Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 21:56   #961
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Cieszę się, że mleko pomogło. Lepiej późno niż wcale.
No lepiej, ale lekarza mnie wkurzają, bo ona miała wszystkie objawy skórne już dużo wcześniej, a jakoś nikt nie uważał, że jest problem, bo dzieci płaczą, bolą je brzuchy i mają wysypki i to jest normalne i nie trzeba panikować

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:58   #962
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
badania ogólnego nie mieliśmy. czym są te ciała redukujące?
zbyt duzy wskaźnik wskazuje na problemy z trawieniem jakiegoś składniku
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:59   #963
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
no niestety po kiepskiej nocy nie był łaskaw w dzień. Na spacerze, który jest jednym dłuższym sen w ciagu dnia, pospał 30 min. i rozpłakał się strasznie tak ze przez godzinę go nie mogłam uspokoić.

mam nadzieję ze dzisiejsza noc będzie juz lepsza

miałam pisac że owieczka super

kochana dużo sił i cierpliwości

ja tez szukam jakiś paputków dla Jaśka
Dzięki kochana i wzajemnie,buźka

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-06, 22:02   #964
logoasia
Zakorzenienie

inwersja my mieliśmy badanie ogólne, posiew, krew utajoną i na każdym coś wychodziło związanego z alergią. we wlasnym zakresie robilam jeszcze na pasożyty. wyszlo co wyszlo, wiec uwazam ze jest sens zrobic badania
Stary 2014-03-06, 22:11   #965
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a nie lepiej by mu było na podłodze
Pewnie i lepiej, ale po pierwsze, trochę tam ciągnie, a po drugie podłoga jeszcze nie "przystosowana" - nie mam jak i czym go na razie ograniczyć, żeby nie spylił, kable i kanty też na wierzchu. Dopóki za daleko i za szybko nie dżdżownicuje, narożnik bezpieczniejszy
I więcej z niego widzi

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ja też swojej ślubnej sprzedac nie moge ;/ a na tablicy już prawie 2 lata wisi.

znalazłam!
jest nagroda?
Jest... Jasiowe stópki z załącznika
Normalnie fetyszystka ze mnie wychodzi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no tak, na początku mnie to bawilo,ale ile mnie to może bawić skoro to jak bjka z wiatrakami?Ok, nauczyłam się już ubierać body, bluzki, rajstopy, spodnie jak jest na brzuszku, ale pampka tak nie ubiorę. A to wygląda jtak,że ona na brzuch, to ja na plecy, wtedy ona znowu myk na brzuch. I jej nie interesuje nic co daję jej do rączki. Ona wie,że jak będzie na brzuszku to się przeczołga tak,żeby złapać koszyki, a w koszykach jest tyle dobroci. Zawsze tam tak słodko zagląda i wybiera co to wziąć. Już myślimy z małżem,żeby pod półeczką nad przewijakiem powiesić coś,żeby nie mogła tego złapać,ale żeby się nad tym skupiła.

dzięki

hehehe obstawione jak u nas Też zawsze używam do tego rogala
A wiesz, że to świetny pomysł... kurcze, ze też nie mam jak nad stołem powiesić.

Proszę

Rogal najlepszy

Dziecko mi się zatkało - od wczorajszego popołudnia kupy brak, a normalnie były trzy Są jakieś "babcine" sposoby, bo po czopek już dzisiaj nie pojadę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stopki1.jpg (71,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stopki2.jpg (58,0 KB, 24 załadowań)

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:23   #966
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No lepiej, ale lekarza mnie wkurzają, bo ona miała wszystkie objawy skórne już dużo wcześniej, a jakoś nikt nie uważał, że jest problem, bo dzieci płaczą, bolą je brzuchy i mają wysypki i to jest normalne i nie trzeba panikować
no to fakt, sami tego doświadczyliśmy chociażby na rejonie. najpierw gadali, że dają skierowanie do gastrologa jak już na prawdę paskudne są te kupki (nie wiem jakie mogły być gorsze jak tryskała mu woda już), a potem jak poprosiłam o skierowanie, to mi powiedzieli, że teraz to nie ma sensu, bo na pewno się nie dostanę.

po prostu mielismy szczęście, że koleżanka miała identyczny problem z córką jak była w wieku Miłosza i nas nakierowała co może być przyczyną, a przy okazji znałam dobrego alergologa dziecięcego

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
zbyt duzy wskaźnik wskazuje na problemy z trawieniem jakiegoś składniku
Cytat:
inwersja my mieliśmy badanie ogólne, posiew, krew utajoną i na każdym coś wychodziło związanego z alergią. we wlasnym zakresie robilam jeszcze na pasożyty. wyszlo co wyszlo, wiec uwazam ze jest sens zrobic badania
jasne, że warto! my robiliśmy wszystko to co wy poza tym badaniem ogólnym, plus morfologię z wymazem, IgE całkowite i USG jamy brzusznej. z resztą ja już to tutaj pisałam chyba z milion razy jakie badania robiliśmy.
warto dla siebie i dla tych "głupich" lekarzy, którzy uparcie powtarzają, że to co się z dzieckiem dzieje jest normalne. dopiero po dodatnim wyniku badania na krew utajoną potraktowano nas poważnie w przychodni rejonowej.

potem, już po miesiącu picia Nutra powtarzaliśmy to na krew utajoną.

tylko widzisz, mnóstwo ludzi nie wie o tym (a lekarze nie mówią), że takie badania istnieją i że w jakimś stopniu (na tyle, na ile to możliwe u niemowlaka) przybliżają do diagnostyki alergii. lekarze gadają takie pierdoły, o których pisała papalinka, a nieświadomi rodzice męczą siebie i dziecko.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Pewnie i lepiej, ale po pierwsze, trochę tam ciągnie, a po drugie podłoga jeszcze nie "przystosowana" - nie mam jak i czym go na razie ograniczyć, żeby nie spylił, kable i kanty też na wierzchu. Dopóki za daleko i za szybko nie dżdżownicuje, narożnik bezpieczniejszy
I więcej z niego widzi

Jest... Jasiowe stópki z załącznika
Normalnie fetyszystka ze mnie wychodzi

A wiesz, że to świetny pomysł... kurcze, ze też nie mam jak nad stołem powiesić.

Proszę

Rogal najlepszy

Dziecko mi się zatkało - od wczorajszego popołudnia kupy brak, a normalnie były trzy Są jakieś "babcine" sposoby, bo po czopek już dzisiaj nie pojadę...
nie wiem czy babciny, ale naturalny, rumianek działa rozluźniająco
Stary 2014-03-06, 22:25   #967
logoasia
Zakorzenienie

inwersja tak to jest z tymi lekarzami, jak sam nie zawalczysz o swoje to każdą bzdurę mogą wmówić.
Mój małż był dzis u laryngologa na fundusz. Ledwie wszedł, już facet wypisuje skierowanie na badanie bakterioloogiczne i mówi ze zrobić i do widzienia.. A mój malż : " a moze posłuchałby Pan w końcu o moim problemie ?" myslałam ze padnę

lecę spać.. jutro jeszcze Andzia w domu zostaje wiec machina kreatywnych pomysłów działa 24/h . i tak kocham swoje dzieci

dobrej nocy

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-03-06 o 22:30
Stary 2014-03-06, 22:26   #968
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
sliczne ubranka
ja ostatnio wypralam sterte nowych ciuchow od mojej mamy i wczoraj przyszla chrzestna Julki i je prasowala

ja trez jak wchodze tu na forum to od razu mi sie humor poprawia

Gratki dla Michasia!!
i z tego co pamietam to tez dzieciaczki Badzi i Lamponka dzis tez swietują

I świętujemy z Wami rowniez i my bo dzis Juleczka tez konczy 5 miesiecy

ale jestem glupia, gardlo mnie boli i mnie dusi a zjadlam ostra zupke vifona i mnie teraz pali ze nie moge oddychac

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

chcialam jeszcze tylko powiedziec ze Julka wczoraj pierwszy raz przekrecala sie z brzucha na plecy(wiem ze to takie bardziej spadanie niz przekrecanie) ale jak raz zczaila o co chodzi to sie rzucala na bok pare razy,chyba jej sie spodobalo
teraz czekam na prawdziwe przekrety
Hi! moje cudo małe kończy 5 m/cy jutro jupi jej na te okazje ćwiczy juz od kilku dni przewroty i pelzanie

A dzis była na basenie i było nurkowanie !!! taka dumna z niej jestem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:31   #969
kama1987
Rozeznanie

Czekam na TZ,poszedł do pracy na 8 rano i jeszcze go nie ma Musiał dłużej zostać, myślałam że na 19 będzie, bo teraz rzadko Zuzię widzi

Macie jakiś sposób na siniaka, żeby szybko zniknął? Za tydz mamy chrzciny a ja mam 2 wielkie siniaki 1 na kolanie 2 na łydce i sukienkę do kolan Chciałam wsiąść dziś do autobusu i była duża odległość między chodnikiem a autobusem i musiałam wózek przenieść i się potknęłam Na szczęście Zuzka już była w autobusie a ja "wpadłam" do niego

Dzięki za odp odnośnie majówki, właśnie w innej sytuacji był chętnie pojechała ale jak mamy auto do zrobienia do średnio

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
O matko , zapomniałam że nastawiłam Antkowi warzywa na obiad i w całym domu cuchnie a garnek chyba bede musiała wywalić bo czarny i osmolony

Dziekujemy za gratulacje
Też tak kiedyś zrobiła, ale garnek uratowałam. Cola się pogotowała w nim

Cytat:
słyszałam,że to z koszów PCK rozgrabiają co lepsze rzeczy, a reszta trafia na handel do lumpów. nie wiem na ile to prawda..
Koło mnie jest taki kosz i jest oficjalnie oklejony nazwą ciuchlandu jakiś 1 km dalej.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!

normalnie ogłupieje zaraz.Szukam butów dla Lilki i się kompletnie nie moge zdecydowac..Szukam jej butów tak na kwiecien,maj.Do tego czasu bedziemy smigac w kombinezonie co ma zakryte stopki.
Powiedzcie jakie wy bedziecie nakładac buciki?Wiem ze niektore z Was z soxo.tez miałam taki plan .poki co szukam dalej.narazie znalałam cos takiego-miałyscie stycznosc?

Zuzia ma na teraz takie kozaczki z Coccodrillo, dostała od mojej przyjaciółki. Nie mogę ich znaleźć na necie teraz.
Oprócz tego ma takie welurowe paputki i będzie miała balerinki bo na chrzciny jej kupiłam z myślą o wiośnie.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Będę niedługo ruszać z glutenem przez kaszę mannę i znalazłam taki oto przepis, do którego chyba się zastosuję:

https://www.bobovita. pl/home/klub/porada/57522

(bez spacji przed pl)

Dziewczyny, doradźcie! Zanim gluten to lekarka dała zielone światło na kaszki. Zaproponowala Neste lub z Bobovity. Oczywiście, wszystkie mają cukier w sobie. Czy to naprawdę takie wielkie zuo?!
Ja nie chciałam dawać z cukrem kaszek, ale póki mamy ekspozycję na gluten to nie bardzo mam jej co sama zrobić. Mam w planach robić zwykłą mannę i owoca dodawać.
Możesz kleiki robić, one bez cukru i dodajesz co chcesz Zuzi to bardziej smakuje niż kaszka.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:45   #970
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
my planowalismy wszystko 2 lata przed slubem i terminy na dj byly juz ledwo ledwo

wszystkego dobrego dla męża

dokladnie Europejski Dzień Logopedy

ze smietanką

dziękuję dziewczyny za zyczenia mloda, nie mloda... i takczuje sie staro
Logoasiu! Spełnienia marzeń !

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
to prawda moja kolezanka znalazla w szmateksie swoja kurtke ktora wrzucila do pck

:
OMG!!! Serio?! Ale numer..

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
I w ogóle nie dajesz mleczka?

jest przepis z mm.
ale może jak ściągnę laktatorem, potem podgrzeję leciutko i dosypię tylko te kaszki to będzie ok?Wszak to błyskawiczna.
Si si. Bedzie ok! Ja tak robiłam :ehes:

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:45   #971
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zależy jakie masz podejście do cukru. Jest niezdrowy i tuczacy, ale większość ludzi go i tak uzywa, bo smaczny. Ja próbuje go na stałe wyeliminować z diety, bo nic dobrego nie daje. Wiec i dzieciom go ograniczam, a Enci nie dam tak długo, jak się da nic z cukrem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A czym się różni lidlowa manna od tej? Wg mnie niczym. Jeśli już chcesz na zwykłej mannie to ja bym poszukała pełnoziarnistej, zdrowsza zdecydowanie.
Nie wiem, może jest gorsza gatunkowo?
Dzięki za tip a propos pełnoziarnistości

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:20   #972
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nie wiem, może jest gorsza gatunkowo?
Dzięki za tip a propos pełnoziarnistości
Zaraz gorsza. Lubella to żadna marka, tylko dobrze się reklamuje
Do usług

Pa Kobiałki
Trochę mi smutno, że nie mogę być ostatnio na bieżąco i w ogóle mało mnie. No ale urlop zobowiązuje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 00:00   #973
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mam dość!!!Jedno jest pewne,nigdy więcej dzieci!!!Nie nadaję się do tego,nie umiem z nią postępować.Co bym nie zrobiła jest źle.

Kochana nie mów tak bo w depresję wpadniesz wiem że jest Ci ciezko że nie dajesz rady ale przecież kochasz mała nad życie!ja też nie mam łatwo i boje się co to będzie jak zabraknie mi mleka w piersi czy się zmieni jej na lepsze będzie się najadac i przede wszystkim spać bo przykład z teraz właśnie padłam ja bo mam problemy z jelitami i mnie dopadł bol brzucha plus biegunka. (wybaczcie ale ciezko mi na telefonie zrobić na biało) nie dalam.rady musiałam podać mm i co? Zjadła 100 i nie chciala usnac na rękach teraz bo niby jak już przysnelag to budziła się z płaczem wiec wisimy na cycu dobrze że lepiej się czuje bo tak nie wiem co bym zrobiła mąż padł po trasie padniety tyle dobrze że ja mam pomoc siostry czy mamy nawet taty wiec jeszcze się trzymam ale gdyby nie to to pewnie bym pisała tak jak Ty bo mała mi potrafi budzić się co godzinę w nocy i ja później nie wyrabiam zła jestem ale rano uśmiech małej mi wszystko wynagradza głową do góry i nie załamuj się bo to wszystko minie :-* a drugie dziecko może okazać się przeciwieństwem drugiego tak jak w przypadku mojej mamy gdzie moja najstarsza sióstra darla się moim rodzicom w nieboglosy itd a ja ostatnia byłam najspokojniejsza

Przytulam na odległość
Stary 2014-03-07, 00:28   #974
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość

OMG!!! Serio?! Ale numer..
poznala po dziurce w kieszeni ze to napewno ta kurtka

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

widze ze juz spicie
a ja znowu nocny marek....nie moge usnac

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-03-07 o 00:29
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 06:50   #975
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry! Szymek postanowił dziś rozpocząc nam dzień o 5:40 Po godzinie już mam dość, a tu cały dzień przed nami...

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 06:52   #976
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Ja nie chciałam dawać z cukrem kaszek, ale póki mamy ekspozycję na gluten to nie bardzo mam jej co sama zrobić. Mam w planach robić zwykłą mannę i owoca dodawać.
Możesz kleiki robić, one bez cukru i dodajesz co chcesz Zuzi to bardziej smakuje niż kaszka.
no ale jkak to, jest mnóstwo kaszek z glutenem bez cukru

pierwsza jesrem dziS?
a nie spimy od godziny

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:05   #977
matallewar
Zakorzenienie

Ja nie spalam do 2, a pobudka o 6 była i awantura już od godziny, bo Eda niewyspany... nie mógł zasnąć, padł o 22, 23:30 wstał i do 1:30 nie mógł zasnąć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:14   #978
ewacia85
Wtajemniczenie

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:25   #979
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Kochana nie mów tak bo w depresję wpadniesz wiem że jest Ci ciezko że nie dajesz rady ale przecież kochasz mała nad życie!ja też nie mam łatwo i boje się co to będzie jak zabraknie mi mleka w piersi czy się zmieni jej na lepsze będzie się najadac i przede wszystkim spać bo przykład z teraz właśnie padłam ja bo mam problemy z jelitami i mnie dopadł bol brzucha plus biegunka. (wybaczcie ale ciezko mi na telefonie zrobić na biało) nie dalam.rady musiałam podać mm i co? Zjadła 100 i nie chciala usnac na rękach teraz bo niby jak już przysnelag to budziła się z płaczem wiec wisimy na cycu dobrze że lepiej się czuje bo tak nie wiem co bym zrobiła mąż padł po trasie padniety tyle dobrze że ja mam pomoc siostry czy mamy nawet taty wiec jeszcze się trzymam ale gdyby nie to to pewnie bym pisała tak jak Ty bo mała mi potrafi budzić się co godzinę w nocy i ja później nie wyrabiam zła jestem ale rano uśmiech małej mi wszystko wynagradza głową do góry i nie załamuj się bo to wszystko minie :-* a drugie dziecko może okazać się przeciwieństwem drugiego tak jak w przypadku mojej mamy gdzie moja najstarsza sióstra darla się moim rodzicom w nieboglosy itd a ja ostatnia byłam najspokojniejsza

Przytulam na odległość
Masz rację.Pewnie,że ją kocham,ale sama wiesz,że po takim czasie niewyspania człowiek różnie reaguje.Przy życiu trzyma mnie jeszcze nadzieja,że to kiedyś musi minąć.A deprechy się boje bardzo,mam nadzieje że to nie nastąpi.Bardzo Ci współczuję problemów z jelitami,to musi być okropne

Stary 2014-03-07, 07:30   #980
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
ale nie musi przecież dziecko nie siada,robiąc brzuszki

Hania np mam wrażenie, ze usiądzie z pozycji na boku bo leżąc na brzuchu odtsaiwa mocno jedną nogę i podnosi się wysoko na rękach a w ogóle jak kręci się na brzuchu wokół pępka to czasami rękami potrafi dotknąć stopy
Ja wiem, ze dzieci siadaja z czworakow. 5-6 latki dopiero siadaja z plecow. Generalnie się tym nie przejmuję, ale sporo o tym piszecie, więc podzielilam się swoją obserwacja, a wlasciwie jej brakim

Stary 2014-03-07, 07:44   #981
kaska87
Zakorzenienie

hej

no ja nie śpię od 5:30, ale nie prze dziecko, tylko jakoś sama się tak obudziłam i już zasnąć nie mogłam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:52   #982
tassia
Zakorzenienie

dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac.

wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila.

znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy.
beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem.

kasiunia ja uwazam ze trzeba sprobowac wyeliminowac gluten bo to.nie prawda z tymi biegunkami (to szkola sprzed 20lat) wg najnowszych badan moga to byc zaparcia, ale tez nadmierne przybieranie na wadze, a nie tylko nie przybieranie jak dawniej. plus wiadomo problemy skorne, sennosc., marudzenie itp.

motyl a jakbys przebierala mala poza przewijakiem?
ja przewijaka nie mam juz 2miesiace i sobie chwale

nadrobie moze w weekend bo 50mobilnych stron mam zaleglosci, a dzis nastapia kolejne bo naprawde nie mam sil ani kontaktu z otoczeniem

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:57   #983
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Nie wiem co się stało, ale mój syn spał od 20 do 3.15 a jak zjadł to jeszcze pospał 3h. Ostatni raz chyba w listopadzie coś takiego się zdarzyło. W ogóle wczoraj jak wróciliśmy z tego szczepienia i tak strasznie mi płakał, jak podałam czopek glicerynowy i syrop przeciwbólowy to zasnął na 2,5h i obudził się w znakomitym humorze. A potem jeszcze to spanie w nocy i od rana też w dobrym nastroju
Mąż ma dziś wolne, idziemy z dzieciakami na targi rolnicze, bo Dawid jest absolutnie zakochany w traktorach i wszelkich maszynach rolniczych, więc się chłopak napatrzy A po południu jedziemy do dziadków na weekend.

Ruszam dziś z marchewką, mąż poszedł do sklepu i ma kupić słoiczek. Jak mi się uda to skoczę też do Piotra i Pawła po holle jaglaną i chyba będę wieczorem podawać

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Kasiunia najwazniejsze, że smaczny wyszedł Ten '' mój" polecam wypróbować. Dzieci go bardzo lubią bo jest lekki i rozpływa się w ustach a i dekoracja banalna
wyszedł ok, mnie w każdym razie smakował
ten Twój wypróbuję na Dawida urodziny

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziękuje Natalo za odpowiedz.swietne są te kapciuchy.ja szukam czegos co by z nogi nie spadało gdy bedziemy nosic w nosidełku.
myslicie ze takie cos wystarczy?

http://www.skarpeto.pl/galerie/k/kap...rzana_7280.jpg
a gołe stopkitez się nie moge doczekać

kurcze one mają podeszwe..
lubię te kapciuchy, Dawid w nich bardzo długo chodził, a i dla Miłka mam dwie pary i mu czasem na dwór zakładam ta podeszwa jest skórzana, ale mięciutka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Ty ja oceniasz? lepiej rodzić wiosną czy jesienią? chyba wiosną bo ciepło dłużej, mniej ubierania takiego malucha, no i najważniejsze- jak śpi to tylko siup do wózka bez budzenia
jak dla mnie wiosną
choć tak sobie myślę, ze teraz takiego raczkującego, siedzącego gada posadzę latem na kocu na trawie, albo wsadzę do baseniku

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-07 o 07:59
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:15   #984
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Ty ja oceniasz? lepiej rodzić wiosną czy jesienią? chyba wiosną bo ciepło dłużej, mniej ubierania takiego malucha, no i najważniejsze- jak śpi to tylko siup do wózka bez budzenia
lepiej wiosna. mam dziecko z wiosny, lata i jesieni i najlepiej wlasnie wiosna.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Monia - a ty dalej kp? Może jednak powinnaś przejść na mm, skoro Natalka ma tak nasilone objawy?

Vea - dzięki za namiary na lekarza
łatwo sie mowi jak ona z wielkim wrzaskiem wypija 30 ml mleka strzykawka...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:23   #985
agusiowata
Zakorzenienie

http://www.groupon.pl/oferty/katowic...oup-5-35343799
Co o tym sądzicie??
Stary 2014-03-07, 08:24   #986
Natala84
Zakorzenienie

Snow, rozumiem

mamy podwójne/potrójne, fajne ciuszki będą w lidlu dla starszkaów
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-A8348...rta.htm?id=222

Powiem Wam, że takie dziecko jesienne też fajnie mieć bo zimę w gondoli przejeździ a latem to już naprawdę fajny bobas jest, śmiało można na wakacje pojechać, na pikniki jeździć no i nie są to już tylko mlekowe dzieci, co też nieco ułatwia
ja też chciałam wiosennego bobasa, no ale się przejechałam na takim dokładnym planowaniu

aaa jeszcze co do kąpieli w morzu/jeziorze, bo ostatnio o tym rozmawiałyście.
jak byłam z M. pierwszy raz nad morzem to był czerwiec, ona miała 8 miesięcy no i woda była dość zimna więc w morzu maczaliśmy stópki a tak to mieliśmy mały dmuchany basenik (świetnie sprawdza się także zamiast wanienki!), wlewaliśmy wodę która na słońcu grzała się raz dwa i mała się pluskała

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-07, 08:26   #987
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
A i wczoraj dałam mojej ślicznotce kaszkę Nestle zdrowy brzuszek z lipą po 6 miesiącu i bardzo jej smakowała tą:
Gdzie kupiłaś? Widzę, że bez cukru. Jest to kaszka mleczna czy swoje mleko się dodaje?
Stary 2014-03-07, 08:29   #988
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac.

wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila.

znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy.
beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem.

kasiunia ja uwazam ze trzeba sprobowac wyeliminowac gluten bo to.nie prawda z tymi biegunkami (to szkola sprzed 20lat) wg najnowszych badan moga to byc zaparcia, ale tez nadmierne przybieranie na wadze, a nie tylko nie przybieranie jak dawniej. plus wiadomo problemy skorne, sennosc., marudzenie itp.

motyl a jakbys przebierala mala poza przewijakiem?
ja przewijaka nie mam juz 2miesiace i sobie chwale

nadrobie moze w weekend bo 50mobilnych stron mam zaleglosci, a dzis nastapia kolejne bo naprawde nie mam sil ani kontaktu z otoczeniem

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Tassia, intensywnie ćwiczysz, jesteś na diecie, karmisz Macia - to wszystko też nie pozostaje bez wpływu. Ile sypiasz?
Wiem, że łatwo się pisze bo sama mam tak jak Ty i ostatnio zaczęłam miewać zawroty i bóle głowy.
Zadbaj o siebie

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
aaa jeszcze co do kąpieli w morzu/jeziorze, bo ostatnio o tym rozmawiałyście.
jak byłam z M. pierwszy raz nad morzem to był czerwiec, ona miała 8 miesięcy no i woda była dość zimna więc w morzu maczaliśmy stópki a tak to mieliśmy mały dmuchany basenik (świetnie sprawdza się także zamiast wanienki!), wlewaliśmy wodę która na słońcu grzała się raz dwa i mała się pluskała
W czerwcu zawsze jest zimna woda
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:34   #989
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

W czerwcu zawsze jest zimna woda
no jasne choć dla mnie Bałtyk zawsze jest zimny po prostu napisałam jak można inaczej rozwiązać sprawę pluskania sie

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-07, 08:37   #990
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Nie dal mi spac, wstal o 8 i jest impreza

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
jest przepis z mm.
ale może jak ściągnę laktatorem, potem podgrzeję leciutko i dosypię tylko te kaszki to będzie ok?Wszak to błyskawiczna.
Mi sie wydaje, ze ok
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości