|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
No lepiej, ale lekarza mnie wkurzają, bo ona miała wszystkie objawy skórne już dużo wcześniej, a jakoś nikt nie uważał, że jest problem, bo dzieci płaczą, bolą je brzuchy i mają wysypki i to jest normalne i nie trzeba panikować
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
zbyt duzy wskaźnik wskazuje na problemy z trawieniem jakiegoś składniku
|
|
|
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja my mieliśmy badanie ogólne, posiew, krew utajoną i na każdym coś wychodziło związanego z alergią. we wlasnym zakresie robilam jeszcze na pasożyty. wyszlo co wyszlo, wiec uwazam ze jest sens zrobic badania
|
|
|
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie i lepiej, ale po pierwsze, trochę tam ciągnie, a po drugie podłoga jeszcze nie "przystosowana" - nie mam jak i czym go na razie ograniczyć, żeby nie spylił, kable i kanty też na wierzchu. Dopóki za daleko i za szybko nie dżdżownicuje, narożnik bezpieczniejszy
I więcej z niego widzi ![]() Cytat:
![]() Normalnie fetyszystka ze mnie wychodzi ![]() Cytat:
Proszę Rogal najlepszy ![]() Dziecko mi się zatkało - od wczorajszego popołudnia kupy brak, a normalnie były trzy Są jakieś "babcine" sposoby, bo po czopek już dzisiaj nie pojadę...
|
||
|
|
|
#966 | ||||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
po prostu mielismy szczęście, że koleżanka miała identyczny problem z córką jak była w wieku Miłosza i nas nakierowała co może być przyczyną, a przy okazji znałam dobrego alergologa dziecięcego ![]() Cytat:
Cytat:
warto dla siebie i dla tych "głupich" lekarzy, którzy uparcie powtarzają, że to co się z dzieckiem dzieje jest normalne. dopiero po dodatnim wyniku badania na krew utajoną potraktowano nas poważnie w przychodni rejonowej. potem, już po miesiącu picia Nutra powtarzaliśmy to na krew utajoną. tylko widzisz, mnóstwo ludzi nie wie o tym (a lekarze nie mówią), że takie badania istnieją i że w jakimś stopniu (na tyle, na ile to możliwe u niemowlaka) przybliżają do diagnostyki alergii. lekarze gadają takie pierdoły, o których pisała papalinka, a nieświadomi rodzice męczą siebie i dziecko. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja tak to jest z tymi lekarzami, jak sam nie zawalczysz o swoje to każdą bzdurę mogą wmówić.
Mój małż był dzis u laryngologa na fundusz. Ledwie wszedł, już facet wypisuje skierowanie na badanie bakterioloogiczne i mówi ze zrobić i do widzienia.. A mój malż : " a moze posłuchałby Pan w końcu o moim problemie ?" lecę spać.. jutro jeszcze Andzia w domu zostaje wiec machina kreatywnych pomysłów działa 24/h . i tak kocham swoje dzieci ![]() dobrej nocy Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-03-06 o 22:30 |
|
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje cudo małe kończy 5 m/cy jutro jupi jej na te okazje ćwiczy juz od kilku dni przewroty i pelzanie A dzis była na basenie i było nurkowanie !!! taka dumna z niej jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#969 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czekam na TZ,poszedł do pracy na 8 rano i jeszcze go nie ma
Musiał dłużej zostać, myślałam że na 19 będzie, bo teraz rzadko Zuzię widzi Macie jakiś sposób na siniaka, żeby szybko zniknął? Za tydz mamy chrzciny a ja mam 2 wielkie siniaki 1 na kolanie 2 na łydce i sukienkę do kolan Chciałam wsiąść dziś do autobusu i była duża odległość między chodnikiem a autobusem i musiałam wózek przenieść i się potknęłam Na szczęście Zuzka już była w autobusie a ja "wpadłam" do niego Dzięki za odp odnośnie majówki, właśnie w innej sytuacji był chętnie pojechała ale jak mamy auto do zrobienia do średnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oprócz tego ma takie welurowe paputki i będzie miała balerinki bo na chrzciny jej kupiłam z myślą o wiośnie. Cytat:
Możesz kleiki robić, one bez cukru i dodajesz co chcesz Zuzi to bardziej smakuje niż kaszka.
|
|
#970 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za tip a propos pełnoziarnistości
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytulam na odległość
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- widze ze juz spicie ![]() a ja znowu nocny marek....nie moge usnac
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-03-07 o 00:29 |
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Szymek postanowił dziś rozpocząc nam dzień o 5:40
Po godzinie już mam dość, a tu cały dzień przed nami...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwsza jesrem dziS? a nie spimy od godziny
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie spalam do 2, a pobudka o 6 była i awantura już od godziny, bo Eda niewyspany... nie mógł zasnąć, padł o 22, 23:30 wstał i do 1:30 nie mógł zasnąć
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() no ja nie śpię od 5:30, ale nie prze dziecko, tylko jakoś sama się tak obudziłam i już zasnąć nie mogłam
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac. wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila. znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy. beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem. kasiunia ja uwazam ze trzeba sprobowac wyeliminowac gluten bo to.nie prawda z tymi biegunkami (to szkola sprzed 20lat) wg najnowszych badan moga to byc zaparcia, ale tez nadmierne przybieranie na wadze, a nie tylko nie przybieranie jak dawniej. plus wiadomo problemy skorne, sennosc., marudzenie itp. motyl a jakbys przebierala mala poza przewijakiem? ja przewijaka nie mam juz 2miesiace i sobie chwale nadrobie moze w weekend bo 50mobilnych stron mam zaleglosci, a dzis nastapia kolejne bo naprawde nie mam sil ani kontaktu z otoczeniem Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nie wiem co się stało, ale mój syn spał od 20 do 3.15 ![]() Mąż ma dziś wolne, idziemy z dzieciakami na targi rolnicze, bo Dawid jest absolutnie zakochany w traktorach i wszelkich maszynach rolniczych, więc się chłopak napatrzy A po południu jedziemy do dziadków na weekend.Ruszam dziś z marchewką, mąż poszedł do sklepu i ma kupić słoiczek. Jak mi się uda to skoczę też do Piotra i Pawła po holle jaglaną i chyba będę wieczorem podawać ![]() Cytat:
![]() ten Twój wypróbuję na Dawida urodziny Cytat:
Cytat:
![]() choć tak sobie myślę, ze teraz takiego raczkującego, siedzącego gada posadzę latem na kocu na trawie, albo wsadzę do baseniku
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-07 o 07:59 |
|||
|
|
|
#984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.groupon.pl/oferty/katowic...oup-5-35343799
Co o tym sądzicie??
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Snow, rozumiem
![]() mamy podwójne/potrójne, fajne ciuszki będą w lidlu dla starszkaów ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-A8348...rta.htm?id=222 Powiem Wam, że takie dziecko jesienne też fajnie mieć ![]() ja też chciałam wiosennego bobasa, no ale się przejechałam na takim dokładnym planowaniu ![]() aaa jeszcze co do kąpieli w morzu/jeziorze, bo ostatnio o tym rozmawiałyście. jak byłam z M. pierwszy raz nad morzem to był czerwiec, ona miała 8 miesięcy no i woda była dość zimna więc w morzu maczaliśmy stópki a tak to mieliśmy mały dmuchany basenik (świetnie sprawdza się także zamiast wanienki!), wlewaliśmy wodę która na słońcu grzała się raz dwa i mała się pluskała |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupiłaś? Widzę, że bez cukru. Jest to kaszka mleczna czy swoje mleko się dodaje?
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że łatwo się pisze bo sama mam tak jak Ty i ostatnio zaczęłam miewać zawroty i bóle głowy. Zadbaj o siebie ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne
choć dla mnie Bałtyk zawsze jest zimny po prostu napisałam jak można inaczej rozwiązać sprawę pluskania sie
|
|
|
|
#990 |
|
BAN stały
|
Nie dal mi spac, wstal o 8 i jest impreza
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Mi sie wydaje, ze ok |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

po kiepskiej nocy nie był łaskaw w dzień. Na spacerze, który jest jednym dłuższym sen w ciagu dnia, pospał 30 min. i rozpłakał się strasznie tak ze przez godzinę go nie mogłam uspokoić.

Są jakieś "babcine" sposoby, bo po czopek już dzisiaj nie pojadę...
lecę spać.. jutro jeszcze Andzia w domu zostaje wiec machina kreatywnych pomysłów działa 24/h . i tak kocham swoje dzieci 

Na szczęście Zuzka już była w autobusie a ja "wpadłam" do niego

.jpg?1377117778)

Po godzinie już mam dość, a tu cały dzień przed nami...