa strona aż do piersi i mnie sparaliżowało, przez pewien czas w ogóle nie mogłam się z tego bólu poruszyć . Strasznie się wystraszyłam, a że mój gin akurat przyjmował w swoim prywatnym gabinecie, to spanikowani pojechaliśmy. Ale gin uspokoił, bo okazało się, że moje dziecko po prostu zrobiło fikołka w brzuchu z położenia miednicowego na główkowe , a tak bardzo bolało, bo prawdopodobnie był jakiś ucisk na nerw, ale co się strachu najedliśmy... no ale najważniejsze, że było ok.Widziałam, że Poziomka wkleiła śliczną szafę Chocolate śliczny masz brzuch Berenika mam nadzieję, że brzuch dziś nie twardnieje. Ja mam żelazko Tefal Ultragliss 4680 i bardzo sobie chwalę, moim rodzicom też je kupiliśmy na mikołaja i oni też zadowoleni, a cena była fajna, bo akurat w euro jakaś promocja była. Czytałam, że któraś dziś ma glukozę, to trzymam kciuki .
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem juz po wypiciu. Wlasnie siedze w poczekalni i czekam na kolejne klucie po godzinie i potem po dwoch. Chyba zapuszcze tu korzenie. Ludzie odchodza i przychodza a ja tkwie niezmiennie niczym kapitan na okrecie Wyniki bede miec dopiero u gina na wizycie a mam ja jakos za 2 tygodnie. Oczywiscie moge podejsc wczesniej ale chyba wole poczekac, bo i tak to wczesniej nic nie zmieni a w sumie juz na wszelki wypadek staram sie zeby ta moja dieta byla taka lzej strawna bez niepotrzebnych zapychaczy. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Co do suchej skory to poza nawilzaniem zwroccie uwage na zel pod prysznic. Ja ogolnie tez mam bardziej sucha skore. Tam gdzie smaruje oliwka czy emulsja przeciw rozstepom jest ok. Ale rece i nogi ktorych nie smaruje nimi maja tendecje do przesuszen. U mnie sprawdza sie taki rossmanowski zel z urea. Jest on chyba z tej serii med. |
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
ja jeszcze śpię ![]() dopije kawke i na śniadanko ![]() dzis idę do SR |
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja mam takie samo żelazko jak Majkela12 Powiem tylko tyle kupiłam je używane trzy lata temu i puki co jestem ciągle bardzo zadowolona, ma wszystko czego mi potrzeba![]() Ale miałam dzisiaj porąbane sny
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj miałam studniówkę
- dopiero dzisiaj to sobie sprawdziłam i jak zobaczyłam mniej niż 100 do porodu to się zestresowałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

jak ten czas leci
Mam nadzieję, że to jego nieogarnięcie to jakieś przesilenie wiosenne, Weź Ty się za niego, bo szkoda Twojego zdrowia i nerwów. Chyba faktycznie jesteś dla niego za dobra.

Posmarowałam, ale rano dalej to samo. Bluzka cała biała od skóry. 

.

za wyniki. Podziel się gołąbkiem
i już nawet nie miałam siły na wizaż.
przydadzą się bo dzisiaj będzie decyzja czy jutro wyjdę
na pewno nie będę miała wagi z synkiem (wtedy na koniec ciąży +12kg), dałam sobie czadu ze słodyczami

. Strasznie się wystraszyłam, a że mój gin akurat przyjmował w swoim prywatnym gabinecie, to spanikowani pojechaliśmy. Ale gin uspokoił, bo okazało się, że moje dziecko po prostu zrobiło fikołka w brzuchu z położenia miednicowego na główkowe 

- dopiero dzisiaj to sobie sprawdziłam i jak zobaczyłam mniej niż 100 do porodu to się zestresowałam