|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Despa, padłam
![]() ![]() Tasiu mam nadzieję, że szybko znajdziecie fajne lokum dla Waszej Czwóreczki ![]() Demeter, moje woj. to zDolny Śląsk ![]() ![]() ![]() Agatko to czekam ![]() Luna, nie przewrażliwiona tylko czujna ![]() Nestelle, u nas obiad, potem tort/ciasto ![]() Anika niech moc będzie z Tobą ![]() ![]() Kasia ![]() Leonikowa, hej hej ![]() Cathlyn póki co jestem słomianą wdową ![]() ![]() ![]() ![]() A L. Spryciulka ![]() Oliwko ![]() ![]() ![]() a naleśnki poproszę następnym razem ![]() Dragusiu do kiedy trzeba CI przesłać ankietosy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy pełno książeczek, ale to hurtem dostajemy po dzieciach znajomych. Jak kupuję, to staram się "ambitniej" podejść do tematu. JEST TAM KTO - na bank. Nie ma ruchomych elementów, ale aktywuje dziecko... jaki????
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
MBZ♥
|
Luna, nie wytrzymałabym, zwróciłabym uwagę:/
Scarlett, ło mamuniu to dołączasz do Sekty Smyrających się ![]() ![]() ![]() Z zapiekanką pierwsze koty za płoty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Pani powinnaś prowadzić jakiś program o wartościowych książeczkach dla dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||||
Rozeznanie
|
ależ dziękuję
![]() ![]() Cytat:
2.bo ja w głębi serca dobrą kobietą jestem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zrobiłam sobie henne żeby ładnie wygladac na zdjeciach bo robimy urodzinki w nd małemu dla znajomych
![]() |
#3515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
posoliłaś cukinię i pewnie dlatego....(ale pierwsze koty za płoty....0 Cytat:
![]()
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dobrego z piekarnika robisz na obiady? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jako jedyna sprawiłaś że brokuł kojarzy mi się z wiadomo czym. I jeszcze kurcze było jedno warzywo.. z Allo allo ale nie mogę sobie przypomnieć co to było.,..
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lecza nie wyobrażam sobie bez cukini ![]() Ostatnio kilka razy robiłam też makaron pełnoziarnisty z cukinią i szynka parmeńską, całkiem wporzo. No i w sezonie cukinię obowiązkowo z grilla ![]() Cytat:
![]() Daję dicoflor 5 kropel na lyżeczce, a wczoraj kupilam enterol (ktoś mi na blogu to polecił) i wkruszyłam jej 2 razy do obiadku i podalam z nim. A potem po obiedzie dałam antybiotyk. To jak mam to w końcu robić? Lekarka naprawdę poleciła mi dawać razem (tzn nie wymieszane razem, a jedno po drugim). ------ Hania dzisiaj zasypiała tylko 1,5 godz ![]() ----- Despa, schab zawsze się przyda ![]() ------ A my na dzien kobiet idziemy jutro do imaxa na 300 ![]()
![]() |
#3520 |
MBZ♥
|
Cathlyn
![]() ![]() Z allo allo pamiętam tego śmiesznego policjanta: dziń dybry ![]() Trolla też mam ten poradnik ![]() My oboje z mężem strasznie chomikujemy, mi się trudno rozstać z rzeczami więc upycham ,upycham- przy okazji przeprowadzek wywalam, obiecuję sobie nigdy więcej i znów robię to samo. Kiedyś miałam jak w pudełeczku ale nie było Zosi, teraz jest chaos i Ona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Demete, Pani to umowa z tż skoro on zaprasza gości bo to oni mnie wyprowadzają z równowagi, moi pomagają mi sprzątać robić wyręczają mnie więc mi nie przeszkadzają, ale jak tż się umawia że mają do nas znajomi przyjść to musi się liczyć że w poniedziałek zjawia się "ekpia sprzątająca" którą oczywiście on opłaca co bym nerwicy nie dostała i na zawał serca nie padła. No i ogólnie dla naszego wspólnego spokoju bo zazwyczaj w niedzielę była wojna że ja mu od 7 z odkurzaczem latam a go głowa boli i tak cały dzień
![]() Jak do tej pory mieliśmy tylko raz gości z ramienia tż w tym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
MBZ♥
|
Bzinko, grillowana
![]() Zosia też się długo kręciła:/ Wnioskując po emotce, nie Ty wybierałaś seans? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
BYou tak odkładanie rzeczy na swoje miejsce to moj duzy problem. no nic, jak byśmy były doskonałe to by było nudno, nie?
