Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 23:08   #1891
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Widzę, że dziś wieczór powrotów, to i ja się w końcu zamelduję, bo mnie już Rybka i Berenika zaczepiały na privie

Witam się w 25 tc. Jeszcze 10 dni i będę świętować studniówkę, a jeszcze chwila i zacznę III trymestr. Mam nadzieję, że wejdę w ten ostatni trymestr z dobrymi wiadomościami. W środę mam wizytę u gina, to dowiem się konkretnie, kiedy czekają mnie badania - na pewno 18.03 obciążenie glukozą. Będę musiała jeszcze podjechać do szpitala na USG (lepszy sprzęt), żeby sprawdzić, czy u maleństwa szerokość komór bocznych się nie zwiększa. Niby jest w normie, bo 8,8 (a norma do 10), ale ginek jest z tej "szkoły", co to przy górnej granicy woli sprawdzać z raz czy dwa przed końcem ciąży tę szerokość. Niestety przy pierwszym dziecku mam napisane tylko "w normie" i nie wiem, czy to rodzinna przypadłość, czy taki "egzemplarz" tym razem rośnie mi w brzuchu
Aaa, no i jestem Kobietą z żelaza - hemoglobina spadła mi ciut poniżej normy, więc już teraz mam wprowadzoną suplementację, żeby nie czekać, aż spadnie bardziej (przez anemię po pierwszym porodzie lekarz woli chuchać na zimne).

Z innych problemów to mój synuś będzie musiał nosić okulary, bo na jednym oku ma +2,25 No i w marcu czeka nas w związku z tym spory wydatek - ponad 300 zł za całość (oprawki, szkła i robocizna). Chcieliśmy wymienić rolety w sypialni, ale będziemy musieli przełożyć to na kolejny miesiąc. Dobrze, że chociaż moja trzynastka przyszła wczoraj.

Przez tydzień byłam na zwolnieniu na synka i... było super. Mniej boli mnie biodro, mniejsze napięcia brzucha odczuwam popołudniami, no i z zaparciami jakoś problem minął. Same plusy. Oj, niedługo już pochodzę do pracy

Dobra, to na razie tyle. Jutro napiszę mój subiektywny przegląd kilku spraw poruszonych przez Was (na ile mi pamięć pozwoli, bo podczytywałam Was na smartfonie) - kosmetyki, wielorazowe pieluszki, blog Sroki, "torba do szpitala".
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 23:12   #1892
bazile
Zadomowienie

Karolkya Twoj blog mniam mniam,chyba zjadlabym monitor patrzac na zdjecia Twoich cudenkow.

Na pewno zrobie sobie pasztet,juz od dluzszego czasu zamierzam sie wziac za domowe miesne wypieki do chleba.A Twoj pasztet jest w miare prosty i tak smakowicie wyglada,pycha.Juz go chce!!!

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 06:52   #1893
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry mam nadzieję że lepszy niż noc Od drugiej nie śpię i zwijam się z bólu, możliwe że coś zjadłam, ale dodatkowo moje dziecko ułożyło się wysoko i okłada mój żołądek, strasznie mnie boli, do tego jest mi okropnie niedobrze. Martwię się trochę bo i przed ciążą miałam duże problemy z żołądkiem i nie chce powtórki teraz w ciąży....

Wybaczcie że tak smęcę ale maż poszedł do pracy i zostałam sama ze zmartwieniem

No ale też mamy dobre wieści dzisiaj zaczynamy 26 tydz
Stary 2014-03-08, 08:11   #1894
Sola1
Zakorzenienie

Co do skurczy łydek to również niedobór potasu może być przyczyną:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...zic_35864.html
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:18   #1895
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Oki,to i ja oficjalnie moge jeszcze poswietowac swoja 100 dniowke przez godzine
gratulacje
a co do cytowania to może za dużo naraz chciałaś - jest ograniczenie podobno i te pierwsze cytaty zaznaczone się "chowają"

no to miał być dzisiaj dzień bez komputera...aha jasne
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:35   #1896
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry mam nadzieję że lepszy niż noc Od drugiej nie śpię i zwijam się z bólu, możliwe że coś zjadłam, ale dodatkowo moje dziecko ułożyło się wysoko i okłada mój żołądek, strasznie mnie boli, do tego jest mi okropnie niedobrze. Martwię się trochę bo i przed ciążą miałam duże problemy z żołądkiem i nie chce powtórki teraz w ciąży....

ojoj to zdrówka, oby żolądek przestal boleć

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

no to miał być dzisiaj dzień bez komputera...aha jasne
u mnie też

Bazile do brania tylu leków mam wskazania od gina, miałam dość bolesne skurcze macicy w styczniu no i zwiększył mi dawkę. dodatkowo wróciłam do luteiny bo szyjka coś szalała ( zmiękczyła się, skróciła).
Co do pasztetu to zachęcam, bo jest bardzo smaczny taki wilgotny dzięki tej cukinii na kanapciochy w sam raz Dodam niedługo jeszcze gotowaną wędlinę z indyka, którą własnie skończyliśmy jeść, ale to jak zrobię jej zdjęcia
Stary 2014-03-08, 09:36   #1897
eweden
Raczkowanie

Hej dziewczynki
zaraz spróbuje nadrobić co naskrobałyście przez ten czas co nie zaglądałam czyli 2 albo 3 dni, a tymczasem melduje się po czwartkowej wizycie u gina i wczorajszej u diabetologa... Wyszła mi niestety cukrzyca ciążowa, wynika na czczo 86, po 1 godz 181, po dwóch 174... :/ od wczoraj zaprzyjaźniam się z Zestawem Słodkiej Mamy, 4 razy dziennie mam kontrolować cukier + uczę się jeść inaczej niż do tej pory. Za 2 tyg spowrotem do diabetologa. Ale dla Malutkiej zrobię wszystko, choćbym miała do końca ciąży jeść samą sałate
Do tego wyszła mi infekcja dróg moczowych czy coś, czyli ten Żuravit co biore chyba niewiele daje, dostałam antybiotyk i pewnie dopiero przejdzie. Serduszko Niuni biło 139/min

Berenika_26 możesz mi dopisać wizytę 3.04.2014 r.

Dziś zaczynam III trymestr, nie mogę uwierzyć, że jeszcze 3 mce i dzidziuś już będzie na świecie!!!

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia kobietki!
Stary 2014-03-08, 09:41   #1898
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się w sobotę, siedząc ma uczelni

Dziś zaczynam 29 tc!!!

Wczoraj byłam na fitnessie, było super byłam jedyną ciężarną, nie wszystkie ćwiczenia mogłam wykonywać, specjalnie dla mnie instruktorka wymyslala ćwiczenia na piłce dotarło przy okazji do mnie, że moja kondycja jest zerowa najgorsze było jak zobaczyłam się w lustrze- wielki brzuch, dupa jak szafa trzydrzwiowa i grube uda, a całą reszta szczupła :banghead:
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:51   #1899
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

W pierwszej ciąży brałam 3x2 czyli razem 6 asparginów na dzień

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś mam 100dniówkę częstuję truskawkowym pikolo
gratulacje !! :roz a:
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

DZIŚ 23 tydz

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ależ sobie spacer zrobiłam po te wyniki uh, ale dotleniona jestem
glukoza po 2h 115
do tego nie mam HIVa
i TSH wporząsiu. otwieram piccolo
gratuluję
dobrych wyników

wczoraj byłam w SR, zwiedzaiłysmy oddział, wyprosiłam od położnej by wszystkim podłączyła KTG, bo chciała zrobic tylko jednej na pokaz , nie miała wyjscia

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45494700]
Dziś zaczynam 29 tc!!!
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość

Dziś zaczynam III trymestr, nie mogę uwierzyć, że jeszcze 3 mce i dzidziuś już będzie na świecie!!!
Gratulacje !!!
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:54   #1900
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Witam zaginioną mamusię i Ciebie malin, bo chociaż nie byłaś na liście zaginionych to ostatnio się nie odzywałaś
eweden za 3 trymestr Teraz jak już wiem, że Ty wkroczyłaś to jeszcze chwila i ja Co do cukrzycy to masz rację - trzymaj się tego, że poświęcisz się dla dobra Ady Wiadomo, że ciężko jest sobie odmówić jedzenia słodyczy itp, ale DASZ RADĘ

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

ANTERIA i Berenika za rozpoczęte tygodnie
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:52   #1901
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45494700]
Dziś zaczynam 29 tc!!!
[/QUOTE]

gratulacje
Stary 2014-03-08, 12:19   #1902
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w SR i bardzo nam się podobało, fajna atmosfera, położna wesoła, ciekawie opowiada, nie było to takie typowo szkoleniowe spotkanie, tylko takie na luzie, bardzo wesołe, każdy coś mówił, pytał. 1,5h zleciało nawet nie wiem kiedy Były dziewczyny, które już powinny urodzić, takie co rodzą w maju i kwietniu oraz 5 nowych czerwcówek (w sumie około 10 kobiet) tam jest tak, że chodzi się do samego porodu, chyba, że się nie da rady już ruszać dostaliśmy jakieś gadżety, próbki, gazety itd. np butelkę aventu i smoczek ogólnie, na razie jest na +
A poza tym dziś na wieczór przyjeżdżają do nas goście na cały weekend, oczywiście bardzo się cieszę, ale mam tyle chęci do roboty, jak kot napłakał a to i posprzątać trzeba i pościel zmienić i sałatkę zrobić i coś na słodko i obiad no masakra... Wczoraj na zakupach byliśmy chyba 2 godziny... Powiem Wam, że nienawidzę Tesco, za każdym razem mnie na czymś oszukują, nie tyle dużo, żeby chciało mi się to odkręcać, ale dosłownie zawsze to mi jabłka droższe wbiją, to kapustę z przyprawami, zamiast tej zwykłej itd... No nic, trzeba wszystko pilnować na każdym kroku
Idę chyba kawę sobie zrobić i proszę wygońcie mnie do roboty
Fajna sr Ci się trafiła
Ja w Tesco jestem rzadko ale prawie za każdym razem coś źle mi naliczą i teraz już chodzę z reklamacją o każde choćby 20gr.
Miłego weekendu ze znajomymi
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
siedze wlasnie po wypiciu tej nieszczesnej glukozy jeszcze godzina przede mna .. jakos to wypilam nie takie zle w smaku, ale od razu po mi sie cofnelo jakos dalam rade i czekam maja tu osobny pokoj z sofami, gazetami szok sa ze mna 3brzuchatki tez wiec jakos leci oby wyszlo ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale masz super warunki w labku i gratuluję wyniku bo już doczytałam że dobry
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Witam się z rana? południa już
Poczytałam wczoraj wieczorem trochę ale nie miałam nastroju na odpisywanie, TŻ mnie zdołował, a teraz u mnie nie łatwo o płacz moja własna 3,5letnia córka mnie przytulała i uspokajała, do czego to doszło...
Dziś już lepiej, w d**** mam zachowanie męża, muszę to olać i zająć się sobą i dziećmi może wtedy coś do Niego dotrze...

ale mnie napaliłaś na te warsztaty!!! mam nadzieję, że dopcham się ze swoimi pytaniami - już listę zrobiłam
ooo dziękuję za taki komplement łazienkowy
szkoda że mąż Ci podpadł ale i ja ze swoim na wojennej ścieżce
kiedy macie te warsztaty? jak się nie dopchasz na sali to na korytarzu go dopadniesz
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45480744]
Właśnie, jeśli w domu mam Magnez forte i nospe forte, to ile tego dziennie można wziąć??[/QUOTE]
O nospie forte wczoraj lekarz mi mówił że góra 2 na dobę jak się zapytałam czy to prawda że wywołuje napięcie mięśniowe u dzieci. A dalej napina Ci się brzuch? ja dostałam luteinę na to
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45482050]
Pisałam wam wcześniej o położnej. Miała zadzwonić w tym tygodniu i nie zadzwoniła

Pisałam też o tym nieszczęsnym PIcie... Moje koleżanki zwroty podostawały po dwóch-trzech dniach od wysłania. Tutaj pisałyście, że po tygodniu. Ja wysłałam w zeszłą środę i nic [/QUOTE]
Nie lubie jak ktoś nie dotrzymuje słowa
kurcze Wy już na zwroty czekacie a ja się jeszcze nie rozliczyłam bo nie umiem...
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
reka oparzona zelazkiem jak by co ;p
powiedzcie mi bo ktos mi mówił że jak sie oparze to dziecko bedzie miało znamie tak>??
mówią że od oparzenia, przestraszenia się, chodzenia pod sznurkiem mogą dziać się jakieś dziwne rzeczy ale pomimo że znam osoby którym się to sprawdziło sama nie do końca w to wierzę
Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Wy piszecie o odhaczaniu list wyprawkowych, to ja też się pochwalę, bo jestem z siebie dumna- udało mi się skończyć pierwsza listę wyprawkową (czyli rzeczy do domu, pielęgnacji, gadżety itp.), trochę nad nią posiedziałam, ale chyba wszystko mam włącznie z nazwami firm , tzn. chyba wszystko mam na tej liście, tak mi się wydaje . Teraz jeszcze lista do szpitala, no i lista z ubrankami , ale to już będzie dużo łatwiejsze .
podziel się swoją wyprawką
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Ja po 2h miałam 120, a wizytę mam za tydzień więc też czekam, ale raczej jestem spokojna
mi wyszło 122 i wszytko jest ok więc możesz być spokojna

Cytat:
Hej dziewczynki
zaraz spróbuje nadrobić co naskrobałyście przez ten czas co nie zaglądałam czyli 2 albo 3 dni, a tymczasem melduje się po czwartkowej wizycie u gina i wczorajszej u diabetologa... Wyszła mi niestety cukrzyca ciążowa, wynika na czczo 86, po 1 godz 181, po dwóch 174... :/ od wczoraj zaprzyjaźniam się z Zestawem Słodkiej Mamy, 4 razy dziennie mam kontrolować cukier + uczę się jeść inaczej niż do tej pory. Za 2 tyg spowrotem do diabetologa. Ale dla Malutkiej zrobię wszystko, choćbym miała do końca ciąży jeść samą sałate
Do tego wyszła mi infekcja dróg moczowych czy coś, czyli ten Żuravit co biore chyba niewiele daje, dostałam antybiotyk i pewnie dopiero przejdzie. Serduszko Niuni biło 139/min
współczuję cukrzycy ale zazdroszczę motywacji do zdrowego odżywiania i dbania o siebie
no i gratulacje za III trymestr
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 12:41   #1903
karolkya
Wtajemniczenie

Pradip ja jestem spokojna co do moich wyników
Stary 2014-03-08, 14:07   #1904
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
można wiedzieć jaki? my tak za 2lata planujemy wymienić właśnie na duży i rodzinny
Co do Casualplay - powiem tak: cena za tą firmę bardzo rozsądna to jest znany hiszpański producent, bardzo dobre wózki i dobrze używki też chodzą. Minusem ich jest na pewno waga (choć i polskie są cięższe a do tego mniej zgrabne). S4 widywałam codziennie w wózkowni w żłobku nie raz macałam go porządny jeśli udałoby Ci się dokupić używaną gondolę do 200zł to fajna opcja.
Ale. To zależy czego oczekujesz bo jeśli wystarczy Ci polski wózek na który się czaisz, do tego będziesz miała nowy - to wybierz już taki który Ci się bardziej podoba i posiada dla Was więcej plusów
My też jutro jedziemy obmacać wózek

czyli nie jestem sama z uzależnieniem
Pewnie że można. Kupiliśmy VW Passata b6 kombi. Mega pojemne auto. A z tego wózka po porównaniu z tymi nowszymi wózkami od razu zrezygnowaliśmy. Gdyby cena była o wiele niższa to co innego. No i brak gondoli z czym byłby dodatkowy kłopot.

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też macie taką straszna pustkę w głowie i sklerozę?? Mój stan pogłębia się chyba z dnia na dzień coraz bardziej idę do sklepu, zapominam o niektórych rzeczach, ale to to nic. Najgorsze jest to, że zapominam o sprawach ważniejszych, takich jak zapłata rachunku, załatwianie różnych spraw związanych z przeprowadzką, firmą mimo, że sobie zapisuję, to nic nie daje, bo nie pamiętam później gdzie to zapisałam, albo nie pamiętam o tym, że w ogóle taka sprawa istniała ależ mnie to dobija Zawsze byłam taka zorganizowana, wszystko miałam rozplanowane odpowiednio a teraz mój mózg myśli tylko od święta Wrrr!!!!!
Idę po ser o którym zapomniałam
Ja też mam podobnie. Jak nie napiszę sobie co mam kupić to wchodzę do sklepu i wychodzę bo uznaję że nie mam nic do kupienia. A jak zrobię sobie listę zakupów to i tak zapominam jej z domu wziąć. A myślenie też mam utrudnione ostatnio.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wydaje Ci się, że zupa Ci nie wychodzi, bo jesteś przyzwyczajona do smaku wegety.
Ja z kolei od dawna nie używam kostek, weget, daję dużo warzyw i zupy z kostkami mi już nie smakują. Ale na początku musiałam się przestawić.
Ja na samo słowo wegeta dostaję gęsiej skórki. Nigdy nie używałam. A jak widzę w jakich ilościach moja mama jej używa to mi się jeść odniechciewa.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

znalazłam się na liście zaginionych mamuś więc informuję, że się odnalazłam
Wiecie jak to jest w biurze na początku roku - te wszystkie rozliczenia, pity itd ... do tego moje dziecie ciagle mi choruje i zamiast w przedszkolu, to siedzi w domu

Jutro kończę 26 tc brzuchol urósł i w końcu nikt mi nie dogaduje "gdzie Ty masz ten brzuch?" ... ważę już tyle co przy porodzie w pierwszej ciąży ale ogólnie czuje się bardzo dobrze
Witamy ponownie. Oby udało Ci się częściej do nas zaglądać.

Cytat:
Hej dziewczynki

Dziś zaczynam III trymestr, nie mogę uwierzyć, że jeszcze 3 mce i dzidziuś już będzie na świecie!!! :
za III trym. Cukrzycy ciążowej szczerze współczuje. Nie wiem do końca z czym to się wiąże ale na pewno jest to uciążliwe.

-------------------------------------------------------------------

Dziewczyny muszę się pochwalić.
Wczoraj poczyniliśmy grubsze zakupy wyprawkowe. Mamy:
- wózek
- łóżeczko z szufladą, materac, pościel (choć nie nie będzie od początku pewnie używana ale jest śliczna)
- rożek
- wanienkę, butelkę, szczotki, smoczek, przybory kosmetyczne
- pieluchy tetrowe i flanelowe
- łapaki niedrapki, skarpetki i czapeczkę
- i wynalazłam bajeranckie buciki

A ile czasu nam to zajęło. W jednym sklepie spędziliśmy jakieś 1,5 h na same wózki i łóżeczka. Później pojechaliśmy do drugiego bo chciałam konieczne zobaczyć ten wózek Camarelo. Mieli model Carera i Sevillę. Ale ostatecznie się na niego nie zdecydowaliśmy. Co mają na plus to fajny materiał. Ale sama jakość wykonania nie bardzo mi się widziała. Nitki wszędzie odstawały, kosz pod wózkiem jest bardzo mały i ma ograniczony dostęp. I ostatecznie same plastiki mnie odrzuciły. Jakieś takie tandetne były, niedopracowane. Te kliki do wpięcia gondoli czy spacerówki strasznie źle się wciskało, zacinały się. Ale to mogą być moje wymysły. Mąż też się nie przekonał do tych wózków.

W drugim sklpie 2,5 h spędziliśmy ale tam już wszystko kupiliśmy. A najlepsze że wszystkie zakupy zapakowaliśmy do auta, zadowoleni jedziemy do znajomych i w połowie drogi po 20 km się zorientowaliśmy że nie mamy łóżeczka. Zapłacone zostało w sklepie. Dziś je w drodze powrotnej odebraliśmy.

Ostatecznie kupilśmy model Bebetto Pascal 3w1 w kolorze 195 na białym stelażu. Jak się sprawdzi to się okaże, ale generalnie z zakupu zadowoleni jesteśmy. Wózek ma to czego oczekiwałam.
Z najważniejszych: podwójna amortyzacja, przednie koła skrętne z funkcją zapamiętania toru jazdy, regulowaną twardość amortyzacji, po złożeniu zajmuje mało miejsca, budka jest przedłużana, ma duży koszyk na zakupy, spacerówka w porówaniu do innych modeli jest największa i dużo innych rzeczy o których już nawet nie pamiętam.
A Pani w sklepie powiedziała że kupuję się taki wózek jaki indywidualnie komu pasuje. I taki nam pasował.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-08 o 14:15
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:01   #1905
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry właśnie wróciłam od lekarza.
Jednak jestem zdrowsza niż myślałam Moja lekarka psioczyła na lekarzy ze szpitala, że na siłę mi szukali jakiś wad zamiast tylko tą infekcje wyleczyć. Wmawiali, że szyjka mi się skraca a zwyczajnie źle wymierzyli Z łożyskiem też nie jest tak źle, tzn jest dość nisko ale w granicach normy i większość lekarzy nie uważa tego za coś złego. Czyli leżeć nie muszę ale się oszczędzać i na wypadek teraz wizyty co 3tyg
Co do ich dalszej nieudolności, to wypuścili mnie z anemią. Na ostatnim obchodzie stwierdzili, że wyniki badań mam świetne a moja lekarka się za głowę złapała jak mogli mi żelaza nie dać z takimi wynikami

Mąż musiał się dzisiaj ostatecznie pogodzić, że będzie córa
Pierwszy raz widział ją na USG i totalny zachwyt
Widziałam jak mnie kopała nóżkami po pęcherzu

Następna wizyta 29 marca a po niedzieli czeka mnie ta nieszczęsna glukoza
Stary 2014-03-08, 15:22   #1906
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

współczuję nieprzespanej nocy mam nadziję, ze już czujesz się lepiej
Cytat:
Hej dziewczynki

Berenika_26 możesz mi dopisać wizytę 3.04.2014 r.

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia kobietki!
oj, cukrzyca ... dobrze, że tak optymistycznie do tego podeszłaś
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45494700]Witam się w sobotę, siedząc ma uczelni

Dziś zaczynam 29 tc!!!

Wczoraj byłam na fitnessie, było super byłam jedyną ciężarną, nie wszystkie ćwiczenia mogłam wykonywać, specjalnie dla mnie instruktorka wymyslala ćwiczenia na piłce dotarło przy okazji do mnie, że moja kondycja jest zerowa najgorsze było jak zobaczyłam się w lustrze- wielki brzuch, dupa jak szafa trzydrzwiowa i grube uda, a całą reszta szczupła :banghead:[/QUOTE]
ale super zazdroszczę ja też miałam plany na fitness, ale moja ginka jest, powiedzmy przeciwna niby wszystko jest ok, ale lepiej nie...
Chociaż prawdę mówiąc w domu to ja się nie oszczędzam nawet koleżanka mi ciągle powtarza: "zacznij się zachowywać jak baba w ciąży! poodpoczywaj na kanapie cały dzień"
Cytat:
Hej dziewczyny! Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Witam zaginioną mamusię i Ciebie malin, bo chociaż nie byłaś na liście zaginionych to ostatnio się nie odzywałaś
eweden za 3 trymestr Teraz jak już wiem, że Ty wkroczyłaś to jeszcze chwila i ja Co do cukrzycy to masz rację - trzymaj się tego, że poświęcisz się dla dobra Ady Wiadomo, że ciężko jest sobie odmówić jedzenia słodyczy itp, ale DASZ RADĘ [COLOR="Silver"]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:26   #1907
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Jednak jestem zdrowsza niż myślałam Moja lekarka psioczyła na lekarzy ze szpitala, że na siłę mi szukali jakiś wad zamiast tylko tą infekcje wyleczyć. Wmawiali, że szyjka mi się skraca a zwyczajnie źle wymierzyli Z łożyskiem też nie jest tak źle, tzn jest dość nisko ale w granicach normy i większość lekarzy nie uważa tego za coś złego. Czyli leżeć nie muszę ale się oszczędzać i na wypadek teraz wizyty co 3tyg
Co do ich dalszej nieudolności, to wypuścili mnie z anemią. Na ostatnim obchodzie stwierdzili, że wyniki badań mam świetne a moja lekarka się za głowę złapała jak mogli mi żelaza nie dać z takimi wynikami

super wiadomości

Ja na ostatnią wizytę musiałam zabrać synka co tam się działo najpierw w poczekalni zagadywał wszystkie panie ... było 100 pytań do ... miały ubaw po pachy a potem na usg pani dr pokazywała mu braciszka, jak macha do Niego rączką był zachwycony i jeszcze zapytał ginki czy go poznała, bo przecież jego też oglądała na telewizorku

......................... ...................
a tak w ogóle to dzień dobry

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 16:05   #1908
Ramona_85
Zakorzenienie

NecroKitty sper, ze wszystko w porządku i lepiej niż zakładał lekarz
szyjka jest ok
Stary 2014-03-08, 17:11   #1909
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Na poczatek jednak polecam zdecydowanie oryginalne pampersy,tu prawdopodobienstwo odparzenia jest zdecydowanie rzadkie.
I dzis slyszalam,ze od poniedz zaczynaja sie promocje na pampersy w Lidlu.

sonde moze zrobic osoba,ktora zalozyla watek.
A wiec jesli masz taka mozliwosc,to u gory danego watku masz: NARZEDZIA, PRZESZUKAJ TEN WATEK I OCENA
rozwijasz narzedzia i tam jest opcja sonda.
Tylko jak bedziesz zakladac,to daj ze sonda konczy sie np za 3 dni,bo jak tego nie dasz to bedzie wisiec juz na wielki i nic z tym juz nie zrobisz.Pisalam do admina i odpisali mi,ze oni moga tylko edytowac i tylko dodac jakies punkty,ale nawet oni nie sa w stanie jej usunac.
Troche jest to dziwne,bo zakladasz z nadzieje,ze da sie ja edytowac za jakas min w razi ejakis poprawek,a tu d... blada.I troche niezrozumiale jest to tam opisane,wiec nie dziwie sie,ze potem duzo osoba ma z tym problem.
Ale w Lidlu mają być od rozmiaru midi (od 5kg)
A za podpowiedzi dzięki. Pomyślę jak to zrobić z sondą.

Cytat:
Ja na ostatnią wizytę musiałam zabrać synka co tam się działo najpierw w poczekalni zagadywał wszystkie panie ... było 100 pytań do ... miały ubaw po pachy a potem na usg pani dr pokazywała mu braciszka, jak macha do Niego rączką był zachwycony i jeszcze zapytał ginki czy go poznała, bo przecież jego też oglądała na telewizorku
Ależ sie uśmialiśmy z mężem
Stary 2014-03-08, 17:55   #1910
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

My dziś kupiliśmy pralkę Właśnie leci pranie na pusto I dopiero bierzemy się za sprzątanie Mąż ma 4 dni wolnego, to będzie mnie mniej I zapraszam na karpatkę, bo mam takiego smaka, że muszę dziś zrobić
Miłego wieczorku brzuchatki!
Stary 2014-03-08, 18:28   #1911
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość

My dziś kupiliśmy pralkę Właśnie leci pranie na pusto I dopiero bierzemy się za sprzątanie Mąż ma 4 dni wolnego, to będzie mnie mniej I zapraszam na karpatkę, bo mam takiego smaka, że muszę dziś zrobić
Ja też od kilku dni poszukuję karpatki w pobliskich cukierniach i jak na złość nie ma, albo przychodzę już za późno. A całej blachy nie opłaca mi się robić, bo kto to później zje
za zakup pralki !! Jaką w końcu wybraliście?
Cytat:
cudnego masz synka

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

super wiadomości!! Widzisz, jednak co lekarz to opinia, ja na początku ciąży byłam u trzech, bo nie mogłam się zdecydować i każdy gadał co innego. Ważne, że Twoja ginka odpuściła leżenie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny muszę się pochwalić.
Wczoraj poczyniliśmy grubsze zakupy wyprawkowe. Mamy:
- wózek
- łóżeczko z szufladą, materac, pościel (choć nie nie będzie od początku pewnie używana ale jest śliczna)
- rożek
- wanienkę, butelkę, szczotki, smoczek, przybory kosmetyczne
- pieluchy tetrowe i flanelowe
- łapaki niedrapki, skarpetki i czapeczkę
- i wynalazłam bajeranckie buciki
Woow ile zakupów...no i z głowy macie wózek i łóżeczko wstaw jakieś foto
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 18:37   #1912
Ramona_85
Zakorzenienie

bluesky89
gratuluje zakupu pralki
pochwal się jaką wzięliście??
Stary 2014-03-08, 18:38   #1913
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Miłego wieczorku brzuchatki!
Właśnie, na jaki model się zdecydowaliście?

Cytat:

Woow ile zakupów...no i z głowy macie wózek i łóżeczko wstaw jakieś foto
Wszystko zapakowane w kartonach, a nie chce nam się tego wyciągać. Materac kupiliśmy kokos-pianka-kokos, łóżeczko Klupś Radek II.
Jeszcze trochę rzeczy zostało do kupienia, głównie kosmetyki i dla mnie do szpitala ale to już w przyszłym miesiącu.

Chyba mi dzidziuś na żołędek uciska. Możliwe to wogóle jest? Bo mnnie strasznie ciśnie na żołądek, takie dziwne, beznadziejne uczucie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozeczko-klups-radek-ii-orzech-szufl-mat-gpk-11cm-2201404494.jpg (15,9 KB, 10 załadowań)

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 18:57   #1914
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zapakowane w kartonach, a nie chce nam się tego wyciągać. Materac kupiliśmy kokos-pianka-kokos, łóżeczko Klupś Radek II.
Jeszcze trochę rzeczy zostało do kupienia, głównie kosmetyki i dla mnie do szpitala ale to już w przyszłym miesiącu.
super łóżeczko, ja tez się zdecydowałam na ciemny brąz Klupś
tylko model safari z żyrafką
ale jakościowo dobre
Stary 2014-03-08, 20:01   #1915
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
super łóżeczko, ja tez się zdecydowałam na ciemny brąz Klupś
tylko model safari z żyrafką
ale jakościowo dobre
ja tez mam to lozeczko, a nawet dwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-08, 20:22   #1916
alingles
Zadomowienie

Witam Was wieczornie!

Dzięuję za kciuki - egzamin zdany na 4! Łatwo to nie było, ale się udało.

A teraz uciekam spać.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:54   #1917
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też od kilku dni poszukuję karpatki w pobliskich cukierniach i jak na złość nie ma, albo przychodzę już za późno. A całej blachy nie opłaca mi się robić, bo kto to później zje
za zakup pralki !! Jaką w końcu wybraliście?
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
bluesky89
gratuluje zakupu pralki
pochwal się jaką wzięliście??
Cytat:
Właśnie, na jaki model się zdecydowaliście?
kupiliśmy tą : http://www.avans.pl/bosch-pralka-bos...-fpl,id-146684 z przedłużoną gwarancją na 6 lat

Ja dopiero piekę Mam nadzieje, że wyjdzie

Sylwia, piękne łóżeczko
Stary 2014-03-08, 21:19   #1918
morin
Raczkowanie

Witam się wieczornie
Sylwia strasznie dużo już masz !! zadrosczę, wózek mi się strasznie podoba zawsze jak patrze na nie to mi się podobają ale nietety waga dla mnie zbyt duża nie dała bym rady go wnieść po schodach. Zmobilizowałam się do szukania łóżeczka, ale sama już nie wiem co chce

Wszystkim gratuluje stódniówek i nowych tygodni, niedługo wszystkie będziemy w III trymestrze

Pochwale się że wczoraj była moja stódniówka A dziś byłam na USG bo jż tak bardzo bolał brzuch całą noc nie spałąm taki był twardy dopiero po wypiciu gorącej wody i 3 magnezach zasnełam :/ ale ok 5 rano. Szyjka w ciągu 2 tygodni skróciła mi się o 1 cm jakaś masakra. A przecież cały czas leże, czarno to widzę. Pozatym dziecko w 27 tygodniu waży 780 g i musimy obserwować na następnym usg czy rośnie bo póki co jest w dolnej granicy Ale z dobrych wieści..

Berenika proszę, wpisz mi żę będzie u mnie dziewuszka - imiona wybrane Aria Elena będzie
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 07:42   #1919
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was wieczornie!

Dzięuję za kciuki - egzamin zdany na 4! Łatwo to nie było, ale się udało.

A teraz uciekam spać.
o proszę

Cytat:
kupiliśmy tą : http://www.avans.pl/bosch-pralka-bos...-fpl,id-146684 z przedłużoną gwarancją na 6 lat
Blue mam niemal identyczną(model WAE 2048FPL), tylko max 1000 obrotów ja jestem zadowolona Tylko na tych programach FAMILY piorę w sumie no i ona ma tą automatykę wagową, to jest taka cwana, że jak załaduję cały bęben i coś ciężkiego, to na programie Sports z 54 minut robi się ponad godzina - sama sobie zmienia czas

Dzień dobry
ja dziś w planach wyjazd na giełdę ciuchową, ale ta pogoda i jeszcze przymrozek, nie wiem czy coś będzie w ogóle

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-03-09 o 08:15
Stary 2014-03-09, 08:43   #1920
tara88
Przyczajenie

Cześć Czerwcowe Mamy! Ja te piękne chwile oczekiwania na narodziny dziecka mam już za sobą. Z tego względu wiem, że w ciąży warto pomyśleć o emocjonalnym przygotowaniu do roli mamy, bo pojawienie się maluszka przewraca życie każdej kobiety do góry nogami. Początkowe tygodnie są też okresem mega obciążenia fizycznego i psychicznego, o czym rzadko się mówi... Jeśli chcecie się dowiedzieć co można zrobić, żeby łagodniej przejść przez trudne początki macierzyństwa, to zapraszam na bloga, do którego link znajdziecie w stopce. Są tam wskazówki na każdy trymestr ciąży.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości