![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- DObra..lece karmić dziecia..dziś ŁOGÓRKOWA ![]() do potem ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wpadłam na chwilę by się przywitac ![]() Blanuś śpi, a ja w końcu się wzięłam za sprzątanie chałupy i tak latam co by zdążyć zanim wstanie. Wczoraj poszłam spać razem z Blanką, w ubraniu zasnęłam ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie ! ![]() I życzę dużo zdrówka chorowitkom ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |||||||||
Raczkowanie
|
Byliśmy u lekarza, nic niepokojącego na szczescie nie widać, być może to zęby, mamy obserwować.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...er_S-1370.html Więc kubełkową możesz spokojnie brać, nas tylko pytali czy mamy w 1 czy 2 częściach, nasza jest 1-częściowa ale i tak kupiliśmy pokrowiec z Ikei bo mamy żółtą i baliśmy sie że nam pobrudzą więc też oddając możesz spakować do pokrowca. I w samolocie wielkością się nie przejmuj, w końcu ludzie latają z gondolkami, u nas jedna para miała gondolkę i nosidełko/fotelik. Ewentualnie możesz dopytać linii z którymi będziesz lecieć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I po porodzie to norma, że się pogarsza, niestety ![]() Cytat:
![]() ----------------------------- Dobrze jest ![]() Pola zaprezentowała wszystkie swoje umiejętności, łącznie z otwieraniem szafek i grzebaniem w kablach ![]() Przed majowym weekendem wizyta i jeśli będzie już wszystko ok, to będzie ostatnia ![]() A nie pisałam Wam, na tej ostatnie wizycie było tak, że babka zobaczyła, jak Pola raczkuje i mówi, że pewnie w święta zaczęła. My z tż tak ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-07 o 13:02 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
przypomniało mi się własnie, jak kilka lat temu do Indii leciałam z m.in. panicznie bojącą się latania koleżanką i ona miała przpisane przez lekarza jakieś prochy uspakajajace na lot i spakowała je do dużej torby....przypomniała sobie o tym już po zdaniu bagaży, potem lataliśmy jak nienormalni próbując odzyskać nadany już bagaż, jakiś celnik w końcu się ugiął i pozwolili wrócić bagaż i wyjąć prochy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zna sie kobieta na rzecy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ciocia tez sie boi, ale lata zalana w trupa. Bylas w Indiach? Opowiadaj!! Na razie luzno rozmawialysmy, powiedziala mi, ze rzeczywiscie mozna sie lekami wspomoc w takiej sytuacji a szczegolowo bedzie decydowac o wyborze konretnego tuz przed wylotem, bo musi zbadac i dobrac pod katem dziennej aktywnosci dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kurde chyba wykorzystamy limit chorób na wątku przynajmniej na rok
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Alez nam te chorobska daja w kość
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- U nas już lepiej, mamy szansę w pon wyjść do domu. Na oddziale panuje rotawiris ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w Indiach byłam, ale mi się nie podobało, użarło mnie tam jakieś diabelstwo i potem przez wiele miesięcy biegałam od lekarza do lekarz, nie wiadomo było co ze mną jest, wylądowałam w końcu w centrum chorób tropikalnych i tam się okazało, że przeszłam "dość" groźną gorączkę tropikalną- Dengę. Wracając do Indii, cieszę się, że zobaczyłam je na własne oczy, ale więcej się tam nie wybieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ezzo;45483564]aaa jak już lokum bedzie to inna kwestia, co do odległości...przecie nie tak daleko z tej Warszawy nad Bałtyk macie
![]() Biedna mała, zdówka ![]() Boćka znam, tam rozpoczęliśmy w ciąży poszukiwania wózka ![]() ooo fajnie, mam jedno pytanie, na necie często powracają opinie, że jak dziecko ciężkie to wózek bardzo w dół opada, ile waży wasza mała? I ile wy macie wzrostu ![]() ![]() ![]() Mam go dopiero od wczoraj takze trudno cos napisac ale 2 jazdy juz zaliczone,nie zauwazyłam zeby wózek opadał w dól ,mała wazy prawie 11 kg,ale zauwazyłam ze ma świetną amortyzacje,wcale nim nie telepie ,ja mam 166cm wzrostu tż 187 ,mi sie bardzo dobrze go prowadzi,tz nie miał jeszcze okazji,natomiast czytałam ze trudno sie wyjmuje cos z kosza na zakupy jeśli dziecko śpi,teraz ten problem rozwiązali umieszczając zamek w koszu ,takze wyjęcie teraz czegokolwiek to nie problem,acha ja mam model z 2014 ,niewiem jak jest w poprzednich modelach.Na chwilę obecną polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
heeej ! ale tłumnie tu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ooo zalana w trupa. ja też ![]() Cytat:
![]() masakra idzie sie do szpitala a przynosi rota ![]()
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
Oglądacie "Kobietę w lustrze"? Leci na pulsie po "Zbuntowanym"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
Hje-
![]() Co do okularów,ja swoje zaczęłam nosić w 2 albo 3 klasie szkoły średniej. I na początku tak mi było głupio że za każdym razem przed wejściem do sali je ściągałam i chowałam do torebki. Później po lekcji spowrotem na oczy ![]() ![]() I w ogóle w domu nosiłam je chwile i ściągałam. Więcej leżały niż je nosiłam właściwie. Myślałam na początku że ciężko mi przywyknąć i dlatego tak ale w końcu nie dawało mi to spokoju i poszłam do okulisty jeszcze raz bo czułam ból oczu jak je nosiłam. No i okazało się że miałam szkła na odwrót założone ![]() ![]() ![]()
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Widzę,że jakiś bum na ujawnianie się ![]() ![]() Ja wpadłam i wypadłam na kilka dni a to przez to, że tz wrócił po operacji do domu więc same wiecie..... No...to teraz zamiast 2 dzieci mam 3 ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
Mialas i tak sporo szczescia z denga
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Raczkowanie
|
...aha i któraś z was pisała o zasypianiu przy wentylatorze.
Rozumiem,znam ten ból ![]() I Filip-starszy syn i Mikołaj-młodszy -do roku noc w noc spali przy nagranym dźwięku odkurzacza ![]() I to nie chodziło tylko o samo zasypianie- to musiało buczeć calusieńką noc...masakra. Na szczęście obaj z tego wyrośli i w nocy jest tak jak być powinno-czyli cicho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
nieeee ;p
Meneq jadasz w domu wszystko pałeczkami?? ja własnie jem odgrzewany makaron pałeczkami i tak mi się nasuneło ![]()
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza spaghetti, ktore widelcem i curry oraz omletem z ryzem - lyzka, wszystko inne paleczkami. Salatke np. o wiele wygodniej w ten sposob. Ba od pewnego czasu podczas gotowania tez tylko paleczki, do mieszania, przewracania na patelni, nakladania na talerz, etc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | ||||
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Ohoho posypało się kilka nowych ujawnionych mamuś ![]() Właśnie jadłam mieszankę owoców morza z lidla JAKI WAŁ o Jezusie ![]() Cytat:
![]() Też z mężem bardzo zastanawiamy się nad okularkami dla Krzysia ale takimi ala policyjne hehehe - i od razu tłumaczę czemu - mały ma asymetrię na jednym oczku i opada często gęsto mu powieka i musimy oszczędzać te oczko i zawsze pod rozwiniętą budką jeździ. Tylko czy Hania nie ściąga okularków? Cytat:
Mój Krzyś bardzo lubi bawić się piłeczką. Kopie ją, rzuca do mnie ogólnie jest fan. Ma też zajawkę na książeczki. tak średnio z 3-4 na raz wciąga :p Potrafi pokazać paluszkiem że chce pić albo jeść słdziak mój... Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrówka !!!! Trzymaj się |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
oo to szybko, my tam gdzie dzwonilismy to po pół roku itd... ale też już obcykane mamy skąd i też ok 5tyg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak zrobiła mi takie już zdjęcia.Masakra;p Cytat:
![]() spaaaaaaaaaaać! dziś tzt wraca, ide gotować zupe;p i robie zaraz te pierozki Lady z ciasta fracuskiego, ale zapomnialam o pieczarkach;p kij tam;p sera dodam;p spać spać spać
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zadomowienie
|
meneq a podalabys przepis na jakas dobra japonska zupe?
![]() ![]() ![]() A, zapomnialam napisac: nawijko oczywiscie, ze z Paniczem w srodku ![]() ![]() Witam nowe mamy ![]() Co do okularow to na pewno moga zrobic wiecej krzywdy niz dobrego jak sie je czesto dziecku zaklada. Ja Gabi zalozylam moze ze 3 razy, glownie do zdjec ![]() ![]() Ale tak samo jest z damskimi. Lepiej chyba nie nosic niz nosic jakis szmelc ![]()
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie zupy robi sie w oparciu o wywar wodorostowo-rybny. Tylko teraz pytanie, czy jestes w stanie zdobyc skladniki: kombu i katsuo bushi lub niboshi? debrah na tym wywarze przygotowuje rowniez jedzenie dla Yae i to jest alternatywa dla doprawiania. Swietnie wydobywa smak poszczegolnych skladnikow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
http://www.houzz.com/photos/237278/A...kids-nashville
co myślicie??? Mebelki mamy właśnie takie ciemniejsze, może nie aż tak ciemne, ale jednak. Jedyny pokoik od hohoho czasu, który mi się spodobał :P Deli, uduszę za tą stronę, wtopiłam na maksa ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-03-07 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.