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-03-07 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bzinka- eneterol jest też rewelacyjny przy grypie żołądkowej.... A i mam pytanie do Ciebie- jaki rozmiar spodni Hania nosi? Bo nasze dziewczyny obie z mniejszego wzrostu startowały, a potrzebuję porównania.
![]() |
#3525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale ja do wszystkiego daję. zawsze mam w lodówce. do każdego ratatuja ![]() ![]() w ogóle nawet na surowo wsuwam. młodą i jędrną ![]() Torres też lubi ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze ze poszłaś do tego lekarza. No to teraz nic innego nie pozostaje jak zdrowieć ![]() no a ja tak, często bardzo jeśli obiad jest pózny to najpierw ciasto było .a teraz sama nie wiem jak? Cytat:
![]() ![]() no tyle rzeczy w promocji jest ...tampony , proszki do prania ,czekoladki ,czipsy chociazy a wybrał schab?czym się kierował ? ![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie dostałaś kremiki Estee Lauder . Ja uwielbiam -zyc bez nich nie mogę ![]() No ale logiczne jednak nie jest ze jak używasz "szlifierki " to kremow nie .... ![]() ![]() Pogrubione ![]() ![]() czyli mieliście Tartą zupe? ![]() ![]() ![]() no jak to się mówi ?"oddaj fartucha?" ![]() ![]() (smieje się ta co wstawiła mieso do piekarnika i po 2 godzinach wyjęłam prawie surowe .... bo nastawiłam niechcąco na 50 stopni ![]() Płakac mi się chce ...... ![]() wspominam jak rok temu ok.23 zaczęłam się pakowac do szpitala bo na jutro termin . ostatnie razy głaskałam brzuch .... CAŁY rok temu !!! Pakowanie skończyłam ok 24 . i położyłam się spac . Wstałam ,wklepałam serum ,kremy ,podmalowałam się ![]() ![]() ![]() I tak to leci ..jutro mój chłopiec będzie miał ROK ! ![]() ![]()
![]() |
#3527 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzieki. Ooo widzisz ![]() Cytat:
![]() ![]() Też planowaliśmy wypad ale w ten weekend cieżko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Spryciula z Ciebie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zakorzenienie
|
hm.... poczekam tydzień na twojego męża także spoko
![]()
#3529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej, strasznie czas leci ![]() Jutro te urodzinki robisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano rok! a ja do dziś pamiętam jak nam dałaś znać że zaplanowałaś sobie jeden dzień wolne to wzięłaś i urodziłaś ![]()
![]() |
#3531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
surowe nie jadłam, muszę spróbować (ja za to lubię kanapki z pieczarkami....) Cytat:
![]() 2/swoimi upodobaniami chyba ![]() 3/ ![]() 4/pamietam to hasło- jutro mogę rodzić.....i pyk pojechała se i urodziła...
![]() |
#3532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jutro u mnie tarta z przepisu despy... kupiłam dzisiaj wszystko opróćz ciasta... Skoro tak kulinarnie się zrobiło to zapodam przepis z blogu, który uwielbiam ![]() http://segritta.pl/krem-bruli-oryginalny-przepis/
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Emotka w okularach, bo to w 3D ![]() Cytat:
![]() ![]() Szlag, to jak daje antybiotyk ok 24tej teraz, to wypadałoby dać osłonę o 2-3ciej? Ja tam odkładam rzeczy na swoje miejsca, od razu chowam np naczynia do zmywarki, ciuchy staram się składać i do szafy....a i tak mam burdel ![]() Cytat:
Generalnie ona się mieści w mniejsze rozmiary, bo szczupła, ale nogawki i rękawy ma wtedy za krótkie. Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
BYou - gdybym miała nie włączać kompa dopóki nie zrobię TAKIEGO minimum to nigdy bym go nie włączyła. Zresztą chodzi mi to po głowie, bo i tak z niczym się nie wyrabiam. Na prawdę zastanawiam się jak wszystko ogarnąć
![]() Cały czas jestem pod wrażeniem mowy waszych dzieci, J. nie mówił wiele, a i tak zamilkł, za to znowu uwielbia piszczeć na klatce. Wychodzimy na spacer - pisk na całą klatkę, wracamy, to samo. Mówię tż, że J. strasznie piszczy na klatce a J. w tym czasie w pisk, już załapał, jak się to nazywa. Mama mówi tylko jak znikam gdzieś (np. byłam z mamą na spacerze i poszłam do sklepu, J. rozejrzał się za mną i mówi mama...?), jak słyszy powiedz mama to albo raz powie, albo wcale. tata nie zamierza powiedzieć. No i żre. Pełny słoik barszczu (250g) znika dość szybko, muszę mu kupić kilka tych większych słoiczków z rossmanna żeby mieć w co przelewać zupy potem. Zrezygnowaliśmy z butli na noc bo przy nasilonym ząbkowaniu tylko cyrki były i więcej zostawiał niż jadł, teraz dostaje kaszę na mm. Jak coś pije to dalej tylko z butli. Pani, i o czym ja mam pisać? Czym się chwalić? ![]() Jeszcze pytanie na koniec. Które mleczne Holle są w porządku (nie miałam żadnych)? Albo w ogóle które mleczne (jakiekolwiek) są dobre? Chcę zamówienie zrobić bo zapasy się pożarły, a daję na śniadanie mleczną kaszę (aktualnie jakiś hipp albo nestle), a na noc zwykłą, czystą kaszę, na mm. |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3536 | |||||
Zakorzenienie
|
nie watpie
![]() ale tak ogolnie czy jutro? piekarnik przede wszystkim jest mi potrzebny bo wieczorkiem zamarynuje mieso ,ryby ..a rano jak wstaje o 7 do szkoy K. to jednocześnie wrzuce do piekarnika i nie musze pilnować -obiad sam się robi . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wiem ze priobiotyk nie może być jednocześnie podawany bo antybiotyk zniszczy go .musi być przerwa co najmniej 2 godzinna. mi się przypomniało -ja dawałam trilac plus w kropelkach dla niemowląt . teraz daje w proszku cos . dawałam antybiotyk po snaidaniu . z obiadem priobiotyk a nastepna dawk aantybiotyku wypadała przed kolacją . ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() smutno mi trochę ..dlaczego ten czas tak przelatuje szybko .... ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-07 o 22:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. ja dawałabym ten trilac - 10 kropel na raz -1 raz dziennie .w porze obiadu. 3. ![]() a nie ma regulacji -w srodku gumki na guzik?
![]() |
#3539 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Caly Twoj opis zmagan kulinarnych genialny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Krzys ostatnio sliniakow nie uzywa, bo i tak zawsze sciagal ![]() Pojechalismy dzis z tz i Krzysiem mierzyc garniaki. Znaczy chlop mierzyl, my z K. patrzylismy ![]() ![]() (Tak wiem, u nas wszystko zmienia sie, jak w kalejdoskopie - raz awantura, zaraz szykowanie do slubu ![]() A Krzys na wyprawie - no niesamowity! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hipp owsianka z jablkami i z bananami. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.