|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Despa, padłam
![]() Tasiu mam nadzieję, że szybko znajdziecie fajne lokum dla Waszej Czwóreczki ![]() Demeter, moje woj. to zDolny Śląsk ![]() za wstawanie![]() Agatko to czekam Luna, nie przewrażliwiona tylko czujna ![]() Nestelle, u nas obiad, potem tort/ciasto ![]() Anika niech moc będzie z Tobą nie daj się ciemnej stronie i nie szukaj słodkości![]() Kasia Leonikowa, hej hej ![]() Cathlyn póki co jestem słomianą wdową i ale to, że w końcu wraca i będzie się do kogo potulić![]() A L. Spryciulka ![]() Oliwko mam nadzieję, że antybiotyk przyniesie ulgę![]() a naleśnki poproszę następnym razem ![]() Dragusiu do kiedy trzeba CI przesłać ankietosy?
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy pełno książeczek, ale to hurtem dostajemy po dzieciach znajomych. Jak kupuję, to staram się "ambitniej" podejść do tematu. JEST TAM KTO - na bank. Nie ma ruchomych elementów, ale aktywuje dziecko... jaki????
|
|
|
#3513 |
|
MBZ♥
|
Luna, nie wytrzymałabym, zwróciłabym uwagę:/
Scarlett, ło mamuniu to dołączasz do Sekty Smyrających się ![]() niech Ci się nie zsunie na biuścik jak Oliwce![]() Z zapiekanką pierwsze koty za płoty ja cukinię albo drążę i miąższ łączę z mięskiem mielonym, doprawiam, fruu do piekarnika, pod koniec posypuję startym serem-mniam! albo leczo raczej cukinios nie jest kwaśny:/---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Pani powinnaś prowadzić jakiś program o wartościowych książeczkach dla dzieci |
|
|
|
#3514 | ||||
|
Rozeznanie
|
ależ dziękuję
i reszcie też ![]() Cytat:
2.bo ja w głębi serca dobrą kobietą jestem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zrobiłam sobie henne żeby ładnie wygladac na zdjeciach bo robimy urodzinki w nd małemu dla znajomych
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posoliłaś cukinię i pewnie dlatego....(ale pierwsze koty za płoty....0 Cytat:
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dobrego z piekarnika robisz na obiady? |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jako jedyna sprawiłaś że brokuł kojarzy mi się z wiadomo czym. I jeszcze kurcze było jedno warzywo.. z Allo allo ale nie mogę sobie przypomnieć co to było.,..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lecza nie wyobrażam sobie bez cukini Ostatnio kilka razy robiłam też makaron pełnoziarnisty z cukinią i szynka parmeńską, całkiem wporzo. No i w sezonie cukinię obowiązkowo z grilla Cytat:
Daję dicoflor 5 kropel na lyżeczce, a wczoraj kupilam enterol (ktoś mi na blogu to polecił) i wkruszyłam jej 2 razy do obiadku i podalam z nim. A potem po obiedzie dałam antybiotyk. To jak mam to w końcu robić? Lekarka naprawdę poleciła mi dawać razem (tzn nie wymieszane razem, a jedno po drugim). ------ Hania dzisiaj zasypiała tylko 1,5 godz ----- Despa, schab zawsze się przyda tylko się cieszyć!------ A my na dzien kobiet idziemy jutro do imaxa na 300
|
|
#3520 |
|
MBZ♥
|
Cathlyn
brokuł ogólnie oznacza u mnie radość z Jego przyjazdu![]() Z allo allo pamiętam tego śmiesznego policjanta: dziń dybry Trolla też mam ten poradnik ale robię po swojemu. Najtrudniej zacząć i zmusić się do systematyczności, odkładania rzeczy na miejsce:/My oboje z mężem strasznie chomikujemy, mi się trudno rozstać z rzeczami więc upycham ,upycham- przy okazji przeprowadzek wywalam, obiecuję sobie nigdy więcej i znów robię to samo. Kiedyś miałam jak w pudełeczku ale nie było Zosi, teraz jest chaos i Ona |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Demete, Pani to umowa z tż skoro on zaprasza gości bo to oni mnie wyprowadzają z równowagi, moi pomagają mi sprzątać robić wyręczają mnie więc mi nie przeszkadzają, ale jak tż się umawia że mają do nas znajomi przyjść to musi się liczyć że w poniedziałek zjawia się "ekpia sprzątająca" którą oczywiście on opłaca co bym nerwicy nie dostała i na zawał serca nie padła. No i ogólnie dla naszego wspólnego spokoju bo zazwyczaj w niedzielę była wojna że ja mu od 7 z odkurzaczem latam a go głowa boli i tak cały dzień
Jak do tej pory mieliśmy tylko raz gości z ramienia tż w tym roku
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3522 |
|
MBZ♥
|
Bzinko, grillowana
chcę lato!Zosia też się długo kręciła:/ Wnioskując po emotce, nie Ty wybierałaś seans?
|
|
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BYou tak odkładanie rzeczy na swoje miejsce to moj duzy problem. no nic, jak byśmy były doskonałe to by było nudno, nie?
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-03-07 o 22:28 |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bzinka- eneterol jest też rewelacyjny przy grypie żołądkowej.... A i mam pytanie do Ciebie- jaki rozmiar spodni Hania nosi? Bo nasze dziewczyny obie z mniejszego wzrostu startowały, a potrzebuję porównania.
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skubany ma czuja. Cytat:
ale ja do wszystkiego daję. zawsze mam w lodówce. do każdego ratatuja do sałatki, nie ma znaczenia ![]() w ogóle nawet na surowo wsuwam. młodą i jędrną ![]() Torres też lubi ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze poszłaś do tego lekarza. No to teraz nic innego nie pozostaje jak zdrowieć no a ja tak, często bardzo jeśli obiad jest pózny to najpierw ciasto było .a teraz sama nie wiem jak? Cytat:
![]() no tyle rzeczy w promocji jest ...tampony , proszki do prania ,czekoladki ,czipsy chociazy a wybrał schab?czym się kierował ? ![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie dostałaś kremiki Estee Lauder . Ja uwielbiam -zyc bez nich nie mogę . No ale logiczne jednak nie jest ze jak używasz "szlifierki " to kremow nie .... ![]() Pogrubione czyli mieliście Tartą zupe? ![]() no jak to się mówi ?"oddaj fartucha?" (smieje się ta co wstawiła mieso do piekarnika i po 2 godzinach wyjęłam prawie surowe .... bo nastawiłam niechcąco na 50 stopni Płakac mi się chce ...... ![]() wspominam jak rok temu ok.23 zaczęłam się pakowac do szpitala bo na jutro termin . ostatnie razy głaskałam brzuch .... CAŁY rok temu !!! Pakowanie skończyłam ok 24 . i położyłam się spac . Wstałam ,wklepałam serum ,kremy ,podmalowałam się ,Kuba do szkoły na 8 ,potem My do szpitala ,weszłam przed 9 , kazali mi czekac w kolejce ....a o 9.34 urodziłam mojego Roszka I tak to leci ..jutro mój chłopiec będzie miał ROK !
|
|
#3527 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki. Ooo widzisz Cytat:
Też planowaliśmy wypad ale w ten weekend cieżko Daj znac po czy fajne. Trailer wyglądał super - ten film ma swój klimat, efekty Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Spryciula z Ciebie
|
||||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
hm.... poczekam tydzień na twojego męża także spoko
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej, strasznie czas leci Jutro te urodzinki robisz? |
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano rok! a ja do dziś pamiętam jak nam dałaś znać że zaplanowałaś sobie jeden dzień wolne to wzięłaś i urodziłaś
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
surowe nie jadłam, muszę spróbować (ja za to lubię kanapki z pieczarkami....) Cytat:
2/swoimi upodobaniami chyba ![]() 3/ 4/pamietam to hasło- jutro mogę rodzić.....i pyk pojechała se i urodziła...
|
|
#3532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro u mnie tarta z przepisu despy... kupiłam dzisiaj wszystko opróćz ciasta... Skoro tak kulinarnie się zrobiło to zapodam przepis z blogu, który uwielbiam http://segritta.pl/krem-bruli-oryginalny-przepis/
|
|
|
#3533 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsza część mnie rozwaliła, moge oglądać po 1000 razy.Emotka w okularach, bo to w 3D ![]() Cytat:
Pamiętam wyraźnie, co mi powiedziała. Biedny mały brzuszek. Szlag, to jak daje antybiotyk ok 24tej teraz, to wypadałoby dać osłonę o 2-3ciej? Ja tam odkładam rzeczy na swoje miejsca, od razu chowam np naczynia do zmywarki, ciuchy staram się składać i do szafy....a i tak mam burdel ![]() Cytat:
Generalnie ona się mieści w mniejsze rozmiary, bo szczupła, ale nogawki i rękawy ma wtedy za krótkie. Cytat:
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
BYou - gdybym miała nie włączać kompa dopóki nie zrobię TAKIEGO minimum to nigdy bym go nie włączyła. Zresztą chodzi mi to po głowie, bo i tak z niczym się nie wyrabiam. Na prawdę zastanawiam się jak wszystko ogarnąć
J. w dzień śpi godzinę, czasem jeszcze pół godz na spacerze, co daje mi jedynie możliwość posłuchania radia lub audiobooka. Jeśli drzemkę ma przed południem robię obiad dla nas, zupę dla niego, jeśli tylko po południu - śpi na spacerze. Robienie czegokolwiek z nim jest o tyle trudne, że nie posiedzi w krzesełku, na kocu też nie bardzo, a nie chcę żeby siedział wyłącznie na zimnej podłodze, poza tym zwiewa mi i płacze bo polezie gdzieś gdzie mnie nie ma, albo muszę go gonić, bo znajduje sobie dość niebezpieczne zabawy.Cały czas jestem pod wrażeniem mowy waszych dzieci, J. nie mówił wiele, a i tak zamilkł, za to znowu uwielbia piszczeć na klatce. Wychodzimy na spacer - pisk na całą klatkę, wracamy, to samo. Mówię tż, że J. strasznie piszczy na klatce a J. w tym czasie w pisk, już załapał, jak się to nazywa. Mama mówi tylko jak znikam gdzieś (np. byłam z mamą na spacerze i poszłam do sklepu, J. rozejrzał się za mną i mówi mama...?), jak słyszy powiedz mama to albo raz powie, albo wcale. tata nie zamierza powiedzieć. No i żre. Pełny słoik barszczu (250g) znika dość szybko, muszę mu kupić kilka tych większych słoiczków z rossmanna żeby mieć w co przelewać zupy potem. Zrezygnowaliśmy z butli na noc bo przy nasilonym ząbkowaniu tylko cyrki były i więcej zostawiał niż jadł, teraz dostaje kaszę na mm. Jak coś pije to dalej tylko z butli. Pani, i o czym ja mam pisać? Czym się chwalić? ![]() Jeszcze pytanie na koniec. Które mleczne Holle są w porządku (nie miałam żadnych)? Albo w ogóle które mleczne (jakiekolwiek) są dobre? Chcę zamówienie zrobić bo zapasy się pożarły, a daję na śniadanie mleczną kaszę (aktualnie jakiś hipp albo nestle), a na noc zwykłą, czystą kaszę, na mm. |
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie watpie
ale tak ogolnie czy jutro? piekarnik przede wszystkim jest mi potrzebny bo wieczorkiem zamarynuje mieso ,ryby ..a rano jak wstaje o 7 do szkoy K. to jednocześnie wrzuce do piekarnika i nie musze pilnować -obiad sam się robi . Cytat:
Cytat:
ja wiem ze priobiotyk nie może być jednocześnie podawany bo antybiotyk zniszczy go .musi być przerwa co najmniej 2 godzinna. mi się przypomniało -ja dawałam trilac plus w kropelkach dla niemowląt . teraz daje w proszku cos . dawałam antybiotyk po snaidaniu . z obiadem priobiotyk a nastepna dawk aantybiotyku wypadała przed kolacją . ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() smutno mi trochę ..dlaczego ten czas tak przelatuje szybko ....
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-07 o 23:04 |
|||||
|
|
|
#3537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. ja dawałabym ten trilac - 10 kropel na raz -1 raz dziennie .w porze obiadu. 3. a nie ma regulacji -w srodku gumki na guzik?
|
|
#3539 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Caly Twoj opis zmagan kulinarnych genialny Uchichalam sie Cytat:
Krzys ostatnio sliniakow nie uzywa, bo i tak zawsze sciagal Na razie nadal nie pojawilo sie nic, wiec nie wiem, od czego to bylo, ale wygladalo jak jakas reakcja alerg.Pojechalismy dzis z tz i Krzysiem mierzyc garniaki. Znaczy chlop mierzyl, my z K. patrzylismy Mamy wybrany, jutro odbior ![]() (Tak wiem, u nas wszystko zmienia sie, jak w kalejdoskopie - raz awantura, zaraz szykowanie do slubu )A Krzys na wyprawie - no niesamowity! Przy mierzeniu cieszyl sie, chichotal, klaskal
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hipp owsianka z jablkami i z bananami. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

za wstawanie
nie daj się ciemnej stronie i nie szukaj słodkości
i
mam nadzieję, że antybiotyk przyniesie ulgę

no to ode mnie WIELKI KOP!!!! 

już się ładuje.... babka mi próbki zaproponowała hhihi, pyta, co bym chciała - perfumy czy pielęgnację
chcę lato!

Pamiętam wyraźnie, co mi powiedziała. Biedny mały brzuszek.