|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Se14
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
wisienka, "źle pobrany mocz" oznacza, że może pojemnik miałaś niejałowy albo na przykład podmywając się nie "usunęłaś" wszystkich bakterii
nie masz się czym martwić na pewno, aczkolwiek oczywiście zapytaj lekarza przy okazji z tego co podaje producent to wózek wydaje się być fajny ale tak naprawdę nie ma wózków idealnych, a jeśli Tobie odpowiadają parametry tego wózka, wypróbowywałaś go w sklepie i prowadziło Ci się go odpowiednio to warto poważnie wziąć pod uwagę jego zakup ![]() malwiska, ja bym wzięła ten ostatni choć przyznam, że niestety w ogóle wózek nie wpasowuje się w mój gust
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-06 o 21:13 |
|
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
mi się najbardziej podobają cr11 i ca14
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Próbowałam Was trochę podczytywać w szpitalu, ale jakoś całkiem nie było do tego głowy... Kilka godzin temu wyszłyśmy na całe szczęście ze szpitala Nauczka na przyszłość, że temperatury nie można ignorować..... ![]() Jeszcze na odchodne epizod godny naszej służby zdrowia... Czekałam na TŻ bo miał przyjechać po nas po pracy (koło 15:30), dziś też wypis dostał chłopak 11 lat i nagle jakaś lekarka zaczęła wypytywać czy łóżka są już wolne (to było koło 15), ja byłam w trakcie dawania małej szpitalnego obiadu, ten chłopak siedział obok mnie. Powiedziałam że mąż już jedzie, w ciągu pół godziny nas nie będzie, kazała zabierac już rzeczy. Pyta chłopaka o której po niego ktoś przyjedzie, powiedział że mama będzie koło 18 bo tak kończy pracę, a ta na niego z ryjem, że jak to?! Dlaczego tak późno?! Nikt nie może wcześniej przyjechać?! Tłumaczy jej, że nie bo ojciec też pracuje, poza tym muszą auto zorganizować bo własnego nie mają.. Wzięła telefon do matki i zaczęła ją opieprzać, że dziecko w szpitalu i nie ma kto odebrać?! Kazała mu się spakować i czekac na korytarzu bo blokuje łóżko... Niby ok, rozumiem że czekają kolejne dzieci na przyjęcie, ale to jest dziecko jednak, nie mogła normalnie z nim pogadac i poprosić żeby poczekał na korytarzu (w takim kąciku z tv), a nie jakieś pretensje, żal mi było tego chłopaka jak nie wiem co.. niby twardziela udawał, ale widać że było mu przykro. Ehhh wkurzyłam się na koniec... Chyba Was już nie nadrobię.. ale wracam na forum od jutra bo dziś już padam na twarz
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, super, że wszystko już ok
a tego chłopca strasznie szkoda... niestety pamiętam jak było w szpitalu, kiedy lądowałam tam przed 18 rokiem życia ale na szczęście ja też potrafiłam mieć niezły "ryj", więc wychodziłam na swoje
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze że już dobrze bo się zamartwialiśmy o was to odpocznijcie sobie w końcu w domciu
|
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=wisienka1000;454733 38]
też dziś byłam na badaniach i naczekałam się jak głupia, u mnie wyniki są na necie i jest też komentarz lekarza i niby wszystko w normie ale jak cholera w normie jak mam bakterii w moczu ponad 16000 przy normie ok. 350? WTF? Przy pierwszym badaniu też miałam sporo za dużo no ale nie aż tak!! Chyba mi coś zgniło w środku! /QUOTE] Mi też wyszły bakterie w moczu- nie wiem ile bo jest tylko napisane, że liczne Natomiast czekanie do laboratorium to już inna historia... dzisiaj jak przyszłam i pani czekająca w kolejce zobaczyła, że jestem w ciąży i istnieje prawdopodobieństwo, że będę chciała skorzystać z pierwszeństwa to stanęła przy drzwiach do laboratorium, żeby być w pozycji startowej jak tylko otworzą się drzwi błagam niech ktoś odetnie mi dostęp do googli, bo jak czytam interpretacje niektórych wyników to mi słabo ![]() Malwiska mi się podoba 1 i ostatni ![]() Debeściara super, że już lepiej i że jesteście już w domku
Olinek Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2014-03-06 o 21:29 |
|
|
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Kupiłam szablony do wzorków i dwie farby brzoskwiniową jasną i ciemny brąz to coś zmontuje z tego Buziaki dla Was i spokojnej nocy ![]() Debeściara cieszymy się że już lepiej ucałuj maleńką bo dzielna dziewczynka
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-03-06 o 21:25 |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam ostatnio tsh 3,65 i biorę euthyrox. Wcześniej jeszcze więcej, ale nie aż tak dużo jak u Ciebie Co do badań, to ja nie odbieram sama, nawet nie widzę ich przed wizytą, tylko od razu do przychodni idą. Co do wózka, to ja mam średni, ale na pół roku nie będziemy nowego kupować, a spacerówka jest ok, już nieużywana prawie. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Po spacerze oboje z T. zaliczyliśmy kimę, a potem czekaliśmy na kuriera ze zlewem - piękny jest A potem na trening żużlowy i do meblowego, bo szukamy dla Tima większego łóżka. I kurcze nie wiem... facet polecał na 160 cm, a potem dla dwójki piętrowe, no i chyba tak zrobimy. Może znajdę fajne używne, a jak nie to allegro.Bo i tak potem coś z tym pojedyńczym trzeba zrobic
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek, są takie piętrowe łóżka, które można rozmontować, żeby później były pojedynczymi tapczanami
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na odwrót, bo najpierw kupię pojedyńcze, a dopiero jak Mała wyrośnie ze swojego pietrowe
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek, a teraz tak pomyślałam, nie wolałabyś kupić od razu piętrowego, Tymek najpierw by spał sam na tym piętrowym a Malutka by do niego dołączyła po wyrośnięciu z łóżeczka?
chociaż z drugiej strony po takim czasie to to łóżko może być już trochę zniszczone
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc
padam na twarz
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jakie mi siostra fajne rzeczy przywiozła dla dzidziusia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() Fame, czekamy na zdjęcia
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-06 o 22:18 |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór witam się po pracy
przyszłam się podzielić z Wami wiadomością, że po dzisiejszej rozmowie z dyrektorem postanowiłam już na 100%, że idę od następnej wizyty u ginki na l4. Po pierwsze babka za którą mam zastępstwo do czerwca chce wrócić w maju, więc jeżeli pójdę od kwietnia na l4 to wg umowy będę miała wypłacane te dodatkowe godziny, bo chyba nie mogą mi tego nagle cofnąć. Po drugie przygotowuję po raz drugi uczennice na konkurs, za pierwszy dostały wysokie punkty a wszystkie laury, podziękowania zebrała ta babka która jest na l4, za którą mam zastępstwo, mi nawet nikt nie powiedział "dziękuję"... i teraz je mam przygotowywać na kolejny konkurs pod koniec kwietnia i wypytałam dziś kto jest wypisany jako ich nauczyciel prowadzący i jest znowu ta babka więc niech się martwią ... a po trzecie najważniejsze... po ostatniej rozmowie z dyrkiem chwaliłam się Wam jaki to jest w porządku, że powiedział że nie widzi powodów żeby mnie nie przyjąć po macierzyńskim... trochę teraz mu się pozmieniało. Nie może mnie przyjąć od września teraz na żadną umowę, i jeżeli ta osoba która będzie zatrudniona od września będzie miała tyle godzin żeby zrobić sobie staż nauczycielski to powiedział że musi być fair wobec tej osoby... także hmm no cóż... Więc stwierdziłam że nie będę się męczyć i pokazywać jaka to jestem wytrwała że mogę pracować do końca skoro i tak nie mam żadnej gwarancji o dalszym zatrudnieniu... malwiska - mi się podoba CR14 i CE14
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Vegetka, myślę, że podjęłaś właściwą decyzję, brawo
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Debeściara super że z Matyldą już lepiej.
Uciekam widzę że szansa do nadrobienia to tylko późny wieczór...Zief
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska wozek czwarty lub drugi
![]() debesciara ciesze sie, ze juz w domu i ze z malutka juz lepiej. i like it fajne ciuszki ![]() vegetka ale przykra sytuacja, nie dosc ze pracujesz na czyjes konto to jeszcze bez gwarancji, ze w ogole tam zostaniesz podjelas sluszna decyzje. Szkoda ze tak wyszlo, ale ciaza tak szybko mija a teraz bedziesz mogla w pelni cieszyc sie tym stanem majac wiecej czasu
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Vegetka..
dobra decyzja...idź i odpoczywaj..nawet jak byś wróciła to nikt by ci za to nie podziękował że się poświecałaś i chodziłaś do końca...Ja co prawda miałam trochę problemów ale odpoczywam na l4 i nie mam zamiaru tego zmieniać Debeściara super że już w domku i że tak to się skączyło A prawda jest taka że połowa z tych lekarzy to nawet na weterynarza by się nie nadawał ![]() Fame...pochwal się ciuszkami |
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja narazie na komórce więc nie będę odpisywać. Dzisiaj też jadę do siostrzenicy więc boję się ile mi się nazbiera do nadrabiania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
Vegetka myślę, że w ciąży zdrowy egoizm jest jak najbardziej ok
Słuszna decyzjaA ja po wczorajszej wizycie trochę zawiedziona. Myślałam, że będę miała połówkowe. Mój gin sprzęt ma nienajgorszy- no przynajmniej wygląda na nowoczesny. A on mnie wysłał gdzie indziej na badanie. Więc byłam u niego jakieś 10 min i jestem o 100zł biedniejsza. A za to badanie pewnie z 200zł też zabulę Muszę zadzwonić i umówić się na termin i dojechać 70 km
|
|
|
|
#2815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mają niby taką zasadę że sprawdzaja się w ten sposób |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debeściara - dobrze, że już jesteście w domku ------------------- Cześć ![]() Jemy śniadanko a niedlugo przychodzi moja mama po Tymka,
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
dzisiaj miałam pobudkę o 7,30 przez kolegę tż, który zadzwonił nie na ten numer co trzeba i się zdziwił że ja odebrałam ![]() debeściara cieszę się że jest już wszystko dobrze, ale tyle stresu co przeszłaś do nie zazdroszczę vegetka - tacy niestety są ludzie, pewnie chciał Cie przetrzymać na tym zastępstwie i dlatego wcześniej tak mówił. Idz na zwolnienie jak on i tak nie widzi szansy zatrudniania Cię. Oczywiście ja Cię rozumiem doskonale bo chciałaś się wykazać, ale przecież zasiłek macierzyński też Ci się nalezy więc spokojnie nie zostaniesz po porodzie od razu na lodzie. Ja nie wiem tylko jak liczona jest pencja na l4 jak miałaś swoje godziny i godziny na zastępstwo. |
|
|
|
#2818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także dyspensa jak najbardziej![]() i czuj się usprawiedliwona, wczoraj kupiłam 5 koszulek ... tyle że już do roczku ... Cytat:
anemia faktycznie pewnie z przemęczenia i osłabienia, ale teraz malutka na pewno szybko wróci do siebieno i fajnie że napisałaś, czekałyśmy na pozytywne niusy często się zastanawiam po jaką cholerę tacy ludzie zostają lekarzami, i to jeszcze ze specjalizacją z pediatrii gdzie do dzieci powinno się mieć naprawdę odpowiednie podejście ... szkoda gadaćIntegra, nie będę Ci już słodzić, ale na widok tego smoka zbierałam szczękę z podłogi ale czasu brak, talentu brak, możliwości brak, materiału brak .... za to mam wypełnienie![]() ja zakupiłam piankę poliuretanową, ale bardziej z myślą o sobie (do rogala), nie wiem czy dla dziecka się nadaje ![]() i like it, te podusie które kupiłas są cudne i nie powinnaś mieć wyrzutów a rękodzieło kosztuje, wiadomozmykam do pracy ... jak dobrze że dzisiaj piątek bo już jestem taka zmęczona że ledwo na oczy paczę
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-03-07 o 08:32 |
||
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Eydrith....a gdzie kupowałaś tą piankę, do rogala? Bo moj też się już trochę wygniótł więc bym uzupełniła
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

ale tak naprawdę nie ma wózków idealnych, a jeśli Tobie odpowiadają parametry tego wózka, wypróbowywałaś go w sklepie i prowadziło Ci się go odpowiednio to warto poważnie wziąć pod uwagę jego zakup

bo dziś już padam na twarz

niestety pamiętam jak było w szpitalu, kiedy lądowałam tam przed 18 rokiem życia 

ale już duże moje dzieciątko 

podjelas sluszna decyzje.
)
często się zastanawiam po jaką cholerę tacy ludzie zostają lekarzami, i to jeszcze ze specjalizacją z pediatrii gdzie do dzieci powinno się mieć naprawdę odpowiednie podejście ... szkoda gadać