|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
Jak chcę posłodzić sobie jakąś owsiankę ryż z cynamonem albo jogurt z malinami to używam miodu, ale on specyficzny, i przerzuciłam się na syrop z agawy. Fajna sprawa. Przy moim spożyciu słodkości mam minipojemnik otwarty miesiącami. Gdzie można kupić stewię? Ciekawa jestem smaku, bo w sumie to mi średnio potrzebna, nie słodzę herbat ani kaw ale czasem w zimowy poranek do earl greya z mlekiem bym spróbowała. Kupiłabym chuopinowi - on bidny uzależniony od słodkiej kawy i herbaty - może byłby zdrowszy i chudszy. Choćby zdrowszy. Już znalazłam w necie Stewię w proszku, to dobry produkt? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-06 o 22:44 |
|
|
|
|
#1082 | |
|
To ja :)
|
Skoro o książkach byłą mowa -właśnie kupiłam Usteczka Poli Kinski. Nigdy Kinskiego nie lubiłam, zawsze mi się wydawało, że ma zimne, szalone oczy. Wygląda na to, że się nie myliłam. Tutaj kilka słów o tym... Przerażający facet...
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Ja cukru używam wyłącznie do pieczenia, bardzo nie lubię słodkiego picia.
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, usteczka Ja bym chyba nie chiała tego czytać.
|
|
|
|
|
#1084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Murszafko to powiedz komuś kto nie słodzi cukrem od jakiegoś czasu żeby się takowym uraczył To dopiero chemiczny smak ..Fakt stewia ma specyficzny smak ale ja ją polubiłam , jak do wszystkiego można się przyzwyczaić i to cukier teraz mnie odrzuca.Syrop z agawy też świetna alternatywa.Rejcz ja używam normalnie sproszkowanej ,jest bardzo wydajna bo odrobinka wystarczy na szklankę herbatki..co do książki .., trza mieć nerwa żeby czytać o takim okrucieństwie. Miałam taki czas że czytałam dużo książek ,a w zasadzie były to spisane wspomnienia kobiet żyjących w świecie muzułmańskim lub Europejek które w jakiś sposób się tam znalazły .Co ja się wtedy naryczałam czytając.. Winter trzymaj się cokolwiek się stało branoc wszystkim
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-06 o 23:24 |
||
|
|
|
#1085 | |
|
|
Cytat:
Ale cukier sam w sobie mi smakuje. Tyle, że łyżeczkę cukru mogę zjeść, ale wsypać ją do kawy i tak wypić -fuuuuj...Co do książek i ciężkich tematów... Takie mam zboczenie zawodowe, że usiłuję poznać prawdę... Najwięcej ostatnimi czasy czytam o nazistach. O tym, co nimi powodowało, co się działo z nimi po wojnie, jak sobie dają rade ich dzieci z brzemieniem nazwiska i świadomością, kim byli ich ojcowie... Polecam książki Franka -syna Generalnego Gubernatora Polski. To jest dopiero przerażające... To przyzwoity człowiek, który pisze o tym, jak sobie radzi z uczuciami, co myśli o swoich rodzicach (matka była jeszcze gorsza, niż Hans Frank), jak często wraca myślami do chwili, kiedy Woods zakładał ojcu pętlę na szyi w Norymberdze... Z jednej strony to dołujące, ale z drugiej... Budujące, że ludzie potrafią się podnieść, potępić te wszystkie okropieństwa i żyć dalej. Jedni pod zmienionym nazwiskiem, inni -jak Niklas Frank, walcząc z nazizmem, rasizmem i nacjonalizmem. Tu rzecz dotyczy okrucieństwa, jakiego doznała jedna dziewczynka, na pewno czyta się to trudno, jednak może się uda poznać mechanizmy, które pozwoliły jej podnieść głowę i żyć dalej. I "obejrzeć" z bliska, co powodowało tym szaleńcem, jakim był Kinski...
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnej nocy
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak, koniecznie się umówmy to też mój pierwszy raz
|
||
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że taki masz już charakter, dobrze to ujęłaś, lubisz dochodzić do głębokich, skrywanych prawd.---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
ale już sie nie stresuję, no bo niby czym? ![]() Jakby coś to Twój nr mam - nie zmieniałaś? mogę przesłać syg w razie czego ze swoim Bogusia - jakbys miaął się pojawić napisz pw mozemy się wymienić tel w razie czego |
||
|
|
|
#1089 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-07 o 00:50 |
|
|
|
|
#1091 | |
|
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że po prostu wygodnie i bezpiecznie jest nie wiedzieć, tak, jak mówisz. Musiały być jakies symptomy... Kupiłam bilet na Rojka I śmiać mi się chciało, bo pod kasa stał pan i usiłował sprzedać bilety na dzisiejszy koncert Happysad. Taki konik początkujący Chyba mu grupa nie przyszła cała, albo myślał, że sobie dorobi, bo miał cały wachlarz biletów, ale nikt ich nie chciał...Raz widziałam Happysad -na Rocketfestivalu w zeszłym roku, ale był tak nudny, że całość koncertu z małżonem przegadaliśmy
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego nie mam, wystarcza mi wiedza, jaką posiadam, że na świecie, za ścianą dzieją się sprawy mroczniejsze niż nam sie wszystkim zdaje. I nikt z nimi nic nie jest w stanie zrobić. Edit: Mam strumień świadomości znów Chyba po trosze rozumiem Twoje pobudki, ciekawość, jak żyje ktoś dorosły po czymś takim. Wierzysz w to że się podniosła? Że można? Uwierzysz w autentyczność wyznań pisanych? Kończę bo zaczynam kolejną dygresję ![]() Dobrej nocki. Aaaa Happy Sad - is reaaaaaaly sad Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-07 o 01:11 |
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro się umówimy to już mi lepiej ![]() numer mam cały czas ten sam, Twój numer mam jeśli nie zmieniałaś Cytat:
tzn mam wielki sentyment, bo mi się kojarzy z początkiem studiów ![]() teraz już nie słucham ale na koncert bym poszła Znad kawy ) i spadam
|
||
|
|
|
#1094 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Hello
Napiszę tutaj- przedwczoraj dowiedziałam się, że mój mały może mieć wadę wzroku i muszę iść z nim okulisty. A wczoraj zrobiłam mu u siebie w pracy zdj kręgosłupa i ma krzywy. I to sporo, do tego to poszło szybko, w ciągu roku. I dlatego mam nastrój taki jaki mam
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1095 | |
|
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się okazało, że wszystko jest ok. :głasiu:
|
|
#1096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziń dybry
![]() Cytat:
Taki mam odruch..Co do Kiński to myślę że jej samej chodzi bardziej o to żeby poprzez te książkę napiętnować nie tyle ojca ( on i tak już przez samo info jest w wielu oczach człowiekiem przegranym) ale tych wszystkich przyjaciół rodziny i nie tylko, którzy doskonale wiedzieli co się dzieje za murami ich domu i nic ,kompletnie nic nie zrobili.Pozwolili aby mała Pola była wykorzystywana bo jej tatuś to VIP .Ba , mało tego, przecież nawet jej własna matka udawała że nic się nie dzieje Oczywiście po drodze taka książka może zrobić wiele dobrego np. wpaść w ręce jakiejś osoby która czytając zrozumie że takich rzeczy w tajemnicy trzymać nie można i uda się gdzie trzeba... Cytat:
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-07 o 08:57 |
||
|
|
|
#1097 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Co do kręgosłupa jestem załamana, bo z racji mojej pracy wiem, że nie wszystko da się załatwić rehabilitacją. Ma krzywy na dużym odcinku, stąd nie było tego mocno widać.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() znam Cytat:
|
|
#1100 |
|
Nindżopesz
|
Imo strata czasu.
Wiesz, że wychodzi (wyszła?) 2 część Jak wytresować smoka? Lete na filmy, dziś w planie dnia Wilk z Wall Street, Stoker i Oszukana. |
|
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj obejrzałam "Kołysankę" Machulskiego. Zgodnie z przewidywaniami szału nie ma, ale całkiem znośne no i plus za odwagę w tak mało popularnym w Polsce gatunku, wreszcie coś, co nie jest debilną komedią romantyczną Cytat:
I nigdzie więcej już dzisiaj nie poletę, bo wczoraj walnęłam sobie taki trening, że dziś od zakwasów ledwo łażę Ale będę twarda i wyrobię wreszcie te nieszczęsne mięśnie brzucha![]() Poza tym przekonałam się na własnej skórze, że na cellulit i wygładzanie najlepsze sa niestety ćwiczenia. Kiedyś bawiłam się w masaże, balsamy-cuda antycellulitowe, a teraz mi się nie chce smarować, za to dużo ćwiczę i nigdy jeszcze nie miałam tak gładkiej i jędrnej skóry na brzuchu i tyłku
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-07 o 11:04 |
||
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Joł snad zupnej herbaty. Negatyw chory gotuję mu rosół więc caaaału dzień przy garach
Widzę że ciężkie tematy a takie lubimy najbardziej. Rozumiem Mursz. Do tego powiem że chciałabym przeczytać obie autobiografie. Na razie idę umyć głowę , zakładam cyber oko nadrabiam i odpisuję ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Specjalnie dla Ciebie zmierzyłam swe kolano albowiem do głowy mi nie przyszło aby wcześniej to zrobić. Zatem moje kolano 36, 5 cm ale tylko prawe lewe nie wiem może jest szczuplejsze ... Mój BMI 20.2. W mojej ocenie mam bardzo szczupłe nogi ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Podam przykład. Wątek Moja kolekcja perfum. Po co jest? 1 Żeby ktoś mógł pochwalić się haaaaa ja mam takie flakony a wy nie? ![]() 2 Żeby ktoś kto komentuje czyjeś flachony dawał do zrozumienia haaaa nie jesteś kozakiem ja też mam takie flachony? ![]() 3 Wszystkie 1i 2 na raz ?
|
||
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-07 o 12:46 |
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
![]() zrobiłaś mi tym łokciem dzień aż se zmierze z ciekawości bo faktycznie, nigdy by mi do głowy nie przyszło mierzyć kolana Otóż mła kolano ma też 35 o zgrozo tylko tłuste serdelki które zakrwam pod sukniami i pokazuję tylko patyczkowate łydki Także Red, jako wyższa nie, nie masz grubych kolan, wydają się grube na tle Twoich mega szczupłych nóg. Ale ja tego nie piętnuję, ja Ci chudych nóg zazdroszczę Chudość i mi się podoba Ogólnie mamy z chuopinem teraz ciężki czas, doło-stresowy streso-dołowy - nie mentalnie a materialnie zyciowo i aż mi głupio bo jutro warsztaty a ja raczej ni ebędę happy-go-lucky No ale może się jakoś ogarnę
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-07 o 13:03 |
|
|
|
#1105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strumień świadomości ale za to jaki. Rozumiem że nie rozumiesz nas (mnie i Mursz)bo ja do końca też nie Was ( Ciebie i Kamene) rozumiem Reszta mojego wywodu na biało . Podkreślę z całą stanowczością że nie usprawiedliwiam pedofilii . Dla tego zjawiska nie ma usprawiedliwienia. Podam moje pobudki 1 dychotomia sytuacji ,relacja ofiary i oprawcy. 2 bardzo interesuj mnie co dzieje się w głowie takiego Kińskiego człowieka niewątpliwie inteligentnego w jaki sposób on racjonalizuje swoje bestialskie zachowanie. Bo patrz pkt 3 3 Czytałam bardzo ciekawy artykuł o pedofilii w forum , szukałam dla Was w necie żeby podlinkować . Bardzo zaskoczyła mnie liczba jaką określono ilość pedofili w populacji , byłam w szoku że jest ich tak dużo.W artykuł wpleciono rozmowę z pedofilem zamieszkującym w Niemczech który opowiadał o swoim popędzie napiszę pod punktach bo dokładnie nie pamiętam całej rozmowy - że jego popęd seksualny nigdy nie był zrealizowany w rzeczywistości -wie że jeśli chciałby kiedykolwiek zrealizować swój popęd w realu bardzo skrzywdziłby dziecko rujnując mu życie - zawsze miał pociąć seksualny do bardzo małych dzieci, doznaje pobudzenia seksualnego na widok zdjęć bilbordu z reklamą kostiumów kąpielowych dla małych 4 letnich dziewczynek ![]() - tworzy związek z kobietą która odzwierciedla jego potrzeby ma dziecięca figurę, brak piersi pośladków, bardzo szczupła budowa ciała - rozmówca twierdzi że znaczna większość osób o skłonnościach pedofilskich (osób bo to również kobiety) nie realizuje swojego popędu w rzeczywistości -Chciałby się gdzieś leczyć lecz nie ma gdzie ![]() Czyli można wysnuć wniosek że inteligentny człowiek potrafi poskromić intelektem swój nieprawidłowo ukierunkowany popęd seksualny .O ile oczywiście człowiek udzielający wywiadu mówił prawdę. Jeśli tak to czemu Kiński nie powstrzymał się Człowiek uważany za wybitnie inteligentnego.4 Otoczenie które ignoruje ewidentne sygnały... o tym już napisałyście 5 Chciałabym w końcu dowiedzieć się na 100 % czy pedofilia jest wrodzona czy nabyta. Niestety po lekturze wielu książek i artykułów może okazać się że ukierunkowanie seksualne na dzieci jest wrodzone ![]() 6 wnioski z tego typu lektur co można zrobić żeby ochronić dzieci, na co zwrócić uwagę.... ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
2 kurde my też mamy dołek materialny bo mamy teraz rozliczenie roczne za wodę i jak nam przypierdzielili niedopłatę to przysiałam. Na szczęście możemy sp[łacić w ratach na 3 miechy. 3 gdzie te warsztaty ? myślałam że do Wawy przyjedziesz Właśnie Redzia jest wyższa to musi mnieć większe kolano aby udźwigło szkielet ![]() Dziś na TVP Kultura Melancholia ma być ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Może wszystko będzie dobrze Najlepiej zasięgnąć kilku konsultacji a najlepiej u ortopedy który specjalizuje się tylkow dziecięcych kręgosłupach Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-03-07 o 13:14 |
|||
|
|
|
#1106 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
O ile dobrze pamiętam, no on ![]() Cytat:
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale to już Wasza sprawa) Teraz wiem, rozumiem Wasze pobudki, niemniej ich najzwyczajniejw swiecie nie podzielam. A już na pewno nie sądzę, aby ta lektura dałą odpowiedzi na powyższe. Nie podzielam, ponieważ, uważam, że to przypadki winne traktowania i wyjaśniania przez specjalistów. Faktem jest, że jest zbyt mało wiedzy fachowej przekazywanej do publicznej świadomości społeczeństwa. Widzisz, ja sobei zdawałam sprawę jak wielki to jest problem, ale tylko dlatego że gdzieś trafiłam przypadkiem na taką informację. Co chcę powiedzieć, to to, że ten temat nie powinien występować w postaci 15sekundowej migawki w telexpresie, tylko specjaliści powinni jakoś trafiać do masowej świadomości, przekazywać nam cenne info co jest czym i dlaczego, jak reagować etc etc. A tak problem jest, ale zamiatany pod dywan. Media milczą, bo jest niewygodny. Nie mówię o robieniu sensacji na tle wypuszczanych byłych więżniów, nie o taki rozgłos chodzi, chodzi o edukacyjny rozgłos, którego w moim przekonaniu nie ma. Inteligentni ludzie robią różne "brzydkie" rzeczy bo ich to nazwijmy krótko "jara" Np chodząc do miejsc gdzie mogą sobie wykupić wszelakie wyuzdane akcje bez żadncyh granic. Gdyby tak nei było, nie byłoby takich miejsc, SM oraz wszelkich innych form. Nie byłyby tak popularne, nazwijmy to tajne kluby etc etc. Zrzeszają najczęściej ludzi na "tzw wysokim poziomie intelektualnym", którzy robią to bo mają okazję przekroczyć te granice i uwolnić instynkty. Człowiek jest kulturą zniewalany, w celach wyższych oczywiście, ale nie jeseśmy pozbawieni instynktów. Wiedza, że są "źle widziane " w danej kulturze zmusza takich ludzi do robienia im ujścia w "podziemiach." To oczywiscie moja bardzo uproszczona obserwacja na podstawie tego czego słuchałam na studiach plus wiedza o istnieniu takich podziemnych "światków" i ich popularności. Wrzuciłam trochę wszystkich do jednego gara, ja wiem że problemy są inne, ale co je łączy, to to , że wszyscy świadomie robią coś zakazanego, ukrywają to, wiedząc że ulegają piętnowanym instyntkom, popędom, za które grozi kara. Jeszcze taki przykład, może niezbyt trafiony, ale po obejrzeniu słynnej sceny gwałtu z Nieodwracalne, czy wiem po jej obejrzeniu coś więcej czego nei wiedziałam wcześniej? Co ona mi dała poza traumą? Oglądanie traumy dla mnie nic nie wnosi. Czy w książce będzie zamieszczona analiza umysłu Kinskiego? Ja po prostu wątpię, że taka pozycja da odpowiedzi na takie pytania. Ale mam nadzieję że Mursz po przeczytaniu zweryfikuje moje obawy. Nasze kłopoty neistety tyczą sie pozostania bez pracy. Ale nie chcę o tym. Po prostu mamy wielki problem zwany perspektywą czarnej dupy i musimy niemu zaradzić.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-07 o 13:47 |
|
|
|
|
#1109 | |
|
|
Cytat:
I trudno nie upraszaczać, to wszystko jest zbyt szerokie, zbyt wielowarstwowe, żeby nie było konieczności upraszczania. Białego gośnie nie widzą, przynajmniej ci przypadkowi, ja przynajmniej tak działam ![]() Nawet nie wiecie, ilu jest ludzi, którzy są dumni ze swojego "hobby", z racji wykonywanej pracy, często widzę (na piśmie na szczęście) różne paskudztwa... Z resztą, ja wierzę w zasadę, którą mi jeszcze Dziadek wbijał -jeśli ktoś nie szanuje zwierząt, nie może być dobrym człowiekiem. A wystarczy spojrzeć na schroniska -ile ich jest,a o ilu historiach jeszcze się słyszy. Skoro luszie są źli dla zwierząt, nie moga być dobrymi ludźmi. Tacy potrafią "przyszaleć" w znacznie gorszy sporób... Przykład?? Jakieś 3 lata temu mojego znajomego koleś zatłukł siekierą. Jego sąsiad ze wsi. Najpierw katował koty, a ten mój znajomy reagował, zgłaszał ojcu, zgłąszał na policję... To w nocy przyszedł "dzieciak", wywabił go z domu, waląc siekiera w samochód, a potem po prostu zabił Siwego... ![]() Jest masa patologii... Boję się ich, ale jednocześnie chcę zrozumieć, skąd to się bierze?? Czy tym ludziom można w ogóle pomóc?? Czy trzeba ich po prostu od razu separować??? Czy kształtuje ich środowisko, czy to uszkodzenia mózgu?? I tak dalej...
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Lektura jednego czy dwóch artykułów bądź książek na pewno wiele nie wnosi , ale jeśli interesuje Cię dany temat i czytasz o tym dużo , zestawiasz informacje, wyciągasz wnioski.Nic nie stoi na przeszkodzie żeby wyszukiwać informacje w internecie czytać książki itp. Ta wiedza nie jest dostępna tylko dla specjalistów również dla ludzi którzy interesują się tematem. Nie wiem może to skrzywienie zawodowe pacha mnie do poszukiwania tego typu wiedzy. ![]() 3 Odnośnie brzydkich rzeczy robionych przez inteligentnych ludzi napiszę tylko R. Polański, W. Allen 4 To my z N jesteśmy w półdupie bo on na szczęście ma pracę ![]() A mam pytanie czy znacie może kogoś kto jest asystentem osoby niepełnosprawnej? Zastanawiam się czy nie zaaplikować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

no tak, usteczka
Ja bym chyba nie chiała tego czytać.
To dopiero chemiczny smak ..Fakt stewia ma specyficzny smak ale ja ją polubiłam , jak do wszystkiego można się przyzwyczaić i to cukier teraz mnie odrzuca.Syrop z agawy też świetna alternatywa.Rejcz ja używam normalnie sproszkowanej ,jest bardzo wydajna bo odrobinka wystarczy na szklankę herbatki..
Ale cukier sam w sobie mi smakuje. Tyle, że łyżeczkę cukru mogę zjeść, ale wsypać ją do kawy i tak wypić -fuuuuj...

tzn mam wielki sentyment, bo mi się kojarzy z początkiem studiów 

Taki mam odruch..