Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 20:47   #3511
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Despa, padłam teść może liczy na jakiś obiados w niedzielę

Tasiu mam nadzieję, że szybko znajdziecie fajne lokum dla Waszej Czwóreczki

Demeter, moje woj. to zDolny Śląsk
za wstawanie

Agatko to czekam

Luna, nie przewrażliwiona tylko czujna

Nestelle, u nas obiad, potem tort/ciasto

Anika niech moc będzie z Tobąnie daj się ciemnej stronie i nie szukaj słodkości

Kasia

Leonikowa, hej hej

Cathlyn póki co jestem słomianą wdowąi niekoniecznie oznaczał to o czym pomyślałaś ale to, że w końcu wraca i będzie się do kogo potulić
A L. Spryciulka

Oliwko dobrze, że pojechałyściemam nadzieję, że antybiotyk przyniesie ulgę
a naleśnki poproszę następnym razem

Dragusiu do kiedy trzeba CI przesłać ankietosy?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:49   #3512
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Pani mam prośbę Wiem że to już milion razy wałkowane ale chce zamówić książeczki na roczek.
Lunka, w klubie wszystkie fajniejsze/ambitniejsze, Moderna wkleja zarypiaste zdjęcia.

My mamy pełno książeczek, ale to hurtem dostajemy po dzieciach znajomych. Jak kupuję, to staram się "ambitniej" podejść do tematu.

JEST TAM KTO - na bank. Nie ma ruchomych elementów, ale aktywuje dziecko...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
chociaż od stycznia mam fajny patent na gośći tak więc już mnie nie wyprowadzają z równowagi oni i ich dzieci marzące po oknach itp.
jaki????

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:56   #3513
BYou
MBZ♥

Luna, nie wytrzymałabym, zwróciłabym uwagę:/

Scarlett, ło mamuniu to dołączasz do Sekty Smyrających sięniech Ci się nie zsunie na biuścik jak Oliwce
Z zapiekanką pierwsze koty za płotyja cukinię albo drążę i miąższ łączę z mięskiem mielonym, doprawiam, fruu do piekarnika, pod koniec posypuję startym serem-mniam! albo leczo raczej cukinios nie jest kwaśny:/

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Pani powinnaś prowadzić jakiś program o wartościowych książeczkach dla dzieci

Stary 2014-03-07, 20:57   #3514
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no to ode mnie WIELKI KOP!!!!
ależ dziękuję i reszcie też
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

hehe dwojka? To lajcik . nic tylko odpoczywać . Trójka to dopiero Sajgon taki ,ze az nie mam kiedy na forum wejść -dlatego się tak rzadko udzielam

No i się doczekałam - piekarnik DZIAŁA
koniec głodówki
i koniec obijania - jutro na roczek niestety już mogę robic jedzenie -a myślałam ,ze mi się UPIECZE (niedosłownie ) i będę mieć wytłumaczenie i postawie samo słodkie bo bez piekarnika nie idzie zyc .....

Trolla - jeszcze raz dziekuje za chec pomocy
1.tiaaaa
2.bo ja w głębi serca dobrą kobietą jestem

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
aaa tak sobie, mam już stresa przed dentystą, przyćmiewa ból gardła....

znalazłam w necie nasz domek z fajnymi fotami, to będziecie wiedzieć o czym tak piszę, a może któraś się skusi

http://tablica.pl/oferta/duzy-dwustr...8-ID4MZ8W.html
o rany, mnie wystarczy namiot z ikei na moich 57 metrach

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Trolla proszę Cię nie myśl takmi może łatwiej bo jesteśmy narazie same z Zosią i Ona mcno ze mną współpracuje.
głownie to ja si na siebie wkurzam, bo plan minium wykonuje ale rzadko cos ponad to wiec i tak generalnie ciezko mi dom super wysprzatac, nawet sobie kiedys kupiłam"perfekcyjną panią domu" ale kończe zawsz na 1.pkt czyli wielkie odgracanie
Cytat:

nie wiem jaki dajesz .ale na opakowaniu jest napisane jak dawka - ja dawałam jakiś w kroplach (cos na "t" )to było napisane 2 razy dziennie po 5 kropel -lekarka mówiła ze spokojnie 1 x 10 dziennie .teraz mam jakies w saczetce w proszku -i napisane jest ze 1 saszetka dziennie .
Lekarka mówiła żeby koniecznie przez co najmniej 1 miesiąc a może nawet 2 -bo antybiotyk strasznie wyłajawia organizm z dobrych bakterii i flora może się odbudowywać nawet do kilku miesięcy ....
ja daje dicoflor 30 w kapsułakch bo mało go.bzinka ważne jest z tymi bakteriami zeby był odstep od antybiotyku, raz mi mowili minium 2h raz 4h, starłam sie dawac co 6h; i tak jak nestelle napisała 1 miesiac po antybiotykoterapii tez, nie tylko w czasie. w aptece jest tego pełno, dla strszaków są nawet misie o smaku białej czekolady

zrobiłam sobie henne żeby ładnie wygladac na zdjeciach bo robimy urodzinki w nd małemu dla znajomych
Stary 2014-03-07, 20:59   #3515
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ooooo czym to ja miałam pisać...............

aaaaaa, przyszedł TŻ i stwierdził, że coś ładnie pachnie z piekarnika wsadziłam na 45 min jak pisała Moderna na 190 stopni, a po tym czasie mi tam normalnie na wierzchu stało jezioro..... nie wiem co tak puściło wodę, ta gąbka w plastrach czy jak, ale zwiększyłam temp i potrzymałam jeszcze z 10 minut, że może odparuje... niby coś to dało, ale nadal wodniste było jak czort i ciężko to było nakładać bo sie rozlatywało kompletnie.... no ale jakoś odcedziliśmy i zjedliśmy.... jak odstało i wyschło i podgrzałam teraz w mikrofali to lepsze, ale coś tam nadaje taki mocno kwaśny smak? ta cukinia? trochę za kwaśne jak dla mnie.... no i za dużo na 2 ludzie, na 2 dni by było w miarę ok.... ledwo połowę daliśmy radę zjeść

potem pojechałam do dentysty, jeszcze tak znieczulona nie byłam, zdrętwiało mi pół twarzy i oko łzawiło i miałam problem jakoś je domknąć no ale gites, next time za pół roku....

a potem zrobiłam skok na sephorę i nabyłam już się ładuje.... babka mi próbki zaproponowała hhihi, pyta, co bym chciała - perfumy czy pielęgnację myślę sobie, perfum mam taką ilość, że nie zużyję do emerytury, gift od brata na każdą okazję, a skoro kupuję wg swego misternego planu szlifierkę do twarzy to chyba logiczne, że mi się za bardzo kremikować nie chce :brzyda l: hehe i pomyślałam o pewnej kremomaniaczce - nomadce..... to był mój 3sekundowy tok myślenia..... no ale muszę coś odpowiedzieć - to rzekłam do niewiasty - a co pani proponuje???? hihi, na to pani, że może coś z pielęgnacji w takim razie..... i dostałam w takich mini słoiczkach kremiki co mają mi niby na tydzień tej pielęgnacji wystarczyć:cojest : już nie komentowałam, że fajnie by było, gdyby taką ilość szło kupić, bo to dla mnie zapas na pół roku.... słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam ceny - coś w granicach Clarisonica I mam jakieś serum - srerum, pod oczy i ogólnogębowy Heleny Rubinstein Powercośtam...... Nestelle pewnie dostanie zawalca, że nie doceniam tych mazi, o ile imię i nazwisko tej pani historycznie nie było mi obce i wiedziałam, że ostatecznie coś w kosmetykach robiła, to że akurat kremy to nie

idę spać, to za długi i ciężki dzień.... :brzyda l:

posoliłaś cukinię i pewnie dlatego....(ale pierwsze koty za płoty....0
Cytat:
Despa, padłam teść może liczy na jakiś obiados w niedzielę

Tasiu mam nadzieję, że szybko znajdziecie fajne lokum dla Waszej Czwóreczki

za wstawanie

Agatko to czekam

Luna, nie przewrażliwiona tylko czujna

Nestelle, u nas obiad, potem tort/ciasto

Anika niech moc będzie z Tobąnie daj się ciemnej stronie i nie szukaj słodkości

Kasia

Leonikowa, hej hej

Cathlyn póki co jestem słomianą wdowąi niekoniecznie oznaczał to o czym pomyślałaś ale to, że w końcu wraca i będzie się do kogo potulić
A L. Spryciulka

Oliwko dobrze, że pojechałyściemam nadzieję, że antybiotyk przyniesie ulgę
a naleśnki poproszę następnym razem

się przeliczył
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:01   #3516
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
moni_ka ja tylko raz w życiu miałam podobną sytuację tż zaproszono własnie na roczek czy na chrzciny wiedząc doskonale o tym, że mieszkamy razem dzień przed wieczorem albo w sam dzień imprezy dzwonili i mówili żebym też przyszła taa to chodziło o to że tż odmówił bo bezemnie nie idzie
więcej takiej sytuacjo nie było bo tż dał wyraźnie do zrozumienia to że my nie po ślubie to nie znaczy że nie razem
my po ślubie i z dzieckiem byliśmy, ale widocznie nie ma to znaczenia dla niektórych... tż się wtedy porządnie oberwało za tą zmianę decyzji, ale cóż... to nie był pierwszy raz jak zmienił nasze wspólne ustalenie, dlatego kilka razy pytałam czy na pewno jego decyzja jest, że bez nas nie idzie, jeszcze dzień przed była.... zresztą było, minęło..

Cytat:
No i się doczekałam - piekarnik DZIAŁA
koniec głodówki
i koniec obijania - jutro na roczek niestety już mogę robic jedzenie -a myślałam ,ze mi się UPIECZE (niedosłownie ) i będę mieć wytłumaczenie i postawie samo słodkie bo bez piekarnika nie idzie zyc .....
co dobrego z piekarnika robisz na obiady?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:02   #3517
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

Dobrze myślałam - stąd Brzydal na końcu zdania
Jako jedyna sprawiłaś że brokuł kojarzy mi się z wiadomo czym. I jeszcze kurcze było jedno warzywo.. z Allo allo ale nie mogę sobie przypomnieć co to było.,..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 21:12   #3518
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A....
wypowiadam wojnę wszystkim kierowcą ktorzy blokują chodniki, dziś myślałam ze mnie krew zaleje jak przechodząc swoją stala trasą pod szkołą sióstr musiałąm manewrować ulicą bo caly chodnik zajęty, przez rodziców odbierających dzieci....zadzwoniłam na straż miejską , pan usiłowl mnie zbyc, ale zbyt dużo argumentów dostał i nie mógł....
u nas przy przedszkolu jest zatoczka, miejsca na kilka samochodów. stają na chodnikach po obu stronach, na ulicy(!!!) na awaryjnych, w najlepszym wypadku wjeżdżają do mnie pod blok. ludziom się na prawdę w głowach poprzewracało. ja rozumiem, że ktoś się spieszy, ale bez przesady... u mnie kolejny przykład to zatrzymywanie się na ulicy i wyskakiwanie do sklepiku, czasem 2-3 samochody tak stoją...
Stary 2014-03-07, 21:16   #3519
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Z zapiekanką pierwsze koty za płotyja cukinię albo drążę i miąższ łączę z mięskiem mielonym, doprawiam, fruu do piekarnika, pod koniec posypuję startym serem-mniam! albo leczo raczej cukinios nie jest kwaśny:/[COLOR="Silver"]
To tak jak ja, najbardziej lubię wydrążoną z mięskiem w środku i serkiem na wierzchu
Lecza nie wyobrażam sobie bez cukini
Ostatnio kilka razy robiłam też makaron pełnoziarnisty z cukinią i szynka parmeńską, całkiem wporzo.
No i w sezonie cukinię obowiązkowo z grilla

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ja daje dicoflor 30 w kapsułakch bo mało go.bzinka ważne jest z tymi bakteriami zeby był odstep od antybiotyku, raz mi mowili minium 2h raz 4h, starłam sie dawac co 6h; i tak jak nestelle napisała 1 miesiac po antybiotykoterapii tez, nie tylko w czasie. w aptece jest tego pełno, dla strszaków są nawet misie o smaku białej czekolady
Trolla, to ja już zgłupialam. Jak to konieczna jest przerwa? Mi lekarka mówiła,żeby dawać wspólnie z antybiotykiem
Daję dicoflor 5 kropel na lyżeczce, a wczoraj kupilam enterol (ktoś mi na blogu to polecił) i wkruszyłam jej 2 razy do obiadku i podalam z nim. A potem po obiedzie dałam antybiotyk.
To jak mam to w końcu robić? Lekarka naprawdę poleciła mi dawać razem (tzn nie wymieszane razem, a jedno po drugim).

------
Hania dzisiaj zasypiała tylko 1,5 godz
-----
Despa, schab zawsze się przyda tylko się cieszyć!
------
A my na dzien kobiet idziemy jutro do imaxa na 300

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:18   #3520
BYou
MBZ♥

Cathlyn brokuł ogólnie oznacza u mnie radość z Jego przyjazdu
Z allo allo pamiętam tego śmiesznego policjanta: dziń dybry

Trolla też mam ten poradnik ale robię po swojemu. Najtrudniej zacząć i zmusić się do systematyczności, odkładania rzeczy na miejsce:/
My oboje z mężem strasznie chomikujemy, mi się trudno rozstać z rzeczami więc upycham ,upycham- przy okazji przeprowadzek wywalam, obiecuję sobie nigdy więcej i znów robię to samo. Kiedyś miałam jak w pudełeczku ale nie było Zosi, teraz jest chaos i Ona zdecydowanie wolę ten stan.

Stary 2014-03-07, 21:20   #3521
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Demete, Pani to umowa z tż skoro on zaprasza gości bo to oni mnie wyprowadzają z równowagi, moi pomagają mi sprzątać robić wyręczają mnie więc mi nie przeszkadzają, ale jak tż się umawia że mają do nas znajomi przyjść to musi się liczyć że w poniedziałek zjawia się "ekpia sprzątająca" którą oczywiście on opłaca co bym nerwicy nie dostała i na zawał serca nie padła. No i ogólnie dla naszego wspólnego spokoju bo zazwyczaj w niedzielę była wojna że ja mu od 7 z odkurzaczem latam a go głowa boli i tak cały dzień
Jak do tej pory mieliśmy tylko raz gości z ramienia tż w tym roku
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 21:21   #3522
BYou
MBZ♥

Bzinko, grillowana chcę lato!
Zosia też się długo kręciła:/
Wnioskując po emotce, nie Ty wybierałaś seans?

Stary 2014-03-07, 21:23   #3523
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
To tak jak ja, najbardziej lubię wydrążoną z mięskiem w środku i serkiem na wierzchu
Ostatnio kilka razy robiłam też makaron pełnoziarnisty z cukinią i szynka parmeńską, całkiem wporzo.
No i w sezonie cukinię obowiązkowo z grilla

Trolla, to ja już zgłupialam. Jak to konieczna jest przerwa? Mi lekarka mówiła,żeby dawać wspólnie z antybiotykiem
Daję dicoflor 5 kropel na lyżeczce, a wczoraj kupilam enterol (ktoś mi na blogu to polecił) i wkruszyłam jej 2 razy do obiadku i podalam z nim. A potem po obiedzie dałam antybiotyk.
To jak mam to w końcu robić? Lekarka naprawdę poleciła mi dawać razem (tzn nie wymieszane razem, a jedno po drugim).

------
-----
------
ja też zgłupiałam ale jeśli piszemy o tym samym czyli o osłonie przy antybiotyku to zawsze i lekarka i w aptekach mowiono mi zeby robic przerwe miedzy podaniem antybiotyku i osłonki. zapytaj w aptece, zobaczysz co ci powiedza ale za to co napisąłm dałabym sobie reke uciac

BYou tak odkładanie rzeczy na swoje miejsce to moj duzy problem. no nic, jak byśmy były doskonałe to by było nudno, nie?

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-03-07 o 21:28
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:25   #3524
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

------
-----
------
tja....

Bzinka- eneterol jest też rewelacyjny przy grypie żołądkowej....

A i mam pytanie do Ciebie- jaki rozmiar spodni Hania nosi? Bo nasze dziewczyny obie z mniejszego wzrostu startowały, a potrzebuję porównania.
Stary 2014-03-07, 21:25   #3525
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Pani powinnaś prowadzić jakiś program o wartościowych książeczkach dla dzieci
o ile mój syn zacznie mowić, to on poprowadzi skubany ma czuja.

Cytat:
ja też.
ale ja do wszystkiego daję. zawsze mam w lodówce. do każdego ratatuja do sałatki, nie ma znaczenia

w ogóle nawet na surowo wsuwam. młodą i jędrną

Torres też lubi

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:34   #3526
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

A ja obfociłam i nakręciłam Kubcia jak wstaje przy stoliczku Ja to się tak ciesze, ponieważ troche nie wierzyłam, że będzie chodził na roczek a jednak szansa jest

Cytat:
Nestelle no już nie przesadzaj tylko po sobie musiała byś sprzątnąć :P
wierz mi ..nie chciałabyś ..... jednak jest ogromny rozdźwięk pomiędzy moim sprzątaniem a Twoim

dobrze ze poszłaś do tego lekarza. No to teraz nic innego nie pozostaje jak zdrowieć
Cytat:
Obiad, nie spotkałam sie z tym, żeby ciasto bylo najpierw
no a ja tak, często bardzo jeśli obiad jest pózny to najpierw ciasto było .a teraz sama nie wiem jak?
Cytat:
Promocja w kauflandzie byla...szkoda ze do biedry nie skoczyl bo tam i tulipany i czekoladki...a musze sie kawalkiem swini pocieszyc....
ciesz się zes nie vege
no tyle rzeczy w promocji jest ...tampony , proszki do prania ,czekoladki ,czipsy chociazy a wybrał schab?czym się kierował ?
Cytat:
ooooo czym to ja miałam pisać...............

aaaaaa, przyszedł TŻ i stwierdził, że coś ładnie pachnie z piekarnika wsadziłam na 45 min jak pisała Moderna na 190 stopni, a po tym czasie mi tam normalnie na wierzchu stało jezioro..... nie wiem co tak puściło wodę, ta gąbka w plastrach czy jak, ale zwiększyłam temp i potrzymałam jeszcze z 10 minut, że może odparuje... niby coś to dało, ale nadal wodniste było jak czort i ciężko to było nakładać bo sie rozlatywało kompletnie.... no ale jakoś odcedziliśmy i zjedliśmy.... jak odstało i wyschło i podgrzałam teraz w mikrofali to lepsze, ale coś tam nadaje taki mocno kwaśny smak? ta cukinia? trochę za kwaśne jak dla mnie.... no i za dużo na 2 ludzie, na 2 dni by było w miarę ok.... ledwo połowę daliśmy radę zjeść

a potem zrobiłam skok na sephorę i nabyłam już się ładuje.... babka mi próbki zaproponowała hhihi, pyta, co bym chciała - perfumy czy pielęgnację myślę sobie, perfum mam taką ilość, że nie zużyję do emerytury, gift od brata na każdą okazję, a skoro kupuję wg swego misternego planu szlifierkę do twarzy to chyba logiczne, że mi się za bardzo kremikować nie chce hehe i pomyślałam o pewnej kremomaniaczce - nomadce..... to był mój 3sekundowy tok myślenia..... no ale muszę coś odpowiedzieć - to rzekłam do niewiasty - a co pani proponuje???? hihi, na to pani, że może coś z pielęgnacji w takim razie..... i dostałam w takich mini słoiczkach kremiki co mają mi niby na tydzień tej pielęgnacji wystarczyćjuż nie komentowałam, że fajnie by było, gdyby taką ilość szło kupić, bo to dla mnie zapas na pół roku.... słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam ceny - coś w granicach Clarisonica I mam jakieś serum - srerum, pod oczy i ogólnogębowy Heleny Rubinstein Powercośtam...... Nestelle pewnie dostanie zawalca, że nie doceniam tych mazi, o ile imię i nazwisko tej pani historycznie nie było mi obce i wiedziałam, że ostatecznie coś w kosmetykach robiła, to że akurat kremy to nie
nie no czyli jednak dzielna byłas jak masz szczoteczke?!
pewnie dostałaś kremiki Estee Lauder . Ja uwielbiam -zyc bez nich nie mogę .
No ale logiczne jednak nie jest ze jak używasz "szlifierki " to kremow nie ....
Pogrubione
czyli mieliście Tartą zupe? jedliście ją w głębokich talerzach? łyzką ?
no jak to się mówi ?"oddaj fartucha?" . Nie no następnym razem będzie lepiej
(smieje się ta co wstawiła mieso do piekarnika i po 2 godzinach wyjęłam prawie surowe .... bo nastawiłam niechcąco na 50 stopni)

Płakac mi się chce ......
wspominam jak rok temu ok.23 zaczęłam się pakowac do szpitala bo na jutro termin . ostatnie razy głaskałam brzuch ....
CAŁY rok temu !!! Pakowanie skończyłam ok 24 . i położyłam się spac .
Wstałam ,wklepałam serum ,kremy ,podmalowałam się ,Kuba do szkoły na 8 ,potem My do szpitala ,weszłam przed 9 , kazali mi czekac w kolejce ....a o 9.34 urodziłam mojego Roszka
I tak to leci ..jutro mój chłopiec będzie miał ROK !
Stary 2014-03-07, 21:36   #3527
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Promocja w kauflandzie byla...szkoda ze do biedry nie skoczyl bo tam i tulipany i czekoladki...a musze sie kawalkiem swini pocieszyc....

Cytat:
za wstawanie
Dzieki. Ooo widzisz

Cytat:
głownie to ja si na siebie wkurzam, bo plan minium wykonuje ale rzadko cos ponad to wiec i tak generalnie ciezko mi dom super wysprzatac, nawet sobie kiedys kupiłam"perfekcyjną panią domu" ale kończe zawsz na 1.pkt czyli wielkie odgracanie

Cytat:
Też planowaliśmy wypad ale w ten weekend cieżko Daj znac po czy fajne. Trailer wyglądał super - ten film ma swój klimat, efekty

Cytat:
Trolla też mam ten poradnik ale robię po swojemu. Najtrudniej zacząć i zmusić się do systematyczności, odkładania rzeczy na miejsce:/
My oboje z mężem strasznie chomikujemy, mi się trudno rozstać z rzeczami więc upycham ,upycham- przy okazji przeprowadzek wywalam, obiecuję sobie nigdy więcej i znów robię to samo. Kiedyś miałam jak w pudełeczku ale nie było Zosi, teraz jest chaos i Ona zdecydowanie wolę ten stan.
My też

Cytat:
Demete, Pani to umowa z tż skoro on zaprasza gości bo to oni mnie wyprowadzają z równowagi, moi pomagają mi sprzątać robić wyręczają mnie więc mi nie przeszkadzają, ale jak tż się umawia że mają do nas znajomi przyjść to musi się liczyć że w poniedziałek zjawia się "ekpia sprzątająca" którą oczywiście on opłaca co bym nerwicy nie dostała i na zawał serca nie padła. No i ogólnie dla naszego wspólnego spokoju bo zazwyczaj w niedzielę była wojna że ja mu od 7 z odkurzaczem latam a go głowa boli i tak cały dzień
Jak do tej pory mieliśmy tylko raz gości z ramienia tż w tym roku
No nie mogę
Spryciula z Ciebie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:37   #3528
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
hm.... poczekam tydzień na twojego męża także spoko

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:39   #3529
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
:
no a ja tak, często bardzo jeśli obiad jest pózny to najpierw ciasto było .a teraz sama nie wiem jak?

wspominam jak rok temu ok.23 zaczęłam się pakowac do szpitala bo na jutro termin . ostatnie razy głaskałam brzuch ....
Wstałam ,wklepałam serum ,kremy ,podmalowałam się ,Kuba do szkoły na 8 ,potem My do szpitala ,weszłam przed 9 , kazali mi czekac w kolejce ....a o 9.34 urodziłam mojego Roszka
Hmmm no wlasnie u nas zawsze obiadek, potem chwila przerwy i ciacho, kawka na deser.
Jej, strasznie czas leci
Jutro te urodzinki robisz?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 21:40   #3530
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no tyle rzeczy w promocji jest ...tampony , proszki do prania ,czekoladki ,czipsy chociazy a wybrał schab?czym się kierował ?

taaa jakby kupił jej tampony to bym się chyba posikała ze śmiechu

ano rok! a ja do dziś pamiętam jak nam dałaś znać że zaplanowałaś sobie jeden dzień wolne to wzięłaś i urodziłaś

Stary 2014-03-07, 21:42   #3531
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ja też.
ale ja do wszystkiego daję. zawsze mam w lodówce. do każdego ratatuja do sałatki, nie ma znaczenia

Torres też lubi

surowe nie jadłam, muszę spróbować (ja za to lubię kanapki z pieczarkami....)

Cytat:

1/wierz mi ..nie chciałabyś ..... jednak jest ogromny rozdźwięk pomiędzy moim sprzątaniem a Twoim

2/ ciesz się zes nie vege

3/czyli mieliście Tartą zupe? jedliście ją w głębokich talerzach? łyzką ?
no jak to się mówi ?"oddaj fartucha?" . Nie no następnym razem będzie lepiej
(smieje się ta co wstawiła mieso do piekarnika i po 2 godzinach wyjęłam prawie surowe .... bo nastawiłam niechcąco na 50 stopni)

4/Płakac mi się chce ......
1/
2/swoimi upodobaniami chyba
3/
4/pamietam to hasło- jutro mogę rodzić.....i pyk pojechała se i urodziła...
Stary 2014-03-07, 21:46   #3532
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

Jutro u mnie tarta z przepisu despy... kupiłam dzisiaj wszystko opróćz ciasta...
Skoro tak kulinarnie się zrobiło to zapodam przepis z blogu, który uwielbiam
http://segritta.pl/krem-bruli-oryginalny-przepis/
Stary 2014-03-07, 21:50   #3533
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Bzinko, grillowana chcę lato!
Zosia też się długo kręciła:/
Wnioskując po emotce, nie Ty wybierałaś seans?
haha akurat ja Pierwsza część mnie rozwaliła, moge oglądać po 1000 razy.
Emotka w okularach, bo to w 3D

Cytat:
ja też zgłupiałam ale jeśli piszemy o tym samym czyli o osłonie przy antybiotyku to zawsze i lekarka i w aptekach mowiono mi zeby robic przerwe miedzy podaniem antybiotyku i osłonki. zapytaj w aptece, zobaczysz co ci powiedza ale za to co napisąłm dałabym sobie reke uciac

BYou tak odkładanie rzeczy na swoje miejsce to moj duzy problem. no nic, jak byśmy były doskonałe to by było nudno, nie?
Cholera, to ja w takim razie nie jestem pewna kompetencji tej lekarki Pamiętam wyraźnie, co mi powiedziała. Biedny mały brzuszek.
Szlag, to jak daje antybiotyk ok 24tej teraz, to wypadałoby dać osłonę o 2-3ciej?

Ja tam odkładam rzeczy na swoje miejsca, od razu chowam np naczynia do zmywarki, ciuchy staram się składać i do szafy....a i tak mam burdel

Cytat:
tja....

Bzinka- eneterol jest też rewelacyjny przy grypie żołądkowej....

A i mam pytanie do Ciebie- jaki rozmiar spodni Hania nosi? Bo nasze dziewczyny obie z mniejszego wzrostu startowały, a potrzebuję porównania.
Nosimy teraz 74, ale w niektórych 68 też chodzi jeszcze.
Generalnie ona się mieści w mniejsze rozmiary, bo szczupła, ale nogawki i rękawy ma wtedy za krótkie.

Cytat:
ja też.

Torres też lubi

Ech...też bym chciała być młoda i jędrna

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 21:58   #3534
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

BYou - gdybym miała nie włączać kompa dopóki nie zrobię TAKIEGO minimum to nigdy bym go nie włączyła. Zresztą chodzi mi to po głowie, bo i tak z niczym się nie wyrabiam. Na prawdę zastanawiam się jak wszystko ogarnąć J. w dzień śpi godzinę, czasem jeszcze pół godz na spacerze, co daje mi jedynie możliwość posłuchania radia lub audiobooka. Jeśli drzemkę ma przed południem robię obiad dla nas, zupę dla niego, jeśli tylko po południu - śpi na spacerze. Robienie czegokolwiek z nim jest o tyle trudne, że nie posiedzi w krzesełku, na kocu też nie bardzo, a nie chcę żeby siedział wyłącznie na zimnej podłodze, poza tym zwiewa mi i płacze bo polezie gdzieś gdzie mnie nie ma, albo muszę go gonić, bo znajduje sobie dość niebezpieczne zabawy.

Cały czas jestem pod wrażeniem mowy waszych dzieci, J. nie mówił wiele, a i tak zamilkł, za to znowu uwielbia piszczeć na klatce. Wychodzimy na spacer - pisk na całą klatkę, wracamy, to samo. Mówię tż, że J. strasznie piszczy na klatce a J. w tym czasie w pisk, już załapał, jak się to nazywa. Mama mówi tylko jak znikam gdzieś (np. byłam z mamą na spacerze i poszłam do sklepu, J. rozejrzał się za mną i mówi mama...?), jak słyszy powiedz mama to albo raz powie, albo wcale. tata nie zamierza powiedzieć.
No i żre. Pełny słoik barszczu (250g) znika dość szybko, muszę mu kupić kilka tych większych słoiczków z rossmanna żeby mieć w co przelewać zupy potem. Zrezygnowaliśmy z butli na noc bo przy nasilonym ząbkowaniu tylko cyrki były i więcej zostawiał niż jadł, teraz dostaje kaszę na mm.
Jak coś pije to dalej tylko z butli.
Pani, i o czym ja mam pisać? Czym się chwalić?

Jeszcze pytanie na koniec. Które mleczne Holle są w porządku (nie miałam żadnych)? Albo w ogóle które mleczne (jakiekolwiek) są dobre? Chcę zamówienie zrobić bo zapasy się pożarły, a daję na śniadanie mleczną kaszę (aktualnie jakiś hipp albo nestle), a na noc zwykłą, czystą kaszę, na mm.
Stary 2014-03-07, 21:59   #3535
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Cholera, to ja w takim razie nie jestem pewna kompetencji tej lekarki Pamiętam wyraźnie, co mi powiedziała. Biedny mały brzuszek.
Szlag, to jak daje antybiotyk ok 24tej teraz, to wypadałoby dać osłonę o 2-3ciej?

Ja tam odkładam rzeczy na swoje miejsca, od razu chowam np naczynia do zmywarki, ciuchy staram się składać i do szafy....a i tak mam burdel

Generalnie ona się mieści w mniejsze rozmiary, bo szczupła, ale nogawki i rękawy ma wtedy za krótkie.

na moją każde 74 luźne w pasie
Stary 2014-03-07, 22:01   #3536
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
2.bo ja w głębi serca dobrą kobietą jestem
nie watpie
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

co dobrego z piekarnika robisz na obiady?
ale tak ogolnie czy jutro?
piekarnik przede wszystkim jest mi potrzebny bo wieczorkiem zamarynuje mieso ,ryby ..a rano jak wstaje o 7 do szkoy K. to jednocześnie wrzuce do piekarnika i nie musze pilnować -obiad sam się robi .
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Jako jedyna sprawiłaś że brokuł kojarzy mi się z wiadomo czym.

Cytat:
u nas przy przedszkolu jest zatoczka, miejsca na kilka samochodów. stają na chodnikach po obu stronach, na ulicy(!!!) na awaryjnych, w najlepszym wypadku wjeżdżają do mnie pod blok. ludziom się na prawdę w głowach poprzewracało. ja rozumiem, że ktoś się spieszy, ale bez przesady... u mnie kolejny przykład to zatrzymywanie się na ulicy i wyskakiwanie do sklepiku, czasem 2-3 samochody tak stoją...

Cytat:

------
ojojoj

ja wiem ze priobiotyk nie może być jednocześnie podawany bo antybiotyk zniszczy go .musi być przerwa co najmniej 2 godzinna.
mi się przypomniało -ja dawałam trilac plus w kropelkach dla niemowląt . teraz daje w proszku cos . dawałam antybiotyk po snaidaniu . z obiadem priobiotyk a nastepna dawk aantybiotyku wypadała przed kolacją .
Cytat:

Cytat:
Hmmm no wlasnie u nas zawsze obiadek, potem chwila przerwy i ciacho, kawka na deser.
Jej, strasznie czas leci
Jutro te urodzinki robisz?
jutro .tak wypadają .
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
taaa jakby kupił jej tampony to bym się chyba posikała ze śmiechu

ano rok! a ja do dziś pamiętam jak nam dałaś znać że zaplanowałaś sobie jeden dzień wolne to wzięłaś i urodziłaś
noo tak było ....
Cytat:

1/
2/swoimi upodobaniami chyba
3/
4/pamietam to hasło- jutro mogę rodzić.....i pyk pojechała se i urodziła...
no takie hpo-siup .pomiędzy reklamami
smutno mi trochę ..dlaczego ten czas tak przelatuje szybko ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-03-07 o 22:04
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:07   #3537
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

nie koniecznie o 2, jak dajesz antybiotyk o 12 i 24 to osłonke daj np o 8-9 rano przy sniadanku, bedzie odstep kilku godzin do 12. czyli nie dawaj w godzinach 10-14 i 22-2 i tyle. ja w kropelkach nie podawałam ale wydaje mi sie ze obojetne jest w jakiej formie, wazne zeby sie wchloneło a rozumiem ze antybiotyk zaburza wchłanianie tych dobrych bakterii i stad nie ma sensu dawac go razem.
Stary 2014-03-07, 22:10   #3538
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

Jutro u mnie tarta z przepisu despy... kupiłam dzisiaj wszystko opróćz ciasta...
Skoro tak kulinarnie się zrobiło to zapodam przepis z blogu, który uwielbiam
http://segritta.pl/krem-bruli-oryginalny-przepis/
nie wiedziałm ze pochodzi z PL !!!
Cytat:

1. jej a ja przez ten film nie mogę przebrnąć do dziś .10-15 minut i spadam....
2. ja dawałabym ten trilac - 10 kropel na raz -1 raz dziennie .w porze obiadu.
3.
Cytat:
na moją każde 74 luźne w pasie
a nie ma regulacji -w srodku gumki na guzik?
Stary 2014-03-07, 22:12   #3539
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

W "naszym" przedszkolu w tym roku nie przyjmują 2,5 latków ale w przyszłym roku już mają przyjmować, bo 6 latki idą do szkoł:
O, dzieki! Czyli szansa jest

Cytat:
pinceta i lusterko, wyrywane, a nie tarte ranyyyyy, jak mam wyciąć koło z tego ciasta???? jedną warstwę, dwie???? należy mi się tytuł kulinarnej pierdoły roku............ muszę jeszcze tą nigdy nie użytą blaszkę wygrzebać................ ............

Cytat:
teraz to już d blada, posoliłam, popieprzyłam, spieprzyłam, bo pomidor pod mozarellą, o! teraz TŻ mógłby się objawić, spytać co tak śmierdzi, powiedzieć, że nie jest głodny, a w ogóle to cukinii nie lubi i że idzie spać; a tu zaraz kaszkożerca da głos, a ja jeszcze muszę głowę umyć, przebrać się i dojechać.............

Caly Twoj opis zmagan kulinarnych genialny Uchichalam sie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Kciuki, żebyście znaleźli coś fajnego i super, że się pogodziliście

Mój jakiś czas temu miał takie coś, u nas okazało się, że to od śliniaków, odkąd zaczęłam je wygotowywać i prasować buziak zrobił się gładziutki jak pupcia niemowlaka

Krzys ostatnio sliniakow nie uzywa, bo i tak zawsze sciagal Na razie nadal nie pojawilo sie nic, wiec nie wiem, od czego to bylo, ale wygladalo jak jakas reakcja alerg.

Pojechalismy dzis z tz i Krzysiem mierzyc garniaki. Znaczy chlop mierzyl, my z K. patrzylismy Mamy wybrany, jutro odbior
(Tak wiem, u nas wszystko zmienia sie, jak w kalejdoskopie - raz awantura, zaraz szykowanie do slubu )
A Krzys na wyprawie - no niesamowity! Przy mierzeniu cieszyl sie, chichotal, klaskal Potem bylismy jeszcze na frytkach belgijskich, po ciacha w cukierni, w miesnym i spozywczaku, a K. caly czas usmiechniety, rozgaworzony, na wszystko pokazywal paluszkiem, ogladal, w autobusie zaczepial panie ciagnac je za torebki No cudny jest!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:16   #3540
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze pytanie na koniec. Które mleczne Holle są w porządku (nie miałam żadnych)? Albo w ogóle które mleczne (jakiekolwiek) są dobre? Chcę zamówienie zrobić bo zapasy się pożarły, a daję na śniadanie mleczną kaszę (aktualnie jakiś hipp albo nestle), a na noc zwykłą, czystą kaszę, na mm.
mleczne holle nie
hipp owsianka z jablkami i z bananami.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Pojechalismy dzis z tz i Krzysiem mierzyc garniaki. Znaczy chlop mierzyl, my z K. patrzylismy Mamy wybrany, jutro odbior
(
przeczytałam mierzyć garnki i sie zastanawiam do czego on to mierzy ile mu schabu wejdzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości