|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
dziewczyny czytałyście ten artykuł to jakaś masakra to po co te wszystkie atesty na te zabawki
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Z...uticaid=61254a ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Hajja Hawwa udanej imprezki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
O masz następny problem
![]()
#3993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja zawsze chciałam mieć dzieci w podobnym wieku ale jak myślę o Twojej sytuacji to się zastanawiam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Życzę poznania płci to strasznie fajne uczucie jak lekarz mówi: "no ja już coś widzę, chce Pani wiedzieć?" u mnie tak było a ja prawie z łóżka spadłam, bo pomyślałam, że skoro "coś" widać to pewnie chłopak a tu bum, dziewuszka ![]() ![]() Przyjmij życzenia Babo kochana od drugiej Baby z (prawie) samego rana ![]() niech Twój dzień cały będzie radosny trzymaj się Babo, aby do wiosny! i do sierpnia ![]() a tym które mają dziewczyneczki życzenia podwójne!!!! Miłego dnia!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zadomowienie
|
A faktycznie dziś Dzień Kobiet. Zupełnie zapomniałam. I głupia wstałam przed mężem i zrobiłam wszystkim śniadanie. Gdybym pamiętała to bym leżała i mojego pogoniła do kuchni
![]() Wszystkiego najlepszego dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak dostała jakieś zwykłe organki, strasznie głośne, zazwyczaj głośniki zaklejam plastrem albo taśmą klejącą. Cytat:
Teraz będę szczepiła tak samo. Cytat:
![]() W pierwszej ciąży strasznie nastawiona byłam na chłopaka, jak lekarz powiedział, że będzie dziewczynka to trochę byłam zawiedziona . ![]() ![]() Teraz też chciałam syna, ale mam przeczucie, że będzie dziewczynka ![]()
![]() |
#3996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
w przyszłym tygodniu, w piątek chyba pójdziemy. Mam nadzieję, że dowiemy się,bo w poprzedniej ciąży dopiero w 30 tyg wiedzieliśmy. Mała tak się kręciła i wierciła, że lekarz nie mógł dojrzeć.
![]() Widzę, że Wy też w mikołajki dowiedzieliście się o dzidziusiu ![]() mój tż śmieje się, że tych mikołajek nie zapomni do końca życia, dla nas to była taki szok ![]() idę sprzątać strasznie mi się nie chce, a wieczorem idę do koleżanki i robimy sobie babski wieczór ![]()
![]() |
#3998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w mikołajki zrobiłam test, to był dzień kiedy miałam mieć @ i 16 dni po zajściu ![]() ![]() ![]() ![]() potem zapakowałam teścik i podarowałam mężusiowi na mikołajki ![]() chyba najlepszy prezent jaki do tej pory udało mi się wymyślić ![]() ![]() ![]() udanego babskiego wieczoru! ja dzień spędzam z rodzinką ![]() ciekawe czy Twoje przeczucie odnośnie dziewczynki się sprawdzi, bo ja myślę, że będziesz mieć chłopaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wzięłam się za prasowanie, ale nie dokończyłam, brzuch mnie rozbolał, więc odpoczywam chwilowo Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() I ode mnie też życzenia Wszystkiego co najlepsze dla nas wszystkich ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
A ja mialam wczoraj wieczorem wyciek z prawej piersi
u nas tez sloneczko ![]() przed chwila wyszlam z wanny i jestem swierzutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Obudziłam się dziś a tu mężulek stoi z pięknym bukietem róż ![]() Lecę ogarnąć trochę dom bo po południu ma wpaść do mnie siostra na kawkę ![]() Miłego weekendu dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam od męża perfum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Raczkowanie
|
Wszystkie życzenia są dla kobiety, które bywają czasem niestety
Trochę nerwowe i zalatane ale są za to - bardzo lubiane Nasze dziewczyny , bardzo lubimy a więc Wam dużo szczęścia życzymy Nie ważne przecież jaka uroda, jaka w ubiorze kobiecym moda Wszystko nieważne jest w życiu Waszym, bądźcie radością więc w życiu naszym Wam też życzymy szczęścia wielkiego pięknej miłości, no i do tego Wielu sukcesów w pracy i w domu , marzeń spełnienia nie po kryjomu Radości wielkiej tutaj i teraz, byśmy cieszyli się z wami nieraz. A pracownice to też kobiety, które czasami ale niestety Dla siebie samych czasu nie mają, bo cały swój czas pracy oddają O nich to właśnie też pamiętamy, piękne życzenia więc im składamy, życząc im dużo szczęścia, miłości Do warsztatowców moc cierpliwości, by z nami były przez długie lata I były również - radością świata, wiedzcie, że także ktoś tam pamięta Zawsze codziennie nie tylko w święta, życzymy Wam wiary i cierpliwości, od szeryfowej wiecej kasy i przychylności. Bo wszystkie panie tu na tym świecie, są bardzo ważne dla nas jak wiecie Żyją tu dla nas, dla nas się trudzą, przy nich się przecież ludzie nie nudzą Więc koleżankom naszym mówimy, że całym sercem swym je lubimy! Takie życzenia dostałam od mojej męskiej grupy pracowników i oczywiście dla całej świty kobiet w firmie Hahahaha ciekawe skąd je wzięli. pewnie z neta któryś wygooglował i przepisali na karton(własnoręcznie czyli koślawie jak kura pazurem) i oprawili w antyramę. Już wisi na ścianie! ![]() ![]() Dziś czujemy się znacznie lepiej ![]() Cudownego, słonecznego dnia życzę !! ![]()
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-03-08 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Ja od wczoraj wolne, byłam u fryzjera potem tż zabrał nas na pizze do pizza hut okazało się że był festiwal pizzy więc się objedliśmy ![]() Dziś rano byliśmy w ikei kupić kuchnie, wczoraj pół dnia się męczyłam z projektem. W następnym tygodniu po urodzinach Olivii zaczynamy remont kuchni, łazienki i naszej sypialni i chcemy jeszcze panele położyć u Olivii w pokoju więc pracy trochę będzie.. Najbardziej przeraża mnie gładź i ten kurz wszędzie aż mam ból brzucha na samą myśl ale zrobimy to i będziemy mieć już z głowy. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję 20 tygodnia ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że poznamy co tam nam w brzuszku rośnie bo też bym już chciała coś kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedno z piękniejszych uczuć w naszych ciążach to ruchy bobaska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, ze jesteś już w domku i z maluszkiem wszystko ok . To w następnym tyg razem mamy połówkowe tylko ja dzień wcześniej . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4009 |
Rozeznanie
|
Kochane Kobitki!
