Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 22:32   #3301
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Hej
Malo sie udzielam ostatnio, przepraszam, ale po prostu kurka czasu nie mam. Dziec prawie w dzien nie spi, dzis na przyklad tylko na spacerze, to i tak nie czytalam Was - na lawke nadal za zimno
U mnie ok, dzieki Kochane Pogodzilismy sie z tz i zobaczymy, co dalej. No moze jakos bedzie
A tak w ogole w wolnych chwilac szukam mieszkania, musimy wynajac. To tez czasochlonne...
Przeczytalam tylko ost. strone...

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
[/COLOR]jakoś mi teraz na myśl Tasia przyszła...
mam nadzieje że u Niej wszystko ok!
Ciekawe dlaczego przy rozmowie o lustrze...

A tak a propos to brzusio juz mi urosl, a waga stoi, jak zaczarowana. Ja nie wiem, jak to mozliwe
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:36   #3302
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Malo sie udzielam ostatnio, przepraszam, ale po prostu kurka czasu nie mam. Dziec prawie w dzien nie spi, dzis na przyklad tylko na spacerze, to i tak nie czytalam Was - na lawke nadal za zimno
U mnie ok, dzieki Kochane Pogodzilismy sie z tz i zobaczymy, co dalej. No moze jakos bedzie
A tak w ogole w wolnych chwilac szukam mieszkania, musimy wynajac. To tez czasochlonne...

A tak a propos to brzusio juz mi urosl, a waga stoi, jak zaczarowana. Ja nie wiem, jak to mozliwe
ufff, to dobrze....nie jakoś, a ma dobrze być... co najmniej 2 ktosie na Was liczą....

a ja wiem przerobiłam na sobie i jestem za to Z bardzo wdzięczna

wrzuciłam, truuuudne to do zrobienia....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:48   #3303
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
poszukaj na allegro
nie no az tak się nie znam ....
Cytat:
A tak a propos to brzusio juz mi urosl,
no fota musi być!

Cytat:
widziałam ,widziałam!
Stary 2014-03-06, 22:54   #3304
BYou
MBZ♥

Hally myślę o sakiewkach z ciasta francuskiego z lazurem, pomidorkach z mozzarellą, może takie szaszłyki, wariacji na temat babeczek tylko jeszcze pokombinuję z dodatkami bo chcę koreczkii z łososiem, te raz w mordeczki też fajne m do tego bogracz w chlebku, jakaś sałatka, tort, marchewkowe dla Zosi

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Tasiu kciukam za Was
czemu się wyprowadzacie?u mnie waga też stała-póki wyniki ok, maluch rośnie to jest dobrze

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:59   #3305
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hmm nie wiem, który to rocznik, ale chyba poprzedni od tego który teraz jest w sklepach (może 2012?), bo ma przy budce takie proste to blokowanie a nie to z kulką, jak najnowsze.
Aaa i ten koszyk na dole ma szary taki jak w starszych modelach, a nie taki biały.
Super wóz Ale kot jest najlepszy :P
A tak jeszcze się zapytam- jeśli można - ile Cię kosztował ten wóz?
Miałam się pytac już wcześniej - czytałam bloga i się w zdjęciach - jaki masz aparat?

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

dzięki wiem że nie pomożecie i wiem że trudno wam zrozumieć w jakiej jestem sytuacji ale może chociaż wy mnie wesprzecie bo w domu uważają że się użalam niepotrzebnie.

A propo matki sanepid czytam bloga, polecam można się pośmiać
Co do pogrubionego - dlatego pisz. Człowiek musi się wyżalić i nie jest to niepotrzebne użalanie, to zawsze sprawia, że się lepiej na duszy robi.
Ja się czasami wkurzam, jak żalę się, że ... coś tam.. a słyszę że mogło być gorzej. Nie podam teraz dokładnie jak to było, ale coś w stylu:
JA: L. ostatnio jest bardzo wymagająca
A: Ciesz się, że masz jedno dziecko, bo jakbyś miała 2 to byś miała gorzej
B: Ale nie chodzisz do pracy, więc nie jest źle.
C: Dziecko Ci nie choruje, więc nie narzekaj.
Oczywiście mówione w sposób mniej bezpośredni.
Dlatego potrafię sobie wyobrazić co czujesz, gdy żalisz się z poważniejszą rzeczą, a nie dostajesz pocieszenia

2. Matkę sanepid u-wiel-biam!

Cytat:
hihi, ale patent wymyśliłaś, jakby podprowadzić wózek z marketu i jeszcze zakupić patent wklejany wczoraj przez Nestelle to 2w 1 za stówę, po taniości duża gondola, a przy korzystaniu z funkcji spacerowej miejsce na spory organizer (dla Moderny) i tak w pip miejsca że jakikolwiek fotelik w jakimkowiek sajzie zmieści się i nie trzeba przeinwestowywać kupując adaptery

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

a ja chyba troszke wiem, o co chodzi Agateczce - bo sa te duzosieudzielajace i te malo - i mysle sobie, ze mamy malosieudzielajace moga czuc sie troszke zaniedbane, bo te duzoplotkujace czesto cytuja sie nawzajem, daja sobie buziaczki, wysylaja roze na dzien dobry, pytaja sie gdzie jest ta, czy tamta, jak jej nie ma juz 3 godziny na forum - no! i mysle, ze to o to chodzi - ale ale - ja mysle, ze to tylko zludzenie, bo gdyby mamy malosieudzielajace wiecej o sobie pisaly (tak, tak - ja kocham pamietniczki, lubie wiedziec co sie u Was dzieje! ), to i odpowiedzi, nawiazan byloby wiecej, i tego odczucia na pewno by nie bylo
Coś w tym jest, bo jak mam czas i piszę kilka postów, to inaczej mi się rozmawia, a jak mam mało czasu jak ostatnio i napiszę 1 dziennie to a. zapominam co chciałam napisać b. jak pamiętam, to temat już dawno pogrzebany, więc nie odkopuję c. najpierw lubię odnieść się do pocytowanych rzeczy, a potem już nie mam siły żeby napisać co u mnie, więc skrótowo piszę.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
No właśnie! Z 3 godz. ;-) Mnie nie było z miesiąc i się nikt nie zainteresował czy żyję :-P

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Teraz proszę kijać w oko:
trzecia fota to komunikacja niewerbalna. dotąd tłuc pięścią w podstawkę aż matka ruszy doopsko z przed wizażu i ruszy ku budowie
Kijam w książkę. Co to na pierwszym obrazku?
A napis na koszulce wymiata. Smart. Torres Smart.
Cytat:

max. w każdej chwili mogę przerwać i wrócić.
A jak szefowa zareagowała? Jak się czujesz z taką decyzją - lżej?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Z samego rana przegladalam materac. U nas raczej nic nie zyje ani nie umarlo tam. Ale postanowilam go rozkladac na czesci pierwsze i wietrzyc od czasu do czasu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My już po inspekcji -robali niet!
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

To już trzecia rzecz i jeszcze czwarta. Mikołaj jeszcze nie chodzi, staje przy meblach tyle, że często na paluszkach. To jest normalne? Staje też na całych stópkach ale często właśnie jak baletnica To normalnie prawda?

L. też cały czas na paluszkach.
Stary 2014-03-06, 23:05   #3306
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
cały czas nie mogę w to uwierzyć, że ktoś był w stanie to zwerbalizować....:p ala:
jak się chce powiedzieć to nagada się tak, że ktoś na pewno zrozumie (ja wątpliwości nie miałam).
(mnie przy tej rozmowie nie było, ale.. robimy imprezę, będzie dużo ludzi, sporo dzieci, J. na pewno będzie się bał i płakał, nie będzie gdzie usiąść więc M. i J. będzie niewygodnie, itp, itd. W praktyce było tak, że spokojnie mogliśmy pójść, a gadka na 99,9% była celowo podkoloryzowana)

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monika, zbieram szczękę z podłogi...co to za ludze, że takie coś potrafią wymyślić
rodzina...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
słucham???? i dodaj jeszcze ze tz poszedł ????
ja ☠☠☠☠☠☠☠e co za chamstwo !
poszedł... na chwilę. ale się zasiedział
ustalilismy z chłopem że albo idziemy razem albo wcale. tż najpierw proponował, że przyjdziemy innego dnia, bo chcemy przyjść razem, ale żaden dzień nie pasował. ostatecznie poszedł sam na imprezę (i nawet wiem kto maczał palce w zmianie decyzji tż).
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:06   #3307
BYou
MBZ♥

Achna, u nas początki były na paluszkachnie martw się

Bzinko bo cały czas zapominam, super bryka-fajnie, że tym razem sprzedawca okazał się uczciwy

Cathlyn, u nas też bez robalowochoć już mówiłam Mężowi i nakazał szukać innego materaca.
Współczuję takich tekstów:/

I apeluję do Agatki, pisz! i poproszę fotkę Bartiego

Stary 2014-03-06, 23:07   #3308
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

Kocham ankiety ( za wypełnianie dostałam 40 zł na szaleństwa w merlinie )
Ja też tak chce

Cytat:
Hej
Przeczytalam tylko ost. strone... :
Hej, dobrze że u Was lepiej
Nie bedziecie już z mamą mieszkac?

Cytat:
Hally myślę o sakiewkach z ciasta francuskiego z lazurem, pomidorkach z mozzarellą, może takie szaszłyki, wariacji na temat babeczek tylko jeszcze pokombinuję z dodatkami bo chcę koreczkii z łososiem, te raz w mordeczki też fajne m do tego bogracz w chlebku, jakaś sałatka, tort, marchewkowe dla Zosi[COLOR="Silver"]
No nie moge Co za menu
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:10   #3309
BYou
MBZ♥

Monika
Mąż powinien murem stanąć i nie pójść:/

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Demeter może przybędziecie

Ciekawe co u Anielki Oliwkowej przeważnie pojawiała się wieczorem:/

Stary 2014-03-06, 23:10   #3310
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Super wóz Ale kot jest najlepszy :P
A tak jeszcze się zapytam- jeśli można - ile Cię kosztował ten wóz?
Miałam się pytac już wcześniej - czytałam bloga i się w zdjęciach - jaki masz aparat?
Cathlyn, 690zl z przesylką. Jestem baaardzo zadowolona! jest w super stanie i jest naprawdę boski
Co do fotek, to są robione nikonem D600, czasem staruszkiem nikonem D40, czasem telefonem, czasem tabletem...Wg mnie największa robotę jednak robi dobry obiektyw

Cytat:

Bzinko bo cały czas zapominam, super bryka-fajnie, że tym razem sprzedawca okazał się uczciwy

Cathlyn, u nas też bez robalowochoć już mówiłam Mężowi i nakazał szukać innego materaca.
Ja tez sie z niej strasznie cieszę, do dwóch razy sztuka uff ...

Nie sprawdzałam robali.... boje sie trochę jednak

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-06 o 23:13
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:11   #3311
scarlett26
Zakorzenienie

nie wyrabiam tak mnie gardło nawala, nie pamiętam kiedy ostatnio było tak źle......... dla mnie to pójście spać z kurami, ale idę do łóżka.....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-06, 23:16   #3312
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ustalilismy z chłopem że albo idziemy razem albo wcale. tż najpierw proponował, że przyjdziemy innego dnia, bo chcemy przyjść razem, ale żaden dzień nie pasował. ostatecznie poszedł sam na imprezę (i nawet wiem kto maczał palce w zmianie decyzji tż).
no nie fajnie postąpił .
Cytat:
nie wyrabiam tak mnie gardło nawala, nie pamiętam kiedy ostatnio było tak źle......... dla mnie to pójście spać z kurami, ale idę do łóżka.....
z kurami nocnymi .
zdrowka ,oby jutro było lepiej , mi zawsze pomaga isla i spsikanie gardla tantum verde .

ja tez ide spac,dobranoc
Stary 2014-03-06, 23:22   #3313
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
j

ostatecznie poszedł sam na imprezę (i nawet wiem kto maczał palce w zmianie decyzji tż).
Ciekawa jestem kto.. - t?
Cytat:

Cathlyn,
Współczuję takich tekstów:/
Teksty w ten deseń usłyszałam z dwa razy - no ale zapamiętałam, bo chciałam pocieszenia, a nie - inni mają gorzej.

Skoro nadrobione i nowych postów nie ma to zaczynam z serią pytań
1. Czy jest opcja, żeby zdjęcia z Klubu jakoś pojawiały się tak jak prywatne wiadomości - jakieś powiadomienie czy coś? Bo dzisiaj wchodzę a tam kilka zdjęć i nawet nie wiedziałam...

2. L. ma problemy z żuciem - jak je marchewkę czy gruszkę na parze to ładnie sobie odgryza kawałek prfzednimi ząbkami, ale później raczej nie żuje tylko połyka w całości. Co jej dawać, żeby się nauczyła żuć?
3 Kupiłam
http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalo...lki_ryzowe.JPG
ale sp¶óbowałam jedno i takie cholery twarde. Czy któraś z Was dawała te chrupki swojemu dziecku? Bo niby od 7 mc ale jak one o wiele twardsze niż te wafelki ryżowe zwyczajne.

I byłam dziś w CH - znalazłam na stronie Befado, że jest tam sklep z ich obuwiem. Wszystko fajnie, tylko tego sklepu nie było Wściekłam się. W okolicy był jeszcze jeden sklep z rzeczami dla dzieci z ich butami, ale było zimno więc wróciłam do domu. Sprawdziłam w necie jak jest czynny i się okazało, że sklep zlikwidowany. No kurcze, czy oni nie robią aktualizacji? Dwa sklepy w jednej dzielnicy sa na ich stronie jako sklepy z ich obuwiem, a sklepów nie ma. Jutro sie przejdę w drugą stronę do następnych dwóch, oby istniały...

Lila zaczęła budowac wieżę z klocków drewnianych Na razie tylko 2-3 klocki na sobie stawia, ale skupienie na jej twarzy - bezcenne.
Stary 2014-03-06, 23:26   #3314
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
[/COLOR]Demeter może przybędziecie
Lecimy
Gdzie ?

Cytat:
Cathlyn, 690zl z przesylką. Jestem baaardzo zadowolona! jest w super stanie i jest naprawdę boski
Co do fotek, to są robione nikonem D600, czasem staruszkiem nikonem D40, czasem telefonem, czasem tabletem...Wg mnie największa robotę jednak robi dobry obiektyw
Spojrzałłam na Twoje ostatnie wpisy na blogu - jest super, będę czesciej wpadać. Podobne spostrzezenia mamy co do postu "Zmiany"
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:27   #3315
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem kto.. - t?

Teksty w ten deseń usłyszałam z dwa razy - no ale zapamiętałam, bo chciałam pocieszenia, a nie - inni mają gorzej.

1. Czy jest opcja, żeby zdjęcia z Klubu jakoś pojawiały się tak jak prywatne wiadomości - jakieś powiadomienie czy coś? Bo dzisiaj wchodzę a tam kilka zdjęć i nawet nie wiedziałam...

2. L. ma problemy z żuciem - jak je marchewkę czy gruszkę na parze to ładnie sobie odgryza kawałek prfzednimi ząbkami, ale później raczej nie żuje tylko połyka w całości. Co jej dawać, żeby się nauczyła żuć?
3 Kupiłam
ale sp¶óbowałam jedno i takie cholery twarde. Czy któraś z Was dawała te chrupki swojemu dziecku? Bo niby od 7 mc ale jak one o wiele twardsze niż te wafelki ryżowe zwyczajne.

I byłam dziś w CH - znalazłam na stronie Befado, że jest tam sklep z ich obuwiem. Wszystko fajnie, tylko tego sklepu nie było Wściekłam się. W okolicy był jeszcze jeden sklep z rzeczami dla dzieci z ich butami, ale było zimno więc wróciłam do domu. Sprawdziłam w necie jak jest czynny i się okazało, że sklep zlikwidowany. No kurcze, czy oni nie robią aktualizacji? Dwa sklepy w jednej dzielnicy sa na ich stronie jako sklepy z ich obuwiem, a sklepów nie ma. Jutro sie przejdę w drugą stronę do następnych dwóch, oby istniały...

Lila zaczęła budowac wieżę z klocków drewnianych Na razie tylko 2-3 klocki na sobie stawia, ale skupienie na jej twarzy - bezcenne.
Ja zaczęłam od chrupków kukurydzianych z Hippa, potem te krążki ryżowe właśnie. Z je mamle wolniej, ale jak namoczy już w ślinie to miękną...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-06, 23:51   #3316
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Super

Miałam się jeszcze pytać :
Czy możecie mi porównać wkładki od maclarena z lamillou? Chciałam kupić, widziałam te maclarenowskie od xlr w sklepie i ciekawa jestem jak one sie maja do tych lamillou, bo cenowo podobno.

U jeszcze:
patrzyłam na to ciasto francuskie z biedronki - czemu w skladzie jest alkohol?

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Ja zaczęłam od chrupków kukurydzianych z Hippa, potem te krążki ryżowe właśnie. Z je mamle wolniej, ale jak namoczy już w ślinie to miękną...
Ale te jabłkowe:? Bo L. zjadla jedną paczke kukurydzianych ( w ciagu kilku miesięcy ) i kupiam jej teraz te ryżowe zwykłe i ryżowe jabłkowe. I zwykłe są ok, takie twardawe, ale te jabłkowe to mam wrażenie jak kamień.
Stary 2014-03-07, 00:49   #3317
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cathlyn - tak, t.
Tekstow wspolczuje, jednak bardzo czesto otoczenie ma gorzej, nie wazne co powiemy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:54   #3318
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

U jeszcze:
patrzyłam na to ciasto francuskie z biedronki - czemu w skladzie jest alkohol?

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Ale te jabłkowe:? Bo L. zjadla jedną paczke kukurydzianych ( w ciagu kilku miesięcy ) i kupiam jej teraz te ryżowe zwykłe i ryżowe jabłkowe. I zwykłe są ok, takie twardawe, ale te jabłkowe to mam wrażenie jak kamień.
robimy to samo na obiad???

ooo nie wiedziałam, że są ryżowe bez dodatków - ja kupowałam jabłkowe lub jagodowe, woli jabłkowe, tamte jakoś bez entuzjazmu. czy jak kamień? sama spróbuj zjeść, Zosia próbuje kawałek odgryźć, a jak to tylko trochę śliny dostanie to się rozpada prawie. no i one jakoś twardnieją przy dostępie powietrza, ja wszystkie takie paczki zamykam sobie takimi klamerkami z ikei i wtedy lepiej, bo jak taka paczka poleży otwarta to faktycznie kamienieją

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-07, 08:35   #3319
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

nie sa twarde moj M. jadl je juz po 6-tym miesiacu. Dziecko je sobie rozmemla w buzce
Cytat:

super! moj jeszzce tego nie lapie - ale ale - od wczoraj wrzucamy dwa klocki do sortera! okrag i prostokat

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
bo jak taka paczka poleży otwarta to faktycznie kamienieją
dobra uwaga
je trzeba szczelnie przechowywac.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
A tak a propos to brzusio juz mi urosl
wyprowadzasz sie?

zazdroszcze brzuszka
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
w Niemczech tak podobno jest, że zapisuje się dzieci z takim wyprzedzeniem..
wiele osób nam mówiło aby zrobić to jak najszybciej.. można od 2 i od 3 lat w różnych wymiarach godzinowych..
przedszkolanka nas oprowadzała, opowiadała dużo, bardzo mi się spodobało inne dzieci przychodziły i zaglądały do wózka na Ewcię
a w przedszkolu dzieci- niemieckie, holenderskie, tureckie i polskie
no i w DE mowi sie ogolnie, ze dziecko jedzie do przedszkola, bo to najczesciej ten sam budynek: przedszkole i zlobek (przedszkole jest od 3 lat)

ja jezszce nie zameldowalam - bo nie wiem, kiedy chyba jak skonczy 2 lata..
ale teraz weszla przeciez ta nowa ustawa, ze miesjce ma byc dla kazdego dziecka (dlatego ja sie nie spiesze ) (a i nie zapomnij o Betreuungsgeld jak sie skonczy platnosc Elterngeld 100€ a od sierpnia 150€ - zanim mala pojdzie do przedszkola, a bedzie wychowywana w domu to panstwo tyle palci miesiecznie )
Ja wlasnie musze poszukac formularza do rejestracji

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-07 o 08:36
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:40   #3320
Villga
Zadomowienie

Witam sie w piątek

Nestelle, czy ja wiem czy na słodko? Dwa ciasta i dwie sałatki. Powiedzialabym że pół na pół. Do sałatek domowa wedlina i bedzie jeszcze jakas przekaska ale nie wymyslilam jeszcze jaka. Muffinki dla dzieciaków.

Demeter, no tak mi sie chcą wprosic... ech. Bardzo mi to nie na rękę.

Pani- zapraszam- ale w niedzielę ;-)

Malpko, probowalam mm z butelki i to nic nie zmienia. Nawet jak zje to i tak za godzine czy dwie musi byc cycus do tulenia i koniec...

Tasiu, uff... oby bylo już dobrze. Bardzo mocno trzymam kciuki.

Co do tych wafelków to zgadzam sie- po otwarciu szczelnie przechowywać i nie kamienieja. Ja ostatnio kupilam taka wielka pake chrupek kukurydzianych Snaki. Ze 2 zl zaplacilam. Sklad to 100% kukurydza.

Monika, współczuję tekstów. ..
Ja też kilka niemałych słów uslyszalam np.ze Kinga nie spi przeze mnie i moja diete... a wiem ze to nie prawda bo nawet jak jem suchy chleb to nie spi lepiej . Nigdy celowo nie zaszkodzialabym swojemu dziecku.

Cos mialam pisac jeszcze ale zapomnialam.
Miłego dnia!

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-03-07 o 08:42
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:42   #3321
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

3 Kupiłam

1 .chyba nie .
2. R uczy się najbardziej za pomocą obserwacji czlonkow rodziny - jemy obiad wspólnie i uważnie obserwuje nasze usta potem powtarza .... zaczelismy od sloiczkow z grudkami ,potem dawałam chrupki hippa,potem ciasteczka orkiszowe ,chlebki ryzowe hippa,i dostaje tez z mojego talerza zawsze cos -ryz,makaron,łososia ,warzywa ,soje ....
Mam patent -jak nie mogę z nim jesc to zuje gume ... to mu pomaga ...
3. tez kupuje te chlebki ryzowe - naturalne najczęściej ,ale tez jabłkowe i jagodowe .Zawsze mielismy swiezutkie ,kruche ,chrupkie . Na pewno swiezsze-bardziej kruche niż te dla dorosłych .
Przechowuje je w szczelnym pudełku .

Cytat:
4.Cos jest nie tak .powinny być kruche .Może sa stare ? Sprobuj z innym opakowaniem a jak sytuacja się powtorzy to kup w innym sklepie ....

A tak w ogole to
Czesc ,

Oliwka-jak Anielka?
Scarlett- jak gardło?
Stary 2014-03-07, 08:51   #3322
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Na pewno będzie ok

Cytat:
Achna, u nas początki były na paluszkachnie martw się
Jestem już spokojna. Niby miałam styczność z małymi dziećmi ale nie interesowałam się nimi aż tak bardzo żeby zauważyć, czy chodzą na paluszkach czy nie.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja też tak chce

Oblukam czy mogę Cię zaprosić, jeśli będzie taka możliwość to to zrobię jak chcesz Trochę trzeba po wypełniać tych ankiet ale ja akurat lubię i wg mnie nawet szybko się te punkty zbiera. Jedna firma daje mi bony do empiku (tzn można sobie wybrać czy się chce doładowanie do tel, czy gotówkę, czy np bon do empiku), druga do merlina (mniej więcej ten sam wybór nagród co w tamtej firmie)

Cytat:
Superowo
Stary 2014-03-07, 08:55   #3323
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Hej

super, że sie pogodziliście! i za zmiany obyście znaleźli fajne mieszkanko!

Cytat:

rzeczywiście mogłoby to być mniej skomplikowane

Cytat:
chyba tylko powiadomienie kiedy ktoś skomentuje Twoje zdjęcie.. ale może w ustawieniach można takie coś aktywować

ale u nas piękna pogoda

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:01   #3324
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
będzie dobrze na pewno! super wieści

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

abo ja wiem czemu przy rozmowie o lustrze

a fasolka niech rośnie zdrowo w brzuszku

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
no no

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

O. z żadnymi nie ma problemu
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:06   #3325
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Scarlett- jak gardło?
Odpukać jakby trochę lepiej, Z zarządziła drzemkę, odpocznę sobie....

Chyba pora przestawiać się na wcześniejsze wstawanie. Masakra. W ogóle tak sobie myślę, że do roboty będzie trza iść akurat po zmianie czasu o ile nie wezmę urlopu. TŻ ma Z wieźć do Mamy, ja odbierać, mam szumny plan szykowania absolutnie wszystkiego wieczorem, tak żeby siebie ogarnąć i wyjść, no ale pewnie zawsze coś wyskoczy.... W pracy muszę być o 7.30, dojazd i korki takie, że wyjść muszę z godzinę wcześniej, no a wstać jeszcze godzinę wcześniej.... Czyli o dzisiejszej 4.30..... AAAAAAAAAAAAAA Z kolei jak wyjdę z pracy, w korkach pojadę po Z i w korkach jeszcze większych będę jechać z powrotem, jeszcze jakieś małe zakupy, to będę w domu o 18? 19? Z będzie sierotą, nawet się w tygodniu z nią nie pobawimy specjalnie, bo kiedy? Jak wrócimy to będzie pora kłaść ją spać.... I tak sobie myślę, chyba w ogóle bez sensu, żebym gotowała obiady, TŻ może jeść w pracy, a ja to nie wiem co i kiedy........ Rannnyyyyyy, jak to wszystko ogarnąć???

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Oblukam czy mogę Cię zaprosić, jeśli będzie taka możliwość to to zrobię jak chcesz Trochę trzeba po wypełniać tych ankiet ale ja akurat lubię i wg mnie nawet szybko się te punkty zbiera. Jedna firma daje mi bony do empiku (tzn można sobie wybrać czy się chce doładowanie do tel, czy gotówkę, czy np bon do empiku), druga do merlina (mniej więcej ten sam wybór nagród co w tamtej firmie)
to ja też chcę, książeczki....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-07, 09:11   #3326
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
no i w DE mowi sie ogolnie, ze dziecko jedzie do przedszkola, bo to najczesciej ten sam budynek: przedszkole i zlobek (przedszkole jest od 3 lat)

ale teraz weszla przeciez ta nowa ustawa, ze miesjce ma byc dla kazdego dziecka (dlatego ja sie nie spiesze ) (a i nie zapomnij o Betreuungsgeld jak sie skonczy platnosc Elterngeld 100€ a od sierpnia 150€ - zanim mala pojdzie do przedszkola, a bedzie wychowywana w domu to panstwo tyle palci miesiecznie )
no my poszliśmy bo nam tak znajomi mówili.. na razie tylko w jednym przedszkolu a i tak nie wiadomo czy będziemy tu mieszkać za 2 lata..
o tych pieniążkach na wychowanie też wiem.. muszę się wybrać pod koniec marca do urzędu zapytać o to.. szczerze mówiąc to nie wiem co dalej robić.. do pracy na pewno nie pójdę bo nie mam gdzie zostawić Ewy.. nie chcę jej posyłać do obcej baby
jak znajdziesz stronę z formularzem to chętnie poproszę linka

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:13   #3327
achna79
Rozeznanie

Cytat:

super! moj jeszzce tego nie lapie - ale ale - od wczoraj wrzucamy dwa klocki do sortera! okrag i prostokat

O proszę super o ile kółko najłatwiej to z prostokątem trzeba się namęczyć

Ale macie tam fajnie

Scarlett w jednym zapraszanie znajomych zawieszone, a w drugim znaleźć nie mogę ale mój kalafior wpadł na pomysł, że przecież możecie się zapisać bez zapraszania
http://www.panel.smgkrc.com.pl/panel/informacje/
i
https://www.askgfk.pl/index.php?id=7
Stary 2014-03-07, 09:18   #3328
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
sama miałam ochotę się tam pobawić
najlepsza rekomendacja

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Ogólnie rzecz biorąc wizualnie , z daleka , kiedy jestem ubrana nie jest źle
padłam.... aaaaaaa!
no faktycznie: nie jest źle

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
podziwiam ze stoi budowla z klocków, u nas ja buduję a Karol w mgnieniu okaz rozdziela wszystkie klocki, nic nie może być złączone nawet okiennice od okna musi odczepić
hehe
nie to u nas największą frajdą jest sprawdzenie (okienkiem, drzwiami, bramą) jakie zwierzątko jest w budowli. Huśtawka obowiązkowo musi być, ale nie potrafi delikatnie bujać i najczęściej kogut lub małpka lądują obok i jest nerw

Cytat:
nie jadłam nigdy po prostu....
dlaczego?

mam kolegę, który z założenia nie jada białych potraw. Coś w ten deseń?

Cytat:
No moze jakos bedzie
ściskam mocno!!!
daleko od mamy szukacie lokum?

Cytat:
S
Kijam w książkę. Co to na pierwszym obrazku?
A napis na koszulce wymiata. Smart. Torres Smart.
http://aros.pl/ksiazka/wesole-miaste...rzez-okienko-2

hehe koszulkę uwielbiam za kolor

Cytat:
chyba bym... wrrrrr!

Cytat:
Czy któraś z Was dawała te chrupki swojemu dziecku?
. T. je takie ludzkie bez dodatków, ale bez entuzjazmu. najbardziej lubi jabłkowe.

Cytat:
cudnie!!!!!

Cytat:
wszystkie takie paczki zamykam sobie takimi klamerkami z ikei
uwielbiam ten patent. dla mnie geniusz to wymyślił

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Pani- zapraszam- ale w niedzielę ;-)
tja. szarańcza sobotnia wszystko zje

a!!! T. dziś obudził się ino raz 4.50. aaaa! święto! (ale o 3ej tak pojękiwał, że i tak wstałam )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:39   #3329
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba pora przestawiać się na wcześniejsze wstawanie. Masakra. W ogóle tak sobie myślę, że do roboty będzie trza iść akurat po zmianie czasu o ile nie wezmę urlopu. TŻ ma Z wieźć do Mamy, ja odbierać, mam szumny plan szykowania absolutnie wszystkiego wieczorem, tak żeby siebie ogarnąć i wyjść, no ale pewnie zawsze coś wyskoczy.... W pracy muszę być o 7.30, dojazd i korki takie, że wyjść muszę z godzinę wcześniej, no a wstać jeszcze godzinę wcześniej.... Czyli o dzisiejszej 4.30..... AAAAAAAAAAAAAA Z kolei jak wyjdę z pracy, w korkach pojadę po Z i w korkach jeszcze większych będę jechać z powrotem, jeszcze jakieś małe zakupy, to będę w domu o 18? 19? Z będzie sierotą, nawet się w tygodniu z nią nie pobawimy specjalnie, bo kiedy? Jak wrócimy to będzie pora kłaść ją spać.... I tak sobie myślę, chyba w ogóle bez sensu, żebym gotowała obiady, TŻ może jeść w pracy, a ja to nie wiem co i kiedy........ Rannnyyyyyy, jak to wszystko ogarnąć???
dokładnie , mam te same dylematy co Ty. A do 7 kwietnia już nie długo (nie biorę urlopu)

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
mam kolegę, który z założenia nie jada białych potraw. Coś w ten deseń?
nie lubi białego
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:47   #3330
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kupiłam małemu w biedronce naklejki, przykleiłam na ścianę i teraz ciągle pokazuje gdzie jeste słoń, żyrafa itp
Cytat:
mamo, jakie nudy, juz wszystko zjadlem

Cytat:
A i się POCHWALE a co się będę ! zebyscie nie myślały ze takie lepsze jesteście
byłam w urzędzie bo pare spraw miałam do załatwienia ... mój najmłodszy ,najsłodszy ,najkochanszy ..............tak się darł -no mowie Wam Tak się darł ... rzucał butami ,czapką ...nawet Kuba nie mogł pomoc ... Pani urzedniczka próbowała mi tlumaczyc słownie co i jak wypełnić ...spasowała .napisała mi na kartce
A jak wyszliśmy to on :"daaaa,daaa" i uśmiech ,i rzeski w ruch i minka słodka ...
Może mu się pani urzędniczka nie podobała

Spróbuję Was nadrobić jakoś, ale ciężko będzie bo piszecie strasznie dużo, a TŻ ma wolne, więc czytam tylko na telefonie w tak zwanym międzyczasie. No nic, może się uda...

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości