|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Co do wózków teutonia to w nich koła piankowe są świetnej jakości i są przy nich amortyzatory. Moja siostra kupila pół roczna teutonie be you gondola ze spacerowka na gwarancji za 1500,- wiec mega okazyjnie mozna trafić na allegro czy tablicy. Ja kupilam teutonie cosmo w super stanie sama spacerówkę za 500,-
musialam tylko wyprac tapicerkę a gondolę albo wezmę od siostry albo dokupię. Szczerze mogę polecić teutonię, moja siostra jest wymagajaca i w tym wózku nie ma sie do czego przyczepic. Wczesniej kupila nowy bebetto nico plus i po 3msc sprzedala bo jej nie pasował pod wieloma względami które wyszły dopiero w trakcie urzytkowania. Np. Patrzcie ogladając wozki czy jak się z nimi idzie szybkim krokiem nie będziecie kopac czubkami butow o poprzeczkę miedzy kołami.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Podusie nie najtańsze ale ja jestem urodzona handlara więc dałam radę
a tak serio to w tym miesiącu chce jeszcze kupić wózek i parę pielęgnacyjnych rzeczy z listy wyprawkowej więc muszę na razie wystopować z gadżetami |
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiedz ile, bo mnie ciekawość zżera, toż to prosta forma, mało roboty, a i materiał jakoś specjalnie nie kosztowny...
|
|
|
|
#2764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja właśnie strasznie się zdenerwowałam dzisiaj rano byłam na badaniach lab.-morfo, mocz, toxo i dostałam informację od Pań w laboratorium, że wyniki będę mogła odebrać po południu logując się na ich stronie w internecie. Zalogowałam się a tam info, że wyniki są do odebrania w placówce, więc zadzwoniłam, żeby dowiedzieć się o co chodzi i Pani informuje mnie, że najprawdopodobniej wyniki są nieprawidłowe, dlatego trzeba je odebrać osobiście i że więcej nie może mi powiedzieć. Wsiadłam więc w auto i pojechałam je odebrać, bo oczywiście już się zdążyłam zestresować
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
ha ha dobrze ze ja tylko tradycyjnie moge odbierac wyniki
|
|
|
|
#2766 |
|
Rozeznanie
|
Yuza bidulko współczuję stresów
Integra za podusie łącznie zapłaciłam 140 zł już z dostawą |
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
140 to ja wole zrobić sama
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
O matko
toż to jakieś 40 zł za takie proste szycie... To ja chyba nie umiem handlować, bo za takiego smoka po 90 zł brałam...
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie oto chodzi... po co wprowadzają niby ułatwienia skoro i tak musiałam się tam pofatygować, a zdążyłam się dodatkowo zestresować. Wolę odbierać tradycyjnie bez dodatkowych przygód
Integra Ty takie cudności szyjesz?
Olinek Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2014-03-06 o 19:01 |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Zdażyło się...
|
|
|
|
#2771 |
|
Rozeznanie
|
Integra co kto lubi, mi osobiście smoki się nie podobają a sówki z ośmiorniczką mnie zauroczyły. Ja ma tak, że jak coś mi wpadnie w oko to cena nie gra roli, po coś w końcu chodzę do pracy aby raz na czas pozwolić sobie na takie fanaberie
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie chodzi o lubienie, tylko o to jakie babka ma ceny, normalnie szok
Szczególnie, że to są bardzo proste i niewymagające wzory. Najbardziej to mnie rozwaliła cena malutkiego kocyka (1x1m) - 130 zł
|
|
|
|
#2773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sówki też u nich się pojawiają ja uwielbiam ich wąsy i psiaki Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-03-06 o 19:38 |
|
|
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Integra bardziej mi chodziło o to,że jak coś mi się podoba to jestem w stanie dać za to każde pieniądze
a jak nie jest w moim guście to nawet za darmo nie wezmę. Liczy się pomysł oryginalność i czyjś wysiłek by osiągnąć sukces i ja to doceniam. Wiem, że mogłabym kupić sama materiał i o ile bym potrafiła - a nie potrafię- i uszyć coś takiego lub poszukac tanszego zamiennika.... tylko ja wolę dać komuś zarobić sensowne pieniądze i kontynuować współpracę bo wiem , że taki sprzedawca zaskoczy mnie potem kolejnymi jeszcze lepszymi pomysłami a nie będzie się "spalał" przy taśmowej produkcji.
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
i like it, podusie mnie zainspirowały i postanowiłam sama wziąć się za uszycie podobnych
fakt, bardzo podobne do La Millou, ale również uważam, że cena wygórowana. mimo, że sama będę kupować kocyki La Millou w najbliższych dniach a taka podusia dla mnie jest ozdobą, bo nie wyobrażam sobie, żeby dziecko na takiej spało ![]() Integra masz talent! wchodziłam z resztą na Twojego bloga i jestem pod dużym wrażeniem
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i like it ja Ci w portfel nie zaglądam, zdziwiłam się tylko, że taka cena, bo materiał popularny (lubię go, taki mięciusi ), a wzornictwo też niespecjalne oryginalne. Poduszki fajne, ale dla nie dla mnie, pewnie za dużo się cudeniek naoglądałam na zagranicznych blogach i forach. Ja dużo na craftowych stronach i tematach siedzę i po prostu inaczej te rzeczy odbieram. Się nie stresuj już....mamaya, a wiesz, że taki kocyk to najprostsza rzecz do uszycia nie? Jak zabawki będziesz szyła to i kocyk machniesz. Ja już się na taki napaliłam
Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-03-06 o 19:57 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wyruszam do sklepu
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Integra zgadzam się w pełni z tobą ja też zajmowałam się szyciem i teraz sama robię poszycie do kosza Mojżesza i jak mam dać 140 to wole sama to uszyć oczy i nos to jak dobrze widzę są z filcu
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-03-06 o 20:00 |
|
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-03-06 o 20:03 |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
dusia ja się akurat nigdy szyciem jako takim nie zajmowałam, nie uczyłam się tego jakoś specjalnie, ale proste rzeczy mi się udaje jakoś ogarnąć
i like it no coś Ty... Pisałam Ci, że ja craftowa jestem, a te typy tak mają. Pomyśl, że to moje zboczenie i się nie przejmuj. Ja po prostu chora bym była, jakbym czegoś sama nie spróbowała zrobić. Możesz się cieszyć, bo gdy Ty sobie będziesz wygodnie oglądała poduchy, ja będę walczyła z maszyną do szycia... :P P.S. jak mi się zdarzy kupić coś droższego, to nigdy ceny nie pokazuję mężowi... w końcu facet nie zrozumie
Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-03-06 o 20:09 |
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
no ja z zawodu jestem ekonomistą ale zamiłowanie do szycia po chrzestnej a jak uda mi się znaleźć fajny wykrój to już samo idzie hehe
|
|
|
|
#2783 |
|
Rozeznanie
|
i like it no coś Ty... Pisałam Ci, że ja craftowa jestem, a te typy tak mają. Pomyśl, że to moje zboczenie i się nie przejmuj. Ja po prostu chora bym była, jakbym czegoś sama nie spróbowała zrobić. Możesz się cieszyć, bo gdy Ty sobie będziesz wygodnie oglądała poduchy, ja będę walczyła z maszyną do szycia... :P P.S. jak mi się zdarzy kupić coś droższego, to nigdy ceny nie pokazuję mężowi... w końcu facet nie zrozumie
[/QUOTE] ja czasem po zakupach w euforii wpadnę do domu i się pochwalę przed tż.... i dobra dziewczyny zmykam bo się film na ale kino zaczyna.paaaa |
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
dusia zajrzyj sobie np. tu http://translate.googleusercontent.c...5VhWrVgrPBAa_w
albo tu: http://translate.googleusercontent.c...yyy1nXH7bTgYlQ |
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
bambusiek - dziękuję kochana
ale dziś miałm już lepszy humor bo udało się kupić meble do sypialni i pokoju Jasiula została garderoba i szafa we wnęce i brzuch mniej dziś mi twardniał
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Kochana bardzo Ci dziękuje mam parę stron a w domu sekrety szycia na pewno jeszcze jutro coś z tego zrobię
|
|
|
|
#2787 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) Cytat:
Cytat:
? to może hurtem? ![]() __________________ Co do wózka, ja wybrałam ten póki co, powiedzcie co myślicie, może zwrócicie mi uwagę na jakieś istotne mankamenty. Dla mnie mega plusem jest przekładana rączka (szczególnie przy tak niskiej cenie wózka), poza tym jeździ się fajnie bo próbowałam ale i tak próbuję się czegoś doczepić żeby potem nie żałować. http://www.coletto.pl/pl/produkty/wo...lofunkcyjne/60 Edytowane przez wisienka1000 Czas edycji: 2014-03-06 o 20:42 |
||||
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
wisienka, jak masz tyle bakterii to powinnaś zrobić posiew. jak on wyjdzie jałowy to znaczy, że po prostu został źle pobrany mocz, a jeśli coś w posiewie będzie nie tak to wtedy leczenie
mnie się niestety na tej stronie nie wyświetlają żadne parametry wózka, tylko zdjęcia, więc nie wypowiem się ![]() jedyne co rzuca mi się w oczy to według mnie trochę za krótka buda ![]() aaa właśnie, dzisiaj kupiłam bodziak dla synka w ciucholandzie a tak się zarzekałam, że to nie nastąpi, ale był moim wymarzonym zakupem, poza tym był z metką, nieużywany, nówka sztuka
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-06 o 20:49 |
|
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A parametry wózka są na stronie pod zdjęciami są informacje i obok dane techniczne: wymiary złożonej konstrukcji (dł/wys/szer): 58 cm73 cm/40 cm wymiary oparcia (szer/wys): 23 cm/45 cm wymiary siedziska (szer/wys): 32 cm/23 cm wymiary podnóżka (wys/szer): 22 cm/32 cm wymiary wewnętrzne gondoli (dł/szer/wys): 80 cm/34 cm/21cm średnica kół przednich: 17 cm średnica kół tylnych: 27 cm rozstaw tylnych kół (wym. zewn.): 58 cm waga wózka z gondolą: 12,4 kg waga wózka w wersji spacerowej: 11,5 kg waga wózka z fotelikiem: 12 kg gondola, spacerówka i fotelikobracają się o 360 stopni, co umożliwia ich ustawienie przodem bądź tyłem do kierunku jazdy aluminiowa konstrukcja
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

musialam tylko wyprac tapicerkę a gondolę albo wezmę od siostry albo dokupię. Szczerze mogę polecić teutonię, moja siostra jest wymagajaca i w tym wózku nie ma sie do czego przyczepic. Wczesniej kupila nowy bebetto nico plus i po 3msc sprzedala bo jej nie pasował pod wieloma względami które wyszły dopiero w trakcie urzytkowania. Np. Patrzcie ogladając wozki czy jak się z nimi idzie szybkim krokiem nie będziecie kopac czubkami butow o poprzeczkę miedzy kołami.
a tak serio to w tym miesiącu chce jeszcze kupić wózek i parę pielęgnacyjnych rzeczy z listy wyprawkowej więc muszę na razie wystopować z gadżetami 
dzisiaj rano byłam na badaniach lab.-morfo, mocz, toxo i dostałam informację od Pań w laboratorium, że wyniki będę mogła odebrać po południu logując się na ich stronie w internecie. Zalogowałam się a tam info, że wyniki są do odebrania w placówce, więc zadzwoniłam, żeby dowiedzieć się o co chodzi
i Pani informuje mnie, że najprawdopodobniej wyniki są nieprawidłowe, dlatego trzeba je odebrać osobiście i że więcej nie może mi powiedzieć. Wsiadłam więc w auto i pojechałam je odebrać, bo oczywiście już się zdążyłam zestresować

toż to jakieś 40 zł za takie proste szycie... To ja chyba nie umiem handlować, bo za takiego smoka po 90 zł brałam...

Szczególnie, że to są bardzo proste i niewymagające wzory. Najbardziej to mnie rozwaliła cena malutkiego kocyka (1x1m) - 130 zł
sówki też u nich się pojawiają
a jak nie jest w moim guście to nawet za darmo nie wezmę. Liczy się pomysł oryginalność i czyjś wysiłek by osiągnąć sukces i ja to doceniam. Wiem, że mogłabym kupić sama materiał i o ile bym potrafiła - a nie potrafię- i uszyć coś takiego lub poszukac tanszego zamiennika.... tylko ja wolę dać komuś zarobić sensowne pieniądze i kontynuować współpracę bo wiem , że taki sprzedawca zaskoczy mnie potem kolejnymi jeszcze lepszymi pomysłami a nie będzie się "spalał" przy taśmowej produkcji.
może do pierwszego dnia wiosny z całym mieszkaniem się wyrobię 
masz talent! wchodziłam z resztą na Twojego bloga i jestem pod dużym wrażeniem
)
? to może hurtem?