![]() ![]()
#4010 |
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj miałam Dzień Kobiet byłyśmy w kinie na filmie 300 fajny , ale mały tak szalał w brzuchu , chyba za głośno mu było ?
A potem poszliszliśmy na zakupy i TŻ kupił mi w prezencie sukienkę w Mohito
#4011 |
Zakorzenienie
|
Śliczna ta sukienka
![]()
#4012 |
Wtajemniczenie
|
![]() Myślicie, że będzie pasowała na chrzest bo mam za miesiąc ?
#4013 |
Rozeznanie
|
my raczej dzień kobiet obchodzimy symbolicznie. Dostałam kwiatka (w doniczce na moje życzenia) i czekoladki. TŻ wczoraj był na zakupach, poprosiłam go o kupno deski do krojenia i śmiał się, że to też na dzień kobiet
![]() ![]() Teraz siedzę sama. TŻ pojechał do swojej babci i mamy złożyć życzenia, a ja postanowiłam z moim przeziębieniem jeszcze jeden dzień posiedzieć w domu. Czuję się już znacznie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- czytałam, że rozmawiałyście o materacach. My mamy dwustronny: z jednej strony jest z maty kokosowej - twardy z drugiej jest średniej twardości Śpimy na tej twardej stronie i ani ja, ani TŻ nie zamienilibyśmy stron. Jest mega wygodnie. Zamawialiśmy na materacedlaciebie. pl Mamy go 9 strefowy i praktycznie nie czuć, jak druga osoba się wierci ![]()
![]() |
#4014 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
![]() papryczka160 piękna sukienka ![]() Ja dostałam bukiet tulipanów od TŻ i książkę o wychowaniu. I jeszcze od taty kolejny bukiet, więc mam piękny tulipankowy salon ![]() U nas śliczna pogoda, byłam na spacerze, a teraz odpoczywam.
#4015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzy dni mnie nie było i żeście babeczki tyle napisały, że ledwo dałam radę nadrobić. ![]() U mnie wszystko w porządku, ślub zbliża się wielkimi krokami i stresuję się coraz bardziej, mam nadzieję, że TŻ lepiej nad tym wszystkim panuje niż ja ![]() Pojawił mi się brzuch, tak po prostu z dnia na dzień, chociaż dużo ludzi mówi, że nadal wyglądam jakbym po prostu się obżarła, zrezygnowałam już całkowicie z dżinsów, chodzę w leginsach i tunikach. Dzisiaj mam 18+0, nadal nie czuję ruchów młodego ![]() ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o chustach, jestem jak najbardziej za, wszystkie znajome mamuśki chustowały i polecają, więc pewnie znajdzie się na mojej liście wyprawkowej. A wózek prawdopodobnie kupimy nowy, bo mam obawy, że kupię używkę a on się za chwilę rozkraczy. Witam wszystkie nowe dziewczyny, jestem pod ogromnym wrażeniem, że jest nas tak dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet sobie nie wyobrażam jak to jest kiedy ktoś chce być miły, ale wybiera wózek pod siebie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może ciężko im złapać kontakt bo w różnym wieku ma się różne zainteresowania, ale ja mam tylko 2 lata starszego brata i w ogóle się nie dogadujemy, jak byliśmy dziećmi też wiecznie się praliśmy także nie ma reguły. A Tż jest starszy od swojego brata o 5 lat i pamięta, ze go w łóżeczku tulił do snu i się nim zajmował. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Witam nowe dziewczyny ![]() ![]() Ale nas juz duzo! ![]() Tak rzadko sie udzielam, bo: - przygotowujemy sie do slubu, - szukamy mieszkania do wynajecia, pewna nowa sytuacja wyniknela, - najbardziej prozaiczne - nie mam laptopa, kupilam tablet, przyslali bez klawiaturki dodatkowej i zanim rozpatrza reklamacje nie jest mi latwo pisac na forum ![]() No to sie potlumaczylam ![]() Wszystkiego naj naj naj z okazji naszego swieta!!! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.