Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 13:50   #4051
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;45480339]Czy piaskowanie wykonują na NFZ?[/QUOTE]

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4548083 6]Z tego co się orientuję to piaskowania nie zrobisz na fundusz. Można zrobić tylko skaling ale raz w roku.[/QUOTE]

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:23   #4052
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Mnie odeslano do endokrynologa
Chodziło mi właśnie głównie o badania typu kolonoskopia, endoskopia, rezonans magnetyczny. Na rezonans i tomograf podobno nie może od jakiegoś czasu.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:48   #4053
maacieek
Zakorzenienie

Propo lekarzy to wie ktoś gdzie się zgłosić jeżeli mam problemy z krążeniem tzn. zimne stopy, ręce ogólne zimno ciała czyli problem z krażeniem - jakiś żyłolog
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:53   #4054
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Propo lekarzy to wie ktoś gdzie się zgłosić jeżeli mam problemy z krążeniem tzn. zimne stopy, ręce ogólne zimno ciała czyli problem z krażeniem - jakiś żyłolog
chirurg naczyniowy to po polskiemu zyłolog
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:54   #4055
Madaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny jak uzyskac efekt takiego mokrego makijażu. Chodzi mi o cerę, zeby nie miała takiego płaskiego matu tylko takie rozświetlenie. Przewaznie wszystkie podklady czy pudry dają wlasnie wykonczenie matowe. Uzywam zwykle kryjących.... Czy ktos kto ma troche przetluszcajace sie cere i nie do konca idealną cerę moze uzyskac taki efekt?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:54   #4056
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
Kupiłam tablet z systemem Android, chciałabym na nim notować na wykładach, mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry program/aplikację do tego? Najepiej z autozapisem

polecam uniwersalnme klawiatury do tabletow, ok 80 zl
Stary 2014-03-07, 16:09   #4057
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
moze idź osobiście do kadr czy księgowości i upomnij się o PIT-11?
Jeżeli nie uda się w ten sposób nic uzyskać zawsze można poprosić urząd skarbowy lub urząd kontroli skarbowej o interwencję. Za niewydajnie PIT-11 w ustawowym terminie pracodawcy grozi grzywna do 180 tzw. stawek dziennych (art. 80 ust. 2 kodeksu karnego skarbowego).
http://ksiegowosc.infor.pl/podatki/p...#ixzz2vDYkGjgd

tutaj piszą o pismie do kadr: http://forumprawne.org/rozliczenia-p...-pit-11-a.html

To, że nie dostaliśmy informacji rocznej od pracodawcy, nie zwalnia nas z obowiązku złożenia zeznania rocznego. Należy zatem wypełnić formularz zgodnie z osiągniętymi dochodami i złożyć go w ostatnich dniach kwietnia. Warto przy tym załączyć pismo zawierające informację dla urzędnika, że zeznanie może zawierać błędy. Nie powinno się jednak wpisywać kwot, których nie jesteśmy pewni i do tego nie informować urzędu o prawdopodobnie zaistniałych błędach. Może to jedynie przysporzyć dodatkowych problemów.
Nieprawidłowości dotyczące zaliczek na podatek dochodowy obciążają płatnika (pracodawcę). Natomiast samo złożenie deklaracji oraz zapłata podatku spoczywa już na podatniku, np. pracowniku lub zleceniobiorcy.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-z...1-2801022.html

Jeśli do końca lutego pracodawca nie przesłał nam druku PIT 11, mamy jeszcze dwa miesiące na zmuszenie go do spełnienia tej formalności. Tak więc, piszmy oficjalne ponaglenia, wysyłajmy maile - w razie problemów ze skarbówką będziemy mieli namacalny dowód, iż staraliśmy się postępować zgodnie z przepisami. Możemy też o naszych problemach poinformować organ podatkowy i poprosić fiskusa o interwencję.
http://dentonet.pl/artykul/5687669-c...e-wyda-pit-11/

czyli isc do kadr, jak nic z tego, to masz pisma ile zarabialas, wypelnij sama i dalacz ze moga byc bledy bo twoj pracodawca nie przeslal ci pit 11 - i tutaj wszelkie info o tym pracodawcy.
Dziękuję!
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:23   #4058
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
chirurg naczyniowy to po polskiemu zyłolog
Da się do takowego dostać jakoś na NFZ albo ze skierowaniem od rodzinnego czy tylko prywatnie zostaje?
Stary 2014-03-07, 16:32   #4059
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Da się do takowego dostać jakoś na NFZ albo ze skierowaniem od rodzinnego czy tylko prywatnie zostaje?
Idziesz do lekarza POZ i dostajesz skierowanie Nie masz problemow z tarczyca? Bo zazwyczaj najpierw to sie bada.

Stary 2014-03-07, 16:36   #4060
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak uzyskac efekt takiego mokrego makijażu. Chodzi mi o cerę, zeby nie miała takiego płaskiego matu tylko takie rozświetlenie. Przewaznie wszystkie podklady czy pudry dają wlasnie wykonczenie matowe. Uzywam zwykle kryjących.... Czy ktos kto ma troche przetluszcajace sie cere i nie do konca idealną cerę moze uzyskac taki efekt?
Ja czasem po zrobieniu makijażu spryskuję twarz wodą termalną Uriage. Nie trzeba wycierać, sama wysycha, a przy tym pozostawia taki właśnie jakby lekko mokry efekt.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:40   #4061
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Ja mam taką właśnie cerę, używam podkładu w musie (matującego), ciut rozświetlacza i całość spryskuję wodą termalną uriage.
Stary 2014-03-07, 16:56   #4062
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Idziesz do lekarza POZ i dostajesz skierowanie Nie masz problemow z tarczyca? Bo zazwyczaj najpierw to sie bada.

Szczerze? To nie mam pojęcia zawsze wszystko co złe - krwotoki, omdlenia, zimne stopy, wysokie, niskie ciśnienia to było "efektem dojrzewania"nie chciałbym czytać na internecie o tarczycy bo mi wyjdzie jeszcze bezpłodność i 3 miesiące życia ale jak tylko dotrę do lekarza to powiem o badanich na tarczycę.
Stary 2014-03-07, 17:06   #4063
jaksy
Zasiedzenie

STUDIA
Mam takie pytanie: ktoś studiuje na studiach magisterskich jednolitych. Nie podchodzi jednak do obrony magisterskiej, automatycznie nie zalicza seminarium. Zostaje skreślony z listy studentów. W międzyczasie wchodzi w życie nowa ustawa i kierunek zostaje przemianowany na dwustopniowy (lic +mgr). Osoba o której mowa składa podanie o ponowne wpisanie na listę studentów, w celu podejścia do obrony. Przyjmują go, ale na ostatni semestr studiów licencjackich. Czy to jest w ogóle zgodne z prawem? Czy jest szansa, że jak złoży ponowne podanie przyjmą go na magisterkę? Ma zaliczone 9 semestrów studiów, wszystko oprócz seminarium magisterskiego (pewnie musiałby nadrobić różnice programowe). Skoro prawo nie działa wstecz, nowa ustawa nie powinna go chyba objąć(był już na studiach)?
Stary 2014-03-07, 17:15   #4064
Mitsukki
Naczelny Hipster

Nie wiem czy mam problem z kartą sieciową czy z routerem (i w praktyce nie wiem co gorsze, coś zepsutego w komputerze, który ma pół roku czy router, do którego nie mam dostępu).

Mieszkam w akademiku, więc mam Internet z eduroam. Na uczelni sieć mi śmiga wspaniale. Tutaj DRAMAT. Połączenie zrywa co chwilę (i to tak naprawdę co chwilę, nie da się nic zrobić, bo 3/4 czasu jaki spędzam przy komputerze to próby połączenia się z siecią) - mam dwie sieci podlegające pod eduroam, jedna zabezpieczona, druga nie. Zabezpieczona o nazwie eduroam już w ogóle nie działa, łączę się z nią, a ona nic (albo twierdzi, że połączona, a internet nie działa). Druga jeszcze działa, ale tylko jak przy okazji używam czegoś co mi tworzy VPN (program się nazywa cisco).

Co jakiś czas w ogóle wszystkie sieci znikają, a mój komputer nie widzi ŻADNEJ z nich. Jednocześnie podobny problem z Internetem mam na telefonie, więc wydaje mi się, że to jednak nie kwestia komputera - ale w takim razie czemu znikają wszystkie sieci

Co to może być? Jak mogę sprawdzić co jest martwe?
Mieszkam tu od kilku dni i dom jest prawie pusty, bo większość ludzi jest na feriach, więc prawie nikogo nie znam i niestety nie bardzo mam jak kogoś zapytać czy ktoś ma ten sam problem.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:22   #4065
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
STUDIA
Mam takie pytanie: ktoś studiuje na studiach magisterskich jednolitych. Nie podchodzi jednak do obrony magisterskiej, automatycznie nie zalicza seminarium. Zostaje skreślony z listy studentów. W międzyczasie wchodzi w życie nowa ustawa i kierunek zostaje przemianowany na dwustopniowy (lic +mgr). Osoba o której mowa składa podanie o ponowne wpisanie na listę studentów, w celu podejścia do obrony. Przyjmują go, ale na ostatni semestr studiów licencjackich. Czy to jest w ogóle zgodne z prawem? Czy jest szansa, że jak złoży ponowne podanie przyjmą go na magisterkę? Ma zaliczone 9 semestrów studiów, wszystko oprócz seminarium magisterskiego (pewnie musiałby nadrobić różnice programowe). Skoro prawo nie działa wstecz, nowa ustawa nie powinna go chyba objąć(był już na studiach)?
Na mojej uczelni też tak było, wynika to z tego, że obecnie studia magisterskie można ukończyć tylko jeśli posiada się już studia licencjackie/inżynierskie (jeśli kierunek jest w systemie dwustopniowym). Każdy kto był w takiej sytuacji spadł na studia lic/inż. Ciężka sytuacja i z tego co wiem, u mnie też były wojny z dziekanem/rektorem, niestety nie przyniosły pozytywnego rozwiązania
Stary 2014-03-07, 17:25   #4066
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Na mojej uczelni też tak było, wynika to z tego, że obecnie studia magisterskie można ukończyć tylko jeśli posiada się już studia licencjackie/inżynierskie (jeśli kierunek jest w systemie dwustopniowym). Każdy kto był w takiej sytuacji spadł na studia lic/inż. Ciężka sytuacja i z tego co wiem, u mnie też były wojny z dziekanem/rektorem, niestety nie przyniosły pozytywnego rozwiązania
Nie wiem, jak to wygląda z prawnego punktu widzenia, ale też znam kilka osób, które spadły na licencjat/inżynierkę. Tyle dobrego, że na ogół udawało im się po obronie pracy licencjackiej, zrobić magisterkę w rok, bo przepisywano przedmioty itp.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:33   #4067
jaksy
Zasiedzenie

Dzięki za odp. Własnie doczytałam, że to jest luka w prawie, ministerstwo umywa ręce i "apeluje o niekaranie studentów cofnięciem na 3 rok", ale generalnie decyzja należy do uczelni. Nie wiem czy jest sens składać kolejne podanie, skoro uczelnia stwierdziła, że będzie trzeba obronić licencjat :/
Stary 2014-03-07, 18:01   #4068
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
di chirurga naczyniowego bez problemu na nfz.
ja trafilam kiedys, zapisalam sie do chirurga, bo mialam problem z kaszakiem, a pan mi pomogl owszem ale powiedzial ze jego specjalizacja dokladnie to naczyniowiec, wiec moze nie zawsze chirurg miec CHIRURG NACZYNIOWY to zapytaj w rejestracji czy nie wiedza panie ktory chirurg jesli ma ogolny, robi np teraz specjalizacje naczyniowego albo moze ktorys jest a nie jest to jakos powszechnie wiadomo czy cos
Stary 2014-03-07, 18:14   #4069
NinaSimone
Zakorzenienie

2 Pytania.

1.Od zawsze mam problem z sucha skora w okolicy czolo- nos. okolice nosa- srodkowa czesc twarzy, Pielegnuje buzie. Myje delikatnie, nawilzam. Uzywam olejkow. I stosuje piling kawowy. Powinnam co 3 dni, a nie zawsze mam czas. Powinnam sprobowac kwasow?

2. Mimo stosowania roznych opcji podkladu : podklad mineralny/fluid/mineral.. oryginalny krem bb. Problem skorek wystepuje.. no i czasem mam duzy klopot. BB na twarzy a tu skorki. Da sie awaryjnie zminimalizowac widocznosc skorek?Jak? Nie stosuje juz mineralow, bo byly za suche. Fluidy za lepkie.. i z bb jestem najbardziej zadowolona. Zawsze unikalam matu
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:17   #4070
6962ee0b3adcbc2617b598bd1f25bcc17ef659a8_65822eb548399
Konto usunięte

Pracowałam przez trzy miesiące wakacji po licencjacie. Teraz jestem na magisterce. I dostaję jakieś pisma z OFE, coś tam, że mnie wylosowało i mam OFE X. I dostałam pismo z tego OFE. Skoro teraz nie pracuję a tylko studiuję to na czas studiów mam to zawiesić jakoś? Jak to działa, o co chodzi? Moi rodzice są w KRUS,więc też za bardzo nie umieją mi pomóc.
6962ee0b3adcbc2617b598bd1f25bcc17ef659a8_65822eb548399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:21   #4071
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
2 Pytania.

1.Od zawsze mam problem z sucha skora w okolicy czolo- nos. okolice nosa- srodkowa czesc twarzy, Pielegnuje buzie. Myje delikatnie, nawilzam. Uzywam olejkow. I stosuje piling kawowy. Powinnam co 3 dni, a nie zawsze mam czas. Powinnam sprobowac kwasow?

Może przesadzasz jednak z peelingowaniem? Peeling kawowy na twarz co 3 dni? Gruba przesada. Odstaw peeling z kawy, kup coś delikatniejszego i nie rób peelingu co 3 dni a raz na 7-10 dni.

Kwasy mogą też pomóc.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:28   #4072
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Ja czasem po zrobieniu makijażu spryskuję twarz wodą termalną Uriage. Nie trzeba wycierać, sama wysycha, a przy tym pozostawia taki właśnie jakby lekko mokry efekt.
o dzięki znalazlam na kwc zapisuje sobie do mojej listy

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Ja mam taką właśnie cerę, używam podkładu w musie (matującego), ciut rozświetlacza i całość spryskuję wodą termalną uriage.
dzięki
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:55   #4073
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
STUDIA
Nie wiem, u nas tez spadali na licencjat.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Szczerze? To nie mam pojęcia zawsze wszystko co złe - krwotoki, omdlenia, zimne stopy, wysokie, niskie ciśnienia to było "efektem dojrzewania"nie chciałbym czytać na internecie o tarczycy bo mi wyjdzie jeszcze bezpłodność i 3 miesiące życia ale jak tylko dotrę do lekarza to powiem o badanich na tarczycę.
Powiedz dokladnie o objawach. Ja dostalam skierowanie po wykluczeniu (?) chorej tarczycy z informacja, ze moze juz taka moja uroda.

Stary 2014-03-07, 19:17   #4074
Friese
Zakorzenienie

[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;45487423]Pracowałam przez trzy miesiące wakacji po licencjacie. Teraz jestem na magisterce. I dostaję jakieś pisma z OFE, coś tam, że mnie wylosowało i mam OFE X. I dostałam pismo z tego OFE. Skoro teraz nie pracuję a tylko studiuję to na czas studiów mam to zawiesić jakoś? Jak to działa, o co chodzi? Moi rodzice są w KRUS,więc też za bardzo nie umieją mi pomóc.[/QUOTE]

ja 2 lata temu pracowalam 4 dni w zarze i te pisma do mnie tez przychodzą :P
tez nie wiem o co chodzi bo teraz nie mam umowy o prace, ani zadnej. wiec dziwne ..
Stary 2014-03-07, 19:59   #4075
klada
Zakorzenienie

Czy magnez w tabletkach trzeba po jakimś czasie odstawić? Np. wybrać tylko jedno opakowanie i koniec? Czy raczej można ciągle?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:13   #4076
blanche_
Rozeznanie

Cytat:
2 Pytania.

2. Mimo stosowania roznych opcji podkladu : podklad mineralny/fluid/mineral.. oryginalny krem bb. Problem skorek wystepuje.. no i czasem mam duzy klopot. BB na twarzy a tu skorki. Da sie awaryjnie zminimalizowac widocznosc skorek?Jak? Nie stosuje juz mineralow, bo byly za suche. Fluidy za lepkie.. i z bb jestem najbardziej zadowolona. Zawsze unikalam matu
Ale czym nawilżasz? Skóra such potrafi być wybredna. Zmień peeling na enzymatyczny i zacznij delikatniej traktować skóre.

Żaden podkład nie zlikwiduje problemu skórek
Stary 2014-03-07, 20:18   #4077
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Może przesadzasz jednak z peelingowaniem? Peeling kawowy na twarz co 3 dni? Gruba przesada. Odstaw peeling z kawy, kup coś delikatniejszego i nie rób peelingu co 3 dni a raz na 7-10 dni.

Kwasy mogą też pomóc.
Jakbym go nie robila to mialabym "lupiez" na twarzy pomysle nad kwasem

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez blanche_ Pokaż wiadomość
Ale czym nawilżasz? Skóra such potrafi być wybredna. Zmień peeling na enzymatyczny i zacznij delikatniej traktować skóre.

Żaden podkład nie zlikwiduje problemu skórek
Jestem delikatna (pomijam piling ) bie uzywam produktow z sls, Stosuje olej + zel hialuronowy. Chyba zamienie na 3 wieloczasteczkowy. Uzywam kremu. Zamienie piling kawowy na inny.
Stary 2014-03-07, 20:20   #4078
blanche_
Rozeznanie

Cytat:
Jakbym go nie robila to mialabym "lupiez" na twarzy pomysle nad kwasem

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Jestem delikatna (pomijam piling ) bie uzywam produktow z sls, Stosuje olej + zel hialuronowy. Chyba zamienie na 3 wieloczasteczkowy. Uzywam kremu. Zamienie piling kawowy na inny.
Jakiego kremu? Radziłabym raczej odstawienie peelingów mechanicznych na jakiś czas. Podobno frakcja sojowa dobrze nawilża.
Stary 2014-03-07, 20:25   #4079
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blanche_ Pokaż wiadomość
Jakiego kremu? Radziłabym raczej odstawienie peelingów mechanicznych na jakiś czas. Podobno frakcja sojowa dobrze nawilża.

Krem nawilzajacy z Fitomedu takie pomaranczowe op. i krem nawilzajacy z ziaji (kozie mleko?) nie ma parafiny
Stary 2014-03-07, 20:26   #4080
Dotka90
Zakorzenienie

Nina, używas peelingu za czesto i za mocnego
Skóra nie ma kiedy sie odbudować.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości