|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
najfajniej przy mrozie i śniegu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
jedziemy, do niedzieli
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super łazienka minimalistyczna lubie takie niebardzo co chwila bąki ale takie że sprawdzam czy to nie coś więcej..
|
|
|
#1054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś pierwsza marchewka ale rozpacz byla jak sie skonczylo
|
||
|
|
|
#1055 |
|
BAN stały
|
Dzieki, ale to stare zdjecie.
Kurcze ja az tak duzej roznicy w ciuchach tego samego rozmiaru nie widze.Moj nosi 68, chociaz jakas partie bodow odlozylam 2 tygodnie temu to inne sa dobrw, chociaz juz na styk i mysle ze gora tydzien i bedzie 74. Kupujecie na wiosne jakies krotkie spodenki itp? Bo ja mam jedne i nie wiem czy mi wiecej bedzie wogole potrzebne... |
|
|
|
#1056 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no a jak Już widzę jak będzie się wszystkim chwalił i opowiadał jak to Szymek go mocno kocha![]() Cytat:
Dobrze, że mąż Ci pomoże w weekend. Co do kawy to ja piję dwie dziennie od jakiegoś czasu i w sumie nie widzę żadnej różnicy w zachowaniu Szymka.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Dzieć śpi, mąż prasuje, a ja piję kawkę i zbieram siły przed spacerem... |
||||
|
|
|
#1057 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
czemu tak nieładnie o nim piszesz
jest kochaniutki Cytat:
Lamponek wszystkiego dobrego dla Zuzi na 5 miesięcy
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
uszylam dwie spodniczki dla kini ze starych bluzek a kinia bawila sie z natalka
czasem dobrze miec 2 dzieci w domu...no i przebiore 3 raz natalke bo cala mokra od ulewania, nawet plecy... wpadam juz w rozpacz...
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Obcykałam kieckę od kuzynki i kurtałkę na wiosnę z Nexta
A niech ma takie kolorowe
|
#1061 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz sie nie mogę doczekać Twoich dzieł.Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny Pochwal sie spodniczkami.
|
|
#1062 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobrze mu idzie te prasowanie
![]() Cytat:
pochwal się spódniczkami Cytat:
|
||
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie myśle nad tym więc podłączam się pod pytanie ?
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Violet oj poprawiła!
![]() motylku sukienka rewelacyjna! A ja wczoraj przeglądałam sukienki na Chrzciny Julki. Dla małej nic nie znalazłam,za to dla Majki wzięłam tą http://www.next.co.uk/x533756s5
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od czego mała może mieć suche placki na kolankach i kistakach u rączek?Do tego wyszły jej jakieś czerwone pryszczyki na buzi i do tego ma podskórne krostki na buzi
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie skaza,a Wy kp czy mm bo juz wkońcu niewiem a nie odpisałaś mi ostatnio?
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Jula przekręciła się pierwszy raz z plecków na brzuszek
Juz od jakiegoś czasu jest bardzo ruchliwa na macie- kilka dni temu zaczęła sama przekręcać się na boki,gdzie zawsze leżała plackiem Teraz to nie uleży plackiem... po całej macie się przemieszcza ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Uciekam na dwór,póki jeszcze nie leje. Julia jest MEGA marudna :/
|
|
#1068 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No i brawa za obrót
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-03-07 o 11:53 |
|
|
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
ladan, a czy tą kaszkę Lubelli można swoim mlekiem rozrobić, czo ona wymaga wrzątku?
W ogóle mogłybyście wytłumaczyć jak krowie na rowie jak i co z tą ekspozycją i glutenem Ewentualnie podrzucić jakąś stronę gdzie to jest rozpisane?kaska, owieczka rules ![]() jo_asiek, jak Jaśko będzie miał swój pokój to też elementy morskie będą Jak zmienimy mieszkanie, to też na pewno będzie ![]() papalinka proszę bardzo ![]() Czytam, że Oleńka żywczyk jest Jak nocka?tassia do lekarza marsz ![]() Dbaj o siebie Kobieto motylku dresy superowe Stópki są słodziaste ![]() Aaaa... śliczne ciuszki ![]() Asiek... bosz, prześwięciłabym chłopa za takie gadanie ![]() maharet, mój zacznie najprawdopodobniej w sobotę, bo 68 już za małe, a Bartka nie mogę w tygodniu kopnąć, żeby większe z garderoby wydobył mariasia, no właśnie tak sobie myślałam, że dopóki Jasiek nie będzie siadał, to nie w krzesełku, a w bujaczku go będę karmiła W takim razie czas na polowanie na Allegro ![]() Snow Dlatego właśnie Jaśko w bujaku jest zawsze przypięty ![]() teacherka, za konsultacje ![]() xViolet Jasiek tak załatwia łazienkę przy każdej kąpieli - oboje z mężem w sumie powinniśmy go nago kąpać, bo ciuchy od razu na kaloryferze lądują. A zaczął po pierwszej wizycie na basenie... może uznał, że czas na większą wanienkę ![]() czarna lamponek gratuluje piątki ![]() Wiecie co w temacie spadku wagi tak mnie olśniło, że Jasiek poleciał w ostatnim czasie, ale to jest też moment, kiedy zaczął się baaardzo intensywnie ruszać. Może dzieciaki nam spadają, bo po prostu spalają dużo więcej ![]() Dziecko mi się odetkało ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
vea - owszem, dzieci wiecej sie ruszaja i dlatego wolniej tyja ale przeciez nietore za malo przybieraja np. moja od 11 stycznia tylko 200g...
chwale sie |
|
|
|
#1073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1075 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie był przypięty - miałam go na oku
Karolson - on jest drobny, to daje radę
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu one są z bawełny czy z poliestrem bo jakoś się nie wczytałam w temat?
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i potrzebowałam czegoś na szybko bo z dnia na dzień Julka spodenki zrobiły się za krótkie, a że miałam tylko na chwilę opiekę dla niego więc wjechałam na szybciora do Pepco Mam jeszcze 6 stron do nadrobienia ![]() Ma któraś te puzzle? http://allegro.pl/duze-puzzle-pianko...016108279.html Widzę, że są z pianki Eva a takie ponoć nie są szkodliwe Edit: Właśnie wyczytałam, że niekoniecznie http://ecowawa.pl/index.php/artykuly/id/6/1529 Już sama nie wiem które kupić. W końcu Julek będzie po nich buźką jeździł... Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2014-03-07 o 12:44 |
|
|
|
|
#1078 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Mój w końcu usnął - miał drugie śniadanie mistrzów: kaszka na mm z owocami (z deserku mi zostało) plus otręby owsiane (1 łyżeczka). Normalnie dostał po tym jakiegoś speeda. Uprzedzam pytanie o otręby - od 3 tyg.trwa ekspozycja na gluten, a otręby mają unormować kupki (czasem są zaparcia). Prócz tego pediatra poradził ograniczyć gotowaną marchewkę na rzecz surowej. Więc dziś robię na deser tartą marchewkę z jabłkiem. A w weekend Adaś spróbuje gotowanego buraka. Dziś na obiad dostanie zaś brokuła z kurczakiem, selerkiem i porem. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/duze-super-puzzle-...024742843.html Ogolnie, wydaje mi się, ze te wszystkie puzzle z allegro w cenie 30-40 zł, to mniej więcej to samo (ten sam materiał), tylko różnią się wielkością i ilością.
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
dodinha zdecydowanie potrzebujesz resetu
suche plamy to objaw skazy białkowej, a co do pryszczyków to dużo niemowląt ma, mojemu Szymkowi wychodzą wokół ust i czasem noska dlatego, że bardzo się ślini i cały czas wszystko do buzi pakuje ![]() jo_asiek u nas jest podobnie, Szymek jak tylko tatę ujrzy to pełnia szczęścia ![]() czarna ależ ja Ci zazdroszczę maszyny może sobie kupię w przyszłym miesiącu śliczna sukienka, aż się chce mieć córeczkę brawa dla Julki ![]() motyl śliczna sukieneczka monia zdolniacha jesteś szczególnie ta z gwiazdkami mi się podoba
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze teraz się naczytałam o szkodliwości tych puzzli i naprawdę mam wątpliwości.
BTW te są piękne http://www.tublu.pl/zabawki-dla-niem...nkowe-zoo.html Ale cena powala... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

A jak Ty robisz?

Az zrobiłam zdjecie, bo by mi nie uwierzył
weekend wiec maz mnie troszke odciazy

Dobrze, że mąż Ci pomoże w weekend. Co do kawy to ja piję dwie dziennie od jakiegoś czasu i w sumie nie widzę żadnej różnicy w zachowaniu Szymka.

wpadam juz w rozpacz...