Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 09:18   #3241
rabbitka
Rozeznanie

Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Podczytuje, ale cos wczoraj nie mialam weny do pisania wiec dzis nadrabiam
Innes pieknie wygladalas i w zyciu bym nie powiedziala, ze jestes w 6 miesiacu ciazy

Lady_Milion swietna stylizacja, bardzo Ci toczek pasowal
Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny

Ysia super sukienka na after! Ja bym brała!

Elrosa ladny krawat, ale na urodziny kupilabym mu mimo wszystko klawiature, zeby byl zadowolony
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
my mamy krotka sesje (30 min) od razu po kosciele. W tym czasie bedzie trwal koktajl na dworze. Tutaj tak sie przyjelo, wiec nikt tego nie bierze za nietakt. Tu sesje plenerowe w ogole nie sa praktykowane.
W UK jest tak samo przyjete, wiec sesje bedziemy miec po ceremonii, najpierw z goscmi a potem tylko my.
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Super, będę czkeać na fotki ja mam ivory właśnie Ale ostatnio mam lekki sukniowy kryzys, znowu Bo tyle z Was pokazuje takie cudowne suknie i żałuję trochę, że zmierzyłam może za mało modeli albo coś... że zdecydowałam się na powystawową, a nie szytą na mnie... ech

I zastanawiam się teraz, czy przy prostokątnych 10-14 osobowych stołach dawać koniecznie winietki, czy wystarczą plansze, kto przy danym stole siedzi? Co sądzicie, dawać koniecznie winietki czy tylko rozpiski?

An wydaje mi, ze kazda PMka przezywa taki kryzys Twoja suknia jest piekna i wygladasz w niej cudnie! Ale wiem o czym mowisz, bo ja tez ostatnio mialam watpliwosci troche, ale juz mi przeszlo

Co do stolow mysle, ze i winetki i sama plansza bylaby ok wiec zalezy od Ciebie. My mamy 8-10 osobowe stoly okrogle i bedziemy miec winetki bo nam sala zapewnia

Enzunio 'piekny' zes drob wkleila ten strus wyglada okropnie.. Az sie odechciewa.. Ale musze przyznac, ze jest dosc smaczny jadlam strusiowe burgery kilka razy, ale jakby mi ktos tak zaserwowal go jak na fotce to bym sie nie tknela :p

Misia
Gratki za obraczki, fajnie sie prezentuja

Mojakaren swietne sloiki! Ale bedzie efekt

A jeszcze bylo o ciazach.. Ja mysle, ze to taka troche Polska mentalnosc, w UK rzadko sie spotykam ze zwolnieniem bo ciaza, w koncu to nie choroba, kobiety zazwyczaj pracuja do 7/8 miesiaca, jest robiona tz 'ocena ryzyka' w miejscu pracy i przydzielane lzejsze obowiazki, wiecej przerw itp. No chyba, ze jest zagrozenie ciazy, to wtedy inaczej, ale jak jest notmalna, zdrowa ciaza nikt Ci zwolnienia nie da.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:25
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:20   #3242
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Justynkie, z tym 8 godz przy komp. i prawem, które pozwala Ci pracować max 4, a pracodawca ma Ci znaleźć zajęcie na pozostałe 4, to nie jest tak różowo. No chyba że u Ciebie. U mnie w branży (projektowanie), czy w branży finansowej, jakie inne zajęcie można dać kobiecie w ciąży jeśli praca przy komp to 90% wykonywanej roboty (no może 80%, bo trzeba uwzględnić jeszcze spotkania, telefony, itp.)? Mycie naczyń, pozamiatanie podłogi? To uwłaczjące. Nawet porządkowanie archiwum i czy wydruki (jedno z zajęć w mojej branżt) to praca fizyczna i nie wskazana dla kobiety w ciąży. A kubków do mycia nie ma pewnie w biurze tyle by robić to 4h , a poza tym po co jest zmywarka?
Pracowacy niejednokrotnie zyskowaniej jest wysłać Cię na L4 i wziąć kogoś na zastępstwo kto wykona robotę jak Pan Bóg przykazał, w pełnym wymiarze godzin. Ale to jesli chodzi o pewne specjalistyczne branże.
Ja też pracuję w branży projektowej ale można dać inne zajęcie kobiecie w ciąży, choćby kompletowanie dokumentacji czy robotę którą przeważnie robią praktykanci, uzupełnianie dokumentów, wypisywanie papierów. W każdym biurze jest taka robota któej nikt nie robi bo nie ma czasu i nagle latem przychodzą studenci i porządkują to wszystko.
Poza tym nie oszukujmy się, te 4 godz to nie jest wymóg, i tak większość kobiet w ciąży siedzi codziennie więcej przed komputerem bo jak się jest na zwolnieniu to pół dnia przed monitorem.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
hej
Co myślicie o jakości tej chustki? http://rekatoria.pl/219,chusteczka-z-koronka-nr-6.html Chyba ją zamówię. Boję się trochę sama wyszywać, ale z drugiej strony głupio iść na łatwiznę
Mi się podoba

Mojakaren boskie te słoiczki

Enzunio jesteś ptasi miszcz

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:20   #3243
Linaewen
Zakorzenienie

Tak w temacie pierwszych tańców:
http://www.youtube.com/watch?v=G_vWGcH-p28
Prócuję ogarnąć ideę, ale mój mózg się poddaje...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:22   #3244
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Obawy na pewną znikną na przymiarce Jak się uda to zrob fotkę
Na pewno zrobię w końcu foto i się pochwalę kiecką Ale stresa mam strasznego

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zrobiłam dwa pierwsze świeczniki ze słoików
Wrzucam zdjęcia, ale nie zwracajcie uwagi na odciski palców i smugi na słoikach, spaprałam klejem i woskiem
ale tak jak mówię to dopiero pierwsze podejście
Piękne są! Gratuluję zdolności

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
OTO ONE
Śliczne faktycznie na zdjęciu wyglądają na większe, ja będę celować w 4 mm

Wczoraj dorwałam stanik w promocji, było 25% zniżki na komplet bielizny:
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...2x/push-up-bra

akurat jutro do sukni przymierzę czy pasuje

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:24
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:27   #3245
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

W temacie drobiu:

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:29   #3246
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Wczoraj dorwałam stanik w promocji, było 25% zniżki na komplet bielizny:
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...2x/push-up-bra

akurat jutro do sukni przymierzę czy pasuje
Mam go To jeden z lepiej dobranych staników. Miseczki ma fajne głębokie, niestety dość szybko się rozciąga jak większość staników z sieciówek.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:33   #3247
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mam go To jeden z lepiej dobranych staników. Miseczki ma fajne głębokie, niestety dość szybko się rozciąga jak większość staników z sieciówek.
Dokładnie bardzo ładnie leży i zbiera do kupy cycki Po ślubie będę go dobijać, wtedy niech się rozciąga
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:42   #3248
Robusta
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Ehh nie mam czxasu niestety czytać tego forum!! A bardzo szkoda bo piszecie dużo przydatnych rzeczy gratuluję obrączek i bycia żoną !!!
My jestesmy na etapie wyboru zaproszeń i teraz muszę wyciągnąć mojego TŻ zrobić obrączki, generalnie już je mamy natomiast musimy zmniejszyć i coś wygrawerować

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:46   #3249
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
OTO ONE
Bardzo ładne

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Wrzucam zdjęcia, ale nie zwracajcie uwagi na odciski palców i smugi na słoikach, spaprałam klejem i woskiem
Zdolniacha z Ciebie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
A ja chciałam się pochwalić że ........ "chyba" wybrałam sukienkę
W zeszłym tygodniu zwiedzałyśmy z siorą Katowice i normalnie nic mi się nie podobało.. no może jedna mogła by być "jakby co" ale byłam już załamana że dla mnie kiecki jeszcze nie uszyli

We wtorek od rana kolejny maraton po salonach tym razem w Krakowie, zimno było ale było warto chociaż przyznam szczerze że jeden salon bardzo mi podpadł... obsługa masakra, foch że wogóle przyszłam coś mierzyć, na każde moje pytanie "czy jest taka czy siaka sukienka" słyszałam tylko "niestety nie mamy, już nie współpracujemy z tą firmą... itd itp" i mimo że byłam umówiona na mierzenie to nie przymierzyłam ani jednej sukienki!!! - a najlepszy tekst jaki usłyszałam to jak jedna Pani do drugiej "bierzemy wpisowe"??? odechciało mi się w momencie i uciekałyśmy stamtąd w podskokach prosto do mc'donalda na kafffkę bo do umówionej godziny w następnym salonie miałyśmy jeszcze trochę czasu

Sukienka miała być z muślinu, coś pod empire a wybór padł na krój- "literka A" taka delikatna księżniczka oczywiście rezygnuje z trenu
Na jutro jestem umówiona z zaliczką
Problem jeszcze mam z wybraniem koloru: biały czy ivory ale że karnację mam dość ciemną tak samo jak oczy czorne, włosy blond, to Panie w salonie (plus moja siora) zgodnie doradzają mi ivory bo przy kolorze białym "najpierw idzie sukienka a później JA"
Mam nadzieję że jutro mi się nie odwidzi i już nie będę dalej wymyślać bo normalnie nie mam już nawet czasu a do września tuż tuż
Zdjęcia, koniecznie zdjęcia

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Dziewczyny kochane, szukam butów skórzanych, na obcasie góra 5-6 cm. Coś jak szpilki... Całe zakryte... Polecicie coś?

Edytowane przez Sunrise28
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:50
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:09   #3250
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
to jeszcze tak w temacie pierwszych tańców
http://www.youtube.com/watch?v=ocFUzywYHUY[COLOR="Silver"]
Wow, dla mnie szacun że ona to W OGÓLE zrobiła. Ja miałam kiedyś to podnoszenie w spektaklu, to pięć pierwszych prób pisałam testament, bo tam trzeba mieć mięśnie z marmuru, żeby w ogóle wystać w takim podnoszeniu. Mi się w sumie podoba nawet, mimo że ani do rytmu, ani do taktu i sztucznie jak szlak, zwłaszcza te "charakterystyczne ruchy" Ja bym jednak podstawiła na coś bardziej klasycznego

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:15   #3251
Elrosa
Zadomowienie

Pozostając w temacie drobiu, dla jednej z kuzynek robiłam dekorację z papierowych żurawi (a właściwie to chyba gołębi, bo za nic nie mogłam dojść do tego, jak te żurawie się składa ) i wyglądało to moim zdaniem bardzo fajnie, coś jak tutaj:

Mieliśmy jechać jutro po garnitur, ale kuzynowi K. urodziło się drugie dziecko - córeczka, i poczekamy tydzień aż wypiszą jego dwie dziewczyny do domu po pracy idę do sklepu z ubrankami dziecięcymi i przewiduję, że wydam fortunę (małe rzeczy dla dziewczynek są takie śliczne ).
Trochę zła jestem na imiona, które dali swoim dzieciom, synek jest Michał - to jedno z moich ulubionych imion męskich (drugim jest Krzysztof, ale nie jestem do końca przekonana, że ojciec z synem powinni mieć tak samo na imię - z drugiej strony, jak krzyknę: "Krzysiek, obiad!" to przylecą obaj ), córeczka Zosia - to imię mojej ukochanej babci, która zmarła w 2008, i bardzo chciałam tak nazwać swoją córkę. A teraz będzie, że odgapiam :/
Stary 2014-03-07, 10:24   #3252
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W temacie drobiu:
the best

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Pozostając w temacie drobiu, dla jednej z kuzynek robiłam dekorację z papierowych żurawi (a właściwie to chyba gołębi, bo za nic nie mogłam dojść do tego, jak te żurawie się składa ) i wyglądało to moim zdaniem bardzo fajnie, coś jak tutaj::/
Fajnie to wygląda, gratulację za powiększenie rodziny
Stary 2014-03-07, 10:27   #3253
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

misia880 obrączki super

kroooliczek89 ale się uśmiałam jak zobaczyłam tą sweet focie

Anesthesia nic się nie martw kochana ja kryzys kieckowy mam prawie non-stop. Jeszcze zaliczki nie dałam a mnóstwo wątpliwości... czy na pewno to TA, czy mi wypada na cywila taka lekka księżniczka, czy może taka a nie sraka i tak w kołko... każdy ma mnie już dosyć i nikt nie chce już nawet ze mną na temat sukienek rozmawiać - w sumie ja sama mam siebie dosyć hehe ale my kobitki pewnie już tak mamy
Masz gdzieś foto swojej sukienki?

Aaaa co do stołów ta my będziemy mieć dwa rzędy stołów po ok 40 osób (z przerwami wiadomo) ale wszystkie po długości bo sala jest wąska i będziemy mieć tylko winetki bez rozpiski

ps. a jeszcze rano smska od TŻ dostałam: "dzien dobry słoneczko jak jechałem do pracy widziałem baner z fajnymi sukienkami ślubnymi może sobie jeszcze tam zerkniesz?..." ojjj tak mów mi więcej

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-07 o 10:36
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:28   #3254
nasturcja1308
Rozeznanie

Dziewczyny, w mohito mają promo -25% z okazji dnia kobiet
http://www.mohito.com/pl/pl/

może się przydać

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:44   #3255
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
OTO ONE
Gratuluję, zdjęcia ciut niewyraźne, ale wyglądają super! Faktycznie na foto wydają się b. szerokie, ale 5mm to dobra szerokość

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
Ja bym dala winietki bo może nie każdy zalapie o co chodzi a jak winietki to bardziej wszystko jasne.

O co chodzi z tym klubem? Jestem nowa i nie bardzo ogarniam.

Co sądzicie o bukietach ślubnych z materiałowych róż i broszek? Czy jednak powinien byc z żywych kwiatów?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja byłam na kilku weselach z samymi rozpiskami i ludzie łapali, no ale zastanowimy się jeszcze
Klub to takie ukryte podforum, do którego dostęp mają tylko dłużej udzielające się dziewczyny.
Co do bukietów ślubnych, to jaki w duszy gra Niektóre z PMek decydują się na broszkowy, ja jestem tradycjonalistką w tej kwestii

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
coraz bardziej sie zastanawiam bo bede miec niebieski bukiet z frezji i dostalam sliczna bizuterie od K tez z niebieskimi oczkami czy moze jeszcze tipsy z niebieskimi dodatkami hmmm... co myslicie nie bedzie za duzo?
(...)
ja nie mam ani rozpiski ani winetek i tak wszyscy sie rozsiada a ja nie mam pojecia jak bym miala wszystkich posadzic
Co do niebieskości to wg mnie bukiet i biżuteria wystarczą, na paznokciach to może być już nieco za dużo...

Ja sobie nie wyborażam na weselu nie mieć żadnego planu, w sensie ani winietek ani rozpiski, dla mnie to masakra... byłam na 2 takich weselach i zawsze kończyło się to kiepskim towarzystwem przy stole, a ludzie rzucali się zajmować swoje miejsca jak dzikie świnie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Co do stolow mysle, ze i winetki i sama plansza bylaby ok wiec zalezy od Ciebie. My mamy 8-10 osobowe stoly okrogle i bedziemy miec winetki bo nam sala zapewnia
Gdyby mi sala zapewniała winietki to też bym brała Ale tak to trochę przeszkadzają mi te dodatkowe koszty w postaci zamawiania winietek... chyba że zdecydujemy się w końcu sami robić, zobaczę jeszcze

Cytat:
Masz gdzieś foto swojej sukienki?
Foto jest w klubie, ale mogę Ci podesłać na PW

Dziękuję wszystkim za pocieszenie w sprawie kiecki Te dylematy są i zostaną, ale teraz tak myślę, że ja tak przez mgłę pamiętam wszystkie modele, jakie mierzyłam, poza moją sukienką, bo po prostu ją zmierzyłam w miarę na początku i wszystkie pozostałe modele porównywałam do tej jednej... więc tych pozostałych nie pamiętam prawie wcale pewnie dlatego mi się wydaje, że za mało ich zmierzyłam Poza tym żałuję trochę, że nie zmierzyłam np. super pięknych idealnych sukien po 2-3 tysiące, ale z drugiej strony zrobiłam to nieco świadomie, bo bałam się, że zakocham się w takiej za 3 tysie a na taki wydatek na suknię nie byłam gotowa...

Poza tym o ile jeszcze kilka dni temu miałam ślubowstręt, teraz znów wkręca mi się faza Chyba przez to, że za 6 dni idziemy do USC I chciałabym już biżu zamówić, a funduszy brak i chyba muszę z tym zaczekać do kwietnia-maja...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-07 o 10:46
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 10:46   #3256
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Mieliśmy jechać jutro po garnitur, ale kuzynowi K. urodziło się drugie dziecko - córeczka, i poczekamy tydzień aż wypiszą jego dwie dziewczyny do domu po pracy idę do sklepu z ubrankami dziecięcymi i przewiduję, że wydam fortunę (małe rzeczy dla dziewczynek są takie śliczne ).
Trochę zła jestem na imiona, które dali swoim dzieciom, synek jest Michał - to jedno z moich ulubionych imion męskich (drugim jest Krzysztof, ale nie jestem do końca przekonana, że ojciec z synem powinni mieć tak samo na imię - z drugiej strony, jak krzyknę: "Krzysiek, obiad!" to przylecą obaj ), córeczka Zosia - to imię mojej ukochanej babci, która zmarła w 2008, i bardzo chciałam tak nazwać swoją córkę. A teraz będzie, że odgapiam :/
Od razu odgapiasz... Masz swoje powody i tyle
Teraz Zosia jest popularnym imieniem
Stary 2014-03-07, 10:56   #3257
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Lady Million moje gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
proszę cię nie porównuj tego twojego cuda na ziemi mi chodziło o całokształt, nie o materiał satyna jest boska na ślubie sama mam taki gorset
Właśnie komu nie powiem, że mam satynową to od razu zazwyczaj pada pytanie - taką błyszczącą...? Pocieszyłaś mnie, bo ostatnio miałam mieszane uczucia...

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Model sukni to Vanessa 1119 z tym że moja jest bez trenu i doszyłam sobie do niej ten niebieski pas.

To jest---->oryginalna

A to już----->moja po przeróbkach
Piękna, piękna!!! I ten kolor

Czytam o Waszych sytuacjach w pracy i Wam współczuję... Trzymam za Was kciuki Kochane

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:05   #3258
Dotka90
Zakorzenienie

An, Ty z tą suknią!
My mamy 14osobowe stoły prostokątne i dajemy winietki
Ja też mam kryzys sukniowy, w sumie od dłuższego czasu.. Ale troszkę innej natury, a mianowicie, nie wiem, czy ten tiulowy dół to jest ładny, czy nie, czy nie lepiej żeby był jakiś lejący się, albo koronkowy, no w ogóle nic nie wieem
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:14   #3259
cornflower_girl
Zakorzenienie

swiat-katarzyny Co do toczka - fakt, większość modeli lepiej wygląda jednak na dorosłej kobiecie, a nie na nastolatce. Ja się długo bałam takich ozdób, bo kojarzyły mi się z paniami lat 50-60. Niestety wiele modeli może postarzać.

Co do zapachów - ostatnio wpadł mi w nos Versace Woman. Delikatny, kobiecy zapach.

pysia Gratuluje podwyżki

mimi Dobry wybór. A i teściowa się bardzo cieszy

springtime Bardzo mi przykro. To co zrobili to zwyczajne chamstwo. Trzymam kciuki, żebyś trafiła na lepszą i ciekawszą pracę, z mądrzejszym szefostwem. Zawsze zostaje napisanie opinii w internecie o pracodawcy, że traktuje tak kobiety.

kulbensikowa Gratulacje

kasia Sliczne buty, wyglądają bardzo zgrabnie

Liana Dużo zależy od samej sukienki - toczek idealnie się sprawdzi przy krótkiej sukience a la lata 50-60 lub rybce z gładkiego materiału.

antonina_bielska Piękne te zdjęcia. Na kilku slubach widać było, że pan młody tez jest wzruszony. Nie odbieram tego jako coś niemęskiego. A komentarze - pominę milczeniem. Niedawno w pracy TŻ przyznał się, że bierze ślub i dlatego wszelkie wyjazdy zagraniczne na miesiąc-dwa odpadają. Komentarze - A na co ci ślub, chłopie potem nie ma życia

ewaden Co do koloru szminki - dla mnie jedynym kryterium wyboru jest trwałość - dużo całowania, picia, jedzenia. Mnie tam się bardzo podobają stylizacje z czerwonymi ustami, ale jeszcze nie trafiłam na idealnie trwałą szminkę.

justynkieZgadzam się z Tobą. Tylko jest jedno "ale" - co z dziewczynami, które wykonują pracę, która jest zabroniona w ciąży i nie ma innych lżejszych obowiązków, do których można by ją oddelegować? Wg mnie lepiej, żeby poszła na zwolnienie.

misia Piękny welon, bardzo podobają mi się Wasze obrączki

Lady Million Wszystkiego dobrego dla Was Ślicznie wyglądałaś, a niebieskie dodatki pasowały idealnie

patricia_pati Kilka zdjęć róż znajdziesz tutaj. Inne biało-niebieskie inspiracje znajdziesz tutaj i tutaj

Elrosa Świetny krawat

Dotka Gratulacje

Lg_ago Masakryczny ten ksiądz. Naprawdę rozumiem nawoływanie do posiadania dzieci (współczesny świat nie sprzyja rodzinom innym niż 2+ pies/kot); jednak byłoby stosowniej gdyby nie było takiego parcia na ilość dzieci.

iliy Gratuluję sukienki Ivory to bardzo dobry wybór. Masz może zdjęcia?

enzunio Twój drób rządzi

mojakaren Piękne

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
cashmere a czy Ty wiesz ze w ten sam dzien co Ty slubuje Kim Kardashian? bedziecie obie mowic TAK
Faktycznie Ponoć w tym roku ma być ślub Kasi Tusk, może któraś z nas załapie się na zbieżność daty ze ślubem roku

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:16   #3260
Atomoowka
Wtajemniczenie

Eh jakos nie mam ochoty poki co odnosic sie do poszczegolnych odpowiedzi choc nadrobilam wiekszosc. Moze potem sorka

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W temacie drobiu:

Cytat:
Bardzo ladne.

Cytat:
OTO ONE
Super gratki no i klasyka

A u mnie poki co przestoj. Jakos nic mi sie nie chce.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:22   #3261
Grace O Malley
Raczkowanie

Hej hej

Podczytuję Was jak tylko mogę, niestety nie nadążam, tempo jest zbyt duże i przeważnie czytam kilkanaście stron a potem kilkadziesiąt mam w plecy

U nas coś tam się ruszyło, ale nie za dużo.
Załatwiliśmy papiery w USC, wpłaciliśmy kolejne zaliczki na salę weselną. Mam nadzieję że za tydzień zaczniemy rozdawać zaproszenia (najwyższa pora!).

Co do wątpliwości sukienkowych to też mam mam nadzieję, że znów mi przejdą jak ją założę na przymiarce W ogóle jesteśmy mocno w plecy ze wszystkim, nie mam nawet fryzjera
Ostatnio mieliśmy dużo na głowie, takie dla nas mocno poważne decyzje do podjęcia więc jakoś wybitnie entuzjastycznie nie podchodziłam do przygotowań...

Aleeee, kupiłam sobie trochę kosmetyków do makijażu ślubnego, teraz będę je testować. Mam nadzieję, że się spiszą
Stary 2014-03-07, 11:23   #3262
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

właśnie do szału mnie doprowadzają takie komentarze, że to koniec życia itp.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:32   #3263
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Anesthesia jasne że chcę fotkę na pw i sama widzisz że z tego co napisałaś wniosek nasuwa się jeden: że to TA sukienka która właśnie na Ciebie czekała

Dotka90 nie fisiuj bo zwariujesz od tego myślenia

cornflower_girl dziękuję fotki modelu wrzucę jak ją dzisiaj "zaklepie" może fote na mnie uda się pstryknąć

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-07 o 11:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 11:51   #3264
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Pozostając w temacie drobiu, dla jednej z kuzynek robiłam dekorację z papierowych żurawi (a właściwie to chyba gołębi, bo za nic nie mogłam dojść do tego, jak te żurawie się składa ) i wyglądało to moim zdaniem bardzo fajnie, coś jak tutaj:

eee.. no taki drób to mi się podoba
gratulacje z dla cioci
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:59   #3265
ysia
Zadomowienie

Anesthesia jeżeli doszłabyś do wniosku że chcesz oddać komuś swoją suknię, to pamiętaj o mnie, bo ostatnio pokazywałam swoją suknie mamie, jak przykład idealnie dobranej sukni do typu urody, wyglądasz jak królewna

Dotka90 ten dół jest bardzo ładny!

Ja dzisiaj jadę odebrać suknię po przeróbkach. Mam nadzieje że będzie w jednym kawałku...

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:00   #3266
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, Ty z tą suknią!
Ja też mam kryzys sukniowy, w sumie od dłuższego czasu.. Ale troszkę innej natury, a mianowicie, nie wiem, czy ten tiulowy dół to jest ładny, czy nie, czy nie lepiej żeby był jakiś lejący się, albo koronkowy, no w ogóle nic nie wieem
Ja nie chciałam tiulu i wzięłam organtynę
Ja staram się już nie myśleć o sukni :P
Jaka będzie taka będzie :P

Edytowane przez Sunrise28
Czas edycji: 2014-03-07 o 12:08
Stary 2014-03-07, 12:03   #3267
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Właśnie komu nie powiem, że mam satynową to od razu zazwyczaj pada pytanie - taką błyszczącą...? Pocieszyłaś mnie, bo ostatnio miałam mieszane uczucia...
to nie opowiadaj nikomu ja już mam nauczke i ani nie pokazuje ani nie opowiadam, nic o sukni

dziewczyny jestem w domu rodzinnym, a wiec akcja remont znów trwa nie bede mogla byc z wami na bieżąco do poniedziałku, miłego weekendu kochane
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:07   #3268
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Ja nie chciałam tiulu i wzięłam organtynę
W mojej sukience jest tak samo zamiast tiulu- organtyna

swiat_katarzyny to "miłego" remontu i weekendu

ysia powodzenia aby była taka jak ma być- czyli piękna

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-07 o 12:10
Stary 2014-03-07, 12:08   #3269
Dotka90
Zakorzenienie

iliy, wiem
ysia, no nie wiem, wydaje mi się jakiś taki 'nijaki, bylejaki', nie wiem
Sunrise, ja chciałam dół muślinowy albo koronkowy, ale w koronce wyglądam ciężko, a nie mogę mieć muślinowego dołu, bo mam princeskę, w takich 'zwiewnych' wyglądam jak w koszuli nocnej.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:09   #3270
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, Ty z tą suknią!
Co do sukni to teraz ja będę na Ciebie krzyczeć! O Twojej często myślę, jako o idealnej sukni ślubnej! Ja właśnie jedyne, czego żałuję, to że nie zmierzyłam typowej, tiulowej sukni, bo zawsze mam ciary na ich widok! Mierzyłaś sukienkę z bardziej lejącym dołem, bo pamiętam z klubu i w Twojej zdecydowanie lepiej wyglądasz! Tiul jest boski, Twój gorset jest boski, a do tak zdobionego gorsetu koronka to byłaby przesada. Wszystko w tej sukni gra i jest cudna, a Ty w niej świetnie wyglądasz, i jeszcze jak teraz wraz ze zgubionymi kg robi Ci się coraz genialniejsza talia, to już w ogóle!

A robicie w końcu sami winietki? Liczyłaś, jak to kosztowo mniej-więcej wyjdzie? Drukujecie gdzieś "na mieście", czy w domu?

Pytanie, do wszystkich robiących winietki/zaproszenia samemu - czy zwykła drukarka laserowa jest w stanie wydrukować coś na nieco sztywniejszym, dekoracyjnym papierze?

Cytat:
Anesthesia jasne że chcę fotkę na pw i sama widzisz że z tego co napisałaś wniosek nasuwa się jeden: że to TA sukienka która właśnie na Ciebie czekała
Zaraz podeślę

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Anesthesia jeżeli doszłabyś do wniosku że chcesz oddać komuś swoją suknię, to pamiętaj o mnie, bo ostatnio pokazywałam swoją suknie mamie, jak przykład idealnie dobranej sukni do typu urody, wyglądasz jak królewna
Ysia, padłam! dziękuję
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości