Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 388 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-13, 08:39   #11611
SELKA*
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Asia221 Pokaż wiadomość
hejka powiedzcie mi gdzie sie czeszecie i gdzie makijaz robicie w Lublinie, jade w niedziele do Polski musze sie zapisac i jeszcze gdzie w salonie mozna doczepic sobie takie dopinki do wlosow do koczka ....tzn. gdzie bym mogla to zrobic wraz z uczesaniem na slub ...prosze o pomoc
Hej! jeśli chodzi o kosmetyczkę to bardzo polecam Gosię z salonu na Nałkowskich. Jest rewelacyjna, bardzo sympatyczna i kompetentna a paznokcie robi najlepsze w Lublinie Jest tylko mały problem- trzeba dużo wcześniej zapisywać się na wizytę, bo klientek u niej dziki tłum
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 08:46   #11612
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinna Pokaż wiadomość
Moją teściowa niewiele obchodza przygotowania przedślubne... moja mama to chce zeby wszystko było dopięte na ostatni guzik... mimo iz to dopiero za rok...
Teściowa ma to wszsytko gdzieś i tak szczerze Wam powiem, że nie wiem czy wogóle będa jakieś osoby ze strony TŻ'ta u nas na weselu... bo z nia nie idzie sie dogadać... ale mam dokladnie takie podejście jak ktoraś przedmówczyni... my poprostu juz chcemy być małżeństwem... a to on bedzie świecial oczami przed niezaproszona rodziną...
Niestety u mnie jest bardzo podobnie( Przyszła teściowa kompletnie nie jest zainteresowana przygotowaniami do slubu i wesela. Nie wspominając o tym,że na każdym kroku daje mi odczuć, że nie jestem jej wymarzoną synową. Staram się tym nie przejmować, ale wierzcie to boli... Miesiąc temu mieliśmy oficjalne zaręczyny z rodzinami i wyobraźcie soebie,że nie odezwała się do mnie nawet jednym słówkiem....
Stary 2007-06-13, 08:51   #11613
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie
Hej, ja już odpowiedziałam na pytanie
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 08:53   #11614
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
indygo79 oryginalną miałaś fryzurę, szczerze mówiąc pierwszy raz takie coś widzę, super pomysł z "kokardką", bardzo ładnie wygląda

Czy wiadomo coś czy w parafii św.Andrzeja Boboli można samemu dekorować kościół? Dekracje ławek, ew. stojaki z kwiatami wzdłóż drogi do ołtarza itp. szczegóły.

Musiałam znaleźć słowa "Psalmu dla Ciebie" Rubika żeby zczaić o co chodzi:
Choć nie masz oczu, bardziej błekitnych, niż tamta miała.
Tamta co kiedyś, dla żartu niebo, w strzępy porwała.
(...)Choć nie masz dłoni jak ta co w sercu klawiszem stuka. To Twojej dłoni przecież dłoń moja od zawsze szuka
.
Jak to interpretujecie?

wiolkaslonko co do zaproszeń to mojej rodzinie rozwieziemy część w tą niedzielę a za tydzień resztę. Najchętniej wszystko rozwiozłabym jednego dnia ale to chyba jest czasowo niewykonalne (dwa kierunki: Wawka, Łódź). Znajomym z Lublina mam zamiar rozdać w ciągu najbliższych dwóch tygodni TŻ swojej rodzinie planuje wręczać 1,5 miesiąca przed 25 sierpna bo podobno u nich tyle wcześniej się rozdaje zaproszenia. No nie wiem, lipiec-sierpień to okres wakacyjny, żeby się nie zdziwił, że goście pouciekają przed nim na wakacje :P
Post numer 11471
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 09:03   #11615
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Napisane przez lalunia105 Pokaż wiadomość
czy któraś z was słyszała coś o zajeździe SAS w Turce bardzo mi się tm sale podobają ale nie wiem czy warto....?? Dziewczynki polećcie mi jakieś lokale bo nie mam siły już szukać..... tylko poproszę takie do ok 115 zł od osoby. jeśli nie chcecie publicznie to na mojego maila 20079@wp.pl.
Dzisiaj jedziemy do TŻ jutro rozmowa u jego mamy mam nadzieję że nie będzie już robić problemów w końcu chciała by to przenieść, ale znając moje szczęście to znowu będą problemy. Tak się zastanawiam czy wszyscy nei mogi by do tego podejść jak moja mama...... och kochana kobietka cieszę się że przynajmniej ona mnie rozumie. A moja babcia wczoraj powiedziała że jak już się zaczyna sypać to będzie sie sypało i pewnie ślubu nie będzie.........
LALUNIAnie przejmuj się, wszytsko będzie dobrze!!!porozmawiaj ze swym ukochanym i podejmijcie wspólną decyzję.zastanówcie sięjaki termin będzie dogodny dla większości, pogadaj z rodziną swoją i narzeczonego. musicie dojść do jakiegoś kompromisu. z resztą to Wasz dzień i Wasze życie zastanówcie się co jest ważne!!!ja miałam tylko drobne problemy z ustaleniem daty i też od strony mojego Ukochanegoma rodzinkę we Włoszech i oni mogą jedynie pod koniec sierpnia, bo wtedy mają urlopy i tak przesunęliśmy termin. mam nadzieję że reszcie będzie pasować. nie słyszałam jeszcze spzreciwów. chociaż nie wiem czy nie zabraknie mojej kuzynki bo jest w ciąży, w grudniu rodzi i na nasz ślub będzie dziecko mieć 6 miesięcy i na dokładkę mieszkają w Norwegii;( tzreba myśleć w tym momencie o sobie i głowa do góry!!!

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 09:10   #11616
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Niestety u mnie jest bardzo podobnie( Przyszła teściowa kompletnie nie jest zainteresowana przygotowaniami do slubu i wesela. Nie wspominając o tym,że na każdym kroku daje mi odczuć, że nie jestem jej wymarzoną synową. Staram się tym nie przejmować, ale wierzcie to boli... Miesiąc temu mieliśmy oficjalne zaręczyny z rodzinami i wyobraźcie soebie,że nie odezwała się do mnie nawet jednym słówkiem....
nie przejmuj się w końcu zrozumie,że fajna jesteś dziewczyna!!!w końcu z nią będziesz widzieć się tylko od czasu a ze swym mężczyzną spędzisz całe życie!!!
moja to była na nas obrażona, że nie powiedzieliśmy jej wcześniej. dowiedziała się jak mój Paweł kupił pierścionek i jeszcze go namówiłam, żeby jej pokazał nawet ona widziała go przede mną trochę trwało jej obrażenie ale teraz już jest spoko. na początku też za mną nie przepadała,ale teraz przekonała się do mnie- mam taką nadzieję

jak zaczynaliśmy poszukiwania sali to też stwarzała problemy, że za daleko, to znowu że za wcześnie się rozglądamy itd....
na szczęście przeżyliśmy to i najważniejsze, że chcę życie spędzić z moim ukochanym a nie teściową

Stary 2007-06-13, 09:13   #11617
nicky_1981
Rozeznanie

Hejka!
U mnie natomiast jest całkowicie inaczej. Moja przyszła teściowa i moja mamucha po prostu nie daja nam żyć w związku ze ślubem. Same chodziły po ciastkarniach wybierały ciacha, tatusiowie nie pytając nas o zdanie zamawiają wódkę (dobrze, że winko i piwko sami zamówimy). Cały czas nas strofują, zeby załatwiać już to lub tamto. Uwierzcie mi to też jest upierdliwe.
A mam pytanko co sądzicie o czeskiej lub słowackiej wódce na wesele??????? Buziaki dla wszystkich!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 09:17   #11618
nicky_1981
Rozeznanie

A jeszcze jedno! Moze któras z Was posiada namiary na jakieś fajne miejsce na Roztoczu lub nad któryms z naszych jeziorek. Chcielibysmy gdzies wyskoczyć po ślubie nie nadszarpując portfela.
Stary 2007-06-13, 09:31   #11619
calva
Raczkowanie

GG do calva

hehe teraz u mnie też jest oki i mam nadzieję że nie będą aż tak nadgorliwi jak będzie już blisko
chociaż ja znowu obawiam sięm, że jak będę poszukiwać sukni i garnituru to nam się w trąci...z całym szacunkiem dla mojej przyszęłj teściowej,ale mamy troszkę inne gusta...chociaż ciągle mam nadzieję że nie będzie większych komplikacji. w końcu zaskoczyliśmy ją zaręczynami ale ślubem już niemyślę że będzie dobrze

Stary 2007-06-13, 09:33   #11620
Sonia11
Wtajemniczenie

Pytanie do dziewczyn, która mają suknie Agnes 1558a, co z biżuterią?? Mi okropnie podobają się perełki i nawet znalazłam fajne, ale moja mama stwierdziła że skoro sukienka jest ozdobiona kamyczkami to perełki już nie pasują W sumie jak dla mnie kamyczki też mogłyby być ale nie znalazłam nic co by mi się podobało, może któraś z was widziała coś fajnego??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1558ab.jpg (9,5 KB, 18 załadowań)
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 09:34   #11621
Beata Marcina :0
Raczkowanie

My się zastanawialiśmy nad ukraińską, jako, że mieszkam 30km od granicy i nie byłoby problemu z przywiezieniem, a różnica w cenie jest kolosalna 6-7zł za 0,5l. Ale w końcu moi rodzice uznali, że to "trochę nie wypada" Chodziło o to, że pewnie znalazła by się grupa osób, które by równo nas za to obgadały. Ale wydaje mi się, że jeżeli odkleiłoby się etykietki i bandereole i przykleiło takie ozdobne, weselne nawet nikt by nie poznał Ja jako gość nie obraziłabym się na jakiś zagraniczny trunek
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 09:34   #11622
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość

Koleżanka podesłała mi świetną dekorację do kościoła i chyba taką sobię zrobię, tzn, zatrudnię siostrę do jej zrobienia też wrzucę w załącznik. Yhhhh... chyba się nie uda bo mam to w wordzie W każdym razie są to pojedyncze białe mieczyki przewiązane grubą białą tasiemką atłasową i po przyczepiane do boków ławek. Tworzy to niby taką alejkę kwiatów jak w przypadku stojaków, ale jest bardzo skromne i gustowne zainteresowanym mogę wysłać na maila, ale tylko dzisiaj, bo po południu wyjeżdzam i nie wiem kiedy dorwę się do internetu.
Beata ja poproszę fotki tej dekoracji . Adres w podpisie.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 09:38   #11623
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, która mają suknie Agnes 1558a, co z biżuterią?? Mi okropnie podobają się perełki i nawet znalazłam fajne, ale moja mama stwierdziła że skoro sukienka jest ozdobiona kamyczkami to perełki już nie pasują W sumie jak dla mnie kamyczki też mogłyby być ale nie znalazłam nic co by mi się podobało, może któraś z was widziała coś fajnego??
Wiesz wydaje mi się że to rzecz indywidualna, chociaż rzeczywiście bardziej chyba pasowałyby kryształki. Ja wybiorę albo kryształki, albo coś ze srebra Perełkom mówię NIE ale nie dlatego że nie pasują lub wierzę w jakies przesądy ale po prostu jakoś nie lubię ich na sobie.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 09:46   #11624
Raczkowanie

Jolinek już wysłałam cieszę się, że mogłam pomóc

nicky Fajne jest jeziorko Zagłębocze, ale minusem jest dosyć mała plaża i kąpielisko, no i domki i pokoje nie są w najlepszym stanie Pod tym względem to chyba przoduje piaseczno, mnóstwo domków i to bardzo eleganckich, plaża jest praktycznie wokół całego jeziora, ale trochę trawiasta. Tyle, że to jeziorko jest całe otoczone lasem, z jednej strony kontakt z naturą, świeższe powietrze, z drugiej strony kontakt z komarami

Jeśli chodzi o ceny to wogóle nie jestem zorientowana
Stary 2007-06-13, 09:48   #11625
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Wiesz wydaje mi się że to rzecz indywidualna, chociaż rzeczywiście bardziej chyba pasowałyby kryształki. Ja wybiorę albo kryształki, albo coś ze srebra Perełkom mówię NIE ale nie dlatego że nie pasują lub wierzę w jakies przesądy ale po prostu jakoś nie lubię ich na sobie.
Właśnie 2 opcja to coś srebnego, tylko jak na razie wszystko co mi się podoba okazuje się być białym złotem, wieć rezygnuje ze względu na cenę - zwykle ponad 1000zł Ostatnio pani w jednym sklepie namawiała mnie na naszyjnik powlekany białym złotem, ale mam obawy czy to się nie ściera i jak zachowuje się przy dłuższym noszeniu. Może któraś z wizażystek ma doświadczenie z taką biżuterią????
Stary 2007-06-13, 09:50   #11626
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
agnieszka-ruta@wp.pl
Stary 2007-06-13, 09:52   #11627
Raczkowanie

Dziewczyny ja jeszcze chciałam polecić świetny kosmetyk do pielęgnacji włosów, ale ja go też wykorzystuję do brwi, rzęs i... paznokci wszystko świetnie wzmacnia, tylko z rzęsami trzeba uważać żeby coś się do oka nie dostało http://www.allegro.pl/item196531370_...osow_15ml.html
Można je też kupić w salonach fryzjerskich lub sklepach z profesjonalnymi kosmetykami do wlosów. Polecam też inne kosmetyki z tej serii, naprawde działają.
Stary 2007-06-13, 09:52   #11628
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
popieram
Stary 2007-06-13, 09:56   #11629
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja jeszcze chciałam polecić świetny kosmetyk do pielęgnacji włosów, ale ja go też wykorzystuję do brwi, rzęs i... paznokci wszystko świetnie wzmacnia, tylko z rzęsami trzeba uważać żeby coś się do oka nie dostało http://www.allegro.pl/item196531370_...osow_15ml.html
Można je też kupić w salonach fryzjerskich lub sklepach z profesjonalnymi kosmetykami do wlosów. Polecam też inne kosmetyki z tej serii, naprawde działają.
A propos poszukuję jakiś dobrych, ale nie za drogich kosmetyków do włosów kręconych, ostatnio niezbyt dobrze się układają i wciąz puszą i sterczą Może coś polecicie?
Stary 2007-06-13, 09:58   #11630
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedwab do paznokci.... nigdy bym nie pomyślała. I po prostu go wcierasz?? Pomaga bo ja mam strasznie łamliwe paznokcie i już nie wiem co stosować
Stary 2007-06-13, 10:13   #11631
Raczkowanie

Nawet nie trzeba wcierać, wystarczy posmarować, blyskawicznie się wchlania, wnioskuję, że podoba się to moim pazurkom zazwyczaj w ten sposób wynagradzam im zmywacz ostatnio są w lepszej kondycji, ale pewnie to też skutek witamin jakie przyjmowałam na anemię. Słyszałam, że bardzo dobry dla włsów i paznokci jest wyciąg ze skrzypu polnego.
Stary 2007-06-13, 10:35   #11632
MegiWu
Raczkowanie

GG do MegiWu

Cytat:
i ja poproszę z góry dziękuję
megiwu @ wp.pl
MegiWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 10:46   #11633
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Hej Hej!!
Ponawiam pytanie o telefony do skrzypków. Możecie kogoś polecić??
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 10:47   #11634
tola3804
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Jak obiecałam, tak piszę. Polecam pedicure w Babskim Świoecie, ul. Chopina 8. Niezły relaksik! Poza tym mam już welon w domu! Czyli strój kompletny. Dziś na 16 idziemy podpisać dokumenty w kościele, więc mój TŻ twierdzi, że od dziś już będziemy małżeństwem... I domaga się nocy poślubnej...

Eh, jeszcze tylko 3 dni! Boże, kiedy to zleciało??
Stary 2007-06-13, 10:54   #11635
nicky_1981
Rozeznanie

Freciu, my z Mila mamy tego samego skrzypka! Krzysiek Szot www.violino.prv.pl
Stary 2007-06-13, 10:57   #11636
nicky_1981
Rozeznanie

Tola a gdzie sie czeszesz i malujesz?
Ja w sobote ide na wesele i z tej okazji zrobie sobie fryz i make-up w salonie, w którym mam zamiar pindrzyć sie przed ślubem. Stwierdziłam, ze jednak zapisze sie do salonu u siebie na osiedlu, jest fryzjer, kosmetyczka, solarium. Dziewczyny mnie znają i moje kłaczki też. Czesałam sie u nich w tamtym roku na wesele i było ok wiec i teraz nie bede kombinować tylko tam pojde (zwłaszcza, ze mam 1min drogi). Zdjątka wkleje po niedzieli.
Stary 2007-06-13, 10:58   #11637
MegiWu
Raczkowanie

GG do MegiWu

Cytat:
My się zastanawialiśmy nad ukraińską, jako, że mieszkam 30km od granicy i nie byłoby problemu z przywiezieniem, a różnica w cenie jest kolosalna 6-7zł za 0,5l. Ale w końcu moi rodzice uznali, że to "trochę nie wypada" Chodziło o to, że pewnie znalazła by się grupa osób, które by równo nas za to obgadały. Ale wydaje mi się, że jeżeli odkleiłoby się etykietki i bandereole i przykleiło takie ozdobne, weselne nawet nikt by nie poznał Ja jako gość nie obraziłabym się na jakiś zagraniczny trunek
Też chciałam by u nas była wódka ukraińska, jednak rodzice powiedzieli, że "nie wypada". Myślę, że niektórzy mogliby zacząć mówić "skoro stać ich na zrobienie wesela, to powinno być ich stać na zakup normalnej polskiej wódki". A wtedy rodzicom może zrobić się głupio, przykro...

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Jedwab do paznokci.... nigdy bym nie pomyślała. I po prostu go wcierasz?? Pomaga bo ja mam strasznie łamliwe paznokcie i już nie wiem co stosować
W innej części tego forum, polecały wizażanki odżywkę Nail Tek Formuła II. Mogę polecić ją również i ja jest jak lakier bezbarwny, maluje się raz dziennie (rano) paznokcie i tak aż się znudzi odżywka ta wysusza skórki, więc należy na nie uważać podczas malowania. Na efekty trzeba trochę poczekać, jednak przypadła mi ona do gustu. Poza tym jest wydajna. Kupić ją można na allegro http://allegro.pl/item202744712_nail...wysylka_0.html

Pozdrawiam słonecznie
MegiWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 10:58   #11638
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Jak obiecałam, tak piszę. Polecam pedicure w Babskim Świoecie, ul. Chopina 8. Niezły relaksik! Poza tym mam już welon w domu! Czyli strój kompletny. Dziś na 16 idziemy podpisać dokumenty w kościele, więc mój TŻ twierdzi, że od dziś już będziemy małżeństwem... I domaga się nocy poślubnej...

Eh, jeszcze tylko 3 dni! Boże, kiedy to zleciało??
Mozesz napisac coś więcej o zabiegach na stópki i cenie. Może być na PW. Z góry dzięki
Stary 2007-06-13, 11:07   #11639
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Nicky - a ile on bierze??
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 11:17   #11640
nicky_1981
Rozeznanie

Chyba 150 zł za 4 utwory!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości