|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Już niektóre dostałam, w poniedziałek lub we wtorek powinnam dostać koszulę, spodnie i bluzkę więc wstawię zdjęcia już hurtem
Aaaa i buty dziś dostałam (Nike free run)
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.aliexpress.com/item/New-W...195373338.html
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, trafiłam wczoraj na coś takiego zupełnym przypadkiem i z tego co widzę pod spodem same polskie flagi.
Co to w ogóle jest i na jakiej zasadzie to działa? Sprzedawca ma bardzo mało produktów, według opisu to kupuje się to zamiast kupować konkretny produkt ? I co, płaci się z tego linku i pisze pod spodem do sprzedawcy co się chce ? Dlaczego to by się miało opłacać. Nie rozumiem tego , przecież zamawiając konkretną rzecz mam w ali widoczne co zamawiałam więc jak coś by było nie tak to mogę dochodzić swoich praw a kupując tutaj nie ma chyba żadnej gwarancji ? http://www.aliexpress.com/item//1536174555.html To jakiś przekręt specjalnie dla Polaków ? :P Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-07 o 19:13 |
|
|
|
#3844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to nie chcę przedłużać a zagęścić bardziej Kolor przy naturalnym włosie da się poprawić (farbowanie ) ;p Kupię na razie syntetyczny kucyk - będzie do warkocza, bo mi taki mysi ogonek ze swoich wychodzi :P okolo 30 zl chyba wyjdzie za ten syntetyczny kuc wiec da sie przeżyć ;p Sklep z dopinkami jest w MAXIMUSIE w Nadarzynie pod Wawą wiec moze kiedys sie wybiore pomacac i zobaczyc na zywo te wlosiska naturalne THX !---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Ja kupowałam w usta koszulę, ale dopiero co wysłali w tym tyg. wiec jeszcze sobie poczekam ;p
|
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ali kupiłam siostrze wersję nierozpinaną (gdzieś był tu wklejany link do takiej z tego co kojarzę). Obie są fajne ale swoją musiałam dać do zwężania
Edytowane przez madziamic Czas edycji: 2014-03-07 o 19:38 |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
widze temat dopinek
![]() wiec ja tez jestem za opcja przyoszczędzić a kupic natural kiedys lata temu poszalalm i sztuczny kucyk sobie kupilam, fakt kolor dobrałam ale plątały się i cieżkie takie że po 20min ściągałan z głowy koński ogon ... mam od 2 lat prawdziwe na clip on dopinki pasuja rewelacja kręcę i prostuję je... zakładam sporadycznie 1-3 razy w miesiacu na impreze czy na dzien by zagęścic wlosy a jak chce poszalec to mam perukę haha dlatego lepiej jak kupic sztuczne - wrzucic ta kase do swinki i oszczedzić na prawdziwe ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
Od grudnia czaje się na sukienke z lampartem ale rozne opinie o niej czytałam jak tylko dojdzie daj znac jak z jakością i jak lezy. Możesz podac do niej linka i do tej żółtej bluzeczki ?
|
|
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, może głupie, ale jestem początkująca...
W jaki sposób dobieracie rozmiar zamawianej rzeczy. Tzn. jeśli w tabelce jest np biust-86, to jest to wymiar bluzki pod pachami, czy osoby? czy powinnam sugerować się swoimi wymiarami, czy szerokością rzeczy które dobrze na mnie leżą i takich wymiarów szukać? Często w komentarzach ludzie radzą, żeby brać np 1 czy 2 rozmiary większe bo coś tam jest małe, czyli co rzeczy były źle zmierzone, czy właśnie wymiar źle zinterpretowany? Otrzymałyście już wiele zamówień, więc wiecie jak to w końcu jest? |
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
Kupowała któraś z Was te buty i mogłaby polecić sprzedawcę?
http://www.aliexpress.com/item/Whole...734708863.html |
|
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super w takim razie czekam z nieciepliwością
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.aliexpress.com/item/New-W...613109829.html
Zamawiałyście może albo podobne duże szaliki? |
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.aliexpress.com/item/Free-...609550126.html http://www.aliexpress.com/item/DDS11...574463141.html Sprawdzałam przed chwilą statusy przesyłek i pokazuje mi, że ta bluzeczka też już dotarła do Warszawy ![]() Ja też czekam z niecierpliwością Moje rzeczy od dzisiejszego rana były w Warszawie więc mam nadzieję, że do poniedziałku dotrą
Edytowane przez madziamic Czas edycji: 2014-03-07 o 21:20 |
|
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam gdzieś o takich aukcjach. |
|
|
|
|
#3854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam tylko zdziwiona że sami Polacy praktycznie to kupują, dla tego spytałam co to takiego ^^ |
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedawca do którego pisałam 3 dni temu z prośbą o sprawdzenie czy podał dobry nr trackingu, nie odpowiada, a widziałam go online. Mimo to zero odzewu
Chyba zakończy się otworzeniem sporu...
|
|
#3856 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest tak jakbyś płaciła za coś poza systemem, nie koniecznie u niego. Popatrz na takiego Jakuba S. ;p, kupuje u niego taki check out i potem kupuje okulary 5 par u innego sprzedawcy za taką kwotę w przeliczeniu. Nie do końca rozumiem jak to działa, ale google check out dziala tak, że:nie musimy podawać swojego adresu email w każdym sklepie, przez co zmniejszmy ilość informacji. Adres email może być ukryty dla sprzedawcy, tak samo jak ukryty jest numer karty kredytowej i urzeczywistnia się idei kupna poprzez jeden klik, bez znaczenie w jakim sklepie (byle tylko korzystał z Google Checkout). To jest jakby zlecenie płatności za Ciebie.. Ale mogę to źle rozumieć :p. Jeżeli np. będzie coś do Ciebie szło, nielegalnie np. ;p tak jak do Jakuba S. logowane 5 par "raybanów", to gdyby ktoś do niego przyczepił to może przedstawić, że to ktoś inny płacił za przesyłkę, i niby one są dla niego faktycznie "prezentem" więc w razie czego ma czyste ręce. To jest taki malutki przekręci...Ale tak jak mówię, o ile się nie mylę. Dla tego możliwa jest tam szybka i częsta opcja podbijania feedbacków, bo zlecasz, dostajesz potwierdzenie zakupu i jeżeli chodzi o ten link, to od razu możesz wystawić komentarz bo payment link został dokonany. ---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ---------- Cytat:
Pierwsza zasada... Mierzysz odpowiednik tej rzeczy, którą chcesz zakupić ze swojej szafy (taką, która na tobie dobrze leży), oczywiście wynik mnożysz razy 2, a mierzysz na płasko... a nie przykładając metr w powietrzu . Co do sytuacji, o którą pytasz to różnie bywa: czasem ktoś źle zmierzy, czasem materiał np. jest wcale nierozciągliwy, czasem sprzedawca źle poda... Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-03-08 o 05:39 |
||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może tylko zatrzymali żeby sprawdzić paczkę?
|
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Na 99% dostaniesz pismo w poniedziałek lub wtorek abys wyjasnila co jest w paczce i co zamawialas
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-03-08 o 09:54 |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Też czekam na koszulę w usta od tego nawiedzonego sprzedawcy.
Mój ma 11 dni na wysyłkę jeszcze tylko, napisałam mu, że daję mu 3 i anuluję. Mi paczkę też celny zatrzymał, ale tylko przystawili pieczątkę "dopuszczono" i tyle ![]() Dostałam chińskie szminki, kolory mają cudowne Przetestowałam, nie dostałam żadnego uczulenia ani nic, są bez zapachu, ale fajne
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-03-08 o 11:11 |
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Może, nie mam pojęcia... Mam teraz status "Zatrzymanie przesyłki w cle".
do małego miasta na Dolnym Śląsku ![]() Cytat:
no właśnie, a jak coś takiego stanie się z butami GZ? to wtedy chyba mam problem, jak zobaczą jakieś logo na butach? swoją drogą rozmawiałam z kolegą policjantem i mówił, że nie powinni się przyczepiać, bo zamawiam tylko dla siebie, jedną rzecz... ale kto tam ich wie. No właśnie miałyście na trackingu, że zatrzymana w cle? |
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
A masz informację w którym UC? mi zatrzymali w Zabrzu no i musiałam zapłacić vat od sprzętu. Tam podobno najbardziej trzepią
Ja też małe miasto na DŚ ![]() Ode mnie chcieli potwierdzenie zapłaty, screen z aukcji gdzie widać cenę i że kupione. TO wszystko można im wysłać mailem (w tytule musisz wpisać numer który oni ci podadzą) i po 2-5 dniach oni wysyłają paczkę do Ciebie, vat jest kwotą którą weźmie od Ciebie listonosz.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2014-03-08 o 11:02 |
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czytałam, że podobno nie płaci się nic dodatkowego jeżeli koszt to tylko 13 dolarów? Ok, mogę im przesłać co chcą, to tylko naszyjniki Ale teraz zaczęłam się zastanawiać, co będzie z butami...
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
A który wzięłaś kolor, bo podobno na kolorowych i złotych logo nie ma?
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Gosica to jest loteria którą paczkę zatrzymają a którą nie
mój mąż zamówił 1 rzecz i zatrzymali a ja już dostałam z 10 paczek i ani jedna nie została zatrzymana. Loteria Vat chyba będziesz musiała zapłacić, cło ci jedynie darują
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że co raz częściej się zdarza, że jakąś przesyłkę zatrzymają...
Ale chyba nie warto się martwić, jeśli nie zamawiamy czegoś w hurtowych ilościach, w końcu to na nasz własny użytek i nie powinno być większych opłat A odchodząc od tematu, mam pytanie do dziewczyn, które zmawiały silikonowy biustonosz samonośny, o taki: http://www.aliexpress.com/item/Best-...032009746.html Nie wiem w końcu czy tylko je przeglądałyście czy zamawiałyście, ale jeśli je macie, to możecie powiedzieć czy on się rzeczywiście dobrze nosi? Kupiłam jakiś czas temu tunikę na Ali z całkowicie odkrytymi plecami, zwykły biustonosz wygląda przy niej beznadziejnie, a bez biustonosza czuję się niekomfortowo, bo przód jest taki 'lejący się' i łatwo pokazać sutka Więc pomyślałam o tych silikonowych wkładach/biustonoszu ![]() Ach, i myślicie że coś takiego by się nadawało też pod taki miękki, nieusztywniany strój kąpielowy czy niezbyt ? Bo do tej pory kupowałam te usztywniane żeby mój biust się jakoś prezentował, ale bardzo mi się podobają te najzwyklejsze bikini, tylko małe piersi się w nich nie prezentują za dobrze...
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki ale nie kupiony na ali, dość dobrze się nosi dobrze zbliża piersi do siebie ale nie unosi ich. Polecam kupować rozmiar większy niż się nosi, bo one są rozmiarowo małe. Co do zakładania go pod strój to myśle że nie zda egzaminu, bo bedzie go widać, a dwa ze pod wpływem wody odlepi się. |
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jeszcze nie dotarły do Polski, cały czas sprawdzam tracking ![]() a ile procent, bo nie pamiętam? 23%? |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

Aaaa i buty dziś dostałam (Nike free run)

Chyba zakończy się otworzeniem sporu...

Ale może tylko zatrzymali żeby sprawdzić paczkę?

mój mąż zamówił 1 rzecz i zatrzymali a ja już dostałam z 10 paczek i ani jedna nie została zatrzymana. Loteria