|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
PMki Wasze rady są bardzo przydatne. Cieszę się, że trafiłam na to forum.
Przesyłam projekt zaproszeń (ręcznie robione, ale nie przeze mnie, bo mam 2 lewe ręce i zazdroszczę i podziwiam te z Was, które robią same, otwierane do góry, kwiatki 3D więc na żywo wyglądają lepiej... i biżuterię (do ślubu zakładam tylko kolczyki, ze względu na koronkę przy sukni bez wisiorka i bez pierścionka). Macie jakieś pomysły na moje niebieskie wesele.. w zasadzie chabrowe bez chabrów. myślimy nad niebieskim garniturem + chabrowa satynowa mucha i poszetka i ja butami + dodatki np. winietki etc. no i chabrowe wiązania na krzesłach. jedyny pomysł na bukiet to niebieskie róże, a w koło kremowe... taka typowa kulka w mikrofonie... ciężki ten kolor, ale go uwielbiamy więc ... gorzej z tanią dekoracją na autko... bo róże drogie... a niebieski rzadko spotykany w tym odcieniu w naturze... a właśnie czym jedziecie do ślubu?? a może idziecie?? my mamy niestety do sali ok. 30 min. samochodem więc bez szans na spacer
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
iza1336 grasz na czymś czy śpiewasz??
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszenia, to mam nadzieję że się nie obrazisz , dla mnie są niestety przekombinowane : kokardka, serduszka, kwiatki, koronka i zdjęcie obrączek Jeśli jest napisane zaproszenie na ślub, to obrączki można spokojnie darować Jeśli są kwiatki, i to 3D! , to po co tam serduszka ładować? Nie wiem co Cię najbardziej w tym zaproszeniu ujęło? Kwiatki 3D? Tak bym zgadywała Jeśli tak, to ja bym wywaliła koronkę, serduszka i obrączki. Jeśli to co innego, to okroiłabym to zaproszenie o inne elementy. Ilość dekoracji u mnie wywołuje zawrót głowy- nie wiem na czym się skupic A jeśli już zamówiłaś, i Tobie się podoba- co jest najważniejsze!, to ja się już nie wtykam ![]() Odnośnie kwiatów na samochód- przecież nie musisz mieć na nim koniecznie niebieskich róż Nie wiem jaką dekorację planujesz i czym jedziesz, ale możesz wpleść niebieskie dodatki: wstążki, tasiemki, kokardki, albo pójść w inny gatunek kwiatów.Co do samego koloru i motywów na weselu- uważaj żeby nie przegiąć z ilością niebieskiego na Was, a szczególnie na Tż W dekoracji sali zaś niebieskie mogą być tak jak napisałaś winietki, przepaski na krzesła, obrusy lub pasy z tkaniny narzucone na białe obrusy, bukiety na stołach, lampiony, świeczniki, świece, Wasze inicjały, pompony, dekoracje na torcie, serwetki, kieliszki, menu, wazony, płatki kwiatów- możliwości bez liku, tylko trzeba działać z umiarem ![]() Niebieskie kwiaty to nie tylko róże , których kosztu się obawiasz, i które mogą być nudne w dużej ilości- możesz zastosować : frezje, anemony, hortensje, szafirki, niezapominajki, ostróżki, hiacynty, cebulice, przyłaszczki, czosnek błękitny, niebieska lawenda, orliki, hibiksusy, przytaczniki, zawilce, jaskry, itd. itd. i łączyć to z zielenią, limonkowym i bielą na przykładJa jade samochodem, ale jeszcze nie wiem jakim. Chciałam Fiata 124 Spider Bordo z 1974r., ale nie znalazłam go nigdzie indziej poza http://www.jarcar.net/ , a tam już on jest zarezerwowany |
|
|
|
|
#3365 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) bo ja na samochód właśnie chciałam jakieś inne niż róże ale nie bardzo wiedziałam które z nich są niebieskie!wszystko chce łączyc z takim kremem i ecru, salę dekoruje ktoś tam kto ma umowę z salą więc nie przekombinuje pewnie, ale dziękuję bardzo za radę... Muszę się ostro zastanowic nad TŻ jak mówic żeby nie było za niebiesko, chociaż koszula ecru i buty czarne... zastanawiam się czy nie dac butonierki - róży ecru żeby nie było za niebiesko ale dziękuję ![]() zaproszenia miały byc na bogato, bo w nich się zakochaliśmy i z różnych projektów zrobionych dla nas z tymi kwiatkami te najbardziej nam przypadły tym bardziej, że u mnie w rodzinie jakaś taka moda na bogato zaproszenia (ostatnio dostaliśmy nawet z pawim piórem, ale dla mnie były okropne... ) ale dziękuję za radę baaaardzo, przy winietkach itd. będzie tylko wstążeczka i max 3 kwiatki, bez żadnych koronek i serduszek więc może lepiej (chociaż to ogólnie ze względu na koszty m.in. i niektóre rzeczy z samą wstążeczką).ewaden, a uważasz, że jedynie przekombinowane czy powiedziałabyś, że są kiczowate )---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ---------- Cytat:
|
|
#3366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałam Ci wrzucić link do całej listy kwiatów ze zdjęciami, ale mi go blokowało![]() I ja Ci bardzo dziękuję Ja bym chciała dach zamknąć na przejazd, co by sobie fryzury nie sknocić a ten typ auta na ślub to prezent dla mojego męża- on kocha małe stare klasykiCo do Tż- butonierka w postaci ecru róży będzie super; możesz ew. też rozważyć ecru poszetkę, lub jakiś inny kolor, żeby niebieska poszetka nie zlała się z garniakiem ![]() Masz jakieś zdjęcie, którym się inspirujesz kompletując całość? ![]() Fajnie, że planujecie mniej zdobne winietki- mały format troche wymusza większą prostotę ![]() Co do zaproszeń- kolory są bardzo fajne- bardzo ładny odcień niebieskiego wybraliście ), bo to obraźliwe- dla mnie u Was nie ma kiczu, jest po prostu za duży przepych, ale to dla mnie i ja jestem bardziej minimalistką , więc może niech dziewczyny się wypowiedzą Dodam, ze każdy element z osobna jest ciekawy---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- PS Zapytałam męża o opinię i on powiedział że ładne (obrączek nawet nie zauważył ), ale coś by wyeliminował bo coś mu za dużo. Stwierdził, że likwidacja wstążeczki załatwiłaby sprawę (a ja dorzuciłabym do tego obrączki )
|
|
|
|
|
#3367 |
|
BAN stały
|
Wybrałam dekorację na samochód
![]() http://allegro.pl/2-szt-wstazka-koka...951557500.html I takie tablice (już pokazywałam )http://s6.ifotos.pl/img/P1150034J_epewsex.JPG I to wszystko
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
![]() ![]() Jade do pracy na 12h I w ogóle to powinnam mieć juz @ i nie mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może w samochodzie spędzę z 2 minuty, więc stwierdziłam, że same białe kokardy + tablice wystarczą
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-03-08 o 09:03 |
||
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Zestaw moich inspiracji
![]() http://chomikuj. pl/linaewen/*c5*9alubne+inspiracje/*c5*9alubne Wreszcie to uporządkowałam...Tradycyj nie trzeba usunąć spację.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2014-03-08 o 08:38 |
|
|
|
#3371 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
iza oczywiście świeczki wysokie i grube do słoików
![]() ale prawdopodobnie słoiki nie będą lampionami na weselu tylko wazonami na kwiaty ![]() ysia suknię to masz piękną, ale to już wiadomo ![]() TŻ musi Cię podtuczyć ![]() ale co do chudnięcia ze stresu to ja Cię doskonale rozumiem! wtedy zawsze mam problemy żołądkowe i chudnę w moment ;/ W łikend, w którym kupiłam sukienkę z emocji miałam ściśnięty tak żołądek, że praktycznie nic nie jadłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wpasowuje mi się w koncepcję a akurat widziałam jak grała to nasza orkiestra na płycie z wesela, którą mi przysłali a jak jest z tymi hybrydami bo też chciałam, ale jak babeczka zobaczyła moje krótkie paznokcie to powiedział, że się nie da i muszą być tipsiory ![]() Anesthesia Twój zespół wymiata, ale fajna muza ![]() Cytat:
w moim bukiecie muszą być obowiązkowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren, zapraszam
Muszę uporządkować folder i wywalić to co się u nas nie sprawdzi-jedziemy w przyszłym tygodniu tak dokładniej ustalać szczegóły wesela i chcę przedyskutować dekoracje.=== Czas na publiczne ujawnienie kilku szczegółów. Zaręczyliśmy się 5 marca 2011. .Pobierzemy się 20 września 2014 Ślub cywilny w plenerze ![]() Przyjęcie weselne W sali do której należy ogród, czyli Chata Cyborga w Bielicach. ![]() ![]() Poprawiny Impreza w chacie grillowej ![]() ![]() DJ SonicsquadNawiasem mówiąc znajomy TŻ z pracy. Fotograf Katarzyna Mikołajczak Zdjęcia ślubne mamy na poczcie, może na wiosnę jakieś nowe się pojawią na necie Motyw przewodni Hafty i koronki. ![]() Dekoracje Rustykalne. Polne kwiaty(lub udające takowe). Najchętniej lniane obrusy Maksymalnie dużo osobistych akcentów ![]() Tort i figurki Suknia ![]() Papilio, model Adelina, kolekcja 2014. Fryzura ![]() Obrączki Tytan plus srebro. Bez kamyczków. ![]() I absolutnie śliczne pudełko na nie ![]() Ależ Was zasypałam zdjęciami...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen Twoja sala i miejsce na poprawiny przyprawiają mnie o zawroty głowy z zazdrości
![]() tam będzie absolutnie i doskonale! ale to już chyba mówilam cała reszta tylko idealnie uzupełni i wpasuje się w klimat ![]() a dla Ciebie i Lg_ago i reszty rustykalnych PM-ek wrzucam linka do bloga, który mnie pochłonął bez reszty potok - morze inspiracji - w naszym stylu!!! boskooooo aha i musze jeszcze wyznać jedną rzecz ![]() jak zaczęliśmy rozmawiać i planować wesele to cały czas widziałam taki styl wiecie, naturalny, prosty itd. i zanim się dowiedziałam, że moja wizja ma inteligentną i modną nazwę RUSTYKALNY cały czas utrzymywałam, że nasz ślub będzie w stylu WIEJSKIM
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rustykalny brzmi modnie. Ale styl wiejski też jest dobry Ja czasem jeszcze tak na własny użytek określam jako taki w stylu drobnej poslkiej szlachty Nie wiejskie, ale i nie dworskie. Blisko natury , bez przepychu, ale elganckie.Takie jak wesele Zosi i Tadeusza z wiadomego filmu ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki!!Z wzajemnością!!
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dworek już mamy i butelki Pana Tadeusza ![]() ![]()
|
|
#3377 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam taki sam skład w zespole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie znalazłam na stronie - z jakiego rejonu Polski są te auta?Patricia_Pati ja bym usunęła obrączki i serduszka z zaproszeń Dla mnie trochę za dużo się dzieje Enzunio te kokardy na przód samochodu czy gdzie? Cytat:
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
misia880, piękny welon, obrączki cudne!
patricia_pati, pm 2104 mają też klub ploteczkowy Anesthesia, tak. Drukowałam na próbę coś tam, było ok, tylko jakość tuszu nie powalała (odchodził) niulka_1985, właśnie takie kolory sobie wybraliśmy I słoneczniki. Ale teraz w oko wpadł mi turkus i nie wiem już sama![]() ysia, czy dopasowywanie sukni z praniem itp. robiłaś w salonie, czy najpierw u krawcowej, a potem pralnia. Ja do swojej chcę schudnąć chociaż 1 cm, bo ciasnawa nieco. Po wielu trudach i poszukiwaniach kupiłam suknię!!! Leży teraz w łóżku, bo nie znalazłam dla niej innego miejsca Nie ma kto zrobić mi zdjęć i czym (telefon w naprawie), więc na zdjęcia troszkę poczekam.
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
No to jestem
![]() Kiecka zaklepana, wymiary pobrane, kolor wybrany (ivory) wszystko trwało ok 13-15 min bo niestety byłam tuż przed zamknięciem salonu (korki- masakra) i niestety byłam sama więc foty nie miał mi za bardzo kto strzelić a w ogóle z tego pośpiechu to wyleciało mi to z głowy W przyszłym tygodniu postaram się tam wtrynić i walne se sweet focie- a co ![]() w załączniku model mojej kiecki będzie ona bez trenu (wieczorem fote wykasuje żeby TŻ czasem nie wypatrzył) ![]() Wstążka będzie koloru wrzosu (tak samo jak krawat Pana Młodego) czyli kolor przewodni ![]() Welonu, bolerka, rękawiczek, toczka- brak, myślę nad srebrnym grzebyczkiem we włosach i srebrnych delikatnych czółenkach- ![]() Mam nadzieje że "ujdzie"??? ![]()
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-08 o 16:12 |
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
iliy, piękna! Czemu bez trenu? ten tren jej mega pasuje!
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zdradzisz jaki to model?Illy śliczna suknia! Gratuluję!
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej w tym wszystkim dziwi mnie, że urzędnik się na to zgodził! Gdybym nie widziała dokumentów tych chłopaków, w życiu bym w to nie uwierzyła. Cytat:
ja będę mieć niebieskie buty i bukiet (marzy mi się z chabrami, ale kwiaciarka mi je odradza ze względu na małą trwałość - obiecała wymyśleć jakąś alternatywę, ale żadne inne niebieskie kwiaty mi się nie podobają, więc prawdopodobnie skończy się na niebieskiej wstążce albo takich suszkach, jeśli będzie mogła je zdobyć), pan młody dostanie biało-niebieską butonierkę (w załączniku jest ze sztucznych kwiatów, ale chodzi mi o pomysł ). Z biżuterii niebieski grzebyk we włosach, reszta będzie srebrna. ![]() Garnitur mojego PM jest czarny (a właściwie ciemnografitowy, w leciutki prążek), marzył mi się do tego jasnoszary krawat w delikatny deseń, ale postawił stanowcze veto i chce niebieski. Nie będziemy dopasowywać odcienia krawatu do reszty. Poszetki nie będzie, ale jeśli już - to biała. Zaproszenia mamy niebieskie, ale tylko trochę u nas w rodzinie też są modne bardzo "bogate" zaproszenia, ale postanowiliśmy pokierować się własnym gustem i zrobić dość minimalistyczne. Ostatecznie praktycznie nikomu z gości się nie podobają, tylko nam, kompletowi teściów i znajomym pracującym w tej samej branży ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
U mnie niestety do sali nie pasuje taki klimat Myślę, że tutaj musimy odróżnić wiejskie od wieśniackiego Cytat:
Swoją drogą to kiedyś dostałam zaproszenie na ślub na pogrzebie bliskiej mi osoby Cytat:
![]() Znalazłam fryzurę ze ślicznymi kwiatkami
|
|||
|
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję kochane że Wam się podoba
Dotka90 zdecydowałam że jednak bez trenu może przez to że to cywilny i może sugerowanie TŻ że on żadnych ogonów nie chce widzieć- więc niech się cieszy ![]() Z tyłu będzie wiązana delikatna kokarda więc mam nadzieję że ładnie to będzie wyglądało ![]() Lemon_Drop model to ...... a tak w ogóle to cudne masz buciki ysia piękna ta Twoja sukienka ludziom nie dogodzi ![]() Linaewen super!!! Wszystko wygląda extra Mój ślub też jest w plenerze (folwark) i też się śmiejemy z TŻ że wesele typowo wiejskie tylko gumiaków Nam brakuje prawie do stodoły która stoi obok Anesthesia zespół w deche- dają czadu - jest moc
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-08 o 16:13 |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
iliy, a Wy gdzie bierzecie ślub?
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
iliy piękna kiecka! Taka dostojna
![]() Cytat:
Po urodzeniu dziecka jest chyba na to 6 miesięcy.
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Raczkowanie
|
Z racji tego że nie chcieliśmy ślubu w urzędzie wybór padł na "Folwark Wiązy" w Marszowicach
http://www.folwark.krakow.pl/Właściciel organizował już tam kilka ślubów więc to Nas bardzo przekonało ![]() Kate Noir dziękuję bardzo
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-08 o 11:26 |
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
mimi Super, żetkaniny przyszły
Pochwalisz się rezultatem? A oferta od florystki bardzo korzystna - podoba mi się wybór kwiatów i kolorów ![]() Lemon_drop Gratuluję bucików - wyglądają ekstra ![]() patricia_pati Ja bym tą średnią ubrała po oczepinach. Długa wersja jest niesamowita, ale rozumiem że może być za długa na całe przyjęcie, czy może nie być wygodnie tańczyć. Ale z drugiej strony - warto, żeby coś Cię wyróżniło poza białym kolorem sukienki (niestety wiele sukienek gości jest bardzo strojnych). Mam ślub tydzień przed Tobą i mam buty z odkrytymi palcami; moja mama też mówi, że nieeleganckie, siostra - że pech. Ale sie tym nie przejmuję ( raz - że takie mi się podobają, a dwa że zakryte buty mnie straszliwie obcierają). Same buty mało widać, więc argument mamy niekoniecznie się sprawdzi. gornek Korfu to piękne miejsce, idealne na miesiąc miodowy ![]() Anesthesia Świetnie grają - jestem pewna, że porwą gości do tańca ![]() LinaewenRazem to wszystko pięknie wygląda, bardzo fajnie dobrane. Jestem bardzo ciekawa motywów z haftem cude Gratuluję kiecki Mam nadzieję, że jest zachwycająca ![]() mojakaren Dzięki za linka na bloga, przepadłam na dobre ![]() iliy Prześliczna suknia, to bardzo dobry wybór
|
#3390 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie do Ciebie pasować jak ulał piękna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wlaśnie rozkręciłam łóżko i będziemy dziś z TŻ wynosić meble i zdejmować drewnianą podłogę w przyszłej kuchni A jutro jedizemy odebrać zaproszenia! ![]() Patrze na ten woal na ławki do kościoła (który wczoraj przyszedł) i mysle "ale będzie pięknie" ![]() Dziekuje za miłę słowa dot. kwiaciarki i materiałów Jutro obfoce i wstawie. Woal jest śnieżnobiały i idealny - nie świecący jak satyna ale też nie sztywny jak płotno. Pięknie się układa
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-03-08 o 11:42 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

, dla mnie są niestety przekombinowane
: kokardka, serduszka, kwiatki, koronka i zdjęcie obrączek
Jeśli jest napisane zaproszenie na ślub, to obrączki można spokojnie darować
Jeśli są kwiatki, i to 3D!
) ale dziękuję za radę baaaardzo, przy winietkach itd. będzie tylko wstążeczka i max 3 kwiatki, bez żadnych koronek i serduszek więc może lepiej (chociaż to ogólnie ze względu na koszty m.in. i niektóre rzeczy z samą wstążeczką).