Mamusie sierpień 2014 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 08:41   #3991
pati1078
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

dziewczyny czytałyście ten artykuł to jakaś masakra to po co te wszystkie atesty na te zabawki
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Z...uticaid=61254a

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja za tydzien mam usg polowkowe i liczę na potwierdzenie płci wtedy bede pewna ze to dziewczynka u nas dzisiaj piękna pogoda słońce grzało moja Zuza cały dzien z psami po ogrodzie biegała a popołudniu zabrałam ja na plac zabaw to szalała z radości bo dawno nie była bo taka tu pogoda w uk ze ciagle pada......

A ja dzis na obiad zrobiłam zupę kalafiorowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj tak pogoda była super
Hajja Hawwa udanej imprezki
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:41   #3992
gosia3103
Zakorzenienie

O masz następny problem ja teraz siedzę w temacie szczepień i mam mętlik w głowie...
Stary 2014-03-08, 08:49   #3993
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Szczerze to liczyłam na synka w końcu ale cieszę sie z dziewczynki tak samo mocno bo starsza córa ma juz 10lat a młodsza dopiero 2 latka wiec bedzie miała siostrę w podobnym wieku a na chłopca moze jeszcze kiedyś przyjdzie czas narazie nie planuje ale nigdy nic nie wiadomo nawet za 10 lat moge jeszcze sie zdecydować a zreszta aż tak bardzo mi bie zalerzy bo dziewczynki są naprawdę kochane i mozna je rozpieszczać

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Życzę ci jak najlepszej pogody ja mam ślub 3 maja ale znając pogodę w Uk to pewnie deszcz bedzie ale sie tym nie przejmuje i tak to bedzie najpiękniejszy dzien w moim życiu oczywiscie nie biorąc pod uwage narodzin moich skarbów bo tego szczęścia nie da sie opisać słowami juz bie moge sie doczekać aż znowu to poczuje jak zobaczę swoje malenstwo

Rany, Ty masz 10letnie dziecko?? Fajnie, to już Ci dużo pomaga...no tak to można mieć dzieci maleństwo w drodze a taka pannica w domu jest, że posprząta, sama sobą się zajmie i jeszcze młodszą siostrą w razie potrzeby. To całkiem niegłupie rozwiązanie Gratuluje! Mam znajomą, która zamieniłaby się z Tobą w sekundzie, właśnie urodziła 3syna i mówi, że ma dość...żeby chociaż dziewczynka jedna, mogłaby kupić sukienki a tak to po chłopakach ma wszystko i nawet nic nie kupowała przed urodzeniem ale odstęp między dziećmi u niej niewielki, 1,5roku i 2latkawiadomo, że też szczęśliwa bo mały prześliczny i uroczy o kochany...ale co córa to córa

ja zawsze chciałam mieć dzieci w podobnym wieku ale jak myślę o Twojej sytuacji to się zastanawiam tylko, że w moim wieku to trochę późno, żeby na aż takie różnice sobie pozwolić, bo kolejne dziecko musiałabym urodzić mając 37-38lat. Także pewnie pozostanę przy różnicy do 4lat jeśli się uda

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
brzmi pysznie poczekam na sezon pomidorowy

powinni zapytać jaki chcecie wózek, wkurzyłabym się gdyby sami wybrali. Najlepiej niech dadzą kasę, a wy kupicie

Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta

ja chyba w piątek pójdę na połówkowe, mam nadzieję, że dowiemy się kto mieszka w brzuszku
Też bym wolała sama wybrać, wózek to strasznie ważna rzecz i my mamuśki bardziej się orientujemy niż nasze teściówki co w trawie piszczy najlepsza kasa, tak jak piszesz.

Życzę poznania płci to strasznie fajne uczucie jak lekarz mówi: "no ja już coś widzę, chce Pani wiedzieć?" u mnie tak było a ja prawie z łóżka spadłam, bo pomyślałam, że skoro "coś" widać to pewnie chłopak a tu bum, dziewuszka i jeszcze całe badanie mówiła, że on ma to, on ma tu i tylko on. Tak mnie zmyliła bestia

Przyjmij życzenia Babo kochana
od drugiej Baby z (prawie) samego rana
niech Twój dzień cały będzie radosny
trzymaj się Babo, aby do wiosny!
i do sierpnia

a tym które mają dziewczyneczki życzenia podwójne!!!!
Miłego dnia!!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:24   #3994
mysia111
Zadomowienie

A faktycznie dziś Dzień Kobiet. Zupełnie zapomniałam. I głupia wstałam przed mężem i zrobiłam wszystkim śniadanie. Gdybym pamiętała to bym leżała i mojego pogoniła do kuchni

Wszystkiego najlepszego dziewczyny
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:35   #3995
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
dziewczyny czytałyście ten artykuł to jakaś masakra to po co te wszystkie atesty na te zabawki
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Z...uticaid=61254a[COLOR="Silver"]
z zabawkami to jest maskara, moja córka ma zarówno zabawki fishera, jak i jakieś zwykłe. Z fishera są super, zabawki nie zniszczalne, a przede wszystkim mają regulację głośności, np karuzela jest fajna, my mamy taką z biciem serca, jakieś odgłosy natury i muzyczka bach, mozart, bethowen http://allegro.pl/fisher-price-karuz...005408138.html

pamiętam jak dostała jakieś zwykłe organki, strasznie głośne, zazwyczaj głośniki zaklejam plastrem albo taśmą klejącą.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
O masz następny problem ja teraz siedzę w temacie szczepień i mam mętlik w głowie...
ja przerabiałam to 4 lata temu, mała szczepiona była na rota i 5w1, a przed pójściem do przedszkola na pneumo i meningokoki. Polecam bardzo zaszczepić na rota. Nas już kilka razy jelitówka wymęczyła, a Zosie praktycznie ominęło.
Teraz będę szczepiła tak samo.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Rany, Ty masz 10letnie dziecko?? Fajnie, to już Ci dużo pomaga...no tak to można mieć dzieci maleństwo w drodze a taka pannica w domu jest, że posprząta, sama sobą się zajmie i jeszcze młodszą siostrą w razie potrzeby. To całkiem niegłupie rozwiązanie Gratuluje! Mam znajomą, która zamieniłaby się z Tobą w sekundzie, właśnie urodziła 3syna i mówi, że ma dość...żeby chociaż dziewczynka jedna, mogłaby kupić sukienki a tak to po chłopakach ma wszystko i nawet nic nie kupowała przed urodzeniem ale odstęp między dziećmi u niej niewielki, 1,5roku i 2latkawiadomo, że też szczęśliwa bo mały prześliczny i uroczy o kochany...ale co córa to córa

ja zawsze chciałam mieć dzieci w podobnym wieku ale jak myślę o Twojej sytuacji to się zastanawiam tylko, że w moim wieku to trochę późno, żeby na aż takie różnice sobie pozwolić, bo kolejne dziecko musiałabym urodzić mając 37-38lat. Także pewnie pozostanę przy różnicy do 4lat jeśli się uda

Też bym wolała sama wybrać, wózek to strasznie ważna rzecz i my mamuśki bardziej się orientujemy niż nasze teściówki co w trawie piszczy najlepsza kasa, tak jak piszesz.

Życzę poznania płci to strasznie fajne uczucie jak lekarz mówi: "no ja już coś widzę, chce Pani wiedzieć?" u mnie tak było a ja prawie z łóżka spadłam, bo pomyślałam, że skoro "coś" widać to pewnie chłopak a tu bum, dziewuszka i jeszcze całe badanie mówiła, że on ma to, on ma tu i tylko on. Tak mnie zmyliła bestia
Z jednej strony fajna taka różnica wieku, bo wiadomo starsze dziecko pomoże, ale z drugiej dzieciom ciężko się dogadać. Ja zawsze chciałam mieć małą różnicę, ale ciężko było się zdecydować. Los wybrał za nas, bo nie planowaliśmy na razie drugiego dziecka i nie wiem czy byśmy się zdecydowali, bo zawsze było coś... .

W pierwszej ciąży strasznie nastawiona byłam na chłopaka, jak lekarz powiedział, że będzie dziewczynka to trochę byłam zawiedziona . a teraz nie wyobrażam sobie inaczej

Teraz też chciałam syna, ale mam przeczucie, że będzie dziewczynka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:38   #3996
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Z jednej strony fajna taka różnica wieku, bo wiadomo starsze dziecko pomoże, ale z drugiej dzieciom ciężko się dogadać. Ja zawsze chciałam mieć małą różnicę, ale ciężko było się zdecydować. Los wybrał za nas, bo nie planowaliśmy na razie drugiego dziecka i nie wiem czy byśmy się zdecydowali, bo zawsze było coś... .

W pierwszej ciąży strasznie nastawiona byłam na chłopaka, jak lekarz powiedział, że będzie dziewczynka to trochę byłam zawiedziona . a teraz nie wyobrażam sobie inaczej

a kiedy masz połówkowe? Kiedy sie dowiesz jaka płeć??
Stary 2014-03-08, 09:44   #3997
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy masz połówkowe? Kiedy sie dowiesz jaka płeć??
w przyszłym tygodniu, w piątek chyba pójdziemy. Mam nadzieję, że dowiemy się,bo w poprzedniej ciąży dopiero w 30 tyg wiedzieliśmy. Mała tak się kręciła i wierciła, że lekarz nie mógł dojrzeć.

Widzę, że Wy też w mikołajki dowiedzieliście się o dzidziusiu
mój tż śmieje się, że tych mikołajek nie zapomni do końca życia, dla nas to była taki szok

idę sprzątać strasznie mi się nie chce, a wieczorem idę do koleżanki i robimy sobie babski wieczór

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:55   #3998
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
w przyszłym tygodniu, w piątek chyba pójdziemy. Mam nadzieję, że dowiemy się,bo w poprzedniej ciąży dopiero w 30 tyg wiedzieliśmy. Mała tak się kręciła i wierciła, że lekarz nie mógł dojrzeć.

Widzę, że Wy też w mikołajki dowiedzieliście się o dzidziusiu
mój tż śmieje się, że tych mikołajek nie zapomni do końca życia, dla nas to była taki szok

idę sprzątać strasznie mi się nie chce, a wieczorem idę do koleżanki i robimy sobie babski wieczór
No to życzę żeby się udało podejrzeć. Chyba bym do 30tc nie wytrzymała

Tak w mikołajki zrobiłam test, to był dzień kiedy miałam mieć @ i 16 dni po zajściu nie chciałam robić wcześniej, bo chciałam zobaczyć od razu te dwie kreseczki no i zobaczyłam, pamiętam to uczucie jak stałam w łazience i czesałam włosy z 10minut czekając na wynik a włosów mam mało i krótkie
potem zapakowałam teścik i podarowałam mężusiowi na mikołajki
chyba najlepszy prezent jaki do tej pory udało mi się wymyślić

udanego babskiego wieczoru! ja dzień spędzam z rodzinką mężusia nie ma-obowiązki.

ciekawe czy Twoje przeczucie odnośnie dziewczynki się sprawdzi, bo ja myślę, że będziesz mieć chłopaka Powodzenia!
Stary 2014-03-08, 10:00   #3999
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No to życzę żeby się udało podejrzeć. Chyba bym do 30tc nie wytrzymała

Tak w mikołajki zrobiłam test, to był dzień kiedy miałam mieć @ i 16 dni po zajściu nie chciałam robić wcześniej, bo chciałam zobaczyć od razu te dwie kreseczki no i zobaczyłam, pamiętam to uczucie jak stałam w łazience i czesałam włosy z 10minut czekając na wynik a włosów mam mało i krótkie
potem zapakowałam teścik i podarowałam mężusiowi na mikołajki
chyba najlepszy prezent jaki do tej pory udało mi się wymyślić

udanego babskiego wieczoru! ja dzień spędzam z rodzinką mężusia nie ma-obowiązki.

ciekawe czy Twoje przeczucie odnośnie dziewczynki się sprawdzi, bo ja myślę, że będziesz mieć chłopaka Powodzenia!
Ja dziewczyny też mikołajkowa tylko, że u mnie tego dnia był szczęśliwy transfer zarodka pamiętam, że wtedy Warszawę śnieżyca totalnie odcięła od świata, siedzieliśmy z mężem w domu tacy szczęśliwi, pełni nadziei, trochę przerażeni... a teraz już wiosna za oknem! U mnie termometr pokazuje 17 stopni, jakieś totalne wariactwo

Wzięłam się za prasowanie, ale nie dokończyłam, brzuch mnie rozbolał, więc odpoczywam chwilowo

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 10:14   #4000
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Rożnie to jest z ta starsza córka nie powiem bo jak chce to bardzo pomoże wszystko przy Zuzi zrobi pieluchy jej zmieniała karmiła ja usypiała bawiła sie ale traktuje ja raczej jak zabawkę a Zuza zaczęła sie buntować i czasem są kłótnie szczególnie jak starsza jest zazdrosna na przykład mojej Zuzi zawsze nóżki gole całuje jak zasypia ma takie malutkie i słodkie a Weronika wtedy przychodzi i podkładać mi pod nos swoje nogi ze mam tez całować i mowić ze jest słodka hehe zazdrość :p ja tez zawsze chciałam dzieci w podobnym wieku dlatego teraz zdecydowałam sie zajść w ciaze zeby Zuza nie czuła sie samotna bo wiem jak było z Weronika ciagle tylko "mamo nudzi mi sie pobaw sie ze mną " i tak w kółko...

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:11   #4001
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dzień dobry U nas też piękne słoneczko

I ode mnie też życzenia Wszystkiego co najlepsze dla nas wszystkich Szczęśliwego rozwiązania i zdrowych dzidziusiów przede wszystkim!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 11:15   #4002
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A ja mialam wczoraj wieczorem wyciek z prawej piersi

u nas tez sloneczko
przed chwila wyszlam z wanny i jestem swierzutka

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:18   #4003
niki19
Zadomowienie

Hej

Obudziłam się dziś a tu mężulek stoi z pięknym bukietem róż

Lecę ogarnąć trochę dom bo po południu ma wpaść do mnie siostra na kawkę

Miłego weekendu dziewczyny
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:55   #4004
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja dostałam od męża perfum Playboy pin up, bardzo ładny, słodki zapach, w moim guście
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 12:32   #4005
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A ja mialam wczoraj wieczorem wyciek z prawej piersi

u nas tez sloneczko
przed chwila wyszlam z wanny i jestem swierzutka
A lepiej się czujesz?

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 12:40   #4006
angelika__2014
Raczkowanie

Wszystkie życzenia są dla kobiety, które bywają czasem niestety
Trochę nerwowe i zalatane ale są za to - bardzo lubiane
Nasze dziewczyny , bardzo lubimy a więc Wam dużo szczęścia życzymy
Nie ważne przecież jaka uroda, jaka w ubiorze kobiecym moda
Wszystko nieważne jest w życiu Waszym, bądźcie radością więc w życiu naszym
Wam też życzymy szczęścia wielkiego pięknej miłości, no i do tego
Wielu sukcesów w pracy i w domu , marzeń spełnienia nie po kryjomu
Radości wielkiej tutaj i teraz, byśmy cieszyli się z wami nieraz.
A pracownice to też kobiety, które czasami ale niestety
Dla siebie samych czasu nie mają, bo cały swój czas pracy oddają
O nich to właśnie też pamiętamy, piękne życzenia więc im składamy, życząc im dużo szczęścia, miłości
Do warsztatowców moc cierpliwości, by z nami były przez długie lata
I były również - radością świata, wiedzcie, że także ktoś tam pamięta
Zawsze codziennie nie tylko w święta, życzymy Wam wiary i cierpliwości, od szeryfowej wiecej kasy i przychylności.
Bo wszystkie panie tu na tym świecie, są bardzo ważne dla nas jak wiecie
Żyją tu dla nas, dla nas się trudzą, przy nich się przecież ludzie nie nudzą
Więc koleżankom naszym mówimy, że całym sercem swym je lubimy!

Takie życzenia dostałam od mojej męskiej grupy pracowników i oczywiście dla całej świty kobiet w firmie Hahahaha ciekawe skąd je wzięli. pewnie z neta któryś wygooglował i przepisali na karton(własnoręcznie czyli koślawie jak kura pazurem) i oprawili w antyramę. Już wisi na ścianie! . Muszę ich pochwalić bo dostałyśmy zbiorczy prezent w postaci ekspresu do kawy dollce gusto i zapasu kawy oraz dla mnie czekolady na pół roku. Chłopaki się postarali. Stary ekspres już ledwo ciągną i nawet myślałam, żeby kupić nowy ale wiadomo zawsze jest kasa w firmie potrzebna na co innego, także trafili w dziesiątkę a oni sami też skorzystają CWANIAKI

Dziś czujemy się znacznie lepiej nooooo i zaczynamy 20 tydzień !!!!!

Cudownego, słonecznego dnia życzę !!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-03-08 o 12:44
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 14:27   #4007
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Teraz do niej dzwoniłam, że może szykować rzeczy bo po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że będę miała CÓRECZKĘ

Natka możesz mi dopisać na pierwszej stronie
gratuluję
Cytat:
Napisane przez szilunia84 Pokaż wiadomość
hej podczutuje sobie was ,chciałam zapytac czy moge do was dołaczyc ,jestem w 19 tygosniu ciazy ,termin mam na 4.08.2014

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

czesc czasami was podczytuje ,chciałam zapytac czy moge do was dołaczyc ,jestem w 19 tyg ciazy i termin mam na 4.08.2014
witaj
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Czy mogę do Was dołączyć? Długo Was podczytuję, ale jakoś tak się nie odzywałam.
Termin mam na 19.08 Wczoraj rozpoczął się 17 tydzień
witaj
Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

aaaa i najważniejsze ,na wczorajszej wizycie z maluszkiem wszystko dobrze i prawdopodobnie mamy CHŁOPCA mój TŻ zachwycony i dumny jak paw
gratulację
Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki Mogę się do Was dołączyć? Jestem w 16. tygodniu ciąży, jutro bierzemy ślub cywilny, kościelny będzie w przyszłym roku. Mieliśmy brać ślub konkordatowy w sierpniu, ale plany zmieniły się, gdyż miesiąc po oświadczynach zaszłam w ciążę, a poród mam właśnie w sierpniu (a dokładnie to 19. sierpnia). Jestem trochę poddenerwowana i podekscytowana jutrzejszym dniem, ale staram się relaksować, bo wiadomo, że dzidziuś czuje stres mamy. Płci dziecka jeszcze nie znamy. Moja siostra uparcie twierdzi, że będzie to chłopczyk. Mi się śnił chłopiec, ale ze względu na to, że sny się ponoć odwrotnie odczytuje hehe to myślę, że będzie to dziewczynka. Ogólnie czuję, że to dziewczynka będzie Która z Was czuła jaka będzie płeć dziecka i jej się to sprawdziło?
hej
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Ja od wczoraj wolne, byłam u fryzjera potem tż zabrał nas na pizze do pizza hut okazało się że był festiwal pizzy więc się objedliśmy

Dziś rano byliśmy w ikei kupić kuchnie, wczoraj pół dnia się męczyłam z projektem.

W następnym tygodniu po urodzinach Olivii zaczynamy remont kuchni, łazienki i naszej sypialni i chcemy jeszcze panele położyć u Olivii w pokoju więc pracy trochę będzie.. Najbardziej przeraża mnie gładź i ten kurz wszędzie aż mam ból brzucha na samą myśl ale zrobimy to i będziemy mieć już z głowy.

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Wszystkie życzenia są dla kobiety, które bywają czasem niestety
Trochę nerwowe i zalatane ale są za to - bardzo lubiane
Nasze dziewczyny , bardzo lubimy a więc Wam dużo szczęścia życzymy
Nie ważne przecież jaka uroda, jaka w ubiorze kobiecym moda
Wszystko nieważne jest w życiu Waszym, bądźcie radością więc w życiu naszym
Wam też życzymy szczęścia wielkiego pięknej miłości, no i do tego
Wielu sukcesów w pracy i w domu , marzeń spełnienia nie po kryjomu
Radości wielkiej tutaj i teraz, byśmy cieszyli się z wami nieraz.
A pracownice to też kobiety, które czasami ale niestety
Dla siebie samych czasu nie mają, bo cały swój czas pracy oddają
O nich to właśnie też pamiętamy, piękne życzenia więc im składamy, życząc im dużo szczęścia, miłości
Do warsztatowców moc cierpliwości, by z nami były przez długie lata
I były również - radością świata, wiedzcie, że także ktoś tam pamięta
Zawsze codziennie nie tylko w święta, życzymy Wam wiary i cierpliwości, od szeryfowej wiecej kasy i przychylności.
Bo wszystkie panie tu na tym świecie, są bardzo ważne dla nas jak wiecie
Żyją tu dla nas, dla nas się trudzą, przy nich się przecież ludzie nie nudzą
Więc koleżankom naszym mówimy, że całym sercem swym je lubimy!

Takie życzenia dostałam od mojej męskiej grupy pracowników i oczywiście dla całej świty kobiet w firmie Hahahaha ciekawe skąd je wzięli. pewnie z neta któryś wygooglował i przepisali na karton(własnoręcznie czyli koślawie jak kura pazurem) i oprawili w antyramę. Już wisi na ścianie! . Muszę ich pochwalić bo dostałyśmy zbiorczy prezent w postaci ekspresu do kawy dollce gusto i zapasu kawy oraz dla mnie czekolady na pół roku. Chłopaki się postarali. Stary ekspres już ledwo ciągną i nawet myślałam, żeby kupić nowy ale wiadomo zawsze jest kasa w firmie potrzebna na co innego, także trafili w dziesiątkę a oni sami też skorzystają CWANIAKI

Dziś czujemy się znacznie lepiej nooooo i zaczynamy 20 tydzień !!!!!

Cudownego, słonecznego dnia życzę !!
fajny wiersz i miło z ich strony że kupili Wam expres z zapasem kawy i czekolady
Gratuluję 20 tygodnia już tylko połowa została i będziemy tulić nasze małe babaski

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:03   #4008
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

W poniedziałek wizyta, trzymam kciuki żeby dziecko się ujawniło. Chciałabym już coś kupić.
Tez mam wizytę w poniedziałek połówkowe i jestem prze szczęśliwa, a z drugiej strony przerażona.
Mam nadzieję, że poznamy co tam nam w brzuszku rośnie bo też bym już chciała coś kupić

Cytat:
Witam Was kobietki Mogę się do Was dołączyć? Jestem w 16. tygodniu ciąży, jutro bierzemy ślub cywilny, kościelny będzie w przyszłym roku. Mieliśmy brać ślub konkordatowy w sierpniu, ale plany zmieniły się, gdyż miesiąc po oświadczynach zaszłam w ciążę, a poród mam właśnie w sierpniu (a dokładnie to 19. sierpnia). Jestem trochę poddenerwowana i podekscytowana jutrzejszym dniem, ale staram się relaksować, bo wiadomo, że dzidziuś czuje stres mamy. Płci dziecka jeszcze nie znamy. Moja siostra uparcie twierdzi, że będzie to chłopczyk. Mi się śnił chłopiec, ale ze względu na to, że sny się ponoć odwrotnie odczytuje hehe to myślę, że będzie to dziewczynka. Ogólnie czuję, że to dziewczynka będzie Która z Was czuła jaka będzie płeć dziecka i jej się to sprawdziło?
Wszystkiego naj naj na nowej drodze życia i witaj

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nauczyłam się cytować wasze posty, jak piszę z telefonu. Jestem geniuszem

geniuszu

Cytat:
ide albo do lekarza a jak maz wroci pozniej spracy to na pogotowie do szpitala

hmm co do goraczki to nie wiem mamy termometr ktory mierzy od 1 stopnia raz pokazuje 35 a przed chwila 36,4
cos nie chce mi sie wierzyc jakos nigdy nie ufalam elektrycznym termometrom

mozliwe ze mam podwyzszona temperature
najgorzej jest wieczorem mam tak zapchany nos ze ciagle mi leci i zasnac nie moge do tego bol glowy a rano bol gardla
bidulka

Cytat:

Chyba poczułam dziś ruchy a w zasadzie ruch mojej Niuni...ale nie jestem pewna. Muszę się jutro skupić jak poczuję tak samo to znaczy, że to to
takie bulgotanie z prawej strony, już wcześniej miałam takie jeżdżenie ale jestem pewna, że to były jelita a teraz wydaje mi się, że dziś to nie jelita

zjadłam jabłko, gruszkę, banana i pączka Wtf??
Też lubię takie mieszanki .
Jedno z piękniejszych uczuć w naszych ciążach to ruchy bobaska

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Czy którąś z was męczą bóle żołądka? Jak sobie z nimi radzicie?

Mnie męczą, ale od zgagi mam tak straszne, że wszędzie z mlekiem chodzę choć i ono juz nie pomaga. Wczoraj jadłam grochówkę popijając mlekiem

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Po wizycie jestem zadowolona. Wyniki bardzo dobre, szyjka długa. Mąż podglądał Maleństwo (ja nie bo ekranu nie da się obrócić). Dzidziuś waży 249g i wszystko wg pani dr jest w porządku. Potwierdziła nam płeć - czyli jest duża szansa na Hanię
To GRATULUJĘ HANECZKI i wyników

Cytat:
Dziękuję Wam każdej z osobna za miłe słowa otuchy

Jestem w domku. Uf! Ból najgorszy minął.
Całe zamieszanie z kolką nerkową u mnie spowodowane jest nawracającą stale grzybicą. Antybiotyk/globulki/ tydzień dwa spokoju i później znowu. Swędzenie, pieczenie i upławy i tym razem chyba jakaś mocniejsza fala uderzeniowa była i infekcja doszła do nerki. Kamieni nie mam...ale cholernie się boję żeby się nie zrobiły. Sikam jak szalona. Woda Jana działa podobno cuda. Cudem jest to, że w przeciągu 15 minut byłam 5 razy w toalecie i pęcherz pełny za każdym razem.

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie wózka używanego. Ale chyba problem będziemy mieć z głowy bo TŻ coś usłyszał od swoich rodziców, że mają zamiar nam kupić nowy....oby tylko zapytali się nas czy mamy jakiś model upatrzony bo jeżeli sami będą chcieli coś wybrać to ! Nie powinnam wybrzydzać ale chciała bym mieć wózeczek taki jak mnie się podoba i jest dla mnie funkcjonalny. Okropna jestem?

Jutro dzień Kobiet ... my go nie obchodzimy. Data ta nie jest dla mojego TŻ zbyt miłym wspomnieniem pewnych złych zdarzeń z przeszłości i najchętniej zostałaby przez niego wymazana z pamięci. Nie ubolewam nad tym bo jestem zdania, że kobiety powinny być wyjątkowo traktowane każdego dnia.

Bobas podskakuje w brzuszku We wtorek połówkowe i wizyta kontrolna. Ja mam tak ogromną nadzieję, że poznamy płeć... chcę zrobić mały remont w sypialni i fajnie by było wiedzieć na jakich kolorkach mogę się bardziej skupić.

Dobrze, ze jesteś już w domku i z maluszkiem wszystko ok . To w następnym tyg razem mamy połówkowe tylko ja dzień wcześniej .
Cytat:
wrocilam od lekarza
nie dostalam zadnych lekow
najprawdopodobniej jakas wirusowka
mam robic inhalacje z sola i to na tyle

zjadlam pol arbuza wiec ide spac
dobranoc mamuski
Podziel sie arbuzem bo smaka robisz

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
A faktycznie dziś Dzień Kobiet. Zupełnie zapomniałam. I głupia wstałam przed mężem i zrobiłam wszystkim śniadanie. Gdybym pamiętała to bym leżała i mojego pogoniła do kuchni

Wszystkiego najlepszego dziewczyny
haaa jeszcze cały dzień przed Tobą proszę się kłaść i nic nie robić

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:04   #4009
UmiZumi
Rozeznanie

Kochane Kobitki! wszystkiego najlepszego!!!
Stary 2014-03-08, 15:05   #4010
papryczka160
Wtajemniczenie

A ja wczoraj miałam Dzień Kobiet byłyśmy w kinie na filmie 300 fajny , ale mały tak szalał w brzuchu , chyba za głośno mu było ?
A potem poszliszliśmy na zakupy i TŻ kupił mi w prezencie sukienkę w Mohito
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka Mohito 2.jpg (33,7 KB, 43 załadowań)

Stary 2014-03-08, 15:16   #4011
gosia3103
Zakorzenienie

Śliczna ta sukienka
Stary 2014-03-08, 15:19   #4012
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Śliczna ta sukienka

dziękuję bardzo.

Myślicie, że będzie pasowała na chrzest bo mam za miesiąc ?

Stary 2014-03-08, 15:41   #4013
UmiZumi
Rozeznanie

my raczej dzień kobiet obchodzimy symbolicznie. Dostałam kwiatka (w doniczce na moje życzenia) i czekoladki. TŻ wczoraj był na zakupach, poprosiłam go o kupno deski do krojenia i śmiał się, że to też na dzień kobiet

Teraz siedzę sama. TŻ pojechał do swojej babci i mamy złożyć życzenia, a ja postanowiłam z moim przeziębieniem jeszcze jeden dzień posiedzieć w domu. Czuję się już znacznie lepiej Ale jeszcze "dmucham na zimne".

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

czytałam, że rozmawiałyście o materacach. My mamy dwustronny:
z jednej strony jest z maty kokosowej - twardy
z drugiej jest średniej twardości

Śpimy na tej twardej stronie i ani ja, ani TŻ nie zamienilibyśmy stron. Jest mega wygodnie. Zamawialiśmy na materacedlaciebie. pl Mamy go 9 strefowy i praktycznie nie czuć, jak druga osoba się wierci Trochę baliśmy się zamawiać przez internet, ale jesteśmy zadowoleni. Wyszło też nas to taniej niż kupno w sklepach stacjonarnych, które są u nas dostępne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 15:58   #4014
anius_7
Wtajemniczenie

Kobitki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

papryczka160
piękna sukienka

Ja dostałam bukiet tulipanów od TŻ i książkę o wychowaniu. I jeszcze od taty kolejny bukiet, więc mam piękny tulipankowy salon
U nas śliczna pogoda, byłam na spacerze, a teraz odpoczywam.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 16:22   #4015
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo.

Myślicie, że będzie pasowała na chrzest bo mam za miesiąc ?
Myślę, że śmiało możesz na chrzciny zakładać
Stary 2014-03-08, 16:43   #4016
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
O tak, ja to właśnie usłyszałam od bezdzietnej przyjaciółki, jak ostatnio rozmawiałyśmy i mówiłam, że w ciąży człowiek się martwi rzeczami, o których wcześniej nawet nie myślał.
Na co ona, że ciąża to nie choroba, że ona nie widzi sensu się martwić i właściwie nie planuje w ciąży w ogóle iść na L4.
No jasne, łatwo się mówi. Ciąża to nie choroba, ale jakoś o dziwo w ciąży więcej rzeczy się do człowieka przyczepia
Ja też nie planowałam w ciąży iśc na L4 a potem prosto z pracy wylądowałam na pogotowiu z nakazem siedzenia w domu do porodu.

Trzy dni mnie nie było i żeście babeczki tyle napisały, że ledwo dałam radę nadrobić.

U mnie wszystko w porządku, ślub zbliża się wielkimi krokami i stresuję się coraz bardziej, mam nadzieję, że TŻ lepiej nad tym wszystkim panuje niż ja

Pojawił mi się brzuch, tak po prostu z dnia na dzień, chociaż dużo ludzi mówi, że nadal wyglądam jakbym po prostu się obżarła, zrezygnowałam już całkowicie z dżinsów, chodzę w leginsach i tunikach.

Dzisiaj mam 18+0, nadal nie czuję ruchów młodego ale wieczorami mój chłop przykłada ucho do brzucha i słucha sobie bulgotania, przy okazji ciesząc się jak głupi

Widziałam, że rozmawiałyście o chustach, jestem jak najbardziej za, wszystkie znajome mamuśki chustowały i polecają, więc pewnie znajdzie się na mojej liście wyprawkowej. A wózek prawdopodobnie kupimy nowy, bo mam obawy, że kupię używkę a on się za chwilę rozkraczy.

Witam wszystkie nowe dziewczyny, jestem pod ogromnym wrażeniem, że jest nas tak dużo
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 17:27   #4017
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja też nie planowałam w ciąży iśc na L4 a potem prosto z pracy wylądowałam na pogotowiu z nakazem siedzenia w domu do porodu.

Trzy dni mnie nie było i żeście babeczki tyle napisały, że ledwo dałam radę nadrobić.

U mnie wszystko w porządku, ślub zbliża się wielkimi krokami i stresuję się coraz bardziej, mam nadzieję, że TŻ lepiej nad tym wszystkim panuje niż ja

Pojawił mi się brzuch, tak po prostu z dnia na dzień, chociaż dużo ludzi mówi, że nadal wyglądam jakbym po prostu się obżarła, zrezygnowałam już całkowicie z dżinsów, chodzę w leginsach i tunikach.

Dzisiaj mam 18+0, nadal nie czuję ruchów młodego ale wieczorami mój chłop przykłada ucho do brzucha i słucha sobie bulgotania, przy okazji ciesząc się jak głupi

Widziałam, że rozmawiałyście o chustach, jestem jak najbardziej za, wszystkie znajome mamuśki chustowały i polecają, więc pewnie znajdzie się na mojej liście wyprawkowej. A wózek prawdopodobnie kupimy nowy, bo mam obawy, że kupię używkę a on się za chwilę rozkraczy.

Witam wszystkie nowe dziewczyny, jestem pod ogromnym wrażeniem, że jest nas tak dużo
No a w czym te znajome chustowały? Tzn z jakiego materiału ma być chusta? Bo mnie to cały czas zastanawia...
Stary 2014-03-08, 17:50   #4018
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A lepiej się czujesz?

samo przechodzi bo juz mi lepiej

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 19:43   #4019
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Wam każdej z osobna za miłe słowa otuchy

Jestem w domku. Uf! Ból najgorszy minął.
Całe zamieszanie z kolką nerkową u mnie spowodowane jest nawracającą stale grzybicą. Antybiotyk/globulki/ tydzień dwa spokoju i później znowu. Swędzenie, pieczenie i upławy i tym razem chyba jakaś mocniejsza fala uderzeniowa była i infekcja doszła do nerki. Kamieni nie mam...ale cholernie się boję żeby się nie zrobiły. Sikam jak szalona. Woda Jana działa podobno cuda. Cudem jest to, że w przeciągu 15 minut byłam 5 razy w toalecie i pęcherz pełny za każdym razem.

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie wózka używanego. Ale chyba problem będziemy mieć z głowy bo TŻ coś usłyszał od swoich rodziców, że mają zamiar nam kupić nowy....oby tylko zapytali się nas czy mamy jakiś model upatrzony bo jeżeli sami będą chcieli coś wybrać to ! Nie powinnam wybrzydzać ale chciała bym mieć wózeczek taki jak mnie się podoba i jest dla mnie funkcjonalny. Okropna jestem?

Jutro dzień Kobiet ... my go nie obchodzimy. Data ta nie jest dla mojego TŻ zbyt miłym wspomnieniem pewnych złych zdarzeń z przeszłości i najchętniej zostałaby przez niego wymazana z pamięci. Nie ubolewam nad tym bo jestem zdania, że kobiety powinny być wyjątkowo traktowane każdego dnia.

Bobas podskakuje w brzuszku We wtorek połówkowe i wizyta kontrolna. Ja mam tak ogromną nadzieję, że poznamy płeć... chcę zrobić mały remont w sypialni i fajnie by było wiedzieć na jakich kolorkach mogę się bardziej skupić.
Moi rodzice od razu zapowiedzieli, że kupią nam wózek taki jaki będziemy chcieli, oni tylko zapłacą. Fajnie bo to spory wydatek
Nawet sobie nie wyobrażam jak to jest kiedy ktoś chce być miły, ale wybiera wózek pod siebie.

Cytat:
A u mnie w Rzeszowie było dziś pochmurno i padał deszcz. Na jutro zapowiadają 9 stopni, duże zachmurzenie i na szczęście bez deszczu. Mam nadzieję, że jutro na nasz ślub wychyli się słoneczko chociaż na chwilę

Dziękuję

Ten sam dzień? Ciekawe która pierwsza urodzi

Hania, bardzo ładne imię Jak będzie dziewczynka to chcemy ją nazwać Gabriela, a jak chłopczyk to Rafał
Udanego ślubu i pogody

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Witamy

Ja cały czas myślałam, że będę miała synka, miałam już nawet wybrane imię a tu lekarz na ostatniej wizycie mi powiedział, że to na 90% dziewczynka i że pewnie nic się nie zmieni

Imię wybraliśmy nowe i cieszymy się przeogromnie z córeczki
Ja tak mam ale z dziewczynką, już nawet się przyzwyczaiłam do tej myśli. Jak będzie chłopak trzeba będzie sobie wszystko przestawić.

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Wszystkiego z Okazji Dnia Kobiet, życzę dużo zdrowia dla Mam i dzidziusiów:r oza: i miłego dnia.

Zapowiada się miły dzień.

Na FB jak wpiszecie Bezpieczny Maluch, pojawią się zdjęcia z warsztatów (z Siedlec, ale u mnie wyglądało tak samo i te same osoby), sa tak zdjęcia z prezentacji np. korzyści dla mamy i dziecka z karmienia piersią (warto wiedzieć, niezależnie od decyzji).

Wciągnęły mnie wasze rozmowy o wyprawkach i już oglądam wózki, foteliki itd. Moja córa ma 5 at, wieć większość takich rzeczy już dawno sprzedaliśmy z braku miejsca do przechowywania, mam tylko spacerówkę cybex.
Jeszcze tylo 2 tygodnie i może będę już wiedziała kto mieszka w brzuszku.

Waga z dnia na dzień skoczyła mi + 1,3 kg i od 2 dni tak pokazuje. Było +2,5 kg teraz +3,8 kg. Pewnie efekt mojego napadu głodu i trochę pofolgowałam ze słodyczami, które mam zakaz jeść.

Chyba jakoś niedługo badanie na obciążenie glukozy.

Czy Wam też tak z dnia na dzień skacze waga?

Oj tak, sporo na naszym wątku i przeważnie cywilne, ale to dla mnie zrozumiałe, ze względu na brzuszek. Slub cywilny nie jest mniej ważny w świetle prawa, ale dla mnie i mojego męża wielkim przeżyciem był ślub kościelny, nie ze względu na uroczystość ale naszą wiarę.

a chyba w piątek pójdę na połówkowe, mam nadzieję, że dowiemy się kto mieszka w brzuszku
A ważysz się zawsze rano na czczo po toalecie? Ja tak robię i waga równomiernie wzrasta, średnio 2 kg na miesiąc.

Cytat:
z zabawkami to jest maskara, moja córka ma zarówno zabawki fishera, jak i jakieś zwykłe. Z fishera są super, zabawki nie zniszczalne, a przede wszystkim mają regulację głośności, np karuzela jest fajna, my mamy taką z biciem serca, jakieś odgłosy natury i muzyczka bach, mozart, bethowen http://allegro.pl/fisher-price-karuz...005408138.html

pamiętam jak dostała jakieś zwykłe organki, strasznie głośne, zazwyczaj głośniki zaklejam plastrem albo taśmą klejącą.

ja przerabiałam to 4 lata temu, mała szczepiona była na rota i 5w1, a przed pójściem do przedszkola na pneumo i meningokoki. Polecam bardzo zaszczepić na rota. Nas już kilka razy jelitówka wymęczyła, a Zosie praktycznie ominęło.
Teraz będę szczepiła tak samo.

Może ciężko im złapać kontakt bo w różnym wieku ma się różne zainteresowania, ale ja mam tylko 2 lata starszego brata i w ogóle się nie dogadujemy, jak byliśmy dziećmi też wiecznie się praliśmy także nie ma reguły. A Tż jest starszy od swojego brata o 5 lat i pamięta, ze go w łóżeczku tulił do snu i się nim zajmował.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:25   #4020
Tasia34
Wtajemniczenie

Czesc
Witam nowe dziewczyny
Ale nas juz duzo!

Tak rzadko sie udzielam, bo:
- przygotowujemy sie do slubu,
- szukamy mieszkania do wynajecia, pewna nowa sytuacja wyniknela,
- najbardziej prozaiczne - nie mam laptopa, kupilam tablet, przyslali bez klawiaturki dodatkowej i zanim rozpatrza reklamacje nie jest mi latwo pisac na forum

No to sie potlumaczylam

Wszystkiego naj naj naj z okazji naszego swieta!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości