Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 20:57   #931
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Przyjechała kuzynka z Anglii i była odwiedzić Tusię,jeszcze jej nie widziała ( jutro zobaczy jeszcze Helenkę innej kuzynki, Helenka jest z maja, jest jeszcze Zosia od brata tej kuzynki,ale oni daleko mieszkają i nie ma jak jej zobaczyć-Zosia jest z lipca, także porodziły nam się w rodzinie dziewczynki co 2 miechy ).Przywiozła Tusi marynarską sukienkę, śliczną! Aż Wam jutro obfocę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ladan a to nie jest tak, że ekspozycja od 5mż 2 miesiące po 2łyżeczki, a później miesiąc podwójna porcja ja tak na osesku chyba widziałam a nie przepraszam tutaj to było:
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...e-glutenu.aspx

Motyl mój też się przewraca na brzuszek przy ubieraniu- bo on chce i już! ale mi to nie przeszkadza- pośmieję się chociaż z niego
ja słyszałam, że dziecko nie musi przybierać nie wiadomo ile, ale ważne by nie spadło z centyli..jak była np. na 50 to tak powinna być, a jak spada to coś nie tak
no tak, na początku mnie to bawilo,ale ile mnie to może bawić skoro to jak bjka z wiatrakami?Ok, nauczyłam się już ubierać body, bluzki, rajstopy, spodnie jak jest na brzuszku, ale pampka tak nie ubiorę. A to wygląda jtak,że ona na brzuch, to ja na plecy, wtedy ona znowu myk na brzuch. I jej nie interesuje nic co daję jej do rączki. Ona wie,że jak będzie na brzuszku to się przeczołga tak,żeby złapać koszyki, a w koszykach jest tyle dobroci. Zawsze tam tak słodko zagląda i wybiera co to wziąć. Już myślimy z małżem,żeby pod półeczką nad przewijakiem powiesić coś,żeby nie mogła tego złapać,ale żeby się nad tym skupiła.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Teraz dzieci nie będą już przybierać tak dużo jak kiedyś, chociażby ze względu na to, że jak sama powiedziałaś mają o wiele więcej ruchu. Ja bym się tak bardzo nie martwiła.
Mój Antek przybierał ok 1 kg miesięcznie a teraz przybiera po ok 500g i lekarka powiedziała , że nie ma powodów do obaw.
ja to wiem,że już tyle nie będzie, no ale 90-150 g na tydzień niby powinny?czy to było w 4 miesiącu?

Hehe co ważenie ja tu przeżywam, a wy mnie tu sprowadzacie na ziemię

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Motylku ja właśnie tak robię już od 2 miesięcy około 100 ml MM lub wody (zależy czy kaszka mleczno-ryżowa czy tylko ryżowa). I właśnie łyżeczką na noc. A przy ekspozycji do tej kaszki dodawałam mannę.
dzięki

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
podejrzewam, że jest to dość częste zjawisko

u nas też bez rewelacji, tylko 140g przez 2 tygodnie ale to chyba jakiś głębszy problem...
nie martw się na zapas, wprowadzisz jej nowe jedzono i na następnym ważeniu bedzie już pewnie lepiej

jaki głębszy problem?

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Może i tak... chociaż wczoraj, bezpośrednio po szczepieniu było znacznie lepiej. Jeszcze mam teorię, że może ta goraczka dala mu w kość i jeszcze nie doszedł do siebie - w końcu to jednak osłabia - ale mogę się mylić

Kasiu, po pierwsze w hali część sprzedawców to przedstawiciele lokalnych producentów. Nie są to mali eko wytwórcy, ale i tak mniejsze uprawy niż do celów marketowych, a co za tym idzie, mniej "przemysłowe".
Po drugie, zazwyczaj warzywa są szybciej kupowane i krócej przechowywane i przewożone, a co za tym idzie kupuje się dojrzałe, a nie dojrzewające w magazynie i mniej zakonserwowane - mówię oczywiście o warzywach i owocach "stąd" a nie np. cytrusach

A nie, poliester mnie nie interesuje, ale po bluzeczkę chyba się przejdę Ciekawe co mąż dzisiaj z Tesco przywiezie, bo dostał "misję ciuszki" w rozmiarze 74

Nie panikuj, czasu masz dosyć

A znajomy masażysta zawsze powtarza, że jak mu klient zasypia podczas masowania, to największy z możliwych komplementów

Aha, jeszcze dzisiejsza fotka pod hasłem "gdzie jest bobas"

hehehe obstawione jak u nas Też zawsze używam do tego rogala

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A jak się chce robić na swoim,to można najpierw rozmieszać z wodą i później dolać to do mleka?Bo ja zagęszczam od wczoraj kleikiem na nic i się zastanawiam czy tak mogę zrobić

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
właśnie swojego mleka nie mozna gotować, bo traci wartości odżywcze, więc się zastanawiam czy można mieszać z ciepłą wodą

Cytat:
Wiesz co, napisałam wczoraj po wizycie maila do znajomego pediatry, z hasłem, ze mi Jasiek w 7 tygodni przybrał 400g, a co za tym idzie "zjechał" z 75 na około 50 centyl i dostałam odpowiedź, że "spadek w obrębie jednego zakresu nie jest istotny" i mam się nie martwić, ale obserwować wagę.
Mały jest żywy, kolorowy, wzdłuż rośnie jak na drożdżach, sypia dobrze, tylko przy piersi czasem strajkuje... może po prostu przychodzi na niektóre dzieci taki moment w życiu, że lecą z wagą

Jak wyżej, jeśli nie więcej niż o jeden zakres, to podobno jest ok.

Ja doskonale wiem, że warzywa z hali nie są eko, ale wydaje mi się, że i tak lepsze niż w marketach. No chyba, że marketowe bio, ale to "insza inszość"

Bosz, Jasiek mi przepełzł właśnie cały narożnik i próbował sięgnąć po moją książkę leżącą na oparciu... odebrałam w ostatnim momencie zanim tom Folleta zleciał Larwie na głowę
Nauka dla mamy - przy dziecku tylko lekka literatura
Dzięki za info

Tuśka z wagą w 10 centylu, ze wzrostem duuuużo powyżej 97...

Cytat:
Dziecko papugi
Kolorowe

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:58   #932
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A ja się zaczynam poważnie martwić wagą Zuzki a raczej jej przybieraniem. Co z tego że 50 centyl, jak spadła z 75. i przybiera po 50g na tydzień, a nie 250 jak wcześniej. Jutro idę do pediatry, zważyć, zastanowić się, co dalej. Dziś poszło 5 duużych kup. To przecież nie jest normalne. A mleka nie piłam/nie jadłam.
Boże, strasznie Wam współczuję tych kup U nas z kolei odwrotnie - jedna na kilka dni Rekord: 7 dni bez kupy. Dziś jedna poszła 1,5h po czopku, w wieeeelkich bólach

Cytat:
Już zrobiłam
Dodawałam kaszkę mannę błyskawiczną z Lubelli

Kupię taką, bo mam lidlową, a na niej ekspozycji nie będę dzieciakowi robić

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No i co...Tusia mierzy 73 cm, waży 6500...Co oznacza,że przez ponad 5 tygodni przybrała tylko 400 g, a je dużo! Więcej niż zawsze. Pani doktor ją pooglądała, mówi,że kolorki ma dobre więc morfologii jeszcze nie zaleca (nie wiem czy jej ufać,że opiera się tylko na tym?),że widac,zę Tuśka jest baardzo ruchliwa (no a jak) i żebym dawała jej tę kaszę na noc i już zaczęła z warzywkami, zobaczymy na następnym szczepieniu jak przybierze...
Wiem wiem,że mogło być gorzej, no ale normalne,że się martwię...Spadła mi do10 centyla z wagą, a była między 10 a 25...
Nie martw się, kochana
Tak jak napisała (chyba) Papuga - Natalka jest ruchliwa i spala te kalorie, które dostaje w Twoim mleczkiem
Jeszcze nie podajecie warzywek?

Cytat:
CZAD!

Cytat:
Dziecko papugi

Cytat:
W miejscu cesarki zrobił mi się bliznowiec W przyszłym tygodniu idę do ginekologa. Na dodatek boli mnie tam w środku i boje się, że coś jest nie tak..
Podobno bliznowca usuwa się operacyjnie.. boje się, że już nigdy nie będę mogła urodzić sn albo że w ogóle nie będę mogła mieć więcej dzieci jak coś tam się popsuło dziś mnie tak napiernicza, że muszę odpuścić ćwiczenia..
wyżaliłam się.

Idź koniecznie, ale zapewniam Cię, że wszystko jest ok. Może Ci się okres zbliża i dlatego....
A jak wygląda ten bliznowiec?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:00   #933
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Zaczął się podnosic. Chodzilo mi o to, ze się nie ciagnie do siadu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale nie musi przecież dziecko nie siada,robiąc brzuszki

Hania np mam wrażenie, ze usiądzie z pozycji na boku bo leżąc na brzuchu odtsaiwa mocno jedną nogę i podnosi się wysoko na rękach a w ogóle jak kręci się na brzuchu wokół pępka to czasami rękami potrafi dotknąć stopy

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:01   #934
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

Kaska ,świetny ten zestaw.to z hmu?

Motyl no wysoka będzie bo Wy wysocy
Myszek wagą na 25, wzrost też ponad 97- ja się modlę by nie miał więcej niż 190cm bo łóżko na zamówienie będziemy kupować

sukienka marynarska- jak przyszły pokoik Mikołajka czekam na focisze

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:05
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:03   #935
Madziuchna27
Zakorzenienie

Będę niedługo ruszać z glutenem przez kaszę mannę i znalazłam taki oto przepis, do którego chyba się zastosuję:

https://www.bobovita. pl/home/klub/porada/57522

(bez spacji przed pl)

Dziewczyny, doradźcie! Zanim gluten to lekarka dała zielone światło na kaszki. Zaproponowala Neste lub z Bobovity. Oczywiście, wszystkie mają cukier w sobie. Czy to naprawdę takie wielkie zuo?!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:04   #936
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty ja oceniasz? lepiej rodzić wiosną czy jesienią? chyba wiosną bo ciepło dłużej, mniej ubierania takiego malucha, no i najważniejsze- jak śpi to tylko siup do wózka bez budzenia
Plusy są, lżej psychicznie, bo ładna pogoda, nie trzeba się męczyć z ubieraniem, można całe dnie być na dworze
Ale minusy zasłoniły mi plusy, bo umordowalismy się w te upały, on goły leżał, wyl z gorąca, ja wylam z nim

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:05   #937
policzanka
Wtajemniczenie

jak byłam w ciązy i jeszcze nie znałam płci to często rozmyslałam nad aranzacją pokoiku no i własnie gdy by był chłopiec to tez miałam w planie urządzic w stylu marynarskim
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:07   #938
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka piękny ten zestaw, lecisz kupić?

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
na swoim mleku może być ciężko... no chyba że z butli, bo inaczej to Ci woda wyjdzie (chodzi o konsystencję). takie kaszki to najlepiej na wodzie albo na mm....
spadek na siatce o jeden zakres jest jeszcze ok
ale powiem Ci że jeśli okaże się że Hania faktycznie nie przybiera lub przybiera bardzo słabo, to będę rozważać wprowadzenie kaszek na mm

a do spania używam pieluchę tetrową/flanelową pod główką

a nie lepiej by mu było na podłodze

Snow, no ale jak miałby usiąść jeśli nie czworakuje? a podnosi się wysoko na rękach ?
dziś zrobiłam na wodzie, ale mniej jej smakowało. Jutro spróbuję na mm te daję pod główkę pieluchę flanelową.

Cytat:
Wielkie gratulacje dla Oli !

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Endżi gdzieś mi zginął Twój post ze zdjęciem tego weselnego stołu z pysznościami , w każdym razie chciałam powiedzieć, że jest rewelacyjny, mi również podobają się "nieprzeciętne" rozwiązania

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

W miejscu cesarki zrobił mi się bliznowiec W przyszłym tygodniu idę do ginekologa. Na dodatek boli mnie tam w środku i boje się, że coś jest nie tak..
Podobno bliznowca usuwa się operacyjnie.. boje się, że już nigdy nie będę mogła urodzić sn albo że w ogóle nie będę mogła mieć więcej dzieci jak coś tam się popsuło dziś mnie tak napiernicza, że muszę odpuścić ćwiczenia..
wyżaliłam się.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

on nie odbiera żadnych znaków kochana bardzo ciężki przypadek
ojeju, a duży ten bliznowiec?Muszę wyguglać jak to wygląda...

Cytat:
Hejo!

normalnie ogłupieje zaraz.Szukam butów dla Lilki i się kompletnie nie moge zdecydowac..Szukam jej butów tak na kwiecien,maj.Do tego czasu bedziemy smigac w kombinezonie co ma zakryte stopki.
Powiedzcie jakie wy bedziecie nakładac buciki?Wiem ze niektore z Was z soxo.tez miałam taki plan .poki co szukam dalej.narazie znalałam cos takiego-miałyscie stycznosc?

wiesz co, ja na zimę mam takie emu, ale w cieplejsze dni tylko takie paputki jak wkleiła Natala i ostatmio kupiłam takie ze skarpetką jak ty wkleiłaś, bo Tuśce też wszystko ze stóp spada.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Boże, strasznie Wam współczuję tych kup U nas z kolei odwrotnie - jedna na kilka dni Rekord: 7 dni bez kupy. Dziś jedna poszła 1,5h po czopku, w wieeeelkich bólach

Nie martw się, kochana
Tak jak napisała (chyba) Papuga - Natalka jest ruchliwa i spala te kalorie, które dostaje w Twoim mleczkiem

CZAD!

Idź koniecznie, ale zapewniam Cię, że wszystko jest ok. Może Ci się okres zbliża i dlatego....

No tak, za tydzień kończy 6 miesięcy i wtedy miałam podawać, ale zaczynamy w tę sobotę.

Stary 2014-03-06, 21:07   #939
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Plusy są, lżej psychicznie, bo ładna pogoda, nie trzeba się męczyć z ubieraniem, można całe dnie być na dworze
Ale minusy zasłoniły mi plusy, bo umordowalismy się w te upały, on goły leżał, wyl z gorąca, ja wylam z nim
ojej
no i co do upałów jak mi się drugi cycoholik trafi wiszący przy piersi od 7-20 i my w te upały cały dzień przytuleni to chyba się roztopię
ale jakoś tak bym chciała- z resztą Miki miał być kwietniowo- majowy 2014, ale już się nie mogłam doczekać

Motyl we Wro chyba chapnę ten komplet... no dziadki kaskę dały to trzeba coś kupić tylko muszę kupon wydrukować na -25%

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:09
Stary 2014-03-06, 21:10   #940
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Będę niedługo ruszać z glutenem przez kaszę mannę i znalazłam taki oto przepis, do którego chyba się zastosuję:

https://www.bobovita. pl/home/klub/porada/57522

(bez spacji przed pl)

Dziewczyny, doradźcie! Zanim gluten to lekarka dała zielone światło na kaszki. Zaproponowala Neste lub z Bobovity. Oczywiście, wszystkie mają cukier w sobie. Czy to naprawdę takie wielkie zuo?!
Zależy jakie masz podejście do cukru. Jest niezdrowy i tuczacy, ale większość ludzi go i tak uzywa, bo smaczny. Ja próbuje go na stałe wyeliminować z diety, bo nic dobrego nie daje. Wiec i dzieciom go ograniczam, a Enci nie dam tak długo, jak się da nic z cukrem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-06, 21:10   #941
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo!

normalnie ogłupieje zaraz.Szukam butów dla Lilki i się kompletnie nie moge zdecydowac..Szukam jej butów tak na kwiecien,maj.Do tego czasu bedziemy smigac w kombinezonie co ma zakryte stopki.
Powiedzcie jakie wy bedziecie nakładac buciki?Wiem ze niektore z Was z soxo.tez miałam taki plan .poki co szukam dalej.narazie znalałam cos takiego-miałyscie stycznosc?

te pierwsze wyglądają solidnie

my mamy takie -
plus bamboszki od kombinezonu jak będzie chłodniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG2131.jpg (36,1 KB, 25 załadowań)

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:13   #942
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ojej
no i co do upałów jak mi się drugi cycoholik trafi wiszący przy piersi od 7-20 i my w te upały cały dzień przytuleni to chyba się roztopię
ale jakoś tak bym chciała- z resztą Miki miał być kwietniowo- majowy 2014, ale już się nie mogłam doczekać

Motyl we Wro chyba chapnę ten komplet... no dziadki kaskę dały to trzeba coś kupić tylko muszę kupon wydrukować na -25%
To było upalne lato, w mieszkaniu 40 stopni. Może dla Was będzie bardziej litosciwe

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-06, 21:13   #943
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka piękny ten zestaw, lecisz kupić?

dziś zrobiłam na wodzie, ale mniej jej smakowało. Jutro spróbuję na mm te daję pod główkę pieluchę flanelową.

ojeju, a duży ten bliznowiec?Muszę wyguglać jak to wygląda...

wiesz co, ja na zimę mam takie emu, ale w cieplejsze dni tylko takie paputki jak wkleiła Natala i ostatmio kupiłam takie ze skarpetką jak ty wkleiłaś, bo Tuśce też wszystko ze stóp spada.

No tak, za tydzień kończy 6 miesięcy i wtedy miałam podawać, ale zaczynamy w tę sobotę.
wygląda mniej więcej tak jak na tym zdjęciu :
http://kobieta20.pl/media/artykuly/s...ana_upadek.jpg
jutro może zrobie zdjęcie i wrzuce do K, chociaż nie wiem bo nie chcę nikomu obrzydzić dnia

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:17
Stary 2014-03-06, 21:14   #944
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

dla mnie te minusy też są zbyt istotne, następne chcę marcowe.

Stary 2014-03-06, 21:15   #945
policzanka
Wtajemniczenie

motylku my mamy kozaczki z c&a i szlag mnie trafia jak mam je załozyc a pozniej po raz drugi szlag mnie trafia jak podczas spaceru gubimy kazdy z osobna..chwilowo problem bedzie rozwiązany bo kupiłam przejsciowy kryty kombinezon no ale pozniej chyba tez się poratuje tymi skarpetami.

papuzko no no puma ferrari-Antos to bedzie w nich dopiero ziooom
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:20   #946
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjechała kuzynka z Anglii i była odwiedzić Tusię,jeszcze jej nie widziała ( jutro zobaczy jeszcze Helenkę innej kuzynki, Helenka jest z maja, jest jeszcze Zosia od brata tej kuzynki,ale oni daleko mieszkają i nie ma jak jej zobaczyć-Zosia jest z lipca, także porodziły nam się w rodzinie dziewczynki co 2 miechy ).Przywiozła Tusi marynarską sukienkę, śliczną! Aż Wam jutro obfocę

no tak, na początku mnie to bawilo,ale ile mnie to może bawić skoro to jak bjka z wiatrakami?Ok, nauczyłam się już ubierać body, bluzki, rajstopy, spodnie jak jest na brzuszku, ale pampka tak nie ubiorę. A to wygląda jtak,że ona na brzuch, to ja na plecy, wtedy ona znowu myk na brzuch. I jej nie interesuje nic co daję jej do rączki. Ona wie,że jak będzie na brzuszku to się przeczołga tak,żeby złapać koszyki, a w koszykach jest tyle dobroci. Zawsze tam tak słodko zagląda i wybiera co to wziąć. Już myślimy z małżem,żeby pod półeczką nad przewijakiem powiesić coś,żeby nie mogła tego złapać,ale żeby się nad tym skupiła.

ja to wiem,że już tyle nie będzie, no ale 90-150 g na tydzień niby powinny?czy to było w 4 miesiącu?

Hehe co ważenie ja tu przeżywam, a wy mnie tu sprowadzacie na ziemię

dzięki

jaki głębszy problem?

hehehe obstawione jak u nas Też zawsze używam do tego rogala

właśnie swojego mleka nie mozna gotować, bo traci wartości odżywcze, więc się zastanawiam czy można mieszać z ciepłą wodą

Dzięki za info

Tuśka z wagą w 10 centylu, ze wzrostem duuuużo powyżej 97...

Kolorowe
nawet nie pamiętam
nie panikuj panikaro

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

Nie martw się, kochana

CZAD!

Nie miałam jeszcze @ po porodzie.
Wysłałam zdjęcie posta wcześniej, wygląda trochę gorzej niż na nim i co najgorsze swędzi i czuje tam dyskomfort no i boli w środku a nie powinno boleć

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
motylku my mamy kozaczki z c&a i szlag mnie trafia jak mam je załozyc a pozniej po raz drugi szlag mnie trafia jak podczas spaceru gubimy kazdy z osobna..chwilowo problem bedzie rozwiązany bo kupiłam przejsciowy kryty kombinezon no ale pozniej chyba tez się poratuje tymi skarpetami.

papuzko no no puma ferrari-Antos to bedzie w nich dopiero ziooom
dostaliśmy po synku mojej kuzynki

Stary 2014-03-06, 21:23   #947
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady
Ja używam bo jak mój czasem zrobi ku.pę to klekajcie narody wszystko umazane, więc łatwiej mi wyrzucić

Cytat:
Witam!
Ogłaszam dobrą nowinę! 3 minuty temu mój kochany synek pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Tak długo na to czekałam Aż się poryczałam ze szczęścia

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

pytanie:
Jak podawać dziecku witamine b6 i kwas foliowy które są w tabletkach.? mam dawać pół tabletki co rozmemłać i do jedzenia dosypac?
swoją drogą ile łatwiej by było jakby to bylo w kroplach..
Ja memłam i mieszam w ciepłej wodzie, podaję taką strzykawką do leków.

Cytat:
A czym się różni lidlowa manna od tej? Wg mnie niczym. Jeśli już chcesz na zwykłej mannie to ja bym poszukała pełnoziarnistej, zdrowsza zdecydowanie.

Idę ćwiczyć bo znów północ mnie zastanie daje mi w kość te moje dziecię ostatnio
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:25   #948
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a jak pobrac jesli ma konsystencje wody?

popłakalam sie http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...zuje_.html#Cuk
faktycznie... smutne

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurde, nie zdążę się już do wszystkiego odnieść
dziękuję ślicznie za każdego posta w temacie moich weselnych refleksji

Uwaga, to oficjalne - właśnie zaczęłam panikować, że z niczym nie zdążę!

Jeszcze sie pochwale, że na jutro mam umówioną niespodziankę od my husband-to-be i idziemy na jakieś masaże Ucieszyłam się, ale obawiam się, że sobie narobię siary i zasnę na tym stole do masażu
spokojnie kochana, ze wszystkim zdążysz Brawo dla TŻ za niespodziankę, super

Cytat:
No i co...Tusia mierzy 73 cm, waży 6500...Co oznacza,że przez ponad 5 tygodni przybrała tylko 400 g, a je dużo! Więcej niż zawsze. Pani doktor ją pooglądała, mówi,że kolorki ma dobre więc morfologii jeszcze nie zaleca (nie wiem czy jej ufać,że opiera się tylko na tym?),że widac,zę Tuśka jest baardzo ruchliwa (no a jak) i żebym dawała jej tę kaszę na noc i już zaczęła z warzywkami, zobaczymy na następnym szczepieniu jak przybierze...
Wiem wiem,że mogło być gorzej, no ale normalne,że się martwię...Spadła mi do10 centyla z wagą, a była między 10 a 25...
wiesz co, tak czytając Twojego posta pomyślałam sobie, że może to dlatego, że Tusia taka ruchliwa bardzo jest i dlatego właśnie przybrała tylko te 400g. Nie martw się, wszystko było i jest w porządku

Cytat:
ha! znalazłam go

Cytat:
Dziecko papugi
super!

Cytat:
Hejo!

ja planuję coś miękkiego z soxo nabyć marzą też mi się maleńkie trampeczki dla Szymka

Cytat:
ja drugie dziecko chcę wiosenne i to dopiero będą małe bose stópki w wózku

ale czad!
świetny ten zestaw!

Cytat:
jak byłam w ciązy i jeszcze nie znałam płci to często rozmyslałam nad aranzacją pokoiku no i własnie gdy by był chłopiec to tez miałam w planie urządzic w stylu marynarskim
oj tak, marynarskie aranżacje są super! Ciągle powtarzam TŻtowi, że zrobimy dla Szymka marynarski pokój, a ten się ze mnie śmieje, że Szymcio sobie zażyczy autka i moje marynarskie pomysły pójdą się bujać
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:33   #949
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
[/CENTER]
wszystkiego naj dla Michasia!

i dlaJuleczki również najlepszego
i brawo za przewroty

ja też swojej ślubnej sprzedac nie moge ;/ a na tablicy już prawie 2 lata wisi.

brawo za wagę dla Lenki

w takim raziw kciuki dla Miłka zeby wszytsko było dobrze

przecież piszesz jakie z Tusi zywe srebro, więc dziewczyna spala wszystko co zjada

znalazłam!
jest nagroda?

te pierwsze super

po dzisiejszym dniu powiem tyle - dość!
i żyję z nadzieją na łatwiejsze jutro
Witaj w klubie.My znowu walczymy,znowu nie śpi:banghead:

Stary 2014-03-06, 21:37   #950
papalinka83
Zakorzenienie

Chyba Ola ma jakiś skok niezgodny z kalendarzem, bo jutro kończy 24 tydzień, a dziś mi oczy chciały wyjść ze zdziwienia. Od rana się przewracała z pleców na brzuch, potem zaczęła się podpierać na samych dłoniach, potem głowa w dół a tyłek do góry i jeszcze kilka tym podobnych. Nie wiem, czy jutro jej nie minie, bo aż dziwne to. I tak sobie myślę, czy to może być powód niespokojnych nocy? Już mi od 20:30 obudziła się 5 razy z płaczem, a w dzień było ok, tylko w ogóle zasnąć nie chciała, a jak próbowałam ją uśpić to był ryk... Jeszcze się zastanawiam, czy się czasem przeziębiona nie robi. Tak więc chyba kolejna ciężka noc przede mną, a mogłaby dać mi się wyspać, bo padnięta jestem

Cytat:
Obiad gotowy, tort gotowy, a mąż dzwoni, że będzie godzinę później

To może o wizycie słów kilka
Mamy skierowanie na usg brzucha, badanie moczu i krew utajoną, bo lekarz stwierdził, że ten płacz i marudzenie raczej nie bierze się z niczego. Przez całe 40minut wizyty Miłek wył, żadna zabawka go nie uspokoiła, nic co robiłam zresztą po przyjściu do domu było to samo, dałam czopek glicerynowy i poszła kupa, dałam przeciwbólowy, wysmarowałam dziąsła i po paru minutach w końcu zjadł i padł.
Mamy też syrop jakiś przeciwalergiczny, mamy dawać przez ok. 2 miesiące, jak te badania które zlecił nic nie wykażą, a po syropie nie będzie lepiej to dalsza diagnostyka, bo waga słabo rośnie, kupy kiepskie, marudzenie itd.
Gluten mam podawać dalej, lekarz twierdzi, że jakby po nim było coś nie tak to raczej biegunka, a nie tak jak u nas - mniej kup niż wcześniej.
Co do rozszerzania diety i tego jego dziwnego zalecenia, to twierdzi że tak mówią najnowsze badania i że w ostatnich 3 latach to się zmieniło. Że w 5 i 6 miesiącu życia jest najlepszy moment na wprowadzania wszelkich nowości, że wtedy organizm dziecka najlepiej zareaguje i powinien sie zapoznac z jak największą ilością smaków w małych ilosciach, a potem są znacznie większe szanse, że cos spowoduje uczulenie Przypomnę, że kazał nam podawać co dzień po 1 łyżeczce kilku różnych gotowanych warzyw i po jednej łyżeczce tartych surowych owoców
Kasia - a ty kp? Bo nie pamiętam? czy mleko dla alergików? Badania nie zaszkodzą, a będziesz spokojniejsza. Może się powtarzam, ale u mnie pepti zlikwidowało tyle problemów u Oli, że aż nie wiem, jak mogłam pozwolić, żeby ona je dostała tak późno...

Cytat:
Wielkie gratulacje dla Oli !
[/COLOR]W miejscu cesarki zrobił mi się bliznowiec W przyszłym tygodniu idę do ginekologa. Na dodatek boli mnie tam w środku i boje się, że coś jest nie tak..
wyżaliłam się.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

on nie odbiera żadnych znaków kochana bardzo ciężki przypadek
Oby się go dało łątwo usunąć

Monia - a ty dalej kp? Może jednak powinnaś przejść na mm, skoro Natalka ma tak nasilone objawy?

Vea - dzięki za namiary na lekarza

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:55
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:37   #951
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dawałam Nestle.
Teraz też daję Nestle, tą co dziś wklejałam ona akurat cukru nie ma.

Kaśka śliczne ciuszki! btw. skąd kuponik
Stary 2014-03-06, 21:38   #952
matallewar
Zakorzenienie

My też się meczymy, ale żeby Edi zasnął... drzemki w przedszkolu potrzebuje, ale jak tam śpi, to wieczorem jest masakra.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-06, 21:39   #953
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka śliczne ciuszki! btw. skąd kuponik
z newslettera -25% na jeden produkt

Stary 2014-03-06, 21:41   #954
ladanseuse14
Zakorzenienie

Natala u nas pielucha nie wystarcza, od razu przecieka
Stary 2014-03-06, 21:43   #955
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Chyba Ola ma jakiś skok niezgodny z kalendarzem, bo jutro kończy 24 tydzień, a dziś mi oczy chciały wyjść ze zdziwienia. Od rana się przewracała z pleców na brzuch, potem zaczęła się podpierać na samych dłoniach, potem głowa w dół a tyłek do góry i jeszcze kilka tym podobnych. Nie wiem, czy jutro jej nie minie, bo aż dziwne to. I tak sobie myślę, czy to może być powód niespokojnych nocy? Już mi od 20:30 obudziła się 5 razy z płaczem, a w dzień było ok, tylko w ogóle zasnąć nie chciała, a jak próbowałam ją uśpić to był ryk... Jeszcze się zastanawiam, czy się czasem przeziębiona nie robi. Tak więc chyba kolejna ciężka noc przede mną, a mogłaby dać mi się wyspać, bo padnięta jestem

Kasia - a ty kp? Bo nie pamiętam? czy mleko dla alergików? Badania nie zaszkodzą, a będziesz spokojniejsza. Może się powtarzam, ale u mnie pepti zlikwidowało tyle problemów u Oli, że aż nie wiem, jak mogłam pozwolić, żeby ona je dostała tak późno...

Oby się go dało łątwo usunąć

Monia - a ty dalej kp? Może jednak powinnaś przejść na mm, skoro Natalka ma tak nasilone objawy?

Vea - dzięki za namiary na lekarza
Cieszę się, że mleko pomogło. Lepiej późno niż wcale.
Stary 2014-03-06, 21:46   #956
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Obiad gotowy, tort gotowy, a mąż dzwoni, że będzie godzinę później

To może o wizycie słów kilka
Mamy skierowanie na usg brzucha, badanie moczu i krew utajoną, bo lekarz stwierdził, że ten płacz i marudzenie raczej nie bierze się z niczego. Przez całe 40minut wizyty Miłek wył, żadna zabawka go nie uspokoiła, nic co robiłam zresztą po przyjściu do domu było to samo, dałam czopek glicerynowy i poszła kupa, dałam przeciwbólowy, wysmarowałam dziąsła i po paru minutach w końcu zjadł i padł.
Mamy też syrop jakiś przeciwalergiczny, mamy dawać przez ok. 2 miesiące, jak te badania które zlecił nic nie wykażą, a po syropie nie będzie lepiej to dalsza diagnostyka, bo waga słabo rośnie, kupy kiepskie, marudzenie itd.
Gluten mam podawać dalej, lekarz twierdzi, że jakby po nim było coś nie tak to raczej biegunka, a nie tak jak u nas - mniej kup niż wcześniej.
Co do rozszerzania diety i tego jego dziwnego zalecenia, to twierdzi że tak mówią najnowsze badania i że w ostatnich 3 latach to się zmieniło. Że w 5 i 6 miesiącu życia jest najlepszy moment na wprowadzania wszelkich nowości, że wtedy organizm dziecka najlepiej zareaguje i powinien sie zapoznac z jak największą ilością smaków w małych ilosciach, a potem są znacznie większe szanse, że cos spowoduje uczulenie Przypomnę, że kazał nam podawać co dzień po 1 łyżeczce kilku różnych gotowanych warzyw i po jednej łyżeczce tartych surowych owoców
ja bym odstawila gluten i zrobila wszystkie mozliwe badania. Nie wierzę w dzieci które po prostu płaczą. Jakaś przyczyna musi być. Wierzę że uda wam się rozwikłać ten problem szybko i nie zamartwiaj się na zapas
Cytat:
Dziecko papugi
cudowny do wycałowania
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Inwersja, czy Ty jeszcze rozsyłasz tę galerię Miłoszkowych kup? Mogę Cię o nią prosić?
Przesłałabym maila na priv...

7 kup dzisiaj... 3 zielone... Nie wiem już co to może być...
a próbowalas już wprowadzac marchewkę? dla alergików stałe pokarmy wprowadza się po ukończonym 4mc . U nas marchew zagęściła kupkę i obecnie jest 1, 2 na dzień. Bywa ze pominę marchew czy inny sloiczek i kupa jak woda i zielona, wiec cos w tym jest. moze badanie ogólne kału i krew utajona? pokaże ile jest ciał redukujących i będzie wiadomo czy jest alergia czy nie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:48   #957
papuga_69
Zakorzenienie

ciekawe gdzie Tasia

Stary 2014-03-06, 21:48   #958
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja bym odstawila gluten i zrobila wszystkie mozliwe badania. Nie wierzę w dzieci które po prostu płaczą. Jakaś przyczyna musi być. Wierzę że uda wam się rozwikłać ten problem szybko i nie zamartwiaj się na zapas

cudowny do wycałowania

a próbowalas już wprowadzac marchewkę? dla alergików stałe pokarmy wprowadza się po ukończonym 4mc . U nas marchew zagęściła kupkę i obecnie jest 1, 2 na dzień. Bywa ze pominę marchew czy inny sloiczek i kupa jak woda i zielona, wiec cos w tym jest. moze badanie ogólne kału i krew utajona? pokaże ile jest ciał redukujących i będzie wiadomo czy jest alergia czy nie
badania ogólnego nie mieliśmy. czym są te ciała redukujące?
Stary 2014-03-06, 21:48   #959
logoasia
Zakorzenienie

i jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:51   #960
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
rusałko bidulko tak dał Jas w kośc?
no niestety po kiepskiej nocy nie był łaskaw w dzień. Na spacerze, który jest jednym dłuższym sen w ciagu dnia, pospał 30 min. i rozpłakał się strasznie tak ze przez godzinę go nie mogłam uspokoić.

mam nadzieję ze dzisiejsza noc będzie juz lepsza
Cytat:
miałam pisac że owieczka super
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witaj w klubie.My znowu walczymy,znowu nie śpi:banghead:

kochana dużo sił i cierpliwości

ja tez szukam jakiś paputków dla Jaśka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości