Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 09:52   #3271
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Lenistwo i maly dół który juz prawie zakopany :p ja sie teraz tez nie maluje ale chyba to błąd bo przynajmniej sobie humor poprawie.

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
ja bez malowania nie wychodze z domu

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:15   #3272
zazdrosnica0
Zadomowienie

Wczoraj miałam dzień śpiocha. Przeleżałam cały dzień na worku sako z książką, a wstawałam tylko do ubikacji i jeść Za to dziś umówiłam się z dziewczyną poznaną na fb, która też nie ma znajomych w tym mieście, a jest mamą 2 miesięcznego chłopca. Więc jakby co może akurat się dogadamy i będę miała z kim chodzić na spacerki i na plac zabaw
Wczoraj też się dowiedziałam, że u nas w mieście organizują darmową szkołę rodzenia. Grupy średnio po 10 par, spotkania 1 raz w tygodniu po 1,5h przez 10 tygodni. Nowe grupy tworzą raz w miesiącu, a ja już się na czerwiec zapisałam bo tak szybko miejsca uciekają

Dziś też porównałam wagę i wymiary z przed ciąży i dzisiejszą co by podsumować I trymestr.
startowałam z wagą 57 kg przed świętami, przez styczeń/luty schudłam do 54,5kg, teraz mam 55,7kg więc mieszczę się w normie w biodrach przybyło 2cm, i 2 cm w cyckach i to by było na tyle

Aneta??? wiem co przechodzisz, ale obie musimy żyć nadzieją że jest wszystko ok i się nie stresować. Lekarz mi powiedział, że teraz dziecku możemy bardziej zaszkodzić przez nasz stres niż faktycznie pokazują to nasze "statystyczne" wyniki
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:19   #3273
martek
Raczkowanie

Witam Niedawno wróciłam z pobrania krwi, matko czułam się jakby mnie wampir ugryzł, pobrała tyle krwi i mimo,że to najdelikatniejsza "pobieraczka" z jaką miałam do czynienia, to i tak mam krwiaka, jak ja tego nie lubię no i za cytomegalie, toxo i tsh 160 zł

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Do nas dziś zadzwoniła babka,która robiła mi wczoraj usg i powiedziała,że zmierzyła jeszcze raz i wyszło nie 1:104 a 1:96.Ehhh
Ja ryczę,mąż się wścieka po co mi to było
Kochana, wiem,że nam łatwo pisać, ale naprawdę postaraj się nie martwić na zapas i być dobrej myśli Tak jak napisałaś, nadal isteniej niemalże 200% szansa na zdrowe dzieciątko i Twoje na pewno takie będzie nie denerwuj się, bo maluch też jest niespokojny, a to nie służy żadnemu z Was

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Zjadlam pol sloika ogorkow i nie moge sie wyprostowac, mam wydety brzuch jakby to byl 7 miesiac. I do tego chyba moj zoladek sie zbuntowal
Mi babcia wczoraj podrzuciła słoik kiszonych i się do mnie uśmiechają, ale muszę trochę odczekać, bo dopiero co wszamałam śniadanko

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Aneta,ehh niby takie dobre badanie a tyle nerwów przysparza.Kurczę,mam nadzieję,że jednak jest dobrze u Ciebie i jak zwykle to badanie okazało się fałszywe...

Zaraz jadę do ginka... Trzymajcie kciuki,bo ja ledwo jem śniadanie
Trzymam kciuki, na pewno wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Wczoraj wieczorem aplikowałam sobie globulkę i wyczułam, że moja szyjka jest bardzo miękka i lekko uchylona przy ujściu, a ogólnie lekko rozpulchniona. Nie muszę chyba mówić, że później już za dobrze nie spałam? Zadzwoniłam do lekarza, kazał przyjść jutro. Pół nocy czytałam o skracających się szyjkach i pessarach... Najgorsze jest jeszcze to, że jutro na 12 mam wizytę a na 12.30 ćwiczenia obowiązkowe (studiuję 50km od mojego miasta). Mam nadzieję, że uznają mi zaświadczenie od lekarza... Jestem załamana
Ja zawsze myślała,,że miękka szyjka to typowe w czasie ciąży

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:29   #3274
etusiaaa
Wtajemniczenie

a ja jakoś z przyzwyczajenia to codziennie się maluję bo męża mam cały czas w domu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:39   #3275
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Znowu czuję!!!! Zjadłam kabanosa i 3 łyżki nutelli isię maleństwo obudziło! Jestem już pewna! To maluszek

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:39   #3276
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
Witam Niedawno wróciłam z pobrania krwi, matko czułam się jakby mnie wampir ugryzł, pobrała tyle krwi i mimo,że to najdelikatniejsza "pobieraczka" z jaką miałam do czynienia, to i tak mam krwiaka, jak ja tego nie lubię no i za cytomegalie, toxo i tsh 160 zł

Ja też niedawno wróciłam z pobierania krwi, nie mogę teraz ręki odgiąć tak mnie boli, ale i tak nie było tak źle bo ja na widok krwi potrafię zemdleć. Pielęgniarka się ze mnie śmiała że skoro ja taka wrażliwa to jak ja zamierzam urodzić. Czuję że moje badanie moczu będzie fatalne bo jakoś tak dziwnie wyglądał.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:48   #3277
humant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka jak byla w ciazy to mowila ze pierwsze ruchy to tak jakby motylek latał w srodku hehe wiec to jest moze to łaskotanie o ktorym mowicie
O dokładnie też tak to właśnie czułam w pierwszej ciąży - jakby motylek latał w środku brzucha. Bardzo fajne uczucie! Teraz też czasem coś czuję, zastanawiam się czy to dzidzia, ale to jeszcze nie są te motylki. W pierwszej ciąży poczułam je dopiero koło 5 miesiąca. Pamiętam za to, że 4 miesiąc był najnudniejszy, bo nic się nie działo - już się dobrze czułam, miałam normalny apetyt, objawów ciąży w zasadzie było brak, no i dzidzia się jeszcze nie rozpychała. Dopiero koło piątego miesiąca zrobiło się fajowo
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:50   #3278
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja bez malowania nie wychodze z domu
No ja właśnie często nie wychodzilam hihihi

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Znowu czuję!!!! Zjadłam kabanosa i 3 łyżki nutelli isię maleństwo obudziło! Jestem już pewna! To maluszek
Ale Ci zazdroszczę. .. ja to grubuutka jestem więc zapewne poczuje duzo pozniej ruchy. W którym tyg jesteś ??

Stary 2014-03-07, 11:16   #3279
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Wrociłam z zakupow

Przy kasie myślałam, że wpadnę do wózka, ale jakoś szybko pozbierałam produkty i biegiem usiaść do auta

Kupiłam sobie truskawki, w domu mam brzoskwinie i banany i będę jadła nalesniki z owocami, a tż z dżemem
a teraz wcinam precelka- może przejdzie mi ta mdłość i osłabienie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-07, 11:21   #3280
małaPaulina
Wtajemniczenie

Widze ze dzis dzien pobierania krwi mnie to nie rusza ale nie znosze badan na czczo z reguly bez sniadania nie wychodze z domu

Dziewczyny co tu tak cicho,gdzie radość u przyszlych mam?
chyba będzie lanie....

4 razy po 2 razy
8 razy raz po raz
po północy ze 2 razy
i nad ranem jeszcze raz

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:21   #3281
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Jak mi sie nie chce malowaaaaaaaaaac,masakra, ja sie maluje tylko jak wychodze ze znajomymi czyli raz na miesiac albo jak mi sie zachce czyli...raz na miesiac jutro dzien kobiet to moze naloze tusz hehe szalenstwo
Jak się siedzi w domu to tak jest, też tak mam. Ostatnio miałam przypływ chęci i się wymalowałam to wieczorem poszłam spać - nie zmyłam makijażu i rano "panda" - tusz rozmazany, bo oczy tarłam

Cytat:

Czytam sobie opisy porodow dziewczyn z wizażu i teks roku : jak zaczełam rodzić to kazałam tż szukać na korytarzu skarpet w torbie, bo dziewczyny z wizażu pisały że stopy marzną podczas rodzenia
Ja cała zmarzłam! Serio. Przyszła druga położna od 7 rano i podała mi mój szlafrok... Pocieszyła, że to ze zmęczenia, z wysiłku. A o 8.25 przyszła na świat córka... Rodziłam od 1 w nocy (pierwsze skurcze) więc szybko poszło Problem był tylko z odejściem wód płodowych, do dziś nie wiem czy położna mi błony w końcu przebiła, czy same pękły jak mnie badała ginekologicznie... To był dla mnie najgorszy moment! Bolało jak diabli!

Cytat:
hahaha a moja przyjaciolka podczas porodu ugryzla pięlegniarke w reke
ciekawe co my odwalimy
Ostatnio jak moj TŻ narzeka ze go boli kregoslup czy cos innego (jestem z emerytem normalnie) to mowie" weź nie pier***, ja musze rodzic"
Ale piszecie o akcjach z porodu. Ja byłam grzeczniutka. I na piłce skakałam jak położna przykazała. Na lianie wieszać się nie musiałam. Ale na klęcząco też mi się położna kazała upozycjonować - to było dla mnie "wygodne".

Co do bólów kręgosłupa, to wczoraj niemal byłoby bez seksowania przez ból moich pleców... Co się ruszyłam to mnie bolały lędźwie i wszystkiego mi się odechciewało Ale w końcu przyszło ukojenie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Za to dziś umówiłam się z dziewczyną poznaną na fb, która też nie ma znajomych w tym mieście, a jest mamą 2 miesięcznego chłopca. Więc jakby co może akurat się dogadamy i będę miała z kim chodzić na spacerki i na plac zabaw
Wczoraj też się dowiedziałam, że u nas w mieście organizują darmową szkołę rodzenia. Grupy średnio po 10 par, spotkania 1 raz w tygodniu po 1,5h przez 10 tygodni. Nowe grupy tworzą raz w miesiącu, a ja już się na czerwiec zapisałam bo tak szybko miejsca uciekają

Aneta??? wiem co przechodzisz, ale obie musimy żyć nadzieją że jest wszystko ok i się nie stresować. Lekarz mi powiedział, że teraz dziecku możemy bardziej zaszkodzić przez nasz stres niż faktycznie pokazują to nasze "statystyczne" wyniki
Piękne słowa do Aneta???, chętnie bym się pod nimi podpisała! Aneta??? nic dodać nic ująć. Trzymajcie się obie

Dobrze jest mieć kogoś do spacerowania. Zawsze to raźniej. Ja własnie nikogo nie znam. Przypadkowe rozmowy na placu zabaw nie wniosły nic a nic... Czasem spotkałam się przypadkowo z koleżanką z pracy i tyle znajomych. Myślę, że powoli będzie lepiej, ale czasem brakuje mi kompana. Chociaż zawsze ceniłam sobie to że mogę usiąść na ławeczce z książką i zanurzyć się w lekturze - jestem nałogowy czytacz

Ktoś jeszcze wybiera się do szkoły rodzenia? Ja już rodziłam i stwierdzam, że to najlepsza szkoła ;-) Ale w pierwszej ciąży zastanawiałam się nad tym bardzo i w końcu nie wyszło. Skoro tż nie chciał być przy porodzie to po co przygotowywać się na poród rodzinny. Do takiego wniosku doszliśmy. No i wszędzie trzeba było zapłacić - już nie pamiętam ile. Na pewno przydałyby się techniki oddychania czy relaksu, ale poradziłam sobie z oddychaniem świetnie! Myślę, że dzięki panowaniu nad oddechem zniosłam poród dość lekko. Cały czas podczas skurczu oddychałam głęboko. Pomaga!

Cytat:
Super!
Zazdroszczę Ci!!! Też chcę być pewna!

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-03-07 o 11:25
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:37   #3282
carolciuska
Zadomowienie

Dziewczyny, Was tez jeszxze czasami pobolewa delikatnie dol brzucha jak na okres?
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:07   #3283
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, Was tez jeszxze czasami pobolewa delikatnie dol brzucha jak na okres?

mnie czasem coś zaboli podbrzusze, bardzo nisko. Ale to normalne. Gorzej, jak pojawiaja się plamienia, choć tez moga być ok, bo ja w 1 ciaży cały 1 trymestr krwawilam i plamiłam i było ok

DorissiriD, ja po tych calych trudach z zajściem w ciażę to lajcikowo podeszłam do porodu, jakos sobie pomyślałam, że musi dziecko przecież wyjsć trafiła mi się super położna (mimo, że ją w trakcie porodu w myślach przeklinałam), lekarka by jeszcze przedłużała mój poród, a położna do niej, że przecież główka już jest, no i fazę z partymi skurczami miałam jakoś 40 minut, może mniej. Także położna przy porodzie naturalnym najważniejsza jest. Do szkoły rodzenia nie chodziłam.

ja pierwsze ruchy odczulam chyba około 18 tygodnia. Ale ja w ogóle nie czułam przez całą ciażę bardzo mocnych ruchów, bo łożysko mi się utworzyło na przedniej ścianie, czyli amortyzowało kopnięcia dziecka. Także od ułożenia łożyska i od szczupłości przyszłej mamy zależy, jak szybko odczuje się ruchy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:11   #3284
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No ja właśnie często nie wychodzilam hihihi

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Ale Ci zazdroszczę. .. ja to grubuutka jestem więc zapewne poczuje duzo pozniej ruchy. W którym tyg jesteś ??

Też jestem pulchna na brzuchu Mam wielką oponkę
Jestem w 14 tygodniu I dzisiaj już 3 razy czułam maleństwo!!

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-07, 12:34   #3285
carolciuska
Zadomowienie

Pytanie numer 2;D
KTO ZNA JAKIES FAJNE PRZEPISY NA PRZYSTAWKI/ PRZEKASKI NA IMPREZE? Na jutro zaprosilam gosci i ... Mysle co by tu zrobic.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 12:34   #3286
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Mam 11tc4d wg usg a wg om 11tc+1d i zarodek ma 3,5 cm,to nie za mało? Niby z usg wyszło starsze,ale jakoś tak patrzę,że w 11 tc powinno mieć 6 cm... Chyba,że ten idiota źle zmierzył...
Wszystko ok,ale jestem wściekła na ginekologa i dobrze,że to moja pierwsza i ostatnia wizyta u niego.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:37   #3287
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Mam 11tc4d wg usg a wg om 11tc+1d i zarodek ma 3,5 cm,to nie za mało? Niby z usg wyszło starsze,ale jakoś tak patrzę,że w 11 tc powinno mieć 6 cm... Chyba,że ten idiota źle zmierzył...
Wszystko ok,ale jestem wściekła na ginekologa i dobrze,że to moja pierwsza i ostatnia wizyta u niego.
W 11 tc dzidzia ma 3-4 cm Ja w 13t6d miałam 6,5 cm Więc na pewno jest wszystko ok

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-07, 12:41   #3288
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Pytanie numer 2;D
KTO ZNA JAKIES FAJNE PRZEPISY NA PRZYSTAWKI/ PRZEKASKI NA IMPREZE? Na jutro zaprosilam gosci i ... Mysle co by tu zrobic.
może jakiś dip i do tego warzywa pokrojone w paski - takie maczanki.
albo mini kanapeczki na krakersach lub pumpernikielu.

poszperasz w internecie to coś znajdziesz
Stary 2014-03-07, 12:52   #3289
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ja bym chciała poznać już to uczucie...

Cytat:
Pytanie numer 2;D
np: płat ciasta francuskiego rozwijsza smarujesz ketchupem, posypujesz przyprawą np: do pizzy układasz plasterki wędliny i sera żóltego i zwijasz jak roladę, kroisz w plastry układasz na blaszce i do piekarnika do zarumienienia

pyszne a zarazem efektowe no i szybkie

ja mam na dziś jakieś kłucia w dole brzucha, a do wizyty 2 tygodnie

co do szkoly rodzenia to dzis sie zastanawialam i w szpitalu w ktory bede rodzic jest taki kurs i nie wiem czy sie nie wybiore ale to jeszcz kwestia zastanowienia

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 12:53   #3290
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Witamy w 4 miesiącu😋
Już trochę jestem spokojniejsza. Uświadomiłam sobie,że nawet jeśli brać pod uwagę ten wynik to mam prawie 99% szansy na zdrowe dziecko pod tym kątem. A to przecież dużo, tak mi się wydaje😌
To samo chciałam Ci powiedzieć raptem 1 na 100 z takim wynikiem jest chore. Jak to mój tż mówi... a idziemy na operację i jeżeli jest 99% szansy, że się operacja uda to się nie boimy, bo to niemalże pewne

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem aplikowałam sobie globulkę i wyczułam, że moja szyjka jest bardzo miękka i lekko uchylona przy ujściu, a ogólnie lekko rozpulchniona. Nie muszę chyba mówić, że później już za dobrze nie spałam? Zadzwoniłam do lekarza, kazał przyjść jutro. Pół nocy czytałam o skracających się szyjkach i pessarach... Najgorsze jest jeszcze to, że jutro na 12 mam wizytę a na 12.30 ćwiczenia obowiązkowe (studiuję 50km od mojego miasta). Mam nadzieję, że uznają mi zaświadczenie od lekarza... Jestem załamana
Lepiej skontaktuj choć wydaje mi się, że rozpulchniona może być... gorzej z tym otwieraniem. Wcześniej badałaś sobie szyjkę że potrafisz to zauważyć?

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nic mi o mdłościach nie mów, dopiero co zaczynają mi ustępować. A tak prawie codziennie paw
nie ciesz się mi zaczęły ustępować i wróciły

Cytat:

Czytam sobie opisy porodow dziewczyn z wizażu i teks roku : jak zaczełam rodzić to kazałam tż szukać na korytarzu skarpet w torbie, bo dziewczyny z wizażu pisały że stopy marzną podczas rodzenia
muszę zapamiętać

Cytat:
Widze ze dzis dzien pobierania krwi mnie to nie rusza ale nie znosze badan na czczo z reguly bez sniadania nie wychodze z domu
a morfologia musi być na czczo? cukier to tak, ale morfologia to nie jestem pewna

hej
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:55   #3291
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Monika, uuff pocieszyłaś mnie ! Jakieś te moje dziecko duże w stosunku do pęcherzyka,ale może dlatego,że zanim on zobaczył moją macicę to trzeba było się nakombinować i zanim był ładny obraz to trzeba było 2 min. szperać i może dlatego takie zniekształcone zdjęcie wyszło.

A ja mam teraz takie kłucia ale mi powiedział jak pokazałam miejsce w którym najczęściej kłuje,że to macica się rozciąga i się nie martwić. Ehh teraz tylko czekać miesiąc i iść do kogoś normalnego w końcu,bo jak zwykle kolejny lekarz do odstawki...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-07, 12:59   #3292
allckarola
Zadomowienie

Dziewczyny myslalyscie nad wózkiem?? Dzisiaj mialam trochę czasu rano i tak przeglądalam. Nie wiem czy kupić nowy czy używany nie chce wydać więcej niż 1000zl. Patrzyłam i za tys mozna już kupić fajne nowe. Wiem ze to wcześnie ale tak zerknelam
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 13:04   #3293
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana*** z tego co wiem to "zaleca się" więc wole na czczo...
a w recepcji mi powiedzieli ze musze byc na czczo ale kto ich tam wie...

allckarola wozek kupuja tesciowie
a łozeczko i kolyske moi rodzice

Metamfetaminax w ciązy to wazne zeby miec dobrego i sympatycznego ginekologa... ja takiego na szczescie mam
dobrze ze z dzidzią ok

ale jestem glodna,nie mam co zjesc

Stary 2014-03-07, 13:06   #3294
Aliszcze
Zakorzenienie

ja na szczęście wózek mam po córce, łozeczko też, także najdroższe zakupy mi odpadną

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 13:12   #3295
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslalyscie nad wózkiem?? Dzisiaj mialam trochę czasu rano i tak przeglądalam. Nie wiem czy kupić nowy czy używany nie chce wydać więcej niż 1000zl. Patrzyłam i za tys mozna już kupić fajne nowe. Wiem ze to wcześnie ale tak zerknelam
my na wozek dostaniemy od babci z Hameryki
ale jaki kupimy to sie bede zastanawiać w czerwcu albo lipcu

Bolały mnie plecy, ściagłam stanik i ból mija ... wychodzi na to, że juz jest za ciasny a kupiony 2,5 tygodnia temu w polszy za ponad 100 zł

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-07, 13:19   #3296
Metamfetaminax
Zakorzenienie

allckarola,ja też nie chcę wydać niż 1000 zł Jakoś wolę kupić do tego ładną pościel,łóżeczko,jakieś meble do pokoju,praktycznie wszystko nowe chcę,bo to pierwsze dziecko,ale w granicach rozsądku ahh i jeszcze jakiś fotelik do samochodu a na to trzeba trochę więcej wydać niż 100 zł. Mam wypatrzoną pościel za 500 zł z groszem i tak bardzo mi się podoba,że muszę kupić A też nie wiem czy dziecko będzie chciało w wózku jeździć a zresztą zaraz latem trzeba będzie mieć spacerówkę a w zimę to raczej za często nie powychodzimy z głębokim

Paulina,mój następny gin jest podobno tak sympatyczny,że bardziej się niby nie da Za to dziś usłyszałam"to,że na poprzedniej wizycie biło serduszko,nie znaczy,że będzie dziś biło" i tak mnie to wkur... że myślałam,że się rozryczę... Dobrze,że to była tylko jednorazowa wizyta u tego imbecyla.

Stary 2014-03-07, 13:21   #3297
Mo_onika_ika
Rozeznanie

a ja właśnie mam w piekarniku skrzydełka w panierce Byłam 2 godziny na spacerku z psem nad stawem, dotleniłam się i dzidziulka
Złapałam się na fajnej rzeczy :P Wróciłam ze spaceru, idę do kuchni i głaskam brzuszek i pytam się Na co maluszek ma ochotkę? Hmmm... zjemy kurczaczka? To mamusia już robi haha śmieszne uczucie ale nareszcie do mnie dociera że będę mamą

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-07, 13:29   #3298
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie numer 2;D
Mozesz zrobic muffiny pizzowe, tzatziki i do tego ostre male mielone, na lisciach cykorii mozesz włożyć sałatkę z krewetkami, koreczki, paluszki z ciasta francuskiego z grubo ziarnista sola i pieprzem, bulki nadziewane z czymkolwiek i zapiekane w piekarniku, grube plastry pomidora z mozzarella i balsamico, nadziewane piczarki zapiekane, nadziewane jajka, mozesz upiec male buleczki z ciasta na pizze i do tego maslo czosnkowe lub z oliwek itd.. jak chcesz wiecej to mow :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-07, 13:31   #3299
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
allckarola,ja też nie chcę wydać niż 1000 zł Jakoś wolę kupić do tego ładną pościel,łóżeczko,jakieś meble do pokoju,praktycznie wszystko nowe chcę,bo to pierwsze dziecko,ale w granicach rozsądku ahh i jeszcze jakiś fotelik do samochodu a na to trzeba trochę więcej wydać niż 100 zł. Mam wypatrzoną pościel za 500 zł z groszem i tak bardzo mi się podoba,że muszę kupić A też nie wiem czy dziecko będzie chciało w wózku jeździć a zresztą zaraz latem trzeba będzie mieć spacerówkę a w zimę to raczej za często nie powychodzimy z głębokim

Paulina,mój następny gin jest podobno tak sympatyczny,że bardziej się niby nie da Za to dziś usłyszałam"to,że na poprzedniej wizycie biło serduszko,nie znaczy,że będzie dziś biło" i tak mnie to wkur... że myślałam,że się rozryczę... Dobrze,że to była tylko jednorazowa wizyta u tego imbecyla.
co za ch** co to za lekarz? moj TŻ by juz zrobil awanture!!!!!! kolo tylka sie powinno zrobic takiemu lekarzowi zeby stracil pacjentow cham jeden!

Mo_onika_ika ja tez chce w koncu sie poczuc mama...

Stary 2014-03-07, 14:05   #3300
humant
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie numer 2;D
Ja robię pomirody w plastrach poprzekładane serem feta (też w plastarch), albo serem typu włoskiego lub mozarellą, zalewam to takim sosem - biorę dwie torebki sosów do sałatek w proszku i mieszam to z 4 łyżkami wody i 4 łyżkami oliwy - jak za geste do dolewam trochę jednego i drugiego i zalewam przekładańca serowo-pomidorowego. PYYYYCHA!!! Oprócz tego czasem daję smalczyk i ogórki, jajeczka w sosie majonezowo-śmietanowym, malutkie smażone kotleciki mielone i do tego różne dipy, barszczyk i paszteciki, antipasti. Powodzenia
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości