Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 09:08   #1921
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
brawa za wagę

na którą do pracy??

Od kiedy w lidlu na promocja na pampersy??

Dzk

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Serio mialyscie problem z jedzeniem po zalozeniu aparatu? Ja tylko pierwszego dnia nie wiedzialam, jak jesc z tymi drutami na zebach, a potem juz spoko bylo. Najgorzej wspominam naciaganie zebow co miesiac - ten bol przez nastepne 2-3 dni byl okropny... ://

Ja tez nosilam ten aparat retencyjny po zdjeciu stalego, ale bardzo go nie lubilam... Wiec szybko przestalam. Zeby dalej mam proste, choc zdjelam staly 4 lata temu. Nic sie z nimi nie dzieje. Poustawialy sie po swojemu, ale nie widac roznicy.

Generalnie uwazam, ze warto. Naprawde warto, choc nie jest to przyjemne, ale efekty sa swietne. I wcale nie wyglada to brzydko. Ja mialam zwykly, metalowy aparat, mocno widoczny i naprawde fajnie wygladal.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka

Mnie druty nie przeszkadzaly w niczym, ale wlasnie przez naciagniecie bol byl taki, ze gryzc nie moglam i za pierwszym razem trwal ponad 2miesiace
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:14   #1922
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Widzę masz podobne zagwozdki jak ja Mi się podoba dużo stylów i boje się, że w naszym domu nic do siebie nie będzie pasowało

A tak btw. mamy już wszystkie papiery, pozwalające rozpocząć budowę (kurde milion lat to trwało)

Joggera tak można składać

no to super! u nas od przyszłej soboty ruszamy dalej z budową.

Kochana, nie wiem czy znasz tę stronkę --> www. houzz.com wczoraj ją przeglądałam i jestem totalnie zachwycona. Mam wiele pomysłów ale chce żeby to wszystko jakoś ze sobą grało. Na pewno chce kuchnie biało czarną. ;]

U nas nocka lepsza niż ostatnie! 3 albo 4 pobudki;> wiec luzik! nawet się wyspałam, wstałyśmy o 6.40 ale dospałyśmy jeszcze godzinke, teraz mój motylek ma drzemkę.

Mała sie obudzi i jedziemy dowieźć dokument do urzędu i do sklepu z butami, może jakieś fajne beda dla Amelosława ;> ostatnio jeździłam za emelkami, nic nie było fajnego.. ale ma być jeszcze dostawa. A przez neta jej nie kupie butów.

Meneq, ja mam dość dużą wadę, ja mam bardzo wysuniętą szczene do przodu, dopiero jak zrobiłam zdjęcie boczne to się przeraziłam. :/ a po zakonczeniu aparatu, pewnie mnie czeka jakaś retencja. Ale musze musze to zrobić, no nie wyobrazam sobie z taką szczena cale zycie.

Kurcze, oby Bartusiowi bylo lepiej...

Black- ja na góre zakładam estetyczny a na dół metalowy. Cena estetycznego to 300zł więcej niz metalowego, wiec szarpne sie;p a na dole, to juz niech sobie bedzie metalowy.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:15
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:15   #1923
treselle0
Zadomowienie

dzisiaj 3 pobudki takze nie ma zle....szkoda tylko, że Ola sie budzi jak wstaje np do toalety, a jak chce sie siusiu to ciezko spac dalej O 8 juz zaliczyłyśmy lidla i nawet drzemke (tu lekki żal bo trwała tylko 30 min)
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

poszłam dzisiaj do H&M kupić te jeansy w promocji młodemu i nic ciekawego już nie było wiedziałąm, że tak będzieale za to kupiłam mu koszulę na lato

próbowałam dzisiaj też na spiocha i za pierwszym podejściem się nie udało, ale po jakichś 20 min jeszcze drugie podejście i nie obudził się a tak w ogóle, to strasznie mocny ma sen w nocy, bo nie dość, że ten inhalator buczy, to jeszcze spadła mi lampka nocna z parapetu, uderzając przy okazji o grzejnik, a ten nawet się nie poruszył

dla jednych lepsze, dla innych nie, co kto lubi można by długo na ten temat dyskutować, ale chyba nie ma większego sensu, bo i tak nikt nikogo nie przekona

może nie będzie tak źle

macie, macie trochę czasu minie i będzie lepiej

nie rozumiem Twojego wpisuPrzeciez napisałam DLA MNIE...
Nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać, skoro było pytanie o antykoncepcje i dziewczyny napisały, co stosuja to i ja napisałam o swojej metodzie, a ze posypały sie teksty przesmiewcze o 13-dzieci to chyba miałam prawo zareagowac, bo tak nie jest?
EOT
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hje- jeśli robić rosól to po co do niego dodawać jeszcze rosół z kostki?
ja zawsze muszę mieć kawałek wołowiny, porcje rosołową lub ćwiartki i kawałek indyka, dałam kiedyś szyjkę kaczą też ok
z warzyw, dodaje mnóstwo pietruszki i selera bo bardzo lubię te warzywa, marchewki nie za dużo, no i por, kawałek liści selera, lubczyk i duuużo cebuli przypalonej - Ewulka poza klarownością daje także przepyszny charakterystyczny smaczek, lubię czuć w domu tą paloną cebulkę- wtedy wiem,że to niedziela
no i do rosołu dodaje także dużo natki w całości do gotowania a na talerzu też jeszcze posypuję zieleniną
rosół gotuję ok 4 godzin

wiesz, ja bardzo źle się czuje w okularach zawsze miałam kompleks i jako dziecko też nie nosiłam
ale od jakiegoś czasu nie daje rady w soczewkach i nie mialam wyjśćia
myślę,że do ludzi nie wyjdę w okularach, nie wiem coś ze mną jest nie tak, nie potrafię się przełamać
no ale co do poprawy- to faktycznie,wczoraj nie mogłam się napatrzeć jakie mam piękne dzieci widzę 10000 razy lepiej niż w soczewkach

Mój mały je wszystko to co my,na szczeście dużo soli nie używam

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

kciuki zaciśnięte
Wiesz, ze miałam tak samo Tylko soczewki albo bez niczego, okulary tylko wieczorkiem w domu. Zmieniło sie w ciazy. Soczewki jako drozsza inwestycja została zastapiona okularami..... no i sie przyzwyczaiłam(choc prawie 9m-cy to trwało)

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:16
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:16   #1924
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kochana, mam pytanie, czy Ty długo szukałaś inspiracji urządzenia swojego domku? czy wiedzialaś już od dawna, jak ma wyglądać;] tak z ciekawości pytam
w sumie to wiedziałam od zawsze
jak mieszkałam w bloku to urządzałam mieszkanie nowocześnie natomiast zawsze siedziało mi w głowie,że dom będzie w rustykalnym stylu i koniecznie białe meble

a Ty jaką masz wizję?

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
A słuchaj, jadłaś może carpacio z buraka? Ja kilka razy jadłam w restauracji, z kozim serem, trochę orzechów włoskich i rukola, do tego sosik miodowo-musztardowy. Pycha, tylko nie robiłam sama w domu bo nie wiem jak przyrządzić tego buraka, wydaje mi się że samo ugotowanie nie wystarczy, on tak smakował jakby był w czymś zamarynowany. Może jadłaś coś podobnego i kojarzysz?
no jasne
tylko,że gotowany to tak średnio, najlepiej buraka upiec w folii ze skórką- wtedy jest wyjątkowo aromatyczny i słodki
ale też moje genialne odkrycie- buraczki z lidla kobieto kupuję je hurtowo, one są na warzywach, zafoliowane, są po prostu obłędne a marynuje w oliwie z odrobiną cytryny, ziół i czosnku
ja to wogóle lubię carpaccio- z cukini nawet robiłam,też obłęd
lubię też klasyczne z polędwicy wołowej a także z łososia
a ja mam do Ciebie pytanie bo gdzieś mi śmignęło,że byłaś na wakacjach z maluchem samolotem- co brałaś do jedzonka?
bo my się chyba wybieramy w czerwcu, mamy ograniczenia bagażowe i nie wiem jak zaplanować żarcie dla młodego- słoiczki? przecież nie będę tego targać, można kupić na miejscu, mleko, kaszki? kurcze jak to ogarnąć?

a tak wogóle to witam się
mały spał pięknie, z jedną pobudką o 4 na mleczko i spal prawie do 7
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:17   #1925
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzisiaj 3 pobudki takze nie ma zle....szkoda tylko, że Ola sie budzi jak wstaje np do toalety, a jak chce sie siusiu to ciezko spac dalej O 8 juz zaliczyłyśmy lidla i nawet drzemke (tu lekki żal bo trwała tylko 30 min)

nie rozumiem Twojego wpisuPrzeciez napisałam DLA MNIE...
Nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać, skoro było pytanie o antykoncepcje i dziewczyny napisały, co stosuja to i ja napisałam o swojej metodzie, a ze posypały sie teksty przesmiewcze o 13-dzieci to chyba miałam prawo zareagowac, bo tak nie jest?
EOT
Wiesz, ze miałam tak samo Tylko soczewki albo bez niczego, okulary tylko wieczorkiem w domu. Zmieniło sie w ciazy. Soczewki jako drozsza inwestycja została zastapiona okularami..... no i sie przyzwyczaiłam(choc prawie 9m-cy to trwało)

Ja nosze od zerówki okulary;> i ni ma opcji, nie wyjde z domu w okularach, nie i koniec;] to wydaje mi sie,ze szybko się przyzwyczaiłaś

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-07, 09:19   #1926
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
EOT
ja nosiłam niebieskie szkła
ale po kilku godzinach miałam ochotę sobie oko wydrapać
wiesz, mi przez rok wzrok się popsuł o 1 dioptrie -rozumiesz, rok!!!!!!!
babeczka mówiła,że często tak po ciąży się dzieje
Stary 2014-03-07, 09:22   #1927
LadyWhisper
Zakorzenienie

no mnie na początku te separatorki najbardziej bolały i chyba tydzień na jogurtach jechałam.... potem już właściwie nie było problemu, po naciągnięciu 1-2 dni bolało tylko

wiecie, wczoraj się dowiedziałam, że jedna z dziewczyn ode mnie z grupy NR jest w 5tym miesiącu ciąży i z nami biega takie to cudowne i tak jej szczerze zazdroszczę, że może, ja tak strasznie chciałam w ciąży biegać

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 09:24   #1928
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, podjelam decyzje w sprawie stazu - zaraz bede dzwonic, umawiac sie.

BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:26   #1929
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no mnie na początku te separatorki najbardziej bolały i chyba tydzień na jogurtach jechałam.... potem już właściwie nie było problemu, po naciągnięciu 1-2 dni bolało tylko

wiecie, wczoraj się dowiedziałam, że jedna z dziewczyn ode mnie z grupy NR jest w 5tym miesiącu ciąży i z nami biega takie to cudowne i tak jej szczerze zazdroszczę, że może, ja tak strasznie chciałam w ciąży biegać
kurcze a to można????
szok!

Black- kciuki!!!!!!
Stary 2014-03-07, 09:30   #1930
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

Kochana, nie wiem czy znasz tę stronkę --> www. houzz.com wczoraj ją przeglądałam i jestem totalnie zachwycona. Mam wiele pomysłów ale chce żeby to wszystko jakoś ze sobą grało. Na pewno chce kuchnie biało czarną. ;]

U nas nocka lepsza niż ostatnie! 3 albo 4 pobudki;> wiec luzik! nawet się wyspałam, wstałyśmy o 6.40 ale dospałyśmy jeszcze godzinke, teraz mój motylek ma drzemkę.

Mała sie obudzi i jedziemy dowieźć dokument do urzędu i do sklepu z butami, może jakieś fajne beda dla Amelosława ;> ostatnio jeździłam za emelkami, nic nie było fajnego.. ale ma być jeszcze dostawa. A przez neta jej nie kupie butów.

Meneq, ja mam dość dużą wadę, ja mam bardzo wysuniętą szczene do przodu, dopiero jak zrobiłam zdjęcie boczne to się przeraziłam. :/ a po zakonczeniu aparatu, pewnie mnie czeka jakaś retencja. Ale musze musze to zrobić, no nie wyobrazam sobie z taką szczena cale zycie.

Black- ja na góre zakładam estetyczny a na dół metalowy. Cena estetycznego to 300zł więcej niz metalowego, wiec szarpne sie;p a na dole, to juz niech sobie bedzie metalowy.
super, ze budowa rusza, zazdroszcze Ci
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

hje nic nie powiedział

Kuba dostał od babci i cioci dwie kurteczki (jedna na 122 cm a druga na 86 cm) takie przejściowe i obie są za małe
aha i pan ortopeda pochwalił buciki z Befado, powiedział, że bardzo dobre

dziewczyny, z czym robicie lasagne? I czy przed wyłożeniem makaronu do formy gotujecie go chwilę?
To Kubus prawdziwy facet juz

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Hej

siostra u mnie byla na feriach cale 2 tygodnie, wiec do kompa dostepu nie mialam, czasami jak bylysmy w domu to udalo mi sie na chwile na fb wejsc

a teraz sie nie ogarniam, w dzien nie moge wlaczyc bo Natusia zaraz chce a spi mi tylko na spacerze, a jak zasypia to ja jestem tak padnieta ze tez sie klade

Pozdrawiam

Jestem ciekawa co u Was slychac

na fb czytam jak coraz wiecej Maluszkow chodzi
witaj fajnie, ze miałas siostre Co tam u Was, jak Natalia?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
deli tez mialam aparat, poczawszy od separatorow do 2miesiecy od zalozenia jadlam plynne i polplynne rzeczy. A tylko gore mialam zakladana. Pozniej dol, ale chyba bolalo ok. tygodnia. Profil ani ksztalt twarzy nie zmienil mi sie nic a nic.
Co bedziesz nosic po zdjeciu aparatu dla utrzymania efektu? Ja mialam plytke retencyjna i dopoki nosilam bylo ok, pozniej zaczely zyc swoi zyciem, ale nie widac zmian. Teraz podobno jest cos, drut?, co dokleja sie za zebami i nosi sie do konca zycia, ale efekty leczenia dzieki temu pzpostaja niezmienne.
silver kciuki w pracy!!
mala nie mam lekko, ale to co sie dzieje u Ciebie to jakas masakra
kunegundo witaj!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

yellow nawilzaj pomieszczenia, w ktorych przebywasz i nawilzaj gardlo: plucz, jedz cukierki lub zuj gumy i zaloz maseczke. Powinno pomoc chociaz troche

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

debrah napisze Ci, jak sobie poradzilam z myciem zebow. Kiedy myje swoje, to daje Yae szczoteczke treningowa i ona mnie nasladuje. Kiedy skoncze, biore ja na kolana i myje jej zabki - cieszy sie wtedy niesamowicie. Jednoczesnie spiewam jej "Myje zeby" Fasolek, poczatkowo filmik z youtube puszczalam.
Jestem gapa, dopiero lekarka mnie uswiadomila - Yae wyszly 3 zeby - dolne dwojki i gorna czworka. To chyba dlatego wczorajmnie tak bezwzglednie gryzla caly dzien...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

neti sprobuj ze slomka. Duzo latwiejsie nauczyc
u Nas Olcia baardzo lubi mycie zębów Ale najpierw tylko patrzyła jak ja sobie myję (sama jeszcze nie miała), wiec kiedy w koncu zabrałam sie za jej pierwsze ząbki ze szczoteczką to bardzo była zadowolona i teraz od razu otwiera buzke i czeka .... ale pozwala mi je myś jakies 30 sek, pozniej koniecznie musi sama
Stary 2014-03-07, 09:31   #1931
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
My dzis bylysmy na szczepieniu: Hib, pneumokoki, odra i rozyczka. Yae w ubraniu i z pielucha wazy rowne 9kg, wiec pewnie ok. 8,5 w rzeczywistosci. Mierzy 71,1cm.
za wagę
Płakała na szczepieniu?
Cytat:
na którą do pracy??
Na 14.00 ale wiadomo że ten pierwszy dzień wolałabym być wcześniej więc po 13 już tam będę

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

super że się zdecydowałaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 09:33   #1932
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
kurcze a to można????
szok!

Black- kciuki!!!!!!

wow, szok. U mnie też się nic nie działo z ciążą a moja dr kategorycznie zabroniła mi biegać. Widać co dr to opinia.

Marsi, mi też podobają się takie wnętrza, szczególnie kuchnia mi się taka marzy w stylu angielskim... ale salon juz np nie koniecznie i wydaje mi się ze nie pasowałoby tu kuchnia w takim stylu a salon juz nowoczesny, no i kuchnia jest otwarta na salon. Ale też nie chce surowizny w domu. Chce to jakoś ładnie ciepło, nowocześnie połączyć. hmmmmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-07, 09:34   #1933
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Ja nosze od zerówki okulary;> i ni ma opcji, nie wyjde z domu w okularach, nie i koniec;] to wydaje mi sie,ze szybko się przyzwyczaiłaś
jezeli tak na to patrzec to faktycznie

Cytat:
ja nosiłam niebieskie szkła
ale po kilku godzinach miałam ochotę sobie oko wydrapać
wiesz, mi przez rok wzrok się popsuł o 1 dioptrie -rozumiesz, rok!!!!!!!
babeczka mówiła,że często tak po ciąży się dzieje
duzo, mi przeskoczyło z 2 i 2,25 na 3 i 2,5,..... zreszta pisałam tu o moich doswiadczeniach z okulistami (tragedia), w kazdym razie po porodzie miało wrocic a sie pogłebiło Od wczoraj pomykam w kujonkach
Stary 2014-03-07, 09:34   #1934
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja chcę sobie kupić soczewki, zbieram się i zbieram, ale podobno w Gliwicach jest hurtownia - 70zł za 3 pary soczewek miesięcznych, muszę się wybrać

Tress, absolutnie nie było to prześmiewcze, napisałam po prostu fakt, kiedyś nawet nam przyniosła zdjęcie z całą swoją familią, autentycznie 13cioro dzieci, do końca życia tego nie zapomnę dobrze, że jesteś zadowolona, tak jak Kija, fajnie mieć tak dużą świadomość swojego ciała, natomiast ja bym chyba na zawał zeszła, przy gumkach świruję a co dopiero przy mierzeniu temperatury

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:39   #1935
ILLUSION
Wtajemniczenie

powariowałyście, 2 dni Was nadrabiałam
Nie lubię tak się wbić jak nie jestem na bieżąco i za każdym razem jak już prawie nadrobiłam to musiałam przerwać i dowalałyście kolejnych kilka stron.

U nas zasmarkaniec mały Zaraził się chyba od mojego chrześniaka. Jak Zosia się urodziła to mój brat jak odebrał małego ze żłobka to chciał jechać do szpitala żeby z żoną i córeczką posiedzieć i przywiózł do nas synka. No i on przeziębiony był i Igor chyba złapał od niego. Możliwe to żeby u Igora dopiero po 2 dniach objawy były a nie od razu? Nastepnego dnia brat dzwonił i pytał czy Igor zdrowy bo że był u lekarza z małym i że wirusówka. Ale chrzesniak kaszel miał a Igi tylko zasamrakany.
No i nie wiem co robić bo jutro mieliśmy jechać do TŻta rodziny (jakieś 60 km) bo jest msza bo pierwsza rocznica śmierci męża babci, ale z takim zasmarkańcem chyba nie będę jechała, zwłaszcza że tam będą inne dzieci i je pozarażać może a dodatkowo nie chcę żeby się doprawil mocniej jak zimno będzie. Na pogrzebie nie byłam bo Igorek był malutki (nawet go nie zdążyła zobaczyć męża babcia) mąż sam był a teraz mlody przeziębiony...Jestem za tym żeby nie jechać a jak Igor wyzdrowieje to podjedziemy na cmentarz bo byliśmy dawno już -1 listopada. Może babcia tam na górze zrozumie...

Debrah - super z ta kąpielą Amelki. Dzieciaki juz takie kumate się robia że szok

Igor za każdym razem jak go poproszę to mi przynosi piłeczkę i ja mu wtedy biję brawo a później rzucam tą piłeczką o ścianę i on mi znowu przynosi i tak w kółko. Po kilku dniach takiej zabawy ja patrzę Igi po wzięciu piłeczki rzucił nią sam o ścianę, podniósł i w czasie jak niósł żeby mi podać to już sam bił sobie brawo. I juz za każdym razem tak robi
Stary 2014-03-07, 09:42   #1936
Ultra81
Rozeznanie

Hej
Młodzież śpi, ja nadrabiam

Misia - co do książek, to mam Alice Munro i wywiad-rzekę ze Danutą Stenką, także rozstrzał spory.

Insolito - gratki za pozwolenie na budowę!

Nawijko - świetny wózek!

Debrah - co do mycia zębów, to u nas rano i wieczorem, najlepiej we dwie - ona myje mi (czyli trzyma moją szczoteczkę), a ja myję jej. Nawet całkiem sprawnie to wychodzi I gratki za ząbki!

Meneq - fajnie, że już po szczepieniu

Deli - super, że ruszacie z budową

Black - kciuki za staż Oby było po Twojej myśli.

Silver - jak wrócisz z pracy, napisz, jak wrażenia.

Jak się Mała obudzi, to ruszamy na dzielnię Będę wieczorem, miłego dnia!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:43   #1937
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
wow, szok. U mnie też się nic nie działo z ciążą a moja dr kategorycznie zabroniła mi biegać. Widać co dr to opinia.

Marsi, mi też podobają się takie wnętrza, szczególnie kuchnia mi się taka marzy w stylu angielskim... ale salon juz np nie koniecznie i wydaje mi się ze nie pasowałoby tu kuchnia w takim stylu a salon juz nowoczesny, no i kuchnia jest otwarta na salon. Ale też nie chce surowizny w domu. Chce to jakoś ładnie ciepło, nowocześnie połączyć. hmmmmm
dokładnie ale to jest nic w zeszłą sobotę byłam na łyżwach i była laska, fakt straaaasznie młoda nie wyglądała na 18 i śmigała na łyżwach
wiecie co, ja wiem,że to generalnie jej sprawa ale co za brak wyobraźni, ludzie jedzili jak szatany, przecież któs mógłby na nią wpaść a brzuszek był spory myślę że 7 miesiąc tak lekko bo nie było już jej widać talii
nie wiem dla mnie to brak odpowiedzialności

Deli co do wnętrza- my robiliśmy meble na zamówienie bo ja je sama projektowałam, więc kuchnia i salon (chodzi mi o bilioteczkę) jest w podobnym stylu, kuchnia jest otwarta więc wszystko musi współgrać
teraz śliczne kuchnie mają w ikea, nawet w angielskim stylu- i tu byś mogła połączyć style bo jeśli salon urządziłabyś meblami z ikea to raczej by się nic nie gryzło

jak lubisz wnętrza takie jak ja to polecam Ci niedrogą gazetkę Moje mieszkanie kosztuje ze 4 zeta ale inspiracje mają genialne

Cytat:
jezeli tak na to patrzec to faktycznie

duzo, mi przeskoczyło z 2 i 2,25 na 3 i 2,5,..... zreszta pisałam tu o moich doswiadczeniach z okulistami (tragedia), w kazdym razie po porodzie miało wrocic a sie pogłebiło Od wczoraj pomykam w kujonkach
ja też mam coś w rodzaju kujonek, TZ zaszalał i namówił mnie na fioletowo błękitne oprawki

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:44
Stary 2014-03-07, 09:47   #1938
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
ja chcę sobie kupić soczewki, zbieram się i zbieram, ale podobno w Gliwicach jest hurtownia - 70zł za 3 pary soczewek miesięcznych, muszę się wybrać

Tress, absolutnie nie było to prześmiewcze, napisałam po prostu fakt, kiedyś nawet nam przyniosła zdjęcie z całą swoją familią, autentycznie 13cioro dzieci, do końca życia tego nie zapomnę dobrze, że jesteś zadowolona, tak jak Kija, fajnie mieć tak dużą świadomość swojego ciała, natomiast ja bym chyba na zawał zeszła, przy gumkach świruję a co dopiero przy mierzeniu temperatury
Rozumiem Lady....panuje taki stereotyp, ze stosujac metody naturalne ma sie 'kupe' dzieci, ale jak widac np po mnie to nieprawda
Kto ile chce tyle ma. Metody naturalne to nie kalendarzyk. Ja miałam takie same schizy jak Ty, dlatego na poczatku, jak uczylismy sie tej metody to stosowalismy ja z gumkami, po paru miesiacach dopiero zupełnie od nich odeszlismy

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:48
Stary 2014-03-07, 09:50   #1939
insolito
Zadomowienie

Cytat:

też myślałam, że u nas nie przejdzie i w szoku byłam
a koszula taka http://www.hm.com/pl/product/23713?article=23713-B ; jeszcze muszę dokupić trampeczki w paski i kaszkiet

Ładna
Kurcze, a ja się boje Piotrowi kupić buciki z hm

Cytat:
niezły pomysł prawdziwe roboty na wysokościach
u nas kuweta jest w garażu, bo kocia zawsze stoi pod drzwiami do garażu, jak jej się chce coś; a jak nikogo nie ma w domu, to ona albo na zewnątrz biega albo w garażu na szafie śpi
O wodzę, że dziś znów luzy w pracy, coś gejos nie w formie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Bokeh nie smutasuj się.
Nowy blog super.
I ten projekt ze zdjeciami dziecka podoba mi się ale ja nie mam bloga

To Bokeh ma nowego bloga

Cytat:
hej
U nas w końcu nocka bez pobudek
a i wyszła Hani kolejna 4 także, pewnie to była przyczyna
za ząbek

Cytat:
Czesc!
Nadrabiam, nadrabiam i nadrobic nie moge.
Sa jakies wiesci od fewci? Martwie sie.
sylwietto co u Was? Jak Bartulek?
hje kciuki!!
marsi jak ugotowac rosol, jesli nie mozna kupic selera i pietruszki?
My dzis bylysmy na szczepieniu: Hib, pneumokoki, odra i rozyczka. Yae w ubraniu i z pielucha wazy rowne 9kg, wiec pewnie ok. 8,5 w rzeczywistosci. Mierzy 71,1cm.
Zajrzyj do klubu

JAk Yae zniosła szczepienie tzn. wkłucie?

Cytat:

Dzieki za stronkę zaraz oblukam
Cieszę się, że noc lepsza

O ja nie wiedziała, żę są jakieś estetyczne aparaty

A wy budujecie na zaprawę czy klej? Bo my się zastanawiamy co lepsze

Cytat:

O fajnie, ale też nie przypuszczałam, żę można biegać w ciąży

Cytat:

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Na 14.00 ale wiadomo że ten pierwszy dzień wolałabym być wcześniej więc po 13 już tam będę
Powodzenia Kochana

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 09:50   #1940
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kaszlu. Z rana też brzydko pokasływała więc uznaliśmy z mężem że po prostu podjedziemy do lekarza. Udało się umówić wizytę na 11:30 a mamy 5 min samochodem to wolimy żeby ktoś ją obejrzał. Mam tylko nadzieję że to nic poważnego.

Cytat:
w sumie to wiedziałam od zawsze
jak mieszkałam w bloku to urządzałam mieszkanie nowocześnie natomiast zawsze siedziało mi w głowie,że dom będzie w rustykalnym stylu i koniecznie białe meble

a Ty jaką masz wizję?

no jasne
tylko,że gotowany to tak średnio, najlepiej buraka upiec w folii ze skórką- wtedy jest wyjątkowo aromatyczny i słodki
ale też moje genialne odkrycie- buraczki z lidla kobieto kupuję je hurtowo, one są na warzywach, zafoliowane, są po prostu obłędne a marynuje w oliwie z odrobiną cytryny, ziół i czosnku
ja to wogóle lubię carpaccio- z cukini nawet robiłam,też obłęd
lubię też klasyczne z polędwicy wołowej a także z łososia
a ja mam do Ciebie pytanie bo gdzieś mi śmignęło,że byłaś na wakacjach z maluchem samolotem- co brałaś do jedzonka?
bo my się chyba wybieramy w czerwcu, mamy ograniczenia bagażowe i nie wiem jak zaplanować żarcie dla młodego- słoiczki? przecież nie będę tego targać, można kupić na miejscu, mleko, kaszki? kurcze jak to ogarnąć?

a tak wogóle to witam się
mały spał pięknie, z jedną pobudką o 4 na mleczko i spal prawie do 7
Dzięki za odp w sprawie carpaccio. Co do jedzenia na wyjeździe. Jak pytaliśmy w biurze to nam powiedzieli że ludzie zazwyczaj biorą ze sobą bo boją się że będą inne składy (np same owoce morza) itp. No ale my jechaliśmy na 2 tyg uznaliśmy że to bez sensu brać tyle jedzenia. I wzieliśmy kaszke - 1 opakowanie a słoiczki, chusteczki nawilżane, pampersy, w ilości na ok. 2 dni - tylko żeby zaraz po przylocie nie musieć lecieć do sklepu. I tak: pampersy bez problemu, marki pampers i lokalne których nie znałam tylko pampersy ok. 3 razy droższe niż u nas :/ Mleko u nas jeszcze z piersi ale kojarze ze bylo bez problemu, a sloiczki też były, tylko mały wybór. Chusteczki nawilżane też bez problemu. Natomiast wracajac do jedzenia to potem juz Mala zawsze jadła coś z menu hotelowego, mieliśmy all inclusive i jedzenie w formie bufetu wiec zawsze się coś znalazło odpowiedniego dla niej. A jak wyjazd planujecie za pól roku to już w ogóle nie powinnać mieć problemu z dobraniem jedzenia dla Leosia.

Cytat:

MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:54   #1941
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie ale to jest nic w zeszłą sobotę byłam na łyżwach i była laska, fakt straaaasznie młoda nie wyglądała na 18 i śmigała na łyżwach
wiecie co, ja wiem,że to generalnie jej sprawa ale co za brak wyobraźni, ludzie jedzili jak szatany, przecież któs mógłby na nią wpaść a brzuszek był spory myślę że 7 miesiąc tak lekko bo nie było już jej widać talii

Deli co do wnętrza- my robiliśmy meble na zamówienie bo ja je sama projektowałam, więc kuchnia i salon (chodzi mi o bilioteczkę) jest w podobnym stylu, kuchnia jest otwarta więc wszystko musi współgrać
teraz śliczne kuchnie mają w ikea, nawet w angielskim stylu- i tu byś mogła połączyć style bo jeśli salon urządziłabyś meblami z ikea to raczej by się nic nie gryzło

jak lubisz wnętrza takie jak ja to polecam Ci niedrogą gazetkę Moje mieszkanie kosztuje ze 4 zeta ale inspiracje mają genialne

ja też mam coś w rodzaju kujonek, TZ zaszalał i namówił mnie na fioletowo błękitne oprawki
Marsi a Ty masz cos wspolnego z branza wnetrzarska, czy 'tylko' zdolnosci? (Zaprojektowanie sobie mebli wymaga talentu) My mieszkamy w kawalerce i jezeli nie bedzie Nas stac na wieksze to bedziemy remontowac to, tak zeby stworzyc 2 pokoje. Ja juz mam nawet kilka/nascie pomysłów, ale nie wiem, czy dobrze zeby taki laik sie tym zajmował
Stary 2014-03-07, 09:57   #1942
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
powariowałyście, 2 dni Was nadrabiałam
Nie lubię tak się wbić jak nie jestem na bieżąco i za każdym razem jak już prawie nadrobiłam to musiałam przerwać i dowalałyście kolejnych kilka stron.

U nas zasmarkaniec mały Zaraził się chyba od mojego chrześniaka. Jak Zosia się urodziła to mój brat jak odebrał małego ze żłobka to chciał jechać do szpitala żeby z żoną i córeczką posiedzieć i przywiózł do nas synka. No i on przeziębiony był i Igor chyba złapał od niego. Możliwe to żeby u Igora dopiero po 2 dniach objawy były a nie od razu? Nastepnego dnia brat dzwonił i pytał czy Igor zdrowy bo że był u lekarza z małym i że wirusówka. Ale chrzesniak kaszel miał a Igi tylko zasamrakany.
No i nie wiem co robić bo jutro mieliśmy jechać do TŻta rodziny (jakieś 60 km) bo jest msza bo pierwsza rocznica śmierci męża babci, ale z takim zasmarkańcem chyba nie będę jechała, zwłaszcza że tam będą inne dzieci i je pozarażać może a dodatkowo nie chcę żeby się doprawil mocniej jak zimno będzie. Na pogrzebie nie byłam bo Igorek był malutki (nawet go nie zdążyła zobaczyć męża babcia) mąż sam był a teraz mlody przeziębiony...Jestem za tym żeby nie jechać a jak Igor wyzdrowieje to podjedziemy na cmentarz bo byliśmy dawno już -1 listopada. Może babcia tam na górze zrozumie...

Debrah - super z ta kąpielą Amelki. Dzieciaki juz takie kumate się robia że szok

Igor za każdym razem jak go poproszę to mi przynosi piłeczkę i ja mu wtedy biję brawo a później rzucam tą piłeczką o ścianę i on mi znowu przynosi i tak w kółko. Po kilku dniach takiej zabawy ja patrzę Igi po wzięciu piłeczki rzucił nią sam o ścianę, podniósł i w czasie jak niósł żeby mi podać to już sam bił sobie brawo. I juz za każdym razem tak robi

Zdrowia dla Igorka

Kurcze, chyba faktycznie lepiej zostać w domy, bo jeszcze mały się doprawi.

Mądry synek

A już dawno miałam pytać, to Twoje oko w awatarze

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:57   #1943
treselle0
Zadomowienie

Silver powodzenia

Ruszyło troche programow w tv i nie wiem, co ogladac, bo i bitwa o dom i project runway, no i standardowe mjm...
ale poki co mykam do Kruszyny
Stary 2014-03-07, 09:59   #1944
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Dzięki za odp w sprawie carpaccio. Co do jedzenia na wyjeździe. Jak pytaliśmy w biurze to nam powiedzieli że ludzie zazwyczaj biorą ze sobą bo boją się że będą inne składy (np same owoce morza) itp. No ale my jechaliśmy na 2 tyg uznaliśmy że to bez sensu brać tyle jedzenia. I wzieliśmy kaszke - 1 opakowanie a słoiczki, chusteczki nawilżane, pampersy, w ilości na ok. 2 dni - tylko żeby zaraz po przylocie nie musieć lecieć do sklepu. I tak: pampersy bez problemu, marki pampers i lokalne których nie znałam tylko pampersy ok. 3 razy droższe niż u nas :/ Mleko u nas jeszcze z piersi ale kojarze ze bylo bez problemu, a sloiczki też były, tylko mały wybór. Chusteczki nawilżane też bez problemu. Natomiast wracajac do jedzenia to potem juz Mala zawsze jadła coś z menu hotelowego, mieliśmy all inclusive i jedzenie w formie bufetu wiec zawsze się coś znalazło odpowiedniego dla niej. A jak wyjazd planujecie za pól roku to już w ogóle nie powinnać mieć problemu z dobraniem jedzenia dla Leosia.
no właśnie w zezłym roku to jechaliśmy autem i mogłam spakować wszystko łącznie z krzesełkiem do karmienia
z doświadczenia wiem,że z ubranek to nosił może ze 4 koszulki a tak to resztą w pampku samym, mleczko też z cysusia a teraz?
z reguły nie korzystamy z biur podróży więc lecimy mając zapewnione śniadania
czyli proponujesz wziąć kaszkę,pampków na 2 dni i ewentualnie żarełko włąśnie na najbliższe godziny?
a miałam pytać jeszcze o wózek
nie mialaś problemu? bo ja raczej kubełkowego nie wezmę bo za dużo miejsca, chyba kupię na tę podróż parasolkę jakoś lekką rozkładaną do spania
mam tylko jeden dylemat, tylko nie śmiejscie się
od urodzenia młody jest nauczony zasypiać przy wentylatorze (my też ) zawsze targaliśmy go wszędzie za sobą a teraz będzie kino bo przecież do samolotu nie wezmę wentylatora

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Marsi a Ty masz cos wspolnego z branza wnetrzarska, czy 'tylko' zdolnosci? (Zaprojektowanie sobie mebli wymaga talentu) My mieszkamy w kawalerce i jezeli nie bedzie Nas stac na wieksze to bedziemy remontowac to, tak zeby stworzyc 2 pokoje. Ja juz mam nawet kilka/nascie pomysłów, ale nie wiem, czy dobrze zeby taki laik sie tym zajmował
co Ty nie mam nic wspólnego, po prostu miałam wizję, gdzieś widziałam w gazecie i potem z tym stolarzem mazaliśmy, kreśliliśmy itp
Stary 2014-03-07, 10:00   #1945
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:02   #1946
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuje kochana, musze poszukać jeszcze inspiracji

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ładna
Kurcze, a ja się boje Piotrowi kupić buciki z hm

O wodzę, że dziś znów luzy w pracy, coś gejos nie w formie

To Bokeh ma nowego bloga

za ząbek

Zajrzyj do klubu

JAk Yae zniosła szczepienie tzn. wkłucie?

Dzieki za stronkę zaraz oblukam
Cieszę się, że noc lepsza

O ja nie wiedziała, żę są jakieś estetyczne aparaty

A wy budujecie na zaprawę czy klej? Bo my się zastanawiamy co lepsze

O fajnie, ale też nie przypuszczałam, żę można biegać w ciąży

Powodzenia Kochana

na zaprawę ;] w ogóle, teraz więźbę będziemy zamawiać, bo u niektórych czeka się pół roku nawet;o no i wysyłam już zapytania o oferty z oknami. A Wy kiedy ruszacie z budową?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-07, 10:05   #1947
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dzk

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Mnie druty nie przeszkadzaly w niczym, ale wlasnie przez naciagniecie bol byl taki, ze gryzc nie moglam i za pierwszym razem trwal ponad 2miesiace

ja miałam to samo… e jak trzeba by było zrobiła by to znów
Cytat:

a nie ściąga ich? jak ja bym chciała mieć dzieciową zarę i kappahla pod ręką

może inhalacje, coś takiego jak dla dzieciaczków? lekarz mi mówił, że u dzieci takie wcześnie zaczęte inhalacje mogą na tyle załagodzić chorobę, że nie są potrzebne antybiotyki potem

chyba się zasiedziałam trochę
uciekam
dobranocki
no z jednej strony fajnie mieć ale dla portfela nie bardzo

jaki macie w koncu ten inhalator???

Cytat:
heloł!!!
Nie wiem, od czego to zależy, raz na wozie raz pod wozem dzisiaj jedna pobudka o 4 rano!!! i dalej leży w łóżeczku żuczek

Tyle wczoraj naskrobałyście, że olosie!!!

Aniu jak cudownie!!!

Dziewczyny z kotami, już dawno miałam się pytać, jak wy sobie dajecie radę z kuwetami??? Bo moje dziecię, odkąd się zorientowało, że w kuwecie piasek, to.....no wiecie, dąży non stop do tego, żeby tam grzebać szlag jasny mnie trafił jak dziecię trafiało 4365634767643 razy dziennie do kąpieli, bo nie zdążyłam na czas dolecieć. no i w końcu wymyśliłam a małż z teściem wykonali sorry za ten paskudny stołek, to jeszcze wersja robocza
wow i wskakuje tam? :P

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Bokeh nie smutasuj się.
Nowy blog super.
I ten projekt ze zdjeciami dziecka podoba mi się ale ja nie mam bloga

hmm ale widziałaś już nowy blog?:P
Cytat:
aha, witam nową mamę!!!
Ale kojarzę nick coś pisałaś już z nami??? Albo często podglądałaś, może dlatego

meneq, ja noszę do tej pory (tzn na noc zakładam) aparat retencyjny, taka sylikonowa nakładka, jak jej nie założę to mi szczęka przeskakuje więc pewnie będę skazana na niego do końca życia
mój juz na mnie nie pasuje….

sory ze bez polskich znakow ale mam nowa klawiature i mam alt dalej

no a to moja okularnica
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0228.jpg (75,7 KB, 51 załadowań)
Stary 2014-03-07, 10:09   #1948
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie w zezłym roku to jechaliśmy autem i mogłam spakować wszystko łącznie z krzesełkiem do karmienia
z doświadczenia wiem,że z ubranek to nosił może ze 4 koszulki a tak to resztą w pampku samym, mleczko też z cysusia a teraz?
z reguły nie korzystamy z biur podróży więc lecimy mając zapewnione śniadania
czyli proponujesz wziąć kaszkę,pampków na 2 dni i ewentualnie żarełko włąśnie na najbliższe godziny?
a miałam pytać jeszcze o wózek
nie mialaś problemu? bo ja raczej kubełkowego nie wezmę bo za dużo miejsca, chyba kupię na tę podróż parasolkę jakoś lekką rozkładaną do spania
mam tylko jeden dylemat, tylko nie śmiejscie się
od urodzenia młody jest nauczony zasypiać przy wentylatorze (my też ) zawsze targaliśmy go wszędzie za sobą a teraz będzie kino bo przecież do samolotu nie wezmę wentylatora

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

co Ty nie mam nic wspólnego, po prostu miałam wizję, gdzieś widziałam w gazecie i potem z tym stolarzem mazaliśmy, kreśliliśmy itp
Marsi nagraj wentylator na telefon lub płytke i puscisz Leo a gdzie lecicie jak mozna zapytać
Moj tz w maju do Hiszpani a potem w czerwcu do Chorwacji jedzie mielismy wszyscy a teraz dupa z tego wyjdzie mi zostaja wakacje na turnusie w złotowie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:10   #1949
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Ja miałam na górze pol na pol chyba do trójek albo 4 miałam ten ceramiczny bialy...a, reszta byl metalowy-wogole nie było widać.chyba ze se piedryklam kolorowe gumeczki na ten bialy(ale to już jak go jakiś czas miałam i się oswoilam) a co di podkrecania...ból był zawsze przez pierwsze 3-4dni po.

Dziewczyny co na wodnisty lecacy wciąż katar...leci Antoniowi jak z kranu..krople i wyciaganie nic nie daje...
Pójdę z nim pierwszy raz na spacer zaraz..moze mu trochę przejdzie.

Meneq...czyli radzisz żeby zainwestowac w niekapka z rurką?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-07 o 10:23
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:13   #1950
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

hmm ale widziałaś już nowy blog?:P

no a to moja okularnica
Ojjojoj zagalopowałm się troszkę, chodziło mi o fb. Nie musicie tak się czepiać od razu

Hania boska, jak gwaizada filmowa
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości