|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
witam panie
![]() Wszystkiego naj... w dniu naszego Swieta teqiba piekny poczatek dnia ![]() ![]() lutien no widzisz jak tz sie ogarnal elunka Twoj tz bardzo romantyczny ide sie troche ogarnac, wlosy umyc Toc nie bede dzisiaj wygladac jak jakis kocmoluch w koncu swieto
|
|
#272 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziękujemy i też składamy z Ulką życzenia radosnego dnia Cytat:
Ale ogromne ![]() ag9 - ja niewiele pomogę, ale , oby było lepiej - i wielkie brawa dla Tża, zawsze łatwiej, kiedy ma się wsparcie obok Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I udanej wizyty chrzestnej Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dzisiaj termin I dalej nic a nic.
|
||||||
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Dobry dzień :-* wszystkiego najlepszego kobietki
![]() Teqiba U mnie noc także daremna, spałam może z 2godziny walczyłam sama ze sobą żeby przeciwbólowych nie brać no i się udało kosztem nieprzespanej nocy :/ mam już dość :/ Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 156 sztuk dwójek z promocji i bede jeszcze probowac potem, bo szkoda to wyrzucić Hej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#276 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny posikałam sie ze smiechu z tych komentarzy waszych ![]() haha z tą datą to nieźle wyszło- jak na zawolanie
|
||||||
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki, w weekend jak zwykle pustki.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
No heeej, co tam u Ciebie? Jak sobie radzicie?
![]() Cytat:
Albo po prostu jak Młody troszkę podrośnie za kilka tygodni to skóra już nie będzie taka wrażliwa?
|
|
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za wszystkie Gratulacje!
![]() Z FiFim życzymy wszystkim kobietkom wspaniałego dnia ze szpitala wyszlismy w czwartek. ale młody jest nieznośny ![]() ![]() jakoś nie kwalifikuje się do grzecznych dzieci ![]() juz wiem o czym pisala bebe jak mówiła że jej dziecko nie tylko spało i jadło ![]() moja Malwinka była przegrzeczna a teraz nie mam czasu jak się wysikać bo junior tak krzyczy! dla mnie to masakra - nie wiedziałam ze mogą tak dać w kość kilkudniowe noworodki!;p oby mu się odmieniło Malwinka braciszkiem zafascynowana ale bardzo zwraca uwagę na siebie też. tż w poniedzialek idzie do pracy - nie wiem jak ogarnę towarzystwo ![]() czuję sie jak w matrixie ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- poród opiszę w wolnej chwili - ale jak tu pisałam jeszcze chyba o 19.40 poszłam się wykąpać, umalować, wysuszyłam włosy , ubrałam się i heja ![]() na IP byliśmy 20.45 no i 1.5h a mlody wyskoczył ![]() jak zakrzyczał tak krzyczy do tej pory ![]() ![]() mało spi, ciagle na cycu - a przebieranie to gra na czas żeby nie ochrypł ![]() juz nie pamiętam jak to było ![]() wielkie gratulacje dla Gianny duzo zdrówka dla dzieciaczków! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-08 o 11:26 |
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
![]() Cytat:
![]() Powiedzcie mi czy to normalne ze mała zaczęła strasznie puszczać bąbelki buzia i wystawiac język? Nawet jak juz jadła? Martwi mnie to ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wiele milsze wstawanie brawa za czopusia moze jednak wczesniej bedziesz musiala jechac do szpitala Kacperek chyba nie Moze sie juz doczekac.Cytat:
Moze ktos by odkupil albo mu przejdzie Cytat:
No to trafil Ci sie krzykacz Cytat:
Mala teraz potafi czasaMi Nie spac pomiedzy karmieNiami czyli jakies 3 godziny potrzebuje uwagi, teraz to tz sie nia zajmuje, a tak to ja bede musiala, wiec pewnie bede milczala![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Castia, o masz Ci los - mam nadzieję, że się Filipkowi odmieni
a on po prostu tak sobie lubi pomarudzić czy jakieś problemy brzuszkowe czy co? Ela, Ty to masz złotego męża Tylko pozazdrościć
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Ja tak na szybciutko bo zaraz TŻ mnie gdzieś porywa ![]() Teqiba gratuluje czopusia. Zaczyna się dziać. Przesyłam Castia ale fajny poród 3mam kciuki za ugrzecznienie brzdąca małego
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Castia to byl najlżejszy opis porodu jaki czytałam nosz matka polka.... Gratulacje kochana.... Mal jak przystało na dziewczyne spokojna wiec masz chłopaka rozrabiaka Hahaha
Tequba brawa za czoła oby akcja się szybko rozkrecila i szybko zakończyła Mi na jutro rosół pyka rolaady do Jutrzejszego dnia przygotowane.... dziś rzeberka z kapustą i zupka wszystko juz dochodzi mniam mniam..... Potem na cmentarz na grób mamy dziś 5 rocznica jak jej nie ma :-/.. Religa tak samo zmarł i wiecie że tylko min ich dzieliły, zawsze mówiłam ze moja mama niezwykłą.... Jak Zachorowała lekarze dawali jej max 2 miesiące a żyła 4 lata... urodziła się w nowy rok datę tez ma ur fajna bo 1.1.1955. Zmarła w wielki dzień dla kobiet.... Mój tato zaś urodzony 9.9.1950 obydwoje mają podobne imię tylko ze tata ma męski wyznacznik mama była bernadeta a ojciec to bernard. :-D
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-03-08 o 12:26 |
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Castia ale miałaś expres poród! No ale współczuję teraz, ja się własnie boję że moje takie będzie, bo Michaś był jak dotąd całkiem grzeczny. Moja sis tak miała, że jej córa od początku krzykacz. A Misiek grzeczniutki. Teraz mam wrażenie, że jest odwrotnie. Mój ciągle w jakieś nerwy i histerie wpada, a Zuzia spokojniutka... Filipek widocznie potrzebuje Twojej bliskości..
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Ela nie zazdroszczę
![]() I mam kolejny problem mała chyba przestała lubic cycka. Przyssywa sie płytko mocno ciągnie przy czym sie krztusi je 5minut i wypluwa chyba KP nie jest dla mnie :-( Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego wszystkim kobietkom tym większym i tym mniejszym
![]() Później wrzucę przepis bo któraś pytała i nadrobię zaległości w czytaniu. Teraz tylko na chwilkę weszłam. Normalnie padam ze śmiechu. Tż w takim małym pokoiku nagle wrzeszczy "k****" myślalam ze się coś stało bo miał firanę mi ściągnąć żeby ją wyprać. Probuję zwlec się z kanapy żeby zobaczyć co się stało a on przychodzi z jednorazówką i... śrubami do łóżeczka . Tydzień szukania śrub
|
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że pamiętał ![]() ja zostałam obdarowana kwiatami przy prasowaniu Tż mnie zaszedł od 'tyłu' plus ptasie mleczko od brata i badziew od chrzestnego (co roku daje nam coraz bardziej szałowe prezenty) ![]() własnie, dajcie no przepis na jakieś fajne szybkie ciastko ja to cukiernicze beztalencie więc też nie szalejcie jakby co a i mam pytanie te takie pojemniki co się da przyczepić na łóżeczko z Ikei wiem, że któraś wybaczcie nie wiem która z Was kupiła w Tesco byłam ale nie wiem gdzie ich szukać i może mogłaby wstawić jakas fotke? Byłabym baaardzo wdzięczna wszystkiego naj naj naj kobietki
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Castia podziwiam, bo na pewno dasz radę wszystko ogarnac. Czekam na relacje z pobytu w szpitalu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#290 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Będę Was stopniowo nadrabiać bo potem znów mi nie pocytuje wszystkich. Cytat:
za wizytę. A dzieci są przeurocze, potem niestety gubimy gdzieś po drodze tą naiwność i serdeczność - mój chrześniak dostał ostatnio naklejkę - medal w przedszkolu i powiedział mi, że da ją dla dzidziusia jak się urodzi . I w ogóle poza mną z moim brzuszkiem nikt nie rozmawia, poza dziećmi brata właśnie.Cytat:
Cytat:
. Ale za to jak później nadrabiają!!!!Hurra!!! Cytat:
za wizytę!!!Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
![]()
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pytanie teraz, czego szukal Twoj tz w szufladzie z rajstopami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Obiecałam napisać przepis, jak ciasto czekoladowe wyjdzie- wyszło bardzo czekoladowe
![]() Jest proste- w sam raz dla matek karmiących. Mi się prawie udało zrobić je jedną ręka ![]() Łączymy składniki suche ze sobą, mokre ze sobą, a potem wszystko razem. 3 szklanki mąki 2 szklanki (lub mniej) cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli cukier wanilinowy 3/4 szklanki oleju 2 szklanki gorącej wody 0,5 szklanki kakao ( ja dałam gorzkie- wtedy wychodzi bardziej czekoladowe) łyżeczka kawy rozpuszczalnej lub pół espresso łyżka octu Opcjonalnie- owoce, rodzynki, cząstki czekolady do środka- tu można uruchomić wyobraźnię. Ilość na blachę 23x 10 lub podobną. Pieczenie 40 minut około w 180 stopniach. Monka, Martyna- proszę bardzo. Po spacerze (15 stopni z tendencja rosnącą i pełne słońce) padła mi córka i padł TZ. Emi śpi u niego na kolanach, a ja mam wreszcie czas na kompa ![]() Oczywiście zapomniał o dniu kobiet, ale się potem zrehabilitował lodami, jak wracaliśmy do domu ![]() Emilka tez wystawia często język i wieczorami jeszcze ssie piąstki. Nie z głodu, tylko ma takie odruchy. Wtedy nie ma rady- trzeba się nią zająć. Kate- u nas sa karmienia na raty, bo Mała właśnie possie 5 minut i wypluwa. Wtedy czekam chwile, odbijam i przystawiam znowu. Czasem pomaga przewinięcie w trakcie. Nie zdarzyło mi się jeszcze w dzień, że cały posiłek zjadła na raz. Miłego dla Was wszystkich dnia kobiet
|
#293 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzicom gratulacje a Piotrusiowi smokowi dużo zdrówka!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)) za organizację! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Castia no to Krzykun mały Ci się trafił ale za to poród miałaś chyba nienajgorszy .A wgl Kobietki - wszystkiego cudownego dla Nas!!!! Szczęśliwych rozwiązań, zdrowych i grzecznych dzieciaczków i samych blasków macierzyństwa (bez cieni)! ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Mamuśki jak sterylizujecie butelki i smoczki, zwłaszcza po raz pierwszy? Przez ile czasu je wyparzacie/gotujecie? Mam butelkę ze smoczkiem tommee tippee, 2 butelki ze smoczkiem NUK i 2 smoczki AVENT. I jeszcze jedno - Mamusie jak najszybciej przygotować MM? I jak najszybciej je (lub mleko matki) podgrzać (zwłaszcza w nocy) do odpowiedniej temperatury? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Dziś próbowałam swego podgrzewacza ale odnoszę wrażenie, że to trzeba robić na czuja bo jak najpierw mi zgasła lampka to było jeszcze za zimne to wstawiłam na jeszcze trochę, potem znowu było za ciepłe....Ajajaj jak ja się poogarniam z tym wszystkim a najgorzej, że moja mama nic nie wie, ja nie wiem jak ona naszą 3 wychowała, ją przeraża nawet otwarcie opakowania MM.... .Idę się edukować - czyli czytać 'W oczekiwaniu na..' i przeglądać gazetki dla Mamusiek.
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A potem po jedzeniu tylko myłam pod bieżącą wodą ![]() Do podgrzewania mleka gotowałam wodę w małym garnuszku, jak się zagrzała wstawiałam butelkę na parę sekund - szybko i na temat.
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Virginia, ja mam jakiś pojemniczek do laktatora do sterylizacji w mikrofalówce. Co do odgrzewania mleka, to radziły dziewczyny na wizażu na wątku wsparcia karmienia piersią, żeby podgrzewać w nie za wysokiej temp. i takie coś znalazłam na internecie: Pokarm dla niemowlaka wyjęty z zamrażarki lub lodówki można rozmrażać, zanurzając pojemnik w ciepłej wodzie – o temperaturze poniżej 50ºC. Szybkie rozmrażanie mleka we wrzątku negatywnie wpływa na jego skład– taki pokarm nie nadaje się do karmienia dziecka. Nie wolno podgrzewać mleka naturalnego w garnku na gazie, piekarniku ani w kuchence mikrofalowej! Wysoka temperatura niszczy bowiem białka zawarte w kobiecym mleku. |
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przepis na ciasto ze słonecznikiem
Ciemny biszkopt z 4 jajek - może być 5 jak ktoś lubi wysoki I warstwa: 1 puszka krówki 1 kostka masła powyższe zmiksować II warstwa 30 dag słonecznika 5 dag margaryny 4 łyżki cukru 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki mleka Powyższe składniki wraz ze słonecznikiem podsmażyć na patelni. następnie wyłożyć na papier i piec w piekarniku ok 20min. Wystudzić. Zimne wymieszać z masą krówkowa (warstwa I) III 0,5 litra kremówki 30% 2 łyżki żelatyny Kremówkę ubić u dodawać rozpuszczoną żelatynę rozpuszczoną w połowie szklanki przegotowanej wody Warstwy od dołu: ciemny biszkopt->masa krówkowa ze słoneczkiem->śmietana To jest oryginalny przepis, ja zawsze robię na oko, wczoraj nawet o mleku zapomniałam do smażenia słonecznika. Czasem tylko usmażę go na patelni a już nie podpiekam w piekarniki. Wtedy mniej margaryny do smażenia daję i mleka. Wczoraj zrobiłam z masy krówkowej czekoladowej (tylko taką w domu miałam). a nie miałam żelatyny to rozpuściłam 2 galaretki wiśniowe w małej ilości wody i wymieszałam jak już stężała ze śmietaną i tez dobre wyszło ![]() Aha i słonecznik nie może być solony ![]() Znam ten ból, czasem z tego powodu nie śpię do 2-3w nocy. Ale mojemu Tż to tylko prostowanie przegrody nosowej pomoże żeby nie chrapać a to dopiero za jakieś 2 miesiące... Cytat:
![]() hahaha no właśnie śrub tam szukał
Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-03-08 o 15:39 |
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Smarrita kochana zapomnij że prostowanie przegrody pomoże. Mój tato miał prostowaną i wujek też i jeszcze bardziej chrapią :/
Virginia myślałam o Tobie bo coś się nie odzywałaś. Co do wyparzania, ja dzisiaj się za to wzięłam i zlałam smoczki, butelki i osłonki wrzątkiem i zostawiłam do ostygnięcia ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jego brat już jest po prostowaniu przegrody i nie chrapie a tż i tak musi ją wyprostować ze względu na coś jeszcze, ale nie wiem na co tak właściwie
|
|
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanie co do macierzyńskiego - czy akt urodzenia można donieść później, tzn. złożyć normalnie podanie do pracodawcy a akt później, pytam na wszelki wypadek bo nie wiem ile będą mnie trzymać po cc a podanie to może byle kto podrzucić do pracy, gorzej z aktem urodzenia bo poza mną nikt tego nie załatwi.
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękujemy bardzo za przepis, takie moze mi wyjdzie:-D moze jutro sprobuje bo dzisiaj maja wpasc znajomi i nie wyrobie sie juz ![]() Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Smarrita Twoj przepis tez brzmi przepysznie ale to juz wyzsza szkola jazdy bardziej dla mojej Mamy niz dla takiego laika jak ja Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Toc nie bede dzisiaj wygladac jak jakis kocmoluch 
Dziękujemy i też składamy z Ulką życzenia radosnego dnia 

, oby było lepiej - i wielkie brawa dla Tża, zawsze łatwiej, kiedy ma się wsparcie obok 
czopus wylazl 

Albo po prostu jak Młody troszkę podrośnie za kilka tygodni to skóra już nie będzie taka wrażliwa?