|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
mamaya nie wiem ile trzeba wypalić albo ile trzeba wypić ale wiem, że u matek które robiły to nałogowo przez cały okres ciąży ma naprawdę poważne i zdiagnozować przez lekarzy konsekwencje, a do papierosów na bank wrócę jak tylko będę mogła ale obiecałam sobie, że nie bede palić w obecności dziecka to na pewno , siebie mogę truć ale jej nie chce
|
|
|
|
#2942 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
No ja podziwiam takich ludzi jak ty ja kocham zwierzęta na razie mam 2 z hodowli jeden miał być uśpiony bo był mieszańcem a drugi którego mam w domu przez to że śmierdzi nie wiem co jest z nim wet powiedział że to jego natura.... ale tak samo twierdze że każdy pies ma prawo do życia i to godnego życia Miło że są tacy ludzie jak ty....
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
i like it, u mnie też nie ma w ogóle opcji, żeby przy Małym palić, to oczywiste
ten beznikotynowy olejek jest bezpieczny w ciąży, więc skoro mam tak silną potrzebę to dlaczego mam sobie odmawiać? sama nie wiem ![]() dusia, a jakiej rasy jest "śmierdzioszek"? może będę potrafiła coś podpowiedzieć w tym temacie
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
mamaya trochę miałam nadzieje że mi podpowiesz labrador retriever od małego taki zapach że aż dusi przez co nie mogę go mieć w pokoju teraz ma8miesięcy Gruczolaki to nie są...
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-03-07 o 21:15 |
|
|
|
#2945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
TŻ jak mnie zobaczył taką roztrzęsioną to stwierdził że powinnam na do widzenia zgłosić to mojej lekarce która jest prezesem przychodni... Z tym l4 wydaje mi się też właśnie, że gdzieś czytałam że internista tylko 10 dni może przepisać, tylko czy to są dni robocze czy kalendarzowe ? w środę idę do nowej przychodni to zobaczymy czy będą robić problemy z wypisaniem l4.
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
dusia, kurczę, 8 miesięcy to szczenior pełną gębą. miał sprawdzaną skórę przez weta pod kątem nużycy bądź innych chorób skórnych? czy widział go tylko ten jeden wet, który stwierdził, że "taka jego uroda"? bo owszem, są zwierzęta, które wydzielają przez skórę specyficzną woń, na przykład kot sfinks jak się spoci to śmierdzi, no ale to specyfika tej rasy, a labki nie są ani kotami ani kotami rasy sfinks tym bardziej
ja bym skonsultowała to z jakimś dobrym wetem (w internecie możesz znaleźć polecanych weterynarzy ze swoich okolic), bo jak na moje to nie jest to normalne, aczkolwiek różnie może być ![]() mnie się nieprzyjemny zapach wydzielany przez skórę psa kojarzy głównie z chorobami skórnymi, a w szczególności właśnie z nużycą która jest bardzo niebezpieczna i może doprowadzić niestety do śmierci psa...
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-07 o 21:25 |
|
|
|
#2948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia szczerze współczuję, ale nie win się... mojego tz pies potrafił wspinać się po siatce i uciekać. Niby w kojcu a dwie siatki pokonywal. Więc nie ma reguły. My mieliśmy psa całe życie przed blokiem dziadkowie go wypuszczali i zdechł ze starości.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
dusia, koniecznie skonsultujcie to z jakimś dobrym wetem
a jeszcze tak dopytam, często się drapie albo leży na grzbiecie "wycierając się" o podłogę/dywan/trawnik? czy raczej standardowo, w normie?
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
w normie ogólnie największy szał po kąpieli to się rzuca skacze wszystko dostaje amoku wręcz ale po chwili mu przechodzi
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
no z tego co mówisz to w sumie wykluczyłabym chorobę skóry, ale trudno mi powiedzieć tak na odległość jak nie widzę zwierzaka
nie mniej jednak uważam, że dobry wet to podstawa ale na pewno nie bagatelizowałabym sprawy, bo naprawdę nie sądzę, żeby taka była jego uroda
|
|
#2953 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie nieprzyjemny zapach może być też od suchej karmy, niektóre powodują taki smrodek, ale przydałby się wet, który by sprawdził.
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Mąż będzie miał wycieczkę z napim 110km to będzie prawdziwa męska wyprawa i niech się cieszy że nie musi jechać z maxem bo to bouvier de flandres z owczarkiem południoworosyjskim taki mały cielak
|
|
|
|
#2955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W poprzedniej ciąży nie miałam obycia w wózkach, zresztą po ślubie mieszkaliśmy w wynajmowanym mieszkaniu, gdzie mieliśmy mega wąski wjazd i musieliśmy szukać dość małego. Mężowi też się zlew podoba. A kurier nieciekawy, zresztą firma, której nie lubię. Cytat:
![]() Cytat:
------------------------- Poczytałam część, ale pózno już i może jutro uda mi się usiąść do kompa. Dobrej nocy
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc brzuchatki, idę się położyć bo mały daje mi popalić, upodobał sobie dzisiaj jedno miejsce w które systematycznie kopie i już mnie wszystko tam boli
aż się boję co będzie jak urośnie.
|
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Ja też kładę się spać dobranoc
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
sunfire, wiem co czujesz, mój Mały też sobie od kilku dni już upodobał siedzenie w jednym miejscu i uciska mi tam jakąś żyłę czy coś tak skutecznie, że ledwo chodzę
dobranoc tym Brzuchatkom, które wybierają się spać
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
mamaya jestem pod wrazeniem twojej wiedzy na temat wozkow i zaangazowania w wyborze swojego, moze zmienisz specjalizacje
naprawde nie mialabym do tego glowy, a ty chyba spedzilas na tym mnostwo czasu ![]() Nautiz i jestem w kropce, bo prosilam Ciebie o linka ale do ochraniaczy na gorna czesc lozeczka Fame super ciuszki, sliczna ta sukienusia Ja tez sie dzis wzbogacilam o 5 par spodenek i 2 bluzeczki, w Asda baby event
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przykro mi ale tak to jest jak w psach odzywa sie instynkt to ciezko je okielznac. Nie wiń sie pies był szczesliwy biegał wolno po podworku, skad moglas wiedziec ze akurat jakas sunia bedzie wabic chłopakow. U moich rodzicow kiedys pod betonowa podmurówka ogrodzenia sie podkopał i uciekł do suki, wrocił pokiereszowany przez innych adoratorow. |
||
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia przykro mi
Dusia tylko go nie kąp przed wizytą. Tak just in case z doświadczenia około przychodniowego ![]() Mamaya to jak pierwszy dzien urlopu bede miala to idziemy na picie i o fajkach pogadamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bambusiek narazie l4 mam do środy, zobaczymy jak się będę czuć i co nowy lekarz powie nie ukrywam, że już wolałabym zostać w domu bo męczy mnie to chodzenie na parę dni do pracy i nawracające infekcje
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
![]() Od wpol 3 nie spie Wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
rybka, zabawne, bo ja nad wyborem wózka zastanawiałam się może 5 minut
ja po prostu doskonale wiem czego szukam, co wózek musi mieć, żeby spełniał moje oczekiwania a kontakt z osobami uzytkujacymi wózki był prosty, w końcu wszechobecny facebook na coś się przydał ![]() najwięcej czasu spędzę pewnie zastanawiając się, który z dwóch moich faworytów wybrać bo tu jest już trudniejsza decyzja ![]() Celebrinfea, trzymam za słowo! ![]() byłabym zapomniała wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-08 o 07:33 |
|
|
|
#2965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam Nautiz jest niewinna Cytat:
![]() no właśnie, wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet to są oczywiście goździki ![]() elcia bardzo współczuję z powodu pieska
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Kochane stu lat w miłości i zdrowiu oraz szczęściu,
emocji, szaleństwa, radości, przyjaźni, zabawy, rozkoszy, uniesień, charyzmy, sukcesu, spełnienia i wszystkiego, czego jeszcze zapragniecie włącznie z łatwym i przyjemnym porodem
|
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
A słonecznego dnia Kobiet niech sie rozjaśnia!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
córeczki dziękują Miłoszowi
moja mała przesyła kopniaczka w podziękowaniu
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przypomniałyście mi o dniu kobiet.. ciekawe czy tż pamięta zanim wstałam to on pojechał do szkoły, ale pewnie w radio mu przypomną mamaya dziękuję w imieniu Izy ![]() bambusiek czemu nie polecasz tego nosidełka? ja jak narazie słyszałam o nim dobre opinie chociaż moja siostrzenica nie chciała w nim w ogóle siedzieć
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana. Właśnie zjadam sniadanko od mojego tz. I zaraz ziem jakieś ciasto czekoladowe w kształcie serca. Dostałam też kwiatki ale powiedział ze w mieście za te dwie rozyczki kupilby mi mega bukiet hehe a tutaj koło wioski tylko jedną miejscowość z jedną kwiaciarnia. Moj Radzio też składa wszystkim kobietom wszystkiego naj. Buziaki brzuchatki
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

ten beznikotynowy olejek jest bezpieczny w ciąży, więc skoro mam tak silną potrzebę to dlaczego mam sobie odmawiać? 

co ją interesuje czy chodzisz prywatnie do ginki czy do przychodni , co to za różnica ??? przyszłaś na ekg więc ma zrobić ekg a nie cyrki odstawiać.

aż się boję co będzie jak urośnie.
zanim wstałam to on pojechał do szkoły, ale pewnie w radio mu przypomną