|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cześć
pół godziny temu wróciliśmy od teściów. Jestem tak zmęczona, że zasnąć nie mogę, a pewnie niedługo Szymcio na szamke się obudzi... Będę nadrabiać na raty, tak więc:Cytat:
Brawo dla Juleczki za obroty ![]() Cytat:
ja zamówiłam puzzle z Czech (Mały Geniusz czy jakoś tak). 97zł za mate 120x180. Niby mają atesty i nie są szkodliwe ![]() Cytat:
cześć Cytat:
cześć ![]() Cytat:
duży chlopczyk z niego. Moje dziecko w ciągu dnia ma jedną max dwie drzemki po 30min, ale za to na spacerze pospi 2 godziny Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#1262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
zjadlabyyyym![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to jest to samo co mulina, z tego sie tez wyszywa tylko chyba jest troche ciensze ![]() ![]() ejjjj wez nie podczytuj tu masz watek matek chrzestnych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625119 a tak poza tym to moge Ci ten obraz w prezencie dac jak Ci sie tak podoba to jest moja kuzynka czyli mama chrzestna Julki i widze ze nas czyta ![]() co jest ze mna nie tak?od 22 probuje spac i nie moge zasnac
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-03-08 o 00:51 |
|||
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie tam odwyk teściowa mnie nawiedziła.. Wiec póki co robię za oprowadzacza po okolicy gotuje i zajmuje sie Pola w jednym ![]() U Poli wszystko dobrze. Dalej jest smieszka co nie znaczy ze nie potrafi sie konkretnie rozkrzyczec jak jej cos nie pasuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz chcialam sprobowac na mm zeby nie odciagac bo do szalu mnie to doprowadza i plul, dlawil sie wiec ewidentnie mm mu nie sluzy Cytat:
potas bie do konca mozna brac tak sobie bo w wiekszych ilosciach w organizmie moze byc bardzo szkodliwy KASIUNIA ciezar wlasciwy za wysoki swiadczy o za malej iloaci plynow w organizmie i jesli utrzymuje sie przez dlugi czas moze powodowac kamice nerkowa to dowiedzialam sie dzis u swojego lekarza w przypadku dzieci to nie wiem MATAL zgadzam sie ze rtec czyli thimerosal ale chcialam zauwazyc ze on nadal wystepuje w wielu szczepionkach. a statystycznie to akurat normalne ze nie przeklada sie zero jedynkowo tylko zwieksza prawdopodobienstwo. troche tak jak z rakiem. pluc i papierosami. mozna palic i byc zdrowym ale trzeba miec swiadomosc ze zwieksza sie szansa na zachorowanie. dlatego ja nie zamierzam dziecku dawac wiekszej szansy na autyzm. szczepiobki ktore wybralam sa bez tego skladnika ale dopiero od 2012roku Obudzil mnie Maciej ktory kwekal pol godziny ale spi dalej za to ja zasnac nie moge ehhhh Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Szymek zamiast spać piszczy i się śmieje, próbuje założyć nogi na panel od karuzelki. Jak podchodzę do lozeczka go poprawić np. uwolnić nogę ze szczebli to się cieszy i chichra. No i intensywnie ćwiczy sam przewroty na prawy bok...Bardzo się cieszę, tylko czemu od 3 nad ranem?!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1269 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam sie o tej nieludzkiej porze
niestety standardem sie u nas zrobila pobudka co godzine w nocy to znaczy ja sie budze, bo maly sie wierci i jeczy ![]() najgorsze jest to, ze biore go do nas jak juz nie mam sily wstawac i boje sie, ze sie nauczy nadrobilam was wczoraj, ale nie mialam sily juz pisac cos ostatnio w ogole brakuje mi czasu :/ z dobrych rzeczy to bylam wczoraj u fryzjera moze dzisiaj uda mi sie kupic jakis ciuch ![]() i marzy mi sie jeszcze solarium, ale na razie nie mozna ![]() Papuga nie martw sie na zapas. moze nie bezie tak zle z tym bliznowcem ![]() Cytat:
![]() wiekszych glupot to ja dawno nie slyszalam ![]() Kochana przeszlas tak duzo, ze ja nie wiem jak i to w dodatku sama bym sobie z tym wszystkim poradzila. szczerze to Cie naprawde podziwiam Cytat:
![]() Tassia Tobie tez nalezy sie lanie dbaj o siebie Brawo dla wszystkich dzieciaczkow za nowe miesiace i umiejetnosci ![]() Wyrazy wspolczucia dla wszystkich mam, ktorym obecnie maluchy daja mocno w kosc Poziomkowa89 witaj nie wiem co jeszcze mialam napisac Znowu wrocilismy do ekspozycji glutenu i u malego zrobil sie bardziej czerwony policzek. nie wiem czy to od tego czy to tylko zbieg okolicznosci ![]() moze na razie nie bede odstawiac ![]() moj maluch tez pelza, obraca sie i wierci najbardziej mi sie podoba jak bardzo wysoko na raczkach sie podnosi, albo jak dupke do gory zarzuca ryjac buzka w podlozu smieje sie, ze juz niedlugo pojdzie ![]() ale za to najgorzej jak pojdzie od razu po jedzeniu na brzuszek i ciagle mu sie ulewa :/ a wczoraj juz w ogole duzo ulewal. moze to wina tego, ze za duzo mu dalam sliwki cale popoludnie i wieczor...o matko ide jeszcze chwile pospac, bo niedlugo musze wstac i jade do szpitala na pobranie krwi. milego dzionka
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Witam znad laktatora.Dziś mam zabiegany dzień. Zakupy,kosmetyczka,muszę wpaść do koleżanki z jej zakupami z gemini, potem Natka zje marchewkę,obiad u rodziców,odwiedziny u kuzynki i u brata.uffffffffffff na samą myśl się pocę:P
A lipcowo-sierpniowe strasznie przystopowaly. Wątek od 17 stycznia a mają ttylko 2600 postów
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Stasik dał nam pospać do 6:30 - szok! Czuję się jak nowonarodzona
![]() Motyl też idę dziś do kosmetyczki na pazurki A tak to roboty w domu w 3 pupy :/---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
fajnie
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
A te puzzle z Czech na 100% są ok?
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego nie możesz na solarium? nie miałam nigdy nic podobnego na innych ranach ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- a mi łeb pęka, tz sobie śpi a ja na nogach od 7 ;] biedaczek musi sobie odespać bo przecież taki zmęczony ;]....
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
hehe retro
no właśnie nie chciałam mu robić kwiatków kolorowych. W sumie Kamil chciał w kształcie czołgu ale za dużo z tym roboty. Za tydzień w piątek kolejny tort dla kolegów, więc może do tego czasu pomyślę jak zrobić ten czołg
|
#1276 |
|
czyli Endżi
|
Mojemu dziecku odechciało się spać o 3:30 - żyć, nie umierać
Puzzle już u mnie, mały po nich ładnie pełza, urywa kawałki znajdujące się na rogach i je zżera Tej Biedronki zachęcającej do raczkowania chyba się boi A to dziwne, bo moje dziecko nie boi się niczego i nikogo ![]() Ogólnie widzę symptomy charakterystyczne dla aktualnego skoku. Mały ma momenty, że nie chce nawet spróbować zabawy, odwraca się do mnie, wyciąga łapki i chce się tulić. Jak trzyma go ktoś inny, to cały czas na mnie patrzy. A on ogólnie jest śmiały, lubi innych ludzi ![]() Julo strasznie dziś kwękający (hm, czyżby niewyspany?) więc tylko czekam kiedy pojawi się ktoś w progu i mi pomoże Dzisiaj pół roczku! Standardowo jednocześnie winszuję Antosiowi Papugi i Adasiowi Snow z tego samego dnia Zebrało mi się trochę refleksji ![]() A na masażu faktycznie wypoczęłam Poza momentami kiedy babka masowała mi uda - śmiałam się w głos i prawie się tam posikałam
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-08 o 09:13 |
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Angel sto lat dla królewicza!!!
![]() Auto nie chce mi zapalić. A powinnam już być w drodze do Londynu
|
|
#1278 |
|
czyli Endżi
|
Kończąc moje wywody, to jeszcze wczoraj tż zabrał mnie na kawę i ciacho w mojej ulubionej cukierni. Przy okazji obczailiśmy torty weselne. Nie do końca zdawałam sobie sprawę, że takie cudo kosztuje średnio 600 złotych
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
![]() wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!!!! i gratki za skonczone miesiace !!! ![]() ja tez nie wyspana bo usnelam dopiero o 3 a obudzilam sie o 7 ![]() dostalam z rańca od tzta roze a Julia gerberki
|
#1280 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Akumulator? Ale słodziakowo!
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia przy probie marchewkowej ja wlasnie na basenie. chlopaki plywaja to moge wam tez co nieco napisac. zaraz zawozimy macka do mojej mamy i jedziemy na rajd ladies off road, mam nadzieje ze w kolejnym juz wezme udzial jako kierowca ![]() potem.obiad u mamy, jedziemy do tesciowej, ja ide na silke, a tz ma jakis trening pokazowy crossfit. zazluje ze go w akcji nie zobacze, ale coz wole isc zrobic swoj trening bo nie bede miec okazji![]() a tak w ogole to mialam smieszna sytuacje w czwartek. dzwonie do lekarza umowic sie na ta wizyte i babka mi mowi jest pani umowiona na piatek 7marca. a ja wielkie oczy, jak to piatek 7 marca skoro 6marca we wtorek mam fizjoterapeute dla macka. ja do kalendarza i patrze a fizjoterapeute mam za 25minut wiec dostalam przyspieszenia. oczywiscie jak ubralam macka to zrobil wielka kupe i trzeba bylo zaczynacod zera. w efekcie spoznilismy sie tylko 5minut. pani rehabilitantka pochwalila maciusia za piekne pelzanie. powiedziala ze bardzo szybko wiec pewnie lada moment zacznie mi raczkowac. cwiczyc musimy nadal ale juz mniej cwiczen ![]() no to sie rozpisalam Ja zycze ci cierpliwosci do tesciowej. juz opowiadalam Maciusiowi ze jego tesciowa przezywa ciezkie chwile i biedna jego przyszla zona ma stresy. to patrzyl z zazenowaniem jakby conajmniej mial zaraz na bialym koniu chopsnac sie.do USA na ratunek wybrance serca Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Antoś kończy dziś pół roczku ! Endżi i Snow brawa dla Waszych maluchów za skończone miesiące
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Endzi, Snow, Papuga, Marta
sto lat dla waszych maluszkow. wazna data dzis wiec :tort:
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie ja też dołączam się do życzeń na pół roczku dla Juleczka, Antosia i Adasia
![]()
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś,Antoś,Julek sto lat!!!
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka się obudziła, a ja nie mogę do niej jeszcze iść
Mam nadzieję, że poleży jeszcze chwilkę
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie chodzi o gerberki zupki
![]() Cytat:
za rozwoj Maciusiaa rajdu zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i u nas wkradl sie jakis maly kryzys nocny bo Julka w nocy z 5 razy sie budzila z wrzaskiem i ciezko bylo ją uspokoic. dziewczyny ktorych dzieciaczki przeszly juz skok nr 5, rzeczywiscie wtedy dzieci gorzej spia w nocy? jestem ciekawa bo pewnie przyjdzie do nas skok lada moment bo juz bedziemy 22 tydz konczyc jutro
|
|
#1288 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciężko będzie.Ale ciasta będę jeść ![]() Cytat:
A Filip ma końcówkę kataru. Czasami zakaszle, ale bardziej tak jakby chciał się odkrztusić. I nie często. Mam nadzieję, że się wykuruje, chciałąbym iść z nim do szczepienia. W ogóle to dość często ma katar ![]() Cytat:
![]() Bo nie kupię już u siebie w mieście tej kaszki holle (ostatnio zamawiałam w gemini), a ona może być otwarta 3-4 tygodnie i muszę coś zakupić. Czyli mogłabym kupić tą nestle zdrowy brzuszek, i tak samo się ją przygotowuje co holle? Cytat:
Cytat:
Ale nie wrzucajcie tu zdjęć takich pyszności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
no nie fajnie
ale mowila ze juz nie bedzie
|
#1290 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale chyba też się tego nie spodziewałam. Mają atesty, kolory fajne, robią gładką powierzchnię - jak dla mnie do przełknięcia Fakt, że smrodek był, ale szybko uleciał.Nie wiem czy wzięłabym takie za 2 stówy ![]() Cytat:
Głód mu nie doskwiera, kupy ok. Tak więc kolejny kamyczek do ogródka skoku... Tak poważniej, to mi się wydaje, że to taki okres focha, krzywdy dziecko na ma. Jak nie ma ochoty, niech nie je - oczywiście pod warunkiem, że przybieranie ok. Ale z Antosiem chyba nie macie takiego problemu, nie?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

pół godziny temu wróciliśmy od teściów. Jestem tak zmęczona, że zasnąć nie mogę, a pewnie niedługo Szymcio na szamke się obudzi... Będę nadrabiać na raty, tak więc:

No i potrzebowałam czegoś na szybko bo z dnia na dzień Julka spodenki zrobiły się za krótkie, a że miałam tylko na chwilę opiekę dla niego więc wjechałam na szybciora do Pepco 

ciekawe jakie będzie w smaku

jak tak to ja chętna 

Z przesyłką wyszły niecałe 40 zł, więc taniocha... Trzeba było brać droższe