|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Hej
![]() Malo sie udzielam ostatnio, przepraszam, ale po prostu kurka czasu nie mam. Dziec prawie w dzien nie spi, dzis na przyklad tylko na spacerze, to i tak nie czytalam Was - na lawke nadal za zimno ![]() U mnie ok, dzieki Kochane ![]() A tak w ogole w wolnych chwilac szukam mieszkania, musimy wynajac. To tez czasochlonne... Przeczytalam tylko ost. strone... ![]() Cytat:
![]() A tak a propos to brzusio juz mi urosl, a waga stoi, jak zaczarowana. Ja nie wiem, jak to mozliwe
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wiem ![]() wrzuciłam, truuuudne to do zrobienia....
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
nie no az tak się nie znam ....
no fota musi być! ![]() widziałam ,widziałam!
|
#3304 |
|
MBZ♥
|
Hally myślę o sakiewkach z ciasta francuskiego z lazurem, pomidorkach z mozzarellą, może takie szaszłyki, wariacji na temat babeczek tylko jeszcze pokombinuję z dodatkami bo chcę koreczkii z łososiem, te raz w mordeczki też fajne m do tego bogracz w chlebku, jakaś sałatka, tort, marchewkowe dla Zosi
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Tasiu kciukam za Was ![]() czemu się wyprowadzacie?u mnie waga też stała-póki wyniki ok, maluch rośnie to jest dobrze ![]() |
|
|
|
#3305 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale kot jest najlepszy :PA tak jeszcze się zapytam- jeśli można - ile Cię kosztował ten wóz? Miałam się pytac już wcześniej - czytałam bloga i Cytat:
Ja się czasami wkurzam, jak żalę się, że ... coś tam.. a słyszę że mogło być gorzej. Nie podam teraz dokładnie jak to było, ale coś w stylu: JA: L. ostatnio jest bardzo wymagająca A: Ciesz się, że masz jedno dziecko, bo jakbyś miała 2 to byś miała gorzej B: Ale nie chodzisz do pracy, więc nie jest źle. C: Dziecko Ci nie choruje, więc nie narzekaj. Oczywiście mówione w sposób mniej bezpośredni. Dlatego potrafię sobie wyobrazić co czujesz, gdy żalisz się z poważniejszą rzeczą, a nie dostajesz pocieszenia 2. Matkę sanepid u-wiel-biam! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A napis na koszulce wymiata. Smart. Torres Smart. A jak szefowa zareagowała? Jak się czujesz z taką decyzją - lżej? Cytat:
L. też cały czas na paluszkach.
|
|
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mnie przy tej rozmowie nie było, ale.. robimy imprezę, będzie dużo ludzi, sporo dzieci, J. na pewno będzie się bał i płakał, nie będzie gdzie usiąść więc M. i J. będzie niewygodnie, itp, itd. W praktyce było tak, że spokojnie mogliśmy pójść, a gadka na 99,9% była celowo podkoloryzowana) Cytat:
Cytat:
![]() ustalilismy z chłopem że albo idziemy razem albo wcale. tż najpierw proponował, że przyjdziemy innego dnia, bo chcemy przyjść razem, ale żaden dzień nie pasował. ostatecznie poszedł sam na imprezę (i nawet wiem kto maczał palce w zmianie decyzji tż). |
|||
|
|
|
#3307 |
|
MBZ♥
|
Achna, u nas początki były na paluszkach
nie martw sięBzinko bo cały czas zapominam, super bryka-fajnie, że tym razem sprzedawca okazał się uczciwy Cathlyn, u nas też bez robalowo choć już mówiłam Mężowi i nakazał szukać innego materaca.Współczuję takich tekstów:/ I apeluję do Agatki, pisz! i poproszę fotkę Bartiego
|
|
|
|
#3308 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie bedziecie już z mamą mieszkac? Cytat:
Co za menu
|
|||
|
|
|
#3309 |
|
MBZ♥
|
Monika
![]() Mąż powinien murem stanąć i nie pójść:/ ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Demeter może przybędziecie ![]() Ciekawe co u Anielki Oliwkowej przeważnie pojawiała się wieczorem:/
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do fotek, to są robione nikonem D600, czasem staruszkiem nikonem D40, czasem telefonem, czasem tabletem...Wg mnie największa robotę jednak robi dobry obiektyw Cytat:
Nie sprawdzałam robali.... boje sie trochę jednak
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-06 o 23:13 |
||
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyrabiam tak mnie gardło nawala, nie pamiętam kiedy ostatnio było tak źle......... dla mnie to pójście spać z kurami, ale idę do łóżka.....
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.zdrowka ja tez ide spac,dobranoc
|
|
#3313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teksty w ten deseń usłyszałam z dwa razy - no ale zapamiętałam, bo chciałam pocieszenia, a nie - inni mają gorzej. Skoro nadrobione i nowych postów nie ma to zaczynam z serią pytań ![]() 1. Czy jest opcja, żeby zdjęcia z Klubu jakoś pojawiały się tak jak prywatne wiadomości - jakieś powiadomienie czy coś? Bo dzisiaj wchodzę a tam kilka zdjęć i nawet nie wiedziałam... 2. L. ma problemy z żuciem - jak je marchewkę czy gruszkę na parze to ładnie sobie odgryza kawałek prfzednimi ząbkami, ale później raczej nie żuje tylko połyka w całości. Co jej dawać, żeby się nauczyła żuć? 3 Kupiłam http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalo...lki_ryzowe.JPG ale sp¶óbowałam jedno i takie cholery twarde. Czy któraś z Was dawała te chrupki swojemu dziecku? Bo niby od 7 mc ale jak one o wiele twardsze niż te wafelki ryżowe zwyczajne. I byłam dziś w CH - znalazłam na stronie Befado, że jest tam sklep z ich obuwiem. Wszystko fajnie, tylko tego sklepu nie było Wściekłam się. W okolicy był jeszcze jeden sklep z rzeczami dla dzieci z ich butami, ale było zimno więc wróciłam do domu. Sprawdziłam w necie jak jest czynny i się okazało, że sklep zlikwidowany. No kurcze, czy oni nie robią aktualizacji? Dwa sklepy w jednej dzielnicy sa na ich stronie jako sklepy z ich obuwiem, a sklepów nie ma. Jutro sie przejdę w drugą stronę do następnych dwóch, oby istniały... Lila zaczęła budowac wieżę z klocków drewnianych Na razie tylko 2-3 klocki na sobie stawia, ale skupienie na jej twarzy - bezcenne.
|
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lecimy
Gdzie ?Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3316 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam się jeszcze pytać : Czy możecie mi porównać wkładki od maclarena z lamillou? Chciałam kupić, widziałam te maclarenowskie od xlr w sklepie i ciekawa jestem jak one sie maja do tych lamillou, bo cenowo podobno. U jeszcze: patrzyłam na to ciasto francuskie z biedronki - czemu w skladzie jest alkohol? ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
) i kupiam jej teraz te ryżowe zwykłe i ryżowe jabłkowe. I zwykłe są ok, takie twardawe, ale te jabłkowe to mam wrażenie jak kamień.
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Cathlyn - tak, t.
Tekstow wspolczuje, jednak bardzo czesto otoczenie ma gorzej, nie wazne co powiemy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo nie wiedziałam, że są ryżowe bez dodatków - ja kupowałam jabłkowe lub jagodowe, woli jabłkowe, tamte jakoś bez entuzjazmu. czy jak kamień? sama spróbuj zjeść, Zosia próbuje kawałek odgryźć, a jak to tylko trochę śliny dostanie to się rozpada prawie. no i one jakoś twardnieją przy dostępie powietrza, ja wszystkie takie paczki zamykam sobie takimi klamerkami z ikei i wtedy lepiej, bo jak taka paczka poleży otwarta to faktycznie kamienieją
|
|
#3319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super! moj jeszzce tego nie lapie - ale ale - od wczoraj wrzucamy dwa klocki do sortera! okrag i prostokat ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- dobra uwaga je trzeba szczelnie przechowywac. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- wyprowadzasz sie? zazdroszcze brzuszka ![]() Cytat:
![]() ja jezszce nie zameldowalam - bo nie wiem, kiedy chyba jak skonczy 2 lata.. ale teraz weszla przeciez ta nowa ustawa, ze miesjce ma byc dla kazdego dziecka ) (a i nie zapomnij o Betreuungsgeld jak sie skonczy platnosc Elterngeld 100€ a od sierpnia 150€ - zanim mala pojdzie do przedszkola, a bedzie wychowywana w domu to panstwo tyle palci miesiecznie )Ja wlasnie musze poszukac formularza do rejestracji
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-07 o 08:36 |
|||
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w piątek
![]() Nestelle, czy ja wiem czy na słodko? Dwa ciasta i dwie sałatki. Powiedzialabym że pół na pół. Do sałatek domowa wedlina i bedzie jeszcze jakas przekaska ale nie wymyslilam jeszcze jaka. Muffinki dla dzieciaków. Demeter, no tak mi sie chcą wprosic... ech. Bardzo mi to nie na rękę. Pani- zapraszam- ale w niedzielę ;-) Malpko, probowalam mm z butelki i to nic nie zmienia. Nawet jak zje to i tak za godzine czy dwie musi byc cycus do tulenia i koniec... Tasiu, uff... oby bylo już dobrze. Bardzo mocno trzymam kciuki. Co do tych wafelków to zgadzam sie- po otwarciu szczelnie przechowywać i nie kamienieja. Ja ostatnio kupilam taka wielka pake chrupek kukurydzianych Snaki. Ze 2 zl zaplacilam. Sklad to 100% kukurydza. Monika, współczuję tekstów. .. Ja też kilka niemałych słów uslyszalam np.ze Kinga nie spi przeze mnie i moja diete... a wiem ze to nie prawda bo nawet jak jem suchy chleb to nie spi lepiej . Nigdy celowo nie zaszkodzialabym swojemu dziecku. Cos mialam pisac jeszcze ale zapomnialam. Miłego dnia!
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-03-07 o 08:42 |
|
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 .chyba nie . 2. R uczy się najbardziej za pomocą obserwacji czlonkow rodziny - jemy obiad wspólnie i uważnie obserwuje nasze usta potem powtarza .... zaczelismy od sloiczkow z grudkami ,potem dawałam chrupki hippa,potem ciasteczka orkiszowe ,chlebki ryzowe hippa,i dostaje tez z mojego talerza zawsze cos -ryz,makaron,łososia ,warzywa ,soje ....Mam patent -jak nie mogę z nim jesc to zuje gume ... to mu pomaga ... 3. tez kupuje te chlebki ryzowe - naturalne najczęściej ,ale tez jabłkowe i jagodowe .Zawsze mielismy swiezutkie ,kruche ,chrupkie . Na pewno swiezsze-bardziej kruche niż te dla dorosłych . Przechowuje je w szczelnym pudełku . Cytat:
A tak w ogole to Czesc , Oliwka-jak Anielka? Scarlett- jak gardło?
|
|
#3322 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem już spokojna. Niby miałam styczność z małymi dziećmi ale nie interesowałam się nimi aż tak bardzo żeby zauważyć, czy chodzą na paluszkach czy nie. Oblukam czy mogę Cię zaprosić, jeśli będzie taka możliwość to to zrobię jak chcesz Cytat:
![]()
|
|
#3323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obyście znaleźli fajne mieszkanko! rzeczywiście mogłoby to być mniej skomplikowane Cytat:
![]() ale u nas piękna pogoda |
||
|
|
|
#3324 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() a fasolka niech rośnie zdrowo w brzuszku ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Odpukać jakby trochę lepiej, Z zarządziła drzemkę, odpocznę sobie....
Chyba pora przestawiać się na wcześniejsze wstawanie. Masakra. W ogóle tak sobie myślę, że do roboty będzie trza iść akurat po zmianie czasu o ile nie wezmę urlopu. TŻ ma Z wieźć do Mamy, ja odbierać, mam szumny plan szykowania absolutnie wszystkiego wieczorem, tak żeby siebie ogarnąć i wyjść, no ale pewnie zawsze coś wyskoczy.... W pracy muszę być o 7.30, dojazd i korki takie, że wyjść muszę z godzinę wcześniej, no a wstać jeszcze godzinę wcześniej.... Czyli o dzisiejszej 4.30..... AAAAAAAAAAAAAA Z kolei jak wyjdę z pracy, w korkach pojadę po Z i w korkach jeszcze większych będę jechać z powrotem, jeszcze jakieś małe zakupy, to będę w domu o 18? 19? Z będzie sierotą, nawet się w tygodniu z nią nie pobawimy specjalnie, bo kiedy? Jak wrócimy to będzie pora kłaść ją spać.... I tak sobie myślę, chyba w ogóle bez sensu, żebym gotowała obiady, TŻ może jeść w pracy, a ja to nie wiem co i kiedy........ Rannnyyyyyy, jak to wszystko ogarnąć??? ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o tych pieniążkach na wychowanie też wiem.. muszę się wybrać pod koniec marca do urzędu zapytać o to.. szczerze mówiąc to nie wiem co dalej robić.. do pracy na pewno nie pójdę bo nie mam gdzie zostawić Ewy.. nie chcę jej posyłać do obcej baby jak znajdziesz stronę z formularzem to chętnie poproszę linka
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O proszę super o ile kółko najłatwiej to z prostokątem trzeba się namęczyć ![]() ![]() Ale macie tam fajnie ![]() Scarlett w jednym zapraszanie znajomych zawieszone, a w drugim znaleźć nie mogę ale mój kalafior wpadł na pomysł, że przecież możecie się zapisać bez zapraszania ![]() http://www.panel.smgkrc.com.pl/panel/informacje/ i https://www.askgfk.pl/index.php?id=7
|
|
#3328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
najlepsza rekomendacja
![]() Cytat:
no faktycznie: nie jest źle Cytat:
nie to u nas największą frajdą jest sprawdzenie (okienkiem, drzwiami, bramą) jakie zwierzątko jest w budowli. Huśtawka obowiązkowo musi być, ale nie potrafi delikatnie bujać i najczęściej kogut lub małpka lądują obok i jest nerw ![]() dlaczego? mam kolegę, który z założenia nie jada białych potraw. Coś w ten deseń? ściskam mocno!!! daleko od mamy szukacie lokum? Cytat:
hehe koszulkę uwielbiam za kolor chyba bym... wrrrrr! Cytat:
![]() cudnie!!!!!uwielbiam ten patent. dla mnie geniusz to wymyślił ![]() tja. szarańcza sobotnia wszystko zje ![]() a!!! T. dziś obudził się ino raz 4.50. aaaa! święto! (ale o 3ej tak pojękiwał, że i tak wstałam )
|
|
|
#3329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(nie biorę urlopu)---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kupiłam małemu w biedronce naklejki, przykleiłam na ścianę i teraz ciągle pokazuje gdzie jeste słoń, żyrafa itp ![]() Cytat:
![]() Spróbuję Was nadrobić jakoś, ale ciężko będzie bo piszecie strasznie dużo, a TŻ ma wolne, więc czytam tylko na telefonie w tak zwanym międzyczasie. No nic, może się uda... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

), to i odpowiedzi, nawiazan byloby wiecej, i tego odczucia na pewno by nie bylo 

:p ala:

Co za menu

) i kupiam jej teraz te ryżowe zwykłe i ryżowe jabłkowe. I zwykłe są ok, takie twardawe, ale te jabłkowe to mam wrażenie jak kamień.
super! moj jeszzce tego nie lapie - ale ale - od wczoraj wrzucamy dwa klocki do sortera! okrag i prostokat
chyba jak skonczy 2 lata..
obyście znaleźli fajne mieszkanko!