|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Rozeznanie
|
Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Podczytuje, ale cos wczoraj nie mialam weny do pisania
wiec dzis nadrabiamInnes pieknie wygladalas i w zyciu bym nie powiedziala, ze jestes w 6 miesiacu ciazy ![]() Lady_Milion swietna stylizacja, bardzo Ci toczek pasowal Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny ![]() Ysia super sukienka na after! Ja bym brała! Elrosa ladny krawat, ale na urodziny kupilabym mu mimo wszystko klawiature, zeby byl zadowolony Cytat:
Cytat:
An wydaje mi, ze kazda PMka przezywa taki kryzys Twoja suknia jest piekna i wygladasz w niej cudnie! Ale wiem o czym mowisz, bo ja tez ostatnio mialam watpliwosci troche, ale juz mi przeszlo ![]() Co do stolow mysle, ze i winetki i sama plansza bylaby ok wiec zalezy od Ciebie. My mamy 8-10 osobowe stoly okrogle i bedziemy miec winetki bo nam sala zapewnia ![]() Enzunio 'piekny' zes drob wkleila ten strus wyglada okropnie.. Az sie odechciewa.. Ale musze przyznac, ze jest dosc smaczny jadlam strusiowe burgery kilka razy, ale jakby mi ktos tak zaserwowal go jak na fotce to bym sie nie tknela :pMisia Gratki za obraczki, fajnie sie prezentuja Mojakaren swietne sloiki! Ale bedzie efekt A jeszcze bylo o ciazach.. Ja mysle, ze to taka troche Polska mentalnosc, w UK rzadko sie spotykam ze zwolnieniem bo ciaza, w koncu to nie choroba, kobiety zazwyczaj pracuja do 7/8 miesiaca, jest robiona tz 'ocena ryzyka' w miejscu pracy i przydzielane lzejsze obowiazki, wiecej przerw itp. No chyba, ze jest zagrozenie ciazy, to wtedy inaczej, ale jak jest notmalna, zdrowa ciaza nikt Ci zwolnienia nie da. Sent from my iPhone using Tapatalk
Edytowane przez rabbitka Czas edycji: 2014-03-07 o 09:25 |
||
|
|
|
#3242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
ale można dać inne zajęcie kobiecie w ciąży, choćby kompletowanie dokumentacji czy robotę którą przeważnie robią praktykanci, uzupełnianie dokumentów, wypisywanie papierów. W każdym biurze jest taka robota któej nikt nie robi bo nie ma czasu i nagle latem przychodzą studenci i porządkują to wszystko.Poza tym nie oszukujmy się, te 4 godz to nie jest wymóg, i tak większość kobiet w ciąży siedzi codziennie więcej przed komputerem bo jak się jest na zwolnieniu to pół dnia przed monitorem. Cytat:
![]() Mojakaren boskie te słoiczki Enzunio jesteś ptasi miszcz
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w temacie pierwszych tańców:
http://www.youtube.com/watch?v=G_vWGcH-p28 Prócuję ogarnąć ideę, ale mój mózg się poddaje...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Na pewno zrobię w końcu foto i się pochwalę kiecką
Ale stresa mam strasznego ![]() Cytat:
![]() Śliczne faktycznie na zdjęciu wyglądają na większe, ja będę celować w 4 mmWczoraj dorwałam stanik w promocji, było 25% zniżki na komplet bielizny: http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...2x/push-up-bra akurat jutro do sukni przymierzę czy pasuje
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2014-03-07 o 09:24 |
|
|
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jeden z lepiej dobranych staników. Miseczki ma fajne głębokie, niestety dość szybko się rozciąga jak większość staników z sieciówek.
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po ślubie będę go dobijać, wtedy niech się rozciąga
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ehh nie mam czxasu niestety czytać tego forum!! A bardzo szkoda bo piszecie dużo przydatnych rzeczy gratuluję obrączek i bycia żoną !!! My jestesmy na etapie wyboru zaproszeń i teraz muszę wyciągnąć mojego TŻ zrobić obrączki, generalnie już je mamy natomiast musimy zmniejszyć i coś wygrawerować
|
#3249 | ||
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładne
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Dziewczyny kochane, szukam butów skórzanych, na obcasie góra 5-6 cm. Coś jak szpilki... Całe zakryte... Polecicie coś?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-03-07 o 09:50 |
||
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym jednak podstawiła na coś bardziej klasycznego
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Pozostając w temacie drobiu, dla jednej z kuzynek robiłam dekorację z papierowych żurawi (a właściwie to chyba gołębi, bo za nic nie mogłam dojść do tego, jak te żurawie się składa
) i wyglądało to moim zdaniem bardzo fajnie, coś jak tutaj:![]() Mieliśmy jechać jutro po garnitur, ale kuzynowi K. urodziło się drugie dziecko - córeczka, i poczekamy tydzień aż wypiszą jego dwie dziewczyny do domu po pracy idę do sklepu z ubrankami dziecięcymi i przewiduję, że wydam fortunę (małe rzeczy dla dziewczynek są takie śliczne ).Trochę zła jestem na imiona, które dali swoim dzieciom, synek jest Michał - to jedno z moich ulubionych imion męskich (drugim jest Krzysztof, ale nie jestem do końca przekonana, że ojciec z synem powinni mieć tak samo na imię - z drugiej strony, jak krzyknę: "Krzysiek, obiad!" to przylecą obaj ), córeczka Zosia - to imię mojej ukochanej babci, która zmarła w 2008, i bardzo chciałam tak nazwać swoją córkę. A teraz będzie, że odgapiam :/
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
the best
Cytat:
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
misia880 obrączki super
![]() kroooliczek89 ale się uśmiałam jak zobaczyłam tą sweet focie Anesthesia nic się nie martw kochana ja kryzys kieckowy mam prawie non-stop. Jeszcze zaliczki nie dałam a mnóstwo wątpliwości... czy na pewno to TA, czy mi wypada na cywila taka lekka księżniczka, czy może taka a nie sraka i tak w kołko... każdy ma mnie już dosyć i nikt nie chce już nawet ze mną na temat sukienek rozmawiać - w sumie ja sama mam siebie dosyć hehe ale my kobitki pewnie już tak mamy ![]() Masz gdzieś foto swojej sukienki? ![]() Aaaa co do stołów ta my będziemy mieć dwa rzędy stołów po ok 40 osób (z przerwami wiadomo) ale wszystkie po długości bo sala jest wąska i będziemy mieć tylko winetki bez rozpiski ![]() ps. a jeszcze rano smska od TŻ dostałam: "dzien dobry słoneczko jak jechałem do pracy widziałem baner z fajnymi sukienkami ślubnymi może sobie jeszcze tam zerkniesz?..." ojjj tak mów mi więcej
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-07 o 10:36 |
|
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, w mohito mają promo -25% z okazji dnia kobiet
http://www.mohito.com/pl/pl/ może się przydać
|
|
#3255 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję, zdjęcia ciut niewyraźne, ale wyglądają super! Faktycznie na foto wydają się b. szerokie, ale 5mm to dobra szerokość
![]() Cytat:
Klub to takie ukryte podforum, do którego dostęp mają tylko dłużej udzielające się dziewczyny. Co do bukietów ślubnych, to jaki w duszy gra Niektóre z PMek decydują się na broszkowy, ja jestem tradycjonalistką w tej kwestii ![]() Cytat:
Ja sobie nie wyborażam na weselu nie mieć żadnego planu, w sensie ani winietek ani rozpiski, dla mnie to masakra... byłam na 2 takich weselach i zawsze kończyło się to kiepskim towarzystwem przy stole, a ludzie rzucali się zajmować swoje miejsca jak dzikie świnie ![]() Cytat:
Ale tak to trochę przeszkadzają mi te dodatkowe koszty w postaci zamawiania winietek... chyba że zdecydujemy się w końcu sami robić, zobaczę jeszcze ![]() Foto jest w klubie, ale mogę Ci podesłać na PW Dziękuję wszystkim za pocieszenie w sprawie kiecki pewnie dlatego mi się wydaje, że za mało ich zmierzyłam Poza tym żałuję trochę, że nie zmierzyłam np. super pięknych idealnych sukien po 2-3 tysiące, ale z drugiej strony zrobiłam to nieco świadomie, bo bałam się, że zakocham się w takiej za 3 tysie a na taki wydatek na suknię nie byłam gotowa...Poza tym o ile jeszcze kilka dni temu miałam ślubowstręt, teraz znów wkręca mi się faza Chyba przez to, że za 6 dni idziemy do USC
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-07 o 10:46 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz Zosia jest popularnym imieniem
|
|
#3257 | ||
|
Zadomowienie
|
Lady Million moje gratulacje!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czytam o Waszych sytuacjach w pracy i Wam współczuję... Trzymam za Was kciuki Kochane
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
An, Ty z tą suknią!
![]() My mamy 14osobowe stoły prostokątne i dajemy winietki Ja też mam kryzys sukniowy, w sumie od dłuższego czasu.. Ale troszkę innej natury, a mianowicie, nie wiem, czy ten tiulowy dół to jest ładny, czy nie, czy nie lepiej żeby był jakiś lejący się, albo koronkowy, no w ogóle nic nie wieem |
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
swiat-katarzyny Co do toczka - fakt, większość modeli lepiej wygląda jednak na dorosłej kobiecie, a nie na nastolatce. Ja się długo bałam takich ozdób, bo kojarzyły mi się z paniami lat 50-60. Niestety wiele modeli może postarzać.
Co do zapachów - ostatnio wpadł mi w nos Versace Woman. Delikatny, kobiecy zapach. pysia Gratuluje podwyżki ![]() mimi Dobry wybór. A i teściowa się bardzo cieszy ![]() springtime Bardzo mi przykro. To co zrobili to zwyczajne chamstwo. Trzymam kciuki, żebyś trafiła na lepszą i ciekawszą pracę, z mądrzejszym szefostwem. Zawsze zostaje napisanie opinii w internecie o pracodawcy, że traktuje tak kobiety. kulbensikowa Gratulacje ![]() kasia Sliczne buty, wyglądają bardzo zgrabnie ![]() Liana Dużo zależy od samej sukienki - toczek idealnie się sprawdzi przy krótkiej sukience a la lata 50-60 lub rybce z gładkiego materiału. antonina_bielska Piękne te zdjęcia. Na kilku slubach widać było, że pan młody tez jest wzruszony. Nie odbieram tego jako coś niemęskiego. A komentarze - pominę milczeniem. Niedawno w pracy TŻ przyznał się, że bierze ślub i dlatego wszelkie wyjazdy zagraniczne na miesiąc-dwa odpadają. Komentarze - A na co ci ślub, chłopie potem nie ma życia ewaden Co do koloru szminki - dla mnie jedynym kryterium wyboru jest trwałość - dużo całowania, picia, jedzenia. Mnie tam się bardzo podobają stylizacje z czerwonymi ustami, ale jeszcze nie trafiłam na idealnie trwałą szminkę. justynkieZgadzam się z Tobą. Tylko jest jedno "ale" - co z dziewczynami, które wykonują pracę, która jest zabroniona w ciąży i nie ma innych lżejszych obowiązków, do których można by ją oddelegować? Wg mnie lepiej, żeby poszła na zwolnienie. misia Piękny welon, bardzo podobają mi się Wasze obrączki Lady Million Wszystkiego dobrego dla Was Ślicznie wyglądałaś, a niebieskie dodatki pasowały idealnie ![]() patricia_pati Kilka zdjęć róż znajdziesz tutaj. Inne biało-niebieskie inspiracje znajdziesz tutaj i tutaj Elrosa Świetny krawat ![]() Dotka Gratulacje ![]() Lg_ago Masakryczny ten ksiądz. Naprawdę rozumiem nawoływanie do posiadania dzieci (współczesny świat nie sprzyja rodzinom innym niż 2+ pies/kot); jednak byłoby stosowniej gdyby nie było takiego parcia na ilość dzieci. iliy Gratuluję sukienki Ivory to bardzo dobry wybór. Masz może zdjęcia?enzunio Twój drób rządzi mojakaren Piękne Cytat:
Ponoć w tym roku ma być ślub Kasi Tusk, może któraś z nas załapie się na zbieżność daty ze ślubem roku
|
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eh jakos nie mam ochoty poki co odnosic sie do poszczegolnych odpowiedzi choc nadrobilam wiekszosc. Moze potem sorka
Cytat:
Super gratki no i klasyka ![]() A u mnie poki co przestoj. Jakos nic mi sie nie chce.
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Podczytuję Was jak tylko mogę, niestety nie nadążam, tempo jest zbyt duże i przeważnie czytam kilkanaście stron a potem kilkadziesiąt mam w plecy ![]() U nas coś tam się ruszyło, ale nie za dużo. Załatwiliśmy papiery w USC, wpłaciliśmy kolejne zaliczki na salę weselną. Mam nadzieję że za tydzień zaczniemy rozdawać zaproszenia (najwyższa pora!). Co do wątpliwości sukienkowych to też mam mam nadzieję, że znów mi przejdą jak ją założę na przymiarce W ogóle jesteśmy mocno w plecy ze wszystkim, nie mam nawet fryzjera ![]() Ostatnio mieliśmy dużo na głowie, takie dla nas mocno poważne decyzje do podjęcia więc jakoś wybitnie entuzjastycznie nie podchodziłam do przygotowań... Aleeee, kupiłam sobie trochę kosmetyków do makijażu ślubnego, teraz będę je testować. Mam nadzieję, że się spiszą
|
|
#3262 |
|
Polka Ogarniaczka
|
właśnie do szału mnie doprowadzają takie komentarze, że to koniec życia itp.
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
Anesthesia jasne że chcę fotkę na pw
![]() Dotka90 nie fisiuj bo zwariujesz od tego myślenia ![]() cornflower_girl dziękuję może fote na mnie uda się pstryknąć
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-07 o 11:37 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratulacje z dla cioci
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Anesthesia jeżeli doszłabyś do wniosku że chcesz oddać komuś swoją suknię, to pamiętaj o mnie, bo ostatnio pokazywałam swoją suknie mamie, jak przykład idealnie dobranej sukni do typu urody, wyglądasz jak królewna
Dotka90 ten dół jest bardzo ładny! Ja dzisiaj jadę odebrać suknię po przeróbkach. Mam nadzieje że będzie w jednym kawałku...
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja staram się już nie myśleć o sukni :P Jaka będzie taka będzie :P
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-03-07 o 12:08 |
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już mam nauczke i ani nie pokazuje ani nie opowiadam, nic o suknidziewczyny jestem w domu rodzinnym, a wiec akcja remont znów trwa
|
|
#3268 |
|
Raczkowanie
|
W mojej sukience jest tak samo zamiast tiulu- organtyna
![]() swiat_katarzyny to "miłego" remontu i weekendu ![]() ysia powodzenia aby była taka jak ma być- czyli piękna
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-07 o 12:10 |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
iliy, wiem
![]() ysia, no nie wiem, wydaje mi się jakiś taki 'nijaki, bylejaki', nie wiem ![]() Sunrise, ja chciałam dół muślinowy albo koronkowy, ale w koronce wyglądam ciężko, a nie mogę mieć muślinowego dołu, bo mam princeskę, w takich 'zwiewnych' wyglądam jak w koszuli nocnej. |
|
|
|
#3270 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tiul jest boski, Twój gorset jest boski, a do tak zdobionego gorsetu koronka to byłaby przesada. Wszystko w tej sukni gra i jest cudna, a Ty w niej świetnie wyglądasz, i jeszcze jak teraz wraz ze zgubionymi kg robi Ci się coraz genialniejsza talia, to już w ogóle!A robicie w końcu sami winietki? Liczyłaś, jak to kosztowo mniej-więcej wyjdzie? Drukujecie gdzieś "na mieście", czy w domu? ![]() Pytanie, do wszystkich robiących winietki/zaproszenia samemu - czy zwykła drukarka laserowa jest w stanie wydrukować coś na nieco sztywniejszym, dekoracyjnym papierze? Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

wiec dzis nadrabiam

Ale ostatnio mam lekki sukniowy kryzys, znowu 

odechciało mi się w momencie i uciekałyśmy stamtąd w podskokach 
).

Trzymam za Was kciuki Kochane