Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 20:41   #1201
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
polecam wątek Kaszka na start
ja jaglana od miesiaca jem prawie bez przerwy

hmm jak dobrze pojdzie to Maciek jak bedzie mial 10 miesiecy to wejdzie w 74

Dziewczyny dzieki za troske o moj stan zdrowia.
Byłam u lekarza, zbadał mnie baaardzo dokladnie. Swietny koleś; nigdy chyba nie mialam takiego lekarza pierwszego kontaktu. DOstalam skierowania na badania; ale na 90% jest to niedowodnienie organizmu i nie przez pare dni, ale przez dluzszy okres czasu. Koles zlapal sie za glowe ze pije 1,5 litra wody a karmie i cwicze praktycznie codziennie. Zrobił mi takie dziwne badanie -zmierzył mi puls na siedzaco i na stojaco i byla roznica prawie 30! i to podobno jest objaw niedowodnienia...
dzis pije duzoooo wody
zobaczymy co dalej
że w końcu udałaś się do lekarza.
ile wody powinno się pić ćwicząc i karmiąc? ja pije może pół butelki i to nie zawsze

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Omg!!! Jak się zmieniła aplikacja wizażu

Witam się!
Chciałam Was nadrobić, ale jestem jakieś hmmm 15 stron w plecy

Poza tym chcę powiedzieć, że u mnie znowu cudowne noce z wyjaca Alicja - ku.źwa czy jej te zęby kiedyś wyjdą? osiwieje do tego czasu chyba

chwalę się, że Alicja dzisiaj skończyła 7 miesięcy matko jak ten czas zapiernicza, moje male dzidzi już takie duże jest

Zaraz postaram się Was choć trochę poczytać bo mi właśnie Ala zasnęła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za skończony miesiąc, zaraz roczek na karku

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:42   #1202
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

hejka nie nadrobie...
u nas same spacery pochlaniaja ponad polowe dnia, wieczorem sama padam
juz 3 dzien bez slodyczy co dla mnie jest sukcesem i jest ok

pozdrawiam

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:44   #1203
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
no dla dzieci pytanie brzmialo jak ubiera się dzieci w wieku 10-12 mcy w lato i czy krótkie spodenki się przydadzą
aha
no to przydają się jak najbardziej, czemu nie? tzn jeszcze zależy jak kto chce ubierać, może być sam rampers, albo sam bodziak, albo bodziak + spodenki

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Deserku nie tknął i to swojego ulubionego. Zaciska wargi, kręci głową, pluje i płacze. Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem Sprawdzałam czy nie ma w buzi jakiejś afty albo ranki ale jest czysto. Teraz leży na macie i się bawi zadowolony..
a ząbki

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Czyli brokuły, szpinak, groszek, burak można podawać już? Warzywa mrożone z hortexu? A np. gdybym ugotowała jabłko i podała tą wodę/kompot? Bo Filip za bardzo nic nie chce pić, więc może wypiłby ten sok [COLOR="Silver"]
myślę że spokojnie taki kompocik możesz dać
brokuly i szpinak mrożone jak najbardziej.
co do buraka to nie wiem...
groszek też, tylko chyba trzeba by przetrzeć przez sitko, bo skórki z groszku są wredne
jak katar i kaszel Filipa?
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Tassia, nie otwiera się

Naprawdę, żadna nie chce mi odpowiedzieć na pytania a propos gotowania kaszy manny? O! Nasunęło mi się jeszcze jedno: jak ugotować pół łyżeczki? Jeśli się nie da, więc skąd mam wiedzieć w ile łyżeczek ugotowanej kaszy zamieni się pół łyżeczki suchej? Oszalej ę z tym glutenem. Help!
no wrzucasz pół łyżeczki kaszki na niewielką ilość wrzątku i gotujesz aż zgęstnieje

Hania ma coś ostatnio ciężkie dni buczy, marudzi... no i dziwnie sie zachowuje jak ją karmię łyżeczką... niby je ale przy każdej łyżeczce marudzi no i zje 50-60 ml i więcej nie chce
a chciałabym żeby powoli zaczęła więcej jeść, bo marzy mi się wyjście bez dzieci gdzieś po tylu miesiącach....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:46   #1204
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hejka nie nadrobie...
u nas same spacery pochlaniaja ponad polowe dnia, wieczorem sama padam
juz 3 dzien bez slodyczy co dla mnie jest sukcesem i jest ok

pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aha
no to przydają się jak najbardziej, czemu nie? tzn jeszcze zależy jak kto chce ubierać, może być sam rampers, albo sam bodziak, albo bodziak + spodenki

a ząbki

myślę że spokojnie taki kompocik możesz dać
brokuly i szpinak mrożone jak najbardziej.
co do buraka to nie wiem...
groszek też, tylko chyba trzeba by przetrzeć przez sitko, bo skórki z groszku są wredne
jak katar i kaszel Filipa?

no wrzucasz pół łyżeczki kaszki na niewielką ilość wrzątku i gotujesz aż zgęstnieje

Hania ma coś ostatnio ciężkie dni buczy, marudzi... no i dziwnie sie zachowuje jak ją karmię łyżeczką... niby je ale przy każdej łyżeczce marudzi no i zje 50-60 ml i więcej nie chce
a chciałabym żeby powoli zaczęła więcej jeść, bo marzy mi się wyjście bez dzieci gdzieś po tylu miesiącach....
patrzyłam na dziąsełka i chyba nie :/

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:52   #1205
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ej to Ty jesteś morsem, super.
Czasem jeżdżę ale wchodzę tylko po saunie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jula przekręciła się pierwszy raz z plecków na brzuszek

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chwale sie

Cytat:
Tassia, nie otwiera się

Naprawdę, żadna nie chce mi odpowiedzieć na pytania a propos gotowania kaszy manny? O! Nasunęło mi się jeszcze jedno: jak ugotować pół łyżeczki? Jeśli się nie da, więc skąd mam wiedzieć w ile łyżeczek ugotowanej kaszy zamieni się pół łyżeczki suchej? Oszalej ę z tym glutenem. Help!
http://wolnemedia.net/zdrowie/zwiaze...m-udowodniony/

Mi dlatego nie chce się bawić w gotowanie 1/2 łyżeczki manny do ekspozycji wolę Holle, wystarczy, że dodam do jedzenia, zamieszam i już. Później zobaczę co będę podawała. W ogóle coraz mniej mi ten gluten się podoba

Cytat:
chwalę się, że Alicja dzisiaj skończyła 7 miesięcy matko jak ten czas zapiernicza, moje male dzidzi już takie duże jest
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:54   #1206
butterfly20
Zakorzenienie

Bosh horror usypiałam młodą 1,5 godziny

Jeszcze chciałam jej dać kaszkę na mm i mogę uznać,że powiedziała swoje pierwsze słowo. Ble. Ma to po mnie, ja jak miałam 6 mies. to powiedziałam świadomie Be jak mama mnie ubierała w coś, co nie przypadło mi do gustu.

A u Tuśki to było tak,że dalam jej tej kaszki, skwasiła się mówiąc Bleee, wypluła, miała odruch wymiotny, znowu powiedziała Bleeee i się rozpłakała:brzyd al::brz ydal: Nie mogę z niej. Poza tym dzisiaj zmieniałam ubierałam jej pieluchę na brzuchu. Jestem jakaś beznadziejna, nie umiem jej utrzymać na plecach, co ja mam zrobić?Horror

Zaraz nadrobię, bo coś tam przeczytałam, a potem poszłam do niej i zapomniałam co miałam pisać.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:00   #1207
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Za głupia jestem na bycie matką...
Cytat:
W@ dodatku pralka mi się chyba zepsuła, ojciec mi zawraca głowe p opare razy dziennie i nie trafia do niego jak mowie ze nie moge rozmawiac bo jestem zajeta i się w koncu obrazil. i jeszcze wygram droga kurtke dla Zuzy mimo ze dzis kupilam jej wkomisie inna i licytowalam po kupnie tamtej... mam zły dzien. nie myśle. nei funkcjonuje... a Tz wróci za jakieś 3 godziny.....
Nie jestes glupia po prostu chodzac do lekarza mamy nadzieje ze fachowo doradzi i jakby nie patrzec jakies zaufanie do niego mamy. A oni robia jak robia...

A co do dzwonienia taty to moze po prostu nie odbieraj jak nie mozesz, a pozniej oddzwon. Ja jak nie mam jak to tak robie.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej

Ola ma zaległe szczepienie - powinna dostać rota i 5w1 31 stycznia, ale była chora i się przeciągnęło. Planowałam zrobić w przyszłym tygodniu, ale od kilku dni strasznie źle śpi, płacze i w ogóle jakaś dziwna jest, sapka jej doszła znowu. Dziś byłam u alergologa, więc poprosiłąm, żeby pani zajrzała w gardło - jest czyste i kazała szczepić. A jak wychodziłyśmy, to w poczekalni było dziecko chore na ospę i minęło się z nami w drzwiach i nie wiem co teraz
Jak juz byl wysypany to nie powinien zarazac.

Cytat:
Dziwne źróło, ale co tam. Wczoraj gdzieś mi to Tż pokazał: http://www.muratorplus.pl/biznes/wie...ort_68654.html
Jak oszukują z tym certyfikatem jakości...

My mamy czeskie puzzle z tej polecanej stronki. Drogie ale niby naprawdę bezpieczne... Zuzia dostała pod choinkę od dziadków. Może mało atrakcyjny prezent, ale jakoś czuję się bezpieczniej...
O tych certyfikatach i atestach bylo dzisiaj w ddtvn no i to glownie o kase chodzi.

Tez mam te czeskie, fakt drozsze. Ale w koncu moje dziecko po tym buziakiem jezdzi wiec... No i nie smierdzialy.

Cytat:
Madziuchna, chyba właśnie dlatego ta manna nie jest wcale wygodna i dziewczyny dopłacają do tej Holle. Cena za wygodę, z tego co rozumiem... Ale jeśli się mylę to nie bijcie. Ja nie podpowiem, bo ekspozycja przed nami...
No tez mi sie tak wydaje, sama sie juz zaopatrzylam w holle na ekspozycje. Zwlaszcza ze na poczatku sie malo daje tego wiec tak szybko nie schodzi. A jak juz bedzie jadla normalne ilosci to pewnie zwykla manne bede kupowac.

Cytat:
ile wody powinno się pić ćwicząc i karmiąc? ja pije może pół butelki i to nie zawsze

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

za skończony miesiąc, zaraz roczek na karku
Pol butelki przez caly dzien Ale pijesz cos oprocz tej wody? Bo to zdecydowanie za malo

Weekend

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:03   #1208
teacherka
Zakorzenienie

No i druga lekarka poleciłą ten sam lek. Mowi, że Zuzka może być całkiem wyjałowiona po antybiotykach, a ogólnie dzieciaczki po szpitalu też często mają takie problemy i wtedy ten lek im się daje. Odstawić mamy na razie witaminę, zwiększyć ilosć probiotyku i wlączyć ten lek.
Mleko mogę asekuracyjnie tez odstawić, ale np. jogurt naturalny mogę jeść, bo przetworzony. I ona poleca zacząć rozszerzanie diety za chwilę. Raczej kupnymi słoiczkami w tej sytuacji, bo sami nie wysterylizujemy tych słoiczków tak jak trzeba i błędne koło by było... A no i mówi, żebyśmy na początek podawali jej co drugi dzień słoiczek.

Takie to wieści...

A pralka się spsuła prawdopodobnie programator...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:05   #1209
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Może i tak... chociaż wczoraj, bezpośrednio po szczepieniu było znacznie lepiej. Jeszcze mam teorię, że może ta goraczka dala mu w kość i jeszcze nie doszedł do siebie - w końcu to jednak osłabia - ale mogę się mylić

Kasiu, po pierwsze w hali część sprzedawców to przedstawiciele lokalnych producentów. Nie są to mali eko wytwórcy, ale i tak mniejsze uprawy niż do celów marketowych, a co za tym idzie, mniej "przemysłowe".
Po drugie, zazwyczaj warzywa są szybciej kupowane i krócej przechowywane i przewożone, a co za tym idzie kupuje się dojrzałe, a nie dojrzewające w magazynie i mniej zakonserwowane - mówię oczywiście o warzywach i owocach "stąd" a nie np. cytrusach

A nie, poliester mnie nie interesuje, ale po bluzeczkę chyba się przejdę Ciekawe co mąż dzisiaj z Tesco przywiezie, bo dostał "misję ciuszki" w rozmiarze 74

Nie panikuj, czasu masz dosyć

A znajomy masażysta zawsze powtarza, że jak mu klient zasypia podczas masowania, to największy z możliwych komplementów

Aha, jeszcze dzisiejsza fotka pod hasłem "gdzie jest bobas"
ja tam znalazłam
Stary 2014-03-07, 21:14   #1210
agusiowata
Zakorzenienie

Wczoraj przed południem zrobiłam zamówienie na paczkomat, a dopiero dziś wysłali. Zamówiłam Adasiowi puzle piankowe, a 2 letniej dziewczynce lalkę interaktywną, która mówi 8 zdań po polsku.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Kupiłam Adasiowi szczeniaczka uczniaczka i pędzelek figielek. Fajne to nawet.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupujecie na wiosne jakies krotkie spodenki itp? Bo ja mam jedne i nie wiem czy mi wiecej bedzie wogole potrzebne...
Ja narazie nie. Jak będzie taka ładna pogoda, to wtedy kupię.
Stary 2014-03-07, 21:20   #1211
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny
jak któraś wrażliwa na temat szczepień to niech nie czyta
ale mysle ze informacja ważna
http://wolnemedia.net/zdrowie/zwiaze...m-udowodniony/
no to mam banie
a mowilam juz ze Julka nic nie "gada" mniejwiecej miesiac od ostatniego szczepienia?
Cytat:

chwalę się, że Alicja dzisiaj skończyła 7 miesięcy matko jak ten czas
woooow jestem w szoku jak tez czas leci
gratki!!
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dumam nad puzzlami piankowymi ,mam dywan shaggy,wiec nie nadaje się dla dziecka ,dziś pytałam u nas w sklepie to dokładnie te co Snow pokazywała kosztowały 58 zł
dywan to chyba jeszcze gorsze zuoo tam to sie wszystko znajdzie a tym bardziej w tym shaggy my jak swoj trzepalismy to i kukurydza i pieczarki sie tam znalazly
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wow! lae masz zbiór
Cytat:
Niezła kolekcja
Ale mi się słabo robi jak pomyślę o wyszywaniu - w podstawówce nas tym na plastyce katowano... brrr...
zadna nie chce tych kordonkow???

noo troche sie tego uzbieralo nawet nie wiem skad bo ja nigdy nic nie wyszywalam

a powiem jeszcze tylko ze dostalam od cioci w prezencie slubnym maryje wyszytą i wsadzona w rame ale nie podoba mi sie kompletnie i wrzucilam na dno szafy
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Mogę dołączyć do Waszego grona? Czytam to forum od niedawna i widzę, że to coś dla mnie Nie mam z kim gadać na bobasowe tematy, znajomi w większości bezdzietni. Urodziłam 14 października więc myślę, że będę tu pasować
witajjjj
Cytat:
Juz od jakiegoś czasu jest bardzo ruchliwa na macie- kilka dni temu zaczęła sama przekręcać się na boki,gdzie zawsze leżała plackiem
Teraz to nie uleży plackiem... po całej macie się przemieszcza

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Uciekam na dwór,póki jeszcze nie leje. Julia jest MEGA marudna :/
gratki za przekret Julki a tak wogole super avatarek ślicznaś

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:22   #1212
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
vea - owszem, dzieci wiecej sie ruszaja i dlatego wolniej tyja ale przeciez nietore za malo przybieraja np. moja od 11 stycznia tylko 200g...

chwale sie
Spóniczki ładne. Może z naszym Adasiem coś nie tak, bo za dużo tyje. Słyszałam, że powinien już mniej przybierać. Na basenie była starsza dziewczynka o 2 miesiące, a 2 kg mniej ważyła. Na recepcji facet powiedział, że wygląda jakby miał 3 miesiące więcej i będzie chłop
Stary 2014-03-07, 21:22   #1213
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Mama Ewa uwielbiam go. Kuzynka ma córkę w podobnym wieku i tez ma genialne teksty. Juz sie nie mogę doczekać mądrości mojego dziecka

czarna śliczny avek

Co do puzzli, mam chyba nawet te same co linku od Motyla i nie śmierdzą, sa równe i czyste. Także polecam. Karolson widziałam je tez ostatnio w sklepie stacjonarnym w Wawie na ul. Hery, CWP sie nazywa sklep.
ja planuję u tego cwp kupić drugie. moje w ogóle nie śmierdziały i fajne są... zamówię i zobaczę jak z tym znaczkiem ce, czy chiński...

Cytat:
Mam 25 lat, jestem mamą Leosia, który jest przesłodki ale i także bardzo absorbujący. W dzień śpi 2 razy po pół h i to od urodzenia tak ma, dlatego z niczym nie mogę się wyrobić. Noce są ok bo śpi od 22 do 9 z dwoma budzeniami na jedzenie. Co jeszcze mogę o nim powiedzieć no na pewno to że to olbrzym już teraz waży 9700 i przekracza wszystkie normy na bilansach.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Dziękuję za miłe przyjęcie
Do porodu wolę nie wracać pamięcią
Czeeeść!

Cytat:
A ja wylicytowałam dziś na allegro dres hm i dwie bluzki z długim rękawem
Czadowe!

Cytat:

ooo to niezły wodospad

ja pytałam
thx u nas podobnie

no cudne ubranka są dla dziewczynek
spodnie na wypasie,bierz
a jk poprzednie które zamawiałaś ? ok jak przyszły ?

może trzecie ?

ale Spryciarz

ale rozstrzał z rozmiarami

ooo tak ,tez mnei to wkurza
trzeba przerwy robić odpisywac i dalej nadrabiac
spodnie są super, ale te z szelkami to w ogóle na żywo wymiatają

Cytat:

Byłam u lekarza, zbadał mnie baaardzo dokladnie. Swietny koleś; nigdy chyba nie mialam takiego lekarza pierwszego kontaktu. DOstalam skierowania na badania; ale na 90% jest to niedowodnienie organizmu i nie przez pare dni, ale przez dluzszy okres czasu. Koles zlapal sie za glowe ze pije 1,5 litra wody a karmie i cwicze praktycznie codziennie. Zrobił mi takie dziwne badanie -zmierzył mi puls na siedzaco i na stojaco i byla roznica prawie 30! i to podobno jest objaw niedowodnienia...
dzis pije duzoooo wody
zobaczymy co dalej
moja już nosi 74, soł...

cieszę się,że się wyjaśniło!

Cytat:

Witam się!

Poza tym chcę powiedzieć, że u mnie znowu cudowne noce z wyjaca Alicja - ku.źwa czy jej te zęby kiedyś wyjdą? osiwieje do tego czasu chyba

Brawa dla Ali!

Stary 2014-03-07, 21:23   #1214
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Deserku nie tknął i to swojego ulubionego. Zaciska wargi, kręci głową, pluje i płacze. Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem Sprawdzałam czy nie ma w buzi jakiejś afty albo ranki ale jest czysto. Teraz leży na macie i się bawi zadowolony..

Ala też miała takie akcje, że np 2-3 dni nie jadła ani obiadków, ani deserkow a później akcja z mlekiem też była, że wypijala ledwie 60 ml, a zwykle pije około 90-120ml. Nie wiem co to było, ale wydaje mi się ze po prostu nie miała apetytu

Cytat:
Czyli brokuły, szpinak, groszek, burak można podawać już? Warzywa mrożone z hortexu? A np. gdybym ugotowała jabłko i podała tą wodę/kompot? Bo Filip za bardzo nic nie chce pić, więc może wypiłby ten sok :rolleyes

wszystko to już podawalam i toleruje a buraka nawet bardzo lubi

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ze względu na to, że zawiera dużo histaminy i uczula/może uczulać, papryki też nie wolno z tego samego powodu

o matko, Wy to duże macie z tymi alergiami

Cytat:
Madziuchna, chyba właśnie dlatego ta manna nie jest wcale wygodna i dziewczyny dopłacają do tej Holle. Cena za wygodę, z tego co rozumiem... Ale jeśli się mylę to nie bijcie. Ja nie podpowiem, bo ekspozycja przed nami...

Walczyła, walczyła aż w końcu zasnęła. TŻ w drodze. Czas zacząć weekend. najchętniej bym się napiła. Ale nie da się.

Dobranoc i miłego weekendu z dniem kobiet!

p.s. my z Zuzią już dziś dostałyśmy kwiaty.

apropo picia to TZ mi dzisiaj zaproponował, że jutro usiadziemy wieczorem i się napijemy, on tam jakiegoś małego drinka, a ja będę chlac ile chcę i obiecał że on się mała zajmie, że wstanie do niej w nocy i będziemy sobie napierniczac jeszcze na xboxie bo fajna grę nam kupił

A to zrobił pewnie dlatego, że mu ostatnio marudzilam że bym się tak napić chciała mocniej

Cytat:

dzis pije duzoooo wody
zobaczymy co dalej

to teraz woda woda woda !!!

A Maciej taki malutki jest, że mówisz o rozmiarze 74 dopiero w 10 miesiącu? Ile ob teraz ma Długości?

Cytat:

Cytat:
W@ dodatku pralka mi się chyba zepsuła, ojciec mi zawraca głowe p opare razy dziennie i nie trafia do niego jak mowie ze nie moge rozmawiac bo jestem zajeta i się w koncu obrazil. i jeszcze wygram droga kurtke dla Zuzy mimo ze dzis kupilam jej wkomisie inna i licytowalam po kupnie tamtej... mam zły dzien. nie myśle. nei funkcjonuje... a Tz wróci za jakieś 3 godziny.....

za te głupoty co piszesz

A wdech i wydech też się przyda

Cytat:
Ale mi się tak kurta podoba i to bardzoo...

Ja jetsem za głupia na to, serio. Jakoś do mnie nie trafiają te rzeczy. Tym bardziej to moje dziecko jest biedne, że z takimi problemami trafiła jej się taka matka durna... nie ogarniam tego wszystkiego, nigdy nie ogarniałam i teraz to wcyhodzi. Juz w ciązy mowilam ze wolałabym zeby to Tż nosił to dziecko bo on by lepiej o nie zadbal.. jestm do niczego, narawde. narazam ja na same problemy ;(
Dasz sobie z wszystkim radę, wierzę w to! Bo mądra i silna z Ciebie kobieta!

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:32   #1215
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 25 lat, jestem mamą Leosia, który jest przesłodki ale i także bardzo absorbujący. W dzień śpi 2 razy po pół h i to od urodzenia tak ma, dlatego z niczym nie mogę się wyrobić. Noce są ok bo śpi od 22 do 9 z dwoma budzeniami na jedzenie. Co jeszcze mogę o nim powiedzieć no na pewno to że to olbrzym już teraz waży 9700 i przekracza wszystkie normy na bilansach.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Dziękuję za miłe przyjęcie
Do porodu wolę nie wracać pamięcią
To faktycznie olbrzym. Ile miał jak się urodził?
Stary 2014-03-07, 21:32   #1216
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Kurcze teraz się naczytałam o szkodliwości tych puzzli i naprawdę mam wątpliwości.

BTW te są piękne

http://www.tublu.pl/zabawki-dla-niem...nkowe-zoo.html

Ale cena powala...
mi dzisiaj przyszlu puzzle.są super
Nawet pisalam do sprzedawcy i mowil ze sa bezpieczne i nietoksyczne
czytalam artykuł ze rzeczywiscie byly toksyczne ale wszystkie toksyczne zabawki mieli wycofac w 2013, mam nadzieje ze tak sie stalo
Cytat:
Wczoraj mój maz był z kolega na piwie i sama kapalam Wiki i po prostu zrobiła z łazienki basen, a ze mnie zmokłą kurę jak we dwójkę ją kąpiemy, to tez chlapie, ale wczoraj pobiła wszelkie rekordy i przy tym sie śmiała. Chyba czuje respekt do taty i udaje ulożoną panienkę, a przy mamie pokazuje prawdziwe oblicze małego urwisa Az zrobiłam zdjecie, bo by mi nie uwierzył
a jaka lazienka ladna
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
haha szalony!!

Moje dziecko zwariowało na punkcie TŻta. Od rana mi marudził, płakał, non stop na rękach, próbowałam go ululać bezskutecznie. TŻ wszedł do pokoju, nawet nie zdążył się odezwać, a Szymcio zaczął się uśmiechać i chichrać na głos. Cokolwiek TŻ nie zrobi (opowiada coś, mówi, śpiewa, patrzy na niego), to Szymek się w głos śmieje i piszczy. Przesłodkie ale zazdrosna trochę jestem
mojego tzta spiewajacego by mozna chyba zobaczyc tylko po pijaku
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

to i ja witam w gronie nieswyspanych. pierwsza pobudka o 21.30, potem o 23.30, 1.40, 3.30, 4.30, 5.30 i o 6.30 poczatek dnia !
to juz kolenjna z rzedu taka noc.

ale mialas noc :/ wspolczuje
oby ta byla lepsza
Cytat:
dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac.

wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila.

znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy.
beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem.
uwazaj na siebie
idz do lekarza bo z takimi slabnieciami nie ma zartow.

(mowi to osoba co ma dziwnie cialo pomaranczowe i zoladek mnie boli od miesiaca codziennie mnie mdli-tez sie musze w koncu wybrac do lekarza)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:37   #1217
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No i druga lekarka poleciłą ten sam lek. Mowi, że Zuzka może być całkiem wyjałowiona po antybiotykach, a ogólnie dzieciaczki po szpitalu też często mają takie problemy i wtedy ten lek im się daje. Odstawić mamy na razie witaminę, zwiększyć ilosć probiotyku i wlączyć ten lek.
Mleko mogę asekuracyjnie tez odstawić, ale np. jogurt naturalny mogę jeść, bo przetworzony. I ona poleca zacząć rozszerzanie diety za chwilę. Raczej kupnymi słoiczkami w tej sytuacji, bo sami nie wysterylizujemy tych słoiczków tak jak trzeba i błędne koło by było... A no i mówi, żebyśmy na początek podawali jej co drugi dzień słoiczek.

Takie to wieści...

probiotyk na pewno nie zaszkodzi
ale ja bym wolała jednak przebadać

a Nifuroksazyd to nic nadzwyczajnego, po prostu taki typowy "srakostop", normalnie dorośli na biegunkę to też biorą
sama z resztą łykałam
http://www.do z.pl/leki/p1132-Nifuroksazyd (spacje trzeb wykasować)
Stary 2014-03-07, 21:40   #1218
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Jeszcze chciałam jej dać kaszkę na mm i mogę uznać,że powiedziała swoje pierwsze słowo. Ble. Ma to po mnie, ja jak miałam 6 mies. to powiedziałam świadomie Be jak mama mnie ubierała w coś, co nie przypadło mi do gustu.

A u Tuśki to było tak,że dalam jej tej kaszki, skwasiła się mówiąc Bleee, wypluła, miała odruch wymiotny, znowu powiedziała Bleeee i się rozpłakała:brzyd al::brz ydal: Nie mogę z niej. Poza tym dzisiaj zmieniałam ubierałam jej pieluchę na brzuchu. Jestem jakaś beznadziejna, nie umiem jej utrzymać na plecach, co ja mam zrobić?Horror

Zaraz nadrobię, bo coś tam przeczytałam, a potem poszłam do niej i zapomniałam co miałam pisać.
Takie to małe a już wybrzydza
Ale co do kaszki to powiem Ci, że Alicja z butli nie zje i koniec. Z łyżeczki zje co najwyżej połowę porcji i to z łaską
A ci do przywracania się to powiem Ci coś co mi kiedyś koleżanka powiedziała :

ZA NIEDŁUGO DOJDZIESZ DO TAKIEJ WPRAWY Z ZAKŁADANIEM PIELUSZEK (TUDZIEŻ PAMPERSÓW) ZE I NA STOJĄCO DZIECKU BĘDZIESZ UMIAŁA ZMIENIĆ - i chyba coś w tym jest ;-)

Cytat:

Takie to wieści...

No to przynajmniej już wiesz co i jak z Zuzia i jak postępować

A co do pralki to współczuję

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:42   #1219
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ale co do kaszki to powiem Ci, że Alicja z butli nie zje i koniec. Z łyżeczki zje co najwyżej połowę porcji i to z łaską

ZA NIEDŁUGO DOJDZIESZ DO TAKIEJ WPRAWY Z ZAKŁADANIEM PIELUSZEK (TUDZIEŻ PAMPERSÓW) ZE I NA STOJĄCO DZIECKU BĘDZIESZ UMIAŁA ZMIENIĆ - i chyba coś w tym jest ;-)

hehe bo tak będzie, widziałam na własne oczy, dzieciom takim roczek i starszym, to inaczej już się nie da i trzeba jeszcze przed dzieckiem poustawiać jakieś pierdoły żeby zająć na tę chwilę
Stary 2014-03-07, 21:43   #1220
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycuie u pediatry. Pani chyba nie bardzo miała pomysł na nas... Teraz sprawdzamy czy to nie biegunki bakteryjne. Dostala Nifuroksazyd 3x2,5ml na odkażenie ukłądu pokarmowego Znowu będzie plucie...

Ciekawe co stwierdzi druga pani doktor...

Zuzka waży 6800 czyli znowu przybrała po 50 g na tydzień...
Brawa za wagę!

Cytat:
Hej
Była u mnie znajoma z córą młodszą od Antka o 2 miesiące fajnie było

Nie chciałam wczoraj panikować ale dzisiaj nie mam już wątpliwości, że Antkowi się coś odmieniło.. wczoraj nie tknął ani obiadku ani później deserku. Dziś to samo. Zaciska usta, kręci głową, złości się. Nie mam pojęcia o co chodzi. Zjadł banana przez gryzaczek, z cycka też pije. Kupa była, brzuch go nie boli. Ratunku

Bardzo Wam dziękuję za pocieszenie w kwestii rany po cc W przyszłym tygodniu wszystko się okaże a wtedy poproszę o kciuki by wszystko było dobrze.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Rozgrzej najlepiej pod prysznicem ciepłą wodą i przystaw dziecko
Hmmm, może rzeczywiście to gardełko? Bądź zwyczajny foch?
Cytat:
Przestań

Cytat:
Ale mi się tak kurta podoba i to bardzoo...

Ja jetsem za głupia na to, serio. Jakoś do mnie nie trafiają te rzeczy. Tym bardziej to moje dziecko jest biedne, że z takimi problemami trafiła jej się taka matka durna... nie ogarniam tego wszystkiego, nigdy nie ogarniałam i teraz to wcyhodzi. Juz w ciązy mowilam ze wolałabym zeby to Tż nosił to dziecko bo on by lepiej o nie zadbal.. jestm do niczego, narawde. narazam ja na same problemy ;(
Ejjjjjj, nie można tak

Cytat:
No wlaśnie dziecko odmawia dzisiaj współpracy z piersią, a laktator nie ściąga

Nie jesteś, nie jesteś

Na pociechę jeszcze jedno zdjęcie z soboty, dostałam... pokochałam

Cytat:

Witam się!

Matko, 7 miesiąc
Graty!!!
Cytat:

Hahaha, to powiedziała co o tym myśli

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:45   #1221
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Spóniczki ładne. Może z naszym Adasiem coś nie tak, bo za dużo tyje. Słyszałam, że powinien już mniej przybierać. Na basenie była starsza dziewczynka o 2 miesiące, a 2 kg mniej ważyła. Na recepcji facet powiedział, że wygląda jakby miał 3 miesiące więcej i będzie chłop
Ja stale słyszę tego typu teksty, lekarz mnie pytał czy go karmię kotletami Myślę, że posturę odziedziczył po swoim dziadku czyli moim ojcu. Mój brat też prawie 2metry, więc ma po kim byc wielki.
Jedynie mam problem z dawkowaniem leków bo jest tabelka gdzie jego waga pasuje do wieku 1-1,5roku.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
To faktycznie olbrzym. Ile miał jak się urodził?
4450g
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:46   #1222
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

ZA NIEDŁUGO DOJDZIESZ DO TAKIEJ WPRAWY Z ZAKŁADANIEM PIELUSZEK (TUDZIEŻ PAMPERSÓW) ZE I NA STOJĄCO DZIECKU BĘDZIESZ UMIAŁA ZMIENIĆ
- i chyba coś w tym jest ;-)

ja jej podaję tylko łyżeczką,rano ma glutenowa na wodzie i wcina aż miło

koleżanka dziś powiedziała to samo

Stary 2014-03-07, 21:48   #1223
matallewar
Zakorzenienie

Ja tylko w kwesti tych szczepień, bo nie mam jak na telefonie sprawdzić źródeł, wiec na temat podstaw naukowych nic nie powiem. Ale zwróćcie uwagę na "rtec", "w pierwszym miesiącu życia" oraz "statystycznie zwiększa prawdopodobienstwo".

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:49   #1224
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie było pytanie? przepraszam.
nalewasz do garnka troszkę wody, na prawdę troszeczkę, niecałe 0,5 cm i wsypujesz jedną płaską łyżeczkę kaszy manny. zagotowujesz to i gotujesz przez tyle ile jest napisane na opakowaniu (w moim przypadku 3min) potem pół łyżeczki przekładasz do deserku/ obiadku/ kaszki i mieszasz.
No tak, tylko wszędzie piszą, że trzeba dać pół łyżeczki suchej kaszy, więc ile to będzie łyżek jak się ugotuje Chyba więcej :coj est:

Cytat:
papuga, chyba nie bałdzo. skoro suchej kaszki pół łyżeczki to chyba trzeba zagotować właśnie pół łyżeczki i wszystko dodać do jedzenia. ja to tak rozumiem.
ha! moja lekarka powiedziała, że jak będę sama gotować to mam ugotować kaszę i łyżeczkę dodać do ugotowanej marchewki z ziemniakiem. A jak chce do dania ze słoiczka to pół łyżeczki No masakra Co za różnica?

Cytat:
A czy ja wiem, czy to wygoda? Bo tą kaszkę trzeba mieszać z mlekiem i wodą.... Chyba.... więc ot tak jej nie wsypiesz do jedzonka

Cytat:
otwiera sie
mój laptok załapał zwiechę

Cytat:
ja wcześniej piłam ze 2 butle 1,5 l, a teraz mniej, bo zapominam

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Myślisz, że można tak dodać tę kaszkę do dania ze słoika?
Jakoś w tej kwestii nie umiem porozumieć się z naszą pediatrą. Dziś do niej zadzwoniłam to w ogóle powiedziała coś zupełnie sprzecznego z tym, co wiem na temat glutenu Nie wiem, czy nie skojarzyła nas, czy była zmęczona, czy co... Bo poleciła kupić kaszkę 8 zbóż i codziennie zwiększać ilość łyżeczek, począwszy od 2. A na opakowaniu jak wół pisze, żeby podawać 1 łyżeczkę kaszki przez cały okres wprowadzania glutenu. A poza tym kaszkę trzeba robić z mm, więc nie mam nawet takiego zamiaru

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mi dlatego nie chce się bawić w gotowanie 1/2 łyżeczki manny do ekspozycji wolę Holle, wystarczy, że dodam do jedzenia, zamieszam i już. Później zobaczę co będę podawała. W ogóle coraz mniej mi ten gluten się podoba
Sypiesz surową kaszkę do jedzenia?

Cytat:
Dajesz Holle, si?

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2014-03-07 o 21:53
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:56   #1225
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Sporo napisałyście, nie nadrobię dziś wszystkiego. Po tych targach jestem wypompowana, a potem jeszcze pakowanie i przyjazd do rodziców. W drodze chłopaki poszli spać i Miłek dopiero przed 21 mi zasnął, a Dawid jeszcze bryka

Odebralismy wyniki z laboratorium i są ok, tzn. krew utajona ujemna, w moczu w normie wszystko poza ciężarem właściwym, który jest za niski. Nie wiem co to może oznaczać

Cytat:
Juz od jakiegoś czasu jest bardzo ruchliwa na macie- kilka dni temu zaczęła sama przekręcać się na boki,gdzie zawsze leżała plackiem
Teraz to nie uleży plackiem... po całej macie się przemieszcza
dla Julki za obroty

Cytat:
vea - owszem, dzieci wiecej sie ruszaja i dlatego wolniej tyja ale przeciez nietore za malo przybieraja np. moja od 11 stycznia tylko 200g...

chwale sie
super Ci wyszło

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziwnie mi w Polsce poszłam po 3 rzeczy do Rossmana i 40 zł poszło TŻ pojechał do matki a ja czekam aż mama wróci z pracy. Mały dość dobrze zniósł lot buziaki!
witaj w naszej rzeczywistości

Cytat:
Hej Dziewczyny! Mogę dołączyć do Waszego grona? Czytam to forum od niedawna i widzę, że to coś dla mnie Nie mam z kim gadać na bobasowe tematy, znajomi w większości bezdzietni. Urodziłam 14 października więc myślę, że będę tu pasować
cześć miło Cię poznać

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
uwielbiam to mleko............jeść łyżeczką i mase do wafla robic
ja też i nawet dziś siostra robiła z niego mase do wafla

Cytat:
Wygląda na to,że muszę sobie zagospodarować miejsce pracy związane z szyciem. Wszystkie materiały,przybory,itp. leżą mi na kartonach w salonie,a maszyna na stole :/ Nienawidzę takie rozgardiaszu i chyba muszę wyciągnąć stolik,który niedyś miałam przeznaczony do robienia paznkoci i spróbować go umiejscowić gdzieś w salonie...
Trochę mi się to nie podoba,bo lubię mieć przestrzeń,a tu kolejna rzecz zajmie mi miejsce :/

Co byście zrobiły na moim miejscu?
Od razu mówię,że nie mam nigdzie indziej miejsca. Maja ma miniaturowy pokój, a nasza sypialnia jest zagracona i już nic nie wejdzie...
wydaje mi się, że taki kacik do pracy by się przydał, maszyna na stole chyba bedzie przeszkadzać, a jak nie macie innego miejsca poza salonem to pewnie jakoś ci się ją uda tam wkomponować

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:00   #1226
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Ja tak mojemu bratankowi zmienialam

Cytat:
No tak, tylko wszędzie piszą, że trzeba dać pół łyżeczki suchej kaszy, więc ile to będzie łyżek jak się ugotuje Chyba więcej :coj est:

ha! moja lekarka powiedziała, że jak będę sama gotować to mam ugotować kaszę i łyżeczkę dodać do ugotowanej marchewki z ziemniakiem. A jak chce do dania ze słoiczka to pół łyżeczki No masakra Co za różnica?

A czy ja wiem, czy to wygoda? Bo tą kaszkę trzeba mieszać z mlekiem i wodą.... Chyba.... więc ot tak jej nie wsypiesz do jedzonka

Myślisz, że można tak dodać tę kaszkę do dania ze słoika?
Jakoś w tej kwestii nie umiem porozumieć się z naszą pediatrą. Dziś do niej zadzwoniłam to w ogóle powiedziała coś zupełnie sprzecznego z tym, co wiem na temat glutenu Nie wiem, czy nie skojarzyła nas, czy była zmęczona, czy co... Bo poleciła kupić kaszkę 8 zbóż i codziennie zwiększać ilość łyżeczek, począwszy od 2. A na opakowaniu jak wół pisze, żeby podawać 1 łyżeczkę kaszki przez cały okres wprowadzania glutenu. A poza tym kaszkę trzeba robić z mm, więc nie mam nawet takiego zamiaru
Chyba zawsze pisza ile dac suchej kaszki bo 1 lyzke to mozna zrobic tak ze bedziesz miala 2 lyzki ugotowanej albo i 10. Zalezy ile wody.

No holle trzeba zmieszac z woda ale nie musisz jej gotowac. Wiec jednak wygoda.

A pediatra to raczej nie miala na mysli ekspozycji.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:02   #1227
matallewar
Zakorzenienie

A jeszcze chciałam powiedzieć, że lubię wagę rodziców, bo wieczorem pokazała mi 60 kg

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:05   #1228
Natala84
Zakorzenienie

Madziuchna
jeśli chcesz dawać zwykłą mannę, to te 1/2 łyżeczki surowej kaszki musisz ugotować. chyba ze masz lubelle, to wystarczy wrzucić na wrzątek. potem dajesz łyżeczką + pierś do popicia, albo wrzucasz tą ugotowaną kaszkę do obiadku/deserku.
jeśli wybierasz gotową kaszkę typu holle czy zdrowy brzuszek, to robisz ją na mm albo na wodzie. jest to wygodniejsze niż gotowanie manny bo wrzucasz tylko na np ciepłą wodę 1 łyżeczkę, mieszasz i gotowe a manne musisz ugotować (5 minut?), ostudzić i dopiero dać że już niewspomnę, że jak masz tylko duże/normalne garnki to Ci te 1/2 łyżeczki zginie w garnku ja gotowałam przy Marysi, ale w tygielku. teraz używam holle, każda minuta jest dla mnie na wagę złota
jak masz jeszcze jakieś wątlpiwości to pytaj

Kasiuni_a, a jaki Wam wyszedl ten ciężar właściwy?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-03-07 o 22:12
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:25   #1229
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
miło CIę poznać
Cytat:
no to teraz sie przywitam

u nas ok
z kp kiepsko,odciagam laktatorem ale co raz mnj mam pokarmu

dumam nad puzzlami piankowymi ,mam dywan shaggy,wiec nie nadaje się dla dziecka ,dziś pytałam u nas w sklepie to dokładnie te co Snow pokazywała kosztowały 58 zł
może cofnij się o kilka miesięcy i zacznij przygodę z laktacją od początku? odstresuj się, pij duże ilości wody, ściągaj pokarm co 3h metodą 753
my mamy takie puzzle https://www.google.pl/search?q=puzzl...l%3B1200%3B800 ooooo
Cytat:
A oczywiście, ja nie mówię, że o wszystkie mi chodzi.

Aha i pytanie-prośba
Karmię piersią, ale coś mi się w prawa stało - cała miękka poza jednym miejscem. Boli, ale nie bardzo, gorące nie jest... zastój mi się robi?
Co mogę z tym zrobić? Masaże? Kapusta?
jak boli to masować masować masować plus okład zimny/ ciepły
Cytat:
no błagam
tyle przeszłyście, jesteś najdzielniejszą mamą na świecie, martwisz się o Zuzie 24h na dobę, masz prawo być wykończona, ale nie mów ze jestes głupia
niemowlęctwo niebawem się kończy, nasze dzieciaczki są coraz starsze, juz niedługo powiedzą co je boli
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

to jest po prostu tak że my osoby nie znające się na tym ufamy lekarzom, a każdy lekarz mówi coś innego bo ma jakies swoje przekonania o czym niejednokrotnie się przekonałyśmy na forum co lekarz to opinia, inna kwestią jest że skierowania na badania i do specjalistów trzeba przeważnie "żebrać" no cóż taki mamy klimat... a wiesz próbować na małym dziecku a może to a może tamto tym bardziej że jest po przejściach to niepoważne ze strony lekarza
dobrze powiedziane
Cytat:
No wlaśnie dziecko odmawia dzisiaj współpracy z piersią, a laktator nie ściąga

Nie jesteś, nie jesteś

Na pociechę jeszcze jedno zdjęcie z soboty, dostałam... pokochałam

Cytat:
przez skazę, w końcu to alergia na białko, więc białka jeść nie może

no i w ogóle jajka to silny alergen
u dziecka znajomych alergia na jajko pojawiła się dopiero w okolicy 1,5 roku gdzie najpierw rozkminiali na to, bo przecież jadł już wszystko
my tez jajka nie tykamy, czasem podkradnę trochę od Andzi jak zajada
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
no to mam banie
a mowilam juz ze Julka nic nie "gada" mniejwiecej miesiac od ostatniego szczepienia?

woooow jestem w szoku jak tez czas leci
gratki!!

dywan to chyba jeszcze gorsze zuoo tam to sie wszystko znajdzie a tym bardziej w tym shaggy my jak swoj trzepalismy to i kukurydza i pieczarki sie tam znalazly

zadna nie chce tych kordonkow???

noo troche sie tego uzbieralo nawet nie wiem skad bo ja nigdy nic nie wyszywalam

a powiem jeszcze tylko ze dostalam od cioci w prezencie slubnym maryje wyszytą i wsadzona w rame ale nie podoba mi sie kompletnie i wrzucilam na dno szafy

witajjjj

gratki za przekret Julki a tak wogole super avatarek ślicznaś
a te kordonki to tak jak mulina? nada się do szycia obrazu? jak tak to ja chętna
Cytat:
probiotyk na pewno nie zaszkodzi
ale ja bym wolała jednak przebadać

a Nifuroksazyd to nic nadzwyczajnego, po prostu taki typowy "srakostop", normalnie dorośli na biegunkę to też biorą
sama z resztą łykałam
http://www.do z.pl/leki/p1132-Nifuroksazyd (spacje trzeb wykasować)
srakostop

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

kasiunia cieszę się że wyniki w porządku
krew utajoną chyba powtarzac się kilka razy bo w jednej części kupki moze nie wyjść, tak samo jak robi się z pasożytami

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

tassia artykuł... chyba się z nim zgadzam. mam coraz więcej wątpliwości, ale moze kiedys Ci na prv napiszę
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:31   #1230
87czarna
Zakorzenienie

Nie wiem co jest grane?
Dałam Julce butlę,wypiła 60 ml i zaczęła przeraźliwie krzyczeć i kopać nogami. Dałam do pozycji pionowej-cisza. Znowu spróbowałam-to samo. Odbiło jjej się i chyba wszystko zwróciła Polozyłam ją do łóżka,popłakiwała i teraz usnęła(chociaz cały czas mruczy i się wierci)
Zachodzę w głowę ,co to mogło być? Nie pamiętam takiej akcji Zawsze na wieczór spokojnie pije i ładnie zasypia...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości