Scent Bar LII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 18:07   #1051
seduction
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
pamietam, że jak władowałam w nią parę kul z pistoletu (ciekawe, skąd go miałam) i szła dalej, to zaczęłam zwiewać przez okno. I byłam w sukni ślubnej i welonie (to przez to gadanie o Melancholii ). Zadzwoniłam na policję i w środku nocy przyjechał jakiś idiota w miniradiowoziku, z którym zombie się zaraz rozprawiło, normalnie hamerykański film
a myślałam, że mój był dziwny, jednak bez problemu przebiłaś mnie swoim snem

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:38   #1052
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość

Z warsztatów w Kat chyba nici.., choram jak diabli..
oł noł może jednak uda Ci sie wykurować

a tak a propos, Rejcz Ty będziesz na warsztatach, prawda?

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

Ale to jeszcze nie koniec -4 zęby mam podwyższone, jeszcze 4 kolejne trzeba za 3 tygodnie. I zostawiłam tam 75% pensji tylko dzisiaj... Dobrze, że korporacyjka nam premie wypłaciła akurat...

Cytat:
Jeździć, jeździć, nie przerywać!! I kochać konie
ja bym strasznie chciała znowu móc jeździć niestety nie ma na to szans

Bosz, ale macie słowotok ostatnio nadrabiam, cytuję a później zapominam co miałam powiedzieć
Ad jedzenie to tak naprawdę najważniejsze żeby jeść sensowne rzeczy i nie podjadać. Na diecie zazwyczaj porcje są większe niż normalnie i nie czuje się nigdy głodu a jednak się chudnie. Brzmi łatwo, ale wdrożenie tego to już inna para kaloszy Ja np nie mam w domu nigdy słodyczy, nie podjadam (czasami mi sie zdarzy pochrupać orzechy ziemne lub inne, oczywiście niesolone), jem w sumie tylko podstawowe posiłki (śniadanie drugie śniadanie + jogurt naturalny, obiad, kolacja) ale i tak z tego Wiem ze mój największy błąd jest taki że jem za dużo pieczywa, ale jakoś nie umiem się przestawić, bo dla mnie najprościej jest zrobić kromkę z serem albo z twarożkiem Cały czas sobie obiecuję ze zacznę sobie szykować sałatki żeby nimi zastępować kanapki, a chleb jeść tylko raz dziennie, ale jak na razie nic mi z tego nie wychodzi

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:47   #1053
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. akurat to nie kwestia chudych ud tylko grubych kolan. Bez kitu, 35 cm w kolanie!?
2. powiedzmy, że mogę się zaliczyć do szczęśliwców bo nawet pod koniec ciąży miałam wagę w normie (BMI niecałe 22) ale chodzi o efekt wizualny. No dobra, ja wielbię chudość.
1 błagam powiedz że żartujesz....
2
3
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:14   #1054
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Mam coś dla Ciebie. W teeleexpresie pokazywali jakiegoś japońskiego kucharza, który osiągnął mistrzostwo w robieniu miniaturowego sushi: okręca maciupkimi kawałami wodorostów pojedyncze ziarka ryżu
Lubię to Do tego łuska łososia żeby było białkowo.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wiem ze mój największy błąd jest taki że jem za dużo pieczywa, ale jakoś nie umiem się przestawić, bo dla mnie najprościej jest zrobić kromkę z serem albo z twarożkiem
Znam ten ból, ostatnio nie mam chleba w domu więc jest super.

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
błagam powiedz że żartujesz....
Trzy razy nie Przecież 35 w kolanisku to sporo, szczupłonogie mają jakieś 30-32... Se czytałam różne wątki swego czasu

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:26   #1055
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Załamałam się

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:41   #1056
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

i tam, wcale nie odpada, zależy jaka jajecznica, taka na masełku b. krótko smażona na pewno nie jest podgrzana dużo więcej niż gotowane jajo
tak samo jajko sadzone, jeśli żółtko płynie to temperatura w nim jest niska, choć było na patelni

osobiście nie ufałabym też tej kategorycznej informacji o "ginięciu" lizyny w 92 stopniach

chodzi o czas oddziaływania danej temperatury - być może przy tych 92 zaczyna się coś dziać

źródła powoływane w necie podają różnie, ale z tego co na szybko czytam przy około 100C około 50% jest jeszcze dostępne, ponad 121C mniej niż 25%

lizyna znajduje się w mięsie, strączkowych i ziarnach, a te przecież jemy po poddaniu obróbce cieplnej

uff, ale dziś roboty a ja ledwo żywam..

Kamenko podaj mi proszę link gdzie znalazłaś info o przetrwaniu lizyny w tak wysokich temp, będę wdzięczna bo chciałabym to pokazać dietetycy mojego taty.

odnośnie tego że lizyna jest też również w innych produktach które spożywamy po obróbce to jest jasne jak słońce.Tyle że w im wyższej temp ta obróbka ma miejsce i im dłużej to gotujemy czy smażymy tym mniej jej zostanie.Jak dotąd nie spotkałam się z info że cokolwiek z niej zostaje w temp pow 92-94 st C a co dopiero w wyższej,co widać w większości dostępnych info i co potwierdziła dietetyca,stąd moja prośba. I z tego co sama kiedys robiłam i co do teraz obserwuję żadna znana mi osoba jakoś nie zwraca uwagi na czas i temperaturę np.gotowanego czy smażonego mięcha.Bach do gara ,obsmażanie (najlepiej mocne zrumienienie żeby sos był ciemny) ,zalewanie wodą i gotowanie oczywiście bez termometrów więc przeciętna baba nie wie że właśnie wykończyła lizynę..przynajmniej tą z wierzchu bo ta co sie ostała w środku to już zależy do jakiej temp się mięsko zagrzeje i jak długo sie będzie gotowało..

nie nadrobię bo mam za dużo jeszcze roboty więc miłego wieczoru kobitki

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-06 o 22:15
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:51   #1057
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
same dwie szklanki wody zapewnią ten efekt pytanie na jak długo

4 morelami najeść się nie sposób
1. Woda nie będzie Ci zalegała w żolądku przez ileś tam czasu, dopóki się jej nie strawi
Sama woda , owszem da na chwilę uczucie sytości, ale to na chwilę. Z suszonymi owocami zapitymi wodą, będziesz miala wrażenie ,że zaraz pękniesz. Na dlugo

2. Da się

Cytat:

tylko nie bierz suszonych śliwek i nie zapijaj mlekiem

)
Ale to by byl dobry sposób na blyskawiczne pozbycie się jakiegoś kg czy dwoch
Caly dzień śliwki i mleko
Cytat:

Trzy razy nie Przecież 35 w kolanisku to sporo, szczupłonogie mają jakieś 30-32... Se czytałam różne wątki swego czasu
Red, to faktycznie grube masz kolanko ...zmierzyłam swoje i mam 36 cm, a ważę więcej, mam wiecej tluszczu ( nawet na kolanku ) i wogle chyba grubsze kości niż Twoje..a napewno szerzej rozstawione ...
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Załamałam się

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:07
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:58   #1058
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
to jest chyba tylko jedna metoda na te Twoje niby grube kolana
http://konkrety24.pl/zdjecia/2013/27/k27siekiera2.jpg
Stary 2014-03-06, 20:18   #1059
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
pozatym co do list od początku było ze mamy podac swoje filmy, a nie te ktore wszyscy powinni znać...poznajemy swoje gusta, dyskutujemy, wgłłębiamy sie w siebie- jak na randce so nie?
no ale wyszło, że wszyscy sobie nawzajem to samo polecają, co podkreślają podkreślaniem, a jak podano coś innego, to "nie polecam, słabe"

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
co do browna a konkretnie Kodu to nie moge sie nadziwic ze z tak nędznej lektury wyszedł całkiem dorzeczny film.
jak widac sama treść pozbawiona kulawej narracji i koślawego języka robi sie całkiem znośna
bo sama treść nie jest pomysłem Browna, a znacznie ciekawiej została wcześniej podana tu: M. Baigent R. Leigh, H. Lincoln, Święty Graal, Święta Krew

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Przykładowo ciężko nie zrozumieć Czerwonego i czarnego a to jedna z tych książek, które przeczytałam bo "świat poleca" i pod koniec wzruszyłam ramionami Ja właśnie szukałam w tych (polecanych) książkach prawd objawionych albo jakiejś przełomowej myśli.
i tu się nie zgodzę
to jedna z tych pozycji, w przypadku których czas ich powstania i ówczesna moralność/sposób myślenia/wartości są kluczowe - dziś wiele takich wpływowych swojego czasu pozycji ma już "zerową moc", ale w rankingach "najwybitniejszych przekrojowo" i na listach lektur pozostają, niestety już mocno nieczytelne bez odpowiedniego obudowania faktami

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:19   #1060
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

bakłażan zamiast chleba do rukoli, pomidorów, parmezanu (postanowiłam że będę dawać parmezan bo niby kaloryczny ale daje się go mało, ma mocny smak i nie zeżre go z nudów no bo jak, taki proszek? Inne sery są zbyt ryzykowne ) etc.;
serki waniliowe, jajka, kiełbasa drobiowa zostają;
sery żółte tylko w postaci plastereczka raz na kilka dni;
małe batony zamiast dużych (czyli 80 kcal zamiast 200);
mleko z neską i łyżeczką cukru plus duperele bardadyńskie zamiast cappuccino i także na kolację - może zapcha;
więcej jabłek, raz się żyje, lepsze to niż cukierki;
obiady bez zmian czyli jakieś mięso, ryby z warzywami, może dodam bułkę z ziarnami żeby lepiej zapychało przed wieczorem
5. ha, lubię kiszonki, ogórki kwaszone jem prawie codziennie, lubię chilli (a jaki dobry jest zwykły ogórek smażony z chilli! Ale chwilowo mi się to opatrzyło), lubię bardzo ostre sosy, wasabi, lubię pekińską. Nie wiem czy to wspomaga sylwetkę, w każdym razie jest smaczne.
6. przepis! Tylko zamiast schabu wzięłabym kurczaka.
Zrobiłam identycznie, stąd pesta i inne, gdyż jest jak piszesz, tych serów nei da się zjeść dużo. Bo już cheddary chrupałam jak batoniki - ja w życiu nie zjem batonika fuuuuuuuj, ale kostkę cheddara wpierdzielałam na filmie aż miło Kurcze, ja mam te sery w płatkach Chyba przerzucę się na proszek, bo podjadam, mało bo mało zajadam się płatkami sera, lubię smak skarpetki na podniebieniu
5.
6. A to błąd, wieprzowina do tego dania jest kluczowa, albowiem ona się lepiej z kwasem i słodyczą komponuje, aczkolwiek kurczak tez pewnie niczego sobie, tylko tam było gotowanie mięsa 1h w soku z grejfiutów - przepis jutro ew nocą bo Mam ma tę książkę musi przeskanować mi.

Ja się dziś zapchałam korwetkami i puszką sardynek mam morski zug
Jeszcze se w Lidlu kupię żyjątka morskie w słoiczku i zrobię do makaronu z mątwą tzn barwionego czymś z mątwy

Cytat:

Kombinuj Maleńka!!!

Znalazłam w sieci obrazek dla Ciebie
To ja to ja to ja

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Fiem że na istniejące nic nie pomoże oprócz kłucia się jakiegokolwiek. Ale łudzę się ze będą choć troszkę mniej widoczne.
I chyba tu jednak wygrywa olej rózany tylko teraz pytanie z Alepii czy z BU? ma ktoś porównanie?

A własciwie mogę kupić i krem i olej i używać naprzemiennie
Tak zrób - celem pielęgnacji - krem co Cię nawilży Sanbios z Rokitnikiem jest genialny powaga. Kupuję na all. Jak Ci nie podpasuje odeślesz mi Ale genialny w tym co ma robić, cudów nie czyni. Plus olej z róży. Miałam tylko z BU, wciąż mam. Daj znać jak pierwsze wrażenia.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:21
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:21   #1061
aileenn
Mother of Cats

O wydarzeniach ukraińskich z innego punktu widzenia - czuję się wstrząśnięta i chcę się podzielić, co nie znaczy, że absolutnie przytakuję. Ot, do przemyślenia...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:24   #1062
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Co do Krystyny, to nie czytałam, ale zaczęłam czytać Olaf syn Auduna i ledwie zdzierżyłam 1 tom. Oczekiwałam jakiejś przygodówki o wikingach, rozbojów, gwałtów i paleń
no to Krystyna też ci się nie spodoba, za to pewnie spodobałaby ci się twórczość Margit Sandemo albo Jean M. Auel

Stary 2014-03-06, 20:28   #1063
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

a tak a propos, Rejcz Ty będziesz na warsztatach, prawda?
No wybieram się wybieram, możemy się umówić przed wejściem albo coś

Cytat:
Załamałam się
Czemu ?
Stary 2014-03-06, 20:30   #1064
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
najważniejsze, żeby był wciągający
no, różnych ludzi też co różne wciąga, więc pod takim kryterium dostaniesz najbardziej zróżnicowane propozycje z największą szansą nietrafienia

Stary 2014-03-06, 20:34   #1065
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Czemu ?
Nie będę tu smęcić, może później w klubie napiszę.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:38   #1066
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

ale z drugiej strony... widział ktoś otyłego żula?
Bo żul tylko przyjmuje płyny (nawet jeśli są kaloryczne)
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:39   #1067
Parabelka
Panaroja

No nie , człowiek przez dwa dni nie zaglądał , a tu dyskusje i o książkach , i o filmach , i o żarciu , no nikt nie pracuje ino szyscy w Barze siedzom i gadajom , tyle postów naczaskałyście że nie przelecę , mowy nie ma

macham snad kothy

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:42   #1068
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Skąd pomysł o dowartościowywaniu się
Albo dlaczego jak ktoś napisze że mój ulubiony film jest słaby to mam się na niego obrażać
ad. 1 takie skojarzenie - jeśli ktoś podkreśla, co z poznanej listy zna, a nie koncentruje się na tym, czego nie zna, to odnoszę wrażenie, że poznać nie chce, a bada "poziom przylegania do horyzontu"

ad. 2 nie ty masz się obrażać, tylko ten ktoś powinien według mnie powstrzymać się od takiej opinii, jeśli nie ma ciekawych argumentów po swojej stronie - a tak dając "recenzję": "widziałem, słabe" albo "znudziło mnie" daje dowód, że nie chce uczestniczyć w dyskusji, czyli znów: nie chce się zapoznać z czymś nowym (tu: inną interpretacją znanego przez obie strony tematu), a sprawia wrażenie lekceważącego i znudzonego tematem: "e, to słabe, daj coś na moim poziomie, zieew"

Stary 2014-03-06, 20:56   #1069
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Bez znieczulenia, to ja mogę się przywitać, potem potrzebuję go aż do końca, zwłaszcza przy kasie
O to to, ja też tak mam choć i witanie mi przychodzi z trudem
We wtorek będzie mi tylko plombę robić więc już bez znieczulenia ale koleżanka mnie nastraszyła że i martwy ząb moze boleć więc........ może jednak znieczulanko?

Cytat:
Odezwał się troll od podróbek -właściciel sklepu. W wątku tym, co same wiecie
Podczytuję

Cytat:
Załamałam się
Aż tak źle?

Cytat:
Tak zrób - celem pielęgnacji - krem co Cię nawilży Sanbios z Rokitnikiem jest genialny powaga. Kupuję na all. Jak Ci nie podpasuje odeślesz mi Ale genialny w tym co ma robić, cudów nie czyni. Plus olej z róży. Miałam tylko z BU, wciąż mam. Daj znać jak pierwsze wrażenia.
Za późno, kupiłam krem Korana na noc a potem kupię z BU chyba olej z róży

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
No nie , człowiek przez dwa dni nie zaglądał , a tu dyskusje i o książkach , i o filmach , i o żarciu , no nikt nie pracuje ino szyscy w Barze siedzom i gadajom , tyle postów naczaskałyście że nie przelecę , mowy nie ma
Sie nie przejmuj, ja niby cały dzień tu jestem a nie nadążam

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:17   #1070
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
oł noł może jednak uda Ci sie wykurować
No kuruję się ,kuruję , też zaciskami kciuki i wszystko inne co się da zaciskać..
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
no ale wyszło, że wszyscy sobie nawzajem to samo polecają, co podkreślają podkreślaniem, a jak podano coś innego, to "nie polecam, słabe"

bo sama treść nie jest pomysłem Browna, a znacznie ciekawiej została wcześniej podana tu: M. Baigent R. Leigh, H. Lincoln, Święty Graal, Święta Krew

ad1
e tam ja już mam listę tytułów tych co dziewczyny i Ty Miciu polecaliście.., w międzyczasie lukam na lubimy czytać żeby mniej więcej fabułę ogarnąć.., czy mnie zainteresuje tematyka i niedługo zacznę polowanie..

Z moich polecanych to chyba tylko 1 tytuł padł, oł noł chyba z 5

ad2

potwierdzam, swoją drogą bardzo podobały mi się jeszcze dwie ich książki
Klucz Hirama i Zwoje znad Morza Martwego .Dopiero pózniej dowiedziałam się że Baigent (nie pamiętam czy pozostali dwaj też) jest członkiem Loży Anglii więc musiałam trochę to fsio przez filtr przepuścić ale traktując sam przekaz i styl napisania książek to naprawdę ciekawie się czytało.

Cytat:
No wybieram się wybieram, możemy się umówić przed wejściem albo coś
uuuu, ja też kcem
Cytat:
Nie będę tu smęcić, może później w klubie napiszę.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
no ja pseplasam , ja cały dzień pracuję .Doopy od łóżka prawie nie odrywam ale praca na lapku więc ...nie ma zlituj

Czas edycji: 2014-03-06 o 21:20
Stary 2014-03-06, 21:20   #1071
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
No kuruję się ,kuruję , też zaciskami kciuki i wszystko inne co się da zaciskać..

uuuu, ja też kcem
No to obyśmy się spotkały

Ja też kicham coś mnei brało potem przeszło i nie wiem do końca czy nie weźmie ale nie zamierzam rezygnować To moje pierwsze warsztaty będą
Stary 2014-03-06, 21:29   #1072
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
W mleku sojowym w ogóle jest białko czy coś, że tak koniecznie ma być sojowe?
W ziarnach soi jest ponad 30% białka, w mleku sojowym - wg mojej wiedzy, ale nie będę się upierać, żem najmądrzejsza - zawartość białka jest porównywalna jak w mleku krowim (3% z haczykiem), chyba że jest wzbogacane.

Cytat:
Czy np taka ilość tego i tmatego mnie nasyci, będzie zdrowa i lekka. Wciąż to robię an chybił trafił. Chyba tylko specjalista mógłby pomóc w tej kwestii. Nie mam na myśli kalorii, a ilość substancji odżywczych. IG takie istotne dla zdrowego żywienia sprawy.
Rejcz, zainteresuj się wskaźnikiem gęstości odżywczej - wg skali ANDI żywność ocenia się pod kątem zawartości w niej różnych ważnych dla zdrowia substancji (błonnik, fitozwiązki, witaminy, minerały, antyoksydanty). Tu przykładowa tabela: klik (choć oliwa na tak niskiej pozycji jakoś mi nie pasuje ).

Stary 2014-03-06, 21:46   #1073
Murszafka
To ja :)

Trzymaj się Winterio

Cytat:
O to to, ja też tak mam choć i witanie mi przychodzi z trudem
We wtorek będzie mi tylko plombę robić więc już bez znieczulenia ale koleżanka mnie nastraszyła że i martwy ząb moze boleć więc........ może jednak znieczulanko?
Pamiętaj -do dzień dobry, a potem na drugie mam "znieczulenie"

Wróciłam z węgierskiego, muszę się zabrać za słówka, bo coraz gorzej jest...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:47   #1074
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Dieta jest bardzo racjonalna,tylko wymaga przestawienia tradycyjnej kuchni za zdrowszą. Nie jemy białego pieczywa, cukier tak, ale brązowy, olej -ok,ale z pestek winogron, mięso też, ale mało. Serio jest pysznie, zdrowo, na dodatek ma się niesamowitego kopa energii, co przy dietach jest rzadkością.
Ad. pogrubione - dlaczego właściwie cukier brązowy jest uważany za zdrowszy od białego?

Stary 2014-03-06, 21:49   #1075
Murszafka

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Ad. pogrubione - dlaczego właściwie cukier brązowy jest uważany za zdrowszy od białego?
Dobre pytanie... Chyba mniej przetworzony jest po prostu, nie jest oczyszczany może jakoś?? Wiem na pewno, że to wiedziałam, ale ten cholerny Niemiec kradnie mi wiedzę...

Stary 2014-03-06, 21:59   #1076
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
W ziarnach soi jest ponad 30% białka, w mleku sojowym - wg mojej wiedzy, ale nie będę się upierać, żem najmądrzejsza - zawartość białka jest porównywalna jak w mleku krowim (3% z haczykiem), chyba że jest wzbogacane.

Rejcz, zainteresuj się wskaźnikiem gęstości odżywczej - wg skali ANDI żywność ocenia się pod kątem zawartości w niej różnych ważnych dla zdrowia substancji (błonnik, fitozwiązki, witaminy, minerały, antyoksydanty). Tu przykładowa tabela: klik (choć oliwa na tak niskiej pozycji jakoś mi nie pasuje ).
1. A jak to jest z tą soją, info sieciuniowe - czyli nikt,żadne źródło, zresztą nie pamiętam gdzie to czytałam - głosi, że fitoestrogeny w soi to nie jest dobry pomysł dla kobiet w wieku produkcyjnym. Nie mam na mysli samego planowania ciąży, ale chodzi o gospodarkę hormonalną kobiet, czy aby nie wpływają one znacząco na nią? Czytałam gdzieś, again, nie pamiętam gdzie, że tak, że nie są obojętne. Ja już soi nie jem i nie piję od dawna, ale przecież tyle teraz słyszy się o kobitkach w wieku ok 30tki mających problemy z hormonami na tle tarczycowym itp. Czy to aby nie jest jakoś powiązane? Czy jedno nei wpływa na drugie? Rozumiem, że fitoestrogeny są pożadane u kobiet w menopauzie, kiedy organizm ich już nie produkuje. Nie zgłębiałam tego nigdy, po prostu dawno już odstawiłam soję, ufam swojej intuicji . I tak nie byłam fanką. Tofu dozwolone bo sfermentowana soja już pono nie ma tych właściwości co świeża. To był jakiś artykuł odnośnie tego że soja pod postacią i nazwą lecytyny występuje prawie w każdym produkcie spożywczym, czyli że zjadamy jej niekontrolowane ilości.

2. zainteresuję się dzięks

Czas edycji: 2014-03-06 o 22:00
Stary 2014-03-06, 22:07   #1077
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
5. ha, lubię kiszonki, ogórki kwaszone jem prawie codziennie
Zwróć uwagę, kupując, czy kapusta/ogórki/cokolwiek kiszone czy kwaszone - jedno zdrowe, bo "przerabiają" je bakterie mlekowe, drugie nie bardzo, bo "przerabia" je ocet.

Cytat:
Znieczulanko Mnie przed spotkaniem z dentystą potrafi wszystko boleć, niezależnie od tego, czy powinno, czy nie powinno - boli z wrażenia

Stary 2014-03-06, 22:09   #1078
Murszafka

Cytat:
Zwróć uwagę, kupując, czy kapusta/ogórki/cokolwiek kiszone czy kwaszone - jedno zdrowe, bo "przerabiają" je bakterie mlekowe, drugie nie bardzo, bo "przerabia" je ocet.
Ament... Kiszone spotkać można chyba tylko na bazarkach, od takich ludzi, którzy sami kiszą... Wszędzie są kwaszonki niestety

Stary 2014-03-06, 22:10   #1079
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ament... Kiszone spotkać można chyba tylko na bazarkach, od takich ludzi, którzy sami kiszą... Wszędzie są kwaszonki niestety
Bosz nawet nei wiedziałam że już wszędzie są Znam różnicę, ale od lat nie muszę kupować, to nie wiedziałam że kiszaki zniknęły, choć nie , są, moja Mam kupuje kiszone w Kauflandzie. Zwracam uwagę przy kapuście.

Czas edycji: 2014-03-06 o 22:12
Stary 2014-03-06, 22:29   #1080
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale nie jest zdrowszy,przynajmniej z tego co mi wiadomo,jak coś proszę mnie skorygować.Jak zmieszasz biały cukier z melasą to też będziesz miała brązowy cukier.Nie pamiętam proporcji ale gdzieś w necie na pewno znajdziesz. Ma trochę mniej kalorii ale taki sklepowy jest drobniejszy więc i tak podobnie na łyżkę się nabierze jak cukru zwykłego.Pamiętam jak byłam u kumpeli i miała właśnie tylko ten brązowy to faktycznie kawka w smaku była lepsza ale jakaś mniej słodka musiałam więc dosłodzić ...teraz już mało kiedy używam cukru bo przerzuciłam się na Stewię

Czas edycji: 2014-03-06 o 22:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości