Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 12:18   #4681
królewna z drewna
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XIII

Cytat:
Napisane przez AniaKW Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy sama z tym jestem, ale uświadomiłam sobie, że zakupy w YR przestały być już dla mnie przyjemnością. Wieczne czekanie na gratisy, upominanie się, brak możliwości wybrania taniej e-przesyłki czy paczkomatów.
Ania, mnie też to zaczyna męczyć. Przez ostatnich kilka zamówień musiałam się dopominać o swoje - rozumiem jeśli taka sytuacja ma miejsce raz czy dwa, ale nie przy każdym zamówieniu
Stary 2014-03-07, 12:26   #4682
Agnexx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blackigirl Pokaż wiadomość
no i teraz z czystym sumieniem mozna isc na odwyk az do nastepnej takiej okazji nie do odparcia hihi

Też tak uważam
Bez super okazji nie zamawiam

Moja dzisiejsza przesyłka była kompletna. Ale zaraz po złożeniu zamówienia wysłałam emaila z prośbą o prawidłowe skompletowanie paczki.

Edytowane przez Agnexx
Czas edycji: 2014-03-07 o 12:28
Agnexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:45   #4683
AniaKW
Zadomowienie

Ja powiem szczerze, że moja sytuacja finansowa nie jest zbyt piękna. Nie mamy zbyt wiele po opłaceniu kredytu na mieszkanie, przedszkola itd. Mam umowę do września, potem nie wiem co dalej. Stąd też na przykład cieszy mnie zapas żeli pod prysznic, bo korzystamy z nich wszyscy i spokojnie mogę odhaczyć jedną rzecz w domu.

Od czasu do czasu robię projekty, które pozwalają mi na ekstra kasę. Wiadomo, że z klientami też jest różnie. Z ekstra kasy kupuję coś dla dziecka, książki czy właśnie kosmetyki YR. Dlatego denerwują mnie znikające kody, nagłe zmiany prezentów czy fakt, że trzeba się spieszyć, bo zaraz coś pogrzebią w promocji. Teraz czekam 30 dni na wypłatę zaległego wynagrodzenia i nie będę w tym czasie nic kupować, bo mamy umowę z mężem, że nie wydaję żadnej kasy na kosmetyki z podstawowego budżetu domowego. No i nie mam żadnej gwarancji, że nagle nie zniknie Naturelle czy nie będę się musiała upominać o gratis. A też nie wiem, czy będę miała kasę za tydzień czy 30 marca. I wolałabym mieć świadomość, że YR kolejny raz potraktuje mnie poważnie.
AniaKW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:52   #4684
mamaAmelka
Zakorzenienie

Niestety w Port Rumia w sklepie YR nie ma oferty z gratisową szminką
Akcja ta dotyczy jedynie wybranych sklepów i to głównie w W-wie.

Dotarła dziś do mnie oferta wysyłkowa z żelem i torbami jako prezenty. Oj, nie powala, oj nie
Za to pamiętali o moich imieninach w marcu i dostałam kuponik na mini flaszki SEP, MdB i Neroli.
W kopercie znajdują się także paski testowe do określenia typu swojej skóry. Ciekawe, skorzystam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Scan0006.jpg (77,6 KB, 72 załadowań)
Stary 2014-03-07, 13:08   #4685
cosmetix
Makeup challenge winner

Masz rację AniaKW Kupuję od lat w YR kosmetyki dla siebie, całej rodziny i do pracy. Podniesienie pułapów mnie również zniechęca, mimo że zamawiam duże ilości. Ilość reklamacji w ostatnim czasie jest jednak zbyt męcząca zarówno dla obsługi YR i dla nas jako klientów. Dlatego myślę, że tym razem udoskonalą system, a wraz z tym znikną luki.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-03-07 o 13:12
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 13:09   #4686
poziomkalol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
Oczywiście moje paczki też bez gratisów... masakra....

I mam wiadomość z pierwszej ręki odnośnie YR, niedawno odbyło się spotkanie z właścicielami sklepów, którzy się burzą że w internecie są takie dobre zniżki na produkty YR i ludzie do nich przychodzą tylko skorzystać z testerów a zamawiają przez internet.
Ma to być jakoś rozwiązane, ale nie wiadomo jeszcze jak.
No cóż, nie widzę lepszego rozwiązania niż większe zniżki w sklepach stacjo. albo likwidacja stacjonarek.
poziomkalol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 13:16   #4687
profik
Rozeznanie

Oby właśnie zmiana działania kodu CRI50 nie była efektem rozmowy właścicieli sklepów franchisingowych z YR - bo dziwnie zbiegły się w czasie te dwie informacje
profik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 13:20   #4688
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blackigirl Pokaż wiadomość
no i teraz z czystym sumieniem mozna isc na odwyk az do nastepnej takiej okazji nie do odparcia hihi
Hehheheh no właśnie
Stary 2014-03-07, 13:22   #4689
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez profik Pokaż wiadomość
Oby właśnie zmiana działania kodu CRI50 nie była efektem rozmowy właścicieli sklepów franchisingowych z YR - bo dziwnie zbiegły się w czasie te dwie informacje
Pochlebiasz im podejrzewając o taką szybkość działania.
- I showered before I came here.
- ... maybe a little myrrh. Opium. You're wearing Opium.
- I got it, didn't I? Yeah.
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 13:25   #4690
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez profik Pokaż wiadomość
To możliwe...

Ja osobiście wolę bałagan i superkorzystne okazje, niż perfekcyjnie działający sklep z idealnie przygotowanymi kodami, które nie pozwalają na zrobienie ekstra zamówienia!

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwieclipiec Pokaż wiadomość
Pochlebiasz im podejrzewając o taką szybkość działania.

No nigdy nie wiadomo - "góra" pewnie, jak w każdej firmie, siedzi sobie błogo nieświadoma codziennych problemów, ale jeśli już do niej coś dotrze, to jest pożar w bur*elu
Stary 2014-03-07, 13:32   #4691
skarbiatko
Zakorzenienie

Dostałam moją paczkę , jest wszystko czego mogłoby nie być ( woda i niespodziankowy krem nabiustny )i cała reszta. A byłam niemal pewna, że będzie braczek . Dodatkowo taśma YR co oklejają paczki poszła im bokiem i pudełko było praktycznie otwarte, z paczkowym robiliśmy sprawdzanie czy wszystko jest

Wkurza mnie Magazyn Urody jesień zima 2013 , a kiedy kurna będzie wiosna 2014 ? pewnie koło zimy 2014

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 14:06   #4692
magdag32
Przyczajenie

Hej dziewczyny jestem tu nowa i od niedawna zamawiam w YR.Dziś dostałam paczkę z kosmetykami ,którą wczoraj zamówiłam i jestem pozytywnie zaskoczona szybkością wysyłki zwykłą pocztą ,ale niestety nie było prezentu roll on pod oczy.Zamówiłam również serum eliksir 7.9 które jest naprawdę świetne
magdag32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:55   #4693
profik
Rozeznanie

Muszę przyznać, żę coraz szybciej idzie im odpisywanie na moje reklamacje czyżby zatrudnili dodatkowe Panie Natalie
profik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:16   #4694
sikora39
Raczkowanie

Otrzymałam sms:" DNI SZMINKI w YVES ROCHER! MALUJEMY USTA! Produkt GRATIS przy zakupie makijazu od 39zl. Kosmetyki do makijazu do -30%.Do 9.03 z sms& karta.Szczegoly w sklepie" (pisownia orginalna) A to ciekawe na hasło szminka gratis za zakupy od 10 zł, a z kartą "produkt gratis" od 39 zł?
Profik gratki i powodzenia!
sikora39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:33   #4695
rybkaa90
Zakorzenienie

Gdzie można sprawdzić, która stacjonarka bierze udział w tych Dniach Szminki?

Jestem poważnie zasmucona zdjęciem superkodu cri50 miałam składać drugie zamowienie, atu klops
Niech nie przesadzają, że mają słabe utargi w stacjonarkach przy takich cenach. Ostatnio jak byłam to starsza pani zrobiła zakupy za prawie 500zl Nie każdy jest taki biegły w internecie i znał (smuteczek ) dobre kody. Powinni obniżyć ceny o poprawić jakość obsługi w stacjonarkach, a nie podwyższać pułapy wysyłki i zwiększać ilość zielonych punktów w e-sklepie!
Małe zakupy (opłacalne z krokami) teraz wypadają marnie, szkoda.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2014-03-07 o 15:38
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:13   #4696
Faoiltiarne
Raczkowanie

Oj dziewczyny, "ten pożar w burdelu" da się bardzo łatwo wyjaśnić. Znając waleczność naszych francuskich przyjaciół przyczyna jest tylko jedna. Z powodu zaostrzenia sytuacji między Rosją a Ukrainą, Francja podpisała kapitulację
Zapewne w popłochu wymieniają gratisy i już w następnych przesyłkach zamiast zielonych toreb dostaniemy białe flagi...

A tak serio, to też jestem wściekła, dopiero zaczęłam zamawiać kosmetyki YR przez internet i korzystać z tych wszystkich kodów i zniżek, no i oczywiście wszystko musiało się posypać. Zrobiłam raptem dwa zamówienia. Ale to może i lepiej, nie zdążyłam się permanentnie uzależnić, a kosmetyków na świecie jest taka masa, że to nie musi być wcale YR. Szkoda tylko, że oni nie mają tej świadomości...
Faoiltiarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:16   #4697
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Faoiltiarne Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, "ten pożar w burdelu" da się bardzo łatwo wyjaśnić. Znając waleczność naszych francuskich przyjaciół przyczyna jest tylko jedna. Z powodu zaostrzenia sytuacji między Rosją a Ukrainą, Francja podpisała kapitulację
Zapewne w popłochu wymieniają gratisy i już w następnych przesyłkach zamiast zielonych toreb dostaniemy białe flagi...
- I showered before I came here.
- ... maybe a little myrrh. Opium. You're wearing Opium.
- I got it, didn't I? Yeah.
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:19   #4698
agtx
Raczkowanie

Ja usłyszałam, że promocja dotycząca darmowej szminki za wydanie 10 zł na kosmetyk do makijażu obowiązuje jedynie w Warszawie. W drodze wyjątku (przez grzeczność sprzedawczyni i i brak innych ludzi wiedzących o promocji) oraz w wyniku dezinformacji można otrzymać taki prezent.
Promocja dotycząca prezentu po wydaniu 39 zł na makijaż obowiązuje w każdym sklepie. Z tego co wiem to chyba cień do powiek, pewna nie jestem.
Wszystkie produkty do makijażu w sklepie mają obniżkę -30 %.
agtx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:43   #4699
dunkowska
Raczkowanie

W Tołpie jest darmowa dostawa 7 i 8 marca z okazji dnia kobiet. dostalam maila z indywidualnym kodem.Ale nie laczy sie z innymi kodamiwiec zadnych gratisow
dunkowska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 16:46   #4700
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Dostalam przed chwilka 2 sms'y z informacja o dniach szminki. Kazdy z innego numeru.
Gdyby promocja objete byly tylko warszawskie sklepy, nie moglabym skorzystac z promocji w Opolu, co z reszta uczynilam w czwartek.
Jesli promocja dotyczy tylko Warszawy, to po co rozsylaja maile do innych miast?
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:24   #4701
kotka07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agtx Pokaż wiadomość
Ja usłyszałam, że promocja dotycząca darmowej szminki za wydanie 10 zł na kosmetyk do makijażu obowiązuje jedynie w Warszawie. W drodze wyjątku (przez grzeczność sprzedawczyni i i brak innych ludzi wiedzących o promocji) oraz w wyniku dezinformacji można otrzymać taki prezent.
Promocja dotycząca prezentu po wydaniu 39 zł na makijaż obowiązuje w każdym sklepie. Z tego co wiem to chyba cień do powiek, pewna nie jestem.
Wszystkie produkty do makijażu w sklepie mają obniżkę -30 %.

dzisiaj byłam w stacjonarce i gratis na dzień szminki - jest mini żel retropical

kotka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:17   #4702
pyniomynio
Przyczajenie

pannawiosna
Cytat:
Napisane przez pyniomynio Pokaż wiadomość
nie zostawia Ci na skórze jakby oleju? bo ja mialam ten "olej" na rekach i musialam je mydlem umyc. Podczas mycia wszystko jest w porzadku, a na "olej" zwrocilam uwage przy płukaniu buzi

Używam tego peelingu od kilku tygodni i też żadnego oleju nie zauważyłam w nim ot, zwykły krem z drobinkami - średnio udany, ale daje rade z oczyszczaniem - nie zdziera skóry

Natomiast jeżeli o kremy z tej serii chodzi... oba rolują sie koszmarnie na twarzy, ten w słoiczku smierdzi alkoholem, oba strasznie przesuszają - jedyny plus - faktycznie zapobiegają świeceniu i pojawianiu sie nowych niespodzianek

No to prawda, że kremy się rolują, ale efekt jest.
A co do zapachu alkoholu w słoiczku.. to w ogóle nie wyczułam! Dla mnie to ładny ogórkowy zapach

Edytowane przez pyniomynio
Czas edycji: 2014-03-07 o 18:18
pyniomynio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:45   #4703
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cześć Dziewczyny i Chłopaki!
Wreszcie udało mi się Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez Agnexx Pokaż wiadomość
Moja paczka z niespodzianką
Bardzo ładna paczka

Cytat:
Napisane przez kotka07 Pokaż wiadomość
dzisiaj byłam w stacjonarce i gratis na dzień szminki - jest mini żel retropical
A to mi dzień szminki... Poszaleli

Moje zamówienie z oferty na DK zostało zarejestrowane (wysyłałam listem). Spodziewam się na początku przyszłego tygodnia swojej SEP

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 18:51   #4704
kevschaa
Zakorzenienie

a mi ta znajoma z YR powiedziała że u nich z okazji dnia szminki jest -40% na wszystkie szminki (Poznań), więc chyba każdy sklep zrobił co innego

Przetestowałam sławne cienie pyłki i jestem w szoku że mają takie super opinie. Toż to nie pyłek a ogromny brokat. O ile złoty dało się jako tako nałożyć to w kryształowym brokat miał takie rozmiary że czułam jak mi drapie oko przy nakładaniu
Kiedyś kupiłam odsypki-podróbki cieni mac na allegro i były znacznie lepsze i ładniejsze niż te pyłki z YR...
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:57   #4705
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka07 Pokaż wiadomość
super masakra. i dziwią się, że ludzie wola kupować w internecie?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 19:49   #4706
agtx
Raczkowanie

Cytat:
a mi ta znajoma z YR powiedziała że u nich z okazji dnia szminki jest -40% na wszystkie szminki (Poznań), więc chyba każdy sklep zrobił co innego
Pewnie tak. Tak czy siak można wykorzystać zniżkę z mailingu. Jest pewnie też różnica co do prezentu z okazji dnia szminki. Pewnie dają to czego mają za dużo albo już przeleżało trochę.
agtx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 19:50   #4707
Hejnarka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KiLaNeCzKa Pokaż wiadomość
Dostalam przed chwilka 2 sms'y z informacja o dniach szminki. Kazdy z innego numeru.
Gdyby promocja objete byly tylko warszawskie sklepy, nie moglabym skorzystac z promocji w Opolu, co z reszta uczynilam w czwartek.
Jesli promocja dotyczy tylko Warszawy, to po co rozsylaja maile do innych miast?
To są dwie różne promocje. Promocja: szminka gratis do zakupów za ponad 10zł po podaniu hasła "prasa", "radio" jest głównie w Warszawie. Do każdego klienta wysyłają natomiast sms o promocji "przy zakupach za ponad 39zł gratis prezent niespodzianka". Tak w skrócie.

YR przeszedł sam siebie, w paczce brakowało: Naturelle, gratisowego zielonego roll-onu pod oczy, zielonej torby na zakupy i żelu pod prysznic Zielona Herbata, który zamówiłam w prmocji 3 kosmetyki za 23zł
Hejnarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:06   #4708
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez AniaKW Pokaż wiadomość
Ja powiem szczerze, że moja sytuacja finansowa nie jest zbyt piękna. Nie mamy zbyt wiele po opłaceniu kredytu na mieszkanie, przedszkola itd. Mam umowę do września, potem nie wiem co dalej. Stąd też na przykład cieszy mnie zapas żeli pod prysznic, bo korzystamy z nich wszyscy i spokojnie mogę odhaczyć jedną rzecz w domu.

Od czasu do czasu robię projekty, które pozwalają mi na ekstra kasę. Wiadomo, że z klientami też jest różnie. Z ekstra kasy kupuję coś dla dziecka, książki czy właśnie kosmetyki YR. Dlatego denerwują mnie znikające kody, nagłe zmiany prezentów czy fakt, że trzeba się spieszyć, bo zaraz coś pogrzebią w promocji. Teraz czekam 30 dni na wypłatę zaległego wynagrodzenia i nie będę w tym czasie nic kupować, bo mamy umowę z mężem, że nie wydaję żadnej kasy na kosmetyki z podstawowego budżetu domowego. No i nie mam żadnej gwarancji, że nagle nie zniknie Naturelle czy nie będę się musiała upominać o gratis. A też nie wiem, czy będę miała kasę za tydzień czy 30 marca. I wolałabym mieć świadomość, że YR kolejny raz potraktuje mnie poważnie.
zawsze możesz zamówić i paczka może chyba 2 tyg na poczcie poleżec a jak nie to do nich wróci bezproblemowo
Stary 2014-03-07, 20:17   #4709
s_pinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość

Przetestowałam sławne cienie pyłki i jestem w szoku że mają takie super opinie. Toż to nie pyłek a ogromny brokat. O ile złoty dało się jako tako nałożyć to w kryształowym brokat miał takie rozmiary że czułam jak mi drapie oko przy nakładaniu
Kiedyś kupiłam odsypki-podróbki cieni mac na allegro i były znacznie lepsze i ładniejsze niż te pyłki z YR...
Poszłam dzisiaj do stacjonarki W King Cross (Poznań) i wypytałam panie o dni szminki. Zrobiły zdziwiona minę i stwierdziły, że to na pewno chodzi o ofertę wysyłkowa bo one o niczym takim nie wiedzą. Pytały się skąd o tym wiem więc odpowiedziałam, że z internetu .

Mam pyłek różowy i jestem z niego zadowolona, przede wszystkim dlatego, ze jest bardzo delikatny i mogę go używać na co dzień. Nie mam porównania z innymi więc może sąd mój zachwyt.
s_pinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:18   #4710
pannawiosna
Zadomowienie

Cytat:
pannawiosna
Cytat:
nie zostawia Ci na skórze jakby oleju? bo ja mialam ten "olej" na rekach i musialam je mydlem umyc. Podczas mycia wszystko jest w porzadku, a na "olej" zwrocilam uwage przy płukaniu buzi

Używam tego peelingu od kilku tygodni i też żadnego oleju nie zauważyłam w nim ot, zwykły krem z drobinkami - średnio udany, ale daje rade z oczyszczaniem - nie zdziera skóry

Natomiast jeżeli o kremy z tej serii chodzi... oba rolują sie koszmarnie na twarzy, ten w słoiczku smierdzi alkoholem, oba strasznie przesuszają - jedyny plus - faktycznie zapobiegają świeceniu i pojawianiu sie nowych niespodzianek

No to prawda, że kremy się rolują, ale efekt jest.
A co do zapachu alkoholu w słoiczku.. to w ogóle nie wyczułam! Dla mnie to ładny ogórkowy zapach

Efekt zrolowanego kremu, co uniemożliwia nałożenie podkładu kremiki nadają sie niestety tylko na noc. Ale to oczywiście moje subiektywne zdanie Każdemu pasuje co innego... ja po zużyciu moich dwóch więcej nie kupię - mimo, że matuje i niweluje wszelkie "pryszcze" itp.

Cytat:
Napisane przez Hejnarka Pokaż wiadomość
To są dwie różne promocje. Promocja: szminka gratis do zakupów za ponad 10zł po podaniu hasła "prasa", "radio" jest głównie w Warszawie. Do każdego klienta wysyłają natomiast sms o promocji "przy zakupach za ponad 39zł gratis prezent niespodzianka". Tak w skrócie.

YR przeszedł sam siebie, w paczce brakowało: Naturelle, gratisowego zielonego roll-onu pod oczy, zielonej torby na zakupy i żelu pod prysznic Zielona Herbata, który zamówiłam w prmocji 3 kosmetyki za 23zł

W katowickiej Silesii promocja ze szminką do zakupów za 10zł działa, do wyboru każda ze szminek
W GK też od dzisiaj działa promocja -wczoraj zapewniała mnie konsultantka.
Ale nie da sie połączyć z mailingiem,więc sobie odpuściłam...

Także Śląsk też swój zapas pomadek dostał
pannawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości